-
Ενδεικτικά το είπα για να πάρουμε μία ιδέα για το τι πρόκειται. Εννοείται ότι η οικονομία είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι το μόνο σε ένα αυτοκίνητο, φυσικά ο καθένας βάζει τα όριά του εκεί που θέλει.
Εγώ το μόνο που κάνω είναι να προσπαθήσω να τον κάνω να τα βρει.
Θα κάνει τεστ ντραιβ και Aircross/Crossland, και προσπαθώ (σήμερα δεν τον έπεισα!) να δει και το Vitara.
Προς το παρόν είναι 3μελης η οικογένεια πάντως, απλά σκέφτονται να την αυξήσουν!
@Yem Duster 1.0 LPG έχεις; Για πες λίγο ακόμη για επιδόσεις, συνήθως με πόσα χιλιόμετρα ταξιδεύεις; Από 120 σε 150 πηγαίνει οκ σε αυτοκινητόδρομο, ή ούτε καν; Από 110 σε 130;
-
Η προσφορά είναι μέχρι τέλος του μήνα. Περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου (410 ευρώ), έκπτωση 1.440 ευρώ και τα αυτοκίνητα είναι εδώ, οπότε δεν αργείς να το παραλάβεις. Ειδάλλως πας για τέλος Αυγούστου. Τελική τιμή 17.600 για το λευκό. Κάτι μαύρα και κάτι ανθρακί χρεώνονται κάνα τρακοσάρι πάνω. Παλεύω κι εγώ να πείσω τον πεθερό μου αλλά κι αυτός έχει κολλήσει με το Duster.
Εν τω μεταξύ, το γκάζι τού Βιτ είναι πολύ χορταστικό.
-
https://www.ultimatespecs.com/car-specs/Ford/811/Ford-Focus-2-16.html
https://www.ultimatespecs.com/car-specs/Skoda/1763/Skoda-Octavia-2-16.html
Καλά 12 δευτερόλεπτα, και ήταν και κάνα κατοστάρι κιλά πιό ελαφριά από το Duster. Μετά αρχίσανε σιγά-σιγά τα τουρμπάκια και ζωηρέψανε. Σαφώς υπήρχαν και κάτι 156 και άλλα τέτοια γρήγορα, αλλά δεν συγκρίνονται τα τωρινά, και κιλά πήραν για να γίνουν πεντάστερα στο NCAP, και διαχείριση Euro6 που πνίγει το γκάζι για να μην μολύνουνε έχουν, και μακρύτερες μεταδόσεις για οικονομία και όλα κατά των τωρινών είναι όταν πρόκειται για γκάζια.
Ούτε εγώ το έπαιρνα το Duster με 100 άλογα, για να μην παρεξηγιέμαι, αλλά για να κοιτάει LPG, μάλλον άλλα τον ενδιαφέρουν, όχι το 0-100. 4 άτομα οικογένεια πάντως δεν πας με το 0-100, με τις ρεπρίζ και την κατανάλωση πας, αυτά να δει...
To Focus Mk2 δεν έρχονταν εδώ με αυτόν τον κινητήρα (μονο στο CC, για έναν ανεξήγητο λόγο). Έρχονταν με τον 115 και 0-100 σε 10+ μετρημένα, ενώ εκεί γύρω έπαιζαν Corolla και Megane. 10 ακριβώς είχε η 147.
ΥΓ: Ανέφερα το 0-100 επειδή είπες ότι εκεί ήταν σε άλογα και επιδόσεις τα μικρομεσαία πριν 15 χρόνια, πράγμα που δεν ισχύει για όσα θεωρούνταν αξιοπρεπή (υπήρχαν και τότε ψόφια). Επίσης δείχνει την απόλυτη ισχύ.
-
Παντως παιδια το capture είναι εξαιρετικό. Αν μπορούν να πάρουν αυτό. Μπήκα τις προάλλες σε ένα και μ αρεσε πολύ. Κάπως μουντό εσωτερικό αλλά πραγματικά τεράστιοι χωροι και ωραίο πατημα.
