-
http://www.autoblog.gr/2014/11/14/test-drive-first-drive-fiat-500x/
Πολλά Like, ειδικά για το 4κίνητο 1.4 MultiAir 170
-
Υπεροχο μονο η κεντρικη κονσολα στο πανω μερος μου θυμιζει κλιο.
Ελπιζω να εχουν βαλει και κανενα μαλακο πλαστικο μεσα...
-
Ωραίο αλλά ακριβό.
Ελπίζω η Fiat να το τερματίσει εδώ όμως το παιχνίδι με το 500+ένα γράμμα και να μην πάρει όλο το αλφάβητο.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Αισθητικά μου αρέσει..
-
Δοκιμή: http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 121712.asp
-
Ακριβό , αλλά και αμφιλεγόμενης αισθητικής . Γενικά οι σχεδιαστές το έχουν ξεφτιλίσει με τις αυξομοιώσεις μεγεθών υπαρχόντων μοντέλων . Μου θυμίζουν λογικές τράμπαντ .
Θα μου πεις το γκόλφ βγαίνει το ίδιο 40 χρόνια και πάνε και το αγοράζουν και μετά κατηγορούν το λάντα .
-
Ακριβό μόνο; Πανάκριβο. Σου κοτσάρουν τον αριθμό 500 και τσουπ! 3000euro παραπάνω.
Η αισθητική είναι θέμα υποκειμενικό. Εμένα μου αρέσει πολύ, αλλά αν ήταν να αγοράσω Fiat αυτό το διάστημα μάλλον θα πήγαινα για Panda ή Sedici.
-
Ωραία αισθητική, αλλά γιατί έπρεπε να κοτσάρουν το 500άρι? Πλέον δεν το θυμίζει σε τίποτα και είναι άλλη κατηγορία. Φαντάζομαι για λόγους μάρκετινγκ, πώς θα πηγαίναν την τιμή στο Θεό διαφορετικά??
-
Δοκιμάζουμε: Fiat 500X 1.4 Multiair 170hp 4x4 AT9
Mε κίνηση στους τέσσερις τροχούς, αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.400 κ.εκ. απόδοσης 170 ίππων, η συγκεκριμένη είναι η ισχυρότερη εκδοχή του Fiat 500X.
Το Fiat 500X αποτελεί αναμφίβολα την πλέον διαφορετική και ξεχωριστή στιλιστικά πρόταση στην κατηγορία των crossover, με τη σχεδίαση του να αποτελεί ένα από σημαντικότερα πλεονεκτήματα του. Η ισχυρότερη έκδοση της γκάμας είναι αυτή με τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 1.400 κ.εκ. Multiair, απόδοσης 170 ίππων, η οποία και συνδυάζεται με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, αλλά και το αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων. Ως γνωστόν, το 500Χ με την τετρακίνηση είναι διαθέσιμο μόνο στην έκδοση Cross, και την πιο ακριβή Cross Plus, η οποία και διαθέτει μία σειρά από διαφοροποιήσεις που του προσφέρουν έναν πιο off road χαρακτήρα. Αυτές εντοπίζονται στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες με ενσωματωμένη προστατευτική πόδια, τα πλαστικά πλαϊνά μαρσπιέ και τις ράγες οροφής. Περνώντας στο εσωτερικό, δεν εντοπίζονται αλλαγές σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, με τον σχεδιασμό να είναι ευχάριστος και νεανικός. Η ποιότητα κατασκευής είναι παραπάνω από ικανοποιητική, με χρήση συνδυασμού μαλακών και σκληρών πλαστικών υλικών. Τα καθίσματα είναι άνετα, αν και θα θέλαμε καλύτερη πλευρική στήριξη. Οι χώροι είναι επαρκείς, ενώ το ίδιο ισχύει και για το χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 350 λίτρα.
Όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον κινητήρα, τον οποίο έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν σε διάφορα μοντέλα της Alfa Romeo. Το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο άμεσου ψεκασμού έχει κυβισμό 1.400 κ.εκ. και για την περίσταση αποδίδει 170 ίππους στις 5.500 σ.α.λ., την ώρα που η ροπή αγγίζει τα 250 Nm διαθέσιμα από τις 2.500 σ.α.λ. Ο τρόπος λειτουργίας του δεν ενθουσιάζει. Νωχελικός χαμηλά, αρχίζει και αποδίδει απλά ικανοποιητικά μετά τις 2.000 σ.α.λ.. Σε αυτό δεν βοηθάει και το αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων, του οποίου η λειτουργία μόνο ικανοποιητική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι σχέσεις δεν αλλάζουν με τον επιθυμητό τρόπο, κάποιες τις κρατάει περισσότερη ώρα, ενώ σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιεί την 1η και την 9η. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπει στον κινητήρα να ξεδιπλώσει τις αρετές του, ενώ εκτοξεύει τη μέση κατανάλωση στα 12 λίτρα! Σε αυτό βέβαια, συμβάλλει και η κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Στο δρόμο, το τετρακίνητο 500Χ των περίπου 1.500 κιλών, μπορεί να δείχνει το βάρος του, ενώ με την τετρακίνηση στο όριο θα υποστρέψει. Παρόλα αυτά, εκμεταλλευόμενος το πολύ καλό πλαίσιο μπορείς να κινηθείς γρήγορα και πάνω από όλα με ασφάλεια, με τις όποιες αντιδράσεις του αμαξώματος εύκολα ελεγχόμενες.
Δεν το έχουμε κρύψει ότι η ιδανική έκδοση του 500X είναι αυτή με την πετρελαιοκινητήρα των 1.600 κ.εκ. και απόδοση 120 ίππων. Όμως, αν για εσάς είναι απαραίτητη η κίνηση στους τέσσερις τροχούς, τότε έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε μία πετρελαιοκίνητη έκδοση αλλά με χωρητικότητα 2.000 κ.εκ. (με ό,τι σημαίνει αυτό) και μία βενζινοκίνητη του οποίου η κατανάλωση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Επιλογή, όχι ιδιαίτερα εύκολη ή απλή._Π.Τ.http://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes/dokimazoyme-fiat-500x-14-multiair-170hp-4x4-at9
-
Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.. Καθώς σκέφτομαι να γυρίσω με τη γυνάικα μου Ελλάδα και καθως ξερει να οδηγεί μόνο αυτόματο, θα το σκεφτόμουν ιδιαίτερα το συγκεκριμένο μοντέλο. Τιμή νομιζω γυρω στα 20.000 που νομίζω ειναι αρκετά καλή.
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Τιμή νομιζω γυρω στα 20.000 που νομίζω ειναι αρκετά καλή.Στην σελίδα της εταιρίας το έχουν πάνω από 25000€ το 170αρι.
-
ειναι αυτοματο 9τυχητο που δεν χρησιμοποιει την 1η και την 9η. το κανανε 7ταχυτητο.
Όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον κινητήρα, τον οποίο έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν σε διάφορα μοντέλα της Alfa Romeo. Το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο άμεσου ψεκασμού έχει κυβισμό 1.400 κ.εκ. και για την περίσταση αποδίδει 170 ίππους στις 5.500 σ.α.λ., την ώρα που η ροπή αγγίζει τα 250 Nm διαθέσιμα από τις 2.500 σ.α.λ. Ο τρόπος λειτουργίας του δεν ενθουσιάζει. Νωχελικός χαμηλά, αρχίζει και αποδίδει απλά ικανοποιητικά μετά τις 2.000 σ.α.λ.. Σε αυτό δεν βοηθάει και το αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων, του οποίου η λειτουργία μόνο ικανοποιητική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι σχέσεις δεν αλλάζουν με τον επιθυμητό τρόπο, κάποιες τις κρατάει περισσότερη ώρα, ενώ σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιεί την 1η και την 9η. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπει στον κινητήρα να ξεδιπλώσει τις αρετές του, ενώ εκτοξεύει τη μέση κατανάλωση στα 12 λίτρα! Σε αυτό βέβαια, συμβάλλει και η κίνηση στους τέσσερις τροχούς.
εχεις εναν κινητηρα με 170 αλογατα που μαζι με το κιβωτιο λες αστο να παει αστο. δλδ στο εργοστασιο δε μπορουσαν να κανουν τπτ αλλαγες. καμια σχεση ποιο κοντη, καμια αλλαγη στη χαρτογραφηση να ζωντανεψει ο κινητηρας; 9ταχυτο μαλλον για να μειωθουν οι ρυποι. θελουν και τα κανουν ρε γμτ. ωραιο αμαξακι με καλες προοπτικες στα χαρτια, να την τρωει απο το κιβωτιο και τον κινητηρα που χασμουριεται. πετρελαιο τοτε. κριμα....
-
Ντάξει, χαζομάρες των δημοσιογράφων (εκτός αν το κιβώτιο είναι όντως τόσο κακό). Ο κινητήρας όμως που τον έχω οδηγήσει σε Giulietta είναι καταπληκτικός.
-
και εμενα μου δημιουργησε απορια ο σχολιασμος για τον κινητηρα. για αυτο γραφω με καλες προοπτικες στα χαρτια. αντε να το αγορασει καποιος να μας πει εντυπωσεις.
-
εμενα με ενδιαφερει ο ιδιος κινητηρας με το 9αρι αυτοματο στο renegade. Περα απο αυτο το αρθρο παντως σε ξενα sites δεν διαβασα να εχουν καποιο θεμα με το αυτοματο κιβωτιο.
-
ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ
ΚΑΚΑΣΧΗΜΟ
ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΠαμε παρακατω
-
To 500x αποκτά και τον 1.3 multijet diesel των 95 ίππων και 200 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζει με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση στους μπροστά τροχούς, επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 13 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 172 χλμ/ώρα.
Η μέση κατανάλωση του ανέρχεται στα 4,1 λίτρα/100 χλμ, εκπέμποντας 107 γρ/χλμ CO2. Ο κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro6 και στην Ιταλία, το 500X με τον εν λόγω κινητήρα ξεκινά από τα 18.900 ευρώ και είναι διαθέσιμο και στις τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (Pop, Pop Star και Lounge).http://www.autoblog.gr/2015/09/09/to-fi ... -95-aloga/
-
Ο χρήστης loumidis15 έγραψε:
ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ
ΚΑΚΑΣΧΗΜΟ
ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΠαμε παρακατω
Βραβειο ακυρου ποστ...
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
To 500x αποκτά και τον 1.3 multijet diesel των 95 ίππων και 200 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζει με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση στους μπροστά τροχούς, επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 13 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 172 χλμ/ώρα.
Η μέση κατανάλωση του ανέρχεται στα 4,1 λίτρα/100 χλμ, εκπέμποντας 107 γρ/χλμ CO2. Ο κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro6 και στην Ιταλία, το 500X με τον εν λόγω κινητήρα ξεκινά από τα 18.900 ευρώ και είναι διαθέσιμο και στις τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (Pop, Pop Star και Lounge).http://www.autoblog.gr/2015/09/09/to-fi ... -95-aloga/
καλη κινηση. το μοτερ αυτο μπορει να μην ειναι γρηγορο για αυτο το αμαξωμα ειναι ομως μια καλη επιλογη. αυτο το μοτερ καθεται κουτι για το αμαξωμα του Panda.
-
Απ' ότι έχω αντιληφθεί, δεν γράφεται σε αυτό το νήμα κάτι, προφανώς γιατί δεν υπάρχει κανένα μέλος - κάτοχος. Ας πω δύο κουβέντες λοιπόν, ως νέος κάτοχος
Το αμάξι το έχω παραγγείλει εδώ και αρκετό καιρό (τέλη Απρίλη) και εκμεταλλευόμενος μια προσφορά από τον τοπικό handler το απέκτησα με -20% στην τιμή καταλόγου, δίνοντάς το 'δανεικό' τους δύο πρώτους μήνες και για περίπου 5.000 χλμ σε μια εταιρεία - πολιτικό κόμμα που το ήθελε για ανάγκες προεκλογικής εκστρατείας (ζω στην Αυστρία). Μετά πολλά και μετά από μεγάλη αναμονή, το πήρα τελικώς πριν περίπου 2 βδομάδες (ναι, έκανε να έρθει 2,5 μήνες + το δίμηνο φτάσαμε τέλη Σεπτέμβρη).
Έχω μια από τις κορυφαίες εκδόσεις (είπα να βάλω μπόλικα καλούδια), επωφελούμενος της έκπτωσης και πήρα την έκδοση Cross Plus, με το 1,6 Multijet II, 2WD + όλα τα πακέτα ασφάλειας + το χειμερινό + το ηλεκτρονικό + Navi + ηλιοροφή. Κόκκινο.
Πρώτες εντυπώσεις μετά από περίπου 1.000 χλμ δικά μου:
- Κατ' αρχήν, χαίρομαι να το βλέπω. Ξέρω πως είναι εντελώς υποκειμενικό αυτό, αλλά κατ' εμέ μιλάμε για κορυφαίο στυλ, τρομερές γραμμές, λεπτομέρεια. Sexy beast το μωρό. Και νομίζω πως το κόκκινο του πάει πολύ (στο mat grey επίσης που το έχω δει μου άρεσε εξίσου).
- Από μέσα, αν και παιδεύτηκα λίγο να βρω σωστή θέση οδήγησης, καθρέφτες, τιμόνι κτλ, το αμάξι για τον οδηγό είναι πολύ άνετο. Είναι λίγο περίεργο που κάθομαι τόσο ψηλά, δεν το έχω συνηθίσει και νιώθω λίγο νταλικέρης αλλά ΟΚ. Διακόπτες, μοχλοί και άλλα χρήσιμα είναι στις νορμάλ θέσεις και έχουν όμορφη αίσθηση.
- Γενικότερα η αίσθηση που έχεις όταν είσαι μέσα παραπέμπει σε ακριβότερα αμάξια. Όμορφη σχεδίαση και ποιοτικά υλικά, κρυφοί φωτισμοί και διάφορα led στους αποθηκευτικούς χώρους, ωραίο ταμπλό με 3D έγχρωμες ενδείξεις, ωραία και η οθόνη touch screen με το Uconnect και τα λοιπά καλούδια. Όμορφη ατμόσφαιρα.
- Αυτό που μάλλον μετάνιωσα, είναι η ηλιοροφή. Δεν είναι συνεχόμενη, είναι δύο κομμάτια με το μπροστά να ανοίγει ηλεκτρονική. Όχι πως είναι άσχημο να βλέπεις κάνα αστέρι, αλλά σου κόβει αρκετά από τον χώρο πάνω από το κεφάλι σου και επίσης 'σπάει' λίγο την εξωτερικη εμφάνιση, καθότι φαίνεται το μαύρο σε όλη την οροφή και παράλληλα λόγω αυτής δεν έχεις τις μπάρες, που του δίνουν ένα πιο 'άγριο' touch. Θα δείξει.
- Στην οδήγηση τώρα, αρχικά: καλό τιμόνι με ωραία αίσθηση και καλή απόκριση, καλός λεβιές, σταθερός που κουμπώνει πεντακάθαρα στις σχέσεις, μαλακά πεντάλ. Στο δρόμο, σου... παίρνει πίσω την αίσθηση νταλίκας που είχες όταν αρχικά κάθισες. Σφιχτό και σταθερό. Η ανάρτηση σχετικά σκληρή (προσωπικά την ήθελα πιο χαλαρή λίγο) αλλά βοηθάει στο πολύ καλό κράτημα. Πήγα μια φορά Βιέννη και πίσω (περίπου 170 + 170 χλμ) και στην autobahn με βόλεψε τρελά το cruise control, που δουλεύει άψογα, ενώ τέλεια ρυθμισμένο είναι τόσο το blind spot assist (που σε ειδοποιεί με λαμπάκι στον καθρέφτη + ηχητικό και με σκέτο λαμπάκι αν πηγαίνεις σιγά σε στοίχους, πχ σε μποτιλιάρισμα) όσο και η σκίαση του καθρέφτη από τα φώτα των πίσω. Σχωράτε με οι έμπειροι, αλλά δεν είχα την τύχη να οδηγήσω άλλο αμάξι ως τώρα με αυτά τα βοηθήματα και μου φαίνονται σούπερ.
- Ο κινητήρας φαίνεται τουμπανάκι, να μην χαμπαριάζει από ανηφόρες και βάρος, με μεγάλη ροπή (έχει αποθεωθεί από αρκετούς άλλωστε και εδώ μέσα, κατόχους S-Cross και Vitara). Αρκετά γρήγορος και στην απόκρισή του για diesel, ταιριάζει καλά με το κιβώτιο και δεν κρεμάει. Θόρυβο κάνει λιγουλάκι ωστόσο (νταξ, όχι και τρακτέρ) απ' έξω όταν είσαι κυρίως, μέσα η ηχομόνωση είναι καλή.
Αυτά για τώρα. Τι να πω ρε παίδες? Είμαι ψιλοπανευτηχής για την ώρα, ελπίζω να συνεχίσουμε να τα πηγαίνουμε καλά οι δυο μας
Αν έχετε καμια ερωτησούλα, εδώ είμαι.
Fiat 500X