-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Οι προηγούμενοι το είπαν πολύ σωστά δεν είναι θέμα απαξίωσης.Όταν το tiguan κάνει 27600 με καλύτερο εξοπλισμό και με χαώδη διαφορά στη ποιότητα κύλισης κλπ και το QQ κάνει 24500 προφανώς αυτός που μπορεί θα προτιμήσει το tiguan γιατί τα 3000 τα αξίζει και με το παραπάνω. Τώρα που μιλάμε κοντά για 5000 διαφορά ε εκεί το σκέφτεσαι ΣΟΒΑΡΑ.χαώδη διαφορά στη ποιότητα κύλισης... Ρε συ αυτό το διαμαντάκι πως μου ξέφυγε; Συγνώμη αλλά παρόλο που έχω διαβάσει αρκετά για τη χαοτική διαφορά του tiguan με τα άλλα suv αυτό δεν το ΄χα ματαδεί!!!
-
Συμφωνώ με τον fivos07.
Η εμπειρία μου είναι με 4Χ2 1197 βενζίνη οπότε στα περι επιδόσεων ίσως να διαφέρουμε λίγο. Είναι άνετο αυτοκίνητο, ταξιδιάρικο. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα μέσα όμως μου έκαναν εντύπωση τα πλαστικά του. Πολύ μέτρια. Άκουγα παντού για QQ και περίμενα κάτι πολύ καλύτερο στο εσωτερικό. Δεν με εντυπωσίασε επίσης και ο χώρος αποσκευών. Περίμενα περισσότερα. Είναι, θεωρώ, οριακά επαρκές για μια οικογένεια!! -
Προσωπικά , αν και αυτοκίνητο που βασικά το χρησιμοποιεί η γυναίκα μου για καθημερινή χρήση , και με 2,5 χρόνια πλέον στην κατοχή μας μπορω να πω οτι ειναι ενα πολυ τίμιο αυτοκίνητο . Έχουμε το 1,5 diesel με εξοπλισμό καλό , κάμερα navi αλλαγή λωρίδας αυτόματα φώτα καθαριστήρες κλπ . Η συντήρηση του ειναι αστεία σε κόστος , φυσικά δεν εχει κάνει κιχ σε βλάβες και δεν εχει κανένα απολύτως τριγμο στα 46000 χλμ που εχει κάνει μέχρι σήμερα . Περί κρατηματων και ποιότητας κύλησης δεν εχω κανένα παράπονο , δηλαδη , με εξέπληξε κιόλας αφού το μονο γιαπωνέζικο που είχα οδηγήσει ειναι το rav προηγούμενης γενιάς που είχε η αδερφή μου και μου είχε φανεί εξαιρετικός τενεκές και γενικά αυτη ειναι και η εικόνα που εχω για τα αυτοκίνητα απο τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου τουλάχιστον μέχρι το 2005 ,ύστερα δεν είχα καμια επαφή . Το μονο σημαντικό μείον που εχω βρει ειναι τα φώτα του που ίσως μου φαίνονται ακομα χειρότερα αφού αυτοκίνητο χωρις xenon δεν είχα την τελευταία 15ετια και πραγματικά χρήζουν βελτίωσης . Επίσης οι τιμες που αναφέρετε ειναι παραπάνω απο αυτο που πραγματικά πληρώνεις στο τελος αφού το δικό μου με τον εξοπλισμό που ανέφερα παραπάνω κόστισε 23600 ευρώ , άσχετα τι είχε αρχική .
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
To αγαπημένο μου χρώμα στο QQ Να το χαίρεσαι με ασφάλεια και υγεία!!
Πραγματικά απορώ γιατί δεν κυκλοφορούν περισσότερα σε αυτό το χρώμα (έχουμε πήξει στα άσπρα και γκρί!)???
