-
Aν δεν είναι καπνιστές, βέβαια...
-
Έχουμε φάει αμίαντο στο λεκανοπέδιο από φρένα φορτηγών/λεωφορείων..
-
Ναι 300χιλ πεθαναν απο τα φρενα και 200χιλιαδες πεθαναν επειδη αλλαζανε λαμπες στα στοπ .
Συγνωμη αλλα τα θεωρω υπερβολες.
Ααα και 500 ατομα επειδη βαζανε υγρο στο παμπριζ -
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ναι 300χιλ πεθαναν απο τα φρενα και 200χιλιαδες πεθαναν επειδη αλλαζανε λαμπες στα στοπ .
Ααα και 500 ατομα επειδη βαζανε υγρο στο παμπριζΗ ζημιά από τα μικροσωματίδια, φαίνεται μακροπρόθεσμα.. Δεν υπάρχει πιο ύπουλος εχθρός από την ατμοσφαιρική ρύπανση και επειδή μιλάμε για καρκίνους, τραβά ρωτά κανένα πάσχοντα αν είναι όντως υπερβολές. Φιλικά στο λέω, η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα, αν μιλάμε ζούσαμε σε πολιτισμένο κράτος.
Υγ: Lap, σε θυμήθηκα χτες- πέτυχα κάποιο μπροστινό diesel να κάνει την αναγέννηση του, μιλάμε η μπόχα... -
Τι να σου πω Άλεξ, και εμένα μου φάνηκε υπερβολικό το νούμερο άλλα δεν έχω ούτε τις σχετικές γνώσεις, ούτε κάποια πρόσβαση στη μελέτη για να δω τη μεθοδολογία και τα στατιστικά αποτελέσματα αυτής. Άλλωστε τη μελέτη την αποδέχεται η ευρωπαϊκή ένωση, όπου προφανώς τα αρμόδια όργανα της Κομισιόν έχουν ελέγξει την ποιότητα της για να την υιοθετούν.
Οπότε, στην υπόθεση πως ισχύει, είναι ένα σημαντικό καμπανάκι εγρήγορσης και αφορμή για συζητήσεις και σκέψεις. 300,000 προωροι θάνατοι συμπολιτών μας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα για τον πολιτισμό μας και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες μας.
Όντως, μυρίζουν πολύ ακόμα και στην ενεργητική αναγέννηση. Βγάζουν λευκό καπνό κατά την διαδικασία αυτή.
-
Ααα και 500 ατομα επειδη βαζανε υγρο στο παμπριζΗ λέξη κλειδί στο κείμενο είναι η "πρόωροι" .
-
Λοιπον για να μην παρεξηγηθω δεν μιλαω για καρκινο (τον ξερω πολυ καλα) δεν μιλαω για τους προωρους, μιλαω για 300χιλ μεσα σε ενα χρονο απο το θεμα των φρενων συγκεκριμενα, αν μου λεγατε απο το 2000 εως το 2022 οκ.
-
Exhaust pipe emissions only account for 20 percent of fine particle emissions from vehicles, and currently, it is only these emissions that are regulated in Europe. The remaining 80 percent of fine particle emissions come from the wearing down of brakes and tires
-
Εδώ η μελέτη από τα οργανα της Ε.Ε
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εδώ η μελέτη από τα οργανα της Ε.Ε
Ναι βρε λαπη μου δεν ειρωνευομαι ουτε δεν πιστευω ΕΣΕΝΑ αλλα θεωρω ΑΥΤΟΥΣ υπερβολικους
-
Το διάβασες; γιατί δεν τους πιστεύεις;
-
μελλον με ηλεκτρικα (ασχετως το ρεύμα από λιγνίτη) με ταμπούρα, eco λάστιχα που δεν στρίβουν και χωρίς θόρυβο απο κινητήρα και εξάτμιση!
και τελικη 100 γιατι δεν στρίβουν και δεν φρενάρουν! επιταχύνουν γρήγορα όμως
και μετά αυτοοδήγητα οχηματα χωρίς κανέναν έλεγχο από οδηγο. βαζεις προορισμό και πάει μόνο του
Ξέρω το σωστό αλλά προτιμώ το λάθος.
χαιρομαι που προλαβα αυτοκίνηση!! -
Τα μικροσωματίδια έχουν την τάση να περιφέρονται στην περιοχή που παράγονται διότι είναι βαρυτερα ως σωματίδια για να ανέβουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.
