-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Φρέσκο φρέσκο, σημερινό test drive Clio dci και Fiesta 1.0 'ίδιας αξίας' και να υπενθυμίσω ... 1.5 το πρώτο 1.0 το δεύτερο άρα αυτό που λες ότι πρέπει να πας σε παραπάνω κυβικά σε βενζίνη είναι τελείως εκτός πραγματικότητας. Στο πρώτο έψαχνα την περιβόητη ροπή (αν δεν κάνω λάθος ίδια περίπου και στα δύο, βαριέμαι να ψάχνω), στο δεύτερο ευχαριστήθηκα αυτά τα 2-3 χλμ της διαδρομής. Ναι είναι σίγουρο ότι στην εθνική το πρώτο θα καίει λιγότερο, ωστόσο με το δεύτερο θα ήθελα να κάνω οποιοδήποτε ταξίδι ... και ας γέμιζα με 70 αντί για 40.Απορίες:
- έχεις κάνει αντίστοιχη σύγκριση ο ίδιος στην πράξη ή απλά διαβάζεις/ακούς για την περιβόητη ροπή των diesel?
- έχεις βάλει δίπλα δίπλα τις καμπύλες ροπής ενός diesel και ενός ίσης αξίας βενζίνη ?
- γνωρίζεις τι θα κάψεις σε βενζίνη στην εθνική, σε νορμαλ ταχύτητες, με turbo βενζίνη στα ίδια άλογα με αυτά τα 3 diesel που αναφέρεις?
Προφανώς εχω οδηγήσει, δεν τα γράφω απο το κεφάλι μου.
Εχω συγκρίνει και ξέρω. Μπορει να μην εχουμε το ίδιο στυλ οδήγησης αλλα για τα δικά μου μετρα εγω δεν εχω παρατηρησει κατι ενοχλητικό στο diesel.
Το ίδιο ταξίδι, ίδια διαδρομή το καλοκαίρι με δίλιτρο βενζίνη και 1400 diesel και δεν κατάλαβα διάφορα, εκτος απο την τσέπη μου. Μπορει να μην πιάσω τα 190 που ειχα πιάσει με το δίλιτρο αλλα στα ρεπριζ δεν μπορούσα να διακρίνω διάφορα.
Το 1400 αρι Yaris μου έδινε στο δρόμο την ίδια αν οχι και περισσότερη ισχύ σε σχέση με το δίλιτρο RAV4 σε καθε περίπτωση, οχι μονο στην εθνική. Για αυτο, μεταξύ άλλων, άλλωστε τελικά το έδωσα το rav4 και αναμένω το 1.5 qashqai.Γενικά διαβάζω αρκετούς αφορισμούς εδώ μέσα απο κόσμο που υποτίθεται εχει μεράκι τα αυτοκίνητα. Λέτε για το Yaris διάφορα και αμφιβάλλω αν έστω και ένας το εχει οδηγήσει να δει ποσο σπιρτόζο ειναι, ποσο καλα ειναι τα φρένα του και τη ωραία κλιμάκωση εχει το κιβώτιο του (και αυτά πέρα απο τα συνήθη περί δεν σπάει δεν χαλάει, που στην τελική ειναι και αλήθεια όπως σε ολα τα Toyota καθως επι 15 χρόνια που εχω έστω και ενα Toyota στην οικογένεια μονο απο μπαταρία κινδυνεύεις να σε αφήσουν και αυτη αφου της έχεις παει το αιμα)
-
Δίλιτρο ατμοσφαιρικό SUV βενζίνης vs supermini 1400 turbodiesel... Καλά πάμε!
-
Ο χρήστης iparout έγραψε:
Δεν γνωρίζω πολλά από τεχνικά θέματα αυτοκινήτου αλλά μην ξεχναμε ότι το αυτοκίνητο θα οδηγείται από μια γυναίκα 60 χρονών εντός πόλης στο 95% των περιπτώσεων. Ούτε εθνικές, ούτε στροφιλίκια ούτε τίποτε εξεζητημένο.Σε βάθος χρόνου έχω πειστεί ότι το ντίζελ συμφέρει γιατί :
- Το πετρέλαιο κοστίζει λιγότερο από τη βενζίνη
- Το ντιζελοκίνητο αυτοκίνητο καίει λιγότερο από το βενζινοκίνητο
- Το ντίζελ δεν πληρώνει τέλη
- Το αυτοκίνητο θα το κρατήσει ο ιδιοκτήτης για ΠΟΛΛΑ χρόνια, οπότε σαφώς και θα προλάβει να κάνει απόσβεση.
