-
Ειναι γεγονος οτι οσο περνουν τα χρονια και τα αμαξια εξελισσονται και επι πλεον εμπλουτιζονται με ηλεκτρονικα, αυτοματισμους και καθε ειδους gadgets γινομαστε πιο απαιτητικοι, ακομα και κακομαθημενοι. Παλια που δεν ειχε ουτε ηλεκτρικα παραθυρα κοιτουσαμε αναγκαστικα τα ουσιωδη, τον κινητηρα, την αναρτηση, το στησιμο ενος αυτοκινητου γενικοτερα και τιποτε αλλο. Σημερα, ενας που δινει χρηματα (που δυσκολα βγαινουν πια) για αυτοκινητο εχει περισσοτερες απαιτησεις, βλεπε π.χ. τον 'υποφαινομενο' που δεν ευχαριστιεται με τιποτα
Οσο για τα λαστιχα, μαλλον θα αγορασω δευτερες ζαντες για να φοραω καλοκαιρινα τον υπολοιπο καιρο, αφου τα χειμερινα το καλοκαιρι θα τα φτυσουν. Για δε το θεμα με τον αερα θα τα φουσκωσω στο σπιτι πειραματικα μην μου τυχει στο δρομο και ψαχνω την..εγκυκλοπαιδεια.. -
Δεν νομιζω οτι ειναι 'παραξενια' ο τροπος προσεγγισης της αγορας αυτοκινητου που αναφερεις. Θεωρω οτι εχει βελτιωθει η ποιοτητα των αυτοκινητων σε τετοιο σημειο που (με καποιες εξαιρεσεις που ειναι και τυχαιες πολλες φορες) θεωρει ενας υποψηφιος αγοραστης οτι τα 'βασικα' του αυτοκινητου δεν θα του δημιουργησουν προβλημα. Επομενως το 'πεδιο μαχης' μεταξυ εταιρειων και μοντελων μεταφερεται σε αλλα θεματα που εχουν να κανουν με την αισθητικη και το ποσο διευκολυνουν τη ζωη μας. Ποιοτητα πλαστικων, ηχομονωση, θηκες, ποτηροθηκες, infotainment, χωροι επιβατων και αποθηκευτικος χωρος αλλα και πως μπορουν να μεταβληθουν ωστε να επιτρεψουν πολλαπλες χρησεις. Εννοειται ολα αυτα ως συναρτηση της τιμης αγορας.
Αν εβλεπε ο πατερας μου τι πραγματα προσεχα πριν αποφασισω ποιο αυτοκινητο θα αγορασω, θα εβαζε τα γελια. Δεν ξερω αν ειναι προοδος ή χαζομαρα, αλλα σιγουρα εχει αλλαξει ο τροπος συμπεριφορας των καταναλωτων.
Για παραδειγμα, προτιμησα το tiguan σε σχεση με το karoq, επειδη στο tiguan μπορω να παω μπρος-πισω το καθισμα των επιβατων, ωστε να μεταβαλλω το χωρο του πορτ μπαγαζ και επειδη στο tiguan μπορει να μπει area view (360 καμερες), ενω στο karoq οχι. -
Σχετικά με τον θόρυβο...
Κοιτάζοντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι τιμές που δίνει η αντιπροσωπεία στον κατάλογό της είναι 64 για το τέταρτης γενειάς και 68/69 για το νέας γενειάς. Βλέπω ότι το νέο είναι πιο θορυβώδες. Λογικά οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται με τα εργοστασιακά λάστιχα, σε μια σταθερή ταχύτητα ταξιδιού π.χ. 120 ή 140 Km/h. Μου κάνει πραγματικά εντύπωση για το ότι το νέο είναι πιο θορυβώδες. Δεν το έχω οδηγήσει, αλλά και να είχα, δε μπορώ να μετρήσω 'εργαστηριακά' με ένα απλό τεστ-ντράιβ. Δεν γνωρίζω για το σύστημα ενεργού ελέγχου θορύβου (Active Noise
Control), που είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις του νέου μοντέλου πόσο ρόλο παίζει στην ησυχία της καμπίνας κατά την διάρκεια του ταξιδιού.Άλλο ένα σημείο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η Honda βάζει τις μετρήσεις του θορύβου στα τεχνικά χαρακτηριστικά-εξοπλισμό των εκδόσεων καθαρά και ξάστερα, χωρίς να ντρέπεται ή να φοβάται. Ψάχνω στα, ελληνικά τουλάχιστον, site άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών και δε βρίσκω κάτι. Κάτι που πραγματικά με προβληματίζει... Έχουν καλή ηχομόνωση τα Honda και το διαφημίζουν διακριτικά?... Δεν έχουν καλή ηχομόνωση τα άλλα και το κρύβουν? Καταρρίπτει η Honda το μύθο των, δήθεν και μη, Premium αυτοκινήτων, όσο αφορά το θέμα της ηχομόνωσης?... Μήπως τελικά είμαι μια πολύ μικρή λεπτομέρεια που εγώ δίνω πολύ σημασία? Τόσο κακό είναι που θέλω να ξέρω πόσο αθόρυβο είναι το αυτοκίνητο που θέλω να αγοράσω όταν ταξιδεύει στην εθνική με π.χ.140km/h? Μήπως τελικά έχω γίνει γεροξεκούτης? Μήπως έχω το σύμπλεγμα 'αμάξια είναι μόνο τα μερτσεντές'?