-
Από 110 σε 130 άνετα και από 120 - 140 πήγε ωραία που έκανα πειραματισμους αλλά νομίζω ότι εκεί είναι και το όριο του, φαντάζομαι ότι 130-150 θα χωλαίνει πολύ. Βέβαια όπως είπα και πριν έχω βγει μόνο 2 φορές σε ανοιχτό δρόμο και σιγά την απόσταση 16-18 χλμ είναι από τα διόδια στην έξοδο για τα Μέγαρα. Στις χαμηλές ταχύτητες μαζεύει τα χιλιόμετρα άνετα αντίθετα με το Focus που ήθελε κατεβάσματα και παρακαλετά. Το Duster όμως είναι ποιο βαρύ μπορεί να έχει 6 ταχύτητες (εμένα έχει 5) αλλά είναι ποιο πολύ μπογος,
Το Vitara το είχα πει και στο νήμα που είχα ανοίξει ότι από όλα όσα δοκίμασα τότε (captur, camiq, Crossland, 2008,vitara κα) ήταν το ποιο βαρβάτο και είναι πολύ super Vfm γιατί έχει κινητήρα 1.4 129hp και mild hybrid ενώ οι άλλοι παίζουν με 1.0 και 1.2 στα 95-110 άλογα, εγώ προσωπικά ήθελα οικονομική μετακίνηση οπότε πρώτη επιλογή ήταν το captur και μετά θα πήγαινα μάλλον σε diesel.
-
Η προσφορά είναι μέχρι τέλος του μήνα. Περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου (410 ευρώ), έκπτωση 1.440 ευρώ και τα αυτοκίνητα είναι εδώ, οπότε δεν αργείς να το παραλάβεις. Ειδάλλως πας για τέλος Αυγούστου. Τελική τιμή 17.600 για το λευκό. Κάτι μαύρα και κάτι ανθρακί χρεώνονται κάνα τρακοσάρι πάνω. Παλεύω κι εγώ να πείσω τον πεθερό μου αλλά κι αυτός έχει κολλήσει με το Duster.
Εν τω μεταξύ, το γκάζι τού Βιτ είναι πολύ χορταστικό.
Τελικά είπα αύριο ότι θα τον έπειθα, αλλά δεν περίμενα και τόσο σύντομα! 00:20 πέσαν στην παγίδα μου ότι δεν αξίζει για 600€ να μην το δουν τουλάχιστον. Άσπρο θέλουν, δεν είχαν ποτέ και ήθελαν μία φορά, οπότε σετ και εκεί.
-
Πάει καρφί για τον Σφακιανάκη στην Αργυρούπολη. Πήγε ο πεθερός μου στο υποκατάστημα στον Γέρακα και τον χρέωσαν 200 ευρώ ακριβότερα. Όπως θα μπουν στην έκθεση, να πάνε στον τέρμα δεξιά πωλητή. Είναι ο ψηλότερος και λέγεται Βασίλης. Η προσφορά είναι 17.600 **τελική, **αν υπάρξει οποιαδήποτε αντίρρηση, να πουν ότι αυτή την τιμή έδωσε προχτές στον Δημήτρη Σαμπ..., θα με θυμάται γιατί πήγα δύο φορές. Έχει κι αμάξι απ' έξω για να το οδηγήσουν. Θα τους αρέσει, αν κι είναι 100 κιλά βαρύτερο γιατί είναι το τετρακίνητο.
Εύγε Dublin, έκανες εξαιρετική δουλειά!
-
Πάει καρφί για τον Σφακιανάκη στην Αργυρούπολη. Πήγε ο πεθερός μου στο υποκατάστημα στον Γέρακα και τον χρέωσαν 200 ευρώ ακριβότερα. Όπως θα μπουν στην έκθεση, να πάνε στον τέρμα δεξιά πωλητή. Είναι ο ψηλότερος και λέγεται Βασίλης. Η προσφορά είναι 17.600 **τελική, **αν υπάρξει οποιαδήποτε αντίρρηση, να πουν ότι αυτή την τιμή έδωσε προχτές στον Δημήτρη Σαμπ..., θα με θυμάται γιατί πήγα δύο φορές. Έχει κι αμάξι απ' έξω για να το οδηγήσουν. Θα τους αρέσει, αν κι είναι 100 κιλά βαρύτερο γιατί είναι το τετρακίνητο.
