-
Μπορεί να είναι και φρένα, ακόμα και όταν δεν ακούγονται στο φρενάρισμα. Τα τακάκια όταν φθαρούν έχουν ένα συρματάκι το οποίο ακουμπάει στον δίσκο, παράγοντας έναν συριχτό ήχο, για να ειδοποιήσει τον οδηγό, ακόμα και όταν δεν φρενάρει. Θα μπορούσε να ήταν κι ένα πετραδάκι που μπήκε ανάμεσα σε δαγκάνα και δίσκο. Εναλλακτικά, ρουλεμάν.
-
Τι άποψη έχετε για το EDC στο Mégane; Στον διαμορφωτή προ φόρων έχει περί τα 1600€ επιπλέον. Με το υπάρχον φορολογικό ανεβαίνει η τιμή μετά φόρων περί τα 3000€. Με το νέο φορολογικό ίσως τα 'σκαλοπάτια' να είναι πιο ήπια. Θα άξιζε τα λεφτά του; Βλέπω ότι είναι διπλοσύμπλεκτο και ανησυχώ λίγο. Θα το ήθελα για την άνεση εντός πόλης (80% της χρήσης που θα κάνω). Δεν υπάρχει περίπτωση να το βρω για testdrive γι'αυτό ρωτάω εδώ.
-
Καλημέρα,
μετά από επίσκεψη στο service προέκυψε ότι ο θόρυβος οφείλεται σε ελαττωματικά αμορτισέρ. Από ότι φαίνεται είναι γνωστό το θέμα στη Renault και η αντικατάσταση καλύπτεται από την εγγύηση.
Και κάτι ακόμα, προ λίγων ημερών είδα κάποιες πιτσιλιές στον ουρανό του αυτοκινήτου αλλά καθώς ήταν βρώμικο δεν έδωσα σημασία, σήμερα όμως που το αυτοκίνητο ξεπλύθηκε από τη βροχή φαίνεται ότι οι πιτσιλίες είναι πλαστικό χρώμα! Έχει κανείς ιδέα πως θα το βγάλω;
Καλημέρα,
κάτοχος του εν λόγω μοντέλου σχεδόν 2 χρόνια και αρκετά ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές. Ωστόσο, εδώ και λίγες μέρες ακούγεται ένα 'γρου-γρου' σε πολύ χαμηλές ταχύτητες και ενώ αρχικά το είχα εντοπίσει μπροστά και δεξιά τώρα νομίζω ότι ακούγεται και από αριστερά. Ο θόρυβος φαίνεται να σχετίζεται με την ανάρτηση καθώς ακούγεται πάντα στο φρενάρισμα και σε μικροανωμαλίες του δρόμου (πάντα σε ταχύτητες κάτω των 20 χ.α.ω.). Σχετικός με τα μηχανολογικά δεν είμαι, αλλά δεν είναι πολύ νωρίς για να είναι πχ. αμορτισέρ (δεν έχω κάνει ούτε 17k χλμ.);
Οποιαδήποτε γνώμη για το τι μπορεί να είναι, είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ.
-
Για ταξινομήσεις μέχρι 31.12 παίζουν καλές τετραψήφιες εκπτώσεις πια, δώρο μεταλλικό χρώμα ασφάλιση για 1 χρόνο κ.α. και σε όλη τη γκάμα, ανάλογα το μοντέλο και την έκδοση πλην του νέου Clio 5 που παραμένουν σε πιο χαμηλά επίπεδα.
-
Τι άποψη έχετε για το EDC στο Mégane; Στον διαμορφωτή προ φόρων έχει περί τα 1600€ επιπλέον. Με το υπάρχον φορολογικό ανεβαίνει η τιμή μετά φόρων περί τα 3000€. Με το νέο φορολογικό ίσως τα 'σκαλοπάτια' να είναι πιο ήπια. Θα άξιζε τα λεφτά του; Βλέπω ότι είναι διπλοσύμπλεκτο και ανησυχώ λίγο. Θα το ήθελα για την άνεση εντός πόλης (80% της χρήσης που θα κάνω). Δεν υπάρχει περίπτωση να το βρω για testdrive γι'αυτό ρωτάω εδώ.
Καλησπέρα!