Οπότε ακόμα και στο κακο σενάριο της λιγνιτικης παραγωγής, και όσα ξεφεύγουν από τα πολύ καλά φίλτρα των νέων μονάδων παραγωγή, παραμένουν στην τοπική περιοχή και δεν ταξιδεύουν στα αστικά κέντρα που ζει η πλειοψηφία του πληθυσμού.Οπότε ακόμα και τα ηλεκτρικά που φορτίζουν από λιγνίτη δεν θα επιφέρουν τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία των πολιτών όσο τα θερμικά αυτοκίνητα που τα παράγουν στους δρόμους των πόλεων, ιδιαιτέρως τα παλαιότερα χωρίς φίλτρα κατακράτησης τους.
Εδώ έχει ένα χάρτη, βλέπουμε πως οι χώρες που έπιναν νερό στο όνομα του diesel αλά έχουν και σοβαρή βιομηχανία έχουν σοβαρό πρόβλημα. Εμείς είμαστε σε ελάχιστα καλύτερη θέση. Αλλά έτσι όπως πάμε με τα ντουμανια που βλέπουμε γύρω μας, δεν ευελπιστώ.
https://eea.maps.arcgis.com/apps/InteractiveLegend/index.html?appid=f008e0dc0ce24edfae5463748de10f27
-
Τα μικροσωματίδια έχουν την τάση να περιφέρονται στην περιοχή που παράγονται διότι είναι βαρυτερα ως σωματίδια για να ανέβουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.
Οπότε ακόμα και στο κακο σενάριο της λιγνιτικης παραγωγής, και όσα ξεφεύγουν από τα πολύ καλά φίλτρα των νέων μονάδων παραγωγή, παραμένουν στην τοπική περιοχή και δεν ταξιδεύουν στα αστικά κέντρα που ζει η πλειοψηφία του πληθυσμού.μακριά από τον κ..λο μας να είναι. Η γη μία είναι. απλά το υπενθυμίζω.........
και ναι φοβερά φίλτρα έχουν χαχαχαχαχα που τα αλλάζουν και στην ώρα τους.
τεσπα δεν σχολίασα μόνο τα ηλεκτρικά, εχουμε άλλο θεμα γιαυτό. σχολιάσα το μέλλον της αυτοκίνησης γενικά
-
Η γη είναι μια αλλά εσύ τις γκαζιες σου τις πατάς. Τότε δεν υπολογίζεις την γη. Τότε είναι στον από αυτόν των άλλων.
Μην είμαστε λαϊκιστές. Να μιλάμε σωστά.Οι αλλαγές προς το καλύτερο μπορούν να συμβούν μεσω συμβιβασμων που υπαγορεύουν οι εκάστοτε συνθήκες. Αν είναι σε κάθε αλλαγή να επικαλουμαστε έναν θεωρητικό συμψηφισμό ενός απροσδιόριστου άριστου αποτελέσματος τότε μένουμε στάσιμοι.
-
Η γη είναι μια αλλά εσύ τις γκαζιες σου τις πατάς. Τότε δεν υπολογίζεις την γη. Τότε είναι στον από αυτόν των άλλων.
Μην είμαστε λαϊκιστές. Να μιλάμε σωστά.Οι αλλαγές προς το καλύτερο μπορούν να συμβούν μεσω συμβιβασμων που υπαγορεύουν οι εκάστοτε συνθήκες. Αν είναι σε κάθε αλλαγή να επικαλουμαστε έναν θεωρητικό συμψηφισμό ενός απροσδιόριστου άριστου αποτελέσματος τότε μένουμε στάσιμοι.
ρε lap είσαι καλά ρε φιλαράκι.
Τελευταίας τεχνολογίας όχημα έχω αγοράσει EURO 6d!!! πιος λαικισμός και πράσινα άλογα μου τσαμπουνάς????
αυτά πες στα σε αυτούς που αφαιρούν καταλύτες όχι σε μένα. Για ηρέμησε λίγο!!!!!
Εγώ είμαι ένας που θέλω πράσινη ενέργεια και θέλω να γίνουν πιο οικονομικά τα ηλεκτρικά να πάρω και γω. Αλλά θέλω να γίνει σωστά!!! και το σωστα προυποθέτει περισσότερες ανεμογεννητριες και γενικά πράσινη ενέργεια. Δεν καταλαβαίνω την επίθεση σου πραγματικά!!!!!
Αν σε ενοχλει που λέω το σωστό οτι το μείζον είναι η πράσινη ενέργεια και όχι τα ηλεκτρικα ΠΡΟΒΛΗΜΑ σου.