Εύγε Dublin, έκανες εξαιρετική δουλειά!
Χαχα! Σε ευχαριστώ, του τα στέλνω και αποφασίζει! Καλό βράδυ!
-
To Focus Mk2 δεν έρχονταν εδώ με αυτόν τον κινητήρα (μονο στο CC, για έναν ανεξήγητο λόγο). Έρχονταν με τον 115 και 0-100 σε 10+ μετρημένα, ενώ εκεί γύρω έπαιζαν Corolla και Megane. 10 ακριβώς είχε η 147.
ΥΓ: Ανέφερα το 0-100 επειδή είπες ότι εκεί ήταν σε άλογα και επιδόσεις τα μικρομεσαία πριν 15 χρόνια, πράγμα που δεν ισχύει για όσα θεωρούνταν αξιοπρεπή (υπήρχαν και τότε ψόφια). Επίσης δείχνει την απόλυτη ισχύ
Είχα την 147 1.6 ΤS 120hp για 4 χρόνια. Το 0-100 επίσημα ήταν 10,5' ή 10,6' (δε θυμάμαι ακριβώς). Εκτός αν εννοείς 10' από κάποια μέτρηση σε περιοδικό,δοκιμή κ.τ.λ.
-
Επειδή σκέφτομαι να πάω να ρίξω μια ματιά, για ποια έκδοση παίζει το 17600€?
Μην μου πείτε την GL αριστερά με τα μαύρα χερούλια....
Από χώρους πίσω πώς είναι? Σε σχέση με ένα κόνα π.χ που έχω ήδη δεί?
-
Από το Κόνα έχει καλύτερους χώρους παντού. Είναι αυτή με τα μαύρα χερούλια και τους μαύρους καθρέπτες, αλλά και τις μανιβέλες στα πίσω παράθυρα. Ακόμα κι έτσι, έχει φοβερό vfm.
-
Εγώ το Vitara GL θα το θεωρούσα vfm αν είχε τουλάχιστον κάποιο εξοπλισμό που δεν θα με παρέπεμπε σε αυτοκίνητο του 2000. Δηλαδή με 17000euro για ένα τέτοιο αυτοκίνητο (SUV) θα ήθελα να έχει θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, φωτιστικό στο χώρο του πορτμπαγκάζ και φως στο ντουλαπάκι.
Ας είχε απλό κλιματιστικό και ας έβαζαν τα παραπάνω.
Ταξίδι, βράδυ, κάπου χωρίς πολλά φώτα, ανοίγεις πορτμπαγκάζ και ψάχνεις μέσα στο σκοτάδι. Το θεωρώ γελοίο αυτό.
Σαν να το έχουν κάνει επίτηδες για να οδηγούν τον πελάτη στις ακριβές εκδόσεις.
-
ACC και full led, αυτά σου κάνουν για μοντέλο 2000; Αυτά είναι που διαφοροποιούν το Vitara από τον σωρό κι είναι πράγματα ουσίας κι ασφάλειας.
-
Βρήκες άνθρωπο να του αναφέρεις LED και ACC. χε!χε!...
Τέλος πάντων. Ο καθένας έχει τις απόψεις του.
-
Άρα στα 17.600 δίνουν την έκδοση GL αλλά επιπλέον προσθέτουν τεμπέλη+full led+7άρα αλουμινίου+acc?
Κατάλαβα καλά?
