-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Καψούρα το έχεις iceman να βρεθούν . Εγώ νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάτι . Αυτό που έχει κάνει η VW θα έπρεπε να την σβήσει από τον χάρτη . Δεν είναι όλοι ίδιοι . Δεν γίνεται να τους βάζουμε όλους στον ίδιο κουβά.Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν ειναι θέμα καψούρας αλλα ρεαλιστικής θεώρησης των πραγμάτων.
Μετρημένα κουκιά ειναι η τεχνολογια σε αυτη την αγορά. Όλοι τα ίδια έχουν και κάνουν ... -
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Καψούρα το έχεις iceman να βρεθούν . Εγώ νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάτι . Αυτό που έχει κάνει η VW θα έπρεπε να την σβήσει από τον χάρτη . Δεν είναι όλοι ίδιοι . Δεν γίνεται να τους βάζουμε όλους στον ίδιο κουβά.Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Bρέθηκαν...
http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=53132&start=735
-
Πρέπει να δω κάτι συγκεκριμένο στο topic που ποσταρες ;
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Πρέπει να δω κάτι συγκεκριμένο στο topic που ποσταρες ;Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Mπορείς να δεις τα γραφόμενα. Όλα έχουν σχέση με τον προβληματισμό σου.
-
Με φήμες και διαδώσεις δεν βγαίνει πόρισμα. Αν υπάρχει κάτι μεμπτό δεν έχει παρά να αποδειχθεί και να χρησιμοποιηθεί στην απόφαση ενός δικαστηρίου. Η αρχή έγινε με την VW.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Κάθε φορά που διαβάζω σε ένα περιοδικό αυτοκινήτου ότι η νέα πλατφόρμα είναι 80 έως 200 κιλά ελαφρύτερη από την προηγούμενη, έρχεται στο μυαλό μου το παραπάνω βίντεο. Έτσι και αλλιώς δημοσιογραφική δουλειά έχουν πάψει εδώ και καιρό να κάνουν τα περισσότερα περιοδικά του χώρου ώστε να επιβεβαιώνουν ή μη τα λεγόμενα κάθε εταιρείας.
Aμ η 'στρεπτική ακαμψία';
Απ΄ την δεκαετία '70 που το παρακολουθώ, κάθε νέο μοντέλλο είναι 100-200 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο και έχει και 20-30% καλύτερη στρεπτική ακαμψία.
Σήμερα θα έπρεπε να είναι, πλέον, διάφανα και αόρατα και άκαμπτα σαν...πλανήτες που περιστρέφονται στα όνειρά μας.
Στο σχετικο test λέει:
'The rear wheels scrape the wheel arches'.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο ντόρος με το dieselgate. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι τα νούμερα που ανακοινώνουν οι εταιρείες είναι ρεαλιστικά;
Αν Και το κουβεντιάζουμε σε λάθος νήμα πάμε παρακάτω ...
Γιατί η διαφορά της vw (προς το παρόν τουλάχιστον ) είναι ότι πέρασε ολόκληρο λογισμικό σε όλα τα αυτοκίνητα ώστε να κλέβουν την στιγμή των μετρήσεων που λες .
Οι υπόλοιπες εταιρείες ανακοινώνουν τα νούμερα που ανακοινώνουν υπό ιδανικές συνθήκες οι οποίες και προφανώς δεν είναι ρεαλιστικές .
Δηλαδή δεν φτάνει που έκανε μετρήσεις η vw σε ιδανικές συνθήκες είχε πάνω και πρόγραμμα που έκλεβε ακόμα περισσότερο .
Προτίμησαν να δώσουν εκεί χρήματα σαν εταιρεία παρά να φτιάξουν τους κινητήρες τους γιατί αν τους έφτιαχναν όπως έπρεπε θα ανέβαινε το κόστος παραγωγής .
Επίσης να βάζουμε όλες τις εταιρείες στον ίδιο παρανομαστή επειδή κάποια πράγματα δεν μας πολύ αρέσουν είναι κάπως αυταρχικό .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καιρός να επιστραφεί η συζήτηση στο Nissan Qashqai 2 παιδιά. Τα περί Vw θα μεταφερθούν εκεί που πρέπει μόλις φτάσω σε pc.
Μεταφέρθηκαν εδώ
-
http://www.drive.gr/news/nea-montela/h- ... ei-audi-a3
Η Nissan πιέζει για την παραγωγή μιας κορυφαίας έκδοσης του Qashqai που θα μπορούσε στην αγορά να χτυπήσει το Audi A3. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί το βασισμένο στο Qashqai πρωτότυπο Premium Concept που έδειξε τον Μάρτιο, στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.
Τότε η Nissan είχε αποφύγει να δεσμευτεί ως προς τις προθέσεις της για το concept, αλλά από τότε λέγεται ότι έχει μπει ένας χρονικός ορίζοντας και μια ημερομηνία μέσα στο 2017 ή στις αρχές του 2018 έχει οριστεί ως πιθανή για την παρουσίασή του.