Επιπλέον, έχω οδηγήσει ντίζελ. Για την ακρίβεια, έχει η αδερφή μου το Α1 και από τότε που το αγόρασε δεν ξανακοίταξε πίσω. Απολαυστικό στην οδήγηση και ΑΙΣΘΗΤΑ ΜΕΓΑΛΗ οικονομία στην τσέπη.
Δεν τίθεται θέμα σχετικά με το καύσιμο. Ντίζελ θα πάρουμε, το έχουμε αποφασίσει. Το θέμα είναι ποιο αμάξι ?
δυο πραγματακια...
στο ντηζελ υπο αυτες τις συνθηκες χρειαζεται 'ξεμπουκωμα' τουλαχιστον 90χλμω για κανα τεταρτακι μια φορα την βδομαδα απο οτι λεγανε σε αλλο τοπικ...
και κατα δευτερον αφου η οδηγος ειναι απροσεχτη και ζημιαρα κριμα δεν ειναι ενα καινουριο;; (δικα σας τα λεφτα βεβαια αλλα..)..αρα μεταχειρισμενη βενζινη καλυπτει την αποσβεση του καινουριου ντηζελ..επισης κοιτα αυτο να δεις τι μπορει να γινει και εδω..
http://www.telegraph.co.uk/earth/greene ... ution.htmlhttp://www.google.gr/url?url=http://cle ... W66eB8Frgg
τρελα...αυτο που εμεις επιτρεψαμε διαπιστωσαν οι αλλοι οτι οντως εχει θεμα...και εμεις ειχαμε δικιο που τα απαγορευαμε!!
εστω και εαν μιλαει για κατω των ευρω6 ...
-
Μονο και μονο που μιλαμε για μεγαλο ατομο με το 90% των χιλιομετρων εντος αθηνας τοτε πας κατευθειαν για βενζινη....
Το φιλτρο dpf δεν παιζει να την βγαλει καθαρη....
Οσο αφορα τα πετρελαιοκινητα και την ροπη τους.... οσοι τα χλευαζουν μαλλον δεν ξερουν πως πρεπει να τα οδηγανε γιαυτο διχνουν 'λιγα' απεναντι απο 1000αρια βενζινης!!!
Τα πετρελαιοκινητα δεν μπορεις να τα καταλαβεις απο ενα απλο test drive... μονο αν μαθεις να τα εκμεταλευεσαι θα εκτιμησεις το πλεονεκτημα τους!!!Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δίλιτρο ατμοσφαιρικό SUV βενζίνης vs supermini 1400 turbodiesel... Καλά πάμε!Αυτο ακριβώς. Το Yaris του έριχνε στα αυτιά του rav..... Και αυτο λογω diesel ..... Και ροπής.
-
Πως φαινεται οτι δεν εχεις μεγαλη επαφη με το αντικειμενο... Η οποια διαφορα ειναι θεμα βαρους κι αεροδυναμικης.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Προφανώς εχω οδηγήσει, δεν τα γράφω απο το κεφάλι μου.
Εχω συγκρίνει και ξέρω. Μπορει να μην εχουμε το ίδιο στυλ οδήγησης αλλα για τα δικά μου μετρα εγω δεν εχω παρατηρησει κατι ενοχλητικό στο diesel.
Το ίδιο ταξίδι, ίδια διαδρομή το καλοκαίρι με δίλιτρο βενζίνη και 1400 diesel και δεν κατάλαβα διάφορα, εκτος απο την τσέπη μου. Μπορει να μην πιάσω τα 190 που ειχα πιάσει με το δίλιτρο αλλα στα ρεπριζ δεν μπορούσα να διακρίνω διάφορα.
Το 1400 αρι Yaris μου έδινε στο δρόμο την ίδια αν οχι και περισσότερη ισχύ σε σχέση με το δίλιτρο RAV4 σε καθε περίπτωση, οχι μονο στην εθνική. Για αυτο, μεταξύ άλλων, άλλωστε τελικά το έδωσα το rav4 και αναμένω το 1.5 qashqai.Γενικά διαβάζω αρκετούς αφορισμούς εδώ μέσα απο κόσμο που υποτίθεται εχει μεράκι τα αυτοκίνητα. Λέτε για το Yaris διάφορα και αμφιβάλλω αν έστω και ένας το εχει οδηγήσει να δει ποσο σπιρτόζο ειναι, ποσο καλα ειναι τα φρένα του και τη ωραία κλιμάκωση εχει το κιβώτιο του (και αυτά πέρα απο τα συνήθη περί δεν σπάει δεν χαλάει, που στην τελική ειναι και αλήθεια όπως σε ολα τα Toyota καθως επι 15 χρόνια που εχω έστω και ενα Toyota στην οικογένεια μονο απο μπαταρία κινδυνεύεις να σε αφήσουν και αυτη αφου της έχεις παει το αιμα)
Άντε πάλι η τελείως άκυρη σύγκριση ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ βενζίνης με turbo diesel Όσο για το Yaris, δεν ξέρω αν μιλάς για diesel ή ατμοσφαιρικό, αλλά σχετικά με το 'σπιρτόζικο' του θα εκπλαγείς από την τραγική διαφορά που υπάρχει υπέρ άλλων αυτοκινήτων με την ίδια τιμή εν έτει 2014. Πως να το κάνουμε η Toyota έχει μείνει πολύ πίσω στους κινητήρες και αυτό πρέπει να έχεις πολύ χρωματιστά γυαλιά για να μη το βλέπεις. Επίσης, επειδή το έχω οδηγήσει και εγώ και δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, το πλεονέκτημα του (που πλέον παύει να είναι πλεονέκτημα όταν υπάρχουν πολλά άλλα με το ίδιο χαρακτηριστικό και με πολύ καλύτερη τιμή ή πολύ καλύτερα άλλα χαρακτηριστικά) είναι το δε-σπάει-δε-χαλάει ... κατά τα άλλα είναι ένα τελείως άχρωμο, άοσμο, άγευστο μικρό αμαξάκι ...
Μονο και μονο που μιλαμε για μεγαλο ατομο με το 90% των χιλιομετρων εντος αθηνας τοτε πας κατευθειαν για βενζινη....
Οσο αφορα τα πετρελαιοκινητα και την ροπη τους.... οσοι τα χλευαζουν μαλλον δεν ξερουν πως πρεπει να τα οδηγανε γιαυτο διχνουν 'λιγα' απεναντι απο 1000αρια βενζινης!!!
Τα πετρελαιοκινητα δεν μπορεις να τα καταλαβεις απο ενα απλο test drive... μονο αν μαθεις να τα εκμεταλευεσαι θα εκτιμησεις το πλεονεκτημα τους!!!Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όσο και να το γράψεις, η μανία με το πετρέλαιο θολώνει την κρίση μας. Δεν καταλαβαίνει ο άλλος ότι λίγα χιλιόμετα και μέσα στην πόλη ΔΕΝ δείχνουν diesel. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για οδηγό που χλωμό το κόβω να μπαίνει στη διαδικασία του 'ξεκαπνίσματος'. Σου λέει 'εγώ φουλάρω με 40 αντί για 70' χωρίς να υπολογίζει τα 2κ που έδωσε παραπάνω για να το αγοράσει (λες και αυτά δεν είναι λεφτά επειδή τα δίνεις μια και έξω) ούτε την πιθανή ζημιά στο DPF. Όσο για τη ροπή, εγώ απλά παραθέτω την μικρή εμπειρία μου από όσα έχω οδηγήσει (V40 τάφος, 116d απλά αποδεκτή, Civic πολλή ροπή αλλά ... για λίγο, Clio dci ψοφίμι - και αυτός είναι επιεικής χαρακτηρισμός) και μια χαρά προσπάθησα να εκμεταλευτώ τη ροπή τους. Το συμπέρασμα είναι ότι είναι μόνο για ταξίδια με σχετικά καλές ταχύτητες σε ανοιχτό δρόμο, για οτιδήποτε άλλο είναι τελείως άκυρα .... Για αυτόν ακριβώς το λόγο η μισή Ευρώπη οδηγάει diesel και για τον ίδιο λόγο είναι άκυρα για εμάς που είτε οδηγούμε μέσα στην πόλη είτε όταν βγαίνουμε λίγο παραέξω, οι μισές διαδρομές είναι στα βουνά ....
Δίλιτρο ατμοσφαιρικό SUV βενζίνης vs supermini 1400 turbodiesel... Καλά πάμε!
Αυτο ακριβώς. Το Yaris του έριχνε στα αυτιά του rav..... Και αυτο λογω diesel ..... Και ροπής.
Μη τα γράφεις αυτά φίλε, είναι τελείως άκυρη σύγκριση και κινητήρων και αυτοκινήτων ... και όταν λέω άκυρη μιλάω για επίπεδα 'γραφικότητας', χωρίς παρεξήγηση αν μου επιτρέπεις ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πως φαινεται οτι δεν εχεις μεγαλη επαφη με το αντικειμενο... Η οποια διαφορα ειναι θεμα βαρους κι αεροδυναμικης.
Sent from my Neo V using Tapatalk.Σύγκρινε τότε και εσύ ίδια μοντέλα σε βενζίνη και πετρέλαιο. Όχι πετρέλαιο και κολοπειραγμενα βενζίνης σε δοκιμή στην έκθεση. Αν είναι να τιναζουμε το τούρμπο στον αέρα όπως με το χιλιάρι Φορντ και να μου μείνει στη μασχαλη καμία ώρα άστο καλύτερα. Αν είναι να κρίνουμε από τεστ ντράιβ να σου πω για το διλιτρο Rav4 που είχα και το νέο διλιτρο πετρέλαιο που οδήγησα πόσο μέρα με νύχτα ήταν. Η σύγκριση που έκανα εγώ ήταν για να δείξω ότι λόγω ροπής ένα αυτοκίνητο με πετρέλαιο έχει ίδια δύναμη με ένα ακόμα και μεγαλύτερο βενζίνης. Δεν είναι μόνο το βάρος και η αεροδυναμικη. Αν είχα το Yaris 1.33 βενζίνης δεν θα μπορούσε καν να συγκριθεί με το διλιτρο πάρα τη διαφορά βάρους και αεροδυναμικης. Πριν πάρω το πετρέλαιο Yaris είχα δοκιμάσει και το 1.33 βενζίνης και δεν υπήρχε σύγκριση ακόμα και αν οικονομικά έβγαιναν το ίδιο και σε κατανάλωση γιατί ο φλαμιατος μου έκανε δώρο το γκάζι.
Βέβαια εγώ είμαι γιαπωνέζος τογιοτακιας και άρα άσχετος οδηγός ενώ εσυ που θα παίξεις στο επόμενο fast and furious είσαι χερας...... -
Άντε πάλι η τελείως άκυρη σύγκριση ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ βενζίνης με turbo diesel Όσο για το Yaris, δεν ξέρω αν μιλάς για diesel ή ατμοσφαιρικό, αλλά σχετικά με το 'σπιρτόζικο' του θα εκπλαγείς από την τραγική διαφορά που υπάρχει υπέρ άλλων αυτοκινήτων με την ίδια τιμή εν έτει 2014. Πως να το κάνουμε η Toyota έχει μείνει πολύ πίσω στους κινητήρες και αυτό πρέπει να έχεις πολύ χρωματιστά γυαλιά για να μη το βλέπεις. Επίσης, επειδή το έχω οδηγήσει και εγώ και δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, το πλεονέκτημα του (που πλέον παύει να είναι πλεονέκτημα όταν υπάρχουν πολλά άλλα με το ίδιο χαρακτηριστικό και με πολύ καλύτερη τιμή ή πολύ καλύτερα άλλα χαρακτηριστικά) είναι το δε-σπάει-δε-χαλάει ... κατά τα άλλα είναι ένα τελείως άχρωμο, άοσμο, άγευστο μικρό αμαξάκι ...
Κυκλοφορούν ατμοσφαιρικά diesel για να γίνει σύγκριση;
Κοίτα, επειδή μάλλον έχουμε ξεφύγει από το θέμα, δεν θεωρώ ότι υπάρχει αντικειμενική θεώρηση των πραγματων.
Εξαρτάται τι θες να κάνεις με το αυτοκίνητο και που (και πως) πας.
Εμένα στις διαδρομές που κάνω και με τις οικονομικές επιβαρύνσεις που ισχύουν με εξυπηρετεί το diesel γι' αυτό και άλλαξα και τα 2 αυτοκίνητα της οικογένειας με diesel μέσα στο έτος.Τα περί dpf κτλ με αποσχολούν όσο μπορώ να κάνω κάτι αλλά μέχρι να βγάλει πρόβλημα θα τα έχω πουλήσει και θα έχω πάει σε κάτι που θα με βολεύει εκείνη την εποχή! -
... Αν είναι να τιναζουμε το τούρμπο στον αέρα όπως με το χιλιάρι Φορντ και να μου μείνει στη μασχαλη καμία ώρα άστο καλύτερα. ......Εμένα στις διαδρομές που κάνω και με τις οικονομικές επιβαρύνσεις που ισχύουν με εξυπηρετεί το diesel γι' αυτό και άλλαξα και τα 2 αυτοκίνητα της οικογένειας με diesel μέσα στο έτος.
Εσύ δηλαδή 'έφαγες' ΚΑΙ την απαξίωση των δύο αυτοκινήτων που πούλησες . Πολύ θα ήθελα να δω τι ήταν αυτά που πούλησες, τι είναι αυτά που αγόρασες και τι αποστάσεις καλύπτουν τα 2 καινούρια Βάζω και στοίχημα ότι αν βάλεις τα νούμερα κάτω μάλλον θα δεις (εκ των υστέρων δυστυχώς) ότι έχεις χάσει μπόλικο χρήμα για τα επόμενα αρκετά χρόνια. Εγώ τουλάχιστον σε αντίστοιχη άσκηση με χαρτί και μολύβι για να αντικαταστήσω ένα Suzuki Swift με μικρό ντιζελάκι, μου έβγαινε ότι χρειαζόμουν μια 15ετία για να έρθω 'πατσι και πόστα'
-
Δεν έχει νόημα παίδες αυτή η κουβέντα. Σχεδόν όλοι αν δεν υπήρχε το οικονομικό στη μέση θα επέλεγαν turbo benzina αν αγόραζαν σήμερα αυτοκίνητο για τους γνωστούς λόγους (επιδόσεις, ποιότητα και εύρος λειτουργίας, γραμμικότητα, μικρότερο βάρος). ΑΛΛΑ επειδή πλέον ο μέσος έλληνας αδυνατεί πολλές φορές να δίνει 100+ ευρώ για ένα φουλάρισμα που θα βγάλει βαριά 600 χλμ (με eco driving), όταν έρθει η στιγμή να αλλάξει αυτοκίνητο προτιμάει το diesel με το οποίο μπορεί να κινείται σβέλτα παντού χωρίς να σκέφτεται πόσο θα πατήσει το γκάζι. Έχω βαρεθεί να βλέπω τους βενζινοκίνητους να κινούνται με 100-120 στην εθνική ή να πηγαίνουν με 2 πάνω σε στροφιλίκια και στην πόλη μπας και ρίξουν την κατανάλωση. Τότε ποιο το νόημα να έχω ένα δυνατό αυτοκίνητο από την στιγμή που δεν μπορώ να το χαρώ όποτε και όπως γουστάρω? Ακόμα και ο χιλιάρης της ford αν οδηγηθεί όπως πρέπει καίει και μάλιστα πολύ, χωρίς αυτό να αναιρεί ότι πρόκειται για εξαιτετικό μοτέρ. Το αυτό ισχύει φυσικά για όλα τα turbo. Επίσης το ότι ένας turbo benzina έχει κόφτη στις 6500 στροφές δεν σημαίνει ότι αποδίδει καλά ψηλά. Τουναντίον οι περισσότεροι μετά τις 6000 στροφές (και λιγότερες) απλά θορυβούν και ρουφάνε βενζίνη. Από εκεί και ύστερα κάποιος που διανύει όντως λίγα χιλιόμετρα ετησίως (κάτω από 10.000) προφανώς και δεν καίγεται τόσο πολύ για το πόσο θα κάψει. Πέρα από τάση-μόδα της εποχής, το diesel είναι λύση για πολύ κόσμο σήμερα που αναζητά οικονομικές μετακινήσεις χωρίς το ρίκσο του υγραερίου. Δεν υπάρχει λοιπόν λάθος και σωστό, υπάρχουν ανάγκες και οικονομικά δεδομένα. Ο καθένας τα ζυγίζει και αποφασίζει μόνος του.
-
Χαίρετε.Το αυτοκίνητο της μάνας (Focus 10ετίας τουλάχιστον με 180000 km) δεν πέρασε ΚΤΕΟ, το κόστος επισκευής είναι περίπου 1500 ευρώ και πλέον προσανατολιζόμαστε στην αγορά νέου.
Κοιτάζω για μεταχειρισμένα μέχρι 5000 ή καινούρια μέχρι 10-12 χιλιάδες.
Βασικό (ίσως και μοναδικό) απαιτούμενο είναι το αυτοκίνητο να αντέχει τι κακουχίες και την άτσαλη χρήση και να έχει φτηνά σέρβις και ανταλλακτικά γιατί, δυστυχώς, η οδηγός είναι πολύ ζημιάρα, απρόσεχτη και το κακομεταχειρίζεται.
Χρήση για μετακινήσεις μέσα στην Αθήνα κατά 90%, αλλά να είναι στοιχειωδώς ασφαλές (από ασφάλεια και ταχύτητα) για ένα ταξίδι στην εθνική αραιά και πού.
Ιδέες-προτάσεις ?
Thanks !!
Στη περίπτωση αυτή θα αγόραζα το 'ασφαλέστερο' ως προς την πιθανότητα να μένει ακίνητο από μικρό ή μεγάλο πρόβλημα ή να θέλει τρεξίματα σε συνεργεία όποια ώρα αυτό αποφασίζει.
Αυτό αποκλείει τούρμπο είτε βενζίνης είτε ντίζελ.
Ειδικά τα ντίζελ μπορεί να γίνουν μεγάλος μπελάς με το υποχρεωτικό βιοντίζελ και τις παρενέργειες του, σε συνδυαμό και με την ποιότητα της διακίνισης-αποθήκευσης-ελέγχων καυσίμων στη χώρα. Κάνε ένα google search με λέξεις biodiesel engine stalling ... -
Άντε πάλι ... γιατί αυτό που λες αποκλείει το turbo βενζίνης ?
-
Όσο και να το γράψεις, η μανία με το πετρέλαιο θολώνει την κρίση μας. Δεν καταλαβαίνει ο άλλος ότι λίγα χιλιόμετα και μέσα στην πόλη ΔΕΝ δείχνουν diesel. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για οδηγό που χλωμό το κόβω να μπαίνει στη διαδικασία του 'ξεκαπνίσματος'. Σου λέει 'εγώ φουλάρω με 40 αντί για 70' χωρίς να υπολογίζει τα 2κ που έδωσε παραπάνω για να το αγοράσει (λες και αυτά δεν είναι λεφτά επειδή τα δίνεις μια και έξω) ούτε την πιθανή ζημιά στο DPF. Όσο για τη ροπή, εγώ απλά παραθέτω την μικρή εμπειρία μου από όσα έχω οδηγήσει (V40 τάφος, 116d απλά αποδεκτή, Civic πολλή ροπή αλλά ... για λίγο, Clio dci ψοφίμι - και αυτός είναι επιεικής χαρακτηρισμός) και μια χαρά προσπάθησα να εκμεταλευτώ τη ροπή τους. Το συμπέρασμα είναι ότι είναι μόνο για ταξίδια με σχετικά καλές ταχύτητες σε ανοιχτό δρόμο, για οτιδήποτε άλλο είναι τελείως άκυρα .... Για αυτόν ακριβώς το λόγο η μισή Ευρώπη οδηγάει diesel και για τον ίδιο λόγο είναι άκυρα για εμάς που είτε οδηγούμε μέσα στην πόλη είτε όταν βγαίνουμε λίγο παραέξω, οι μισές διαδρομές είναι στα βουνά ....
Επειδη εδω και 4 χρονια ειμαι κατοχος πετρελαιοκινητου (clio III 106hp) μπορω να σου πω πως μονο ψοφιμι δεν μπορω να το χαρακτηρισω.... ακομα και στην αγαπημενη μου διαδρομη (πεντελη - νεα μακρη) το χαιρομαι!!!
...ενταξει... δεν παω για χρονους αλλα η αισθηση, τα χιλιομετρα που μαζευει με καλυπτει πολυ... ακομα και τουρμποβενζινα να ειχα δεν νομιζω πως θα πηγενα για χρονους!
Η ουσια ειναι πως οταν καποιος επιλεγει αμαξι να το επιλεγει με την λογικη και οχι με την μοδα!!!
Στη παραπανω περιπτωση μονο βενζινη ακομα και για καιννουριο.
Οσο αφορα την οικονομια.... επειδη κανω εγκαταστασεις αεριου σε αυτοκινητα.... εγω παλι πετρελαιο θα επελεγα για καινουριο!
....για μτχ μονο βενζινη.... και ανθελω οικονομια αεριο!Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εσύ δηλαδή 'έφαγες' ΚΑΙ την απαξίωση των δύο αυτοκινήτων που πούλησες . Πολύ θα ήθελα να δω τι ήταν αυτά που πούλησες, τι είναι αυτά που αγόρασες και τι αποστάσεις καλύπτουν τα 2 καινούρια Βάζω και στοίχημα ότι αν βάλεις τα νούμερα κάτω μάλλον θα δεις (εκ των υστέρων δυστυχώς) ότι έχεις χάσει μπόλικο χρήμα για τα επόμενα αρκετά χρόνια. Εγώ τουλάχιστον σε αντίστοιχη άσκηση με χαρτί και μολύβι για να αντικαταστήσω ένα Suzuki Swift με μικρό ντιζελάκι, μου έβγαινε ότι χρειαζόμουν μια 15ετία για να έρθω 'πατσι και πόστα'
Γούστο μου να φάω ότι 'απαξίωση' θέλω.. δικά μου τα λεφτά.... και δικό μου γούστο που θέλω να αλλάζω τα αμαξια κάθε 6-7 χρόνια .... Σε κάθε περίπτωση άλλωστε κάθε αυτοκίνητο, από τη στιγμή που βγαίνει από τον έμπορο ΧΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ είναι.... καταναλωτικά προϊοντα είναι και όχι επένδυση!
Από το να δίνω 660 (τέλη) + 380 (φόρο πολυτελείας) κάθε χρόνο και 150 κάθε μήνα (2 φουλαρίσματα τουλάχιστον το μήνα) για το δίλιτρο RAV4 του 2007 το έδωσα και ησύχασα.... άλλωστε δεν τέθηκε θέμα αν έχω να τα δώσω, αλλά αν τους τα δίνω κοροϊδία ή όχι!
Με το ίδιο σκεπτικό καλώς έδωσα και το Corolla του 2003 (και πολύ το κράτησα) μιας και έκαιγε όσο το RAV σχεδόν και εφεξής όλο θα ζήταγε!
Για αυτό που θέλω εγώ από το αυτοκίνητο μια χαρά με ικανοποιεί το diesel ακόμα και στα 1500 κ.εκ του Qashqai ή στα 1400 του Yaris! Αν ήμουν καυλομπαλάκιας να θέλω τελικές, 0-100 και υψηλές στροφές μπορεί να το έβλεπα αλλιώς.
Μην καταδικάζετε μία ολόκληρη κατηγορία οχημάτων επειδή δεν σας αρέσουν.... ή είναι άλλες οι ανάγκες σας -
Opel και αντοχή όπως είναι στα απαιτούμενα που βάζεις δεν...αντί του corsa βάλε στην λίστα το suzuki swift...
Τόσο μάπα τα Opel ? Περίεργο... Υποτίθεται τα Γερμανικά είναι σκυλιά. Το Swift το έχουμε απορρίψει γιατί δεν μας αρέσει..
Στην καλύτερη του το Corsa είναι μέτριο σε όλα, παραπάνω δεν μπορεί πάει...γερμανικό βάση προδιαγραφών... ...και πως αποδεικνύεται πως τα γερμανικά είναι σκυλιά;...όσον αφορά το swift σεβαστή η άποψή σου για την ομορφιά του...
Εκτός από τον κινητήρα (διαμάντι) που δανείζεται από την Fiat...
-
Γούστο μου να φάω ότι 'απαξίωση' θέλω.. δικά μου τα λεφτά.... και δικό μου γούστο που θέλω να αλλάζω τα αμαξια κάθε 6-7 χρόνια .... Σε κάθε περίπτωση άλλωστε κάθε αυτοκίνητο, από τη στιγμή που βγαίνει από τον έμπορο ΧΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ είναι.... καταναλωτικά προϊοντα είναι και όχι επένδυση!
Από το να δίνω 660 (τέλη) + 380 (φόρο πολυτελείας) κάθε χρόνο και 150 κάθε μήνα (2 φουλαρίσματα τουλάχιστον το μήνα) για το δίλιτρο RAV4 του 2007 το έδωσα και ησύχασα.... άλλωστε δεν τέθηκε θέμα αν έχω να τα δώσω, αλλά αν τους τα δίνω κοροϊδία ή όχι!
Με το ίδιο σκεπτικό καλώς έδωσα και το Corolla του 2003 (και πολύ το κράτησα) μιας και έκαιγε όσο το RAV σχεδόν και εφεξής όλο θα ζήταγε!
Για αυτό που θέλω εγώ από το αυτοκίνητο μια χαρά με ικανοποιεί το diesel ακόμα και στα 1500 κ.εκ του Qashqai ή στα 1400 του Yaris! Αν ήμουν καυλομπαλάκιας να θέλω τελικές, 0-100 και υψηλές στροφές μπορεί να το έβλεπα αλλιώς.
Μην καταδικάζετε μία ολόκληρη κατηγορία οχημάτων επειδή δεν σας αρέσουν.... ή είναι άλλες οι ανάγκες σαςΚατάλαβες τελείως λάθος αυτό που έγραψα. Να το πω καλύτερα ... εάν τα άλλαξες με σκοπό να κάνεις οικονομία τότε ενδεχομένως τα νούμερα να μη βγαίνουν. Βέβαια αγνοούσα τη λεπτομέρεια του ενός 2λιτρου οπότε ναι εκεί μπορεί και να νούμερα να βγαίνουν αλλά και πάλι θα θες χρόνια να καλύψεις τη 'χασούρα' από την πώληση.
Επίσης, στη σύγκριση ανάμεσα σε πετρέλαιο και βενζίνη είχα την εντύπωση ότι θεωρείται αυτονόητο οτί ΔΕΝ μιλάμε για δίλιτρα βενζίνης (όπου φόροι και τέλη τα βάζουν γκολ ήδη από τα αποδυτήρια). Τελικά πρέπει να λέμε και να ξαναλέμε τα αυτονόητα όμως ....
-
Θα σας παρακαλούσα οι συγκρίσεις των καυσίμων να γίνουν εδω
-
Sent from my Neo V using Tapatalk.Σύγκρινε τότε και εσύ ίδια μοντέλα σε βενζίνη και πετρέλαιο. Όχι πετρέλαιο και κολοπειραγμενα βενζίνης σε δοκιμή στην έκθεση. Αν είναι να τιναζουμε το τούρμπο στον αέρα όπως με το χιλιάρι Φορντ και να μου μείνει στη μασχαλη καμία ώρα άστο καλύτερα. Αν είναι να κρίνουμε από τεστ ντράιβ να σου πω για το διλιτρο Rav4 που είχα και το νέο διλιτρο πετρέλαιο που οδήγησα πόσο μέρα με νύχτα ήταν. Η σύγκριση που έκανα εγώ ήταν για να δείξω ότι λόγω ροπής ένα αυτοκίνητο με πετρέλαιο έχει ίδια δύναμη με ένα ακόμα και μεγαλύτερο βενζίνης. Δεν είναι μόνο το βάρος και η αεροδυναμικη. Αν είχα το Yaris 1.33 βενζίνης δεν θα μπορούσε καν να συγκριθεί με το διλιτρο πάρα τη διαφορά βάρους και αεροδυναμικης. Πριν πάρω το πετρέλαιο Yaris είχα δοκιμάσει και το 1.33 βενζίνης και δεν υπήρχε σύγκριση ακόμα και αν οικονομικά έβγαιναν το ίδιο και σε κατανάλωση γιατί ο φλαμιατος μου έκανε δώρο το γκάζι.
Βέβαια εγώ είμαι γιαπωνέζος τογιοτακιας και άρα άσχετος οδηγός ενώ εσυ που θα παίξεις στο επόμενο fast and furious είσαι χερας......Παραλήρημα!
Είχες πολλά 1000άρια Φορντ και τα πήρες στην μασχάλη αδερφέ;
Η σχέση ροπής/ισχύος γνωρίζεις πως βγαίνει; Ισχύς = Ροπή χ Στροφές. Εκεί χωλαίνει η λαδιέρα, στις στροφές.
Ε όχι fast and furious... για κάγκουρα με πέρασες;
-
1000αρη Ford δεν είχα αλλά αν κρίνω από την αξιοπιστια τους, που γνωρίζω κάποια πράγματα, λόγω κατοχής στην οικογένεια (Mondeo ο πατέρας, Escort και Focus ο θείος μου) δεν θα μου προκαλούσε απορία αν κάποιος τα 'πάρει στη μασχάλη'. Δεν λέω ότι είναι μάπα, αλλά ειλικρινά το να 'μείνεις μόνο από μπαταρία' των Τoyota δεν την έχουν τα ford που ξέρω και έχω οδηγήσει παραπάνω. Εξ΄αυτών δε μόνο για το mondeo μπορείς να πεις ότι πήγαινε ωραία στο δρόμο. Τα άλλα 2 βάρκες και ειδικά το escort πιο ψόφιο πεθαίνεις!!!
Κοίτα δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε, δεν είπα ποτέ ότι τα diesel είναι καλύτερα από αυτά της βενζίνης. Δεν ειναι όμως όπως θέλετε να τα παρουσιάζετε. Για έναν οικογενειάρχη είναι σίγουρα η καλύτερη λύση γιατί συνδυάζει πολύ καλή μετακίνηση στις ταχύτητες που θα πάει ένας οικογενειάρχης, καλά ρεπρίζ για να ξεπεραστεί κάτι αναπάντεχο στο δρόμο και οικονομία! Σε εμένα αυτό που μου έδινε ο δίλιτρος βενζίνης μου το δίνει και ένας 1500αρης κινητήρας diesel.
Αγορά αυτοκινήτου (καινούριο ή μτχ) για ζημιάρη 60άρη ?