-
Δίκιο έχεις. Γούστα είναι αυτά.
-
Μην ακυρώνεις τον εαυτό σου αδερφέ. Πράγματι έχει αλλαγές !!!!!!! ( Επίσης ένα αυτοκίνητο δεν είναι μόνο η μηχανή ) Αλλά στα φορουμ τι να κάνουμε λέμε ότι μπορούμε να πούμε!!!!!
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά παιδιά κι από μένα... Σορρυ για το οφ τοπικ με το Duster, το θεωρώ παρόμοιο αυτοκίνητο με το vitara, και προσωπικά ποτέ δεν θα έπαιρνα ένα τέτοιο τζιποειδες αν δεν ήταν τετρακίνητο...βέβαια γούστα είναι αυτά...Μακάρι να ήταν μόνο 'γούστα'. Αλλά που τέτοια τύχη.
Ένα κροσόβερ με σχεδιασμό SUV, προσφέρει συγκεκριμένα θετικά στοιχεία, έναντι ενός (σύγχρονου) μικρομεσαίου hatchback στην Ελλάδα.
Κατά την άποψή μου, τα ιδανικά οχήματα για ελλάδα είναι όσα έχουν χαρακτηριστικά SUV, για να μην πω τρακτέρ.
-
Ως προς την 2κινηση σε υπερυψωμένο αυτοκίνητο δίνω ένα δίκιο σε αυτούς που την 'κατακρίνουν'. Φυσικά μέχρι πριν λίγα χρόνια, αποτρεπτική ήταν η 4κινηση λόγω 2000 κυβικών στα περισσότερα. Τώρα σε Vitara, Duster κλπ θα την ήθελα για την μια στο τόσο.
Ναι, το ψηλό όχημα έχει τα υπέρ του σε ορατότητα, πεζοδρόμια, κ@λοδρομους κλπ αλλά 'ξεγελάει' εκτός δρόμου και πέρα από τον χωματόδρομο. Ασφαλτινα λάστιχα, βάρος αυτοκινήτου και ενεργοποιημένο ESP ... και περιμένεις το Pajero να σε τραβήξει ως την άσφαλτο.... [emoji38] -
Για να πουμε και την αλήθεια, σε μια εταιρία που γνωρίζω αρκετά καλά και έχουν πάρει Duster ενώ αυτοί που το οδήγησαν ξενερώσαν στην αρχή από τα φτηνά υλικά , τώρα μου λένε ότι είναι μια χαρά και δεν τους έχουνε βγάλει κανένα πρόβλημα!!
-
Όποιος πήγε και πήρε δικίνητο crossover/suv με σκοπό να το πηγαίνει σε βαθιά άμμο έκανε λάθος επιλογή.
Εγώ εκτός των άλλων στα θετικά των crossover/suv ξεχωρίζω και τους τεράστιους θόλους, την μεγάλη απόσταση των θόλων από τα ελαστικά και φυσικά τα ελαστικά μεγάλου πλαϊνού προφίλ. Πλέον δεν θυσιάζω την ευκολία και την άνεση για κανένα hatchback.
Έχει καταντήσει γελοίο που όλα τα hatchback (μικρά/μικρομεσαία/μεγαλομεσαία) βγαίνουν με κάτι ζαντάρες τεράστιες και κάτι ελαστικά με ανύπαρκτο πλαϊνό προφίλ.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όποιος πήγε και πήρε δικίνητο crossover/suv με σκοπό να το πηγαίνει σε βαθιά άμμο έκανε λάθος επιλογή.Σκοπός δεν είναι εκτός αν αναφέρεσαι σε περιπτώσεις ανίδεου ή και ηλίθιου που δεν ξέρει τι αγόρασε...
Αλλά εκεί που βλέπεις ενα Aygo ή ενα Agila να φτάνει, ενα πολύ βαρύτερο υπερυψωμένο μπορεί να μην το καταφέρει. Και το Aygo στο βάθος σε ξεγελάει!
Χαρακτηριστικο παράδειγμα χωρίς 4κινηση και λοιπά βοηθήματα, τα πανάλαφρα Pony και 2CV να φτάνουν σε απάτητες αμμώδη παραλίες. -
Ο χρήστης zer0c0de έγραψε:
Για να πουμε και την αλήθεια, σε μια εταιρία που γνωρίζω αρκετά καλά και έχουν πάρει Duster ενώ αυτοί που το οδήγησαν ξενερώσαν στην αρχή από τα φτηνά υλικά , τώρα μου λένε ότι είναι μια χαρά και δεν τους έχουνε βγάλει κανένα πρόβλημα!!Το τωρινό.δε Duster έχει βελτιωθεί αρκετά και σε εμφάνιση και σε ποιότητα. Γι' αυτό και αυξήθηκε και η τιμή του.
