-
Ολες οι ερευνες απο αξιοπιστους ανεξαρτητους οργανισμους δειχνουν οτι δεν υπαρχει καποιος φοβος απο ακτινοβολια στα ηλεκτρικα αμαξια.
Και η θεωρια απο βασικη Βιολογια και Φυσικη το λεει, απλα οι ερευνες το αποδεικνυουν και στην πραξη.
No Danger from Magnetic Fields in Electric Cars
(http://www.sintef.com/home/news-from-ge ... tric-cars/)
Magnetic Field Exposure and Cancer
(http://www.cancer.gov/about-cancer/caus ... fact-sheet)
Electric and Magnetic Fields Associated with the Use of Electric Power
(http://www.niehs.nih.gov/health/materia ... sh_508.pdf)
Increasing incidence of childhood leukaemia: a controversy re-examined
(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2360402/) -
Βλεπω πως επιταχυνουν οι formula E στους αγωνες διχως θορυβους και αλλαγες και πραγματικα φαινεται το ποσο ξεκουραστα ειναι για τους οδηγους. Τους επαγγελματιες φυσικα. Ομως δε θα με χαλαγε καθολου να οδηγω ενα παρομοιο επιβατηγο κι ας μην εφτανε τα 180 σε 6 δευτερα......που λεει ο λογος......
Οικονομια χωρις πονοκεφαλους.... -
Μόλις διάβαζα στο Qashqai J11 forum οτι σε κάποιους κατόχους είπαν σε εξουσιοδοτημένο οτι υπαρχει οδηγία απο τα κεντρικά να αποφεύγεται το v-power και αλλα παρόμοια πετρέλαια και να μπαινει απλό.
-
Μπορεί να ΄προέκυψαν τιποτα κρούσματα κακής λειτουργίας ή φοβούνται μη προκύψουν.
-
Και για τον 1.600 ή αφορά μόνο τον 1.500??
Εγώ πάντως κοντεύω 50.000χιλ. σχεδον αποκλειστικά με V Power....
Και όταν βάζω κάτι άλλο πάλι τις ακριβές σειρές βάζω -
Θα το ψάξουμε πιο επισταμένα τις επόμενες μέρες γιατί όντως μου κάνει εντύπωση.
Το μόνο που ήξερα εγώ, από όσα διαβάζω σε φορά δηλαδή, είναι η ξηροτητα που δημιουργούν τα premium πετρέλαια και η ανάγκη να μπαίνει που και που και απλό για να λαθών εταιρεία σωστά το σύστημα.
Προσωπικά η vpower ποτέ δεν μου άρεσε τόσο για τη χροιά του κινητήρα όσο και για τον ηλιθιό τρόπο προώθησης (αυτό με τις Πέμπτες). Η πλάκα βέβαια είναι ότι στο τελευταίο γέμισμα έβαλα απλή εκο -
Έχει ενδιαφέρον πάντως το θέμα!!
Μακροχρόνια πως επηρεάζουν τον κινητήρα....
Γιατί και τα δικά μου 50.000 δεν είναι και τόσα πολλά.... -
Είδωμεν: http://www.autoblog.gr/2016/10/15/downs ... istrefoyn/
-
Θυμάμαι παλαιότερα, η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που δοκιμάστηκε να πωληθούν οι ακριβές βενζίνες από την Shell. Έλεγαν μάλιστα τότε ότι τα βυτία έρχονταν εδώ απευθείας από την Ολλανδία. Δεν είμαι τόσο σίγουρος για αυτό αλλά νομίζω πως όντως η Ελλάδα πρέπει να ήταν η πρώτη ή η δεύτερη αγορά που η Shell δοκίμασε την 100άρα.
Το σκεπτικό ήταν απλό: Αν δεν πετύχει στην Ελλάδα, δε θα πετύχει πουθενά. Είμαστε και μικρή αγορά οπότε προσφερόμαστε για πειράματα marketing μιας πολυεθνικής.
ΥΓ. Αν με το παραπάνω καταλάβατε ότι όσοι ξοδεύουν παραπάνω για καλή βενζίνη/πετρέλαιο είναι ψάρια...καλά καταλάβατε!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
...Αν με το παραπάνω καταλάβατε ότι όσοι ξοδεύουν παραπάνω για καλή βενζίνη/πετρέλαιο είναι ψάρια...καλά καταλάβατε!Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που απαιτούν τουλάχιστον καλή/καθαρή 95αρα σε stock μορφή και αρκετά που απαιτούν τουλάχιστον 98αρα, υπάρχουν αυτοκίνητα που έχουν υποστεί επαναπρογραμματισμό για 98 ή 100 οκτάνια, υπάρχουν αυτοκίνητα που χτυπάνε πειράκια με οποιαδήποτε 95αρα (ακόμα και καθαρή) λόγω φθοράς ή μηχανικών αλλαγών και απαιτούν τουλάχιστον 98 ή 100 οκτάνια για να επανέλθουν στα αρχικά επίπεδα απόδοσης.
Καλό θα ήταν να μην γράφουμε τέτοιες γενικεύσεις αν δεν ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε....
-
Και αυτοί που θέλουν να να κρατήσουν όσο το δυνατόν καθαρότερο εσωτερικά (συστημα τροφοδοσίας) τον κινητήρα τους!!
-
Τα οκτάνια δεν έχουν σχέση με το πόσο καθαρή από σκουπίδια είναι η βενζίνη...
Δεν μπορώ να φανταστώ καταστάσεις όπου λόγω φθοράς θέλει ένα μοτέρ περισσότερα οκτάνια. Δηλαδή τί ακριβώς φθείρεται? (ισχύει βέβαια ότι από τις καρβουνίλες παλαιά μοτέρ μπορεί να ανεβάζουν λίγο συμπίεση και να πηγαίνουν καλύτερα).
Αν κάποιος έχει βάλει πρόγραμμα και γενικά έχει βιάσει με κάποιον τρόπο το μοτέρ, ε προφανώς δεν αναφέρομαι σε αυτόν.
Α, υπόψιν δεν έχω κανένα πρόβλημα με το βιασμό, αρκεί να ξέρει ο ιδιοκτήτης τί δίνει και τί πέρνει. -
Έγραψες 'καλή' βενζίνη, όχι 'καθαρή', και γι'αυτό σου απάντησα έτσι. Καταστάσεις όπου παλιότερα/με πολλά χλμ μοτέρ χτυπάνε πειράκια με απλή βενζίνη πολλές και για διάφορους λόγους, από επικαθήσεις (όχι μόνο επειδή ανεβάζουν συμπίεση, αν και αυτό είναι σπάνιο, αλλά επειδή δημιουργούνται hot-spots, έχουν προανάφλεξη λόγω ανομοιόμορφου μετώπου φλόγας λόγω φθοράς κλπ) μέχρι αλλαγές εξαρτημάτων που δεν είναι ακριβώς ίδια με τα προηγούμενα (από φλάντζες και μπουζί μέχρι αντλίες και λάμδα). Έχω 2-3 προσωπικά παραδείγματα, τελευταίο το 206 1.4 16V που ήταν 'οκτανιομετρητής'....
-
Τα περισσοτερα οκτανια ομως αυξανουν τις καθαριστικες ιδιοτητες της βενζινης στο τεποζιτο και γενικα στις εσωτερικες επιφανειες του οπως συμβαινει σε οποια επιφανεια ερθει σε επαφη και με πιεση. Επισης δεν αφηνει τα καταλοιπα καπνα που αφηνει η βενζινα με λιγοτερα οκτανια κατα την καυση . Προσωπικα το εχω διαπιστωσει πολλες φορες σε οικογενειακα αυτοκινητα.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Τα περισσοτερα οκτανια ομως αυξανουν τις καθαριστικες ιδιοτητες της βενζινης στο τεποζιτο και γενικα στις εσωτερικες επιφανειες του οπως συμβαινει σε οποια επιφανεια ερθει σε επαφη και με πιεση. Επισης δεν αφηνει τα καταλοιπα καπνα που αφηνει η βενζινα με λιγοτερα οκτανια κατα την καυση . Προσωπικα το εχω διαπιστωσει πολλες φορες σε οικογενειακα αυτοκινητα.Αυτο δεν ειναι θεμα οκτανιων αλλα καθαριστικων προσθετων που εχουν μεσα οι ακριβοτερες βενζινες.
Η Racing εξακολουθει να ερχεται απο το εξωτερικο.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Μονο σε 100 οκτανιων το εχω παρατηρησει αυτο. Αν αυτες εχουν διαφορετικα προσθετα τοτε συμφωνω. Εδω να πω πως με τις παλαιες βενζινες δηλ με την χρηση super οταν βγαζαμε εισαγωγες η κατεβαζαμε κεφαλες με τον πατερα μου παλι τα επιπεδα καπνας ηταν πολυ ποιο χαμηλα σε σχεση με αλλους κινητηρες που χρησιμοποιουσαν απλη. Ακομα και οταν χρειαζονταν να πλυνουμε ενα καρτερ εβλεπες ποσο ποιο ευκολα καθαριζε τη μουργα . Μιλαω για κινητηρες παλιας κοπης τυπου φιατ 132, alfa romeo giulia .
