-
Καλησπέρα σε όλους, μετά από χρόνια που διαβάζω το φόρουμ, είπα να ζητήσω τη γνώμη σας στο παραπάνω δίλημμα. Ουσιαστικά στα ίδια χρήματα, μετά τις εκπτώσεις της BMW λόγω facelift, από τη μία έχουμε μια πολύ ωραία έκδοση του Golf με το r line να το ομορφαίνει πολύ εξωτερικά, εκπληκτικά καθίσματα και αυτοματίκλα ενώ από την άλλη, την μπέμπα, με τα δικά της χαρίσματα συν την πιο οικονομική χρήση. Τα ετήσια χιλιόμετρα που κάνω - περίπου 15Κ - δεν θα έλεγα ότι καθιστούν μονόδρομο το πετρέλαιο και το αυτόματο το καλοβλέπω είναι αλήθεια.
Ερωτήσεις λοιπόν.. δεδομένου ότι το τρίτο μέλος της οικογένειας είναι καθ'οδόν, θα μου φτάσει ο άσος σε χώρους? τα γνωστά θέματα με το εφτατάχυτο DSG έχουν λυθεί? γενικές εντυπώσεις από τα 2 αυτοκίνητα, ειδικά απ'όσους είχαν την ευκαιρία να τα οδηγήσουν και τα 2?
Test drive έκανα τον άσο αλλά βενζίνη και αυτόματο, εντάξει φοβερό αυτοκίνητο αλλά δεν μπορώ να ανέβω στα λεφτά του. Μέσα στην εβδομάδα λογικά θα κάνω και τα 2 του versus και να αποφασίσω αλλά θα εκτιμούσα τις απόψεις σας. Ευχαριστώ!
-
Καλησπέρα σε όλους, μετά από χρόνια που διαβάζω το φόρουμ, είπα να ζητήσω τη γνώμη σας στο παραπάνω δίλημμα. Ουσιαστικά στα ίδια χρήματα, μετά τις εκπτώσεις της BMW λόγω facelift, από τη μία έχουμε μια πολύ ωραία έκδοση του Golf με το r line να το ομορφαίνει πολύ εξωτερικά, εκπληκτικά καθίσματα και αυτοματίκλα ενώ από την άλλη, την μπέμπα, με τα δικά της χαρίσματα συν την πιο οικονομική χρήση. Τα ετήσια χιλιόμετρα που κάνω - περίπου 15Κ - δεν θα έλεγα ότι καθιστούν μονόδρομο το πετρέλαιο και το αυτόματο το καλοβλέπω είναι αλήθεια.
Ερωτήσεις λοιπόν.. δεδομένου ότι το τρίτο μέλος της οικογένειας είναι καθ'οδόν, θα μου φτάσει ο άσος σε χώρους? τα γνωστά θέματα με το εφτατάχυτο DSG έχουν λυθεί? γενικές εντυπώσεις από τα 2 αυτοκίνητα, ειδικά απ'όσους είχαν την ευκαιρία να τα οδηγήσουν και τα 2?
Test drive έκανα τον άσο αλλά βενζίνη και αυτόματο, εντάξει φοβερό αυτοκίνητο αλλά δεν μπορώ να ανέβω στα λεφτά του. Μέσα στην εβδομάδα λογικά θα κάνω και τα 2 του versus και να αποφασίσω αλλά θα εκτιμούσα τις απόψεις σας. Ευχαριστώ!
-
-
Εφόσον έρχεται και τρίτο μέλος και τα δύο θα μπορούσαν να θεωρούνται οριακά κατάλληλα ή οριακά ακατάλληλα... Όπως το δει κανείς. Σε κάθε περίπτωση εάν η σύγκριση δεν χωρά τρίτο αυτοκίνητο παρόλο που το τρίτο μέλος πολλά θα αλλάξει στο μέλλον, θα σου πρώτινα την μπέμπα. Θα το έλεγα ήρεμη δύναμη σε σχέση με το golf. Δεν κάνουν τα άλογα την διαφορά αλλά το πως τα ιππεύεις. Εκει με εξαίρεση την Τζουλιέτα, η μπέμπα δεν έχει αντίπαλο.
Με το καλό να σου έρθουν και τα δύο όπως τα θέλεις. -
Καλησπέρα και καλώς ήλθες!