Είμαι κάτοχος του 1,5 DCI EDC. Ναι όντος είναι διπλού συμπλέκτη. Είναι πολύ πιο άνετο στην πόλη εννοείτε από το χειροκίνητο, αλλά λιγότερο από ένα CVT, πάντα για πόλη μιλώντας. Αλλά το διπλού συμπλέκτη κερδίζει σε ταχύτητα αλλαγής ταχυτήτων και γενικότερη αίσθηση σε πιο γρήγορη οδήγηση και επιταχύνσεις. Ουσιαστικά σου δίνει μια γρήγορη αίσθηση αυτοματοποιημένων αλλαγών ενός χειροκίνητου, τις αλλαγές σε 1η 2α και τα κατεβάσματα τα καταλαβαίνεις λίγο αλλά από εκεί και πάνω όχι. Γενικά αν σε ενδιαφέρει μόνο η ευκολία στην πόλη είναι καλύτερα τα CVT αλλά σε γενικότερη αίσθηση του αυτοκινήτου, επιταχύνσεις, χειρισμό και γρήγορες αλλαγές κερδίζουν τα διπλού συμπλέκτη νομίζω. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος δεν με έχει κρεμάσει ποτέ (το έχω 1 χρόνο). Το έχω δοκιμάσει σε όλους τους τύπους δρόμων (εθνική, πόλη, επαρχιακό με στροφές και ανηφόρες),φορτωμένο και στο χειροκίνητό του (το χειροκίνητο αν το αφήσεις να κρεμάσει η ταχύτητα την κατεβάζει τελικά μόνο του δεν την κρατάει, αλλά αν το πας στα κόκκινα δεν ανεβάζει την επόμενη). Γενικότερα το αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο για ταξίδι και νομίζω του ταιριάζει καλύτερα το διπλού συμπλέκτη που έχει.
Ελπίζω να βοήθησα!
-
Καλημέρα,
Για το φίλο που με ρώτησε για το θέμα με τον θόρυβο που ακούγεται από το αυτοκίνητο (για κάποιο λόγο δεν μπορώ να σου απαντήσω με πμ): πήγα το αυτοκίνητο για αυτόν τον λόγο σε εξουσιοδοτημένο επισκευαστή, ανέφερα το πρόβλημα και αμέσως ο υπεύθυνος, αφού είδε το αυτοκίνητο, μου είπε ότι οφείλεται σε ελαττωματικά αμορτισέρ.Το ελάττωμά τους δε, αφορά μόνο τον ήχο και όχι τη λειτουργία τους. Αν προσπαθήσεις μάλιστα να το κουνήσεις, σπρώχνοντάς το από το πλάι θα τον ακούσεις. Μου είπαν επίσης ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στα μεγκάν. Έγινε παραγγελία (τα καλύπτει η εγγύηση) και περιμένω να έρθουν για να γίνει η αντικατάσταση. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώσω.
-
Καλημέρα,
Για το φίλο που με ρώτησε για το θέμα με τον θόρυβο που ακούγεται από το αυτοκίνητο (για κάποιο λόγο δεν μπορώ να σου απαντήσω με πμ): πήγα το αυτοκίνητο για αυτόν τον λόγο σε εξουσιοδοτημένο επισκευαστή, ανέφερα το πρόβλημα και αμέσως ο υπεύθυνος, αφού είδε το αυτοκίνητο, μου είπε ότι οφείλεται σε ελαττωματικά αμορτισέρ.Το ελάττωμά τους δε, αφορά μόνο τον ήχο και όχι τη λειτουργία τους. Αν προσπαθήσεις μάλιστα να το κουνήσεις, σπρώχνοντάς το από το πλάι θα τον ακούσεις. Μου είπαν επίσης ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στα μεγκάν. Έγινε παραγγελία (τα καλύπτει η εγγύηση) και περιμένω να έρθουν για να γίνει η αντικατάσταση. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώσω.
Σε ευχαριστώ πολύ, όντως κάποιο θέμα υπάρχει στα PM. Θα το πάω και εγώ για έλεγχο. Από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας έτσι; Για να μην βιαστώ να πάω.
Για τους υπόλοιπου του Forum απλά να πω ότι και στο δικό μου megan iv 2017 παρουσιάστηκε το πρόβλημα και πλέον είναι αρκετά έντονο, θόρυβος τριξίματος σε χαμηλές ταχύτητες (κάτω από 30 χλμ).
Σε ευχαριστώ και πάλι!
-
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-Renault-Megane-1,3-TCe-140-PS_195225.asp
Δοκιμή του TCe 140 από το Autotriti
-
ΑΓΙΕ ΒΑΣΙΛΗ!!!
