-
Και τι κανει αυτο το εγκεφαλακι δηλαδη;
Πρακτικα εννοω
Chip tuning είναι. Αλλάζει χαρτογράφηση. Υπάρχουν πολλά μοντέλα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Συνήθως έχουν 3-4 εκδοσεις, ουσιαστικά με 'κλειδωμένες' λειτουργίες και/ή λιγότερες δυνατότητες (για να πάρεις ακριβότερο μοντέλο).
Όπως είπα πάνε συνήθως (για 10-24 άλογα στο περίπου και πολύ χονδρικά) από 200-600€.
-
Λογικα πεταει περισσοτερη βενζινη ή πετρελαιο στον θαλαμο καυσης
Αυτο που παντα μου κανει εντυπωση με αυτα ειναι γιατι δεν το εχει καταφερει το εργοστασιο με τα καλυτερα μυαλα του πλανητη, και τα μπορει μια ταδε εταιρια.
Δηλαδη εκει που λενε και καλυτερη ροπη και μικροτερη ή ιση καταναλωση με πριν., εκει με χανουν ως υποψηφιο πελατη.
Να αλλαξεις κατι μηχανικο το καταλαβαινω, αλλα μονο απο εξτρα εγκεφαλο τοσο μεγαές διαφορες;
Ποτε δεν τα εψαξα πολυ αυτα. Διοτι δεν τα καταλαβαινα.
-
Καλησπερα , να ρωτησω δηλαδη εγω που ενδιαφερομαι για suv με υγραεριο, δεν ειναι καλη η τιμη του prestige στα 17760; Δεν είμαι και σχετικος σε θεμα αυτοκινητου. Και κατι αλλο ασχετο αν γνωριζει καποιος γιατι ειμαι νεος σε αυτο και δεν εχω ρωτησει ακομη. Το αμαξι θα ειναι αμεα, μηπως ξερει καποιος ποσο ποσό αφερειται;
Παιδια να επανερθω λιγο στην ερωτηση και λιγο ασχετο αλλα δεν ηξερα που να γραψω. Πες τε μου και μια γνωμη για το kamig με φυσικο αεριο γιατι πανω κατω το βρηκα στην ιδια τιμη . Ψαχνω ενα suv στην τιμη μεχρι 18.000 το πολυ για αυτο κατεληξα στο duster που εχει και υγραεριο γιατι την οικονομια. Δεν βρηκα κατι αλλο σε αυτην την τιμη εκτος απο το kamig που δεν ηξερα οτιβγαινει με φυσικο αεριο
-
Tο Kamiq G-TEC βλέπω στη Skoda ότι ξεκινάει από 19.500. Είσαι τόσο κοντά σε πρατήριο με φυσικό αέριο; 13,8 κιλά αέριο κ 9 λίτρα βενζίνη είναι το συνολικό ρεζερβουάρ. Επίσης τα 90 άλογα του κινητήρα μου μοιάζουν ανεπαρκή για σύγχρονη οδήγηση, άσχετα αν η Skoda δίνει 12,4 στο 0-100(που πάλι δεν είναι καλό)
-
Tο Kamiq G-TEC βλέπω στη Skoda ότι ξεκινάει από 19.500. Είσαι τόσο κοντά σε πρατήριο με φυσικό αέριο; 13,8 κιλά αέριο κ 9 λίτρα βενζίνη είναι το συνολικό ρεζερβουάρ. Επίσης τα 90 άλογα του κινητήρα μου μοιάζουν ανεπαρκή για σύγχρονη οδήγηση, άσχετα αν η Skoda δίνει 12,4 στο 0-100(που πάλι δεν είναι καλό)
Οχι προς το παρων δεν ειμαι και τοσο κοντα...35 πςριπου χλμ, δεν ξερω και τι σημαινει αυτο για το κοστος του φυσικου αεριου. 17865 μου βγαινει η ambition εκδοση
-
12.4 με 14.4 είναι μισός κόσμος διαφορά! και αν βάλεις και το chip που λέει ο φίλος, το ένα θα πάει στα σχεδόν 13, και το άλλο σχεδόν 11, στα 11 είναι και επαρκές για τον περισσότερο κόσμο.
κακά τα ψέμματα, το selling point είναι η τιμή, αν το χάσει, χάθηκε..
-
To Kamiq G-TEC έχει 18500. Αν κάποιος είναι κοντά σε πρατήριο φυσικού αερίου, δε το συζητάω, είναι πολύ ανώτερη επιλογή από Duster (Ποιότητα, κρατήματα, ασφάλεια για την οικογένεια).
-
famas wrote:
To Kamiq G-TEC έχει 18500. Αν κάποιος είναι κοντά σε πρατήριο φυσικού αερίου, δε το συζητάω, είναι πολύ ανώτερη επιλογή από Duster (Ποιότητα, κρατήματα, ασφάλεια για την οικογένεια).
