-
Οδηγικές εντυπώσεις:
Πρώτη σφαλιάρα από το Vitara: το κεφάλι βρίσκει έντονα στην οροφή. Κάθομαι πίσω μου, τα ίδια. Ποιος σκέφθηκε να βάλει ηλιοροφή στο εκθεσιακό όχημα; Γκρρρρ!
Κάνω το τουρ μου, φτάνω στον χώρο αποσκευών. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, έχουμε 375 λίτρα χωρίς ρεζέρβα. Τι καταλαβαίνει ο καθένας μας; Ότι θα πρέπει να αγοράσει μια ρεζέρβα ανάγκης και να την έχει να περιφέρεται στο πορτ-μπαγκάζ, τα καλά τού υγραερίου. Αμ δε! Το λοιπόν, ο χώρος είναι πάρα πολύ αξιοπρεπής! Πρώτον, βγάζεις το πρώτο δάπεδο κι ο χώρος βαθαίνει 15-20 πόντους. Το πρώτο δάπεδο είναι παντελώς άχρηστο, εξυπηρετεί μόνο να φαίνεται ίσιος ο χώρος φόρτωστης. Κλάιν! Στην πυρά!
Δεύτερον, ανασηκώνεις το δεύτερο κάλυμμα κι ανακαλύπτεις ότι υπάρχει πρόβλεψη για ρεζέρβα, μαζί με το κατάλληλο σπείρωμα. Απλώς πρέπει να την πληρώσεις έξτρα. Ή να στην κάνουν δώρο.
Τρίτον, πετάς την εταζέρα (το αυτό κάνω σε κάθε μου όχημα) και το χορταστικό εσωτερικό ύψος, συν τη σχεδίαση της πόρτας που έλεγε ο Λάπης, κάνουν το θαύμα τους. Ο χώρος αποσκευών είναι αξιοπρεπέστατος. Εντάξει, δεν είναι Verso (ποιος θα μπορούσε άλλωστε να τα βάλει με πολυμορφικό, που είναι και 20 πόντους μακρύτερο) αλλά είναι μια χαρά. Κι η ρεζέρβα έχει τη φωλίτσα της, δε θα περιφέρεται στα πόδια σας.
Πάμε στην οδήγηση: το αμάξι είναι ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΟ! Καμία σχέση με Kamiq CNG και Dacia Duster. Είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο, ένα πραγματικό εργαλείο. Τι να πρωτογράψω;
- Η μπαταρία κάνει δουλειά 1. Γεμίζει πολύ όμορφα το κενό στις ξετούρμπιστες σαλ και δίνει σχεδόν ατμοσφαιρική απόκριση. Τίποτα δεν είναι όπως τα κυβικά κι η ατμόσφαιρα, αλλά εδώ πλησιάζει πολύ.
2) Η μπαταρία κάνει δουλειά 2. Ο υπολογιστής ταξιδίου έλεγε 9.4 λίτρα (τι έκανε ο προηγούμενος ο κανίβαλος?), τον μηδένισα και στο τέλος έλεγε 5,9! Ναι, καλά διαβάσατε! Με το AC μονίμως σε λειτουργία, αρκετά πατήματα που δε θα έκανα στην καθημερινότητά μου. Με κάμποσο μποτιλιάρισμα (Αλίμου, παραλιακή μέχρι τη Γλυφάδα με έργα, αναστροφή στον Άγιο Κωνσταντίνο, γενικώς αρκετό σταμάτα-ξεκίνα). Και το καλύτερο; Είχα το τετρακίνητο, που είναι 100 κιλά βαρύτερο. Υπολογίστε άνετα 5,5 λίτρα με ανέμελη οδήγηση και 5 με προσεκτική περιαστική. Μην πω και παρακάτω.
-
Όταν ανεβάζεις σαλ, έχει καλή ροπούλα (23 κιλά είναι αυτά) και δε σου λείπει η δύναμη πουθενά. Χορταστικό γκάζι, παρ' ότι θεωρητικά έχει την ίδια ιπποδύναμη με το Verso (129), τούτο δω φαίνεται πολύ πιο αγρίμι.
-
Το ACC είναι μια αποθέωση, ένα ποίημα, poetry in motion. Το καταβολεύτηκα από την πρώτη στιγμή, δούλευε πάρα πολύ καλά και το είχα μονίμως ενεργοποιημένο. Ό,τι γράφουν τα λοιπά μέλη τόσο καιρό, ισχύει στο ακέραιο! Ήταν πάντα άμεσο κι αποτελεσματικό, το εμπιστεύτηκα αμέσως και το άφηνα να αναλαμβάνει το αρχικό φρενάρισμα στα φανάρια. Με έριχνε από τα 80 στα 35-40 και μετά έπαιρνα τα ηνία. Δυστυχώς, παρ' ότι διαφημίζουν λειτουργία Stop&Go για το αυτόματο, ο πωλητής επιμένει ότι δεν είναι τέτοια. Οπότε αυτό μας απομακρύνει λίγο από το αυτόματο, περισσότερα για αυτό σε λίγο.
-
Τιμονάκι που ελαφραίνει πολύ στις χαμηλές ταχύτητες, ήταν το πρώτο χαρακτηριστικό που μου έλειψε όταν μπήκα στο Verso. Σε συνδυασμό με τις μαζεμένες διαστάσεις, νιώθεις το αμάξι πολύ μανιτζέβελο στις μανούβρες. Ελαφρύς συμπλέκτης, κιβώτιο που το ξεχνάς, όλα αυτά που ξεχωρίζουν στη σωστή τζαπανίλα.
-
Πολύ άνετη ανάρτηση, εξαφανίζει τα πάντα από κάτω. Μου θύμισε Duster, αλλά χωρίς το ενοχλητικό βύθισμα. Ούτε την αίσθηση πλεύσης που είχε η C4. Αλλά στο Θεό σας, μη με ρωτήσετε για στριψίματα.
-
Πολύ σωστή απόδοση των ηχείων, μάλλον είναι που κυκλοφορώ όλο με αυτοκίνητα 15ετίας. Επίσης, δεν μπόρεσα να επιβεβαίωσω το νύχτα-μέρα των full led. Το ζήτησα για διανυκτέρευση αλλά δε μου το δίνουν.
-
Η ποιότητα των υλικών παραπέμπει σε εργαλείο, όχι σε αμάξι που έχει οποιαδήποτε σχέση με την πολυτέλεια. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, τίποτα δε με ενόχλησε, ενώ ο πίνακας οργάνων ήταν αρκετά συμπαθητικός. Γενικώς θεωρώ πολύ υπερτιμημένη την ποιότητα υλικών, θεωρώ πως είναι κάτι με το οποίο ασχολείσαι μόνο στην έκθεση. Αντιθέτως, πιστεύω ότι είναι υποτιμημένα τα ανοιχτά χρώματα σε καθίσματα, μοκέτες και πόρτες. Φωτίζουν όλο το εσωτερικό.
-
Το μπες-βγες κι η ορατότητα από τη θέση τού οδηγού είναι πιο τζιπάδικη σε σχέση με το Kamiq και την C4. Άλλη μία θετική ψήφος.
Τι με χάλασε; Το ύφασμα του καθίσματος κι η αίσθηση μαξιλαριού (κι όχι μασίφ προϊόντος) του προσκέφαλου. Το κάθισμα μου θύμισε Duster (υπάρχει όμως η επιλογή άλλης επένδυσης, προτιμήστε την όσοι μπορείτε), το προσκέφαλο κάτι παλιά γαλλικά. Με περιέργεια μπήκα στη δοκιμή τού Euro NCAP, να δω αν αυτά τα προσκέφαλα προστατεύουν επαρκώς. Φαίνεται πως το κάνουν: https://cdn.euroncap.com/media/47381/euroncap-2015-suzuki-vitara-datasheet.pdf
Γενικώς όμως φαίνεται ότι έχουν επιλέξει από το κάτω ράφι, μόνο η ακριβή έκδοση έχει ποιοτική επένδυση.
Εν κατακλείδι: το υβριδικό Vitara είναι ένα πάρα πολύ σωστό αυτοκίνητο-εργαλείο. Έχει εξοπλισμό άνεσης κι ασφάλειας που κάνει τη διαφορά. Το μοτέρ του παρέχει ό,τι χρειάζεσαι στην πραγματική ζωή. Η γνωστή αξιοπιστία κι η υψηλή μεταπώληση έρχονται να συμπληρώσουν το πακέτο. Αν έπρεπε να βάλω τίτλο, θα ήταν αυτοκίνητο ουσίας. Λίγα φρου-φρου, πολλή ουσία. Δεν μπορώ να σκεφτώ αντίστοιχο vfm.
