-
Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε.Σπύρο,ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα.Ενας συνετός οδηγός θα έχει λίγες πιθανότητες να προκαλέσει ατύχημα.Ναι,θα πεί κάποιος,αλλά αν σου την πέσει ένας ασυνείδητος την έβαψες.Υπάρχει βέβαια και αυτή η πιθανότητα,όπως υπάρχει και η πιθανότητα να περπατάς στο πεζοδρόμιο και να σου έρθει ενα μάρμαρο στο κεφάλι.Αρα να μην βγαίνουμε και απο το σπίτι μας,ω διάολε!
-
Από κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά που κατέβασα βλέπω τα εξής για το χώρο αποσκευών:
4x2:
Boot volume up to parcel shelf (with tyre repair kit / with spare wheel) ISO 3832 minimum (dm3 VDA): 445 / 445
Minimum boot volume up to baggage cover with tyre repair kit / with spare wheel (Digital simulation in litres): 478 / 4784x4:
Boot volume up to parcel shelf (with tyre repair kit / with spare wheel) ISO 3832 minimum (dm3 VDA): 411 / 376
Minimum boot volume up to baggage cover with tyre repair kit / with spare wheel (Digital simulation in litres): 467 / 414Άρα ο χώρος αποσκευών με ρεζέρβα κατά VDA είναι 445 στο δικίνητο και 376 (!!) στο τετρακίνητο. Με digital simulation (??) στο δικίνητο (με ρεζέρβα πάντα) είναι 478 ενώ στο τετρακίνητο είναι 414. Με repair kit στο δικίνητο είναι ίδιοι οι χώροι ενώ στο τετρακίνητο μεγαλύτεροι.
Βέβαια στο VDA λέει μέχρι 'parcel shelf' (πλαφονιέρα;) ενώ στο άλλο μέχρι baggage cover (επίσης πλαφονιέρα;). Οπότε βγάλε άκρη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το δικίνητο έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών απ' το τετρακίνητο (χαιρετίσματα, το γνωρίζαμε). Επίσης ότι υπάρχει επιλογή και για repair kit. Από 'κει και πέρα τι ισχύει; Ποιος είναι ο 'σωστός' χώρος αποσκευών και κυρίως σε σχέση με το τωρινό Duster ποια τιμή συγκρίνουμε; Τη VDA ή την digital simulation; Λογικά τη VDA αλλά αν είναι έτσι μιλάμε για αρκετή μείωση χώρου αποσκευών (στο τετρακίνητο από 408 λίτρα - αν θυμάμαι καλά - πάμε σε 376, δηλαδή 30 λίτρα κάτω και αντίστοιχα και στο δικίνητο). Κάπου διάβασα ότι είναι λόγω της επιπλέον μόνωσης, ενώ άλλα site αναφέρουν την άλλη τιμή (τη μεγάλη) ως επίσημη, τονίζοντας μάλιστα ότι παρά την καλύτερη μόνωση ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε!
Θα φανεί από κοντά (αν και με το μάτι δεν μπορείς πάντα να κρίνεις τέτοιες διαφορές) αλλά τι να ισχύει τελικά λέτε;
-
Και στο παλιό με τον άλλο τροπο ηταν κάτω απο 400, οποτε ουσιαστικά αυξήθηκε ελάχιστα στα χαρτιά. Και στην πραξη στο παλιο είναι 408 χωρίς το χώρο της ρεζερβας και αυτό φαινεται με το ματι. Γιατί αλλες εταιρείες αναφέρουν το χώρο μαζί με αυτον της ρεζέρβας. Duster 1 και duster 2 98% είναι ίδια σε χωρους
Απο dacia.de τιμή της φουλ έκδοσης χωρίς όλα τα έξτρα 18900 το 4x4 17000 το 4x2 -
Στην δοκιμή του Drive αναφέρει:
Από την άλλη, η έξτρα ηχομόνωση έχει μειώσει οριακά το χώρο στην καμπίνα και αυτόν στο πορτμπαγκάζ από τα 478 στα 445 λίτρα (411 στο 4x4).
-
Κοίταξα το επισημο pdf και με κανονική ρεζέρβα είναι 445 απο 478 το δικινητο και 411 απο 408 το τετρακίνητο..
-
Το 411 όμως είναι με kit επισκευής (τουλάχιστον βάσει του pdf που έχω εγώ) ενώ το 408 του προηγούμενου με ρεζέρβα.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Το 411 όμως είναι με kit επισκευής (τουλάχιστον βάσει του pdf που έχω εγώ) ενώ το 408 του προηγούμενου με ρεζέρβα.Εγω εχω κατεβασει απο εδώ τα 3 pdf http://renaultnews.gr/νέ�%B ... ics-vid-2/
Και σε κάποιο σημειο γράφει οτι η χωρητικοτητα είναι ίδια με τον προκατοχο και έχει παράδειγμα 445 σε dm3
και σε παρένθεση (478λιτρα) για το δικινητο. Οποτε είναι θέμα τρόπου μέτρησης μάλλον μιας και είναι και το ίδιο αμάξι και δεν έχει διαφορές στις διαστασεις. Στις κριτικες συνήθως υπαρχουν λάθη σε αυτά τα νούμερα αλλες φορες σκόπιμα και αλλες απο άγνοια.
Και ενα άρθρο για τους διαφορςτικους τρόπους μέτρησης.
https://www.google.gr/amp/s/www.carsgui ... -42010/amp -
Εγώ δε θυμάμαι ρε γμτ από πού τα έχω κατεβάσει αλλά λέει τις χωρητικότητες αναλυτικά όπως τις περιέγραψα προηγουμένως (με kit επισκευής, με ρεζέρβα, 4x2, 4x4 κτλ.). Αν θες πες μου να στα στείλω.
Το θέμα είναι βέβαια να συγκρίνουμε με τις αντίστοιχες χωρητικότητες του τωρινού Duster.
-
Το έχω αυτό που λες. Επίσημα αναφέρουν ίδια χωρητικοτητα με το προηγούμενο. Απλα τώρα το μετράνε αλλιως.
-
Πάντως - επειδή βλέπω τα specs δίπλα δίπλα - στο υπάρχον Duster λέει 408 λίτρα κατά ISO 3832 (για το 4x4 μιλάω, προφανώς με ρεζέρβα αφού δεν έβγαινε με kit) και στο καινούριο με ρεζέρβα 376 λίτρα επίσης κατά ISO 3832 (VDA).
Πάντως αν αναφέρουν ίδια χωρητικότητα αλλά το μετράνε αλλιώς η λογική λέει ότι δε συγκρίνουν ίδια πράγματα. Το θέμα είναι να μετράς με τον ίδιο τρόπο για να κάνεις σύγκριση.
-
To προηγούμενο duster του οποίου είμαι και κάτοχος (4χ2) μου άρεσε και μου αρέσει πολύ για τους μεγάλους χώρους και όσον αφορά αυτόν των αποσκευών εκτός του ότι είναι άνω του μέσου όρου έχει και καλή χωροταξία. Θα εκπλαγώ δυσάρεστα όταν το δω από κοντά αν διαπιστώσω πως αυτό το ατού δεν υπάρχει πλέον στο καινούργιο duster.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Πάντως - επειδή βλέπω τα specs δίπλα δίπλα - στο υπάρχον Duster λέει 408 λίτρα κατά ISO 3832 (για το 4x4 μιλάω, προφανώς με ρεζέρβα αφού δεν έβγαινε με kit) και στο καινούριο με ρεζέρβα 376 λίτρα επίσης κατά ISO 3832 (VDA).Πάντως αν αναφέρουν ίδια χωρητικότητα αλλά το μετράνε αλλιώς η λογική λέει ότι δε συγκρίνουν ίδια πράγματα. Το θέμα είναι να μετράς με τον ίδιο τρόπο για να κάνεις σύγκριση.
