-
Εφοσον δεν υπαρχει θεμα ως προς την πιο...ιδιαιτερη εμφανιση της προ fl σειρας 1, σε σχεση με το πιο προβλεπομενο αλλα και ευπεπτο σχεδιασμο του Golf VII, η Bmw κατα την γνωμη μου ειναι επιλογη μονοδρομος.
Ανωτερη κατασκευαστικα, ξεκαθαρα πιο ενδιαφερουσα -εως και σπορτιφ συγκρινομενη με το σχεδον αδιαφορο Golf- οδηγικα, με οφελος απο το δωρεαν 5ετες σερβις (btw προς τα τελη του 15' με αρχες 16' εντωμεταξυ και λογω ανταγωνισμου απο Audi πλευρα, αναμενεται να επεκταθει η εργοστασιακη εγγυηση απο 2 σε 5 ετη...)
Τυχαινει να τα εχω οδηγησει και τα δυο, οχι ακριβως στις εκδοσεις που ενδιαφερουν εδω, (bmw 116i manual και auto, Golf 7 tdi 105 manual) αλλα μια γενικη εικονα μπορεσα να σχηματισω.
Οσο για το διλημμα με το αυτοματο/διπλοσυμπλεκτο, αφενως της Bmw το αυτοματο ειναι ανωτερο σε λειτουργια-αισθηση απο το διπλοσυμπλεκτο του Golf, αφετερου ακομα και το manual της Bmw ειναι απο τα πιο ευχρηστα και ανετα για καθημερινη χρηση ακομα και εντος πολης με κινηση.Στο δε τιμολογιακο κομματι, δεν καταλαβα ακριβως πως γινεται η 116d να ειναι ακριβοτερη απο την 116i (προ fl παντα) απο την στιγμη που ο τιμοκαταλογος Ιανουαριου 2015 ειχε αρχικη τιμη 25,500ευρω την diesel και 23,900ευρω την βενζινοκινητη. Εκτος εαν ο ενδιαφερομενος αναφερεται σε καποιες συγκεκριμενες, πινακιδωμενες(?) σε προσφορα απο αντιπ/σωπο. Και παλι ομως θεωρω οτι με λιγο ψαξιμο μπορει να βρει στοκαρισμενη ισως μια βενζινοκινητη αυτοματη στα ιδια χρηματα που εχει η diesel και αποκλειστικα -αν θυμαμαι καλα για την 116d- χειροκινητη.
Οι διαφορες στην καταναλωση , 116d vs 116i προφανως και ειναι αξιοσεβαστες, μετρησιμες και οπως σωστα ανελυσαν καποιοι -και κατοχοι- πιο πριν, εξοικονομουν σημαντικα ποσα ανα ετος, εφοσον μιλαμε για 15κ χλμ και ανω το χρονο.
Απο την αλλη βεβαια, εαν τα περισσοτερα απο αυτα γινονται σε ταξιδια, αφενως οι διαφορες μειωνονται λιγο, αφετερου το ιδιο το ταξιδι θα ειναι πιο ξεκουραστο-ανετο, λογω χαμηλοτερου συγκριτικα θορυβου απο τον κινητηρα.Αυτο βεβαια ειναι μια καθαρα προσωπικη επιλογη και θα πρεπει να ληφθει υποψιν απο τον υποψηφιο για αγορα, ως προς την προτιμηση ή οχι μιας συγκριτικα ποιοτικοτερης μετακινησης σε επιπεδο μονωσης-θορυβου, με αντικτυπο το επιπλεον κοστος που θα προκυπτει απο -την μικροτερη ομως εδω διαφορα καταναλωσης λογω συχνων ταξιδιων- την αγορα βενζινοκινητου.
Aναφορικα τωρα με τις οποιες υπαρκτες διαφορες σε χωρους για τους πισω επιβατες, αυτες ειναι ανουσιες στην περιπτωση του ενδιαφερομενου, αλλα ο χωρος αποσκευων των 370λιτρων της Bmw (αν θυμαμαι καλα 10 λιτρα μεγαλυτερο διαθετει το Golf) μονο μικρος δεν ειναι για μια τριμελη οικογενεια και χρηση παιδικου καροτσιου.