Στο σχετικό topic όταν ήρθε η πρώτη γενιά του γελουσαμε με την βασική δικινητη έκδοση του με τους αβαφους προφυλακτήρες και... χωρίς προεντατηρες!!! Άκουσον... Αλλα τοτε αυτο κοστιζε 12000€ περιπου. Τώρα στο f/l και εξοπλιστικά είναι άρτιο και δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα.Αξιοσημείωτο πάντως που παρόλες τις καλές πωλήσεις του ως καινούριο, δεν υπάρχει σε ποσότητα ως μτχ και όσα υπάρχουν κρατούν υψηλές τιμές.
-
Τα υπερυψωμένα δικίνητα μπορούν να προσφέρουν λιγότερο άγχος για ένα ανώμαλο δρόμο, ράμπες κ.ο.κ. στον καλό οδηγό και μια ανοχή-ασφάλεια στον άσχετο οδηγό (π.χ. καβαλάει ένα πεζοδρόμιο αν ζοριστεί). 'Βλέποντας' τα λοιπόν σαν χρηστικά εργαλεία, θεωρώ πως έχουν νόημα στην απολύτως βασική και πιο φθηνή έκδοση τους και καλύτερα να μην έχουν τεράστιο ύψος από το έδαφος. Και σίγουρα δεν χρειάζεσαι γκάζια για αυτή την οδήγηση.
Αλλά θεωρώ αδύνατο να μάθει κάποιος να οδηγεί καλά αν δεν περάσει από κάποιο καλοστημένο κι ελαφρύ hatchback. Να αισθάνεσαι τι κάνεις και να σε εμπνέει σιγά-σιγά να διερευνάς τα όρια δρόμου-αυτοκινήτου-οδηγού.
Όσον αφορά τη σύγκριση βασικών εκδόσεων Vitara ως προς Duster, εγώ θα προτιμούσα Vitara, γιατί είναι πιο ποιοτική-σύγχρονη κατασκευή, έχει πλουσιότερη βασική έκδοση και οικονομικότερο κινητήρα.
Θα το κρατούσα 10 χρόνια με περίπου 10.000 χλμ /έτος, που σημαίνει οικονομικό όφελος κάπου 3.000 € που υπερκαλύπτει τη σημερινή διαφορά τιμής
(με CO2 123 αντί 145 gr, γλυτώνεις 200 € /έτος για βενζίνη και 120€ /'έτος για τέλη)Για μένα το Sandero Stepway θα ήταν η καλύτερη επιλογή για υπερυψωμένο αυτοκίνητο (ενδεχομένως το 2ο μιας οικογένειας) αν δεν ήταν εντελώς γυμνό στη βασική έκδοση (χωρίς ρύθμιση ύψους καθίσματος και τιμονιού!).
Και φυσικά θα έπρεπε οι εισαγωγείς να φέρνουν τις βασικές εκδόσεις, γιατί συνήθως μας δουλεύουν με τα 'από ...' !
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ εκτός των άλλων στα θετικά των crossover/suv ξεχωρίζω και τους τεράστιους θόλους, την μεγάλη απόσταση των θόλων από τα ελαστικά και φυσικά τα ελαστικά μεγάλου πλαϊνού προφίλ. Πλέον δεν θυσιάζω την ευκολία και την άνεση για κανένα hatchback.
Έχει καταντήσει γελοίο που όλα τα hatchback (μικρά/μικρομεσαία/μεγαλομεσαία) βγαίνουν με κάτι ζαντάρες τεράστιες και κάτι ελαστικά με ανύπαρκτο πλαϊνό προφίλ.
Αισθητικο θεμα και μονο.. δε γραφεις κατι ουσιαστικο σα πλεονεκτημα.. και απο την αλλη αισθητικα ενας γεματος θολος με ζαντολαστιχο και οχι τεραστικοι θολοι με 'μπαλονολαστιχα' και αποσταση ελαστικου-φτερου θεορατη ειναι πολυ καλυτερη στα δικα μου ματια...
Απο εκει και περα πολλα περισσοτερα τα μειωνεκτηματα απο τα πλεονεκτηματα ενος crossover-suv απο το αντιστοιχο 'χαμηλο' αυτοκινητο του οποιου μοιραζονται το σασσι για εμενα παντα.
-
Μεγαλο κεφαλαιο η επιλογη SUV για την Ελλαδα. Οπως ειναι οι δρομοι ειδικα μες την πολη που κανω ας πουμε εγω χλμ ως επι τω πληστον, θα με βοηθουσε το Suv για τις λακουβες, αλλα εχω θεμα με το παρκαρισμα. Το suv ειναι για εμενα αν θελησω να παω και σε καποια χαλαρη διαδρομη σε χωματοδρομο. Αλλιως αναγκαστικα στην πολη ή μηχανη ή καποιο μικρο αμαξι με λαστιχα υψηλου προφιλ οπως εχει το Παντα με σιδερενιες ζαντες. Του χαμηλου προφιλ με μεγαλες ζαντες, ειναι αδυναμια μου. Ομως το λυπαμαι μεσα στην πολη. Σε εθνικη ειναι καλυτερα. Οι Ελληνικοι δρομοι απαιτουν πολλους συμβιβασμους. Και η ασφαλτος που ειναι καθρεπτης.
-
Δε μπορω να καταλαβω γιατι εχετε συνδεσει οτι το suv περναει καλυτερα πανω απο λακκουβες, σαμαρακια και φαγωματα.. Πεζοδρομιο,κρασπεδο μονο καβαλαει πιο ανετα. Δε φτιαχτηκε για να περναει λακκουβες,σαμαρακια κτλπ.. δε φτιαχτηκε καν για αμαξι πολης.. Φτιαχτηκε για ευκολους ανωμαλους δρομους,πατημενο χωμα κτλπ.. Ουτε ανετα ειναι σα λειτουργια αναρτησης, το ακριβως αναποδο λογω σφιχτων ρυθμισεων για τη μειωση των κλισεων αφου ειναι που ειναι ηδη πιο ψηλα και πιο ευπαθη. Στη εθνικη δε εν συγκριση ξανα με το sed.c/d ειναι παντου χειροτερο.
-
Σαφώς και είναι πολύ πιο άνετα τα suv από τα seg c ή d.
Εγώ που άλλαξα από απο golf V σε qashqai είναι η μέρα με τη νύχτα....
Και σε λακούβες και σε σαμαράκια και σε καθημερινή χρήση -
+1000 για το QQ. Το 500Χ από την άλλη δεν μου φάνηκε πολύ άνετο στον δρόμο. Προφανώς σε μεγάλο βαθμό η άνεση και συμπεριφορά στον δρόμο καθορίζεται από τον εκάστοτε κατασκευαστή και δεν έχει να κάνει απλά και μόνο με το ύψος του οχήματος από τον δρόμο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αισθητικο θεμα και μονο.. δε γραφεις κατι ουσιαστικο σα πλεονεκτημα.. και απο την αλλη αισθητικα ενας γεματος θολος με ζαντολαστιχο και οχι τεραστικοι θολοι με 'μπαλονολαστιχα' και αποσταση ελαστικου-φτερου θεορατη ειναι πολυ καλυτερη στα δικα μου ματια...Απο εκει και περα πολλα περισσοτερα τα μειωνεκτηματα απο τα πλεονεκτηματα ενος crossover-suv απο το αντιστοιχο 'χαμηλο' αυτοκινητο του οποιου μοιραζονται το σασσι για εμενα παντα.
Δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαραθέσεων.
Ο καθένας μας (εδώ μέσα) ακολουθεί την δική του τετράτροχη φιλοσοφία και βλέπει το θέμα από την δική του οπτική γωνία.Η δική μου φιλοσοφία είναι αποτέλεσμα των δικών μου εμπειριών στο δρόμο και φυσικά δεν πείθομαι από φορουμικές απόψεις.
Και δεν πείθομαι γιατί οι προσωπικές εμπειρίες είναι περισσότερο 'πειστικές' από οτιδήποτε άλλο.Για το μόνο που λυπάμαι και θα ήθελα να γυρίσει ο χρόνος πίσω, είναι για κάποιες πολύ κακές επιλογές αυτοκινήτων που έκανα ή μάλλον μου έκαναν... Πεταμένα χρήματα. Κρίμα.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δε μπορω να καταλαβω γιατι εχετε συνδεσει οτι το suv περναει καλυτερα πανω απο λακκουβες, σαμαρακια και φαγωματα.. Πεζοδρομιο,κρασπεδο μονο καβαλαει πιο ανετα. Δε φτιαχτηκε για να περναει λακκουβες,σαμαρακια κτλπ.. δε φτιαχτηκε καν για αμαξι πολης.. Φτιαχτηκε για ευκολους ανωμαλους δρομους,πατημενο χωμα κτλπ.. Ουτε ανετα ειναι σα λειτουργια αναρτησης, το ακριβως αναποδο λογω σφιχτων ρυθμισεων για τη μειωση των κλισεων αφου ειναι που ειναι ηδη πιο ψηλα και πιο ευπαθη. Στη εθνικη δε εν συγκριση ξανα με το sed.c/d ειναι παντου χειροτερο.+10000000000000000
Χειρότερα κρατήματα λόγω ύψους και κλίσεων στις στροφές, χειρότερη αεροδυναμική=μεγαλύτερη κατανάλωση+αεροδυναμικοί θόρυβοι σε υψηλές ταχύτητες, μεγαλύτερο βάρος συνήθως, πιο ακριβή τιμή πώλησης εννοείται....γενικά μια δημιουργία του μάρκετινγκ που χωρίς να υπερέχει κάπου, το αντίθετο μάλιστα, πουλάει σαν ζεστό ψωμί...
-
Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσο πολυ συμφωνω μαζί σας Νονε και Κώστα . Ιδιαίτερες απαιτήσεις με οδήγησαν προσωπικά στην απόφαση να απαλλαγώ από την 146ts sportkit και να αποκτήσω το δικό μου SUV όχημα. Να σημειώσω πως μέσα στην πόλη συνεχίζω τις μετακινήσεις μου με το seicento sporting το οποιο συντηρώ και προσέχω σαν κόρη οφθαλμού .
Ακριβώς όμως για το λογο αυτό δεν μπορώ να μη γελάω όταν σε νήματα όπως το τρέχον ενθουσιώδεις θιασώτες των SUV γράφουν με ιδιαίτερη θέρμη για την οδική συμπεριφορά αυτών των οχημάτων σε στροφιλικια ή σε φαρδιους ασφαλτινους δρόμους. Λίγες μόνο φωτεινές εξαιρέσεις μοιράζονται τις off road εμπειρίες τους. Διαβάζεις για οικονομία στην κατανάλωση, συνδεσιμότητα κλπ που μπορείς να τα βρεις σε οποιο όχημα της γκάμας κάθε εταιρείας. Η αληθεια αν κρίνω από την περίπτωση μου είναι πως και τα SUV και τα crossover έχουν λογο ύπαρξης.Λιγότερα ή περισσότερα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έναντι άλλων οχημάτων. Για να θυμηθούμε όμως ότι είμαστε στο νήμα του βιταρα... μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει ποια είναι τα συν και πλην σε σχέση με το scross? -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Σαφώς και είναι πολύ πιο άνετα τα suv από τα seg c ή d.Εγώ που άλλαξα από απο golf V σε qashqai είναι η μέρα με τη νύχτα....
Και σε λακούβες και σε σαμαράκια και σε καθημερινή χρήσηΣυγκρινεις 2 πολυ συγκεκριμενα αυτοκινητα και δε εχω κανενα λογο να διαφωνησω.. καβαλα π.χ. ενα rav και μετα ενα avensis και θα καταλαβεις ακριβως ποσο δικιο ή γενικα της ιδιας εταιριας το suv και το οικογενειακο.
-
Έχεις δίκαιο, δεν θα πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις συγκεκριμένα, αυτό το παράδειγμα είχα όμως
Πάντως νομίζω ότι γενικά τα suv υπερέχουν σε άνεση.
Τα Toyota εξαιρούνται γενικώς γιατί τόσο η άνεση όσο και η συμπεριφορά τους είναι απο τις χειρότερες.... -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Έχεις δίκαιο, δεν θα πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις συγκεκριμένα, αυτό το παράδειγμα είχα όμωςΠάντως νομίζω ότι γενικά τα suv υπερέχουν σε άνεση.
Τα Toyota εξαιρούνται γενικώς γιατί τόσο η άνεση όσο και η συμπεριφορά τους είναι απο τις χειρότερες....Ελπίζω να έχεις εμπειρία για αυτό που λες γιατί προσωπικά έχοντας οδηγήσει και rav και νεο qq το qq και περισσότερο κοπαναει και χειρότερο είναι οδικα.
Suzuki Vitara 2015