-
Πρωτη δοκιμη ' ξεφορτωματος'
QQ....απογοητευτικη.
Βλεπω να το παντρευομαι.....και να ακουω την ' γκρινια του' για χρονιαSent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Ρε παιδιά, μήπως το έχουμε παρακάνει λιγάκι; Διαβάζω όλα όσα γράφονται και διπλοτσεκάρω για να βεβαιωθώ ότι είμαι στη σωστή ενότητα. Σύμφωνοι, δεν είναι τέλειο το Qashqai (1.5dCi το δικό μου), αλλά με όλα αυτά τα παράπονα κάποιος μη ιδιοκτήτης θα θεωρήσει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο χρέπι όλων των εποχών. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και σταματήστε να το συγκρίνετε με την Χ1 και λοιπά premium που με αντίστοιχο εξοπλισμό κοστίζουν σχεδόν τα διπλάσια χρήματα. Προσωπικά, το θεωρώ απόλυτα 'τίμιο'. Έχει μεγάλους χώρους, ευχάριστη στην όψη και λειτουργική καμπίνα και συντήρηση φθηνότερη από το Matiz που αντικατέστησε!
-
Από τη στιγμή που αντικαταστήσε matiz όλα όσα γράφεις ισχύουν με τα χίλια.
Ο Κώστας από πάνω που παραπονιέται ή εγώ είχαμε μεγαλύτερα αμάξια και μας φαίνονται περισσότερο τα κουσούρια του.
Κακο αμάξι δεν είναι αρκεί να αγοράζεις συνηδειτοποιημενα ή να μην έχεις ευαίσθητη ακοή. -
Ο χρήστης Kostas_78 έγραψε:
Πρωτη δοκιμη ' ξεφορτωματος'
QQ....απογοητευτικη.
Βλεπω να το παντρευομαι.....και να ακουω την ' γκρινια του' για χρονιαSent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
Φίλε μην περιμένεις να πιάσεις τα λεφτά που είχες δώσει. Σπρώξε το με εμπορικό κριτήριο όσο συντομότερα μπορείς. Ήδη με την ανακοίνωση του facelift (στα 3 χρόνια!!!) έπεσε και άλλο η αξία του. Πίστεψε με αν δεν σε ικανοποιεί δεν θα αλλάξει αυτό που νοιώθεις όσος χρόνος κι να περάσει.
Και εγώ το ίδιο λάθος έκανα που δεν το έδωσα στο τρίμηνο από την αγορά που το είχα πρώτο βγάλει για πώληση και στο τέλος και λεφτά που την πώληση έχασα και λεφτά από διάφορα που του έβαζα μπας και ανανεώσω το ενδιαφέρον.
Θα βρεις την ψυχική σου υγεία. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ο Κώστας από πάνω που παραπονιέται ή εγώ είχαμε μεγαλύτερα αμάξια και μας φαίνονται περισσότερο τα κουσούρια του.
Κακο αμάξι δεν είναι αρκεί να αγοράζεις συνηδειτοποιημενα ή να μην έχεις ευαίσθητη ακοή.Το αν ένα αυτοκίνητο έχει καλή ή κακή προσαρμογή δεν έχει σχέση με το μέγεθος του αλλά με την εταιρεία. Μπορεί να πάρεις το VW UP και να μην τρίζει το παραμικρό και να αγοράσεις το X-Trail και να σου κάνει τα ίδια με το QQ.
Εδώ βρήκα τύπο στο Youtube που ξηλώνει τα πάνελ από τις πόρτες του QQ και αντικαθιστά τα πλαστικά κλιπς της Nissan με τα αντίστοιχα της BMW. Η διαφορά τους; Μια απλή λαστιχένια τσιμούχα που αποτρέπει τους τριγμούς.
Πόσο παραπάνω να κοστίζουν αυτά, ώστε να κάνει από εκεί 'οικονομία' η Nissan; Πιστεύω ότι από το Micra μέχρι το XTrail η Nissan βάζει τα ίδια φτηνιάρικα κλιπς.