-
Πολύ ωραίο review. Το διάβασα με ευχαρίστηση.
Παρατηρήσεις:
Είδατε οι υπόλοιποι ότι τα mild hybrids λειτουργούν, πού με χλευαζετε και με ειρωνεύεστε ;
Σκέψου Ζικο πως με χαλαρή οδηγηση εγώ βλέπω ακόμα και 4.2 -4.3λιτρα με 25-28χλμ/ωρα μέση ταχύτητα!!! . Δεν υπάρχει άλλο εκτός του yaris hybrid που μπορεί να το κοντράρει.
Δηαλδη πολλα από όσα έγραψες θυμίζουν την γενικότερη αισθηση του μικρότερο Swift εκτός της αναρτησης. Στο swift είναι σαν καρτακι μέσα σε πίστα καρτ, με άμεση εναλλαγή κατεύθυνσης, και πούπουλο αλλά είναι σκληρή δηλαδή αποφεύγεις τις λακουβες στον δρομο, απευθύνεται σε αλλο κοινό, το κενό μεταξύ vit και swift το κάλυπτε η Κουλα αλλά μας έριξε χυλόπιτα η μανδαμ.
Μεταξύ μας και εγω ήθελα πιο άνετη ανάρτηση σαν της Κουλαρας αλλά σσσσσσσσ μη το ακούσει το swift..
Ετσι οπως τα διαβάζω βρήκες το αυτοκινητο σου. Άλλωστε άνθρωπος της ουσίας είσαι και οχι της εικόνας.
Υ. Γ Φοβερό το acc και ας μην σταματάς τελείως. Είδες.... Σου λέω έχω κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα με αυτό. Φτου φτου μη το ματιάσουμε
-
Η λειτουργία τού ACC επηρεάζεται από βρωμιές και λάσπες εκεί που είναι η κάμερα; Σου βγάζει ένδειξη δυσλειτουργίας για καθαρισμό;
-
Το acc είναι στον προφυλακτηρα ή πίσω από το σήμα.
Η κάμερα είναι για το lane assist πεζους και δίκυκλα
Σου βγάζει μήνυμα για δυαλειτουργια αλλά στο βιβλιαρακι λέει 'Ρε μπιχλιαρη πλύνε καμία φορά το αυτοκινητο'
Μεχρι στιγμης δεν μου έχει τύχει αλλά έχει τύχει σε άλλους που έβλεπα στο συνεργείο όταν έκαναν σερβις και οταν ρωτούσα πριν την αγορά.
-
Στην πρώτη γενιά που το είχαμε το ραντάρ στο σήμα επηρεάζονταν. Έβγαινε εκτός λειτουργίας για μερικά λεπτά χωρίς να καταλάβεις τον λόγο (μου έχει συμβεί 4-5 φορές στα 5 χρόνια, όχι κάτι που γίνεται συνέχεια). Για την νέα γενιά δεν ξέρω.
Έγραψες ένα ακριβέστατο review. Έτσι είναι όπως τα λες. Και βέβαια έχεις και την τετρα για να πας και καμιά βολτίτσα παραπέρα χωρίς να κολλήσεις. Επίσης το αμάξι είναι ελαφρύ, το έχω ξαναγράψει, βοηθάει και αυτό στην κατανάλωση, για αυτό και στο πετρέλαιο έχω 5-5.5 μέση. Λίγα φρου-φρου, αρκετή ουσία και σχετικό vfm.
Ωστόσο για οδηγό με τις διαστάσεις σου και 3(;) παιδιά είναι πολύ οριακό σε χώρους (και με δύο, πάλι οριακό είναι) ακόμη και αν ο χώρος αποσκευών σε βολεύει. Η ρεζέρβα είναι φάουλ (που δεν υπάρχει 'by default' σε 4κίνητο όχημα), ωστόσο μπαίνει σε δικό της ανεξάρτητο χώρο και πολλοί αγοράζουν μτχ ρεζέρβα (από SX4, Sedici κλπ) αν δεν τους την κανουν δώρο αγοράς.
-
Έχω δύο παιδιά, αλλά γενικώς έχουμε μεγάλες διακοπές (σερί μήνας σε νησί), έχουμε καλομάθει κι από την ευρυχωρία τού επταθέσιου, οπότε ενδέχεται να θέλει κάσα στην οροφή. Χαλάλι.
