-
Δεν πρεπει να ανακαλυψω γιατι ακουγεται χχχχχχχχχχ οταν παταω το φρενο σε χαμηλη ταχυτητα? Σε κανενα αυτοκινητο απο αυτα που ειχα μεχρι τωρα δεν συνεβη, παρα μονον οταν ειχαν φαγωθει τα τακακια. Εδω ειναι καινουρια.
-
Παιδια καλημερα σας.
Ασκηση για γερα νευρα: Εχει 'στραγγισει' κανεις σας το ρεζερβουαρ να ξερουμε σε τι ενδειξη υπολειπόμενων χιλιομετρων 'μενει' το αυτοκινητο? Εγω το κατεβασα μεχρι τα 30 χλμ. Θα το προχωρουσα αλλα δεν ειχα μαζι μου μπετονακι με πετρελαιο.. -
Ο χρήστης RScenic έγραψε:
Παιδια καλημερα σας.
Ασκηση για γερα νευρα: Εχει 'στραγγισει' κανεις σας το ρεζερβουαρ να ξερουμε σε τι ενδειξη υπολειπόμενων χιλιομετρων 'μενει' το αυτοκινητο? Εγω το κατεβασα μεχρι τα 30 χλμ. Θα το προχωρουσα αλλα δεν ειχα μαζι μου μπετονακι με πετρελαιο..Είναι μάλλον ανοήτη ιδέα.Το πετρέλαιο αφήνει κατακάθια και είναι αμαρτία για μακροζωία του κινητήρα να κάνεις τέτοια τεστ. Τυπικά η αυτονομία του αυτοκινήτου είναι αρκετά ακριβής αλλά η δική μου συμβουλή είναι οτι τετοια πειράματα μόνο κακό κάνουν. Μην αφήνεις το αυτοκίνητο να λειτουργεί με κατακάθια .
-
Τζωρτζ συμφωνω οτι ειναι ανοητη (η και επικινδυνη) ιδεα. Απλα το δοκιμασα τωρα που δεν εχω ακομα (λογικα) κατακαθια αλλα επειδη βαζω σταθερα V-power απο ενα συγκεκριμενο πρατηριο και συγκεκριμενη μερα της εβδομαδος, βρισκομαι συχνα σε 'ενδεια' καυσιμου. Ασε που πρεπει να εχω και λεφτα στην τσεπη εκεινη την στιγμη..
Με τις παγωνιες πως πηγατε? Εδω στην περιοχη μου επεσε στο -2 καποιο 'πουρνο' οπότε ξεκινωντας το αυτοκινητο ειδα ψηλοτερη μεση καταναλωση απ οτι ειχα. Μετα απο καποια χλμ που ζεσταθηκε επανηλθε 'στα παγια' του (ξεκινησε με 6 αντι 5,2λιτ/100 που εχω μονιμα με τις διαδρομες που κανω). Σ εσας συμβαινει αυτο? -
Ο χρήστης RScenic έγραψε:
Παιδια καλημερα σας.
Ασκηση για γερα νευρα: Εχει 'στραγγισει' κανεις σας το ρεζερβουαρ να ξερουμε σε τι ενδειξη υπολειπόμενων χιλιομετρων 'μενει' το αυτοκινητο? Εγω το κατεβασα μεχρι τα 30 χλμ. Θα το προχωρουσα αλλα δεν ειχα μαζι μου μπετονακι με πετρελαιο..Το δοκιμασα οχι επιτηδες αλλα απο αναγκη. Το CRV εχει 58 λιτρα ντεποζιτο που λογικα πρεπει να ειναι χωρισμενο σε κυριο (50 λιτρων) και βοηθητικο (8 λιτρων). Ο υπολογιστης ταξιδιου υπολογιζει τα εναπομειναντα χλμ με βαση το κυριο ντεποζιτο. Δηλαδη οταν σου δειχνει 0 χλμ σημαινει οτι τελειωσαν τα 50 λιτρα και μενουν αλλα 8 λιτρα στο βοηθητικο. Το αμαξι οταν γραψει 0 μπαινει σε λειτουργια μειωμενης καταναλωσης, βγαζει μια χελωνιτσα στην οθονη των οργανων και μαρσαρει ως τις 2.000 στροφες, μετα εχει κοφτη. Ειναι ψιλοεπικινδυνο να σου πω την αληθεια γιατι αν θες να επιταχυνεις σε κατασταση αναγκης, δεν μπορεις. Παντως αν εχεις καταναλωση γυρω στα 6 λτ/100 χλμ, εχεις αλλα 130-140 χλμ περιπου μεχρι να στραγγιξει τελειως.