Με 9 λίτρα ρεζερβουάρ βενζίνης, δεν είναι για πουθενά. Θα θες να πας πουθενά εκδρομή που δεν έχει φυσικό αέριο και θα μπαίνεις κάθε 100 χιλιόμετρα σε πρατήριο να βάζεις 10-15€ βενζίνη. Τράτζικ που λέει και ένας φίλος...
-
Δηλαδη εκει που λενε και καλυτερη ροπη και μικροτερη ή ιση καταναλωση με πριν., εκει με χανουν ως υποψηφιο πελατη.
Επειδή το εργοστάσιο πρέπει να διατηρήσει μια Χ αξιοπιστία μετά από 300.000 χλμ και να κρατήσει το NOx στα επίπεδα που προβλέπονται.
-
https://www.drive.gr/news/agora/stin-ellada-neo-dacia-duster-apo-eu13670
δειτε τιμές που είχε όταν πρωτοήρθε.
19130 είχε το 4x4 diesel 110 prestige και τώρα 23990. Αν δεν παίζουν εκπτώσεις μεγάλες απαράδεκτος ο τοπικός εισαγωγέας. Γερμανία έχουν κρατηθεί χαμηλά οι τιμές και με τον 1.3 διαθέσιμο. Πλέον αξίζει να αγοράσεις από εκεί και να το φέρεις
-
Επίσης οι διαφορές προσφέρουν product segmentation. Παρόμοιος (ίδιος) κινητήρας πάει από 90-130 άλογα, με μικρές αλλαγές μέχρι και 150 ίσως.
Στα 100 άλογα για έναν 1.5-1.6 νομίζω είναι πολύ εύκολο να πάει 120 χωρίς σοβαρά μελλοντικά θέματα, όσο μειώνονται τα κυβικά και οι κύλινδροι φαντάζομαι είναι λιιιιγο στενότερα τα πράγματα.
-
Ένας ατμοσφαιρικός όμως 1.6 δεν τσιμπάει 20 άλογα όπως τσιμπάει ένα τουρμπάκι ανεβάζοντας απλά 0.2-0.3bar την πίεση από τον εγκέφαλο. Εννοείται βέβαια ότι και την αλλαγή τουρμπίνας και την κατανάλωση στα λαδάκια θα την δεις να σε περιμένει νωρίτερα στο μικρό τουρμπάκι. Όχι ότι δεν υπάρχουν και χιλιάρια turbo που πιάνουν 120-125 άλογα (Fiat Firefly 120, Ford Ecoboost 125 και 140), αλλά μιά λογική τιμή για τέτοια μοτέρ, ώστε να πάνε σχετικά άνετα 150.000χλμ, είναι τα 100 άλογα...
-
Πάνω σε αυτό που συζητάμε μόλις διάβασα αυτό
'Με μόνο δύο παραλλαγές χωρητικότητας - 999 και 1.498 κ.εκ. - και οι δύο βασικοί κινητήρες προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ισχύος. Η 1.0 TSI καλύπτει το εύρος από 66 kW (90 PS) έως 85 kW (115 PS), ενώ το 1.5 TSI παράγει 96 kW (130 PS) ή 110 kW (150 PS). '
Εγώ προσωπικά σε 3νδρο θα προτιμούσα την έστω και ψυχολογική, 'ασφάλεια' του 1.2 PSA από τους διάφορους 1.0 (είχαμε διαβάσει και ποσταρει εδώ ότι ΚΑΙ η Renault θα τον κάνει 1.2). Είναι 20% αύξηση όπως και να έχει.
Τεσπα, δεν έχει σημασία τι θα προτιμούσα εγώ, πάντως εδω βλέπουμε ότι ένας τεράστιος όμιλος όπως o VAG πάει μέχρι 115 τον 1.0 του, ενώ 150 τον 1.5 του.
Η Ford φθάνει μέχρι 125hp; Είχε βγάλει και 140 σε κάποια Fiesta; Δεν τα θυμάμαι καλά.
Ο όμιλος Renault πάει μέχρι 117hp (Juke);
Πολύ ευκολότερα πάντως θα δώσω 20 άλογα στον 1.5 diesel, πάρα σε έναν 1.0 βενζίνης, μάλλον θα κοίταγα για το μικρότερο δυνατό chip, κάτι σε 12 άλογα περίπου (τόσα δίνουν οι πρώτες version αυτών, 10-14hp), να γεμίσει και τη ροπή, και να μην πάει στα άκρα το μοτέρ που δεν φαίνεται ικανό για πολλά πολλά.
Σημείωση: δεν μίλησα ποτέ για ατμοσφαιρικούς! Ποιός παίρνει ατμοσφαιρικό το 2021??!!
-
O VAG έλεγε και στους πελάτες του ότι 1 λίτρο λάδι τα 1000 χιλιόμετρα είναι φυσιολογικό. Και για να πας Αθήνα-Θεσσαλονίκη ήθελες να συμπληρώσεις, γιατί άναβε το λαμπάκι έξω απ' την Λάρισα.
