-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Και πάλι οι όγκοι είναι πάρα πολύ μικροί... τα νούμερα τα βγάζει κάθε μήνα ο ΣΕΑΑ και είναι απίστευτα σε σχέση με τι πουλιόταν παλιά... με την πλειοψηφία των αγορών να αφορούν προφανώς πετρέλαιο για τέλη, κατανάλωση και κόστος καυσίμου! Προφανώς, επειδή ζούμε στην Ελλάδα και όλα αλλάζουν χωρίς προειδοποίηση αυτό δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, αλλά αν κάποιος έχει τη δυνατότητα αλλάζει για να μην πληρώνει κερατιάτικα, ή βάζει υγραέριο τουλάχιστον με ότι κινδύνους αυτό εμπεριέχει σε κάποια αυτοκίνητα!
Σημερινό φουλάρισμα στο corolla που έχω με υγραέριο με 25 ευρώ (τιμή λίτρου 0,67 ευρώ)...
Άντε τώρα να πείσω τον εαυτό μου ότι το νέο αμάξι πρέπει να είναι diesel...Έπαιζε και 0,95 πριν λιγο καιρό το αέριο. Έπισης σε κάποια αυτοκίνητα δεν στο συνιστούν. Εμένα για το rav ηταν ολοι αρνητικοί.
Επισης η κατανάλωση σου παραμένει η ίδια η ελαφρώς τσιμπημένη οποτε μια η άλλη έρχεσαι. Θυμάμαι το κορολα 2003 που έδωσα πέρυσι για το Yaris έκαιγε εντός πόλης 10-11 λίτρα. Αντίστοιχη τιμή με πετρέλαιο 6,5. -
Με 38 λίτρα υγραέριο κάνω γύρω στα 500 χλμ. με toyota corolla 1.400cc του 2006. Τώρα που έπεσε η τιμή του υγραερίου στο 0,67 πλήρωσα 25 ευρώ. Γιάννενα ποτέ δεν έχω βάλει υγραέριο με 0,95. Φέτος που ήταν η χειρότερη χρονιά από τις 4 που έχω βάλει το κιτ, τους περισσότερους μήνες η τιμή ήταν 0,82 και φούλαρα με περίπου 32 ευρώ...(τα προηγούμενα χρόνια ο μέσος όρος ήταν 0,75)
Όπως και να το υπολογίσω με 'καλή' τιμή πετρελαίου 1,35 στην Ήπειρο (όχι τώρα που έπεσε, μιλάω για όλη τη χρονιά...), το πετρέλαιο ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ με τίποτα... -
Σήμερα δεν μπορώ να μπώ στο Ελληνικό forum του Qashqai (http://www.qashqaiclubgr.com/forum/php3/). Μου εμφανίζει μια κενή σελίδα.
Είναι δικό μου το πρόβλημα άραγε ή κάτι συμβαίνει;
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης epitokio έγραψε:
Σήμερα δεν μπορώ να μπώ στο Ελληνικό forum του Qashqai (http://www.qashqaiclubgr.com/forum/php3/). Μου εμφανίζει μια κενή σελίδα.
Είναι δικό μου το πρόβλημα άραγε ή κάτι συμβαίνει;
ΕυχαριστώΚαι εμένα το ίδιο .. το ήλεγξα και στο http://www.isitdownrightnow.com/ και φαινεται up
Εντωμεταξύ από tapatalk στο κινητό φαίνεται κανονικά! -
Εμένα ήρθε επιτέλους Την δευτέρα θα είναι τελωνείο οπότε ελπίζω σύντομα να το έχω στα χέρια μου
-
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Εμένα ήρθε επιτέλους Την δευτέρα θα είναι τελωνείο οπότε ελπίζω σύντομα να το έχω στα χέρια μουΜε το καλό!!!!