ΥΓ. Τα 3 χρόνια μου φαίνονται λογικό χρονικό διάστημα για ανανέωση μοντέλου. Οι περισσότεροι κάπου εκεί τα ανανεώνουν. Γνωρίζουμε πότε θα έρθει Ελλάδα;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
ΥΓ. Τα 3 χρόνια μου φαίνονται λογικό χρονικό διάστημα για ανανέωση μοντέλου. Οι περισσότεροι κάπου εκεί τα ανανεώνουν. Γνωρίζουμε πότε θα έρθει Ελλάδα;Συμφωνώ! Πλέον (με εξαίρεση κάποια Ιαπωνικά μοντέλα) ο κύκλος ζωής είναι στην πλειοψηφία των αυτοκινήτων τα 7 χρόνια, οπότε στα 3-3.5 γίνεται το fecalift. Και η BMW το LCI (Life Cycle Impulse) το κάνει στα 3 χρόνια (άντε να το τραβήξει μέχρι τα 3.5).
-
Το αν ένα αυτοκίνητο έχει καλή ή κακή προσαρμογή δεν έχει σχέση με το μέγεθος του αλλά με την εταιρεία. Μπορεί να πάρεις το UP και να μην τρίζει το παραμικρό και να αγοράσεις το X-Trail και να σου κάνει τα ίδια με το QQ.
axel το σχόλιο μου δεν πηγαίνει μονο στο μέγεθος (δηλ. στην κατηγορία/segment) του αυτοκινήτου, μολονότι ένα μεγαλύτερης κατηγορίας θα το περίμενες πιο ποιοτικό, αλλά οκ εξαρτάται και από τη μάρκα, αλλά στο γεγονός ότι όποιος έρχεται από μικρο ή παλιό αμάξι είναι τόση η διαφορά στο σκαρί, πάτημα, οικονομία, δύναμη και καλούδια στο QQ που ενθουσιάζεται πολύ!!
Λόγω ενθουσιασμου πολλοί παραβλέπουν κάποια κακώς κείμενα ή τα υποβαθμίζουν αρχικά! Δεν είναι κακό και μακάρι να είχαμε όλοι τον ίδιο ενθουσιασμό, αλλά αργά ή γρήγορα μια κακή συναρμογή ή κάποια λιγότερο πιοιτικά υλικά θα κάνουν την εμφάνισή τους, χαλώντας εν μέρει τη συνολικά καλή εικόνα! -
Κακο αμάξι δεν είναι αρκεί να αγοράζεις συνηδειτοποιημενα ή να μην έχεις ευαίσθητη ακοή.Το αν ένα αυτοκίνητο έχει καλή ή κακή προσαρμογή δεν έχει σχέση με το μέγεθος του αλλά με την εταιρεία. Μπορεί να πάρεις το VW UP και να μην τρίζει το παραμικρό και να αγοράσεις το X-Trail και να σου κάνει τα ίδια με το QQ.
Λιγάκι το μπλέξατε εδώ. Το γεγονός ότι για εμένα αντικατέστησε -λόγω έλευσης παιδιού- το Matiz, δεν έχει καμία σχέση με την κριτική που ασκώ ή δεν ασκώ στο Qashqai. Δεν πρόκειται για το μόνο αυτοκίνητο της οικογένειας, ούτε καν για το πρώτο ευρύχωρο αυτοκίνητο που είχα/έχω αυτή τη στιγμή που γράφω την άποψή μου. Επίσης δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με θέμα κατηγορίας χώρων στην οποία ανήκει το αυτοκίνητο, αλλά κυρίως με το πόσο κοστίζει το Qashqai ή ένα οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο για το οποίο λέμε την άποψή μας.
Δεν μπορώ παρά να σχολιάσω λιγότερο αυστηρά ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 20.000 (δηλαδή σχεδόν τσάμπα, αν υπολογίσει κανείς ότι τα 10.000 είναι φόροι, δασμοί κτλ του ελληνικού κράτους) και σαφώς γίνομαι πιο απαιτητικός και αυστηρός όταν εκφράζω τη δική μου εμπειρία για ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 150.000.
Το Matiz το ανέφερα γιατί το αγόρασα ως μικρό και φθηνό. Θεωρώ πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι το Qashqai έχει διπλάσιας χωρητικότητας κινητήρα και διπλάσιο βάρος κι ωστόσο καταναλώνει λιγότερο καύσιμο, ενώ και σχεδόν όλα του τα ανταλλακτικά είναι φθηνότερα.
Κι εμένα έχει έναν αεροδυναμικό θόρυβο το Qashqai που δεν έχουν εντοπίσει σε δύο προσπάθειες στο συνεργείο, σε καμία περίπτωση όμως δεν μένω ξάγρυπνος σκεπτόμενος αυτό το θόρυβο ή εύχομαι να είχα δώσει 10-15.000 παραπάνω (κι ας τα έχω) για να μην υπάρχει ο θόρυβος αυτός. Και από μπαταρία έμεινα για τον γνωστό λόγο. Μου την άλλαξαν χωρίς κόστος, με ελάχιστη ταλαιπωρία και κερδισμένος βγήκα γιατί στα 2 χρόνια έχω καινούρια μπαταρία. Συγκριτικά, με αυτοκίνητο πολλαπλάσιας αξίας, στα δύο χρόνια είχα μείνει από κινητήρα, τον πλήρωσα από την τσέπη μου και ήξερα ότι θα ξαναμείνω, μιας και δεν έφταιγα εγώ για τη ζημιά. Ναι, αυτός ήταν λόγος που έχανα τον ύπνο μου. Όχι τα χαζοπροβλήματα και η μέτρια εξωτερική συναρμογή του Qashqai.
Αν διάβαζε κανείς όλα αυτά που έχουν γραφτεί εδώ για το Qashqai, η τιμή του ως μεταχειρισμένο θα έπρεπε να ήταν κάτω από 10.000. Τα σχόλια θυμίζουν κακό ιταλικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του '80. Γι' αυτό έγραψα ότι το έχουμε παρακάνει. -
Ο χρήστης trader έγραψε:
θυμίζουν κακό ιταλικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του '80.Τα κακά ιταλικά του '80 δεν σε σκότωναν όμως, σε αντίθεση με τα κακά απωανατολίτικα. Και το λεω σαν ιαπονώφιλος που οδηγούσα ιαπωνικό της δεκαετίας εκείνης. Από τα καλά όμως, αυτά που έστριβαν.
-
Ο χρήστης trader έγραψε:
Κι εμένα έχει έναν αεροδυναμικό θόρυβο το Qashqai που δεν έχουν εντοπίσει σε δύο προσπάθειες στο συνεργείο, σε καμία περίπτωση όμως δεν μένω ξάγρυπνος σκεπτόμενος αυτό το θόρυβο ή εύχομαι να είχα δώσει 10-15.000 παραπάνω (κι ας τα έχω) για να μην υπάρχει ο θόρυβος αυτός.
Δεν γνωρίζω από που ακούγεται ο αεροδυναμικός θόρυβος που αναφέρεις, σε ορισμένους όμως προέρχονταν από τον καθρέφτη, στον οποίο η Nissan είχε ξεχάσει να βάλει μονωτικές ταινίες. Ρίξε μια ματιά μήπως είναι από εκεί ο θόρυβος. Η επισκευή φτηνή, μπελάς όμως να φτάσεις μέχρι το καπάκι του καθρέφτη.
http://forum.qashqaiclub.co.uk/is-any-one-else-suffering-from-wind-noise_topic14386.html
Σχετικές αναφορές για το πρόβλημα:
I heard this noise on a test drive and the sale assistant said some come out of the factory ok and other aren't great. He told me there are three plug holes between the mirror body and the car which aren't filled so if customers bring the car back they remove the mirrors, fill the holes and it is sorted
-
Ο χρήστης trader έγραψε:
Λιγάκι το μπλέξατε εδώ. Το γεγονός ότι για εμένα αντικατέστησε -λόγω έλευσης παιδιού- το Matiz, δεν έχει καμία σχέση με την κριτική που ασκώ ή δεν ασκώ στο Qashqai. Δεν πρόκειται για το μόνο αυτοκίνητο της οικογένειας, ούτε καν για το πρώτο ευρύχωρο αυτοκίνητο που είχα/έχω αυτή τη στιγμή που γράφω την άποψή μου. Επίσης δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με θέμα κατηγορίας χώρων στην οποία ανήκει το αυτοκίνητο, αλλά κυρίως με το πόσο κοστίζει το Qashqai ή ένα οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο για το οποίο λέμε την άποψή μας.