Δεν το συνιστω σε κανεναν για τον λογο που προειπε ο george. -
Σ ευχαριστω για την απαντηση. Οπως ειπες και εσυ δεν ειναι καλο να συνηθιζουμε να το στραγγιζουμε αλλα ειναι καλο να το γνωριζουμε γιατι ποτέ δεν αποκλειεται να βρεθουμε σε δυσκολια ευρεσης καυσιμου. Ξεροντας οτι σε 0 υπολειπομενα χιλιομετρα θα μας αναψει η χελωνα και οτι εχουμε αλλα 8 λιτ, θα κανουμε τα 'κουμμαντα' μας. Την περασμενη Πεμπτη πχ που πηγα να βαλω V-power ειχαν προβλημα με τις καρτες κι εγω δεν ειχα μετρητα, οπότε..το επομενο Shell στα 30χλμ..και η επομενη Πεμπτη, μετα απο μια..εβδομαδα !!
Καποια αλλη απορια που εχω ειναι οσον αφορα τον πρασινο διακοπτη ECON. Αν καταλαβα καλα το πατημα του διακοπτη δεν εχει καμμια επιδραση στην καταναλωση/αποδοση του αυτοκινητου, απλα σου δειχνει με το χρωμα πότε οδηγας οικονομικα. Σωστα καταλαβα? -
Στο civic πάντως το κουμπί 'econ' σου κόβει αρκετά τον κινητήρα και το κλιματιστικό (κ.α.) και έχει επίδραση στην κατανάλωση.
-
Χμμ..θα κανω κι εγω το τεστ του 'κλιματιστικου', εκει πιστευω θα παρω απαντηση στην ερωτηση μου, εκτος κι αν μας απαντησει κανενας με CRV..
Thanks -
Νομίζω ότι δεν καταλαβαίνεις κάτι εσύ ο ίδιος. Το είχα διαβάσει στο μάνιουαλ αυτό που σου λέω.
-
To econ επηρρεάζει την απόδοση του κλιματιστικού (επιβαρύνει λιγότερο) και ακολουθεί χαρτογράφηση κινητήρα με λιγότερο πλουσιο μείγμα. (επηρρέαζεται η απόδοση κατά 10-15%)
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
To econ επηρρεάζει την απόδοση του κλιματιστικού (επιβαρύνει λιγότερο) και ακολουθεί χαρτογράφηση κινητήρα με λιγότερο πλουσιο μείγμα. (επηρρέαζεται η απόδοση κατά 10-15%)Link ;
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
To econ επηρρεάζει την απόδοση του κλιματιστικού (επιβαρύνει λιγότερο) και ακολουθεί χαρτογράφηση κινητήρα με λιγότερο πλουσιο μείγμα. (επηρρέαζεται η απόδοση κατά 10-15%)
Link ;
http://www.westmichiganhondadealers.com ... on-button/
Αυτό με το μείγμα προκείπτει έμμεσα καθώς το γκάζι με ίδιο πάτημα δίνει μικρότερη απόκριση.
-
Link ;
Αυτό με το μείγμα προκείπτει έμμεσα καθώς το γκάζι με ίδιο πάτημα δίνει μικρότερη απόκριση.
Αρα, το ECON button ειναι γεγονος οτι εχει 'ενεργό' ρολο.. Thanks
-
To econ επηρρεάζει την απόδοση του κλιματιστικού (επιβαρύνει λιγότερο) και ακολουθεί χαρτογράφηση κινητήρα με λιγότερο πλουσιο μείγμα. (επηρεάζεται η απόδοση κατά 10-15%)
Link ;
Αυτό με το μείγμα προκύπτει έμμεσα καθώς το γκάζι με ίδιο πάτημα δίνει μικρότερη απόκριση.
