-
Μήπως εννοείς το Renegade Κωστή; Το Cherokee είναι αρκετά μεγαλύτερο.
-
Εννοω οτι έχουμε και ένα cherokee 3,7 KK για τα δύσκολα...
-
Εννοω οτι έχουμε και ένα cherokee 3,7 KK για τα δύσκολα...
Αυτά είναι!
Εμένα μου αρέσει πολύ αυτή η έκδοση και πιστεύω ταιριάζει πολύ στον lifestyle χαρακτήρα γενικά της σειράς 500. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι η σειρά επιβατικών που τροφοδοτεί την Fiat εδώ και χρόνια.
Το 4Χ4 τώρα είναι μεγάλο θέμα. Νομίζω έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι, τελικά σε αυτοκίνητα που οδηγούμε κυρίως πόλη και αυτοκινητόδρομους κατά 98-99% περισσότερα 'χάνεις', πάρα κερδίζεις με την 4κινηση, ειδικά αν έχεις πολλαπλά οχήματα.
-
Ε εντάξει κι εγώ έχω ένα Land Rover Discovery για τα δύσκολα, αλλά χαίρομαι που το μικρό μου Sirion έχει μια τετρακίνηση για τα χιόνια και την άμμο. Ε καίει και λίγο παραπάνω, και τι έγινε μωρέ; Πάλι λιγότερο καίει από το το Saab των 200 ίππων. Χαχα.
-
Φανταστικό αυτό το μπλε , δεν μου αρέσει γενικά το μπλε αλλά αυτό είναι πολύ ωραίο ούτε πολύ βαθύ , ούτε πολύ ανοικτό ή έντονο όπως των Peugeot. Είναι στάνταρ χρώμα ή μόνο για την συγκεκριμένη έκδοση;
-
Ε εντάξει κι εγώ έχω ένα Land Rover Discovery για τα δύσκολα, αλλά χαίρομαι που το μικρό μου Sirion έχει μια τετρακίνηση για τα χιόνια και την άμμο. Ε καίει και λίγο παραπάνω, και τι έγινε μωρέ; Πάλι λιγότερο καίει από το το Saab των 200 ίππων. Χαχα.
Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα .Αν πρέπει να δώσεις επιπλέον κάποιες χιλιάδες ευρω ,περίπου 5.000 ή 6.000 αν θυμάμαι καλά, το σκέφτεσαι αλλιώς.Επίσης κάποια στιγμή 4χ4 έβγαινε μόνο το 2.0 diesel ,οπότε βάλε και φόρο πολυτελούς διαβίωσης.Τωρα δε προσφέρεται καθόλου 4wd οπότε σε βγάζει και από το προβληματισμό...
Σκόπελο πάντως που ήμουν για μια βδομάδα ήταν ότι επρεπε!
-
Σχετικά αρχάριος σε αυτόματο για βοηθήστε λίγο.
Χαζεύοντας το trip καθώς ρολαρε το αυτοκίνητο με D πηγαίνοντας με πολύ λίγα χιλιόμετρα, χωρίς γκάζι η κατανάλωση ήταν στα ύψη.
Α) κάνω ζημιά στο κιβώτιο πηγαίνοντας έτσι?
Β) Όντως καίει τόσο στο 'ρελαντί'?
Στο λίγο που το οδήγησα με ενοχλούν στην κίνηση οι αλλαγές από 1-2-1 κτλ νιώθω συνέχεια σπρωξιματα και ανοίγματα ενώ το πόδι στο Γκάζι είναι σχεδόν σταθερό, είναι φυσιολογικό αυτό?
*Κατά τα άλλα το μοτέρ κάνει λίγο θόρυβο που στην αρχή όταν το πήρα κρύο νόμιζα ότι ήταν Diesel lol.
- αρκετά ευρύχωρο μέσα για τους μπροστά με σημείο αναφοράς τις ποτηροθήκες ; p
Edit :500x 1.4 multiair automatic my 2018
-
Δεν παθαίνει κάτι, μια χαρά το πας. Το κιβώτιο τα κάνει αυτά γιατί είναι βλακεία διπλοσύμπλεκτο (dsg - dct νομίζω το λέει η Φίατ) και στις χαμηλές σχέσεις τα κάνει αυτά, ειδικά εαν είναι ταλαιπωρημένο. Μην βγάλει συμπέρασμα για αυτόματα κιβώτια από αυτή την εμπειρία, γιατί θα είναι λάθος. Καίει πολλά γιατί πατινάρει σε χαμηλές ταχύτητες για να μην σβήσει και έτσι δεν κάνει fuel cut off.
