-
Δεν το οδηγήσει ακόμα για ώρα σε ανοιχτό δρόμο. Μέχρι τα 100-110 που πήγα μια χαρά είναι.
Είναι αυτοκίνητο για αρχόντους.... -
raptispan άριστες παρατηρήσεις και εντελώς συνυφασμένες με το duster όπως το ζω κι εγώ. Να σαι καλά να το χαίρεσαι!
-
Ρε παιδιά για ποιό λόγο δεν βάζουν ένα ρημάδι όργανο θερμοκρασίας στα καινούργια αυτοκίνητα. Αν ανέβει η θερμοκρασία υπάρχει και ηχητική ειδοποίηση?
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Ρε παιδιά για ποιό λόγο δεν βάζουν ένα ρημάδι όργανο θερμοκρασίας στα καινούργια αυτοκίνητα. Αν ανέβει η θερμοκρασία υπάρχει και ηχητική ειδοποίηση?Για να έχει αγωνία
-
Ρε παιδιά για ποιό λόγο δεν βάζουν ένα ρημάδι όργανο θερμοκρασίας στα καινούργια αυτοκίνητα. Αν ανέβει η θερμοκρασία υπάρχει και ηχητική ειδοποίηση?Υπάρχει προειδοποιητική λυχνία στο ταμπλό σε περίπτωση υπερθέμανσης.
Υπάρχουν ακόμα αρκετά αυτοκίνητα με όργανο θερμοκρασίας. Οι λόγοι που πολλοί κατασκευαστές το έχουν καταργήσει (πέρα φυσικά από το οικονομικό που είναι το Νο. 1) είναι οι εξής (ένας ή πολλοί από αυτούς):
- Υπάρχει προειδοποιητική λυχνία
- Τα σύγχρονα αυτοκίνητα πολύ σπάνια πλέον ανεβάζουν θερμοκρασία (παλιά, ειδικά όταν τα βεντιλατέρ ήταν με ιμάντα από τον στρόφαλο ήταν στάνταρ η υπερθέρμανση εάν έμενες σταματημένος για πολύ ώρα).
- Ελάχιστοι οδηγοί ελέγχουν αυτά τα όργανα ή ξέρουν τι είναι πια.
Προσωπικά θα ήθελα πλήρες σε οργάνων με πίεση και θερμοκρασία λαδιού.
-
Τελικά όπως γράφεται σε γειτονικό forum, το prestige θα έρθει μόνο με ζάντες 16 βάσει νεότερης πληροφόρησης.
-
Και αυτό είναι τελειωτικό; Στο μέλλον δεν πρόκειται να επαναφέρουν τις 17άρες; Γιατί στο εξωτερικό μια χαρά βλέπω να είναι διαθέσιμες.
-
Ρε παιδιά για ποιό λόγο δεν βάζουν ένα ρημάδι όργανο θερμοκρασίας στα καινούργια αυτοκίνητα. Αν ανέβει η θερμοκρασία υπάρχει και ηχητική ειδοποίηση?Και στο VW που είχαμε τι καταλάβαμε; Λες και δεν τους βλέπαμε τους ατμούς από την μηχανή όταν είχε κολλήσει (δις!) ο θερμοστάτης!
-
Οριστική ενημέρωση σχετικά με τις ζάντες prestige. Μόνο με τις 16' του sportive θα έρθει επισήμως.
-
Καλά οι ζάντες, με την έκδοση prestige τί παίζει και 'εξαφανίστηκε'?
-
Θα ξανανέβει με νέες χαμηλότερες τιμές λόγω της αλλαγής στις ζάντες.
-
Στο γαλλικό forum dusterteam.com όλα τα μέλη που ανεβάζουν φωτογραφίες, παραλαμβάνουν prestige με τις 17άρες.
Εμένα δε μου βγαίνει από το μυαλό ότι κάτι έχει 'παιχτεί' με την ελληνική εισαγωγική. -
Μήπως με τις 17αρες η Prestige ανεβαίνει φορολογική κλίμακα....και πάνε να το σώσουν αλλάζοντας τις ζάντες???
-
Αφού είχε τιμολογηθεί ήδη εδώ και πάνω από έναν μήνα με τις 17άρες. Συνεπώς 'χωρούσε' εξαρχής στην κλίμακα με τις 17'.
-
Ο χρήστης regbulk έγραψε:
Αφού είχε τιμολογηθεί ήδη εδώ και πάνω από έναν μήνα με τις 17άρες. Συνεπώς 'χωρούσε' εξαρχής στην κλίμακα με τις 17'.Ναι σωστά...όντως είναι λίγο περίεργη η συμπεριφορά τους
-
Report με τρία προβληματάκια μετά από 600 χλμ:
- Η φούσκα του λεβιέ ήταν ξεκούμπωτη στη μια γωνία της. Την πίεσα και κούμπωσε.
- Η ένδειξη καυσίμου στην αρχή έδειχνε οτι να ναι. Μετά το δεύτερο γέμισμα φαίνεται να έστρωσε. Θα το παρακολουθήσω λίγο ακόμα να δω πως θα πάει.
- Το σοβαρότερο θέμα είναι οτι ο λεβιές ταχυτήτων όταν πάω από πέμπτη σε νεκρά σκαλώνει μερικές φορές πιο δεξιά από το κέντρο του. Για να έρθει στο κέντρο πρέπει να ακουμπήσεις ελαφρώς το χέρι σου στο λεβιέ, οπότε επανέρχεται. Το περίεργο είναι οτι και στο clio μου όταν ήταν καινούργιο έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα τα πρώτα 1000-1500 χλμ και μετά το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Προφανώς κάποιο θεματάκι υπάρχει με το μοχλικό σύστημα .
Μερικές ακόμη εντυπώσεις:
Η κατανάλωση τα πρώτα 600 χλμ είναι στα 5.8.
Η ανάρτηση είναι πιο σκληρή σε σχέση με το προηγούμενο duster. Μέχρι στιγμής δεν έχω νιώσει σε καμία περίσταση το αμάξι να πλέει. Η μεγαλύτερη κλίση που κατέργαψε το κλισιόμετρο του αυτοκινήτου είναι 3% σε σφιχτή καμπή με 120 χλμ. -
Καλορίζικο raptis, δεν είχα αντιληφθεί ότι το πήρες τελικά μόνο ότι το δοκίμαζες!
Ποιά έκδοση πήρες? Πόσο βγήκε παραπάνω από τον τιμοκατάλογο?Από ποιόν τον πήρες και πόση προκαταβολή έδωσες?
Ρίξε και καμιά φώτο να χαζέψουμε! -
18000 κόστισε η sportive 4x4.
Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μπράβο καλές διαδρομές να έχεις! Το dci φαντάζομαι, άρα 650 ευρώ πάνω από τον κατάλογο.
Εν τω μεταξύ βλέπω σήμερα ξαναανέβηκε στον τιμοκατάλογο και η prestige έκδοση.
-
Ναι το dci. Η prestige θα έρθει με τις 16αρες του sportive και έκπτωση 210 ευρω. Σε άλλες χώρες κυκλοφορεί κανονικά με 17αρες.
Dacia Duster II