-
Υποθέτω για να μην γίνει ρώσσικη σαλάτα το αμάξι στα χέρια του εγκαταστάτη.
-
Πόσο αστείο είναι να αναγκάζεται ο κόσμος να βάζει υγραέριο προσθέτοντας πολυπλοκότητα στους κινητήρες και μειωμένο αποθηκευτικό χώρο στο πορτ μπαγκάζ μόνο και μόνο επειδή τα καύσιμα είναι ακριβά λόγω.. φόρων!
-
Φανή, σε έχω ξαναρωτήσει; Γιατί δεν πήρες μια βενζίνη να την κάνεις υγραέριο;
Για πολλούς λόγους:
- Δεν αγαπάει το υγραέριο το μοτέρ της Μίτο, βγάζει προβλήματα
- ΔΕΝ εμπιστεύομαι κανέναν στην Ελλάδα να το κάνει.
- Δεν μου αρέσει το υγραέριο, ούτε σαν ιδέα ούτε να το κάνω, είναι ιδιοτροπία μου. Δεν θα έβαζα ποτε σε κανένα αυτοκίνητο μου υγραέριο, θα το πούλαγα. Ούτε τον πατέρα μου άφησα να βάλει στην 330.
- Οσοι στο φιλικό μου χώρο έχουν βάλει υγραέριο, ολοι είχαν θέματα (μιλαώ για σύγχρονα τούρμπο μοτέρ με άμεσο ψεκασμό).
-
-
Φανή, σε έχω ξαναρωτήσει; Γιατί δεν πήρες μια βενζίνη να την κάνεις υγραέριο;
Σκέφτομαι για παρόμοιους λόγους που δεν θα έπαιρνε 50αρι παπί να το κάνει ρεκτιφιέ στα 70, αυτός που μπορούσε να αγοράσει (έστω μεταχειρισμένο) 125 εργοστασιακό με ψεκασμο...
-
-
dimsabas wrote:
'Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα ήταν επί των πλείστον μεγαλύτεροι σε ηλικία, πλουσιότεροι και ζουν σε πλουσιότερες περιοχές. Το 33% είναι άνω των 55 ετών και το μέσο ετήσιο εισόδημα τους υπολογίζεται στις 75.000 £.'
Επίσης το άρθρο μιλάει για 10% ηλεκτρικά μέχρι το 2025! Ο τίτλος από πού προκύπτει;
Μου θυμίζει μια φίλη μου, από καλή οικογένεια και εύπορη. Θέλουν να αλλάξουν ένα παλιότερο, και μπορούν πρακτικά να διαθέσουν όσα θέλουν, της έκανα κάποιες προτάσεις, και μου λέει 'καλά, ηλεκτρικά δεν παίρνουν όλοι τώρα; Εγώ για ηλεκτρικό κοίταγα', η επόμενη ερώτησή μου, 'και που θα το φορτίζεις;'. Αν και μένει σε διπλό κατοικία παλιά, πρέπει να πετάξουν καλώδιο στο δρόμο, και μάλιστα πολλά μέτρα, και σε όχι δική τους θέση στάθμευσης φυσικά!
Και η επόμενη ερώτηση, 'είσαι σίγουρη ότι θα μπορείς να πηγαίνεις στο χωριό με το ηλεκτρικό;', 250χλμ περίπου, αλλά με μωρό παιδί, φουλ clima το καλοκαίρι, δεν είμαι σίγουρος ότι βγαίνει. Επίσης και στο χωριό μπαλαντεζα, δεν έχουν κλειστό πάρκινγκ, και εκεί μάλιστα υπάρχει οικισμός Ρομά παραδίπλα, αρπάζουν οτιδήποτε αρπάζεται (σε εξοχικές κατοικίες άφηναν μόνο τα ντουβαρια, συνέλαβαν 2 οικογένειες πέρυσι, αλλά μάλλον το κάνουν και άλλοι).
Ελληνική πραγματικότητα του 2021..
-
Καλά τα λέτε για τα φωτοβολταϊκά στις οροφές των σπιτιών , στις αρχές του 2020 που με έβαλε στην πρίζα ένας συνάδελφος που είχε βάλει σπίτι του , ρώτησα σε 2-3 εταιρείες και στον Ήρων , σαν επένδυση δεν έλεγε και πολλά , να δώσω περίπου 9κ χωρίς να υπολογίσουμε τότε την πιθανή αγορά ηλεκτροκίνητου - οπότε και την αυξημένη κατανάλωση- χωρίς να με καλύπτει περισσότερο από 60% κατά τους χειμερινούς μήνες και με απόσβεση τουλάχιστον στα 12+ χρόνια χωρίς να υπολογίσουμε κανένα χαλάζι ή καμία άλλη καταστροφή ( μικρές πιθανότητες αλλά υπάρχουν) .Το ποιο εκνευριστικό της υπόθεσης είναι ότι το πλεονάζων ρεύμα το τσεπώνει ο παροχος χωρίς να πάρεις ούτε ένα σεντ και διαφημίζει στη TV ρεύμα από ΑΠΕ με πιστοποίηση ... Μόνο αν σου περισσεύουν ή αν μπεις σε κάνα εξοικονομώ και σε επιδοτήσουν.
Υ.Γ: Ο φίλος τα έχει καμιά δεκαετία τα είχε πληρώσει τριπλάσια τιμή τότε αλλά τον πληρώνουν με την kwh , οπότε σε κάθε λογαριασμό μηδενίζει και την κατανάλωση και τα πάγια και κάθε 4μηνο του επιστρέφει και ένα αξιόλογο ποσό η ΔΕΗ
-
Dublin, Tesla Long Range χρειάζεται το κορίτσι. Ενημέρωσε εκ μέρους μου.
-
Dublin, Tesla Long Range χρειάζεται το κορίτσι. Ενημέρωσε εκ μέρους μου.
Ψαχνουν πολυμορφικό ή suv, κάτι με χώρους πάντως. Για κάνα Tiguan τους βλέπω ή Q3, είναι της γενιάς 'τα Γερμανικά είναι τα καλύτερα'!
-
...Το ποιο εκνευριστικό της υπόθεσης είναι ότι το πλεονάζων ρεύμα το τσεπώνει ο παροχος χωρίς να πάρεις ούτε ένα σεντ και διαφημίζει στη TV ρεύμα από ΑΠΕ με πιστοποίηση ... Μόνο αν σου περισσεύουν ή αν μπεις σε κάνα εξοικονομώ και σε επιδοτήσουν....
Τι; net metering δεν υπάρχει στην Ελλάδα;
-
Μόνο net metering πλέον !
-
Ε άρα δεν τσεπώνει κάτι ο παραγωγός.
-
Ο πάροχος έγραψα .
-
Ναι λάθος, ο πάροχος. Δεν τσεπώνει κάτι με το net metering.
-
Dublin, Audi Q4. Tesla Model Y LR.
-
Ότι πλεόνασμα βγάζει ο ιδιώτης παραγωγός το εκμεταλλευεται ο παροχος (π.χ η ΔΕΗ), βέβαια το ανήκουστο της υπόθεσης είναι οι λοιπές χρεώσεις δλδ σε ένα λογαριασμό 200€ τα 70€ περίπου αφορούν καθαρά το ρεύμα και τα υπόλοιπα είναι οι φόροι, τα έξοδα μεταφοράς και τα πρόστιματα που τρώει η ΔΕΗ από την ΕΕ για την χρήση λυγνιτη, όπως και οι επενδύσεις της ΔΕΗ σε ΑΠΕ! Αυτά τα πρόστιματα και τους φόρους θα συνεχίσεις να τα πληρώνεις ενώ στην ουσία χρησιμοποιείς καθαρή ενέργεια..
-
Ωραίο συγκριτικό στο Car που βγήκε σήμερα: Captur υγραέριο εναντίον Kamiq φυσικό αέριο, αμφότερα εργοστασιακά. Παρ' ότι ίδιου βάρους, με το Captur να έχει 10 άλογα και 1 κιλό ροπής παραπάνω, το Skoda είναι 0,8' ταχύτερο στο 0-100 κι έχει ένα κλικ υψηλότερη τελική. Το Renault καίει 8,1 λίτρα υγραερίου, δηλαδή με σημερινές τιμές μιλάμε για 5,5 ευρώ στα 100. Ποσό που μπορεί να πέσει κάτω από τα 5, αν η τιμή καυσίμου πέσει στα 0,60-0,65 που ήταν πριν κάνα τρίμηνο.
Το Skoda μετρήθηκε στα 5,4 λίτρα, ήτοι κάπου στα 4,5 ευρώ τα 100. Δεδομένου και το πολύ μικρού ντεπόζιτου βενζίνης (9 λίτρα μόλις), φαίνεται ότι αν συνυπολογίσουμε και τις φορές που το Skoda θα χρειαστεί να κινηθεί με βενζίνη (πράγμα μάλλον απίθανο να συμβεί στο Captur με τη διάδοση πρατηρίων με υγραέριο), το Kamiq θα κινείται με μεγαλύτερο κόστος. Εκτός πια κι αν κάποιος μένει δίπλα σε πρατήριο κι οι διαδρομές του είναι πολύ συγκεκριμένες, όλες κοντά σε πρατήρια ΦΑ. Δεν είναι το πιο πιθανό, αλλά έχει συμβεί σε φίλο που μετά από προτροπή μου επέλεξε Seat Arona CNG και κάνει 30Κ ετησίως, καίγοντας ελάχιστη μπιζνίνα.
Η τιμή αγοράς δεν είναι καθοριστικής σημασίας. Το περιοδικό σημειώνει ότι με παρόμοιο εξοπλισμό, οι τιμές είναι αντίστοιχες. Όμως, υπάρχει μια φτωχή εισαγωγική έκδοση για το Captur, που σημαίνει ότι όποιος πάει για την απολύτως φθηνότερη έκδοση, θα γλιτώσει 2 χιλιάρικα έναντι του Kamiq.
Αυτά τα ολίγα διαβάζοντας τους πίνακες και τις λεζάντες, δεν έχω κοιτάξει ακόμα το κείμενο. 12 σελίδες συκριτικό, πολύ χορταστικό πράγματι.
-
Μπλα μπλα μπλα.... μύθος τα πετρέλαια.....
Λοιπόν. Εχθές έφαγα μισή μέρα σε φιλικό συνεργείο. Να αφαιρέσουμε νοθευμένο καύσιμο και φίλτρο πετρελαίου, να βάλουμε καθαριστικό, να το τρέξουμε και τέλος νέο φουλάρισμα με ένα μπουκαλάκι καθαριστικό για τα μπεκ. Το πετρέλαιο από βενζινάδικο της ΒΡ που βάζω πάνω από 10 χρόνια.... Τον ενημέρωσα ήδη και το πήρε για ανάλυση...
Το αυτοκίνητο μύριζε σαν υγραέριο μέχρι μέσα στην καμπίνα. Δεν τράβαγε και άναψε λαμπάκι. Αυτά για όσους νομίζουν, ότι τα προβλήματα στα πετρέλαια είναι στη φαντασία μας....
-
Μπλα μπλα μπλα.... μύθος τα πετρέλαια.....
Λοιπόν. Εχθές έφαγα μισή μέρα σε φιλικό συνεργείο. Να αφαιρέσουμε νοθευμένο καύσιμο και φίλτρο πετρελαίου, να βάλουμε καθαριστικό, να το τρέξουμε και τέλος νέο φουλάρισμα με ένα μπουκαλάκι καθαριστικό για τα μπεκ. Το πετρέλαιο από βενζινάδικο της ΒΡ που βάζω πάνω από 10 χρόνια.... Τον ενημέρωσα ήδη και το πήρε για ανάλυση...
Το αυτοκίνητο μύριζε σαν υγραέριο μέχρι μέσα στην καμπίνα. Δεν τράβαγε και άναψε λαμπάκι. Αυτά για όσους νομίζουν, ότι τα προβλήματα στα πετρέλαια είναι στη φαντασία μας....
Γιατί σε νοθευμένη βενζίνη νομίζεις ότι δεν παθαίνει τίποτα;
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά