-
Αφού θες αυτοκίνητο πόλης και 4x4 γιατί δεν κοιτάς και το νέο ignis?
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σωστή η παρατήρηση αλλά αφενώς δε θέλω αμιγώς αυτοκίνητο πόλης (θα το χρησιμοποιώ και σε ταξίδια) αφετέρου το Ignis δε μ' αρέσει καθόλου εμφανισιακά. Όσο καλό και να είναι άμα το βλέπεις και ξενερώνεις, ε...
Έχω κοιτάξει πολλά αλλά αυτό που θα ήθελα ιδανικά είναι σχετικά μαζεμένο σε διαστάσεις, εκτός δρόμου δυνατότητες, αξιοπρεπής χώρος αποσκευών. Το Duster το έπαιρνα άνετα αν και λίγο μεγάλο στις διαστάσεις, ας όψεται όμως που δεν αποφασίζω μόνος μου. Μόνο το Vitara ταιριάζει, αν και θα το ήθελα πιο offroad, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
Όπως είπα αυτό που θέλω περιγράφεται με μια λέξη: Terios. Δυστυχώς δεν υπάρχει (μεταχειρισμένο δε θέλω), οπότε βλέπουμε άλλες επιλογές. Βέβαια και το Terios τη σήμερον ημέρα θα είχε κάτι τέλη άλλο πράγμα οπότε και πάλι ίσως το απέκλεια, αλλά το λέω για να δώσω μια εικόνα του τι ψάχνω ιδανικά.
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
To Terios ζύγιζε τα ίδια κιλα (1150) με μικρότερη ιπποδύναμη και ροπή (105 και 140 έναντι 120 και 156) και πρώτη 3,77 έναντι 3,54 του Vitara.Μάλιστα, άρα από μηχανή/σχέσεις κιβωτίου είναι αντίστοιχα, με πλεονέκτημα στο Vitara λόγω μεγαλύτερης ιπποδύναμης. Βέβαια τον offroad χαρακτήρα φτιάχνουν πολλά άλλα πράγματα αλλά θέλω να πω από δύναμη δεν υστερεί (πάντα σχετικά με το Terios).
-
Το Terios ήταν ένα πολύ καλό benchmark της κατηγορίας SUV. Γι' αυτό και το ανέφερα. ειδικά σε σχέση με την ιπποδύναμή τους. Ωστόσο σε σχέση με το Terios υστερεί π.χ. στην γωνία 'προσέγγισης' (μεγαλύτερος πρόβολος στο Vitara). Δεν νομίζω όμως να κάνεις κάτι τόσο extreme (από αυτά που γράφεις) που θα σε σταματήσει αυτό κάπου.
-
Κοίτα είναι ωραίο να ξέρεις ότι το αυτοκίνητό σου μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα απ' όσα θα κάνεις στην πράξη ή έστω για τη μία φορά που θα σου χρειαστεί. Προφανώς θα προτιμούσα να έχει μικρότερους πρόβολους το Vitara ακόμα κι αν δεν τους χρησιμοποιήσω. Βλέπω όμως κάτι βιντεάκια που σε απότομες ανηφόρες/κατηφόρες πάει τσίμα τσίμα.
Πραγματικά απορώ γιατί σε όχημα με προσανατολισμό (θεωρητικά) εκτός δρόμου δεν πρόβλεψαν για μικρότερους πρόβολους. Φαντάζομαι κάποιος λόγος θα υπάρχει - ίσως η εντός δρόμου οδική συμπεριφορά;
-
Δεν θα εχεις προβλημα με τον κινητηρα, ειναι ψυχωμενος.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Kαλησπέρα και απο μένα, είμαι κάτοχος 4χ4 σε diesel όμως, που η ροπή είναι διπλάσια (32,6) απο του βενζινοκίνητου.Παρόλα αυτά επειδή η τετρακίνηση είναι ίδια, δουλεύει πολύ καλά,σε χιόνια και λάσπες μπαίνεις άφοβα.Πρόσφατα άλλαξα λάστιχα με 50/50 ώστε να πηγαίνει απρόσκοπτα πιο μακρυά εκτός,χωρίς κανένα πρόβλημα στα ηλεκτρονικά ούτε καν αύξηση κατανάλωσης δεν είχα
-
Τι διάσταση ελαστικά έβαλες; Εργοστασιακή ή άλλαξες βήμα; Ποια έβαλες;
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Τι διάσταση ελαστικά έβαλες; Εργοστασιακή ή άλλαξες βήμα; Ποια έβαλες;215-60-17 ,άλλαξε βήμα 3% -εργοστασιακής διάστασης Α/Τ δεν υπάρχουν, Εβαλα GO 12 A/TS.
Δές το forum του Vitara, θα σε βοηθήσει πολύ. -
-
Για το αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής που μπαίνει στα βενζινοκίνητα (1.6VVT/1.4 turbo) τι γνώμη έχετε; Νομίζω είναι της Aisin. Τι λέει από αξιοπιστία (κυρίως) αλλά και ομαλότητα/ταχύτητα αλλαγών σχέσεων;
-
Για το αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής που μπαίνει στα βενζινοκίνητα (1.6VVT/1.4 turbo) τι γνώμη έχετε; Νομίζω είναι της Aisin. Τι λέει από αξιοπιστία (κυρίως) αλλά και ομαλότητα/ταχύτητα αλλαγών σχέσεων;Είχα αυτόματο 6αρι της AISIN στο Mini Cooper S (R56) αι το έχω οδηγήσει και σε άλλα αυτοκίνητα.
- Είναι από τα πολύ αξιόπιστα αυτόματα κιβώτια (δεν ξέρω σήμερα, αλλά η AISIN ξέρω ότι έχει κύριο μέτοχο την Toyota)
- Πολύ ομαλές αλλαγές
- Δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο (δεν είναι σαν το 8αρι της ZF), είναι εφάμιλλο (σε ταχύτητα αλλαγών, αλλά πιο αξιόπιστο) του 6αριου ZF που φόραγαν οι BMW e46, e60, e85, e83 κλπ. Είναι πιο γρήγορο από το 6αρι της Ford που τοποθετείται στο Kuga.
Προσωπικά, άνετα θα αγόραζα αυτοκίνητο με το συγκεκριμένο αυτόματο της Aisin. Επίσης, προσωπικά προτιμώ τα αυτόματα με μετατροπέα ροπής από αυτά του διπλού συμπλέκτη.
-
Για το ρομποτιζέ που μπαίνει στα celerio/ignis με τον 1.2 γνωρίζουμε εαν είναι αξιόπιστα; Τα αντίστοιχα της κατηγορίας πχ up ή του corsa, πώς είναι ;
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Είχα αυτόματο 6αρι της AISIN στο Mini Cooper S (R56) αι το έχω οδηγήσει και σε άλλα αυτοκίνητα.- Είναι από τα πολύ αξιόπιστα αυτόματα κιβώτια (δεν ξέρω σήμερα, αλλά η AISIN ξέρω ότι έχει κύριο μέτοχο την Toyota)
- Πολύ ομαλές αλλαγές
- Δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο (δεν είναι σαν το 8αρι της ZF), είναι εφάμιλλο (σε ταχύτητα αλλαγών, αλλά πιο αξιόπιστο) του 6αριου ZF που φόραγαν οι BMW e46, e60, e85, e83 κλπ. Είναι πιο γρήγορο από το 6αρι της Ford που τοποθετείται στο Kuga.
Προσωπικά, άνετα θα αγόραζα αυτοκίνητο με το συγκεκριμένο αυτόματο της Aisin. Επίσης, προσωπικά προτιμώ τα αυτόματα με μετατροπέα ροπής από αυτά του διπλού συμπλέκτη.
Κι εγώ προτιμώ τα αυτόματα με μετατροπέα ροπής - για μένα είναι σαφές πλεονέκτημα. Από 'κει και πέρα προτεραιότητά μου σ' αυτά που ψάχνω είναι καταρχήν αξιοπιστία/ομαλότητα αλλαγών. Όσον αφορά την ταχύτητα αρκεί να είναι σε αποδεκτά πλαίσια, δεν πειράζει να μην είναι κορυφαίο, αρκεί να μην είναι εκνευριστικά αργό. Για Vitara μιλάμε άλλωστε, όχι κανένα performance car.
Thanks για τις πληροφορίες, διαφωτιστικός όπως πάντα.
-
Πόσο ground clearance είπαμε;Nα πιστέψω το βίντεο ,δηλαδή η suzuki κάνει λάθος και το vitara απέχει μόλις 155 χιλιοστά από το έδαφος
Η ποδιά είναι fix ή after market?
Μετά πάντως υπάρχει απόσταση αρκετή που να δείχνει τα 185 χιλιοστά.Ενδιαφέρον θα είχε το πείραμα να γίνει και με άλλα suv .... -
Κοίτα δε λέω κι εγώ ότι πιστεύω το video κατ' ανάγκη. Απλά μου έκανε εντύπωση. Θα ήταν ενδιαφέρον να το βλέπαμε και στην πράξη, δεν είναι και πολύ δύσκολο να δοκιμαστεί φαντάζομαι από κάποιο κάτοχο. Πάντως τα 155 χιλιοστά (για την ακρίβεια κάπου ενδιάμεσα σε 150 και 155 είναι) που δείχνει το video φαίνεται να είναι οριακά κυρίως στην ποδιά αλλά και σε κάποια σημεία πιο μετά αλλού έχει περισσότερο 'αέρα' αλλού λιγότερο.
-
Μήπως κάποια έκδοση έχει χαμηλότερο ύψος??
-
Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν πράγματι είναι στα 15,5cm.
-
Για όσους έχουν βάλει ελαστικά 216/60/R17: σε περίπτωση που έχετε και ρεζέρβα σαν extra και δεδομένου ότι αλλάζει η συνολική διάσταση του ελαστικού δεν την αχρηστεύετε έτσι; Υποθέτω πως η ρεζέρβα θα παραμένει σε διάσταση αντίστοιχης διαμέτρου του μαμίσιου ελαστικού (215/55/R17), οπότε πρακτικά θα είναι άχρηστη, αφού τα υπόλοιπα ελαστικά θα έχουν μεγαλύτερη διάμετρο. Ή έχετε αλλάξει και το ελαστικό της ρεζέρβας; Χωράει όμως στη θέση της έτσι;
-
Η ρεζέρβα είναι έτσι κι αλλιώς 'ανάγκης', 135/90/16, οπότε δεν υπάρχει θέμα...
'Πλήρης' ρεζέρβα χωράει μεν, θα φάει όμως και τον 'κρυφό' χώρο.
Suzuki Vitara 2015