Μηπως θες και συγνωμη επειδη εχουμε διαφορετικές απόψεις. ακου εκει λαικιστής επειδή λέω αυτο που πιστεύω
-
Σου λέω πως όταν μιλάμε για νέες τεχνολογίες και τα οφέλη τους και παράλληλα το παίζεις πιο οικολόγος από τους οικολόγους απλά για να πεις ένα επιχείρημα αντιλόγου ως συμψηφισμό σε μια έστω μέτρια υλοποίηση ( εν προκειμένω τα ηλεκτρικά στις πόλεις με φόρτιση ακομα και από λιγνίτες) τοτε η συζήτηση εξελίσεται σε συζήτηση λαϊκισμού.
Το ότι έχεις euro6D δεν σημαίνει πως όταν πατάς γκαζιες δεν θα έχεις υψηλό φορτίο και δεν θα ρυπαίνεις πολλαπλάσια, αλλά όταν όμως το πράττεις τότε δεν σκέφτεσαι την γη που επικαλείσαι στο προηγούμενο ποστ σου διότι διασκεδάζεις.
Άρα ας αφήσουμε αυτά τα αστεία επιχειρήματα κατά των νέων τεχνολογιών και ας βρούμε κάτι πιο ουσιώδες να πούμε ως αντίλογο και καταστροφολογια.
-
Ααα και 500 ατομα επειδη βαζανε υγρο στο παμπριζΕμείς φίλε μου που παλιότερες δεκαετίες κυκλοφορούσαμε με δίκυκλα στην Αθήνα με νέφη και τέτοια, σχεδόν καταδικασμένοι είμαστε.. ψάξτο λίγο γιατί δεν το είπα τυχαία..
Δεν υπήρχαν καν κανόνες κατά του αμυαντου τότε, μετά βγήκαν..
-
Σου λέω πως όταν μιλάμε για νέες τεχνολογίες και τα οφέλη τους και παράλληλα το παίζεις πιο οικολόγος από τους οικολόγους απλά για να πεις ένα επιχείρημα αντιλόγου ως συμψηφισμό σε μια έστω μέτρια υλοποίηση ( εν προκειμένω τα ηλεκτρικά στις πόλεις με φόρτιση ακομα και από λιγνίτες) τοτε η συζήτηση εξελίσεται σε συζήτηση λαϊκισμού.
Το ότι έχεις euro6D δεν σημαίνει πως όταν πατάς γκαζιες δεν θα έχεις υψηλό φορτίο και δεν θα ρυπαίνεις πολλαπλάσια, αλλά όταν όμως το πράττεις τότε δεν σκέφτεσαι την γη που επικαλείσαι στο προηγούμενο ποστ σου διότι διασκεδάζεις.
Άρα ας αφήσουμε αυτά τα αστεία επιχειρήματα κατά των νέων τεχνολογιών και ας βρούμε κάτι πιο ουσιώδες να πούμε ως αντίλογο και καταστροφολογια.
τωρα τι να σου πω?????
μεταξύ των 2 μας ασε να κρίνουν άλλοι ποιος γράφει αστεία πράγματα και ποιος ουσιώδη.
το ότι έχω πάρει συχρονο αυτοκίνητο με λιγότερους ΄ρύπους κάτι σημαίνει. αν μπορούσα να πάρω γρηγορο ηλεκτρικό με μηδενικούς ρύπους (που δεν μπορώ λόγω χρημάτων) πάλι το ίδιο θα ρύπαινα απλά όχι από την εξάτμιση του αυτοκίνητου αλλά από ένα φουγάρο εργοστασίου.........
και η στρουθακάμηλος όταν βάζει το κεφάλι μεσα στην γη νομίζει ότι δεν την βλέπουν. το ίδιο ισχύει με τα ηλεκτρικα αν παγκοσμίως δεν παραχθει περισσότερη πράσινη ενέργεια.
εγώ σταματαω γιατι δεν μπορώ να διαβάζω βλακείες....
συνέχισε μόνος σου
-
@cirus μολύνεις και παραμολύνεις γκαζάκια εεε γκαζάκια
εδώ η toyota είναι κλικ παρακάτω από την exxon και από την chevron
https://www.drive.com.au/news/toyota-slammed-by-greenpeace-over-its-support-of-fossil-fuels/
Στην Αυστραλία η Greenpeace κατηγορεί την Toyota ότι παρασκηνιακά πιέζει για την αργή μετάβαση στον πλήρη εξηλεκτρισμό όπως και για την μη λήψη μέτρων για τη μόλυνση του αέρα από τα οχήματα προωθώντας ως ''πράσινα" τα υβριδικά της που καίνε όμως ορυκτά καύσιμα...
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά