-
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Δεν θυμαμαι ποιος το ειχε πει και το διαπιστωσα και γω. Η βασικη εκδοση ειναι συμφερουσα. Η μεσαια εξπρεσιον δεν αξιζει τα 3.400 διαφορα απο τη βασικη(το κουφο ειναι πως στον βενζινοκινητηρα η διαφορα στις ιδιες εκδοσεις ειναι 1.500!!!). Ειναι σιγουρα ενα πιο ποιοτικο εσωτερικα τουλαχιστον κασκαι με μεγαλυτερο πορτ μπαγκαζ
Στάλθηκε με tapa
Αυτη η μεγαλη διαφορα τιμης του kadjar diesel μεταξυ της βασικης εκδοσης και της expression οφειλεται στο νεο φορολογικο συστημα που ισχυει εδω και λιγες εβδομαδες στα αυτοκινητα... Απο μια τιμη και μετα μπαινουν πλεον αρκετοι φοροι.. Η βενζινοκινητη εκδοση expression δεν επηρεαζεται.. Η diesel expression ομως επηρεαζεται επειδη το πιανουν καποιοι φοροι... Με το νεο φορολογικο συστημα στα αυτοκινητα εχουν επηρεαστει καποιες τιμες..
Γενικα ισχυει αυτο που γραφεις αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ισχυει αυτο αφου το τιγκουαν που κοστιζει 28.500 ειναι 14 ευρω κατω απο το οριο αλλαγης της φορολογιας.
Το κατζαρ εξπρεσιον που λεω κοστιζει 26.000 και δε γινεται να εχει λιανικη πανω απο το τιγκουαν -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μην κολλάτε σε μάρκες.
Ναι φίλε! Εγώ είμαι ευχαριστημένος με την τογιοτα (και δυσαρεστημένος με τη νισσαν και οσα γαλλικά έχει τύχει να κατέχω ή οδηγησω) αλλά δεν θα βγω να αποκρουω κάθε αρνητικό που γράφεται για την τογιοτα σε αντίθεση με άλλους που αν γραφτεί κάτι αρνητικό για την αγαπημένη τους μάρκα σπευδουν σε χαρακτηρισμους.
Ένα 'εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος /δεν είχα το χ πρόβλημα' θα αρκούσε! -
Νταξ εσυ βασικα δε χρειαζεσαι καν αφορμη για ν αρχισεις να θαβεις γαλλικο... Τι να λεμε τωρα, εσυ εχεις αποκρουσει πριν την εκτελεση...
-
Είμαι περίεργος για τις εκτός δρόμου δυνατότητές του. Εντάξει προφανώς δε μιλάμε για καθαρόαιμο off road, αλλά η τετρακίνητη έκδοσή του σε συνδυασμό με τα 20cm ground clearance του δίνουν θεωρητικά κάποια πλεονεκτήματα. Από την άλλη φαντάζομαι είναι στημένο κυρίως για δρόμο και επί πλέον όσα reviews διαβάζω μιλάνε για περιορισμένες ικανότητες εκτός δρόμου.
Αν και δύσκολο επί της παρούσης θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσουμε off road εμπειρίες από κατόχους. Επιμένω λίγο σ' αυτό το κομμάτι γιατί ένα υπερυψωμένο όχημα μου φαίνεται λίγο ανούσιο αν δεν μπορεί να πάει κι εκτός δρόμου - αλλιώς παίρνεις ένα sedan που σε καλύπτει καλύτερα και σ' επιδόσεις και κράτημα κτλ.
-
Παει σε χωματοδρομο και γενικα σε ανωμαλους δρομους που εχουν βαθουλωματα και ρυακια με το υψος του ενω ενα σενταν δε παει. Αυτο ειναι το πλεονεκτημα του. Δε πανε ολοι στα ορια στις στροφες για να παρουν σενταν
Στάλθηκε με tapa
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Αν και δύσκολο επί της παρούσης θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσουμε off road εμπειρίες από κατόχους.Αμφιβάλω αν υπάρχει κάτοχος προς το παρών
Το δικό με παρόμοια τετρακίνηση και επίσης 20εκ. απόσταση από το έδαφος πάει εκτός δρόμου αρκεί να μην κάνεις υπερβολές.