-
Α! Μπράβο ότι άκουγα για το acc ήταν για την Κουλα που το είχε στο σήμα. Ρωτούσα παντού τότε πριν την αγοράσω αλλά δεν την πρόλαβα.
Αρα όπως λέει ο fiverg ίσως είχε θέμα η εκδοση του acc στο σήμα.
Ήμουν μπροστά σε περιστατικό οπου απο διακοπές ο ιδιοκτήτης μιας Κουλας πήρε τηλέφωνο το συνεργείο και ρωτούσε γιατί του βγάζει μήνυμα δυσλειτουργίας και αυτός απήντησε να πάει να το καθαρίσει με ένα μωρομαντιλο και εν τελη ο ιδιοκτήτης τον ξαναπήρε τηλέφωνο πίσω και είπε οκ έφτιαξε.
Δηαλδη στο σήμα ίσως είχε περισσότερη ευπάθεια στην βρομιά ενώ στο άλλο που είναι σαν πλακέτα καλύτερο και πιο φαρδύ.
-
αντι για μπροσουρα
-
Τι ύψος έχει εκεί.. Φοβερη θέα. Σαν θέα από αεροπλάνο μοιαζει
-
- και φτανει ασφαλτος. μια απο τις ευκολοτερες, εντος νομου και γρηγοροτερες κοντινες εκδρομες, στη κορυφη εχει απιστευτη θεα και κανεις και ανετα πικνικ. εχει κατι παλιες εγκαταστασεις της αεροποριας, ενα-δυο εκκλησακια και βλεπεις απο τη μια μερια θαλασσα και απο την αλλη τον βοιοτικο καμπο. στη διαδρομη για να ανεβεις συναντας και ενα ορειβατικο καταφυγιο σχετικα μεγαλο και τερμα πανω απο τις ανεμογεννητριες οταν φτασεις, εχει και ενα μικρουλικο.
https://www.greek-crossroads.gr/%CE%BA%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82/
αντι για τη διαδρομη που γραφει στο λινκ, θα προτεινα στην παλια εθνικη για θηβα να κανετε αριστερα μετα την αγια σωτηρα και τον φουρνο παρακατω (γλυκος νομιζω λεγεται), εχει μια μικρη πινακιδα αριστερα που λεει προς πορτο γερμενο και αρχ.χωρο ερεχθειας και ακριβως απεναντι εχει εγκαταστασεις αφετηριας αστικων λεωφορειων(!), ειναι η διαδρομη απο Αγιο Γεωργιο, καταπρασινη με καλη ασφαλτο. εχει και ενα ομορφο εκκλησακι λιγο μετα τον Αη Γιωργη, αλλα και σε μια αποτομη δεξια που φαινεται ενας φαρδυς χωματοδρομος αριστερα ανηρορικος πολυ, μπορουν οι τετρακουνητοι να χωθουν και να πανε προς τετραγωνο και κυκλικο πυργο στα βαθυχωρια (δεν ειναι χωρια, τοποθεσιες ειναι). αν δεν βγεις στο χωμα για τους πυργους παει και τάιπ αρ σιβικας, ο δρομος ειναι εξαιρετικος (τιπ για τους τετρακινητους, αντι να πατε απο ασφαλτο, ακριβως πισω απο το καραουλι (το γνωστο μαγαζι με τα κοψιδια) λιγο παρακατω εχει δρομο χωματινο που δισαχιζεις το μακρον ορος και βγαινει στο εκκλησακι που συναντας και απο την ασφαλτο, ειναι πολυ πρασινη ευκολη και ωραια διαδρομη).
ο δρομος λοιπον απο Αη Γιωργη τελειωνει στο δρομο που ενωνει βιλια με πορτο γερμενο, κανετε δεξα προς βιλια και οταν περασετε κατι κατασκηνωσεις στο δεξι χερι, εχει πινακιδα ρπος κιθαιρωνα για να κανετε 130 μοιρες αριστερα και σε εφτα χιλιομετρα βγαινετε κορυφη, το ξαναλεω πανευκολο και ωραια οικογενειακη εκδρομη.