Αυτη η κουβεντα με τα καροτσια ειδικα εχει καταντησει απο γελοια ως κουραστικη. Υπαρχουν καμποσες μαρκες με εξαιρετικα, σπαστα καροτσια, μονα-διπλα τριπλα και...το λουρι της μανας, που χωρανε ακομα και σε συγχρονα μινι αυτοκινητα
με χωρο αποσκευων στα 220λιτρα. Το εχω δει με τα ματια μου, ουκ ολιγες φορες.
Για να μην αναφερω και τα διαιρουμενα πλεον πισω καθισματα με ασσυμετρο χωρισμα (60/40 , 70/30 αναλογα την περιπτωση-μοντελο) που αυξανουν ακομα περισσοτερο την πρακτικοτητα.Τωρα βεβαια εαν καποιος -οποιοσδηποτε, δεν αναφερομαι στην προκειμενη περιπτωση- νεος οικογενειαρχης με ενα βρεφος, προτιμαει να παρει ενα απλο-φθηνο μη σπαστο και μη βολικο καροτσι για να κανει...οικονομια στην αγορα καροτσιου, με προσχημα την αναγκη για μεγαλυτερο χωρο αποσκευων επιπεδου ΜPV (που χωραει μεχρι και τρια...πτωματα ) , ή/και σε καθε οικογενειακη εξορμηση 'πρεπει' να κουβαλαει το μισο του σπιτι, οκ παω πασσο...
-
Μια ένσταση όσον αφορά τον θόρυβο. Τουλάχιστον στην 116d το μοτέρ ακούγεται σαν diesel μόνο στο ρελαντί και απ' έξω. Το κλασικό κροτάλισμα που έχουν τα diesel δεν υπάρχει μέσα στην καμπίνα ακόμα και όταν πιέζεις το μοτέρ, προφανώς έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην ηχομόνωση. Στο ταξίδι δε, λόγω της θεόμακρης έκτης, ακόμα και στα 200 ακούς πιο πολύ κάποιους αεροδυναμικούς θορύβους παρά τον κινητήρα. Στα 100 χλμ έχει 1600 στροφές, στα 130 χλμ 2100 στροφές, στα 160 χλμ 2600 στροφές και στα 200 χλμ 3200 στροφές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ταξιδεύεις όλη την ημέρα με σβέλτες ταχύτητες (140-150), να καις γύρω στα 6 και το μοτέρ μετά βίας να γίνεται αντιληπτό.
-
Oντως, οπως αναφερεις η 6η σχεση ειναι πολυ μακρια στην 116d, οποτε θεμα θορυβου στο ταξιδι απο εντονο ηχο κινητηρα, εφοσον εισαι και κατοχος, και το διευκρινιζεις, δεν τιθεται.
Εγω ειχα ακουσει απ' εξω στο ρελαντι μια 116d, και ειχα ψιλοτρομαξει η αληθεια , οπερ και διατηρουσα επιφυλαξεις για το θεμα 'ταξιδι', θεωροντας παραλληλα οτι πιθανοτατα ο θορυβος θα διατηρειται σχετικα εντονος περα απο το ρελαντι του...
Οποτε 116d 'all the way' που λεν και στο χωριο μου...
-
Γρηγόρη είναι όπως τα λες, στο ρελαντί και όταν είσαι απ' έξω το μοτέρ είναι θορυβώδες (όταν ζεσταθεί τα πράγματα είναι πάντως καλύτερα). Αλλά όταν είσαι μέσα και με τα παράθυρα κλειστά καμία σχέση. Απουσιάζει το όποιο κροτάλισμα, ακόμα και ο θόρυβος με το γκάζι στο πάτωμα δεν θυμίζει κλασικό diesel και ποτέ δεν ενοχλεί. Προφανώς έχουν κάνει θαύματα στην ηχομόνωση. Είναι γεγονός ότι ακόμα και το εταιρικό i20 1.1 diesel του κουνιάδου μου παρότι τρικύλινδρο ακούγεται λιγότερο στο ρελαντί
-
Γρηγόρη εννοείς πως γίνεται να βγαίνει φθηνότερη η 116d φαντάζομαι? ναι, επειδή σε αυτές που είδα η βενζίνη είχε και αυτόματο και xenon..26 περίπου με τα έξοδα βγαίνει η βενζίνη με αυτά που είπα, 24 το πετρέλαιο με urban/sport και advantage..ευτυχώς μανιτζέβελο καρότσι πήραμε και τελικά όντως οι χώροι δεν έπαιξαν κύριο ρόλο στην απόφαση, μια χαρά βολεύεσαι και στα 2, οκ, τη μπέμπα τη νοιώθεις κάπως πιο κλειστοφοβική αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο.