Ποιες είναι οι τιμές για τα 2 αυτοκίνητα? -
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις και τις ευχές.. περίπου στα 23 βγαίνουν και τα 2.
-
Γνώμη μου είναι ότι με 3 παιδιά δεν θα σε ικανοποιήσει κανένα από τα 2 όσον αφορά τους χώρους, υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει δεύτερο (μεγαλύτερο) αυτοκίνητο.
Προσωπικά έχω κάνει 35.000 χλμ με την 116d και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος συνολικά. Το αυτοκίνητο είναι πολύ οικονομικό, πολύ ευχάριστο στην οδήγηση και αρκετά ποιοτικό. Αλλά για 3 παδιά δεν είναι, εκτός και αν βάλεις μπαγκαζιέρα οροφής.
Το golf είναι σίγουρα ένα ποιοτικότατο αυτοκίνητο αλλά λίγο άχρωμο οδηγικά και για την αξιοπιστία της vw και του dsg δεν ακούγονται τα καλύτερα
Έχει καλύτερους χώρους overall και είναι πιο σβέλτο το tsi (και ξεκούραστο στην πόλη λόγω dsg). Ο εξοπλισμός του edition 40 είναι όντως υπερπλήρης.
Προσωπικά με 3 παιδιά δεν θα σκεφτόμουν κανένα από τα 2. Θα πήγαινα σε πολυμορφικό ή station. Επίσης οι τρίτεκνοι έχουν πλήρη απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης μέχρι 2000 κυβικά. Είναι καλή περίπτωση να φέρεις απ' έξω όποιο αυτοκίνητο θέλεις ελαφρώς μεταχειρισμένο (έχοντας κάνει τουλάχιστον 6.000 χλμ και αν έχουν περάσει τουλάχιστον 6 μήνες από την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας) μέχρι 2000 κυβικά χωρίς να πληρώσεις τελωνείο. Με 22-23 χιλιάρικα έχεις εξαιρετικές επιλογές (αν αντέχεις φορολογικά το δίλιτρο). -
Μα λέω και εγώ! τόσο θέμα θα έχω με το χώρους.. όχι τρίτο παιδί, τρίτο μέλος! πρώτο παιδί!
άρα από χώρους είμαι οκ, προς το παρόν, και με τα 2?
-
Με ένα παιδί είσαι άνετος, με 2 θα είσαι οριακά αλλά και πάλι φτάνουν οι χώροι θεωρώ αν δεν γίνονται υπερβολές (τύπου μετακόμιση για μια βόλτα στην παραλία )
Κοίτα μήπως υπάρχει καμιά ετοιμοπαράδοτη αυτόματη 116 auto (βενζίνη). Στην τιμή που λες τι εξοπλισμό έχει ο άσος? Γιατί τόσο την είχα πάρει πριν 2 χρόνια περίπου. -
υπάρχει αλλά ανεβαίνει στα 25.500 με urban ή sport και το advantage, συν xenon kai αισθητήρες βροχής-φωτεινότητας..με τα ίδια, χωρίς τα xenon, βγαίνει στα 23 και κάτι η 116d.
-
Τα 25.500 για 116 με xenon, sport line, advantage πακέτο και αυτόματο κιβώτιο είναι πολύ καλή τιμή. Μόνο το κιβώτιο κάνει 2.500 ευρώ (το οποίο είναι εξαιρετικό και δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα μέχρι στιγμής). Επίσης πουλήθηκε πολύ πρόσφατα 116 m pack+xenon στα 25 κάτι (manual).
Με 23 παρά κάτι πήρα 116d με advantage πακέτο, cruise control, bluetooth, servotronic, sport τιμόνι, διευρυμένο πίνακα οργάνων και κάτι άλλα ψιλά. Αλλά 2 χρόνια πριν, τελικά όντως είχα κάνει πολύ καλό deal.
Αν έπαιρνα σήμερα αυτοκίνητο, δύσκολα θα ήταν βενζίνη. Είναι ωραίο το feeling να φουλάρεις με 60 ευρώ από λαμπάκι και να κάνεις 850-1000 χλμ (αναλόγως το πόδι). Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει διαφορά στην κατανάλωση 2 λίτρα/100 χλμ κερδίζεις ετησίως περίπου 700-800 ευρώ. Η πραγματική όμως διαφορά είναι μεγαλύτερη ειδικά αν κινείσαι αρκετά στην πόλη. Οπότε αν το αμάξι το κρατήσεις μια εξαετία έχεις γλιτώσει άνετα 5-6 χιλιάρικα + την υψηλότερη μεταπώληση του diesel (όλα αυτά με 15 χιλιάδες χλμ το χρόνο). -
Ο χρήστης united99 έγραψε:
υπάρχει αλλά ανεβαίνει στα 25.500 με urban ή sport και το advantage, συν xenon kai αισθητήρες βροχής-φωτεινότητας..με τα ίδια, χωρίς τα xenon, βγαίνει στα 23 και κάτι η 116d.Αν μπορείς να πας σε αυτό, είναι σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο από το ντίζελ αλλά και το Golf.
-
Μα λέω και εγώ! τόσο θέμα θα έχω με το χώρους.. όχι τρίτο παιδί, τρίτο μέλος! πρώτο παιδί!άρα από χώρους είμαι οκ, προς το παρόν, και με τα 2?
Απο εσωτερικούς χώρους θα είσαι οκ το πρόβλημα ειναι με το πορτπαγκαζ. Πίστεψε με το καροτσάκι του μωρού ειναι μεγάλο ζήτημα.
Όσο αφορά τα δυο αυτοκίνητα θα προτιμούσα την bmw, ανώτερη στον δρόμο και τα 15.000 χλμ δεν ειναι λίγα , άρα θετικό ότι ειναι ντίζελ.
Το γκολφ επίσης ειναι ποιοτικό και καλό στο δρόμο αυτοκίνητο, αλλα μάλλον ενα κλικ κάτω. Επίσης συνδυασμός tsi+ dsg=
Συνταγή για προβλήματα. -
To Golf υστερεί εμφανώς σε 'δέσιμο' αμαξώματος... Το BMW σε χώρους.
Αν έχεις καροτσάκι, θα υποφέρεις. Για 2 παιδιά βέβαια το Γκόλφ είναι μια χαρά σε χώρους, ΕΦΟΣΟΝ έχεις απαλλαγεί από καροτσάκια κλπ. -
Ναι, το έχω καταλάβει ότι το καροτσάκι θα είναι θέμα αλλά σε τι πρέπει να πάω για να μην είναι? και κάποια SUVοειδή που κοίταξα δεν νομίζω ότι βολεύουν τόσο περισσότερο ώστε να ανεχτεί κανείς τα μειονεκτήματα τους σε σχέση με τα καλά hatchbacks..να φανταστώ ότι τα 20 παραπάνω λίτρα του golf δεν θα κάνουν την διαφορά στο συγκεκριμένο θέμα ε?
για τα θέματα του tsi και του dsg γνωρίζω αλλά το εφτάρι μέχρι στιγμής που και τα 2 είναι ουσιαστικά καινούργια, δείχνει βελτιωμένη αξιοπιστία.
@mrclouzo όντως πέτυχες πολύ καλή τιμή, νομίζω ουσιαστικά η bmw την ίδια έκπτωση δίνει και τώρα που το facelift έφτασε οπότε μια χαρά..τα καθίσματα στο απλό, χωρίς κάποια γραμμή, πως είναι? Περί χιλιομέτρων τα περισσότερα τα κάνω σε ΑΟ και ΕΟ, και γι'αυτό ελπίζω με τον tsi να διατηρηθώ σε λογικά νούμερα..από την άλλη να σου πω την αλήθεια και μπορεί να ακουστεί οξύμωρο, ακριβώς επειδή κινούμαι έτσι βάζω και το πετρέλαιο στην εξίσωση καθώς μπορεί με πολλά χλμ στην πόλη να βλέπεις την μεγάλη εξοικονόμηση αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη τα πετρέλαια, ακόμα και τα σαφώς πολύ πιο εξελιγμένα σύγχρονα, δεν είναι για τέτοια χρήση.