Οταν η ίδια εταιρία αναφερει οτι είναι ακριβως ίδιοι οι χώροι δε νομιζω να λέει ψέμματα.. Σε οτι βίντεο έχω δει στο youtube φαίνεται ακριβως ίδιος ο χώρος αποσκευών με το παλιό. Ο τροπος μέτρησης είναι μεγαλο θέμα όπως και marketing. Αναφέρει ο καθεναε οτι τον συμφέρει. Άλλοι αναφέρουν τον μέγιστο με τα καθίσματα μπροστα, άλλοι μαζί με αυτον της ρεζέρβας, άλλοι μέχρι την Εταζέρα, άλλοι μέχρι πανω και δεν υπάρχει και έλεγχος προφανώς. Το νεο tiguan παρουσιαστηκε στα sites με 605 λίτρα και τελικά έχει 420. Αν δε δεις με το μάτι να συγκρινεις δε βγαίνει άκρη. Το duster ασχέτως προδιαγραφών έχει από τους μεγαλυτερους χώρους πραγματικους της κατηγοριας. Δείτε και τα βίντεο στο carwow. Το ateca θα έλεγα έχει στην πράξη μεγαλυτερο σίγουρα.
-
Το παρακάτω βίντεο δείχνει το νέο duster σε μια διαδρομή στην Πεντέλη που μόνο πραγματικά offroad οχήματα όπως wrangler, pathfinder έχω δει να ανεβαίνουν. Ο κατσικόδρομος αυτός που σε κάποια σημεία θέλει πολύ προσοχή ακόμη και αν είσαι ... με τα πόδια οδηγεί από την Μονή Νταού στον Αγιο Πέτρο! Με μια ιδιαίτερη χαρά λοιπόν είδα πως οι δρόμοι που επέλεξα το duster για να κινούμαι επιλέχτηκαν για την παρουσίαση του duster II.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Πάντως - επειδή βλέπω τα specs δίπλα δίπλα - στο υπάρχον Duster λέει 408 λίτρα κατά ISO 3832 (για το 4x4 μιλάω, προφανώς με ρεζέρβα αφού δεν έβγαινε με kit) και στο καινούριο με ρεζέρβα 376 λίτρα επίσης κατά ISO 3832 (VDA).
Πάντως αν αναφέρουν ίδια χωρητικότητα αλλά το μετράνε αλλιώς η λογική λέει ότι δε συγκρίνουν ίδια πράγματα. Το θέμα είναι να μετράς με τον ίδιο τρόπο για να κάνεις σύγκριση.
Οταν η ίδια εταιρία αναφερει οτι είναι ακριβως ίδιοι οι χώροι δε νομιζω να λέει ψέμματα.. Σε οτι βίντεο έχω δει στο youtube φαίνεται ακριβως ίδιος ο χώρος αποσκευών με το παλιό. Ο τροπος μέτρησης είναι μεγαλο θέμα όπως και marketing. Αναφέρει ο καθεναε οτι τον συμφέρει. Άλλοι αναφέρουν τον μέγιστο με τα καθίσματα μπροστα, άλλοι μαζί με αυτον της ρεζέρβας, άλλοι μέχρι την Εταζέρα, άλλοι μέχρι πανω και δεν υπάρχει και έλεγχος προφανώς. Το νεο tiguan παρουσιαστηκε στα sites με 605 λίτρα και τελικά έχει 420. Αν δε δεις με το μάτι να συγκρινεις δε βγαίνει άκρη. Το duster ασχέτως προδιαγραφών έχει από τους μεγαλυτερους χώρους πραγματικους της κατηγοριας. Δείτε και τα βίντεο στο carwow. Το ateca θα έλεγα έχει στην πράξη μεγαλυτερο σίγουρα.