Εγώ παραλαμβάνω αύριο ή το Σάββατο το αργότερο!Με την ευκαιρία ανακοινώθηκε σήμερα και νέος κινητήρας 1.6 βενζίνης τουρμπο στα 163 άλογα!!!
http://forum.qashqaiclub.co.uk/qashqai- ... tml#238604 -
Με το καλό να παραλάβετε το προχριστουγεννιάτικο ''δωράκι'' κύριοι,θα περιμένουμε εντυπώσεις!
Σ'εμένα το qqclub ανοίγει κανονικά από laptop. -
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Εμένα ήρθε επιτέλους Την δευτέρα θα είναι τελωνείο οπότε ελπίζω σύντομα να το έχω στα χέρια μουΜε το καλο! Ποσο έκανε τελικα να έρθει?
-
26/08 έκανα την παραγγελία, δυόμιση μήνες μου είχαν πει τότε κι αν το πάρω την άλλη βδομάδα τόσο έκανε τελικά, πράγμα που δεν το περίμενα ομολογουμένως διαβάζοντας σε ξένα φόρουμ για καθυστερήσεις!
-
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... 63-ippous/
να τα μας...
-
Για σας , μόλις παρέλαβα 2 κάμερες και μια οθόνη android για το energy μου.το πρόβλημα ειναι ότι δεν ξέρω πως να βγάλω το μαμά ηχοσύστημα για να βάλω το δικό μου.
Ένα video YouTube που κυκλοφορεί ξεκινάει έχοντας βγάλει τη δεξιά λωρίδα πλαστικού απο το Ραδιο μετα το αιρ και μετα το ραδιο και δείχνει να βγαίνουν όλα κούμπωτα.
Όντως έτσι ειναι? η θα σπάσω τίποτα.
έιναι κανένας να μας πει?
Και μετα να μου εξηγήσει και τι θα κάνω για τις κάμερες και ειδικά με την μπροστά?ΕυχαριστΩ ρε παιδιά
-
μήπως καλύτερα να πας σε έναν ειδικό που τοποθετεί τέτοιο υλικό;
κρίμα να κάνεις ζημιά σε καινούριο αμάξι... -
http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/424386/nea-ekdosi-tou-qashqai-me-1600-kek-kai-163-ippous/να τα μας...
και μια πρώτη ιδέα για την τιμή του - έστω από Ολλανδία μεριά :
http://zeeuwenzeeuw.nl/nieuws/qashqai-1 ... 3pk-motor/ -
Σημερινό φουλάρισμα στο corolla που έχω με υγραέριο με 25 ευρώ (τιμή λίτρου 0,67 ευρώ)...
Άντε τώρα να πείσω τον εαυτό μου ότι το νέο αμάξι πρέπει να είναι diesel...επειδη βλεπω το ψαχνεις πανω απο χρονο, και προφανως δεν καιγεσαι, μηπως αν σε καλυπτει σε τραβηγμα , δεν σε εκθετει στις ανηφορες , φρεναρει σωστα, δεν το εχεις σκυλοβαρεθει το corolla να μεινεις σε αυτο και να σου μεινουν και τα 25 χιλιαρικα? με την μεταβαση στο diesel ουτε καν οικονομια δεν προκειται να κανεις σε σχεση με υγραεριο. Να πω να ειχες καμια βενζινοκινητη ρουφιχτρα οκ ...
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Άντε τώρα να πείσω τον εαυτό μου ότι το νέο αμάξι πρέπει να είναι diesel...επειδη βλεπω το ψαχνεις πανω απο χρονο, και προφανως δεν καιγεσαι, μηπως αν σε καλυπτει σε τραβηγμα , δεν σε εκθετει στις ανηφορες , φρεναρει σωστα, δεν το εχεις σκυλοβαρεθει το corolla να μεινεις σε αυτο και να σου μεινουν και τα 25 χιλιαρικα? με την μεταβαση στο diesel ουτε καν οικονομια δεν προκειται να κανεις σε σχεση με υγραεριο. Να πω να ειχες καμια βενζινοκινητη ρουφιχτρα οκ ...