-
Καλημέρα,
Μετά από επίσκεψη σε εξουσιοδοτημένο μου έκαναν πρώτα μια λίπανση και το πρόβλημα δεν αποκαταστάθηκε οπότε πάω για αλλαγή αμορτισέρ. Απλώς μου είπαν ότι θα μου αλλάξουν μόνο τα μπροστά και μου έκανε εντύπωση. Σε εσένα θα αλλάξουν τετράδα;
-
Καλημέρα,
και εμένα μου άλλαξαν τα 2 μπροστινά. Το πρόβλημα λύθηκε, δεν ξέρω βέβαια αν προκύψει μελλοντικά θέμα και με τα πίσω.
-
Φθιώτιδα με το Megane IV RS:
-
Καλημέρα,
τα μικροπροβληματάκια στο megane μου συνεχίζονται: χτες παρατήρησα ένα μικρό φούσκωμα στο ταμπλό πάνω από τον αερόσακο του συνοδηγού. Αρχικά με απασχολεί η λειτουργικότητα του αερόσακου και κατόπιν το αισθητικό κομμάτι. Έχει συμβεί σε κανέναν;
-
Καλημέρα,
τα μικροπροβληματάκια στο megane μου συνεχίζονται: χτες παρατήρησα ένα μικρό φούσκωμα στο ταμπλό πάνω από τον αερόσακο του συνοδηγού. Αρχικά με απασχολεί η λειτουργικότητα του αερόσακου και κατόπιν το αισθητικό κομμάτι. Έχει συμβεί σε κανέναν;
Καλημέρα,
Μονό αισθητικό είναι (κατά 90%). Λόγο ζέστης διαστέλλεται το πλαστικό καπάκι του αερόσακου και φουσκώνει το ταμπλό.
Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο σε megane (δεν ξέρω και πολλούς κι'όλας), αλλά το έχω ακούσει και δει σε πολλά αυτοκίνητα. Αν θες να σου φύγει το άγχος πάρε ένα τηλ στο τμήμα σέρβις μιας αντιπροσωπίας (μην τρέχεις τσάμπα)
-
Καλημέρα,
Σ εμένα δεν έχει παρουσιάσει τίποτα. δες το στο συνεργείο όσο βρίσκεσαι εντός εγγύησης
-
Καλημέρα,
ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Παρόλο που ξεφούσκωσε(!) λίγο, κατόπιν και επικοινωνίας με εξουσιοδοτημένο, θα τους το πάω να το δουν. Αν μου που ότι είναι OK λειτουργικά, τι λέτε, να το αφήσω έτσι; Από την άλλη, ένα τέτοιο φούσκωμα -πέρα από το αισθητικό μέρος- ίσως αποθαρρύνει και ένα μελλοντικό αγοραστή. Οπότε να πιέσω να διορθωθεί (κατεβάζοντας το ταμπλό;) τώρα που είναι στην εγγύηση ή είναι too much?
-
Δίλημμα....Αν και στο τελος μαλλον θα επεμενα να το διορθώσουν. Καινουριο αυτοκινητο, με εγγύηση, ειναι
-
Θα ζοριζόμουν πολύ να κατεβάσω ταμπλό, οι μ@λακίες που μπορεί να προκύψουν είναι περισσότερες (από το να αρχίσει να κουδουνάει αν δεν κουμπώσουν κάτι καλά, εώς το να ξεχάσουν να συνδέσουν κάτι, κόψουν κανένα καλώδιο κλπ κλπ)
Όντως Δίλημμα
-
Μάλλον θα επέμενα για επισκευή εντός εγγύησης και θα έπαιρνα γνώμες από 2-3 εξουσιοδοτημένα, μπορεί να μη θέλει κατέβασμα ταμπλό.
-
Καλημέρα,
ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Παρόλο που ξεφούσκωσε(!) λίγο, κατόπιν και επικοινωνίας με εξουσιοδοτημένο, θα τους το πάω να το δουν. Αν μου που ότι είναι OK λειτουργικά, τι λέτε, να το αφήσω έτσι; Από την άλλη, ένα τέτοιο φούσκωμα -πέρα από το αισθητικό μέρος- ίσως αποθαρρύνει και ένα μελλοντικό αγοραστή. Οπότε να πιέσω να διορθωθεί (κατεβάζοντας το ταμπλό;) τώρα που είναι στην εγγύηση ή είναι too much?
Kαι άμα χειροτερέψει όταν έχεις βγει πλέον από τη εγγύηση τι θα γίνει?
Επίσης θα σε συμβούλευα ,όλες οι επισκέψεις σου στην αντιπροσωπεία να συνοδευονται απο έγγραφα που να πιστοποιούν τις έργασίες και τους ελεγχους που έγιναν.
Renault Megane IV