Δεν μπορώ παρά να σχολιάσω λιγότερο αυστηρά ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 20.000 (δηλαδή σχεδόν τσάμπα, αν υπολογίσει κανείς ότι τα 10.000 είναι φόροι, δασμοί κτλ του ελληνικού κράτους) και σαφώς γίνομαι πιο απαιτητικός και αυστηρός όταν εκφράζω τη δική μου εμπειρία για ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 150.000.
Το Matiz το ανέφερα γιατί το αγόρασα ως μικρό και φθηνό. Θεωρώ πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι το Qashqai έχει διπλάσιας χωρητικότητας κινητήρα και διπλάσιο βάρος κι ωστόσο καταναλώνει λιγότερο καύσιμο, ενώ και σχεδόν όλα του τα ανταλλακτικά είναι φθηνότερα.
Κι εμένα έχει έναν αεροδυναμικό θόρυβο το Qashqai που δεν έχουν εντοπίσει σε δύο προσπάθειες στο συνεργείο, σε καμία περίπτωση όμως δεν μένω ξάγρυπνος σκεπτόμενος αυτό το θόρυβο ή εύχομαι να είχα δώσει 10-15.000 παραπάνω (κι ας τα έχω) για να μην υπάρχει ο θόρυβος αυτός. Και από μπαταρία έμεινα για τον γνωστό λόγο. Μου την άλλαξαν χωρίς κόστος, με ελάχιστη ταλαιπωρία και κερδισμένος βγήκα γιατί στα 2 χρόνια έχω καινούρια μπαταρία. Συγκριτικά, με αυτοκίνητο πολλαπλάσιας αξίας, στα δύο χρόνια είχα μείνει από κινητήρα, τον πλήρωσα από την τσέπη μου και ήξερα ότι θα ξαναμείνω, μιας και δεν έφταιγα εγώ για τη ζημιά. Ναι, αυτός ήταν λόγος που έχανα τον ύπνο μου. Όχι τα χαζοπροβλήματα και η μέτρια εξωτερική συναρμογή του Qashqai.
Αν διάβαζε κανείς όλα αυτά που έχουν γραφτεί εδώ για το Qashqai, η τιμή του ως μεταχειρισμένο θα έπρεπε να ήταν κάτω από 10.000. Τα σχόλια θυμίζουν κακό ιταλικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του '80. Γι' αυτό έγραψα ότι το έχουμε παρακάνει.Το QQ ξεκινάει από 19.000 ευρώ και φτάνει στα 35.000 αναλόγως κινητήρα, κιβωτίου και εξοπλισμού!
Προφανώς όσα λιγότερα δώσεις τόσο περισσότερο ανεκτικός θα είσαι! Γι αυτό και συχνά έγραφα ότι η πιο vfm έκδοση είναι η energy και δη βενζίνης (18500-19000 και αποκτάς σκάφος να πηγαίνει ανετα όλη η οικογένεια, αν και σε αυτά τα λεφτά πολύ καλύτερο το octavia αλλά είναι χαμηλό)
Σε καθε περίπττωση η ανεκτικότητα είναι και θέμα υποκειμενικό! Εμένα η γυνάικα μου που έχει και ιατρικά ένα θέμα ακοής ποτέ δεν άκουσε κάτι.
Εγώ τα άκουγα όλα και ξέρεις τα πιο ενοχλητικά δεν ήταν όσα οφείλονταν στο οδόστρωμα, αλλά όσα τα ακουγες σε δρόμο χαλί! Απόλαυση οδηγική μηδέν (αν προσθέσεις και τον ανόητο λεβιέ που κούναγε μπρος - πισω).
Επίσης, εσύ μπορεί να χαίρεσαι που αλλαξες μπαταρία, ο άλλος όμως αν μείνει από μπαταρία στου διαόλου τη μάνα τι πρεπει να πει για ένα θέμα που ενω είναι γνωστή η ελλατωματικότητα του αναλωσίμου η εταιρεία την αλλάζει μόνο αφού έχεις μείνει;
Τέλος η έννοια peace of mind δεν υπήρξε ποτέ! Οταν βλέπεις τέτοια χαμηλή ποιότητα πλαστικών και συναρμογής (εσωτερικής και εξωτερικής) δικαίως σκέφτεσαι τι θα αρχίσει να βγάζει το αμάξι όταν παλιώσει κιόλας. Μπορεί να μην βγάλει ποτέ τίποτα, αλλά με τέτοια πρωτόγνωρη ποιότητα (όπως είχα γράψει το ταπεινό τρέχον yaris έχει ποιοτικότερο εσωτερικό από το QQ), δικαίως δεν σκέφτεσαι;
Κατά τα λοιπά και μόνο που βάζεις σε ίδια πρόταση σύγκρισης matiz και QQ χάνεται το μέτρο σύγκρισης και είναι κρίμα κυρίως για το QQ μιας και πρέπει να συγκρίνεται με τους ανταγωνιστές του!Ολα αυτά δεν στα γράφω προς αντιπαράθεση αλλά για να δεις ότι όπως εσύ έχεις καλή εικόνα, άλλοι έχουν κακή ενώ μεσολαβεί και ο δείκτης ανεκτικότητας στη μέση, που είναι υποκειμενικός!
Αρα στο μόνο που πρακτικά θα διαφωνήσουμε είναι στο χαρακτηρισμό περί υπερβολής που λες, γιατί όπως σου εξήγησα δεν υπάρχει έυκολα αντικειμενική κρίση σε τέτοια θέματα.
Σε τέτοια φόρα καλό είναι να αναφέρονται όλα - και καλά και κακά - ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να πάει υποψιασμένος, να τα ζυγίσει και αξιολογήσεις και στο τέλος να έχει κάνει μια συνειδητοποιημένη επιλογή!Αν θες για το θέμα δες και κάποιες ακόμα απόψεις και από πρώην κάτοχο του j10
http://hellenicqq.freeforums.net/thread ... #post-6786 -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
piece of mindΚομμάτι μυαλού;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
piece of mind
Κομμάτι μυαλού;
Autocorrect για κλάματα !!!
-
Ύστερα από 1,5 χρόνο που έχουμε το αμάξι, ανακάλυψα πως όταν η οθόνη στον πίνακα οργάνων δείχνει το chassis control, τότε όποτε το αυτοκίνητο πέφτει σε καμιά λακούβα, ανάβει ένα γαλάζιο χρώμα γύρω του. Στην αρχή νόμιζα ότι πάλι κάποιο πρόβλημα εμφανίστηκε
-
Δοκίμασε το και σε ανηφόρα οταν ενεργοποιείται το hill assist να δεις
-
Τι ένδειξη είναι αυτή? Ότι κάθε φορά που περνάει λακουβα κάτι παθαίνει το σασί? Έχει και άλλα χρώματα?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τι ένδειξη είναι αυτή? Ότι κάθε φορά που περνάει λακουβα κάτι παθαίνει το σασί? Έχει και άλλα χρώματα?Λογικά είναι η ένδειξη ότι ενεργοποιείται το Chassis Control (φρενάρει επιλεκτικά τους τροχούς για να μειώσει το χτύπημα και την ταλάντωση από τις λακκούβες).
-
Βέβαια ανεξάρτητα του αυτοματισμού και της ένδειξης καλό είναι ο οδηγός να προτιμά να αποφεύγει τις λακούβες από το να κοιτά το αν άλλαξε το φόντο του καντράν.
-
Ύστερα από 1,5 χρόνο που έχουμε το αμάξι, ανακάλυψα πως όταν η οθόνη στον πίνακα οργάνων δείχνει το chassis control, τότε όποτε το αυτοκίνητο πέφτει σε καμιά λακούβα, ανάβει ένα γαλάζιο χρώμα γύρω του. Στην αρχή νόμιζα ότι πάλι κάποιο πρόβλημα εμφανίστηκε
Ουτε και εγω το ηξερα...
-
Καλησπερα σε ολους.
Ερωτηση: Τριζει κανενος το καθισμα οδηγου? Κανει εναν ηχο σαν ' κλακ' σε αποτομες κλισεις και σε καμια λακουβα καλη....
Σαν να μην κουμπωνει καλαΣτάλθηκε από το ASUS_Z00AD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Νissan Qashqai J11 [2014-__]