Όσο αφορά τα ελαστικά, αυτά που φοράει το από το εργοστάσιο, κάτι Goodyear M+S, πρέπει να έχουν θόρυβο κύλισης 68dB(βρίσκομαι κάτι εκατοντάδες χλμ μακριά από το αυτοκίνητο και δεν μπορώ να πώ με σιγουριά). Κοιτάω τα site της MICHELIN και της Continental και παρατηρώ ότι τα θερινά είναι πιο θορυβώδη,71-72dB. Γνωρίζει κανείς κάτι επιπλέον?
-
george1977, αυτό με τις πιέσεις των ελαστικών ήταν η πρώτη ένδειξη που μου άναψε στο αυτοκίνητο στα πρώτα χλμ του πλησιάζοντας στη Τραγάνα από Αθήνα. Και τα κοίταξα πριν ξεκινήσω για το ταξίδι. Ανησυχία και άγχος, καθότι ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Κάτσε ψάξε τον τόμο για να δεις τί είναι.... To συμπέρασμα? Tα παλιότερα αυτοκίνητα είναι λιγότερο σπ@σ@ρχίδικ@, λιγότερο εγωιστικά('έλα ασχολήσου λίγο περισσότερο μαζί μου', 'δε μου δίνεις σημασία πια'). Νιώθω ότι έχουμε γίνει, παραγίνει political correct. Η αλήθεια είναι ότι καλά κάνουν και τα βάζουν οι εταιρίες τέτοια συστήματα, βάρος δεν έχουν, οι αισθητήρες υπάρχουν, ένα λογισμικό είναι. Όλα για την ασφάλεια. Απλά είναι τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να καθήσεις να μάθεις πλέον, που σε ξενίζουν λίγο αν είσαι της παλιάς σχολής.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Δεν νομιζω οτι ειναι 'παραξενια' ο τροπος προσεγγισης της αγορας αυτοκινητου που αναφερεις. Θεωρω οτι εχει βελτιωθει η ποιοτητα των αυτοκινητων σε τετοιο σημειο που (με καποιες εξαιρεσεις που ειναι και τυχαιες πολλες φορες) θεωρει ενας υποψηφιος αγοραστης οτι τα 'βασικα' του αυτοκινητου δεν θα του δημιουργησουν προβλημα. Επομενως το 'πεδιο μαχης' μεταξυ εταιρειων και μοντελων μεταφερεται σε αλλα θεματα που εχουν να κανουν με την αισθητικη και το ποσο διευκολυνουν τη ζωη μας. Ποιοτητα πλαστικων, ηχομονωση, θηκες, ποτηροθηκες, infotainment, χωροι επιβατων και αποθηκευτικος χωρος αλλα και πως μπορουν να μεταβληθουν ωστε να επιτρεψουν πολλαπλες χρησεις. Εννοειται ολα αυτα ως συναρτηση της τιμης αγορας.
Αν εβλεπε ο πατερας μου τι πραγματα προσεχα πριν αποφασισω ποιο αυτοκινητο θα αγορασω, θα εβαζε τα γελια. Δεν ξερω αν ειναι προοδος ή χαζομαρα, αλλα σιγουρα εχει αλλαξει ο τροπος συμπεριφορας των καταναλωτων.