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Μονο σε 100 οκτανιων το εχω παρατηρησει αυτο. Αν αυτες εχουν διαφορετικα προσθετα τοτε συμφωνω. Εδω να πω πως με τις παλαιες βενζινες δηλ με την χρηση super οταν βγαζαμε εισαγωγες η κατεβαζαμε κεφαλες με τον πατερα μου παλι τα επιπεδα καπνας ηταν πολυ ποιο χαμηλα σε σχεση με αλλους κινητηρες που χρησιμοποιουσαν απλη. Ακομα και οταν χρειαζονταν να πλυνουμε ενα καρτερ εβλεπες ποσο ποιο ευκολα καθαριζε τη μουργα . Μιλαω για κινητηρες παλιας κοπης τυπου φιατ 132, alfa romeo giulia .Ο βαθμός οκτανίων δεν έχει καμία σχέση με τις καθαριστικές ή μη ιδιότητες του καυσίμου, παρά μόνο με την αντικροτική συμπεριφορά του. π.χ. η V-Power με την V-Power Racing έχουν διαφορετικά οκτάνια, αλλά ίδια καθαριστικά πρόσθετα. Ομοίως και για τις άλλες εταιρείες που διαφημίζουν ότι η 'απλή' και η 'super' αμόλυβδή τους έχουν τις ίδιες καθαριστικές ιδιότητες.
Αυτό που λες εσύ οφείλεται στο γεγονός ότι οι παλιές βενζίνες είχαν μόλυβδο, ο οποίος (α) ανέβαζε το βαθμό οκτανίων (και άρα βελτίωνε την αντικροτική συμπεριφορά, επέφερε καλύτερη καύση και άρα λιγότερα κατάλοιπα), και (β) λίπαινε εσωτερικά τις επιφάνειες του κινητήρα, με αποτέλεσμα καλύτερη συμπεριφορά και αντοχή, δυσκολότερη κατακράτηση κατάλοιπων και άρα ευκολότερο καθάρισμα.
-
Kαλημερα σε ολους.
Με το φουλάρισμα ξέρετε η ένδειξη που μου δείχνει στο ταμπλώ σε εναπομείναντα χλμ πως τα υπολογίζει? Σε τι κύκλο?
Το ιστορικό: 2,5 χρόνια με Kia Rio 1200 βενζίνη. Τα πρώτα 2 χρόνια στο φουλάρισμα( 34 λιτ)μου έδειχνε 620χλμ και σαν πραγματικά, σε μεικτό κύκλο έκανα καπου 580χλμ.
Εδώ και 4 μήνες παρατηρώ οτι στο φουλάρισμα μου δείχνει 550 χλμ και πραγματικά κάνω καπου 530-540. Δεν έχει δηλ διαφορά.
Το να αλλάξει η κατανάλωση προς τα πάνω όσο περνά ο καιρός, το καταλαβαίνω, αλλά γιατί και στο φουλάρισμα(σε ακινησία) δείχνει λιγότερα χλμ απο όσα έδειχνε παλιά?
Μιλάμε φυσικά για το ίδιο βενζινάδικο/ίδια βενζίνη(απλή ΕΚΟ) όλα αυτά τα 2,5 χρόνια. -
Επειδή για να υπολογίσει τα χιλιόμετρα που απομένουν ο υπολογιστής 'κρατάει' ένα μέσο όρο από τις μέσες καταναλώσεις που είχε ο κινητήρας στις προηγούμενες χρήσεις του. Οπότε αν για κάποιο λόγο το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η μέση κατανάλωση σου, είναι λογικό να υπολογίζει εξαρχής λιγότερη αυτονομία σε κάθε γέμισμα του ντεπόζιτου.
-
Ο χρήστης G-ATOS έγραψε:
Επειδή για να υπολογίσει τα χιλιόμετρα που απομένουν ο υπολογιστής 'κρατάει' ένα μέσο όρο από τις μέσες καταναλώσεις που είχε ο κινητήρας στις προηγούμενες χρήσεις του. Οπότε αν για κάποιο λόγο το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η μέση κατανάλωση σου, είναι λογικό να υπολογίζει εξαρχής λιγότερη αυτονομία σε κάθε γέμισμα του ντεπόζιτου.Τι ακριβώς εννοείς , απο ποιά πλευρά αν έχει αυξηθεί η κατανάλωση το τελευταιο διάστημα? Προφανώς εννοείς απο πλευράς λειτουργίας κινητήρα, σαν δευτερος χρόνος λειτουργίας, ή αν τελωσπάντων έχει καποιο θέμα μηχανικό.
Γιατί απο πλευράς μου μιλάμε για ίδιο κύκλο κίνησης, πρατήριο κλπ.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά