-
To Sceicento που το είχα 6 χρόνια με 180.000 χλμ δεν έβγαλε τπτ. Ελαφρύ τιμόνι, καλό τράβηγμα για ...39 άλογα, καλοί χώροι, έχει καδένα!, καλό κράτημα. Παθητική ασφάλεια νεκροφόρας, φθηνά ανταλλακτικά. Oi σχέσεις του είναι μακριές. Δύσκολα βρίσκεις μεταχεiρισμένο που να μη θέλει αρκετά να ρίξεις. Δες και για το micra το παλιό.
-
Με 1500€ υπάρχουν 15ετιας+ Micra K11. Τα 1000άρια. Απροβληματιστα. Να έχουν a/c μόνο.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
με 1000ρι μικρα αν ανοιξεις το ac πρεπει να εισαι μονος σου μεσα
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6330934/
Σαφώς καλύτερο από seicento. ε, τα 100 κυβικά επιπλέον είναι λίγα. -
SAXO ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Έιχαμε ένα πρίν λίγα χρόνια, μακρυά απο μένα καλύτερα. Μάλλον θα κινηθώ στην κατηγορία μέχρι 1300κυβικά για να μπορώ να κινηθώ λίγο πιο άνετα. Σε αυτά τα χρήματα τι προτείνετε;; Starlet (αν και μου αρέσουν πολύ) δεν βρήκα κανένα αξιόλογο..
-
Θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις και γιατί όχι Saxo.
Μετά από 145000km δεν έχει βγάλει καμία μη αναμενόμενη φθορά, ούτε με έχει αφήσει ποτέ πουθενά.
Επίσης -ειδικά το facelift- είναι εμφανισιακά συμπαθητικούλι (και όχι σα να ξέμεινε από τα 80's).
Η έκδοση που έχουν οι περισσότεροι -Hot summer- έχει και το a/c της και μια χαρά έκανα Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 2 άτομα + αποσκευές με ac και 120 σταθερά.
Με 70% πόλη, 30% εκτός και σχετικά επιθετικά, καίει 6,7. Σε ταξίδι, με ταχύτητες εντός ορίων ΚΟΚ, γύρω στο 5,8.
Δεν μασάει πουθενά εκτός από ανηφορική φουρκέτα σε βουνό με 4 άτομα + βαλίτσες όπου θα χρειαστεί να βάλεις 1η και με έως 2 άτομα μέσα θα έλεγα ότι είναι και αρκετά σπιρτόζικο για τα 60 του άλογα, πράγμα που επιβεβαιώνεται από το επίσημο 0-100 σε 13,0 sec (και όχι... 20κάτι του Cinquecento ) -
Καλυτερα saxo απο seicento 100%.
-
Οκ, ας ανανεωσω λιγο...... Κατι εως 1300 κυβικα αλλα μονο ιαπωνικο
-
Ο χρήστης Strokt_up έγραψε:
Οκ, ας ανανεωσω λιγο...... Κατι εως 1300 κυβικα αλλα μονο ιαπωνικοΣταρλετ, μικρα .