Μα το pdf που γράφει λίτρα με/χωρίς ρεζέρβα, με μέτρηση VDA ή όχι κτλ. της ίδιας της εταιρίας είναι. Εκεί λέει ψέματα; Όπως είπες κι ο ίδιος υπάρχουν πολλοί τρόποι μέτρησης. Άνετα λοιπόν η κάθε εταιρία μπορεί ν' ανακοινώνει νούμερα που δε λένε ψέματα, δε λένε όμως και όλη την αλήθεια. Εμείς σαν καταναλωτές πρέπει να μπορούμε να τα διαβάσουμε σωστά για να ξέρουμε τι να περιμένουμε.
Για να μην παρεξηγούμαι, δεν έχω κάποιο λόγο να θέλω να έχει μικρύνει ο χώρος αποσκευών - για την ακρίβεια θα ήθελα πολύ να έχει μεγαλώσει - ή έστω να έμεινε ο ίδιος - γιατί θεωρώ ότι το Duster είναι μια πολύ καλή πρόταση και όσα περισσότερα προτερήματα έχει τόσο καλύτερα. Αν όμως δε μεγάλωσε - και ειδικά αν μίκρυνε - θέλω να το ξέρω. Είναι πολύ βασικό χαρακτηριστικό (για μένα τουλάχιστον) ώστε να το προσπεράσω. Ακόμα δεν έχω πειστεί ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Μακάρι πάντως να μεγάλωσε γιατί 408 λίτρα για το μέγεθος του Duster (4x4) είναι ήδη οριακά (μην πω λίγα), αν έχει πέσει και 30 λίτρα τότε είναι σίγουρα λίγα. Επαναλαμβάνω όμως ελπίζω κάτι τέτοιο να μην ισχύει. Βέβαια υπάρχει και η επιλογή με kit επισκευής αλλά για εκτός δρόμου όχημα η ρεζέρβα θεωρώ ότι είναι απαραίτητη.
Επίσης σε reviews που έχω διαβάσει άλλοι έλεγαν ότι έμεινε ίδιος ο χώρος, άλλοι ότι μίκρυνε και γι' αυτό και άρχισα να το ψάχνω, δεν φαινόταν να υπάρχει συμφωνία. Επίσης όσοι ανέφεραν ότι ο χώρος αποσκευών δεν άλλαξε μπορεί να είχαν μοντέλο με kit επισκευής (υπόθεση κάνω εννοείται). Δε δίνουν πάντα τη δέουσα προσοχή στη λεπτομέρεια όλα τα reviews.
PS: όποιος θέλει εννοείται του στέλνω το pdf.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το παρακάτω βίντεο δείχνει το νέο duster σε μια διαδρομή στην Πεντέλη που μόνο πραγματικά offroad οχήματα όπως wrangler, pathfinder έχω δει να ανεβαίνουν. Ο κατσικόδρομος αυτός που σε κάποια σημεία θέλει πολύ προσοχή ακόμη και αν είσαι ... με τα πόδια οδηγεί από την Μονή Νταού στον Αγιο Πέτρο! Με μια ιδιαίτερη χαρά λοιπόν είδα πως οι δρόμοι που επέλεξα το duster για να κινούμαι επιλέχτηκαν για την παρουσίαση του duster II.Δεν μπορώ να δω το βίντεο στο γραφείο, αλλά σε αυτή την μονή ανεβαίνω για να τεστάρω διάφορα 4κίνητα! Με το Countryman είχα κολλήσει, με την Χ6 ανέβηκα (αλλά ζορίστηκα λόγω όγκου), με την Χ1 (την προηγούμενη) επίσης ανέβηκα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα όπως και με Χ3 (e83, την προ-προηγούμενη, σαν του Σπύρου αλλά 3λιτρη).