αν σε καλυπτει σε τραβηγμα : ΔΕ με καλύπτει
δεν σε εκθετει στις ανηφορες : ΔΕΝ τραβάει στις ανηφόρες
φρεναρει σωστα : φρενάρει τέλεια ομολογώ...από τα φρένα (μαζί με τα turanza που έβαλα πέρυσι...) είμαι απόλυτα ευχαριστημένος
δεν το εχεις σκυλοβαρεθει το corolla : το έχω βαρεθεί ομολογώ. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει καμιά ιδιαίτερη οδηγική συμπεριφορά. Τη δουλειά του την κάνει, με πάει και με φέρνει με μικρό κόστος και χωρίς καμία βλάβη μέχρι τώρα (ευτυχώς!)
Πλέον δεν με καλύπτουν και οι χώροι του. Έχω ήδη μια κοράκλα και στους επόμενους μήνες περιμένω και τη δεύτερη! Με 295 λίτρα πορτ παγκάζ και με την ρεζέρβα (λόγω υγραερίου...) μέσα συνεχώς (άρα μειώνονται άλλα 40 περίπου λίτρα φαντάζομαι...και πέφτω στα 255 λίτρα...) δεν θα μπορώ να κινούμαι σε καμιά περίπτωση άνετα με 4μελή οικογένεια...
Απλά τώρα το τρενάρω γιατί με παίρνει χρονικά και γιατί δεν έχω λόγο να βιαστώ ωσότου βρω κάτι που να με καλύπτει και σε τι θα παρέχει και σε τιμή...
Ζητάω πολλά ε; -
@Emperor: Οχι δεν ζητας πολλα. Με το καλο να σου ερθει και το νεο μελος.
Εγω παντως που ημουν σε αντιστοιχη κατασταση, ημουν αναμεσα σε Cmax (το οποιο βγαινει και facelift) τωρα, και στο Qashqai. Τελικα πηγα στο δευτερο.
Αν εχεις χρονο παντως οπως λες, και ψηνεσαι για το Qashqai, καθυστερησε το οσο μπορεις, γιατι λογω χειμωνα, βγαζει τις παιδικες του αρρωστιες τωρα!χαχαχαχα -
διαβάζω συνέχεια κι εδώ κι αλλού για τα προβληματάκια που εμφανίζονται...Ευτυχώς δεν είναι σοβαρά!
Οδηγικά, πάντως, το βενζίνης με τα 163 άλογα φαντάζομαι ότι θα είναι καλύτερο από το αντίστοιχο diesel...
Αλλά στην κατανάλωση υπολογίζω να έχουν διαφορά τουλάχιστον 2 λίτρα/100 χλμ και εάν προσθέσεις την τιμή της βενζίνης η διαφορά σε βάθος χρόνου δε θα είναι καθόλου αμελητέα.
Εξαιρετική επιλογή θα είναι ο νέος diesel της renault με τα 160 άλογα, αλλά φοβάμαι ότι θα χρειαστεί καμιά διετία για να τον δούμε στο qashqai...stellar εσύ πάντως είναι ευχαριστημένος ε;
-
διαβάζω συνέχεια κι εδώ κι αλλού για τα προβληματάκια που εμφανίζονται...Ευτυχώς δεν είναι σοβαρά!
Οδηγικά, πάντως, το βενζίνης με τα 163 άλογα φαντάζομαι ότι θα είναι καλύτερο από το αντίστοιχο diesel...
Αλλά στην κατανάλωση υπολογίζω να έχουν διαφορά τουλάχιστον 2 λίτρα/100 χλμ και εάν προσθέσεις την τιμή της βενζίνης η διαφορά σε βάθος χρόνου δε θα είναι καθόλου αμελητέα.
Εξαιρετική επιλογή θα είναι ο νέος diesel της renault με τα 160 άλογα, αλλά φοβάμαι ότι θα χρειαστεί καμιά διετία για να τον δούμε στο qashqai...stellar εσύ πάντως είναι ευχαριστημένος ε;
Κοιταξε απο τον κινητηρα ευχαριστημενος ειμαι. Εχω τον 1.5dci. Στα πολυ χαλια στην κινηση, εχω 7.5, και σε διαδρομη μεσα σε Αττικη οδο, λιγο πανω η' κατω απο 4. Τα φρενα ειναι πολυ καλα, και σε ανηφορες, φορτωμενος δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα. Προφανως, ερχομενος απο βενζινη, σε feeling το diesel ειναι χειροτερο, αλλα βλεποντας τα μηδενικα τελη στο taxis net, και οτι εχω κοντα 3000 χλμ με 5-6 γεμισματα, δεν με χαλαει καθολου ο συμβιβασμος, Αλλωστε πολυ συνειδηοποιημενα τον εκανα.Και βλεπω οτι δεν το μετανιωνω, ειδκα σε κατι φασεις που απλα κανω 60-70 χιλιομετρα για να κοιμηθουν τα μικρα!χαχαχα
Τωρα κι εγω οπως ειχα αναφερει ειχα καποια προβληματακια, οχι τραγικα, τα οποια με ψιλοξενερωνουν σε φαση, απλα μπαινοντας και διαβαζοντας και για αλλα αυτοκινητα πλεον (και καμια φορα και ακριβοτερα), λεω καλα ειμαστε.
Φιλικη συμβουλη: αν το αποφασισεις, παρε μαζι σου να προβαρεις και καθισματακια, τωρινο (και μελλοντικο) και καροτσια. -
αν σε καλυπτει σε τραβηγμα : ΔΕ με καλύπτει
δεν σε εκθετει στις ανηφορες : ΔΕΝ τραβάει στις ανηφόρες
φρεναρει σωστα : φρενάρει τέλεια ομολογώ...από τα φρένα (μαζί με τα turanza που έβαλα πέρυσι...) είμαι απόλυτα ευχαριστημένος
δεν το εχεις σκυλοβαρεθει το corolla : το έχω βαρεθεί ομολογώ. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει καμιά ιδιαίτερη οδηγική συμπεριφορά. Τη δουλειά του την κάνει, με πάει και με φέρνει με μικρό κόστος και χωρίς καμία βλάβη μέχρι τώρα (ευτυχώς!)
Πλέον δεν με καλύπτουν και οι χώροι του. Έχω ήδη μια κοράκλα και στους επόμενους μήνες περιμένω και τη δεύτερη! Με 295 λίτρα πορτ παγκάζ και με την ρεζέρβα (λόγω υγραερίου...) μέσα συνεχώς (άρα μειώνονται άλλα 40 περίπου λίτρα φαντάζομαι...και πέφτω στα 255 λίτρα...) δεν θα μπορώ να κινούμαι σε καμιά περίπτωση άνετα με 4μελή οικογένεια...
Απλά τώρα το τρενάρω γιατί με παίρνει χρονικά και γιατί δεν έχω λόγο να βιαστώ ωσότου βρω κάτι που να με καλύπτει και σε τι θα παρέχει και σε τιμή...
Ζητάω πολλά ε;Ενταξει! ειναι καιρος για την αλλαγη! αλλωστε με 255 λτ 4μελη οικογενεια δεν ειστε ουτε για διήμερο! Θες τουλαχιστον 400. Παρε ενα οικογενειακο ντιζελ με 120 αλογακια τουλαχιστον , 420 λτ χωρο με την εμφανιση και αξιοπιστια που κρινεις και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
-
Αυτό θα το κάνω σίγουρα, ιδίως τώρα που πρέπει να πάρουμε και διπλό καρότσι...διότι και η πρώτη θα είναι μόλις 1 έτους όταν έρθει η δεύτερη!
Αναφορικά με το δίλημμα βενζίνη - ντίζελ, η λογική λέει ντίζελ, το συναίσθημα λέει βενζίνη...
Δυστυχώς, όμως η σημερινή εποχή δεν είναι για συναισθηματισμούς...!!
Νissan Qashqai J11 [2014-__]