Για παραδειγμα, προτιμησα το tiguan σε σχεση με το karoq, επειδη στο tiguan μπορω να παω μπρος-πισω το καθισμα των επιβατων, ωστε να μεταβαλλω το χωρο του πορτ μπαγαζ και επειδη στο tiguan μπορει να μπει area view (360 καμερες), ενω στο karoq οχι.Σιγουρα με την εξελιξη που εχουν υποστει τα αυτοκινητα σημερα (συζητησιμο το ποσο καλο ειναι) οι λεπτομερειες κανουν την διαφορα. Εγω προσωπικα διαλεξα αυτοκινητο (το CRV) διαβαζοντας οτι πληροφοριες ευρισκα στο διαδικτυο μια που η πλησιεστερη επαφη που ειχα με το συγκεκριμενο ηταν καποιες τυχαιες συναντησεις οδηγωντας στο δρομο, παραλληλα με την πιεση κατω απο την οποια ημουν να προλαβω εστω το τελευταιο κομματι της προσφορας Δεν μετανοιωσα για την αγορα του μια που οπως ανεφερα υπερειχε απο αλλα σε καποια ουσιαστικα σημεια (για μενα) τα οποια καθορισαν και την αποφαση μου.
-
@giannis27
Ο θορυβος του CRV μας ειναι οπως λες στα χαρτια χαμηλοτερος απο το νεο μοντελο. Να σου πω την αληθεια εμενα δεν με ενδιαφερει ο αριθμος αυτος καθ εαυτος, αλλα η εντυπωση που αποκομιζω οδηγωντας το. Η αισθηση μου ειναι πως δεν ειναι υπερβολικος αλλα και ουτε το θεωρω απο τα 'αθορυβα' diesel. Για να πω την αληθεια δεν εχω παει ταξιδι σε καλο οδοστρωμα να το προσεξω καλυτερα.
Τα Goodyear Efficient Grip M+S που φοραμε ειναι θερινα ελαστικα αξιας περιπου 100Ε το ενα ειναι C/C με 68db που θεωρειται χαμηλος. Βεβαια βλεπω και τα ιδια με E/C στα 67 db, δεν ξερω ποια εχουμε, αλλα δεν νομιζω το 1db να κανει την διαφορα. Υπαρχουν παντως λαστιχακια της ιδιας κατηγοριας τιμης με 67db οπως Nexen Roadian, Falken Ziex κλπ. Ο θορυβος ομως μαλλον απο την μηχανη προερχεται και λογω ανεπαρκους ηχομονωσης περναει μεσα.
Σκεφτομαι την ανοιξη (τον χειμωνα θα βαζω παλι τα M+S) να του φορεσω μια τετραδα ζαντολαστιχα 19' ετσι για να μην μου τρεχουν τα σαλια οταν βλεπω αλλα SUV στο δρομο με μεγαλες ζαντες.. Ελπιζω να μην σκληρυνει αρκετα μια που ειναι ηδη σκληρουτσικο. Ο λαστιχας βεβαια (που θελει να πουλησει) λεει οτι το αμαξι ειναι σκληρο στην αναρτηση επειδη ειναι ακομα καινουριο και οτι τελικα με τα 235 η 245 που θα φορεσω στις 19ρες δεν θα δω ιδιαιτερη διαφορα. Ιδομεν..
Οσο για τον αερα..χμμ..σου εδωσαν ξεφουσκωτα λαστιχα, μη στεναχωριεσαι, εμενα ηταν ξεκουμπωτη η φισσα και στο καντραν μπροστα μου δουλευε μονο το στροφομετρο και τα οργανα καυσιμου και θερμοκρασιας. Καταλαβαινεις λοιπον οτι ο ελεγχος που εγινε (αν εγινε και καθολου) ηταν με συνοπτικες διαδικασιες.. -
Να γράψω και τα δικά μας, μετά από 2 χρόνια συμβίωσης.
Τριξίματα, αστοχίες υλικών, αρνητικά.
Κατανάλωση 6,6/100.
Σε καλό οδόστρωμα- Κόρινθος Πάτρα, Ιωνία οδός, ελάχιστος θόρυβος.
Πολλές φορές κοντερίσια ταχύτητα, 180-200.
Πήγε σε βουνά με πάγο (Ζαγοροχώρια,Μέτσοβο), με καλή συμπεριφορά.
MOTER εξαιρετικό. Θα ταίριαζε σε ένα civic, σχεδιασμένο όμως, από mazda team. -
Ο χρήστης nam έγραψε:
Κατανάλωση 6,6/100.
