-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Επιβεβαιώνεται αυτό που έχω γράψει και εγώ για το Vitara αλλά και για πολλά ακόμη νέα Crosover που κυκλοφορούν.
Τα φτιάχνουν σαν να είναι 'μπασμένα'.
Το περιορισμένο εξωτερικό ύψος του αυτοκινήτου, έχει αντίκρυσμα και σε περιορισμένο εσωτερικό ύψος.
Η διαφορά στο εσωτερικό ύψος είναι εμφανέστατη σε σύγκριση με το Grand Vitara. Καμιά σχέση.Δυστυχως ειναι το 'κοστος' που πρεπει να πληρωσεις για χαρη του αεροδυναμικου ή κουπέ σχεδιασμού. Είναι αδύνατον εξωτερικά η οροφή να έχει καμπύλη προς τα πίσω και μέσα ο χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών να παραμείνει άθικτος. Πήγα κι εγώ στην Αυτοκίνηση και δοκίμασα αυτά τα crossover. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν το Vitara και το HRV. Ειδικα σε ενα Vitara με ηλιοροφη που μπηκαμε μαζι με τον πατερα μου και κατσαμε στο πισω καθισμα, με το που καθομαστε ακουμπανε τα κεφαλια και των δυο στον ουρανο, κοιταζομαστε και βαζουμε τα γελια. Στο μοντελο χωρις ηλιοροφη ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα αλλα και παλι ο χωρος δεν ειναι επαρκης. Σε τετοια μοντελα μονο παιδια θα πρεπει να καθονται στο πισω καθισμα διαφορετικα παιζεις κορωνα γραμματα εναν τραυματισμο του πισω συνεπιβατη αν περασεις με ταχυτητα πανω απο μεγαλη λακκουβα η σαμαρακι. Στο HRV τα πραγματα ειναι πιο 'ευρυχωρα', μονο κάποιος ανω του 1.85 ύψος θα εχει προβλημα, αλλα η κουπε σχεδιαση της οροφης σε συνδυασμο με τα μικρα πισω παραθυρα δημιουργουν ενα κλειστοφοβικο συναισθημα που φανταζομαι ειναι δυσκολο να υφισταται κανεις για μεγαλο χρονικο διαστημα. Εγω ας πουμε δε θα μπορουσα να κανω ανετα το Αθηνα - Θεσσαλονικη στο πισω καθισμα ενος HRV χωρις να ζαλιστω ή να αισθανθω πληκτικα και κλειστοφοβικα.
Σχετικα χαμηλο ουρανο για τους πισω εχουν και τα Qashqai/Kadjar αλλα οχι σε βαθμο που να κατανταει ενοχλητικο. Για μενα που το Α και το Ω ενος αυτοκινητου ειναι η ασφαλεια και οι χωροι - ανεση, δε θα μπορουσα να συμβιωσω ποτε με τετοια 'ελαττωματα'. Χιλιες φορες ανεση, αισθημα ευρυχωριας και καλη ορατοτητα εμπρος και δεξια αριστερα παρα ομορφιες και αεροδυναμικοι σχεδιασμοι σε ενα crossover. Γι αυτο και δεν καταλαβα ποτε τη λογικη της σειρας των κουπε Χ (Χ4, Χ6) της BMW. -
Εντάξει εγώ θεωρώ ότι είναι για γέλια να δίνει κάποιος ένα σκασμό χρήματα για κροσόβερ και να μην έχει στο εσωτερικό του, διαθέσιμο ύψος για να μην νοιώθει κλειστοφοβία.
Υποτίθεται ότι μιλάμε για κροσόβερ σχεδιασμούς και εδώ φθάσαμε στο σημείο τα κροσόβερ να έχουν στοιχεία από άλλες κατηγορίες αυτοκινήτων.Το ποιο γελοίο για μένα είναι να νοιώθει κανείς πολύ ποιο άνετα σε ένα μικρό φτηνό πολυμορφικό π.χ. ένα Panda παρά σε ένα Vitara ή HRV.
Το θέμα της αεροδυναμικής νομίζω ότι απλά είναι μία δικαιολογία που πιθανά χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για να καλύψουν τα 'θέλω' του μάρκετινγκ για αμαξώματα που να απευθύνονται σε περισσότερους πελάτες. Δηλ. και λίγο από κροσόβερ και λίγο από hatcback και λίγο από station wagon και λίγο από suv και λίγο από κουπέ ... Αχταρμάς.
-
Crossover σημαίνει συγκερασμός κατηγοριών έτσι κι αλλιώς.
-
Τελικά είναι αυτό που λες.
Πάντα είχα την εντύπωση ότι τα Crossover είναι εξέλιξη των SUV/Offroad με προσανατολισμό το οδικό δίκτυο και λιγότερο το off-road. Αλλά τελικά δεν είναι αυτό.Ίσως για αυτό το λόγο σε εμένα πολύ λίγα Crossover μου προκαλούν το ενδιαφέρον, σε αντίθεση με τα τετραγωνισμένα SUV τύπου GV, Renegade, Jimny, Pajero, Rav4 κλπ...
-
Υπάρχει κάποιος που να έχει το 1.6 βενζίνη ή το 1.4S? Για το πρώτο με ενδιαφέρει το κατά πόσο κινείται αξιοπρεπώς σε ταξίδι ή έχει εμφανή αίσθηση 'underpowered' και για το δεύτερο η πραγματική κατανάλωση. Δοκίμασα το 1.6 diesel, πολύ καλό τράβηγμα και φαίνεται οικονομικό αλλά ξενίζει λίγο ο ήχος φορτηγού στο ρελαντί... Τα βενζινοκίνητα δεν φαίνεται να τα έχει κανείς για δοκιμή στην Αθήνα.
-
Δεν έμπαινε σε λειτουργία το start-stop στο ρελαντί;
-
To πετρελαιοκίνητο έχει τόση ροπή που με το 'ρελαντί' (περί τις 1000 στροφές;) σχεδόν χωρίς να πατάω γκάζι προσπέρασα
μηχανάκι μέσα σε κίνηση... Ναι στα φανάρια όντως έσβηνε, μάλλον θα έπρεπε να πω καλύτερα ότι ο ήχος ήταν κάπως ενοχλητικός στις χαμηλές στροφές γενικότερα. Στα 120 χλμ/ώρα με 6η ήταν αρκετά ήσυχο πάντως. -
τον πετρελαιοκινητο κινητηρα τον παιρνει απο την Fiat. Νομιζω οτι το ιδιο ισχυει και τον 1400αρι τουρμπο βενζινης.
Σε διαφορα reviews παντως ειχα διαβασει οτι το diesel ειδικα για το renegade που το εψαχνα και πιο διεξοδικα ηταν καλυτερος σαν κινητηρας απο την εκδοση 1400 βενζινη με τους 140 ιππους. Δεν ισχυε ομως το ιδιο για τον 1400 βενζινης με τα 170 αλογα.
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Υπάρχει κάποιος που να έχει το 1.6 βενζίνη ή το 1.4S? Για το πρώτο με ενδιαφέρει το κατά πόσο κινείται αξιοπρεπώς σε ταξίδι ή έχει εμφανή αίσθηση 'underpowered' και για το δεύτερο η πραγματική κατανάλωση. Δοκίμασα το 1.6 diesel, πολύ καλό τράβηγμα και φαίνεται οικονομικό αλλά ξενίζει λίγο ο ήχος φορτηγού στο ρελαντί... Τα βενζινοκίνητα δεν φαίνεται να τα έχει κανείς για δοκιμή στην Αθήνα.Καλημέρα.
Εχω το 1.4s.
Κατ'αρχάς ο κινητήρας αυτός δεν έχει καμμία σχέση με fiat.
Από 'τραβήγματα' πρακτικά υπάρχουν 2 mode:- Με το κουμπί του allgrip στο auto. Χαμηλή ροπή, μέτρια επιτάχυσνη μέχτι 4k rpm, καλή μέχρι 6k+rpm
2.Το ίδιο σε sport = αλλάζει και η χαρτογράφηση. Εξαιρετική ροπή από 1.5k rpm μέχρι 5.2κ. 'Αίσθηση' τραβήγματος στα επίπεδα της delta 1.8 di που είχα (...φυσικά λόγω μικρότερου βάρους!)