Τα οδήγησα και τα 2 εκτενώς, πραγματικά μου φάνηκαν εκπληκτικά αυτοκίνητα σε κύλιση, αίσθηση στιβαρότητας, ηχομόνωση κτλ..είναι λίγο κλισέ αλλά όντως λες και οδηγούσες αμάξι επόμενης κατηγορίας..η bmw σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά αλλά και το γκολφάκι κάθε άλλο παρά βαρετό μου φάνηκε..εδώ να πω ότι παρά το ότι ήταν εκτός μπάτζετ και διλήμματος εξαρχής, αφού πέρναγα μια μέρα έκανα και ένα test drive στην a class..μπορεί να είναι πιο όμορφη και από τα 2 αλλά στο δρόμο τα άλλα 2 μου φάνηκαν καλύτερα, και με διαφορά σε κάποιους τομείς όπως πχ στη κύλιση παρότι μάλιστα το golf ήταν σε 17ρες.
Όπως καταλαβαίνετε, το test drive περισσότερο δύσκολη έκανε την επιλογή παρά την απλούστευσε..τα δεδομένα βέβαια του διλήμματος άλλαξαν καθώς βρήκα εξαιρετικό το χειροκίνητο του golf και αφού όπως είχα πει κινούμαι κυρίως σε ΑΟ-ΕΟ και όχι σε κέντρο, κηφισίας κτλ. αποφάσισα να μην πάω σε dsg, επηρεασμένος λίγο και από τα προβλήματα της προηγούμενης βέβαια γενιάς του εφτατάχυτου αλλά χωρίς να έχω και τη σιγουριά ότι είναι πλέον οριστικά παρελθόν.
Αυτό βέβαια άλλαξε και τα οικονομικά δεδομένα, όχι δραματικά, αλλά το golf έπεσε 2 χιλιάρικα έτσι..τελικά η επιλογή κατέληξε στο πιο μου άρεσε περισσότερο μέσα έξω..και σ'αυτή την έκδοση, ειδικά μέσα με τα εκπληκτικά καθίσματα, το golf πέρασε μπροστά παρότι έχω αδυναμία στον έλικα σαν μάρκα και ίσως under the skin η 116 να παραμένει καλύτερο αυτοκίνητο.
Golf 1.4 122 χειροκίνητο λοιπόν και τώρα προσπαθώ να καταλήξω σε χρώμα!
-
Γρηγόρη εννοείς πως γίνεται να βγαίνει φθηνότερη η 116d φαντάζομαι? ναι, επειδή σε αυτές που είδα η βενζίνη είχε και αυτόματο και xenon..26 περίπου με τα έξοδα βγαίνει η βενζίνη με αυτά που είπα, 24 το πετρέλαιο με urban/sport και advantage..ευτυχώς μανιτζέβελο καρότσι πήραμε και τελικά όντως οι χώροι δεν έπαιξαν κύριο ρόλο στην απόφαση, μια χαρά βολεύεσαι και στα 2, οκ, τη μπέμπα τη νοιώθεις κάπως πιο κλειστοφοβική αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο.