-
Ρωτάω γιατί ψηνωμε για το 500χ σπορτ με το tct.τα παιδιά που το έχουν είναι αξιόπιστο;τι προβλήματα έχει βγάλει;και πόσα χιλιόμετρα το έχουν κάνει.αυτη τη στιγμή το σπορ με τον 1.3 έχει 24400.με fyll led acc δηλαδή πλήρη εξοπλισμό
-
Ρωτάω γιατί ψηνωμε για το 500χ σπορτ με το tct.τα παιδιά που το έχουν είναι αξιόπιστο;τι προβλήματα έχει βγάλει;και πόσα χιλιόμετρα το έχουν κάνει.αυτη τη στιγμή το σπορ με τον 1.3 έχει 24400.με fyll led acc δηλαδή πλήρη εξοπλισμό
Θα σου πει ο γάτος που ξέρει αρκετά σουζούκια με δαύτο. Βγάζει αρκετά προβληματάκια και εαν δεν κάνω λάθος στα περισσότερα έχει χρειαστεί αλλαγή του κιβωτίου. Πολλά θέματα είχε και στην Αλφα Romeo το ίδιο κιβώτιο. Όσο είσαι στην εγγύηση δεν έχεις θέμα, μετά ή είσαι προετοιμασμένος ή το πουλάς.
-
Δηλαδή θα τη πατήσουμε.υποτιθετε ότι αυτό ήταν πιο αξιόπιστο από το dsg.οπτε μακριά η το diesel με το χειροκινητο
-
Δηλαδή θα τη πατήσουμε.υποτιθετε ότι αυτό ήταν πιο αξιόπιστο από το dsg.οπτε μακριά η το diesel με το χειροκινητο
Είναι πιο αξιόπιστο από το DSG, αλλά δεν παύει να είναι διπλοσύμπλεκτο.
-
sokstratos wrote:
σε βιταρα, το ιδιο ακριβως ντι σι τι της φιατ με τον ιδιο ακριβως κινητηρα στα ντηζελ της φιατ, ολα, μα ολα, βγαζουν ζημιες μαξ στα 100κ. αν τα ζορισεις εκτος δρομου, μενουν επιτοπου. μεσος ορος ζημιας ειναι στα 40κ και κοστους στα 2 χιλιαρικα εκτος εγγυησης. αν κανεις στη φιατ την ιδια ακριβως επισκευη σε βιταρα, μετα την εγγυηση πολλοι τα πανε εκει, 1.5 χιλιαρικο. ντροπη της σουζ που εμπιστευτηκε διπλοσυμπλεχτο. ενω βλεπεις τα αισιν που εχουν οι δυνατοτερες βενζινες και ουτε ενα με θεμα. και χωρις συντηρηση, ουτε καν βαλβολινες δια βιου. γενικα σε αυτοκινητα που δεν εχουν 0-100 σε 5.5 μακρυα απο διπλοσυμπλεχτα. ειδικα αν προκειται να τα ζορισεις σε λασπες-χωματα-ανεβασματα.
-
Εμένα μου έβγαλε πρόβλημα σε ένα actuator ,αλλά δε ξέρω αν αυτό λέει κάτι για το κιβώτιο.Εχω μείνει με λιγότερα χιλιόμετρα(20.000 km ) σε κλασσικό με μετατροπέα ροπής και μάλιστα MB οπότε όλα είναι λίγο σχετικά..
Στις παρατηρήσεις του Yem εγώ δεν παρατηρώ δυσλειτουργία σε 1-2 αλλά στο F/L έχει αντικατασταθεί ο παλιός multiair ενώ και το κιβώτιο έχει υποστεί βελτιώσεις .Ήδη το δικό μου έχει πάρει ένα update που το βελτίωσε πολύ.
-
Δεν μπορώ να πω δυσλειτουργια, ποιο πολύ σαν ατσουμπαλη λειτουργία.
Βέβαια μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που δίνει ο Σφακιανάκης για εξυπηρέτηση πελατών. Έχει 60κ με σίγουρα 50 διαφορετικούς οδηγούς να το έχουν καβαλήσει ίσως να ήταν και αυτοκίνητο για td στα νιάτα του και με μόνο 2 service περασμένα στο βιβλίο.