το προτεινω σε ολους, ο δρομος εχει στρωθει ξανα και κανει και για σαυρες. στην επιστροφη γυριστε απο βιλια, μπειτε μεσα στο χωριο και αν ειναι εκτος καραντινας ξεκοιλιαστειτε στις 'μουριες', μιλαμε για τρομερο κρεας. μετα καφεδακι και γλυκα χριατικα στα 30 μετρα παρακατω. αν εχει καραντινα, παλι μπειτε απο βιλια και παρτε γλυκα απο το μαγαζι αυτο, ειναι 30 μετρα δεξια μετα τις μουριες, θα με θυμηθειτε.
-
γλυκατζηδικο-καφενειο https://www.google.com/maps/@38.168288,23.3353463,3a,75y,86.04h,73.5t/data=!3m6!1e1!3m4!1saMIKpApt1YyXOGnDqriQeg!2e0!7i16384!8i8192
-
στροφη προς Αη Γιωργη
-
οπσιοναλ διασχιση μακρου ορους https://www.google.com/maps/@38.136488,23.4209378,3a,75y,303.88h,79.05t/data=!3m6!1e1!3m4!1sSEQGSTgqoiMrQ_RyQ5sAMA!2e0!7i16384!8i8192
-
οπσιοναλ στροφη για τους πυργους https://www.google.com/maps/@38.1251394,23.29671,3a,60y,252.29h,85.09t/data=!3m6!1e1!3m4!1sXyDN1bC7cBqqRNHfzpPumA!2e0!7i13312!8i6656
-
στροφη για κιθαιρωνα, ανεβαινωντας απο πορτο γερμενο-ψαθα http:// https://www.google.com/maps/@38.1700744,23.3126331,3a,75y,51.89h,78.6t/data=!3m6!1e1!3m4!1s3ib8UaSeXeuLUXT2gn6ThA!2e0!7i16384!8i8192
ΑρΕς
γιεμ, υποθετω για εσενα ειναι ψωμοτυρι αυτα. τι οχι?
-
Φοβερό ποστ.
Βασικά θα μπορούσες να κάνεις ενα blog με τις συμβουλές σου για εκδρομές και με τα σχόλια που βάζεις και φώτο.
Θα γινόταν σιγά σιγά το νουμερο ένα στην Ελλάδα....
-
Μουριές και γλυκατζίδικο τα έχω τιμήσει δεόντως πολλάκις, πειράζει που πήγα με ταπεινό C3 όλες τις φορές;!
Σε ΤρουΑ!
-
Μετά από έρευνα για μικρό SUV που θέλω να πάρω κοντά στα 20.000 ευρώ, μου άρεσε το Suzuki Vitara στα 1.400cc και 129ps. Πολύ καλο οδηγικά με χαμηλές καταναλώσεις καθώς είναι ημιυβριδικό και ικανοποιητικούς χώρους χωρίς να είναι θηρίο.
Είδα στην έκθεση την πλούσια έκδοση η οποία περιελαμβάνει και την πανοραμική ηλιοροφή που κλείνει με κουρτινάκι. Είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακή αλλά έχω τους εξής προβληματισμούς:
-
Σε περίπτωση πρόσκρουσης ή ανατροπής πόσο ασφαλές είναι;
-
Το 'κουρτινάκι' είναι αρκετό για τις μέρες με αρκετή ηλιοφάνεια και το καλοκαίρι μήπως οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές (φαινόμενο του θερμοκηπίου).
-
Πόσο εύκολα χαλάνε αυτοί οι μηχανισμοί; Αυξάνει σημαντικά το κόστος συντήρησης;
Όποιος είναι κάτοχος αυτοκινήτου με ηλιοροφή θα το εκτιμούσα πολύ να με διαφωτίσει με κυριότερο ερώτημα το θέμα της ασφάλειας καθώς έχω έναν γιο 2,5 ετών και δεν θα ήθελα με τίποτα να διακινδυνεύσω να πάθει κάτι.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.
ΥΓ. Είδα επίσης τα Hyundai kona, Fiat 500x, Renault captur (στις εκδόσεις 1000cc με 120ps) Και Opel croosland (1200cc - δε μου άρεσε καθόλου στην οδήγηση). Εάν έχετε να προτείνετε και κάποιο άλλο μικρό SUV που δεν έχω δει-σκεφτεί κοντά στα 20.000 ευρώ θα το εκτιμούσα επίσης.