Να σου κάνω μια ερώτηση πάνω σε αυτό;
Πάρε το υπερ υποθετικό σενάριο, είναι η καλύτερη μέρα από άποψη καιρού, για να μην έχεις κλιματισμό, θέρμανση κ.τ.λ. και κινείσαι με 100 km/h στην εθνική. Με και χωρίς econ κουμπί πατημένο, πιστεύεις ότι θα έχεις διαφορά στην κατανάλωση; -
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
To econ επηρρεάζει την απόδοση του κλιματιστικού (επιβαρύνει λιγότερο) και ακολουθεί χαρτογράφηση κινητήρα με λιγότερο πλουσιο μείγμα. (επηρεάζεται η απόδοση κατά 10-15%)
Link ;
Αυτό με το μείγμα προκύπτει έμμεσα καθώς το γκάζι με ίδιο πάτημα δίνει μικρότερη απόκριση.
Να σου κάνω μια ερώτηση πάνω σε αυτό;
Πάρε το υπερ υποθετικό σενάριο, είναι η καλύτερη μέρα από άποψη καιρού, για να μην έχεις κλιματισμό, θέρμανση κ.τ.λ. και κινείσαι με 100 km/h στην εθνική. Με και χωρίς econ κουμπί πατημένο, πιστεύεις ότι θα έχεις διαφορά στην κατανάλωση;Το έχω τεσταρει αρκετά σε σταθερή ταχύτητα στην εθνική , χωρίς κλιματισμό η διαφορά είναι μικρή (ταξεως 0,2Lt/100) . Περισσότερο διαφορά έχει στην φάση της επιτάχυνσης όπου με econ on οι διαφορές μπορούν να φτάσουν και στο (1lt/100). Mε κλιματισμό οι διαφορές είναι μεγαλύτερες ειδικά τις ενδιάμεσες ημέρες, τις πολυ ζεστες ημέρες είναι αρκετά μικρή η διαφορά.
-
Να συμφωνησω εμμεσα κι εγω σε αυτο. Πολυ πριν κανω την ερωτηση μου σχετικα με την επιδραση του ECON, οδηγωντας για μεγαλο διαστημα στην ιδια διαδρομη και παντα οσο πιο οικονομικα γινεται, με η χωρις ECON δεν παρατηρησα καμμια διαφορα στην καταναλωση. Γι αυτο επεσα στην παγιδα και ειχα την πεποιθηση οτι το ECON εχει απλα συμβουλευτικο χαρακτηρα, χωρις να λαμβανει ενεργο ρολο. Προφανως λαμβανει 'δραση' σε 'βαρυτερες' συνθηκες.
-
Παιδια καλημερα. Εχω ενα θεματακι με το AWD CRV μου. Καπου καπου η μηχανη σβηνει. Πλησιαζω πχ φρεναριστος αργα στο φαναρι και μολις βγαζω ταχυτητα σβηνει. Συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις το κανει, αλλα οχι σε πορεια παντως. Το κανει συχνα θα ελεγα, μπορει και 2-3 φορες στη διαδρομη που κανω καθημερινα δουλεια-σπιτι (πανε -ελα 25χλμ με μερικα φαναρια ενδιαμεσα). Ο αντιπροσωπος ειπε οτι ειναι καποια (φυσιολογικη) δυσλειτουργια του start-stop και δεν μπορουμε να κανουμε κατι για να το διορθωσουμε. Εσεις εχετε αντιμετωπισει κατι τετοιο?
-
Τι πάει να πει ότι δεν μπορούν να το διορθώσουν; Τελείως άκυρη απάντηση!
-
Το σκεπτικο τους ειναι πως, αφου θεωρουν την δυσλειτουργια 'φυσιολογικη' η με αλλα λογια 'αναποφευκτη' τι να διορθωσουν? Αναγκαστικά θα ερθω ξανα σε επαφη μαζι τους.
Το θεμα ειναι (εφ οσον θεωρειται φυσιολογικη δυσλειτουργια) γιατι δεν το εχει κανεις αλλος? -
Δλδ το κάνει πριν ακινητοποιηθεί το αμάξι ή αφού σταματήσεις; Αν αφού σταματήσεις δεν είναι φυσιολογικη λειτουργία του σταρτ-στοπ; Αλλιώς αν σβήνει εν κινήσει μιλάμε για χοντρή @αλακια
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Honda CR-V 2015