Ειδικά με λάστιχα που έχουν κάποιο ποσοστό για οδήγηση εκτός δρόμου. -
Δείχνει ντελικατο πάντως και αυτό όπως το qq με λεπτές λαμαρινες και βαφές, διακοσμητικά φουσκώματα και νεύρα στο αμάξωμα τα οποία μαζί με τις γωνίες διαφυγής δεν το καθιστούν κάτι παραπάνω από ένα ακόμα 'πατάω και χώμα' crossover.
Μην ξεχνάμε άλλωστε πως και οι τιμές ειδικά για τετρακινητα θα έχουν ανέβει στο Θεό.
Περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε να μαθαίναμε εντυπώσεις από το αυτόματο κιβώτιο που εδώ μπαίνει στο γνωστό 1,5.... -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Παει σε χωματοδρομο και γενικα σε ανωμαλους δρομους που εχουν βαθουλωματα και ρυακια με το υψος του ενω ενα σενταν δε παει. Αυτο ειναι το πλεονεκτημα του. Δε πανε ολοι στα ορια στις στροφες για να παρουν σεντανΣτάλθηκε με tapa
Ε καλά προφανώς και δε χρειάζεται να πηγαίνεις στα όρια για να πάρεις sedan. Μια κακή στιγμή αρκεί που θα κάνει τη διαφορά (π.χ. σε οδόστρωμα με κακή πρόσφυση το καλύτερο κράτημα μπορεί να κάνει τη διαφορά). Όπως δε χρειάζεται να οδηγείς στα κόκκινα για να έχεις καλή επιτάχυνση - σε μια επικίνδυνη προσπέραση θα χρειαστεί.
Anyway δεν είναι επί της παρούσης μια τέτοια κουβέντα αλλά εννοείται ότι εξέφραζα προσωπική άποψη. Για μένα δεν έχει νόημα το υπερυψωμένο όχημα χωρίς εκτός δρόμου ικανότητες. Για άλλον έχει γιατί του αρκεί να κάθεται ψηλότερα. Απόλυτα σεβαστό. Αλλά δε νομίζω να χαλάνε κανένα καλύτερα κρατήματα κι ας είναι αχρείαστα σε καθημερινή χρήση, όπως δε χαλάει κανένα μια τελική 250 κι ας μην παραβιάζει ποτέ τα όρια ταχύτητας.
Σε κάθε περίπτωση, άμα βρούμε κανένα κάτοχο Kadjar στο forum και άμα πάει το όχημά του εκτός δρόμου ας μας πει λεπτομέρειες
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Αν και δύσκολο επί της παρούσης θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσουμε off road εμπειρίες από κατόχους.
Αμφιβάλω αν υπάρχει κάτοχος προς το παρών
Το δικό με παρόμοια τετρακίνηση και επίσης 20εκ. απόσταση από το έδαφος πάει εκτός δρόμου αρκεί να μην κάνεις υπερβολές.
Ειδικά με λάστιχα που έχουν κάποιο ποσοστό για οδήγηση εκτός δρόμου.Γι' αυτό είπα δύσκολο επί της παρούσης
Εννοείται δε μιλάω για υπερβολές σε εκτός δρόμου δυνατότητες - δε μιλάμε για Land Cruiser. Να υπάρχει όμως αισθητή διαφορά με sedan, να σε πάει κάπου που δε θα σε πήγαινε το άλλο (κι όχι εξαιτίας των ελαστικών γιατί αυτά μπορείς να τα φορέσεις και στο sedan). Βασικό επίσης να μην το πας εκτός δρόμου και μετά από 4-5 φορές να τρίζει σαν κουδουνίστρα. Πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του μιλάω, αν το πας σε extreme καταστάσεις συνέχεια πόσο ν' αντέξει; Αλλά να μην το φοβάσαι κιόλας, εκεί είναι το θέμα.
-
Για να φτάσει ένα αυτοκίνητο να ακούγεται σαν κουδουνίστρα θα πρέπει η χρήση του να είναι τόσο σκληρή κατ' επανάληψη αλλά και η έκθεση του στον ήλιο τόσο συχνή που μόνο αν είναι για εργοταξιακή χρήση και το καβάλα επιπλέον όποιος προλάβει. Το duster μου που σε ποιότητα υλικών εσωτερικού υπολείπεται των υπόλοιπων suv του ομίλου είναι ακόμη πολύ ήσυχο ενώ καθημερινά κάνει και λίγα χλμ σε χωματόδρομο με κοτρόνια που πολλά από αυτά ευθύνονται για σοβαρές ζημιές άλλων οχημάτων. Είναι και στον οδηγό κατα πόσο σέβεται το όχημα που οδηγεί. Το grand vitara φίλου, ναι ακούγεται σαν κουδουνίστρα ή το rav4 ενός άλλου αλλά τα οδηγούν στο ίδιο οδόστρωμα σαν να είναι ντελιβαράδες που βιάζονται μη κρυώσει η πίτσα!
-
Ίσως υπερέβαλα με το κουδουνίστρα Εντάξει εννοώ να μην τρίζει ως συνέπεια της εκτός δρόμου διαδρομής, ώστε να μη φοβάσαι να το χρησιμοποιήσεις. Βέβαια το τρίξιμο δεν είναι κριτήριο off road ικανότητας αλλά καλό είναι να μην το έχεις άγχος.
-
Μην το λέτε και ετσι. Υπάρχουν και αυτοκίνητα καινούργια που κάνουν σαν κουδουνιστρες...
-
Πράγματι υπαρχουν και καινούργια που κάνουν σαν κουδουνιστρες. Για παράδειγμα το καινουργιο Toyota Highlander XLE το οποίο κάνει ένα θορυβο εχει τρελανει τον κοσμο στις ΗΠΑ: ://www.toyotanation.com/forum/333-3rd-generation-2014/1077937-weird-vibrating-buzzing-noise.html#/topics/1077937?page=4&_k=tzku5t θόρυβο που
-
Και όχι μόνο! Και πιο κοντά μας να δεις....
-
Τις προάλλες μπήκα σε ένα ταξί passat του κουτιού με μόλις 10Κ χιλιόμετρα.
Πραγματικά δεν φαντάζεστε πώς κουδουνιζε...Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Έχω δίπλα μου παρκάρισμενο τόσες μέρες ένα xtrail. Μέρα με νύχτα το Japan που λέει και σε άλλο νημα ο Ηρακλής. Άλλο αμάξι στιβαρό, φαίνεται η αξία του, άλλο που και αυτό δεν θα το έπαιρνα λόγο δικτύου και αντιπροσωπου.
το κοψες με το ματι εσυ.. το οτι ειναι japan δλδ φταιει.. οχι οτι ειναι 'παιχνιδακια' κατι qq μπροστα του καθοτι καλυτερο,μεγαλυτερο και αλλης κατηγοριας...
-
Είναι κατά τη γνώμη μου μεγάλη αδικία τόσο για το kadjar όσο και για το ομόσταβλο qq να συγκρίνονται με το x-trail . Η κατηγορία τους είναι άλλη κι εκεί ειδικά το ιαπωνικό έχει πάρει αρκετά μετάλλια (μέρες που είναι έχω επηρεαστεί) και όχι τυχαία. Το x-trail είναι προϊόν μιας τάσης που ορίζει πως είναι το κύριο όχημα μιας οικογένειας η οποία πιθανότατα διαθέτει και κάποιο ακόμη για τις αστικές μετακινήσεις. Το qq ή το kadjar μπορούν να συνδυάσουν και τα 2 και μάλιστα πολύ καλά. Για το λόγο αυτό το qq κέρδισε πολύ κόσμο παγκοσμίως ενώ και το γαλλικό θα παεί επίσης καλά. Με κινητήρες αξιόπιστους και ιδανικούς από πολλές απόψεις και χώρους επαρκείς για μια τετραμελή οικογένεια και με ποιότητα αδιαμφισβήτητη πως αλλιώς μπορούσε να γίνει... Η ιαπωνική εταιρεία πάντα έφτιαχνε γερά και αξιοπρεπέστατα αυτοκίνητα και μπορεί να ωφελήθηκε από την τεχνογνωσία των Γάλλων στο ντίζελ αλλά στην τελική οι Γάλλοι ωφελήθηκαν πολύ περισσότερο καθώς πριν το kadjar ουδέποτε μπόρεσαν να προσφέρουν μια τόσο καλή πρόταση στην κατηγορία. Τελικά βλέπω πως σε αυτό το γάμο ανοίγονται μεγάλες προοπτικές και καθώς διακρίνω αλληλοσεβασμό πιστεύω πως θα δούμε και άλλα όμορφα πράγματα στο μέλλον. Τολμώ μάλιστα να προβλέψω πως θα δούμε κάτι πραγματικά αντίστοιχο του megane σαν πρόταση από την ΝΙΣΣΑΝ αργά ή γρήγορα.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Παει σε χωματοδρομο και γενικα σε ανωμαλους δρομους που εχουν βαθουλωματα και ρυακια με το υψος του ενω ενα σενταν δε παει. Αυτο ειναι το πλεονεκτημα του. Δε πανε ολοι στα ορια στις στροφες για να παρουν σενταν
Στάλθηκε με tapa
Ε καλά προφανώς και δε χρειάζεται να πηγαίνεις στα όρια για να πάρεις sedan. Μια κακή στιγμή αρκεί που θα κάνει τη διαφορά (π.χ. σε οδόστρωμα με κακή πρόσφυση το καλύτερο κράτημα μπορεί να κάνει τη διαφορά). Όπως δε χρειάζεται να οδηγείς στα κόκκινα για να έχεις καλή επιτάχυνση - σε μια επικίνδυνη προσπέραση θα χρειαστεί.
Anyway δεν είναι επί της παρούσης μια τέτοια κουβέντα αλλά εννοείται ότι εξέφραζα προσωπική άποψη**. Για μένα δεν έχει νόημα το υπερυψωμένο όχημα χωρίς εκτός δρόμου ικανότητες.** Για άλλον έχει γιατί του αρκεί να κάθεται ψηλότερα. Απόλυτα σεβαστό. Αλλά δε νομίζω να χαλάνε κανένα καλύτερα κρατήματα κι ας είναι αχρείαστα σε καθημερινή χρήση, όπως δε χαλάει κανένα μια τελική 250 κι ας μην παραβιάζει ποτέ τα όρια ταχύτητας.
Σε κάθε περίπτωση, άμα βρούμε κανένα κάτοχο Kadjar στο forum και άμα πάει το όχημά του εκτός δρόμου ας μας πει λεπτομέρειες
Δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσότερο με τα bold. Περαν της ψηλότερης θεσης οδηγησης (που για μενα και αυτό μειονέκτημα είναι, αλλα τελοσπαντων πες ότι σου δινει καλυτερη ορατοτητα) δεν βλεπω κανενα πλεονέκτημα ενός δικινητου crossover σε σχεση με ένα καλο σενταν. Ειδικα με αυτές τις τιμες που γράφονται (27-28Κ). Να επαιρνες τουλάχιστον 4κινηση με αυτά τα λεφτα να πω ΟΚ. Αλλα τοσα λεφτα για δικινητο; Ελεος...
Και προς τον φιλο που ψάχνεται για αγορα, θα ελεγα να κοιταξει πολύ σοβαρα και καποιο συμβατικο σενταν/στεισον γιατι με αυτά τα χρηματα υπαρχουν εξαιρετικες επιλογες.
Σεβαστο βεβαια το γουστο του καθενος, αλλωστε οι πωλήσεις μαλλον δε συμφωνουν μαζι μου, αλλα υπαρχουν και καποια αντικειμενικα μειονεκτήματα που καλο είναι να μην τα αγνοουμε, ειδικα εάν μιλαμε για τοσα χρηματα.
Το Kadjar και το κάθε Kadjar της κατηγοριας τα θεωρω υπερτιμημένα. Βεβαια είμαι σιγουρος ότι εμπορικα θα εχει πολύ καλη πορεια.
-
Καλα κι εγώ θεωρώ βλακεία - κρίμα να παρει κανεις όχημα τετοιο 2κινητο. Η αλήθεια ειναι ότι σ ενα πατημένο χωματόδρομο παει και 'συμβατικό' όχημα.
Τα Χριστούγεννα σε εκδρομή και ψάχνοντας το φράγμα του Λαδωνα καταλήξαμε σε ενα τρελό κατσικόδρομο που είχε σημάδια απο 4χ4. Κι ομως το Astra sw τα πήγε μια χαρά τηρουμένων των αναλογιών βεβαίως.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Καλα κι εγώ θεωρώ βλακεία - κρίμα να παρει κανεις όχημα τετοιο 2κινητο. Η αλήθεια ειναι ότι σ ενα πατημένο χωματόδρομο παει και 'συμβατικό' όχημα.Sent from my iPad using Tapatalk
Ακριβως αυτό. Γιατι λοιπον να θυσιασεις όλα τα πλεονεκτήματα ενός 'συμβατικου' για να εχεις λιγους ποντους παραπανω υψος;
Προσωπικα εχω καταληξει στο συμπερασμα ότι τα 2κινητα crossover είναι η 'μοδα' της εποχης και καποια στιγμη θα περασει. Μεχρι τοτε βεβαια χαρας ευαγγελια για τις εταιρειες που τα βγαζουν (και τις πωλήσεις τους).
Renault Kadjar