Τέλος πάντων, αυτά τα αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα για ευρωπαϊκές χώρες που συνήθως στα 80-100Κ τα αλλάζουνε, όχι για Ελλαδίτσα που μπορεί να κλείσεις 20ετία μαζί του. Οπότε σιγά μην την νοιάζει την VW και την Renault, τι θα κάνει το αμάξι στα 200Κ. Κάντε συχνές αλλαγές λαδιών, ήρεμο ζέσταμα και κρύωμα και θα δούμε που θα πάει...
-
Το όριο του 1 λίτρου για το λάδι είναι για να κόβει έντεχνα τις απαιτήσεις επισκευών ή αντικατάστασης που σε άλλη περίπτωση θα υπήρχαν, το γράφουν στα ψιλά γράμματα και άλλοι.
Έγώ πάντως πρώτα κοιτάω για άτμο μοτέρ, και αν δεν καλύπτομαι τότε πάω (με το ζόρι) σε τούρμπο. Απλότητα, κόστος σε μερικές περιπτώσεις, αξιοπιστία σίγουρα παντού, αλλά και κόστος επισκευής μετά από πολλές χιλιάδες χλμ. οι βασικοί λόγοι. Για γέλια το παλιό σύστημα μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων, το οποίο ήταν τόσο χαλαρό σε απαιτήσεις που επέτρεπε τα τουρμπίδια να περνάνε συνήθως με ασπουλάριστη τη φτερωτή (=ατούρμπιστα) από τις μετρήσεις και να δείχνουν λίγα διοξείδια λειτουργώντας σχεδόν ως άτμο. Κρυφτούλι κανονικό, τώρα είναι λίγο πιο σφιχτά τα πράγματα.
Λίγο είπαμε...
-
O tempora, o mores! Μέχρι πρότινος το Duster ήταν το απόλυτο Vfm SUV/crossover και έκλεβες εκκλησία με την τιμή που είχε. Μόλις ακρίβυνε, η Renault/Dacia κλέβει τον καταναλωτή... Προσωπικά το συγκεκριμένο όχημα το γουστάρω, κι εμφανισιακά και γτ αναμφισβήτητα έχει αρετές, για κάποιον που είναι συνειδητοποιημένος όμως και ξέρει τι παίρνει... αναμφισβήτητα, υπήρχαν πολλοί, πάρα πολλοί, που ήθελαν απλά SUV για τους δικούς τους λόγους, και έπαιρναν/πρότειναν Duster μόνο και μόνο επειδή ήταν το μόνο που ήταν εντός βαλαντίου τους. Η επωδός ήταν ότι το διάλεξα γιατί είναι Vfm και ικανό και αξιόπιστο και λοιπά και λοιπά... μόλις ακρίβυνε παράλογα λόγω επιτυχίας... έλα μωρέ, υπάρχουν και άλλες καλύτερες επιλογές...σιγά το αυτοκίνητο...
Μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι απαραίτητα εδώ μέσα, γενικά μιλάω, και δεν έχω τίποτα με τους ιδιοκτήτες Duster και Dacia εννοείται.
-
Δεν χάθηκαν ορισμένες απο τις αρετές του, όπως η άνετη ανάρτηση και η αξιοπιστία. Απλά τώρα τιμολογούνται σχεδόν όσο τα πρώτα ψάρια. Με τον εσωτερικό διάκοσμο ουσιαστικά να είναι β' διαλογής. Κάτι που μοιραία το φέρνει σε δυσκολότερη θέση σαν πρόταση στο εφεξής.
-
Η renault επελεξε να αυξήσει υπέρογκα τις τιμες. Αυτο δεν εγινε σε καμιά αλλη ευρωπαικη χωρα, μετα απο μια σύντομη αναζητηση που εκανα. Αρα εκει συνεχιζει να ειναι πολυ φθηνο σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Ταυτοχρονα ειναι γενικοτερα παραδεκτο οτι το Duster υστερεί σε αρκετα θέματα (ασφαλεια, ποιοτητα εσωτερικου, ηχομονωση και πολλες αναφορες για σκουρια). Αρα αυτοι που λενε οτι η εισαγωγικη λειτούργησε περιεργα, δεν εχουν και τοσο αδικο.
-
Επειδη ημουν ενα κλικ για αγορα και ακομα ειμαι σε αυτα τα λεφτα αν υπαρχει κατι αλλο να προτεινεται;; Απλως εχω κολησει σε αυτο και για το υγραεριο αλλα και στην τιμη για suv.
-
Η κατανάλωση ελαίου, όταν είναι προβλεπόμενη, δεν είναι πρόβλημα. Είδικά στα γρήγορα αυτοκίνητα είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Πρέπει απλά ο οδηγός να το έχει στο μυαλό του ως προληπτική συντήρηση,
Dacia Duster II