-
Εφόσον κατάφερες να ακολουθήσεις όλη την διαδρομή με αυτά τα οχήματα το λιγότερο σου βγάζω το καπέλο!!! Από αυτά μόνο με Χ3 θα δοκίμαζα.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εφόσον κατάφερες να ακολουθήσεις όλη την διαδρομή με αυτά τα οχήματα το λιγότερο σου βγάζω το καπέλο!!! Από αυτά μόνο με Χ3 θα δοκίμαζα.Σημαντικό: Κανένα δεν ήταν δικό μου και επίσης τα είχα πάρει ΣΚ ακριβώς για αυτό το λόγο, για να δοκιμάσω που μπορούνε να πάνε. Οπότε, εκτός του ταξιδιού που έκανα, πάω στην 'γειτονιά' μου, που είναι κοντά και ξέρω (λέμε τώρα) τον δρόμο και έχω σταθερό μέτρο σύγκρισης. Για ασφάλεια, όλες τι φορές ακολουθούσε και ο κουμπάρος μου με το Navara.
Ο πιο περιοριστικός παράγοντας πάντως ήταν τα ελαστικά...με πιο κατάλληλα ελαστικά θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Ειδικά στο Χ6, πίστευα ότι όταν κατέβω από το αυτοκίνητο, δεν θα υπάρχουν λάστιχα... . Στο Χ6 βοήθησε πάρα πολύ η περιμετρική κάμερα (360ο), χωρίς αυτή δεν θα το τολμούσα καν, γιατί δεν μπορούσα με τίποτα να υπολογίσω τον διαθέσιμο χώρο. Και εννοείται ότι έκανα πάρα πολύ ώρα να ανέβω (τα χρειάστηκα σε αρκετά κομμάτια) και δεν θα το ξαναέκανα σήμερα (παιδικές ανωριμότητες!! ).
-
Δεν έχω κάνει τη διαδρομή αλλά όπως τη βλέπω από το βιντεακι μοιάζει πολύ με την 20λεπτη διαδρομή που έκανα περυσι προς την ερημική παραλία Πράπα Μαλι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας. Σε δυο τρια σημεία είχε ανηφόρες και κατηφορες με πολύ μεγάλη κλίση και τεράστιες λακούβες αλλά η 4κίνηση δεν με έκανε να ανησυχήσω ούτε λεπτό.
Πιο πολύ αγχωνόμουν μήπως έρθει κάποιος από την αντίθετη κατεύθυνση... γιατί τα σημεία με παραπάνω πλατος ήταν ελάχιστα και ποιος θα έκανε οπισθεν;;;
Και όλα αυτά με RF ελαστικά!
Ένα καλό σύστημα τετρακίνησης και σωστά λάστιχα μπορούν να σε πανε αρκετά μακριά!Edit: μολις επεσα πανω σε αυτό: https://m.youtube.com/watch?v=rGN762Wx_G8
-
και εχθές σκεφτόμουνα που να είναι τα 50 duster της παρουσίασης μια και σκέφτομαι μήπως πάρουμε για δεύτερο ένα στην οικογένεια.
Σήμερα πήγα στα κεντρικά τις avis στη μαγούλα να παραλάβω το kodiaq και ξαφνικά τί είδα?
[/URL]
μπήκα και μέσα για λίγο, μέχρι να με απομακρύνουν ευγενικά.
Πολύ καλό, όμορφο έξω. Πολύ όμορφο. Έγινε λίγο πιο κυριλέ από το προηγούμενο. Υποφερτό μέσα με αναβαθμισμένη σχεδίαση και αναβαθμισμένη ποιότητα συγκριτικά με το προηγούμενο. Όχι στα επίπεδα του seat arona ή ενός qashqai βέβαια. Αλλά οκ. Αν κάνει 19,5χιλιάρικα το αυτόματο ντίζελ με κλιμά και κάρτα handsfree, είναι καλή τιμή.
Η χώροι για τους πίσω είναι μεταξύ b και c κατηγορίας, μεγαλύτεροι του captur και μικρότεροι από του arona που επίσης έχω κοιτάξει. Δεν είναι μικροί όμως.
Μέσα στην χρονιά η renault θα του βάλει αυτόνομο φρενάρισμα βέβαια, οπότε είναι ένα κίνητρο να περιμένει κάποιος. -
Για το αυτόνομο φρενάρισμα το έχεις διαβάσει κάπου;
Dacia Duster II