-
Ο χρήστης Strokt_up έγραψε:
Οκ, ας ανανεωσω λιγο...... Κατι εως 1300 κυβικα αλλα μονο ιαπωνικοΕχεις πμ
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλυτερα saxo απο seicento 100%.Στην οικογενεια έχουμε το seicento sporting 1.1. Μετά από 120000 χλμ παραμένει το ευχάριστο αυτοκίνητο για μετακινήσεις στην πόλη. Η οδική συμπεριφορά του ακόμη και σε ανοικτο δρόμο είναι πολύ καλή. Συνολικά σε ζημιές έχει παρουσιάσει τα ακόλουθα. Το 2013 αλλαξα ένα μοτέρ στο ηλεκτρικό παράθυρο του συνοδηγού. Κόστος 45 ευρώ. Το 2014 αλλαξα ψυγείο του καλοριφέρ με κόστος 50 ευρώ. Χθες το πηγα σε ηλεκτρολόγο για επισκευή ενός ρελε υπευθυνου για τα φλάς. Κόστος 5 ευρώ. Στα 13 χρόνια που το έχουμε έχει κάνει 3 μεγάλα service που σε κόστος δεν ξεπέρασαν τα 250 ευρώ το καθένα . Σε ένα από αυτά αλλαξα τα ,πισω ταμπουρα. Ομολογώ πως τόσο οικονομικο αυτοκίνητο δεν είχα πότε άλλοτε. Συνάμα πολύ ευχάριστο στην οδήγηση ενώ όταν χρειάστηκε εριξα τα πίσω καθίσματα δημιουργώντας αποθηκευτικο χώρο 750 λίτρων προκειμένου να μεταφέρω πχ κάποια ογκώδη αντικείμενα. Συνολικά εξαιρετική σχέση τιμής σχετικά με αυτά που μας προσφερε από το 2002 που το αποκτήσαμε. Έχει κάνει απίστευτες βόλτες σε νησιά φορτωμένο με μπαγκαζια διακοπών. Τι άλλο να γράψω; Σκυλί!
-
Δε διαφωνω απλα το saxo για εμενα ειναι καλυτερο συνολικα.
-
Ο χρήστης GeorgeMan έγραψε:
Θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις και γιατί όχι Saxo.Μετά από 145000km δεν έχει βγάλει καμία μη αναμενόμενη φθορά, ούτε με έχει αφήσει ποτέ πουθενά.
Επίσης -ειδικά το facelift- είναι εμφανισιακά συμπαθητικούλι (και όχι σα να ξέμεινε από τα 80's).
Η έκδοση που έχουν οι περισσότεροι -Hot summer- έχει και το a/c της και μια χαρά έκανα Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 2 άτομα + αποσκευές με ac και 120 σταθερά.
Με 70% πόλη, 30% εκτός και σχετικά επιθετικά, καίει 6,7. Σε ταξίδι, με ταχύτητες εντός ορίων ΚΟΚ, γύρω στο 5,8.
Δεν μασάει πουθενά εκτός από ανηφορική φουρκέτα σε βουνό με 4 άτομα + βαλίτσες όπου θα χρειαστεί να βάλεις 1η και με έως 2 άτομα μέσα θα έλεγα ότι είναι και αρκετά σπιρτόζικο για τα 60 του άλογα, πράγμα που επιβεβαιώνεται από το επίσημο 0-100 σε 13,0 sec (και όχι... 20κάτι του Cinquecento )Αν το συγκρίνεις με το Seicento Sporting ποιος λες να δει την εξάτμιση του άλλου;
Καλυτερα saxo απο seicento 100%.
Στην οικογενεια έχουμε το seicento sporting 1.1. Μετά από 120000 χλμ παραμένει το ευχάριστο αυτοκίνητο για μετακινήσεις στην πόλη. Η οδική συμπεριφορά του ακόμη και σε ανοικτο δρόμο είναι πολύ καλή. Συνολικά σε ζημιές έχει παρουσιάσει τα ακόλουθα. Το 2013 αλλαξα ένα μοτέρ στο ηλεκτρικό παράθυρο του συνοδηγού. Κόστος 45 ευρώ. Το 2014 αλλαξα ψυγείο του καλοριφέρ με κόστος 50 ευρώ. Χθες το πηγα σε ηλεκτρολόγο για επισκευή ενός ρελε υπευθυνου για τα φλάς. Κόστος 5 ευρώ. Στα 13 χρόνια που το έχουμε έχει κάνει 3 μεγάλα service που σε κόστος δεν ξεπέρασαν τα 250 ευρώ το καθένα . Σε ένα από αυτά αλλαξα τα ,πισω ταμπουρα. Ομολογώ πως τόσο οικονομικο αυτοκίνητο δεν είχα πότε άλλοτε. Συνάμα πολύ ευχάριστο στην οδήγηση ενώ όταν χρειάστηκε εριξα τα πίσω καθίσματα δημιουργώντας αποθηκευτικο χώρο 750 λίτρων προκειμένου να μεταφέρω πχ κάποια ογκώδη αντικείμενα. Συνολικά εξαιρετική σχέση τιμής σχετικά με αυτά που μας προσφερε από το 2002 που το αποκτήσαμε. Έχει κάνει απίστευτες βόλτες σε νησιά φορτωμένο με μπαγκαζια διακοπών. Τι άλλο να γράψω; Σκυλί!
Και το αγοράζεις με ζαντολάστιχα, προφυλακτήρες στο χρώμα του αυτοκινήτου, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές. Δεν ξέρω αν ήταν στάνταρ τα προβολάκια και το AC. Επιδόσεις πολύ καλές για τα κυβικά του όπως και η κατανάλωση. Βασικό μειονέκτημα το επίπεδο παθητικής ασφάλειας. Όμως αν το συγκρίνεις με τα τότε Ιαπωνέζικα Micra και Starlet δε νομίζω να υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Στη συντήρηση υπάρχει η αλλαγή ιμάντα χρονισμού και αντλίας νερού γιατί το sporting φοράει 1100 κυβικά μοτέρ. Δεν είναι το 900άρι μοτέρ του απλού Seicento. Ο κινητήρας του έχει φορεθεί και στο Punto Mk1 και το έχει ένας φίλος μου. 200.000χλμ και έχει αλλάξει, πολλαπλασιαστή και κιβώτιο ταχυτήτων γιατί στο αυτοκίνητο αυτό έμαθαν να οδηγούν 3 άτομα πριν.Στο θέμα μας. Αν ψάχνεις μέχρι 1300 κυβικά και μέχρι 2000 ευρώ πιο αξιόπιστα είναι starlet (με πολύ καλές επιδόσεις), micra. Μονόδρομος για εμένα.
-
Εγω να προτεινω hyundai atos ή θα με παρετε με τις πετρες;
Τα ειχαμε παλια στην εταιρεια που δουλευα και ηταν πραγματικα σκυλια και με πολυ φθηνα ανταλλακτικα. Μαλιστα ενα εμεινε χωρις λαδια (με μισο λιτρο μεσα) και μολις συμπληρωσαμε, το βαλαμε μπρος και εφυγε σαν να μην συνεβη τιποτα!
Αν σε παιρνει να ανεβεις κι ενα χιλιαρικο πας στο atos του 04 που ειναι πολυ καλυτερο. -
Μια χαρά είναι το Atos σε αυτά τα λεφτά
-
Καλησπέρα σε όλους. Τους ίδιους προβληματισμούς για αγορά αυτοκινήτου έχω κι εγώ.
Θέλω να πάρω ένα αμάξι στη μάνα μου που έβγαλε δίπλωμα πρόσφατα στα 55 της. Θέλω να είναι μικρό για οδήγηση εντός πόλης και μέγιστη απόσταση Θεσσαλονίκη-Περαία. Δε θέλω να δώσω πάνω από 2.000 ευρώ γιατί υπολογίζω σε αυτό το αμάξι να μάθει να οδηγάει και αργότερα αν θελήσει να πάρουμε κάτι καλύτερο.
Από μια έρευνα στο car.gr είδα ότι σε αυτά τα λεφτά βρίσκω Matiz του 2001 με 800cc. Ειτε Daewoo ειτε Chevrolet. Έχετε κάποια άποψη επί του θέματος? Αυτά τα δύο ως μάρκες τι σας λένε? Έχουν βγάλει προβλήματα, είναι αξιόπιστα?
Διάβασα πιο πριν απόψεις για Atos, Seicento κλπ και πραγματικα μπερδεύτηκα περισσότερο...
Σας ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων και περιμένω την άποψή σας.
-
σε τετοια κατηγορια θα παιρνα μονο γιαπωνεζικο
κοιτα κανα micra απο το 2000 μεχρι το 2002
βγαινει και 1354cc ,εχει αρκετη δυναμη και τεζα αξιοπιστιααλλιως πας σε κανα πιο παλιο σταρλετ
-
Ο χρήστης vaskom έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Τους ίδιους προβληματισμούς για αγορά αυτοκινήτου έχω κι εγώ.Θέλω να πάρω ένα αμάξι στη μάνα μου που έβγαλε δίπλωμα πρόσφατα στα 55 της. Θέλω να είναι μικρό για οδήγηση εντός πόλης και μέγιστη απόσταση Θεσσαλονίκη-Περαία. Δε θέλω να δώσω πάνω από 2.000 ευρώ γιατί υπολογίζω σε αυτό το αμάξι να μάθει να οδηγάει και αργότερα αν θελήσει να πάρουμε κάτι καλύτερο.
Από μια έρευνα στο car.gr είδα ότι σε αυτά τα λεφτά βρίσκω Matiz του 2001 με 800cc. Ειτε Daewoo ειτε Chevrolet. Έχετε κάποια άποψη επί του θέματος? Αυτά τα δύο ως μάρκες τι σας λένε? Έχουν βγάλει προβλήματα, είναι αξιόπιστα?
Διάβασα πιο πριν απόψεις για Atos, Seicento κλπ και πραγματικα μπερδεύτηκα περισσότερο...
Atos - Micra - Starlet
-
Παρωχημένες επιλογές. Με κανά 1000ευρω παραπάνω μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο και νεότερο.
Tα Starlet και Micra είναι πολύ αξιόπιστα στα μηχανικά τους, αλλά ατσαλα σε συμπεριφορά και συνηθως με σοβαρότατες ελλείψεις που δυσκολεύουν τον οδηγό. Υδραυλικό τιμόνι και a/c.
Οτι υπάρχει από αυτά δε σε διαθέσιμο ως μτχ σίγουρα έχει τις φθορές του χρόνου και της χρήσης.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Τους ίδιους προβληματισμούς για αγορά αυτοκινήτου έχω κι εγώ.
Θέλω να πάρω ένα αμάξι στη μάνα μου που έβγαλε δίπλωμα πρόσφατα στα 55 της. Θέλω να είναι μικρό για οδήγηση εντός πόλης και μέγιστη απόσταση Θεσσαλονίκη-Περαία. Δε θέλω να δώσω πάνω από 2.000 ευρώ γιατί υπολογίζω σε αυτό το αμάξι να μάθει να οδηγάει και αργότερα αν θελήσει να πάρουμε κάτι καλύτερο.
Atos - Micra - Starlet
ΜΙλάμε για γυναίκα 55 ετών. Θεωρώ ότι το υδραυλικό τιμόνι και το ABS είναι τα 2 βασικότατα στοιχεία εξοπλισμού που θα πρέπει να έχει το αυτοκίνητο. Τα 2 ιαπωνικά δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι μπορεί να τα διαθέτουν. Το Atos τα έχει. Ίσως και το Matiz αλλα δεν είμαι σίγουρος τι αξιοπιστία έχει. Πάντως γενικά το πρόβλημα με τέτοια αυτοκίνητα είναι να βρεις όχι το μοντέλο αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι που θα εχει σωστή συντήρηση από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Κάτι που με ενοχλεί με ιδιοκτήτες Ιαπωνικών - Κορεάτικων: με βάση ότι δεν χαλάνε, τα αφήνουν χωρίς συντήρηση (π.χ. αλλαγή λαδιών, που κανονικά θα έπρεπε να γίνεται συχνότερα απο το προβλεπόμενο)
-
Νομίζω ότι ρόλο παίζει και το πως το δουλεύει το αυτοκίνητο κάποιος. Αν το σπάει αλλά κάνει κανονικά συντήρηση πάλι υπάρχει θέμα.
Αυτοκίνητο μέχρι 1000 κυβικα και μέχρι 2000€;