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Οι προηγούμενοι το είπαν πολύ σωστά δεν είναι θέμα απαξίωσης.Όταν το tiguan κάνει 27600 με καλύτερο εξοπλισμό και με χαώδη διαφορά στη ποιότητα κύλισης κλπ και το QQ κάνει 24500 προφανώς αυτός που μπορεί θα προτιμήσει το tiguan γιατί τα 3000 τα αξίζει και με το παραπάνω. Τώρα που μιλάμε κοντά για 5000 διαφορά ε εκεί το σκέφτεσαι ΣΟΒΑΡΑ.
χαώδη διαφορά στη ποιότητα κύλισης... Ρε συ αυτό το διαμαντάκι πως μου ξέφυγε; Συγνώμη αλλά παρόλο που έχω διαβάσει αρκετά για τη χαοτική διαφορά του tiguan με τα άλλα suv αυτό δεν το ΄χα ματαδεί!!!
Με το διάβασμα θα καταλάβεις τις διαφορές των δυο αυτοκινήτων;
-
Όχι φυσικά φίλε μου. Απλά επειδή τόσο το qq όσο και το tiguan δεν είναι σπάνια οχήματα, έχω μπει και στα δύο και ενώ σε θέματα ποιότητας και συναρμογής εσωτερικού το tiguan είναι κατά πολύ ανώτερο, εντούτοις σε οδική συμπεριφορά δεν είχα διαπιστώσει χαοτικές διαφορές. Το τιγκουάν επαναλαμβάνω είναι ανώτερο ποιοτικά (και το προηγούμενο ακόμη) και επίσης με καλύτερη οδική συμπεριφορά του qq, δίχως αυτό να σημαίνει πως το qq είναι χρέπι.
-
Το είδα ξανά εχτές. Παρόλο που φαίνεται η οικονομία σε κάποια σημεία της κατασκευής (εξ ού και οι τριμγοί σε κάποια αυτοκίνητα), πλέον το αυτοκίνητο είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό τιμολογιακά, αφού η έκδοση N Connecta έχει καλύτερο εξοπλισμό από την Acenta Premium και ταυτόχρονα έχει και €500 χαμηλότερη τιμή!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
To αγαπημένο μου χρώμα στο QQ Να το χαίρεσαι με ασφάλεια και υγεία!!
Πραγματικά απορώ γιατί δεν κυκλοφορούν περισσότερα σε αυτό το χρώμα (έχουμε πήξει στα άσπρα και γκρί!)???
Σε ευχαριστώ πολύ,ανταποδίδω τις ευχές!!!
Το χρώμα το είχαμε επιλέξει πριν ακόμα καλοκυκλοφορησει ......και ευτυχώς που δεν βλεπουμε πολλα σε μπλε -
http://m.gocar.gr/test-drives/test/1996 ... Engagement
-
Έχω βρει από εχθές στο Internet τα φώτα ομίχλης Osram Ledriving Fog και έχω κολλήσει.
Ο τύπος στο παρακάτω QQ τα έχει βάλει και με τις κατάλληλες βάσεις που πουλούνται έξτρα μπαίνουν αρκετά εύκολα σε αμάξι που ήση φοράει φώτα ομίχλης. Στο δικό μου όμως που δεν έχει, άντε να βρεις σωστό μάστορα να σου τα περάσει
Η φάση είναι πως πέρα από φώτα ομίχλης, έχουν επίσης φώτα ημέρας LED και φώτα 'στροφής', όπου ανάβει το αντίστοιχο προβολάκι όποτε βγάζουμε φλας.
-
Όντως κόλλημα axel. Ξέρεις ρωσικά και καταλαβαίνεις τα σχόλια;
-
Όχι μωρέ τι ρωσικά;
Απλά βρήκα τον κωδικό της Osram και τα βρήκα στο site της και στο Amazon. Και τα σχόλια γενικά είναι πάρα πολύ θετικά. Το θέμα είναι ότι η Osram σου δίνει τα απαραίτητα για να αντικαταστήσεις τα εργοστασιακά φώτα. Εγώ που δεν έχω καθόλου πρέπει να βρω τις επιπλέον καλωδιώσεις και τον διακόπτη για να τα ανάβω. Λογικά για κάποιον σωστό μάστορα, αυτό δεν είναι τίποτα, άλλα άντε να βρεις σωστό μάστορα να σου κάνει την δουλειά.
