-
Δεν το βλέπουμε σαν παιχνίδι, αλλά το συγκεκριμένο τεστ δημιουργεί πολλές φορές την παρανόηση, ότι το αυτοκίνητο το οποίο μπαίνει με πολλά χιλιόμετρα, έχει και καλύτερη οδική συμπεριφορά.
Κάτι το οποίο δεν ισχύει, γιατί ένα αυτοκίνητο που θα μπει με πολλά και στην πρώτη αλλαγή λωρίδας το ESP σχεδόν θα το ακινητοποιήσει, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει την δεύτερη αλλαγή πορείας και να μπει με λίγα πλέον χιλιόμετρα στην τρίτη λωρίδα χωρίς να χτυπήσει κώνο. Και πολλές φορές καταλήγουμε στο λάθος συμπέρασμα ότι έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά, σε σχέση με κάποιο άλλο που δεν έχει τόσο παρεμβατικό ESP ή είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να έχει μια πιο 'παιχνιδιάρικη' συμπεριφορά.
Πράγματι το τεστ λέει αρκετά για την αποφυγή εμποδίου, αν θέλαμε όμως να βγάλουμε συμπεράσματα και για την οδική συμπεριφορά του κάθε αυτοκινήτου θα έπρεπε να σημειώνονται επιπλέον η ταχύτητα εξόδου και ο χρόνος διέλευσης.
-
Καταλαβαίνω τι λες αλλά αυτό το παιχνιδιάρικη συμπεριφορά του αμαξιού είναι αυτό που δεν επιτρέπεται να κάνει ένα αμάξι όταν προσπαθεί ο οδηγός του να αποφυγει ένα ξαφνικό εμπόδιο με 80 χλμ!
Καλά κάνει το esp και αν καταφέρνει σε λίγα μέτρα να τα κάνει 30 τα χλμ εξόδου με ασφάλεια χωρίς να χοροπηδά σαν κατσίκι και να πανικοβάλλει τον οδηγό και να αποφεύγει τελικά να χτυπήσει το εμπόδιο.Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Την παιχνιδιάρικη συμπεριφορά την επιβάλει πολλές φορές η φύση του αυτοκινήτου και είναι και το ζητούμενο από τον ιδιοκτήτη του.
Το Hyundai i30 N Performance για παράδειγμα, πέτυχε μόλις 74Kmh, και ως λόγο αναφέρουν και οι ίδιοι στο βίντεο, το γεγονός πως το ESP φρενάρει ελάχιστα το αυτοκίνητο, οπότε δυσκολεύεται να πιάσει μεγαλύτερη ταχύτητα.
Παρόλα αυτά, δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως το συγκεκριμένο Hyundai δεν έχει καλή οδική συμπεριφορά, επειδή πέτυχε χαμηλό σκορ στο συγκεκριμένο τεστ.
H Porsche 911 πέτυχε 80Kmh στο ίδιο τεστ. Προφανώς η εταιρεία θα μπορούσε να ρυθμίσει το ESP ώστε να κόβει το αμάξι με το παραμικρό γλίστρημα. Θα ήθελαν κάτι τέτοιο όμως οι ιδιοκτήτες της;
-
Απλά το χιουνται με 80 χλμ θα παρασύρει το εμπόδιο πχ έναν άνθρωπο ενώ το κατζαρ θα το αποφύγει! Με τον ίδιο οδηγό πάντα! Πώς σου ακούγεται αυτό?
Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Καταλαβαίνω τι λες αλλά αυτό το παιχνιδιάρικη συμπεριφορά του αμαξιού είναι αυτό που δεν επιτρέπεται να κάνει ένα αμάξι όταν προσπαθεί ο οδηγός του να αποφυγει ένα ξαφνικό εμπόδιο με 80 χλμ!
Καλά κάνει το esp και αν καταφέρνει σε λίγα μέτρα να τα κάνει 30 τα χλμ εξόδου με ασφάλεια χωρίς να χοροπηδά σαν κατσίκι και να πανικοβάλλει τον οδηγό και να αποφεύγει τελικά να χτυπήσει το εμπόδιο.Αυτό που λες θα το κάνει ένα καλό αυτοκίνητο όταν ο οδηγός απλά φρενάρει και μανουβράρει. Στο συγκεκριμένο τεστ (τεστ... ) ο οδηγός απλά αφήνει γκάζι-φρένο και γυρνάει το τιμόνι, αφήνοντας το ESP να φρενάρει για την πάρτη του. Αυτό που λέμε είναι το πόσο θα επιβραδύνει θα πρέπει να είναι στο πόδι του οδηγού, όχι του υπολογιστή!!!
Ναι, ΟΚ, βοηθάει έναν άσχετο. Αλλά ας μην φέρνουμε τον άσχετο ως παράδειγμα σε ένα αυτοκινητιστικό φόρουμ...
ΥΓ: Στην κοπελιά μου έχω μάθει πως να φέρεται όταν μπαίνει το ESP και το ABS. Μέχρι και ανάποδο πότε να κάνει στην Alfa GT της.
-
Το τεστ αποφυγής είναι τεστ αποφυγής, η οδική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου μπορεί να μετρηθεί αντικειμενικά πχ με χρόνο σε πίστα,η να έχει και μη μετρήσιμη υποκειμενική περιγραφή.
Ωστόσο νομίζω ότι το τεστ αυτό πρέπει να κάνει πολλούς να αναθεωρήσουν την πεποίθηση τους ότι σπορ οδηγική συμπεριφορά και πχ χρόνος σε πίστα είναι ισοδύναμη έννοια με την ενεργητική ασφάλεια. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλά κάνει το esp και αν καταφέρνει σε λίγα μέτρα να τα κάνει 30 τα χλμ εξόδου με ασφάλεια χωρίς να χοροπηδά σαν κατσίκι και να πανικοβάλλει τον οδηγό και να αποφεύγει τελικά να χτυπήσει το εμπόδιο.Αυτό που λες θα το κάνει ένα καλό αυτοκίνητο όταν ο οδηγός απλά φρενάρει και μανουβράρει. Στο συγκεκριμένο τεστ (τεστ... ) ο οδηγός απλά αφήνει γκάζι-φρένο και γυρνάει το τιμόνι, αφήνοντας το ESP να φρενάρει για την πάρτη του. Αυτό που λέμε είναι το πόσο θα επιβραδύνει θα πρέπει να είναι στο πόδι του οδηγού, όχι του υπολογιστή!!!
Σε αποφυγή εμποδίου δεν είναι σίγουρο ότι θα προλάβεις να φρενάρεις δυστυχώς.
Τις προάλλες έβγαινα από την Εξωτερική Περιφερειακή στην Εθνική Οδό και ήμουν στην λωρίδα επιτάχυνσης. Ήμουν στο γκάζι και είχα καμιά 120Kmh όταν βλέπω στο βάθος να υπάρχει ένα ξύλο κάθετα στην λωρίδα μου. Επειδή ήταν ακριβώς στην μέση της λωρίδας, λέω ΟΚ θα περάσω από πάνω και συνεχίζω να δίνω γκάζι.
Και την ώρα που φτάνω στα 20-30 μέτρα διαπιστώνω πως το ξύλο είχε πάνω του κάθετα καρφωμένο και ένα μεταλλικό πλαίσιο και πως δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει όλη αυτή η κατασκευή κάτω από το αυτοκίνητο.
Να είναι καλά το ESP που κατάφερα και έκανα ελιγμό με το QQ με αυτή την ταχύτητα και δεν έχασα τον έλεγχο... Να είναι καλά οι άνθρωποι που το ανακάλυψαν!!!
Το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν η τιμονιά αποφυγής του εμποδίου, ούτε φρενάρισμα, ούτε τίποτα άλλο. Δεν ξέρω αν θα ήταν και καλύτερο η χειρότερο να φρενάρω σε εκείνη την φάση. Οπότε ανέλαβε το ESP και έτσι αυτή την στιγμή μπορώ και περιγράφω το περιστατικό!
-
Όχι, σε εκείνη την στιγμή το καλύτερο ήταν να μείνεις στο γκάζι και να κάνεις τον ελιγμό.
Είσαι βέβαιος ότι μπήκε το ESP? Το είδες στο ταμπλό;
-
Εκείνη την ώρα έκανα πρακτικά τον ελιγμό που βλέπουμε στα βίντεο, για αυτό και το ανέφερα. Άφησα το γκάζι και έκανα απότομα αλλαγή λωρίδας για να αποφύγω το εμπόδιο.
Εννοείται πως δεν πρόλαβα να κοιτάξω το ταμπλό, ένιωσα όμως πρέπει να υπήρξε κάποια παρέμβαση. Αν δεν ήταν το ESP θα ήταν το χέρι του Θεού, γιατί μόνος μου αποκλείεται να το έσωσα με τα χιλιόμετρα που είχα και την τιμονιά που έκανα
Αφού ότι είχα αφημένο στην θέση του συνοδηγού, βρέθηκαν μετά όλα πεταμένα κάτω.
Ομολογουμένως δεν του το είχα του QQ!
-
Στο ενδιάμεσο που είχε κλείσει το forum προστέθηκε το ανανεωμένο Kadjar στην ιστοσελίδα της Renault για τεχνικά και εξοπλισμούς:
https://www.renault.com.gr/cars/newkadjar/index.html
To καλό νέο είναι ότι κάνει τη 1η εμφάνισή του στη γκάμα της renault o 1.7 DCi 150 hp. Και εισάγεται και ο 1.5 DCi 115 με EDC.
Οπότε οι εκδόσεις πια έχουν ως εξής για το Kadjar facelift:
1.3 TCE 140 HP AUTHENTIC 19790 1.3 TCE 140 HP SPORT EDITION 21390 1.3 TCE 140 HP SPORT EDITION EDC 24990 1.3 TCE 160 HP INTENS 27350 1.3 TCE 160 HP INTENS EDC 31490 1.5 DCI 115 HP AUTHENTIC 21590 1.5 DCI 115 HP SPORT EDITION 25490 1.5 DCI 115 HP SPORT EDITION EDC 26990 1.7 DCI 150 HP 4WD INTENS 40490
-
Νομίζω ότι η χρυσή τομή είναι ο 1.3 TCE 140 HP SPORT EDITION στα 21390. Ο 1.5 DCi δύσκολα θα αποσβέσει τα 4 παραπάνω χιλιάρικα στην ίδια έκδοση, οπότε μόνο σαν Authentic μπορεί να έχει ενδιαφέρον ο 1.5 DCi για όποιον μπορεί να συμβιβαστεί σε εξοπλισμό. Οι υπόλοιπες εκδόσεις ακριβαίνουν πολύ...
-
Στην sport edition η διαφορά 1.3 βενζίνη με 1.5 ντίζελ είναι μόλις 900 ευρώ. Οπότε δεν τίθεται θέμα απόσβεσης. Γίνεται για πλάκα
Η διαφορά λίγο ανοίγει στα αυτόματα σε αυτή την έκδοση στα 1900 25200 27100.
Το είδα από κοντά το νέο κατζαρ . Ωραίο αμάξι πιο όμορφο από το κασκαι που ήταν στην ίδια έκθεση είναι βέβαια ίσως υπερβολικά καμπυλωτό αλλά αυτό είναι χαρακτηριστικό της Ρενώ.
Χώρο αποσκευών αρκετά μεγαλύτερο από το κασκαι στην καμπίνα δεν ειδα πουθενα διάφορες σε χώρους ίσως ελάχιστα πιο φαρδύ το κατζαρ. Σε πόδια πίσω καμιά διαφορά.
Σε ποιότητα εσωτερικού το κασκαι μου φάνηκε ένα κλικ πιο πάνω , στο κατζαρ ζουλουσα διάφορα σημεία και άκουγα τριγμούς.
Η sport edition δεν έχει κανένα σύστημα ασφαλείας από τα νέα αλλά έχει αναδιπλούμενους κάμερα χάρτες δικούς του και κάρτα για κλειδί. Πάντως είναι να απορεις πώς έχουν τόση τεράστια διαφορά στις πωλήσεις τα δυο αμάξια ενώ είναι τόσο κοντά.
Ενθαρρυντικο το επιτόκιο του κατζαρ 7.1 τελικό.
Το αυτόματο 1.5 σπορ παίρνει 700 ευρώ εξοπλισμό πριν αλλάξει φορολογική κλίμακα αλλά μάλλον το PACK TECHNO1: Προειδοποίηση, Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning) & Υπέρβαση ταχύτητας (μπροστινή κάμερα) που του λείπει θα κοστίζει σίγουρα παραπάνω οπότε δεν μπορείς να το βάλεις χωρίς να το χρυσοπληρωσεις
-
Από ότι φαίνεται μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρχουν αλλαγές στο τέλος ταξινόμησης.
Οπότε και εκδόσεις που τους σκίζει τις τιμές το ΤΤ παίζει να πέσουν αισθητά και δεν θα υπάρχει το θέμα με το πρόσθετο εξοπλισμό μάλλον.
-
Πάντως είναι να απορεις πώς έχουν τόση τεράστια διαφορά στις πωλήσεις τα δυο αμάξια ενώ είναι τόσο κοντά.
-
Είναι θέμα και Marketing....πως έχει λανσαριστεί στην αγορά κάθε μοντέλο και τι 'image' και 'φήμη' κουβαλάει. ΤΟ Κασκάει είχε πολύ καλό 'όνομα' άπό τον προκάτοχό του. Είναι αυτό που γράφω πολλές φορές, ότι οι πωλήσεις δεν σημαίνουν αναγκαστικά και καλό ή καλύτερο αυτοκίνητο, είναι θέμα ψυχολογίας του αγοραστικού κοινού....κάτι τεελείως άυλο και μη χειροπιαστό!
-
Θέμα τιμολγοιακής πολιτικής. Ο Θεοχαράκης αρχικά το είε θάψει τελείως το Kadjar με τις τιμές που το έφαιρνε και φαινόταν ότι ΔΕΝ είχε ασχοληθεί καθόλου! Πολλές εκδόσεις έβγαιναν παράλογα ακριβα για €25-30 (ΛΤΠΦ στις €17.025 αντί για €16.999) και δεν είχε ασχοληθεί να τις 'φτιάξει', το έκανε μετά από 2 χρόνια!
-
-
Στην sport edition η διαφορά 1.3 βενζίνη με 1.5 ντίζελ είναι μόλις 900 ευρώ. Οπότε δεν τίθεται θέμα απόσβεσης. Γίνεται για πλάκα
Η διαφορά λίγο ανοίγει στα αυτόματα σε αυτή την έκδοση στα 1900 25200 27100.
Το είδα από κοντά το νέο κατζαρ . Ωραίο αμάξι πιο όμορφο από το κασκαι που ήταν στην ίδια έκθεση είναι βέβαια ίσως υπερβολικά καμπυλωτό αλλά αυτό είναι χαρακτηριστικό της Ρενώ.
Χώρο αποσκευών αρκετά μεγαλύτερο από το κασκαι στην καμπίνα δεν ειδα πουθενα διάφορες σε χώρους ίσως ελάχιστα πιο φαρδύ το κατζαρ. Σε πόδια πίσω καμιά διαφορά.
Σε ποιότητα εσωτερικού το κασκαι μου φάνηκε ένα κλικ πιο πάνω , στο κατζαρ ζουλουσα διάφορα σημεία και άκουγα τριγμούς.
Η sport edition δεν έχει κανένα σύστημα ασφαλείας από τα νέα αλλά έχει αναδιπλούμενους κάμερα χάρτες δικούς του και κάρτα για κλειδί. Πάντως είναι να απορεις πώς έχουν τόση τεράστια διαφορά στις πωλήσεις τα δυο αμάξια ενώ είναι τόσο κοντά.
Ενθαρρυντικο το επιτόκιο του κατζαρ 7.1 τελικό.
Το αυτόματο 1.5 σπορ παίρνει 700 ευρώ εξοπλισμό πριν αλλάξει φορολογική κλίμακα αλλά μάλλον το PACK TECHNO1: Προειδοποίηση, Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning) & Υπέρβαση ταχύτητας (μπροστινή κάμερα) που του λείπει θα κοστίζει σίγουρα παραπάνω οπότε δεν μπορείς να το βάλεις χωρίς να το χρυσοπληρωσεις
Με ενημέρωσαν ότι δεν μπαίνει τπτ έξτρα στο αυτόματο 1.5 σπορ εντισιον! Παρότι εμφανίζεται ως διαθέσιμος προαιρετικος εξοπλισμός. Προφανώς μου λένε πίπες απλά δεν θέλουν να ασχοληθούν, λογική πάρε ότι μας βολεύει... γιατί άραγε δεν πουλάει το κατζαρ;!!!
-
Μια σημαντική αλλαγή πυ έγινε στο τιμοκατάλογο του Kadjar (προ προσφορών) είναι ότι η τιμή της έκδοσης
1.5 DCi 115 hp Sport Edition από 25.490 πήγε στα 21.715.
Οι υπόλοιπες μένουν ως είχαν.
-
Μια σημαντική αλλαγή πυ έγινε στο τιμοκατάλογο του Kadjar (προ προσφορών) είναι ότι η τιμή της έκδοσης 1.5 DCi 115 hp Sport Edition από 25.490 πήγε στα 21.715.
Εξαιρετική τιμή!!
-
Λογικά η authentic παύει να έχει λόγο ύπαρξης. Νομίζω πως σαν τιμή και εξοπλισμό είναι στα ίδια με το QQ 1.5 Accenta.
-
το μπλε πρέπει να είναι η νέα μόδα τελικά ε;
Του πάει και του kadjar
-
το μπλε πρέπει να είναι η νέα μόδα τελικά ε;
Δυστυχώς όχι! Αλλά το μπλέ είναι το καλύτερο χρώμα για αυτοκίνητο (και όχι μόνο). Έχω βαρεθεί να βλέπω λευκά και έχω σιχαθεί τα γκρί και τα μα΄θρα...πολύ μουντάδα! Μετά έρχεται το πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο και κόκκινο!
Renault Kadjar