-
-
ρε συ δουβλη αυτο λεγω, ειναι βολταρες κοντινες για ολο το κοζμο, οχι που παιρνει ο αλλος το σουβι για να πηγαινει μεχρι κολιατσου. καλη διαθεση θελει. καποιες φορες και μια τραγανη στο δεξι. το καθισμα. αληθεια τι κανει η εξαδελφη? καλα?
-
Για να το σκέφτεσαι, πα' να πει ότι χωράς. Εγώ το επισκέφθηκα χτες κι ένιωθα σαν τον Αθανάσιο Διάκο, αλλά από την ανάποδη. Περίπτωση ασφάλειας δεν πρέπει να τίθεται. Ηλιοροφές υπάρχουν πολλές δεκαετίες τώρα, ενώ πλέον μεγαλώνουν. Σε μερικά μοντέλα, καταλαμβάνουν όλη την οροφή. Στο Tesla Model 3 για παράδειγμα, που θεωρείται το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον κόσμο: https://cleantechnica.com/2019/06/26/why-tesla-model-3-is-the-safest-car-on-the-planet-video/
-
δεν εχω πλεον βιταρα ή μαλλον δεν εχω πληρους χρησης. και σε οτι ειχα/εχω δεν υπαρχει οροφη. αλλα γνωριζω οτι με 20 χιλιαρικα δεν παιρνεις βιτ με οροφη, τουλαχιστον δεν παιρνεις τετρακουνητο που ειναι βασικα ο λογος επιλογης βιταρα. και οτι το αιρ κοντισιον που εχει ειναι εξαιρετικα δυνατο και δεν υπαρχει περιπτωση να του αντισταθει η οροφη. οτι πιο δυνατο ειχα ποτε σε κλιματισμο. η οροφη παντως κοβει εσωτερικο υψος και πρεπει να δεις αν εισαι ανετα και για να τοποθετειται εργστασιακα ειναι σιγουρα ασφαλεστατη. περι ζημιων κτλ, η γενικη αξιοπιστια του μονδελου ειναι εξαιρετικη αλλα της οροφης συγκεκριμενα ειναι ελαχιστα τα δειγματα για να υπαρξει αποψη. βασικα να εχεις υποψιν σου οτι οροφη εδινε η σουζ μονο στα καταργημενα πλεον πετρελαιοκινητα και στα ατμοσφαιρικα 1.6. στο κορυφαιο και δυνατοτερο και απο τα σημερινα s δεν την προσφερε ουτε σαν aftermarket. το s λοιπον που ειχα ηταν σκληροτερο ολων σε ρυθμισεις αναρτησης και ειναι και απο τα σημερινα χίμπριντ. ισως αυτος να ηταν ο λογος.
-
Εγώ θα έλεγα ότι η οροφή ίσως είναι και πλεονέκτημα γιατί σε πολλά crash-test που έχω δει δοκιμάζονται αυτοκίνητα με ηλιοροφή . Μήπως λοιπόν αυξάνει την αντοχή (έστω και λίγο ) της οροφής ? Δεν το ξέρω, απλά μια διαπίστωση κάνω.
-
Από ηχομόνωση τι λέει;
-
Δεν ξέρω ειδικά για την ηλιοροφή του Vitara, αλλά, στο swift που είχα ρωτήσει δεν έβαζαν. Μου αρέσει και στο άλλο αυτοκίνητο, έχω από το 2011 (δύο διαδοχικά). Ο μικρός σου σίγουρα θα γουστάρει τρελά. Μη φανταστείς βέβαια ότι το τζάμι θα το ανοίγεις πολύ συχνά γιατί οπουδήποτε πλην απογευματινών χαλαρών διαδρομών κάνει θόρυβο ή θα χτυπάει ο ήλιος.Το κουρτινάκι θα ανοίγεις πιο συχνά και την ανάκληση. Για ασφάλεια, δεν μπορώ να σκεφτώ άσχημα πράγματα εκτός αν σου επιτεθεί γύπας ή φτύνει κανείς φορτηγατζής όταν περνάς. Από προβλήματα μην το ματιάσω με την λειτουργία και νερά δεν έχω θέμα. Πάρτο!
-
Η ηλιοροφή είναι πιο ωραία το βράδυ ή όταν έχει συννεφιά. Πιο πολύ θα την ανοίγεις τον χειμώνα παρά το καλοκαίρι.
Suzuki Vitara 2015