Για κάποιον που έχει ήδη φώτα ομίχλης, η διαδικασία είναι αρκετά απλή και εύκολα μπορεί να την κάνει κάποιος μόνος του. Οι περισσότεροι λένε ότι τα πέρασαν μόνοι τους, ενώ η Osram έχει και αναλυτικά βιντεάκια στο Youtube που σου δείχνουν την διαδικασία εγκατάστασης.
-
Οταν η τιμη ανεβοκατεβαινει για μενα αυτο δεν ειναι σεβασμος στον ηδη πελατη που εχει αγορασει αλλα ψαρεμα υποψηφιων πελατων.
Αυτο λεγεται απαξιωση. Απλα,λιτα και κατανοητα.H τιμή ανεβοκατεβαίνει ΣΕ ΟΛΑ τα αυτοκίνητα, ανάλογα με την εποχή, τα χρόνια που είναι το μοντέλο στην αγορά, τον αντιπρόσωπο, τον πελάτη και ένα σωρό άλλους παράγοντες. Για αυτό και η τιμή που δίνει ο εισαγωγές είναι ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ.
Ούτε απαξίωση είναι ούτε ασέβεια στον υφιστάμενο πελάτη....εμπορική πολιτική ονομάζεται (για διατήρηση market share, διείσδυση αγοράς κλπ.) και είναι εργαλείο του καπιταλισμού και της ελεύθερης αγοράς σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά.Ειναι σπασιμο να αγορασεις κατι ακριβοτερα απο καποιους αλλους μονο γιατι επεσες σε ασχημη χρονικη στιγμη αλλα ειναι θεμα τυχης και ποσο χρονο αφιερωνεις στο ψαξιμο. Επισης τι επιλογες εχεις, αν εχει αναγκη αμαξι σημερα δεν εχεις επιλογες και θα πληρωσεις.
Παντως αλλο να μιλαμε για 500-700 ευρω και αλλο για 5000-7000 οπως τοτε το 2009 με την εκπτωση στα τελη ταξινομησης.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ειναι σπασιμο να αγορασεις κατι ακριβοτερα απο καποιους αλλους μονο γιατι επεσες σε ασχημη χρονικη στιγμη αλλα ειναι θεμα τυχης και ποσο χρονο αφιερωνεις στο ψαξιμο. Επισης τι επιλογες εχεις, αν εχει αναγκη αμαξι σημερα δεν εχεις επιλογες και θα πληρωσεις.
Σαφώς και είναι σπάσιμο! Αλλά είναι και κανόνας του καπιταλισμού και των καταναλωτικών αγαθών σε μια καταναλωτική κοινωνίας που λειτουργεί με τους όρους της ελεύθερης αγοράς.
Εάν η διαφορά τιμής οφείλεται στο κράτος (κατά κόρον Ελληνικό φαινόμενο, στις περισσότερες χώρες με καπιταλιστική οικονομία αυτά είναι σταθερά διαχρονικά), είναι όντως σπάσιμο.
Εάν οφείλεται στο προϊόν, τότε είναι λογικό και αναμενόμενο (π.χ. οι early adopters πάντα πληρώνουν πιο ακριβά)...και εγώ πλήρωσα την 116i αρκετά πιο ακριβά από ότι κάποιος που την αγόρασε 1 ή 2 χρόνια αργότερα. Όμως εγώ την είχα και την χαιρόμουνα 2 χρόνια περισσότερα ή νωρίτερα.
-
Ειναι σπασιμο να αγορασεις κατι ακριβοτερα απο καποιους αλλους μονο γιατι επεσες σε ασχημη χρονικη στιγμη αλλα ειναι θεμα τυχης και ποσο χρονο αφιερωνεις στο ψαξιμο. Επισης τι επιλογες εχεις, αν εχει αναγκη αμαξι σημερα δεν εχεις επιλογες και θα πληρωσεις.
Σαφώς και είναι σπάσιμο! Αλλά είναι και κανόνας του καπιταλισμού και των καταναλωτικών αγαθών σε μια καταναλωτική κοινωνίας που λειτουργεί με τους όρους της ελεύθερης αγοράς.
Εάν η διαφορά τιμής οφείλεται στο κράτος (κατά κόρον Ελληνικό φαινόμενο, στις περισσότερες χώρες με καπιταλιστική οικονομία αυτά είναι σταθερά διαχρονικά), είναι όντως σπάσιμο.
Εάν οφείλεται στο προϊόν, τότε είναι λογικό και αναμενόμενο (π.χ. οι early adopters πάντα πληρώνουν πιο ακριβά)...και εγώ πλήρωσα την 116i αρκετά πιο ακριβά από ότι κάποιος που την αγόρασε 1 ή 2 χρόνια αργότερα. Όμως εγώ την είχα και την χαιρόμουνα 2 χρόνια περισσότερα ή νωρίτερα.
Ναι Φανη συμφωνω για τοσο διαστημα (1-2 χρονια). Εδω ομως εχουμε μια τιμη στο κασκαι που πριν 3 μηνες ειχε 2000 χιλιαρικα περιπου πανω.
Ποσο να χαρηκε λοιπον το αυτοκινητο αυτος που το πηρε πριν λιγους μηνες. Καλα θα ηταν να νοικιαζε καμια πορσε (που λεει ο λογος) με αυτα τα λεφτα και μετα να αγοραζε το νισσαν.
Ενταξει δε το ξερεις αλλα...
Αυτο ειναι απαξιωση προς τον ηδη πελατη.
Εμενα η vw το φτηνηνε σκαρτο 500ρικο για λογους φορολογιας και οχι ανταγωνισμου -
Δηλαδή αν αυτή την στιγμή η VW πουλάει το Tiquan με 2 χιλιάρικα καπέλο δε σε πειράζει, αρκεί να μην το ξέρεις και να μην ρίξει την τιμή στον επόμενο. ΟΚ.
Εσύ το λες απαξίωση του πελάτη, εγώ το λέω έξυπνη και ευέλικτη επιχειρηματική πολιτική.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ναι Φανη συμφωνω για τοσο διαστημα (1-2 χρονια). Εδω ομως εχουμε μια τιμη στο κασκαι που πριν 3 μηνες ειχε 2000 χιλιαρικα περιπου πανω.Μα πάλι 2 χρόνια ήταν το διάστημα! Απλά αυτό που λές εσύ συνέβει στο τέλος της 2ετίας....πάντα θα υπάρχει ο 'χαμένος', έτσι λειτουργεί η αγορά. Στο δικό σου παράδειγμα, λογικό είναι το Tiguan να κρατάει τιμή...εάν όμως σε 2 χρόνια βγούν νέοι ανταγωνιστές και σταματήσει να πουλάει καλά, θα γίνουν οι αντίστοιχες προωθητικές ενέργειες...οπότε όποιος αγοράσει ακριβώς πριν τις ενέργειες θα είναι 'χαμένος' ενώ όποιος περιμένει λίγο θα βγεί 'κερδισμένος'.
Ειδικά στο θέμα των αυτοκινήτων, στην Ελλάδα βουλωμένο γράμμα διαβάζουμε...είναι πάγια πρακτική όλων των εταιρειών οι προωθητικές ενέργειες στο τέλος του έτους και λίγο πριν το facelift.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δηλαδή αν αυτή την στιγμή η VW πουλάει το Tiquan με 2 χιλιάρικα καπέλο δε σε πειράζει, αρκεί να μην το ξέρεις και να μην ρίξει την τιμή στον επόμενο. ΟΚ.Εσύ το λες απαξίωση του πελάτη, εγώ το λέω έξυπνη και ευέλικτη επιχειρηματική πολιτική.
Εννοειται θα με πειραζε. Ομως τουλαχιστον στα diesel εχει πολυ καλες τιμες
Ναι Φανη συμφωνω για τοσο διαστημα (1-2 χρονια). Εδω ομως εχουμε μια τιμη στο κασκαι που πριν 3 μηνες ειχε 2000 χιλιαρικα περιπου πανω.
Μα πάλι 2 χρόνια ήταν το διάστημα! Απλά αυτό που λές εσύ συνέβει στο τέλος της 2ετίας....πάντα θα υπάρχει ο 'χαμένος', έτσι λειτουργεί η αγορά. Στο δικό σου παράδειγμα, λογικό είναι το Tiguan να κρατάει τιμή...εάν όμως σε 2 χρόνια βγούν νέοι ανταγωνιστές και σταματήσει να πουλάει καλά, θα γίνουν οι αντίστοιχες προωθητικές ενέργειες...οπότε όποιος αγοράσει ακριβώς πριν τις ενέργειες θα είναι 'χαμένος' ενώ όποιος περιμένει λίγο θα βγεί 'κερδισμένος'.
Ειδικά στο θέμα των αυτοκινήτων, στην Ελλάδα βουλωμένο γράμμα διαβάζουμε...είναι πάγια πρακτική όλων των εταιρειών οι προωθητικές ενέργειες στο τέλος του έτους και λίγο πριν το facelift.
Μα η καριερα του κασκαι δε τελειωνει τωρα Φανη. Αργει το καινουριο. Ειδαν οτι ζοριζει η αγορα και μειωσαν τη τιμη.
-
Μα η καριερα του κασκαι δε τελειωνει τωρα Φανη. Αργει το καινουριο. Ειδαν οτι ζοριζει η αγορα και μειωσαν τη τιμη.Για αυτό έγραψα όταν επίκειται αλλαγή (στο QQ έρχεται το facelift μέσα στο 2017) ή όταν οι πωλήσεις αρχίσουν να φθίνουν λόγω ανταγωνισμού ή και τα 2 μαζί.
-
Δηλαδή αν αυτή την στιγμή η VW πουλάει το Tiquan με 2 χιλιάρικα καπέλο δε σε πειράζει, αρκεί να μην το ξέρεις και να μην ρίξει την τιμή στον επόμενο. ΟΚ.
Εσύ το λες απαξίωση του πελάτη, εγώ το λέω έξυπνη και ευέλικτη επιχειρηματική πολιτική.
Εννοειται θα με πειραζε. Ομως τουλαχιστον στα diesel εχει πολυ καλες τιμες
Αυτό ακριβώς λέμε. Ότι και το QQ ακόμη και με τα 2 χιλιάρικα πάνω πολύ καλή τιμή είχε, για αυτό ήταν και συνεχίζει να είναι πρώτο σε πωλήσεις. Η 'καλή τιμή' είναι άμεση συνάρτηση του ανταγωνισμού που υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή. Όταν ο ανταγωνισμός ήταν ελάχιστος η τιμή του QQ ήταν πολύ καλή σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό. Μόλις αυξήθηκε ο ανταγωνισμός, η Nissan έριξε την τιμή και το αυτοκίνητο εξακολουθεί να έχει πολύ καλή τιμή σε σχέση με τα νέα δεδομένα.
Το να αλλάζει το περιβάλλον και εσύ να κρατάς υψηλές τιμές για prestige και μόνο, την στιγμή που χάνεις μερίδιο αγοράς και πωλήσεις, δεν μου φαίνεται και πολύ έξυπνη σαν κίνηση...
Νissan Qashqai J11 [2014-__]