-
Οχι, η εκδοση εχει εδω και καιρο τα παντα, καταιγις και λαμπακια σε μπαγκαζ κλπ, εκτος απο ζαντες, τεμπελη που τωρα τις κανουν δωρο. Βεβαια λειπουν αρκετα σε σχση με τη τζι ελ πλας και πολυτελεια σε σχέση με τη τζιελεξ
-
Με κανονικές τιμές, η GL από την GL+ έχουν διαφορά ένα χιλιάρικο. Κι η GL είναι με τάσια, πρέπει να είσαι Σκωτσέζος για να επιλέξεις τη φθηνή έκδοση. Αλλά τώρα, επειδή έχουν στοκάρει κάμποσα GL, τα δίνουν με έκπτωση 1.500 ευρώ (1.440 για την ακρίβεια) και με δώρο τις ζάντες αλουμινίου (συν κάτι ψιλολοϊδια, τεμπέλη και ρολόι στο ταμπλό, αισθητήρες παρκαρίσματος). Συν ότι το παραλαμβάνεις άμεσα, ενώ το άλλο στα τέλη Αυγούστου. Για αυτό η κινητοποίηση.
-
Βασικά σου λένε 17.900 για το άσπρο για αρχή, (+140€ το χρώμα, έχει και κάποιο δωρεάν και τα άλλα 400€ νομίζω), έχει η μπροσούρα τα πάντα. Έχουν βάλει τις ζάντες (+410€) και δίνουν κάτι δωράκια.
Στον φίλο είπαν πίσω αισθητήρες και συναγερμό.
Ήθελα να ρωτήσω, δεν είναι στάνταρ ο εργοστασιακό συναγερμός; Έτσι λέει στη μπροσούρα.
Τεμπέλη/ρεζέρβα δεν του έδωσαν (Μαρούσι), θα ζητήσει ρεζέρβα τη Δευτέρα μάλλον που θα πάει για την προκαταβολή.
Επίσης παράδοση Ιούνιο.. όχι ετοιμοπαραδοτο.. ξέρει κάτι κάποιος γι' αυτό; Γενικά από ότι κατάλαβα ο πωλητής ήταν 'εξυπνουλης'..
-
Όχι 17.900, η **τελική τιμή **είναι 17.600 με τα δωράκια και το άσπρο χρώμα. Ρεζέρβα δε θα του δώσουν, γιατί την κοστολογούν υπέρμετρα ακριβά, κάτι σε 250 ευρώ θυμάμαι. Θα πάει στον λαστιχά του και θα του δώσει μια από παρεμφερές μοντέλο με ένα 50άρικο, με το λάστιχο ανάγκης. Τεμπέλη και ρολόι βάζουν, μαζί με τους αισθητήρες. Μιλάω πάντα για τον ψηλό πωλητή (Βασίλης) στην Αργυρούπολη. Επίσης, τα αυτοκίνητα είναι στην Ελλάδα, τι Ιούνιο τού είπαν; Άντε 10 εργάσιμες, μέχρι 10 Μαίου θα πρέπει να έχει παραλάβει. Πες 15, αφού είναι και το Πάσχα στη μέση.
-
Παιδιά, μάλλον όλα αυτά πρέπει να μεταφερθούν στο Vitara. Sorry, Fanis.
17.900 ξεκινάνε το παζάρι, τελική 17.600 φυσικά.
Δεν μου είπε τίποτα για ρολόι, και τίποτα για τεμπέλη. Μιλάμε για Μαρούσι. 75€ νομίζω κάνει επίσημα η ρεζέρβα. Πρέπει να είναι στα αξεσουάρ.
Με τον συναγερμό ξέρεις τι γίνεται; Δεν έχει το αυτοκίνητο ούτως ή άλλως;
Επίσης πίσω αισθητήρες όπως είπαμε του δίνουνν. Δεν έχει η GL; πίσω αισθητήρες είναι must ακόμη και 3κυκλο! Το προτιμώ από κάμερα 100%
Μόνο ένα μαύρο είχαν για ετοιμοπαραδοτα. Δεν ξέρω τι παίζει, και εμένα περίεργο μου φάνηκε, αυτός τους είπε ότι έρχονται, όχι ότι είναι Ελλάδα. Αν δεν δούλευα θα πήγαινα μαζί του γιατί με παραξένεψε.
Dacia Duster II