-
Fanis75 wrote:
sokstratos wrote:
σε βιταρα, το ιδιο ακριβως ντι σι τι της φιατ με τον ιδιο ακριβως κινητηρα στα ντηζελ της φιατ, ολα, μα ολα, βγαζουν ζημιες μαξ στα 100κ. αν τα ζορισεις εκτος δρομου, μενουν επιτοπου. μεσος ορος ζημιας ειναι στα 40κ και κοστους στα 2 χιλιαρικα εκτος εγγυησης. αν κανεις στη φιατ την ιδια ακριβως επισκευη σε βιταρα, μετα την εγγυηση πολλοι τα πανε εκει, 1.5 χιλιαρικο. ντροπη της σουζ που εμπιστευτηκε διπλοσυμπλεχτο. ενω βλεπεις τα αισιν που εχουν οι δυνατοτερες βενζινες και ουτε ενα με θεμα. και χωρις συντηρηση, ουτε καν βαλβολινες δια βιου. γενικα σε αυτοκινητα που δεν εχουν 0-100 σε 5.5 μακρυα απο διπλοσυμπλεχτα. ειδικα αν προκειται να τα ζορισεις σε λασπες-χωματα-ανεβασματα.
Δε ξέρω τι γίνετε στα Suzuki αλλα η Fiat δε βάζει το DCT σε κανένα τετρακίνητο ,μήπως παίζει ρόλο και αυτο?Τόσες πολλές βλάβες δεν έχω ακούσει σε Αλφα Ρομεο και Fiat.Στο Alfisti.gr μόνο ένα παιδί με Guilleta είχε πάθει το ίδιο με μένα σε λίγα χλμ και από τότε έχει ξεπεράσει τα100.000 χωρίς πρόβλημα.
Τέλος πάντων εγω εχω άλλα 3 χρόνια εγγύηση οπότε οκ.
-
Δεν μπορώ να πω δυσλειτουργια, ποιο πολύ σαν ατσουμπαλη λειτουργία.
Βέβαια μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που δίνει ο Σφακιανάκης για εξυπηρέτηση πελατών. Έχει 60κ με σίγουρα 50 διαφορετικούς οδηγούς να το έχουν καβαλήσει ίσως να ήταν και αυτοκίνητο για td στα νιάτα του και με μόνο 2 service περασμένα στο βιβλίο.
Εγω ένιωθα στην αρχή σαν να κρατάει παραπάνω τις ταχύτητες ειδικά 1-2α αλλά με το update εφτιαξε και αυτό.Αυτό που δε μου αρέσει είναι που νιώθω μια καθυστέρηση στα κατεβάσματα,τωρα δηλαδη που το πίεσα στις στροφές της Ευβοιας ,αλλα το εβαλα στο manual και ηταν πολύ αμεσο.Επίσης πολύ καλή συμπεριφορά στις στροφές .Ωραίο μπροστινό...
-
Δηλαδή στο φιατ με τον 1.3 δεν έχει τόσα προβλήματα όσο στο συζουκθ γιατί από ότι ξέρω στο ντιεζελ δεν το βάζουμε πλεον
-
Δε ξέρω, πάντως η παρουσία τετρακίνησης που προσφερόταν στα SUzuki σίγουρα ζορίζει περισσότερο τη μετάδοση.
Αν θες να είσαι σίγουρος πάντως πήγαινε για το χειροκίνητο.Εγω στο Αudi A5 απέφυγα ηθελημένα τα αυτόματα και εχω φτάσει τα 165.000km χωρίς κανένα θέμα ,ούτε δίσκο δεν έχω αλλάξει ακόμα.
Αντιθέτως τα αυτόματα όλο και κάτι μπορεί να παρουσιάσουν.Εγω έχω κακή εμπειρία και με 3 διαφορετικά κιβώτια με μετατροπέα ροπής που χάλασαν .Τα διπλοσύμπλεκτα γενικά είναι πιο ευαίσθητα, ειδικά τα πρώτα DSG ήταν δράμα αλλά και τα υπόλοιπα δεν πλησιάζουν την αξιοπιστία των χειροκίνητων.
-
αλλά και τα υπόλοιπα δεν πλησιάζουν την αξιοπιστία των χειροκίνητων.
Σχετικό είναι, ανάλογα με την μάρκα το μοντέλο και την χρήση. Ξέρω αρκετά ZF που έχουν κάνει 300.000+ χλμ χωρίς κιχ, με σωστή συντήρηση. Εμάς έχει φτάσει ήδη 250.000χλμ χωρίς κιχ επίσης. Στο αντίστοιχο χειροκίνητο θα είχαμε αλλάξει 3-4 φορές συμπλέκτη (και είναι και πανάκριβος στο συγκεκριμένο).
Fiat 500X