MOTER εξαιρετικό. Θα ταίριαζε σε ένα civic, σχεδιασμένο όμως, από mazda team.Πόσα χλμ έχεις κάνει.
Εγώ αισιώς έχω πιάσει τα 36.000 και δεν έχω κλείσει τα δυο χρόνια ακόμη. Και δεν έχει ξεκινήσει η σεζον των χιονοδρομικών.
-
Ο θορυβος εκτος απο ντεσιμπελ εχει και συχνοτητες οι οποιες ειναι διαφορετικες απο αυτοκινητο σε αυτοκινητο.
Αυτο εκτος του οτι μπορει να μην ενοχλει τους επιβατες, παρα δηλαδη την ενταση του, αλλα ακομα και με τον ανεμιστηρα του κλιμα μπορει να εξουδετερωθει σε μεγαλο βαθμο.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Δεν νομιζω οτι ειναι 'παραξενια' ο τροπος προσεγγισης της αγορας αυτοκινητου που αναφερεις. Θεωρω οτι εχει βελτιωθει η ποιοτητα των αυτοκινητων σε τετοιο σημειο που (με καποιες εξαιρεσεις που ειναι και τυχαιες πολλες φορες) θεωρει ενας υποψηφιος αγοραστης οτι τα 'βασικα' του αυτοκινητου δεν θα του δημιουργησουν προβλημα. Επομενως το 'πεδιο μαχης' μεταξυ εταιρειων και μοντελων μεταφερεται σε αλλα θεματα που εχουν να κανουν με την αισθητικη και το ποσο διευκολυνουν τη ζωη μας. Ποιοτητα πλαστικων, ηχομονωση, θηκες, ποτηροθηκες, infotainment, χωροι επιβατων και αποθηκευτικος χωρος αλλα και πως μπορουν να μεταβληθουν ωστε να επιτρεψουν πολλαπλες χρησεις. Εννοειται ολα αυτα ως συναρτηση της τιμης αγορας.Αν εβλεπε ο πατερας μου τι πραγματα προσεχα πριν αποφασισω ποιο αυτοκινητο θα αγορασω, θα εβαζε τα γελια. Δεν ξερω αν ειναι προοδος ή χαζομαρα, αλλα σιγουρα εχει αλλαξει ο τροπος συμπεριφορας των καταναλωτων.
Για παραδειγμα, προτιμησα το tiguan σε σχεση με το karoq, επειδη στο tiguan μπορω να παω μπρος-πισω το καθισμα των επιβατων, ωστε να μεταβαλλω το χωρο του πορτ μπαγαζ και επειδη στο tiguan μπορει να μπει area view (360 καμερες), ενω στο karoq οχι.Οταν τα πάσα μπροστά ποσά λίτρα είναι ο χώρος αποσκευών ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Για παραδειγμα, προτιμησα το tiguan σε σχεση με το karoq, επειδη στο tiguan μπορω να παω μπρος-πισω το καθισμα των επιβατων, ωστε να μεταβαλλω το χωρο του πορτ μπαγαζ και επειδη στο tiguan μπορει να μπει area view (360 καμερες), ενω στο karoq οχι.Οταν τα πάσα μπροστά ποσά λίτρα είναι ο χώρος αποσκευών ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ξέρεις, το νούμερο δεν έχει απόλυτο νόημα. Πας το βλέπεις και αποφασίζεις αν σου κάνει.
Υποτίθεται πάντως ότι η μέγιστη χωρητικότητα του Πορτ μπαγαζ με τα καθίσματα τέρμα μπροστα, είναι 615 l. Δεν ξέρω όμως αν αυτό το νούμερο είναι με ρεζέρβα ή χωρίς. -
Παιδια καλημερα. Μου εχει δημιουργηθει μια απορια σχετικα με τα Goodyear Efficient Grip M+S που φοραει το αμαξι απο τη μαννα του. Μεχρι τωρα ηξερα οτι τα M+S ειναι χειμωνιατικα. Ψαχνοντας το διαδικτυο διαπιστωσα οτι μερικοι τα αναφερουν σαν καλοκαιρινα (οι υπολοιποι δεν αναφερουν καθολου τι ειναι). Λαθος ειναι η υπαρχουν M+S καλοκαιρινα και M+S χειμωνιατικα?
-
Τα απλά M&S είναι συνήθως καλοκαιρινά ή all season με αυξημένες ικανότητες στο χιόνι και στην λάσπη (λόγω χάραξης κυρίως), αλλά όχι απαραίτητα χειμερινά (τα οποία έχουν και άλλη γόμα). Υπάρχουν και M&S που είναι χειμερινά και υπάρχει η ανάλογη σήμανση (ένα βουνό με μια χιονονιφάδα μέσα).