Το Qashqai Premium Concept έχει σχεδιαστεί στα στούντιο της Nissan στην Μ. Βρετανία και είναι ένα πεδίο δοκιμών για το πως τι επιπλέον θα μπορούσε να προσφέρει ώστε να δικαιολογεί μία τιμή γύρω στα €35000, και να μπορεί να παίξει στο ίδιο γήπεδο με το Audi Q3 και την BMW X1.
Στη Nissan τώρα εργάζονται για να δουν πως μπορούν να φτάσουν στην παραγωγή τα ειδικά στοιχεία εξοπλισμού που έφερε το Premium Concept, το οποίο εκτός των άλλων είχε φαρδύτερα μετατρόχια και ειδικής σχεδίασης τροχούς. «Το concept δημιουργήθηκε ως άσκηση για να δούμε τι μπορεί να φτάσει στην παραγωγή», λέει ο Darryl Scriven, υπεύθυνος σχεδιασμού του Qashqai Premium Concpet. «Εργαζόμαστε με ακριβά και αυθεντικά υλικά, όπως το ανθρακόνημα, το δέρμα Nappa και ειδικές βαφές, αξιολογώντας τις πιθανότητες μελλοντικής παραγωγής».
Όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία του concept, όπως το περίπλοκο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, οι προσθήκες στους θόλους των τροχών από ανθρακονήματα, η νέα γρίλλια και τα φουτουριστικά φώτα φαίνεται ότι φτάσουν αυτούσια στο μοντέλο παραγωγής. «Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σε κανονική γραμμή παραγωγής όλα αυτά τα εξαρτήματα που φτιάξαμε στο χέρι για το concept», λέει ο Scriven.
Η Nissan αξιοποίησε την εμπειρία του αγωνιστικού τμήματος που εδρεύει στην Μ. Βρετανία για να δουλέψει υλικά όπως τα ανθρακονήματα. Αλλά και για την ιδιαίτερη κατασκευή των τροχών, οι οποίοι αρχικά βάφτηκαν σε χρυσό χρώμα και πάνω από αυτό προσαρμόστηκε μια στρώση μαύρου ματ. Στην συνέχεια, με ειδικό μηχάνημα αφαίρεσαν το μαύρο χρώμα από τα σημεία που ήθελαν να φαίνεται το χρυσό. «Είναι μεγάλη πρόκληση να βρεις τρόπο να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα σε κανονική παραγωγή, με μηχανήματα που μπορούν να παράγουν μεγάλο όγκο», δηλώνει ο Scriven.
Μια άλλη πρόκληση είναι τα φαρδύτερα κατά 2 cm μετατρόχια, μια σημαντική αλλαγή για το σασί του Qashqai. Αν και δυκολότερο από όλα φαίνεται να είναι το μαύρο ματ χρώμα να διατηρηθεί. Το εργοστάσιο στο Sunderland μπορεί να κάνει αυτή τη βαφή, αλλά είναι ευάλωτη στην ταλαιπωρία και στον χρόνο.
Ακολουθώντας το πρότυπο της Ford με τα μοντέλα Vignale η Nissan σκέφτεται και άλλα μοντέλα με premium χαρακτήρα βασισμένα στα υπάρχονται, όπως καταλαβαίνουμε από το X-Trail Premium Concept που είχε παρουσιαστεί επίσης στην Γενεύη.
-
Και το 2018 θα κλείνει 4ετια και θα προορίζουν facelift.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
http://www.drive.gr/news/nea-montela/h-nissan-thelei-ena-qashqai-na-kontrarei-audi-a3Η Nissan πιέζει για την παραγωγή μιας κορυφαίας έκδοσης του Qashqai που θα μπορούσε στην αγορά να χτυπήσει το Audi A3.
Συγνώμη κιόλας αλλά σαν πρώην ιδιοκτήτης QQ και τωρινός Α3...κλαίω από τα γέλια!
-
Φαντάζομαι πως εννοούν το q3.....
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Φαντάζομαι πως εννοούν το q3.....Sent from my iPad using Tapatalk
Καλά ναι το q3 εννοούν, αλλά και πάλι.
Άλλο κάτι που σχεδιάστηκε από την αρχή σαν premium και άλλο κάτι που θέλει να γίνει premium στην πορεία.nickthetrib from tapatalk
-
Δε διαφωνώ , εγώ απλά απάντησα στον φίλο που κουοταρε το α3
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Δεν ήταν όλο το post, απάντηση σε σένα ursus.