-
Ναι τα 20 παραπανω του γκολφ δεν θα κανουν την διαφορα, μεγαλυτερη σημασια εχει το σχημα. Σε καθε περιπτωση αν το καθισμα αναδιπλωνεται ασυμμετρα (που λογικα θα γινεται) καπως σωζεται η κατασταση. Ομως να ξερεις οτι το ενα παιδι φερνει το αλλο. Μετα απο μηνες χωρις κοκο ...τσουπ θα ερθει και το δευτερο χωρις να το παρεις χαμπαρι και θα ψαχνεις να σκοτώσεις το αυτοκινητο,
-
Ναι, το έχω καταλάβει ότι το καροτσάκι θα είναι θέμα αλλά σε τι πρέπει να πάω για να μην είναι? και κάποια SUVοειδή που κοίταξα δεν νομίζω ότι βολεύουν τόσο περισσότερο ώστε να ανεχτεί κανείς τα μειονεκτήματα τους σε σχέση με τα καλά hatchbacks..να φανταστώ ότι τα 20 παραπάνω λίτρα του golf δεν θα κάνουν την διαφορά στο συγκεκριμένο θέμα ε?για τα θέματα του tsi και του dsg γνωρίζω αλλά το εφτάρι μέχρι στιγμής που και τα 2 είναι ουσιαστικά καινούργια, δείχνει βελτιωμένη αξιοπιστία.
@mrclouzo όντως πέτυχες πολύ καλή τιμή, νομίζω ουσιαστικά η bmw την ίδια έκπτωση δίνει και τώρα που το facelift έφτασε οπότε μια χαρά..τα καθίσματα στο απλό, χωρίς κάποια γραμμή, πως είναι? Περί χιλιομέτρων τα περισσότερα τα κάνω σε ΑΟ και ΕΟ, και γι'αυτό ελπίζω με τον tsi να διατηρηθώ σε λογικά νούμερα..από την άλλη να σου πω την αλήθεια και μπορεί να ακουστεί οξύμωρο, ακριβώς επειδή κινούμαι έτσι βάζω και το πετρέλαιο στην εξίσωση καθώς μπορεί με πολλά χλμ στην πόλη να βλέπεις την μεγάλη εξοικονόμηση αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη τα πετρέλαια, ακόμα και τα σαφώς πολύ πιο εξελιγμένα σύγχρονα, δεν είναι για τέτοια χρήση.
Γενικά μιλώντας, χρειάζεσαι κάτι με 400+ λίτρα αποσκευών. Παρόλα αυτά, αν έχεις ένα καροτσάκι το οποίο κλείνει έξυπνα, οριακά με το Γκολφ καλά είσαι, ε θα βάζεις και πράματα στο αμάξι μέσα...
Εγώ τώρα με 2 παιδιά χωρίς καροτσάκια, με το Λεόν (ίδιο σε χώρους) μια χαρά είμαι. Πάντως μια εξαιρετική επιλογή είναι το Λεόν FR station. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ναι τα 20 παραπανω του γκολφ δεν θα κανουν την διαφορα, μεγαλυτερη σημασια εχει το σχημα. Σε καθε περιπτωση αν το καθισμα αναδιπλωνεται ασυμμετρα (που λογικα θα γινεται) καπως σωζεται η κατασταση. Ομως να ξερεις οτι το ενα παιδι φερνει το αλλο. Μετα απο μηνες χωρις κοκο ...τσουπ θα ερθει και το δευτερο χωρις να το παρεις χαμπαρι και θα ψαχνεις να σκοτώσεις το αυτοκινητο,χαχαχαχαχχαχα..ωραία το θέτεις!
-
η θα βαλεις μπαγκαζιερα με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται στην καταναλωση,θορυβο και οδικη συμεπριφορα του αυτοκινητου σου.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
η θα βαλεις μπαγκαζιερα με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται στην καταναλωση,θορυβο και οδικη συμεπριφορα του αυτοκινητου σου.Την μπαγκαζιέρα την έχω σκεφτεί σαν καβάτζα αν το πράγμα δεν βγαίνει. Στέισιον δεν κοίταξα καθόλου καθότι δεν μου αρέσουν. Σε αμάξι τέτοιας φιλοσοφίας μάλλον θα πήγαινα σε MPV λύση, συγκεκριμένα στο picasso. Αλλά μου φαίνεται υπερβολή για τα τωρινά δεδομένα, που σίγουρα βέβαια όπως λέτε μπορούν ν'αλλάξουν σχετικά σύντομα.
Golf 1.4 122 DSG edition 40 vs. BMW 116d