-
Αυτα τα M+S που ειχα φορεσει εγω σε αλλο μου αυτοκινητο (δεν προσεξα αν ειχε βουνο με χιονονιφαδα) πηγαιναν γ@μ@τ@ σε χιονι, αλλα σε ενα καλοχαιρι αρχισαν να ξεφλουδιζονται και αρχες του επομενου καλοκαιριου ηταν για πεταμα. Προφανως ηταν χειμερινα, συμφωνα με τα λεγομενα σου. Αυτα που φοραει το CRV γραφουν M+S αλλα συννεφακι δεν βλεπω. Προφανως, οπως σωστα τα αναφερουν, ειναι καλοκαιρινα M+S. Η ερωτηση μου ειναι, πρεπει το καλοκαιρι να τα βγαζω η δεν εχουν προβλημα να χαλασουν?
Thanks -
Αν δεν είναι χειμερινά (αν δεν έχει το βουνό με την νιφάδα), δεν έχουν κανένα πρόβλημα το καλοκαίρι. Απλά μην περιμένεις να είναι τόσο καλά στην γρήγορη οδήγηση όσο ένα καθαρόαιμο λάστιχο δρόμου.
-
Οπως λεει ο Διας υπάρχουν συμβιβασμοί ακόμη και στα καλοκαιρινά M+S
px το φρενάρισμα , χάνεις αρκετά
Επίσης εαν η κύρια χρήση είναι σε γρήγορες ασφάλτινες διαφρομές (ΕΟ) τότε στα 40.000- 50.000 θέλεις εμφανώς αλλαγή.
Δεν είναι υπερβολικά μικρό το διάστημα αλλά είναι στα πλαίσια των συμβιβασμών.Πάντως μετα από δυο χρόνια μπορώ να πω πάντως οτι παρά τους συμβιβασμούς έαν πρόκειται να κινηθείς στο χιόνι το M+S αξίζει τους συμβιβασμούς.
-
Παιδια ευχαριστω για τις πληροφοριες. Βασικα αναρωτιομουν εαν τα M+S του CRV ερθουν μετα απο ενα καλοκαιρι στα ιδια χαλια με τα M+S που φορουσα στο αλλο αυτοκινητο μου, το Ρενω, που ηταν πραγματικα χειμωνιατικα (φορεθηκαν στη Βουλγαρια Δεκεμβριο). Πραγματικα, τα M+S αξιζουν και ειδικα με τα χειμωνιατικα που φορεσα εγω (για πρωτη φορα στη ζωη μου) επαθα πλακα. Το αμαξακι πηγαινε σε μικρη ανηφορα χωματοδρομο με 25 ποντους χιονι σαν να ηταν τετρακινητο. Ομως μετα ενα καλοκαιρι χρησης επαθα παλι πλακα οταν προσεξα σε τι χαλια ηταν..
-
Τα χειμερινά καταστρέφονται εύκολα το καλοκαίρι. Ακόμα και να μην υπάρχει εμφανής φθορά, 'καίγεται' η γόμα, με αποτέλεσμα να σκληρύνει και να χάσει τις χειμερινές του ιδιότητες. Για αυτό πάντοτε πρέπει να αλλάζουμε τα χειμερινά λάστιχα όταν ζεσταίνει ο καιρός.
-
Ο χρήστης nam έγραψε:
Κατανάλωση 6,6/100.
MOTER εξαιρετικό. Θα ταίριαζε σε ένα civic, σχεδιασμένο όμως, από mazda team.Μιλας για τα Goodyear Efficient Grip?
Εδω μεσα υπαρχει καποιος να εχει αλλαξει λαστιχα να μας πει την γνωμη του για θορυβο? -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα χειμερινά καταστρέφονται εύκολα το καλοκαίρι. Ακόμα και να μην υπάρχει εμφανής φθορά, 'καίγεται' η γόμα, με αποτέλεσμα να σκληρύνει και να χάσει τις χειμερινές του ιδιότητες. Για αυτό πάντοτε πρέπει να αλλάζουμε τα χειμερινά λάστιχα όταν ζεσταίνει ο καιρός.Απλα ηθελα να το διαπιστωσω μονος μου και το διαπιστωσα, 'πανηγυρικα'..
Honda CR-V 2015