Γενικά το μοτεράκι δείχνει εξαιρετικό! Είναι και πολύ ήσυχο, άνευ κραδασμών.
Κατανάλωση: Στα 300km που έχω κάνει, με τη δική μου φιλοσοφία περί στρωσίματος (=δεν υπάρχει!), με το 90% από αυτά σε αστικό περιβάλλον με όχι όμως πολύ κίνηση αλλά με αρκετά φανάρια, η μέση στο trip είναι 7.8, στην αρχή ήταν κάτω από 7. Το start-stop όμως δεν το έχω δει να ενεργοποιείται, ίσως γιατί η διαδρομές μου είναι κάτω από 15'...
- Με το κουμπί του allgrip στο auto. Χαμηλή ροπή, μέτρια επιτάχυσνη μέχτι 4k rpm, καλή μέχρι 6k+rpm
-
Sorry νόμιζα ότι μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα και στον βενζινοκίνητο.
Η έκδοση που έχεις δηλαδή είναι με την 4 κίνηση και το αυτόματο ;
Καλή κατανάλωση δείχνει να έχει . Για την ακρίβεια πολύ καλή .
Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος ποια είναι η τιμή του ;
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Για περίπου τόσο το είχα, κοντά στο 7,5-8 σε νορμάλ συνθήκες και 8+ αν το πιέσεις.
Μου φαίνεται περίεργο πάντως ο κινητήρας αυτός να μην έχει σαν βάση τουλάχιστον τον αντίστοιχο της Fiat (κυβισμός και ονομασία μου κάνουν αρκετή σύμπτωση). Όχι ότι αυτό είναι κακό, τουναντίον (παλιά είχα μια 156 και ήμουνα απόλυτα ευχαριστημένος σε θέμα αξιοπιστίας...).Τελικά παράγγειλα το 1.6 diesel, με γνώμονα την μικρότερη κατανάλωση και την μεγαλύτερη ροπή. Αποδέχτηκα το τίμημα του θορύβου.
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Sorry νόμιζα ότι μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα και στον βενζινοκίνητο.Η έκδοση που έχεις δηλαδή είναι με την 4 κίνηση και το αυτόματο ;
Καλή κατανάλωση δείχνει να έχει . Για την ακρίβεια πολύ καλή .
Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος ποια είναι η τιμή του ;
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Είναι τερακίνητο αλλά με manual.
25500 περίπου με extra μεταλλικό, rugged pack, armrest, κανονική ρεζέρβα, πίσω αεροτομή, κιτ καπνιστή...
Το αυτόματο είχε μεγαλύτερη παράδοση.
Επίσης, ειδικά για το 1.4s, το αυτόματο δεν είναι το διπλοσύμπλεκτο, αλλά κλασσικό 6 τάχυτο aisin (όποιος δεν διαβάσει προσεκτικά τις ανακοινώσεις της Ελληνικής αντιπροσωπείας τα μπερδεύει...). Φυσικά, έχοντας την αντίστοιχη υλοποίηση του aisin και στη delta, μόνο θετικό το θεωρώ!
Ακόμη και της fiat να ήταν ο κινητήρας, δεν θα είχα κανένα θέμα, το ιταλικό δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα σε αντίθεση με κάποιο πρόσφατο ιαπωνικό που είχα... (απλά θεωρώ ότι πλέον όλα είναι αξιόπιστα, έχουμε φύγει από τα '80s, τόσο τα ιαπωνικά, όσο και τα ιταλικά και γαλλικά. Μία επιφύλαξη για τα dsg όμως της vw την έχω...) -
Και το 1ο κανονικό τεστ με μετρήσεις του boosterjet.
http://autopult.hu/tesztek/megfujva-suz ... teszt.html
Επιβεβαιώνει την αίσθηση μου ότι είναι γρηγορότερο από το 10.2 0-100 (μέτρησαν 9.1), αλλά και τη πραγματική κατανάλωση που είναι στα 7.5 μικτή αντί για τα 5.4 (!) της suzuki...
Προβλέπω να αντικατασταθούν όλοι οι κινητήρες βενζίνης της suzuki με εκδόσεις του boosterjet, με πρώτο το swift sport.
Ομως δεν νομίζω να αναστραφεί το κλίμα 'diesel'...
Περιμένω και το τεστ των 4T... -
τι εννοεις να αναστραφει το κλιμα 'diesel' ;
την καταναλωση σωστη την βρισκω... τιμια με αλλα λογια.
Και το αυτοκινητο στα σκουρα χρωματα ειναι πολυ ομορφο.
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
τι εννοεις να αναστραφει το **κλιμα 'diesel' **;την καταναλωση σωστη την βρισκω... τιμια με αλλα λογια.
Και το αυτοκινητο στα σκουρα χρωματα ειναι πολυ ομορφο.
...πουλάει... Πλέον μόνο κριτήριο φαίνεται να είναι η υποσχόμενη οικονομία...
Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι πράγματι έτσι, καθώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, αλλά η αγορά του αυτοκινήτου σε μια προσπάθεια ανάκαμψης, το έχει περάσει... -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Και το 1ο κανονικό τεστ με μετρήσεις του boosterjet.
http://autopult.hu/tesztek/megfujva-suz ... teszt.html
Επιβεβαιώνει την αίσθηση μου ότι είναι γρηγορότερο από το 10.2 0-100 (μέτρησαν 9.1), αλλά και τη πραγματική κατανάλωση που είναι στα 7.5 μικτή αντί για τα 5.4 (!) της suzuki...
Προβλέπω να αντικατασταθούν όλοι οι κινητήρες βενζίνης της suzuki με εκδόσεις του boosterjet, με πρώτο το swift sport.
Ομως δεν νομίζω να αναστραφεί το κλίμα 'diesel'...
Περιμένω και το τεστ των 4T...Ουγγρικο ειναι το site; Τεσπα, ωραιο το μαυρο. Το δειχνει πολυ ποιο ομορφο. Να αντικατασταθουν. Γιατι να εχεις 1.6lt ατμοσφαιρα και να μην εχεις το παραπανω μοτερ; Δεν νομιζω η βενζινη να βγαινει οικονομικοτερη του ντιζελ για να το αντικαταστησει.
-
Παιδιά εσείς που έχετε τον Diesel κινητήρα θέλω να ρωτήσετε τους μηχανικούς σας αν ο κινητήρας έχει το πρόβλημα των αντίστοιχων κινητήρων της Φιατ , δηλαδή το πρόβλημα με την καδένα ( αντικατάσταση στα 150.000 χλμ αλλιώς σπάει!!!!!) ή η Σουζουκι το πρόσεξε και την έκανε πιο αντοχής;
-
ποιος να εχει προλαβει να κανει 150.000 χλμ με το νεο Vitara ?
Και επισης ειναι δεδομενο οτι υπαρχει τετοιο ζητημα με τον συγκεκριμενο κινητηρα ; Γιατι μονο θετικα εχω ακουσει
Υ.Γ. νομιζω οτι η suzuki δεν εχει εχει βαλει 'χερι' στον κινητηρα.
-
Αν η suzuki εχει πάρει μόνον την πατέντα δεν υπάρχει πρόβλημα. Η καδένα λένε ότι είναι υπερβολικά λεπτή γι αυτό και σπάει , εξ αυτού και ένας ενημερωμένος μηχανικός θα πρέπει να σας πει κάποια στιγμή αν θα πρέπει να αλλάξετε το κιτ της καδένας. Αν έχετε κάποια ενημέρωση γι αυτό παρακαλώ γράψτε το. Το ίδιο πρόβλημα έχουν και όσες εταιρίες έχουν αυτόν τον κινητήρα (τουλάχιστο τον 1.3 πχ opel).
-
Καλησπερα ειμαι κατοχος του scross 1.6 diesel 4x4 και ο κινητηρας απο οτι μου ειπαν στην αντιπ/πεια εχει ΙΜΑΝΤΑ και αλλαζει καθε 5 χρονια ή 140.000χλμ.Βεβαια οταν πρωτοπηγα να δω το αμαξι στην Αθηνα μου ειπαν οτι εχει καδενα αλλα εδω στην Θεσσαλονικη 2 αντιπ/ειες που ρωτησα μου ειπαν οτι εχει ιμαντα....
Suzuki Vitara 2015