Τα οδήγησα και τα 2 εκτενώς, πραγματικά μου φάνηκαν εκπληκτικά αυτοκίνητα σε κύλιση, αίσθηση στιβαρότητας, ηχομόνωση κτλ..είναι λίγο κλισέ αλλά όντως λες και οδηγούσες αμάξι επόμενης κατηγορίας..η bmw σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά αλλά και το γκολφάκι κάθε άλλο παρά βαρετό μου φάνηκε..εδώ να πω ότι παρά το ότι ήταν εκτός μπάτζετ και διλήμματος εξαρχής, αφού πέρναγα μια μέρα έκανα και ένα test drive στην a class..μπορεί να είναι πιο όμορφη και από τα 2 αλλά στο δρόμο τα άλλα 2 μου φάνηκαν καλύτερα, και με διαφορά σε κάποιους τομείς όπως πχ στη κύλιση παρότι μάλιστα το golf ήταν σε 17ρες.
Όπως καταλαβαίνετε, το test drive περισσότερο δύσκολη έκανε την επιλογή παρά την απλούστευσε..τα δεδομένα βέβαια του διλήμματος άλλαξαν καθώς βρήκα εξαιρετικό το χειροκίνητο του golf και αφού όπως είχα πει κινούμαι κυρίως σε ΑΟ-ΕΟ και όχι σε κέντρο, κηφισίας κτλ. αποφάσισα να μην πάω σε dsg, επηρεασμένος λίγο και από τα προβλήματα της προηγούμενης βέβαια γενιάς του εφτατάχυτου αλλά χωρίς να έχω και τη σιγουριά ότι είναι πλέον οριστικά παρελθόν.
Αυτό βέβαια άλλαξε και τα οικονομικά δεδομένα, όχι δραματικά, αλλά το golf έπεσε 2 χιλιάρικα έτσι..τελικά η επιλογή κατέληξε στο πιο μου άρεσε περισσότερο μέσα έξω..και σ'αυτή την έκδοση, ειδικά μέσα με τα εκπληκτικά καθίσματα, το golf πέρασε μπροστά παρότι έχω αδυναμία στον έλικα σαν μάρκα και ίσως under the skin η 116 να παραμένει καλύτερο αυτοκίνητο.
Golf 1.4 122 χειροκίνητο λοιπόν και τώρα προσπαθώ να καταλήξω σε χρώμα!
-
Στο golf προσωπικά μου αρέσει το κόκκινο μεταλλικό (προς μπορντώ πάει περισσότερο), το γκρι σκούρο και το μαύρο. Ιδανικά με μπεζ/ ανοιχτόχρωμο εσωτερικό για να σπάει τη μουντάδα. Καλορίζικο λοιπόν
-
να'σαι καλά! είμαι μεταξύ limestone grey που είναι ένα πιο ανοιχτό γκρι που ανάλογα το φωτισμό άλλες φορές βγάζει μια ώχρα, άλλες δείχνει τελείως γκρι και του απλού άσπρου που ενώ δεν είμαι μεγάλος φαν του λευκού σε αμάξι, στο συγκεκριμένο του πάει πολύ καθώς αναδεικνύει την αντίθεση με τις μαύρες λεπτομέρειες του r line.
-
Θα σου πρότεινα να βάλεις και τα xenon (ή μήπως είναι led). Κυκλοφορεί ένα λευκό στη γειτονιά μου με αυτά τα φώτα (που πάνε πακέτο με full led πίσω φώτα νομίζω). Εκτός της εμφάνισης, το βράδυ φωτίζουν εξαιρετικά. Λογικά δεν θα κοστίζουν πάνω από 1000-1200 ευρώ.
-
δυστυχώς για να τα βάλω, και θα τα έβαζα μάλλον, πρέπει να πάω σε παραγγελία με αναμονή 3 μήνες και δεν γίνεται.
-
Με το καλο να παραλαβεις, το χρωμα που λες, ειναι πολυ ωραιο, το εχω δει σε Golf και του παει πολυ!
Θα συμφωνησω και εγω παντως με τον mrclouzo , τα εργοστασιακα xenon/led αξιζουν και το τελευταιο ευρω, αναβαθμιζουν το επιπεδο ενεργητικης ασφαλειας, και παραλληλα και την εμφανιση του αυτοκινητου. Αν μπορεις να βρεις ενα τροπο, να περιμενεις 3μηνες, νομιζω θα εκτιμησεις μετα την υπομονη που εκανες.
Εφοσον αγοραζεις για να κρατησεις καποια χρονια ενα καινουργιο αυτοκινητο, θεωρω οτι αξιζει μια τετοια αναμονη...Oπως και να εχει παντως, ευχομαι με το καλο!
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Θα σου πρότεινα να βάλεις και τα xenon (ή μήπως είναι led). Κυκλοφορεί ένα λευκό στη γειτονιά μου με αυτά τα φώτα (που πάνε πακέτο με full led πίσω φώτα νομίζω). Εκτός της εμφάνισης, το βράδυ φωτίζουν εξαιρετικά. Λογικά δεν θα κοστίζουν πάνω από 1000-1200 ευρώ.Πεταμενα τοσα λεφτά για φώτα.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Με το καλο να παραλαβεις, το χρωμα που λες, ειναι πολυ ωραιο, το εχω δει σε Golf και του παει πολυ!Θα συμφωνησω και εγω παντως με τον mrclouzo , τα εργοστασιακα xenon/led αξιζουν και το τελευταιο ευρω, αναβαθμιζουν το επιπεδο ενεργητικης ασφαλειας, και παραλληλα και την εμφανιση του αυτοκινητου. Αν μπορεις να βρεις ενα τροπο, να περιμενεις 3μηνες, νομιζω θα εκτιμησεις μετα την υπομονη που εκανες.
Εφοσον αγοραζεις για να κρατησεις καποια χρονια ενα καινουργιο αυτοκινητο, θεωρω οτι αξιζει μια τετοια αναμονη...Oπως και να εχει παντως, ευχομαι με το καλο!
Κανένα αυτοκίνητο δεν αξίζει καμίας αναμονής. Είναι ενα, ψευτικο πλεον, καταναλωτικό προϊόν. Οφείλει να υπάρχει στο ράφι ετοιμοπαραδοτο.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Θα σου πρότεινα να βάλεις και τα xenon (ή μήπως είναι led). Κυκλοφορεί ένα λευκό στη γειτονιά μου με αυτά τα φώτα (που πάνε πακέτο με full led πίσω φώτα νομίζω). Εκτός της εμφάνισης, το βράδυ φωτίζουν εξαιρετικά. Λογικά δεν θα κοστίζουν πάνω από 1000-1200 ευρώ.
Πεταμενα τοσα λεφτά για φώτα.
Μάλλον συμφωνώ .
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Με το καλο να παραλαβεις, το χρωμα που λες, ειναι πολυ ωραιο, το εχω δει σε Golf και του παει πολυ!
Θα συμφωνησω και εγω παντως με τον mrclouzo , τα εργοστασιακα xenon/led αξιζουν και το τελευταιο ευρω, αναβαθμιζουν το επιπεδο ενεργητικης ασφαλειας, και παραλληλα και την εμφανιση του αυτοκινητου. Αν μπορεις να βρεις ενα τροπο, να περιμενεις 3μηνες, νομιζω θα εκτιμησεις μετα την υπομονη που εκανες.
Κανένα αυτοκίνητο δεν αξίζει καμίας αναμονής. Είναι ενα, ψευτικο πλεον, καταναλωτικό προϊόν. Οφείλει να υπάρχει στο ράφι ετοιμοπαραδοτο.
την είπες την κοτσανα σου τώρα.
-
Τα λεφτά που δίνονται για την βελτίωση της ασφάλειας δεν είναι καθόλου πεταμένα. Ειδικά για όποιον οδηγάει αρκετά τη νύχτα τα xenon/led είναι must. Καμία σχέση με τα αλογόνου. Δηλαδή τα λεφτά για μια ηλιοροφή, για δερμάτινα καθίσματα, για κάμερα οπισθοπορείας ή για το navi τι είναι? Λογική επένδυση? Ο καθένας χτίζει όπως γουστάρει το αυτοκίνητό του, αυτός θα το οδηγάει άλλωστε κάθε μέρα.
-
Τα λεφτά που δίνονται για την βελτίωση της ασφάλειας δεν είναι καθόλου πεταμένα. Ειδικά για όποιον οδηγάει αρκετά τη νύχτα τα xenon/led είναι must. Καμία σχέση με τα αλογόνου. Δηλαδή τα λεφτά για μια ηλιοροφή, για δερμάτινα καθίσματα, για κάμερα οπισθοπορείας ή για το navi τι είναι? Λογική επένδυση? Ο καθένας χτίζει όπως γουστάρει το αυτοκίνητό του, αυτός θα το οδηγάει άλλωστε κάθε μέρα.Διαφωνώ εν μέρει, διότι στο οπτικό πεδίο του οδηγού όλα καλά, όμως πιο πέρα από αυτό και έχοντας η κόρη του ματιού συνηθίσει αυτό το ωραίο φως (που άμα ξερυθμιστεί η μπει aftermarket σκοτώνει τους απέναντι), σε μη φωτιζόμενους δρόμους δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα κάτι που είναι στο διπλανό η σε προέκταση ημίφως-σκοτάδι, πράγμα το οποίο μπορεί να είναι επικίνδυνο κάποιες φορές, με τρομακτικές συνέπειες! Επίσης το ίδιο συμβαίνει και όταν έχουμε δυνατό φως στα εσωτερικά όργανα της καμπίνας και κυρίως σε μη φωτιζόμενους δρόμους, οπότε η κόρη του ματιού δεν είναι τόσο ευαίσθητη εκείνη τη στιγμή ώστε να δει κάτι που φαίνεται δύσκολα έξω από το αυτοκίνητο!
Και μια που το πιάσαμε το θέμα θεωρώ δολοφόνους εκ προμελέτης αυτούς με τις φυμέ aftermarket ζελατίνες στα τζάμια! -
[/quote]Και μια που το πιάσαμε το θέμα θεωρώ δολοφόνους εκ προμελέτης αυτούς με τις φυμέ aftermarket ζελατίνες στα τζάμια![/quote]
Τι εννοείς εδώ;
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
την είπες την κοτσανα σου τώρα.
Να συζητήσω την αντίθετη άποψη με επιχειρήματα φίλε μου, όχι ετσι .....
Αντιλαμβάνομαι να μην ειναι καθετί διαθέσιμο next day αλλα κάτι παλάμες εξάμηνες ακομα και τρίμηνες αναμονές δεν τις καταλαβαίνω. Pret a porter κατασκευάζουν ή μοντέλα παραγωγής; Και να πω οτι σου δίνανε ρητή ημερομηνία παραλαβής με ποινικές ρήτρες απο πλευράς τους.... Όχι χονδρικά σου λένε ένα χ χρόνο και αν δεν έρθει το σκέφτεσαι διπλα να την κανεις και υπαναχωρήσεις ποσο μαλλον να ζητήσεις αποζημίωση για το χρόνο αναμονής. -
Τα λεφτά που δίνονται για την βελτίωση της ασφάλειας δεν είναι καθόλου πεταμένα. Ειδικά για όποιον οδηγάει αρκετά τη νύχτα τα xenon/led είναι must. Καμία σχέση με τα αλογόνου. Δηλαδή τα λεφτά για μια ηλιοροφή, για δερμάτινα καθίσματα, για κάμερα οπισθοπορείας ή για το navi τι είναι? Λογική επένδυση? Ο καθένας χτίζει όπως γουστάρει το αυτοκίνητό του, αυτός θα το οδηγάει άλλωστε κάθε μέρα.Δεν αμφισβητώ τη χρησιμότητα αν ειναι προφανώς σωςτα ρυθμίσμενα αλλα το κόστος. Δεν ειναι και καμια νέα τεχνολογία για να την χρεώνουν τόσο ειδικά όταν τα after market epειναι εξευτελιστικά φθηνά (έστω και κακό ρυθμίσμενα).... Ειναι λιγο σαν τα εργοστασιακά συστήματά πλοήγησης που κάνουν πεντε παραπάνω απο μια απλή λύση aftermarket
Golf 1.4 122 DSG edition 40 vs. BMW 116d