-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Μου άρεσε τόσο πολύ στην οδήγηση το QQ 1.5 που πραγματικά δεν με ενόχλησαν οι ελλείψεις στον εξοπλισμό (πρακτικά βέβαια, θα ήθελα κυρίως μόνο τα φώτα ομίχλης). Αν δεν υπήρχαν τόσες αναφορές στο διαδίκτυο για προβλήματα στο QQ θα το είχαμε ήδη πάρει. Είναι το μόνο που μας κρατάει και δεν το αγοράσαμε ακόμη.Προσωπικά θεωρώ πως δεν υπάρχει καμιά σύγκριση στον δρόμο ανάμεσα σε QQ και Vitara.
επειδη δεν εχω κανει ακομα αρκετο ψαξιμο για το QQ στο net, θες επιγραμματικα να ανφέρεις αυτα τα προβλήματα που λές για να ενημερωθώ και γω?
Σε ευχαριστώ πολύ -
Πρόβληματα συναρμογής και κατασκευής. Τριξίματα, χτυπήματα κλπ. Γαλλικός κίνητηρας με οτι συνεπάγεται αυτό... Ειναι λιγο λαχείο το αμάξι. Μπορεί να σου βγει καλο, μπορεί και να κλαις τα λεφτα σου. Επίσης δεν εχω μείνει ενθουσιασμένος με την εδω παρουσία της εταιρείας ... Συνηθισμένος σε Τογιότα μου φαίνονται λιγο πρωτόγονα τα πραγματα στη νισσαν.
Και εδω έχουν γραφτεί αρκετά viewtopic.php?f=15&t=57081
αλλα αν θες πιο εξειδικευμένα δες το αγγλικό φόρουμ http://www.qashqaiownersclub.co.uk/forum/ μιας και το αντίστοιχο ελληνικό http://www.qashqaiclubgr.com/forum/php3/index.php θέλει εγγραφή (που δεν είναι αυτόματη) για να μπεις...συν το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά εκει είναι φανατικοί νισσανακηδες αν και με πολλές γνώσεις! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Πρόβληματα συναρμογής και κατασκευής. Τριξίματα, χτυπήματα κλπ. Γαλλικός κίνητηρας με οτι συνεπάγεται αυτό... Ειναι λιγο λαχείο το αμάξι. Μπορεί να σου βγει καλο, μπορεί και να κλαις τα λεφτα σου. Επίσης δεν εχω μείνει ενθουσιασμένος με την εδω παρουσία της εταιρείας ... Συνηθισμένος σε Τογιότα μου φαίνονται λιγο πρωτόγονα τα πραγματα στη νισσαν.Και εδω έχουν γραφτεί αρκετά αλλα αν θες πιο εξειδικευμένα δες το αγγλικό φόρουμ http://www.qashqaiownersclub.co.uk/forum/ μιας και το αντίστοιχο ελληνικό ειναι κλείδωμενο.
thanks!!!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Πρόβληματα συναρμογής και κατασκευής. Τριξίματα, χτυπήματα κλπ. Γαλλικός κίνητηρας με οτι συνεπάγεται αυτό... Ειναι λιγο λαχείο το αμάξι. Μπορεί να σου βγει καλο, μπορεί και να κλαις τα λεφτα σου. Επίσης δεν εχω μείνει ενθουσιασμένος με την εδω παρουσία της εταιρείας ... Συνηθισμένος σε Τογιότα μου φαίνονται λιγο πρωτόγονα τα πραγματα στη νισσαν.Και εδω έχουν γραφτεί αρκετά αλλα αν θες πιο εξειδικευμένα δες το αγγλικό φόρουμ http://www.qashqaiownersclub.co.uk/forum/ μιας και το αντίστοιχο ελληνικό ειναι κλείδωμενο.
Στην προκειμένη περίπτωση συνεπάγεται ένα πολύ καλό, αξιόπιστο, δοκιμασμένο και οικονομικό σύνολο. Στο qq το μοτέρ είναι το τελευταίο που θα τα φτύσει.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Πρόβληματα συναρμογής και κατασκευής. Τριξίματα, χτυπήματα κλπ. Γαλλικός κίνητηρας με οτι συνεπάγεται αυτό... Ειναι λιγο λαχείο το αμάξι. Μπορεί να σου βγει καλο, μπορεί και να κλαις τα λεφτα σου. Επίσης δεν εχω μείνει ενθουσιασμένος με την εδω παρουσία της εταιρείας ... Συνηθισμένος σε Τογιότα μου φαίνονται λιγο πρωτόγονα τα πραγματα στη νισσαν.
Και εδω έχουν γραφτεί αρκετά αλλα αν θες πιο εξειδικευμένα δες το αγγλικό φόρουμ http://www.qashqaiownersclub.co.uk/forum/ μιας και το αντίστοιχο ελληνικό ειναι κλείδωμενο.
Στην προκειμένη περίπτωση συνεπάγεται ένα πολύ καλό, αξιόπιστο, δοκιμασμένο και οικονομικό σύνολο. Στο qq το μοτέρ είναι το τελευταίο που θα τα φτύσει.
Θεωρητικά ναι. Απλα αυτό που ακούς στην εκκίνηση και στο ρελαντί δεν σε προϊδεάζει για κάτι τέτοιο. Άσε που το τελευταίο γαλλικό που είχα πριν χρονια το είχα πληρώσει διπλό απο τις ζημιές που είχε βγάλει όποτε κρατάω πάντα μια επιφύλαξη.
Εχω και το γιαρις σε diesel και δεν ακούγεται ετσι. -
Τα πάντα είναι θέματα στατιστικής. Ο 1.5 ντίζελ της ρενω είναι διαμάντι. Καλύπτει άριστα μεγάλο ποσοστο των αυτοκινήτων του ομιλου. Τώρα να συγκρίνει κανείς το qq με το vitara είναι λίγο άστοχο. Εξηγούμαι... Το ένα έχει οδική συμπεριφορα στην ασφαλτο που ξεπερνά σε αποτέλεσμα αρκετά σεντάν. Το βιταρα σε αυτό τον τομέα πότε δεν ξεχώρισε. Ήταν μέχρι όμως και την προτελευταία γενιά αξιοπρεπέστατο σε εκτός δρομου επιδόσεις. Ούτε από ποιότητα όμως ήταν ποτέ κάτι αξιοπρόσεκτο. Η σουζουκι όμως ισοφαρίζε αυτά τα μειονεκτήματα φτιάχνοντας πολύ καλά μοτέρ. Στο απόγειο του το βιταρα σηκωνε απίστευτες βελτιώσεις ώστε να ενισχυθεί το εκτός δρομου στοιχείο του. Για το καινούργιο δεν μπορώ να πω το ίδιο... Βέβαια εμπορικά πιστεύω πως θα πάει καλά. Άλλωστε στην κατηγορία ' πεζοδρόμια ' είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν να επιδείξουν σχετικά μοντέλα. Όμως η Σουζουκι έχει πλέον 2. Sx4 το όνομα του ενός.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Τα πάντα είναι θέματα στατιστικής. Ο 1.5 ντίζελ της ρενω είναι διαμάντι. Καλύπτει άριστα μεγάλο ποσοστο των αυτοκινήτων του ομιλου. Τώρα να συγκρίνει κανείς το qq με το vitara είναι λίγο άστοχο. Εξηγούμαι... Το ένα έχει οδική συμπεριφορα στην ασφαλτο που ξεπερνά σε αποτέλεσμα αρκετά σεντάν. Το βιταρα σε αυτό τον τομέα πότε δεν ξεχώρισε. Ήταν μέχρι όμως και την προτελευταία γενιά αξιοπρεπέστατο σε εκτός δρομου επιδόσεις. Ούτε από ποιότητα όμως ήταν ποτέ κάτι αξιοπρόσεκτο. Η σουζουκι όμως ισοφαρίζε αυτά τα μειονεκτήματα φτιάχνοντας πολύ καλά μοτέρ. Στο απόγειο του το βιταρα σηκωνε απίστευτες βελτιώσεις ώστε να ενισχυθεί το εκτός δρομου στοιχείο του. Για το καινούργιο δεν μπορώ να πω το ίδιο... Βέβαια εμπορικά πιστεύω πως θα πάει καλά. Άλλωστε στην κατηγορία ' πεζοδρόμια ' είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν να επιδείξουν σχετικά μοντέλα. Όμως η Σουζουκι έχει πλέον 2. Sx4 το όνομα του ενός.Από όσα έχω καταλάβει πλέον αυτά που λες για το βιταρα ανήκουν στο παρελθόν. Ο προσανατολισμός του είναι καθαρά αντίστοιχος του qq και οχι κάποιου off road animal. Κατά την άποψή μου πάντα υπάρχει μεγάλο ποσοστό σύγκρισης μεταξύ τους.
Όσο για την κατηγορία πεζοδρόμια πρέπει να καταλάβετε ότι σε κάποιους (μέσα σε αυτούς και γω) αρέσει η ψηλότερη θέση οδήγησης και το διαφορετικό design που έχουν σε σχέση με ένα sedan/hatchback. Αυτά είναι 2 πραγματα τα οποία δεν μπορούν να κριθούν αμελητέα για πολλούς υποψήφιους αγοραστές. ..
Όσο για το Sx4 το μόνο που έχω να πω είναι το θεωρώ αρκετά άσχημο εμφανισιακά ( υποκειμενική πάντα αποψη) πράγμα που θα με αποτρέπει από το να πάρω ένα αυτοκίνητο όσο καλό και αν μπορεί να θεωρείτε. ... -
Εγω το νεο Vitara το εχω σαν εναλλακτικη αν τελικα δε μου αρεσει απο κοντα το HR-V που ερχεται το φθινοπωρο η η τιμη του ειναι απαγορευτικη. Το εχω δει στην εκθεση αλλα δεν εχω παει ακομα για test drive. Αυτο που με προβληματισε ηταν ενα αρνητικο σχολιο ενος παιδιου εδω μεσα σε αλλο νημα για τη Suzuki Magyar. Εγραψε οτι το Swiftακι του που ηταν made in Hungary ειχε πολλα θεματα. Και δυστυχως ολα τα νεα Vitara ειναι made in Hungary. Μακαρι να εχουν βελτιωθει στο θεμα ποιοτητας. Κατι αλλο που με προβληματισε απο review στο ιντερνετ ειναι οτι ο diesel κινητηρας της Fiat κροταλιζει πολυ. Αν δεν εχει καλη ηχομονωση θα σου παιρνει το κεφαλι...
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Εγω το νεο Vitara το εχω σαν εναλλακτικη αν τελικα δε μου αρεσει απο κοντα το HR-V που ερχεται το φθινοπωρο η η τιμη του ειναι απαγορευτικη. Το εχω δει στην εκθεση αλλα δεν εχω παει ακομα για test drive. Αυτο που με προβληματισε ηταν ενα αρνητικο σχολιο ενος παιδιου εδω μεσα σε αλλο νημα για τη Suzuki Magyar. Εγραψε οτι το Swiftακι του που ηταν made in Hungary ειχε πολλα θεματα. Και δυστυχως ολα τα νεα Vitara ειναι made in Hungary. Μακαρι να εχουν βελτιωθει στο θεμα ποιοτητας. Κατι αλλο που με προβληματισε απο review στο ιντερνετ ειναι οτι ο diesel κινητηρας της Fiat κροταλιζει πολυ. Αν δεν εχει καλη ηχομονωση θα σου παιρνει το κεφαλι...χωρίς να γνωρίζω κάτι, έχω την εντύπωση ότι το HRV θα βγαίνει αρκετά ψηλά σε θέμα κόστους και δυστυχώς εμένα το ταβανι μου ειναι με τα χιλια ζόρια στα 22000....
Παρόλα αυτά είναι πολύ όμορφο. -
Και εμείς στην ίδια φάση είμαστε με το HRV, γιατί το Civic μας άρεσε πολύ στην οδήγηση (φοβερός κινητήρας), αλλά μας προβλημάτισαν οι χώροι. Το θέμα είναι πότε θα έρθει το HRV και η τιμή του. Γιατί μπορεί να βασίζεται στο πάτωμα του Jazz, αλλά λογικά θα το τιμολογήσουν ανάμεσα στο Civic και το CRV.
Αρχικά έλεγαν ότι θα έρθει καλοκαίρι, μετά πήγε Σεπτέμβρη, τώρα κάτι άκουσα για Νοέμβρη...
Ας έφερναν τουλάχιστον νωρίτερα κανένα εκθεσιακό ή test drive για να μαθαίναμε αν αξίζει η αναμονή. -
εμας μας πιεζει και ο χρονος λιγο, γιατι η μπουμπου είναι πλεον 5 μηνων, ο καιρός ανοιγει και μεις έχουμε ξεμεινει με ενα citroen c2....
-
Επειδή βλέπω ότι οι εναλλακτικές αργούν δες πάλι για το qq
εδω viewtopic.php?f=15&t=57081 και
στο αγγλικό φόρουμ http://www.qashqaiownersclub.co.uk/forum/ μιας και το αντίστοιχο ελληνικό http://www.qashqaiclubgr.com/forum/php3/index.php θέλει εγγραφή (που δεν είναι αυτόματη) για να μπεις...συν το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά εκει είναι φανατικοί νισσανακηδες αν και με πολλές γνώσεις! -
εχω διαβασει αρκετα απο αυτα. αλλα και παλι ειμαι 50/50.
Αναλυω λιγο την σκεψη μου και ελπιζω να μην κουραζω.
VItara -->
1.Μου αρεσει πολύ η εξωτερική του εμφανιση, πραγμα πολύ σημαντικό για μένα
2.Απο τα td που εκανα νομίζω ότι ο κινητηρας του (4χ2 1.6 diesel) με τις επιδοσεις & την καταναλωση του με υπερκαλύπτει....
3. Βασει του Budget μου (21000-22000 € με τα χιλια ζορια) η εκδοση του Vitara που μπορω να παρω ειναι η 4x2 1.6 diesel GL+ η οποία έχει αρκετα καλουδια όπως (Cruise Control,Οθόνη αφής 7' με Smartphone Linkage και κάμερα οπισθοπορείας,Σύστημα Bluetooth*3 με χειριστήρια στο τιμόνι ,Προβολείς ομίχλης εμπρός, Φώτα ημέρας LED, Brake Assist, Hill Ηold, Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, συναγερμο)
4.Το μονο πραγμα που με χαλαει ειναι οτι το εσωτερικό του και κυριως η κονσολα μου δινουν την αισθηση ενος οχι τοσο μοντερνου αυτοκινητου του 2015 που κοστιζει 21000€.Qashqai--> Δυστυχώς το budget με περιορίζει είτε στην εκδοση 1.5 diesel energy ή στην 1.2 Accenta Con
1.5 diesel
1.με χαλάει το γεγονός ότι λειπου πραγματα και εξωτερικα και εσωτερικά οπως οι προβολεις ομίχλης, η multimedia οθονη αφης, οι ζαντες αλουμινιου κλπ
2.δεν την εχω κανει TD αλλα γενικα ακουω ότι υστερει σε σχεση με το Vitara σε επιδόσεις
1.2 Accenta Con
1.Είναι βενζίνη, πραγμα που ηθελα να αποφύγω λόγο κόστους καυσίμου αλλά και καταναλώσεων
2.Ο κινητηρας είναι μια χαρα για καθημερινή χρήση, αλλα εκτος πολης με την οικογενεια και φορτωμένο θα ψιλοπιεστει...
3.Εξωτερικά και εσωτερικά είναι αστέρι. Ιδιως μέσα σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι σε ένα πιο ακριβό και πολυτελές αυτοκίνητοΠραγματικά μεγάλο δίλλημα...
Και δεν εχω καταφέρει να βρω πουθενα ακόμα κανενα συγκριτικό μεταξύ των 2 μοντέλων.... -
Καθόλου μεγαλο διλλημα από τα γραφόμενα 1, 2, 3, 4 κλπ.
Θα έλεγα ... έως και έλλειψη σοβαρότητας.
Δεν ακυρωνεις για το ταμπλό το ενα ή για το μουλτιμεντια το άλλο ...
Εν ολίγοις ... πάρε το Vitara. Σε QQ το αντίστοιχο ξεφεύγει πολύ.
Το Vitara σε χώρους,εμφάνιση,επιδόσεις,κατανάλωση,εξοπλισμό,κλπ σε καλύπτει απόλυτα.
Καλό Πάσχα!Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καθόλου μεγαλο διλλημα από τα γραφόμενα 1, 2, 3, 4 κλπ.Θα έλεγα ... έως και έλλειψη σοβαρότητας.
Δεν ακυρωνεις για το ταμπλό το ενα ή για το μουλτιμεντια το άλλο ...
Εν ολίγοις ... πάρε το Vitara. Σε QQ το αντίστοιχο ξεφεύγει πολύ.
Το Vitara σε χώρους,εμφάνιση,επιδόσεις,κατανάλωση,εξοπλισμό,κλπ σε καλύπτει απόλυτα.
Καλό Πάσχα!Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
τι ακριβως εννοείς 'ελλειψη σοβρότητας'????
-
Πρεπει να ναι το πιο βαρετο σχεδιαστικα αυτοκινητο τα τελευταια 500 χρονια... τοσες φορες εχω δει τη διαφημιση συνεχιζω να μη μπορω καλα καλα να θυμηθω πως ειναι..
-
Αν ήταν να αγοράσω εγώ κάποιο από τα Qashqai ή Vitara αυτή τη περίοδο με κλειστά τα μάτια θα έπαιρνα το Qashqai για τους εξής λόγους:
- Είναι δοκιμασμένο και υπάρχει πολύ πληροφορία στο ίντερνετ.
- Έχω δύο συναδέλφους με Qashqai (ο ένας έχει το +2) και είναι υπερευχαριστημένοι. Μάλιστα αυτός που έχει το +2 το πηγαίνει για service σε συνεργείο Audi/VW/Seat... Δεν γνωρίζω κανέναν απογοητευμένο κάτοχο.
- Δεν θα ήθελα να μπλέξω με τις δεδομένες 'παιδικές ασθένειες' του Vitara, ειδικά όταν το δίκτυο εξυπηρέτησης ακόμα δεν γνωρίζει το μοντέλο.
Μετά από ένα ή δύο χρόνια ίσως και να το σκεφτόμουν, αλλά και τότε θα έμπαιναν στην μέση και οι υπόλοιποι παράγοντες...
-
Το Qashqai είναι ενός έτους μοντέλου και το Internet είναι γεμάτο από προβλήματα που έχει εμφανίσει. Η προηγούμενη έκδοση που είχε και το +2 δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστη, η τελευταία πάντως φαίνεται να έχει θέματα με την ποιότητα.
-
Όποιο αυτοκίνητο και αν ψάξεις στο ίντερνετ θα βρεις χιλιάδες προβλήματα από κατόχους.
Δεν νομίζω να υπάρχει αυτοκίνητο που μέσα στο ίντερνετ να μην έχει απογοητευμένους πελάτες.Άλλωστε μέσα στο ίντερνετ τρέχουν να βρουν απαντήσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Οι άλλοι, αυτοί που δεν έχουν προβλήματα, δεν κάθονται να γράψουν. Και αν γράψουν και κάτι μπορεί να χαρακτηρισθούν και ως γραφικοί, κολλημένοι κλπ... Οπότε μάλλον προτιμούν να απέχουν.
Αν ήταν να επιλέγουμε αυτοκίνητο λαμβάνοντας υπόψη τις διαδικτυακές απόψεις αυτών που έχουν προβλήματα, μάλλον δεν θα αγοράζαμε ποτέ κανένα αυτοκίνητο.
υ.γ. για μένα ένα αυτοκίνητο μπορεί να θεωρηθεί πριν την αγορά του εν' δυνάμει προβληματικό όταν θα γνωρίζουμε εξαρχής κάποιους παράγοντες που θα μπορούν να αυξήσουν κατακόρυφα την πιθανότητα να βγάλει σύντομα πρόβλημα (μικρό ή μεγάλο).
Παράγοντες όπως μία γνωστή κακή γραμμή παραγωγής (άσχημη κουλτούρα και παρελθόν εργοστασίου συναρμολόγησης), ή μία μεγάλη προβληματική παρτίδα, ή ακόμη και στην κουτοπονηριά γενικού εισαγωγέα που ρίχνει στην αγορά κομμάτια β' διαλογής επειδή τα βρήκε κοψοχρονιά ή επειδή περίσσεψαν σε κάποια αποθήκη ενός εργοστασίου για κάποια χρόνια, ή επειδή αφορά τις αρχικές ατέλειες ενός νέου μοντέλου, είτε ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω. -
Επειδή ελάχιστοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τους παράγοντες τους οποίους αναφέρεις (τι μπορεί να κάνει το εργοστάσιο ή ο εισαγωγέας για παράδειγμα), αυτό το οποίο είναι πιο λογικό να κάνεις όταν ψάχνεις για την αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου είναι είτε να βλέπεις στατιστικά από μεγάλους οργανισμούς, είτε -για νεότερα αυτοκίνητα- να ψάχνεις τις εμπειρίες πελατών.
Προφανώς και θα βρεις αρνητικές αναφορές για κάθε μοντέλο, όταν όμως το QQ έχει ένα μόλις χρόνο στην αγορά και θα πρότειναν σε κάποιο γνωστό τους το 1/3 μόλις των ιδιοκτητών, την στιγμή που για άλλα αυτοκίνητα το ποσοστό αυτό φτάνει το 70-80%, τότε είναι εύλογο να θεωρήσεις ότι υπάρχουν θέματα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αν φταίνε 'παιδικές ασθένειες', κακή γραμμή παραγωγής ή ο εισαγωγέας, προσωπικά λίγη σημασία έχει για εμένα, αυτό ας το δει η Nissan.
Suzuki Vitara 2015