-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Ένα τελειωμένο λάστιχο ή μια τελειωμένη ανάρτηση είναι πολύ πιο επικίνδυνα από ένα φιμέ νορμάλ σκουρότητας. Και φαντάζομαι ότι ξέρεις πόσα τέτοια κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ακριβώς επιβαρύνεται η ασφάλειά μου αν έχω ένα νορμάλ σκουρότητας φιμέ.
Πιο πριν είπα ότι δεν με στράβωναν οι από πίσω, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έβλεπα και τι γίνεται πίσω . Κανονικότατα βλέπεις απλά το φαινόμενο του στραβώματος σε μεγάλο βαθμό το γλιτώνεις. Λιγότερο ασφαλές και απείρως κουραστικότερο είναι να οδηγάω και να έχω τον από πίσω με τα καγκουροξένον ή την ξεχασμένη μεγάλη σκάλα ή την μεσαία σκάλα που φωτάει στον Θεό λόγω κακής ρύθμισης.
Αν μπεις σε αμάξι με σωστά και ποιοτικά φιμέ ίσως αλλάξεις γνώμη. Και θα καταλάβεις την τεράστια διαφορά που κάνουν το καλοκαίρι. Ετοιμάζομαι να βάλω και στο τωρινό μου αμάξι (και όχι δεν είμαι εν δυνάμει δολοφόνος )Η άγνοια είναι αυτή που σκοτώνει πιο πολύ και όχι μία τελειωμένη ανάρτηση η οτιδήποτε άλλο.
Και στο αναφέρω φιλικά, γιατί επιμένεις ότι έχεις καλή ορατότητα προς τα πίσω, ενω στην ουσία νομίζεις οτι έχεις, γιατι υπάρχει μια διαφορά, εστω και μικρη, σε δυσκολο φωτισμο και δεν βλεπεις οσο φωτεινα χρειαζεται! -
Ο χρήστης costas80 έγραψε:
Η 116i απορρίφθηκε λόγω της κατανάλωσης του Prince κινητήρα. Όσο για τον εξοπλισμό τίποτα σπουδαίο, τουλάχιστον σε Σπανό και Σφακιανάκη που πήγα και είδα. Συμφωνώ στο ότι ο act είναι ερωτηματικό, αλλά κυκλοφορεί πάνω από δύο χρόνια, χωρίς προβλήματα. Ο απλός με τους 122 ίππους είναι μια λύση αλλά ποιος δε θέλει λίγο πιο πολύ γκάζι;Prince κινητήρα??? Η κατανάλωση της 116 δεν είναι υψηλή, το αντίθετο θα έλεγα. Σύμφωνα με τους κατόχους στην πόλη μπορεί να κρατηθεί εύκολα γύρω στα 8 και στο ταξίδι μπορεί να πέσει κοντά στα 6. Περίεργο αυτό που λες για τον εξοπλισμό γιατί υπάρχουν άλλοι που πήραν προσφορές με διάφορα πακέτα και xenon κοντά στα 23. Πουλήθηκε πρόσφατα μια με m-pack, xenon και κάποια άλλα εξτραδάκια στα 25. Το γκάζι όλοι το θέλουν, το θέμα είναι να μην γίνεις φίλος με τα συνεργεία σε 4-5 χρόνια. Άλλωστε με ένα συντηρητικό remap τα 140-150 τα έχει εύκολα και ο 122αρης.
μπράβο σου Κλουζό αλλα μόνο 1/10 βάζει χαμηλής σκουροτητας μεμβράνες γιατι έτσι δεν θα ειναι τόσο gangsta και fast and furious όσο θα ηθελε
Όσο αφορά τις αποστάσεις ασφαλείας αυτές στον αστικό οδικό ιστό ειναι αδύνατον να τηρηθούν.
Τέλος ποιος είπε ότι οι όλες οι μεμβράνες ειναι νόμιμες;Υπάρχουν πάρα πολλοί που βάζουν νορμάλ φιμέ. Ο νόμος λέει ότι σε όλα τα πίσω παράθυρα μπορείς να βάλεις όσο σκούρες θες. Αλλά για να είσαι νόμιμος στα μπροστινά τζάμια, πρέπει να είναι σχεδόν διάφανο το φιμέ.
Η άγνοια είναι αυτή που σκοτώνει πιο πολύ και όχι μία τελειωμένη ανάρτηση η οτιδήποτε άλλο.
Και στο αναφέρω φιλικά, γιατί επιμένεις ότι έχεις καλή ορατότητα προς τα πίσω, ενω στην ουσία νομίζεις οτι έχεις, γιατι υπάρχει μια διαφορά, εστω και μικρη, σε δυσκολο φωτισμο και δεν βλεπεις οσο φωτεινα χρειαζεται!Συμφωνώ ότι σκοτώνει η άγνοια. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λες για τα φιμέ. Επαναλαμβάνω, αν ΔΕΝ έχεις βάλει φιμέ κατράμι, η ορατότητα περιορίζεται ελάχιστα. Τόσο ελάχιστα που αυτά που αναφέρεις περί περιορισμένης ορατότητας και κινδύνου είναι τουλάχιστον υπερβολικά. Ακόμα και η μικρή αυτή μείωση ορατότητας προς τα πίσω δεν βλέπω πού δημιουργεί πρόβλημα, εκτός και αν εσύ οδηγάς με την όπισθεν.
Επίσης με την ίδια λογική τα πίσω εργοστασιακά φιμέ περιορίζουν επίσης την ορατότητα άρα είναι επικίνδυνα -
Prince κινητήρα??? Η κατανάλωση της 116 δεν είναι υψηλή, το αντίθετο θα έλεγα. Σύμφωνα με τους κατόχους στην πόλη μπορεί να κρατηθεί εύκολα γύρω στα 8 και στο ταξίδι μπορεί να πέσει κοντά στα 6. Περίεργο αυτό που λες για τον εξοπλισμό γιατί υπάρχουν άλλοι που πήραν προσφορές με διάφορα πακέτα και xenon κοντά στα 23. Πουλήθηκε πρόσφατα μια με m-pack, xenon και κάποια άλλα εξτραδάκια στα 25. Το γκάζι όλοι το θέλουν, το θέμα είναι να μην γίνεις φίλος με τα συνεργεία σε 4-5 χρόνια. Άλλωστε με ένα συντηρητικό remap τα 140-150 τα έχει εύκολα και ο 122αρης.>
Prince είναι το όνομα της οικογένειας που ανήκει ο συγκεκριμένος κινητήρας. Είναι αρκετά παλιός και δεν είναι τυχαίο που η bmw στο καινουργιο μοντέλο χρησιμοποιεί νέο τρικύλινδρο σύνολο. Θεωρώ πως τα 8.5 λίτρα τα έχει στο νερό. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από το πόδι του καθενός. Δεν παίζουν πολλά μοντέλα παντως, τα περισσότερα έχουν φύγει με τις προσφορές, οπότε τα λίγα που έχουν μείνει έχουν σχετικά βασικό εξοπλισμό. Κατά τα άλλα είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο με εξαίρεση την αμφιλεγόμενη για να το θέσω κομψά σχεδίαση.
-
Οκ. Το γεγονός ότι είναι σχετικά παλιός είναι μάλλον θετικό γιατί είναι δοκιμασμένο, αξιόπιστο μοτέρ με πολύ ωραία χαρακτηριαστικά λειτουργίας όπως ρόπιασμα από πολύ χαμηλά και δύναμη μέχρι ψηλά. Το γεγονός ότι το γύρισαν στα τρικύλινδρα δεν αναιρεί το γεγονός ότι το τωρινό μοτέρ είναι κακό. Απλά η εξέλιξη στα αυτοκίνητα δεν σταματάει ποτέ. Στο sprintmonitor πάντως από ένα -σεβαστό- δείγμα 116 αυτοκινήτων ο μέσος όρος κατανάλωσης είναι 7.38 μόνο. Σίγουρα αν πιεστεί το μοτέρ θα κάψει αλλά με νορμάλ οδήγηση το κάτω από 8 το έχει εύκολα. Δε νομίζω ότι σε σχέση με τον act θα έχει μεγάλες διαφορές στην πράξη.
Το golf θα το έπαιρνα με τον 122αρι και manual ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες της ζημιάς. Αυτές οι 'καινοτομίες' της vw είναι λίγο επίφοβες -
Πάντως η απενεργοποίηση των κυλίνδρων είναι παμπάλαια τεχνολογία, υπάρχει από την δεκαετία του '50 στα μεγάλα αμερικάνικα μοτέρ. Επίσης είναι πολύ απλή οπότε δεν θα την φοβόμουν.
-
Οκ. Το γεγονός ότι είναι σχετικά παλιός είναι μάλλον θετικό γιατί είναι δοκιμασμένο, αξιόπιστο μοτέρ με πολύ ωραία χαρακτηριαστικά λειτουργίας όπως ρόπιασμα από πολύ χαμηλά και δύναμη μέχρι ψηλά. Το γεγονός ότι το γύρισαν στα τρικύλινδρα δεν αναιρεί το γεγονός ότι το τωρινό μοτέρ είναι κακό. Απλά η εξέλιξη στα αυτοκίνητα δεν σταματάει ποτέ. Στο sprintmonitor πάντως από ένα -σεβαστό- δείγμα 116 αυτοκινήτων ο μέσος όρος κατανάλωσης είναι 7.38 μόνο. Σίγουρα αν πιεστεί το μοτέρ θα κάψει αλλά με νορμάλ οδήγηση το κάτω από 8 το έχει εύκολα. Δε νομίζω ότι σε σχέση με τον act θα έχει μεγάλες διαφορές στην πράξη.
Το golf θα το έπαιρνα με τον 122αρι και manual ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες της ζημιάς. Αυτές οι 'καινοτομίες' της vw είναι λίγο επίφοβεςΕννοείται με manual κιβώτιο. Για το στυλ οδήγησης μου θέλω να αποφασίζω εγώ. Έχω δει το sprintmonitor αλλά δεν ξέρω γιατί μου έχει κολλήσει ότι η πραγματική κατανάλωση της bmw είναι κανα λίτρο παραπάνω. O act είναι θέμα πάντως. Ίσως η επέκταση της εγγύησης να παρέχει μια επιπρόσθετη σιγουριά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάντως η απενεργοποίηση των κυλίνδρων είναι παμπάλαια τεχνολογία, υπάρχει από την δεκαετία του '50 στα μεγάλα αμερικάνικα μοτέρ. Επίσης είναι πολύ απλή οπότε δεν θα την φοβόμουν.Αν ήταν τόσο απλή (άρα χαμηλού κόστους και υψηλής αξιοπιστίας) θα την εφάρμοζαν όλοι οι ευρωπαίοι κατασκευαστές μαζικά ώστε να κερδίσουν σε οικονομία και CO2. Όπως και να'χει είναι ένα επιπλέον μπιχλιμπίδι στο μοτέρ (και στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου) και άρα οι πιθανότητες αστοχίας στο μέλλον μεγαλύτερες. Τα 2 χιλιάρικα επιπλέον του 122αρη δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω με τίποτα.
Εννοείται με manual κιβώτιο. Για το στυλ οδήγησης μου θέλω να αποφασίζω εγώ. Έχω δει το sprintmonitor αλλά δεν ξέρω γιατί μου έχει κολλήσει ότι η πραγματική κατανάλωση της bmw είναι κανα λίτρο παραπάνω. O act είναι θέμα πάντως. Ίσως η επέκταση της εγγύησης να παρέχει μια επιπρόσθετη σιγουριά.
Ακόμα και οι κάτοχοι επιβεβαιώνουν ότι το αυτοκίνητο όταν δεν το πιέζεις είναι οικονομικό. Βοηθάνε και οι αρκετά μακριές σχέσεις. Πάντως οι επιδόσεις του act σε σχέση με την 116 (ειδικά οι ρεπρίζ) είναι καλύτερες. Το αυτόματο της bmw είναι εξαιρετικό και βελτιώνει αρκετά τις επιδόσεις. Η επέκταση της εγγύησης δεν λύνει το πρόβλημα, τα 4 χρόνια (και χοντρικά 60.000 χλμ) είναι λίγα για να φανεί το όποιο πρόβλημα (εκτός και αν μιλάμε για αστοχία υλικού). Το αυτοκίνητο σκοπεύεις να το κρατήσεις πολλά χρόνια?
-
Αν ήταν τόσο απλή (άρα χαμηλού κόστους και υψηλής αξιοπιστίας) θα την εφάρμοζαν όλοι οι ευρωπαίοι κατασκευαστές μαζικά ώστε να κερδίσουν σε οικονομία και CO2. Όπως και να'χει είναι ένα επιπλέον μπιχλιμπίδι στο μοτέρ (και στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου) και άρα οι πιθανότητες αστοχίας στο μέλλον μεγαλύτερες. Τα 2 χιλιάρικα επιπλέον του 122αρη δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω με τίποτα.Κι όμως τόσο απλή είναι. Ο εγκέφαλος απλά ενεργοποιεί ηλεκτρομαγνητικά ένα δεύτερο έκκεντρο στον εκκεντροφόρο άξονα και οι βαλβίδες των δύο κυλίνδρων απενεργοποιούνται, ενώ δεν ψεκάζεται και καύσιμο. Οι Αμερικανοί με τα τεράστια μοτέρ το έχουν από την δεκαετία του 1950. Σε τόσο μικρά μοτέρ όπως ο ACT η οικονομία που πετυγχάνει είναι ελάχιστη και για αυτό δεν ασχολούνται περισσότεροι κατασκευαστές. Υπάρχει όμως εδώ και χρόνια στις Bentley. Δεν είδα κανέναν να ανησυχεί για αυτές... Τα 2 επιπλέον χιλιάρικα τα πληρώνεις για τα επιπλέον άλογα, όχι για το ACT που είναι ένα μαρκετινίστικο κολπάκι.
-
Τα οποία άλογα με ένα συντηρητικό remap τα έχεις με 400-500 ευρώ. Γιατί εκτός του act δε νομίζω ότι διαφέρουν σε κάτι τα 2 μοτέρ. Θα μου πεις άλλο εργοστασιακά και άλλο remapped.
Συμφωνώ ότι σε μεγάλα εξακύλινδρα και οκτακύλινδρα σύνολα τα οφέλη είναι περισσότερα. Υπάρχουν μερικοί επιπλέον λόγοι που ο κάτοχος vw πρέπει να ανησυχεί περισσότερο από τον κάτοχο μιας bentley -
Η διαφορά είναι ότι ο κάτοχος Bentley έχει λεφτά για να φτιάξει ό,τι και αν χαλάσει. Κατά τα άλλα VAG Group είναι και τα δύο...
-
Σκοπεύω αν όλα πάνε καλά και το παραγγείλω, να το κρατήσω το οποίο αυτοκίνητο πάρω τουλάχιστον δέκα χρόνια, ζωή να χουμε. Οπότε ότι προβλήματα είναι να παρουσιάσει σίγουρα θα τα δω.
Στην ουσία συμφωνώ με το δια ότι τα λεφτά τα πληρώνεις για τους παραπάνω ίππους, καθώς το μισό λίτρο οικονομία είναι τίποτα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η διαφορά είναι ότι ο κάτοχος Bentley έχει λεφτά για να φτιάξει ό,τι και αν χαλάσει. Κατά τα άλλα VAG Group είναι και τα δύο...Δεν έχει σχέση η ποιότητα κατασκευής και προσοχής στη λεπτομέρεια μιας bentley και ενός vw. Αλλά ναι, ότι έχει μηχανή μπορεί να χαλάσει κάποια στιγμή. Το κοινό της bentley είναι πολύ πιο απαιτητικό από τον αγοραστή vw.
Σκοπεύω αν όλα πάνε καλά και το παραγγείλω, να το κρατήσω το οποίο αυτοκίνητο πάρω τουλάχιστον δέκα χρόνια, ζωή να χουμε. Οπότε ότι προβλήματα είναι να παρουσιάσει σίγουρα θα τα δω.
Στην ουσία συμφωνώ με το δια ότι τα λεφτά τα πληρώνεις για τους παραπάνω ίππους, καθώς το μισό λίτρο οικονομία είναι τίποτα.Πώς και δεν παίρνεις diesel? Θα γλιτώσεις κάμποσα λεφτά σε βάθος δεκαετίας. Αν επιμένεις σε act πάρτο και απλά cross your fingers. Πάντως και η λύση του 122αρι με κάποιο remap στο μέλλον όταν το βαρεθείς είναι κατά τη γνώμη μου καλή option.
-
Το golf diesel απορρίπτεται λόγω του ημιακαμπτου πίσω. Αδιανόητο για τόσα λεφτά. Bmw αν μπορέσω να βρω γύρω στα 23κ με σχετικά ανεκτό εξοπλισμό θα το σκεφτώ σοβαρά.
-
Αν ψήνεσαι για την bmw α) πρέπει να βιαστείς β) να πάρεις τηλ. σε όλους τους dealers ανά την Ελλάδα. Υπάρχουν εκθεσιακά αυτοκίνητα με γενναίες εκπτώσεις. Ο Σφακιανάκης πχ δεν θα σου πει τι έχει ο Γεωργακόπουλος στην Καλαμάτα. Θα σπρώξει τα δικά του. Βέβαια αν υπάρχουν ακόμα αυτοκίνητα στο τελωνείο τα βλέπουν όλοι οι dealers.
-
Ο Σπανός έχει μια 116 ed xenon στα 24κ. Το golf act edition 40 βγαίνει στα 23.6κ. Δύσκολη απόφαση.
-
Με xenon και sport line? Τι άλλα extra έχει ο άσος?
Δύσκολη απόφαση δεν είναι αρκεί να επιλέξεις ανάμεσα στις επιδόσεις και την οικονομία. Στα 10 χρόνια και υποθέτοντας ότι διανύεις περίπου 15.000 χλμ ετησίως, αν πάρεις diesel θα έχεις γλιτώσει τουλάχιστον 6.000 ευρώ. Βάλε και την πιθανότατα καλύτερη μεταπώληση του τελευταίου, οικονομοτεχνικά η λύση είναι μία.
Αλλά αν είσαι οδηγός που βάζεις ψηλά τις επιδόσεις και δεν σε απασχολεί πολύ το οικονομικό όφελος, τότε το act είναι καλύτερο για σένα και βάζω ως μοναδικό αστερίσκο την αξιοπιστία συνολικά του golf (όχι μόνο του μοτέρ).
Πάντως η 116d δεν είναι αργή σε καμία περίπτωση και ειλικρινά δεν μου έχει λείψει το γκάζι. Άλλωστε όσο δυνατό αυτοκίνητο και αν έχει κάποιος, αργά ή γρήγορα το συνηθίζει. -
Δεν έχει sport line με xenon. Ή το ένα ή το άλλο. Περίπου ίδια τιμή βγαίνουν νομίζω 500€ πιο ακριβό το sport line χωρίς xenon. Τα υπόλοιπα έξτρα είναι hands free usb, 16αρες ζάντες, advantage pack, κλιματισμός, μεταλλικό χρώμα, πακέτο χώρων, προβολείς ομίχλης.
-
θα περίμενα να έχουν καλύτερες προσφορές εν όψει fl του 116
-
Σου λένε 30κ κάνει κανονικά, πόσο ακόμα να κόψω;
-
άσε τα 30 που λένε ξεκινάνε πάντα από ψηλά για να φαίνεται γενναία η έκπτωση.Eχουν όντως μειώσεις αλλά θα περίμενα να έχουν ακόμα καλύτερες γιατί έρχεται η ανανεωμένη έκδοση.Πέρσι ακριβώς τέτοιο καιρό παρέλαβα την 116ed με κάποια εξτρα στα 21460.Τιμές γύρω 22-23 με μπόλικα εξτραδάκια νομίζω θα ήταν φυσιολογικότερες αυτή την περίοδο.
Golf 1.4 122 DSG edition 40 vs. BMW 116d