Μην παρεξηγηθώ. Ήταν 2 σε 1.- Απάντηση οτι εννοούν το q3 και 2. παράθεση της άποψης μου για το premium στην πορεία
nickthetrib from tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Άλλο κάτι που σχεδιάστηκε από την αρχή σαν premium και άλλο κάτι που θέλει να γίνει premium στην πορεία.nickthetrib from tapatalk
Πρόκειται για κορυφαία έκδοση με κάποιες διαφοροποιήσεις.
Για premium υπάρχει εξαλλου η Infiniti. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Άλλο κάτι που σχεδιάστηκε από την αρχή σαν premium και άλλο κάτι που θέλει να γίνει premium στην πορεία.
nickthetrib from tapatalk
Πρόκειται για κορυφαία έκδοση με κάποιες διαφοροποιήσεις.
Για premium υπάρχει εξαλλου η Infiniti.+1000
-
Το QQ αδικείται δυστυχώς από προβλήματα στην συναρμογή τα οποία θα μπορούσαν να επιλυθούν αν έδιναν περισσότερη προσοχή στην λεπτομέρεια (οι εργαζόμενοι, οι υπεύθυνοι ποιοτικού ελέγχου; ) ή με πολύ μικρό επιπλέον κόστος.
Από την αρχή που αγοράσαμε το αυτοκίνητο, είχα ένα τρίξιμο μπροστά αριστερά στο πάνω μέρος του ταμπλό. Επειδή είχαν τοποθετήσει εκεί τον ενδείκτη των αισθητήρων παρκαρίσματων από την αντιπροσωπεία, είχα θεωρήσει αρχικά πως είτε έτριζε ο ενδείκτης (κινέζικος των 10€) ή είχε πειράξει το ταμπλό ο ηλεκτρολόγος την ώρα που περνούσε τα καλώδια.
Αρχικά ξήλωσα των ενδείκτη, τον άνοιξα και τον γέμισα με σιλικόνη, μπας και υπήρχε κάποιο σημείο μέσα του που έτριζε. Τον ξανατοποθέτησα στην θέση του αλλά το πρόβλημα επέμενε.
Στην πορεία διαπίστωσα πως όταν πατούσα το πλαστικό πάνω από τον πλαινό αεραγωγό ο θόρυβος σταματούσε. Με τα πολλά κατέληξα ότι το πρόβλημα εντοπίζονταν στον αεραγωγό ξεθαμπώματος του παραθύρου του οδηγού. Άνοιξα το καπάκι της ασφαλειοθήκης στο πλάι του ταμπλό, αλλά πρόσβαση δεν είχα. Δοκίμασα με φόβο μήπως μπορούσα να σηκώσω τον αεραγωγό αλλά δεν το κατάφερα
Μιας και δεν ήταν μόνιμος ο θόρυβος, αποφάσισα να το αφήσω για το ετήσιο service, αν και με τρόμαζε η ιδέα να χρειαστεί να ξηλωθεί όλο το ταμπλό για να επιλύσουν το πρόβλημα.
Εντωμεταξύ κατά καιρούς έκανα αναζητήσεις στο internet, μίας και το αυτοκίνητο είναι ακόμη καινούργιο και μπορεί στην πορεία και άλλοι να εντόπισαν και έλυσαν το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Ψάχνοντας λοιπόν προχθές στο internet, βρίσκω την παρακάτω φωτογραφία
ήταν μια στιγμή
Οπότε με τα κατάλληλα εργαλεία, αρκετό φόβο και πολύ πάθος προχώρησα εχθές στην εγχείρηση!
Την αυτοκόλλητη μονωτική ταινία που έχει κολλημένο τριγύρω του την βλέπετε και στην φωτογραφία. Στην περίπτωση μου η ταινία αυτή δεν ήταν προφανώς σωστά κολλημένη, οπότε ώρες ώρες έτριζε το πλαστικό στο σημείο του κουμπώματος.
Αφαίρεσα εννοείται την φτηνιάρικη αφρώδη ταινία και έντυσα για σιγουριά όλο τον αεραγωγό με υφασμάτινη μονωτική. Επίσης, στο σημείο που υπήρχε η δική του ταινία τοποθέτησα μια αρκετά ακριβότερη και ποιοτικότερη μονωτική ταινία που είχα αγοράσει παλιότερα από το Praktiket.
Ο αεραγωγός επανατοποθετήθηκε στην θέση του χωρίς πρόβλημα και η πρώτη δοκιμή που έγινε εχθές, έδειξε ότι το πρόβλημα μάλλον επιλύθηκε. Λέω μάλλον γιατί έτσι και αλλιώς δεν το παρουσίαζε πάντα, οπότε ελπίζω να το έχω φτιάξει! Πολύ ωραία αίσθηση να οδηγείς το αυτοκίνητο και να μην ακούγεται το παραμικρό
Καταλήγοντας, αυτό που θέλω να πω είναι πως με μια καλύτερης ποιότητας μονωτική ταινία και ίσως μεγαλύτερη προσοχή κατά την συναρμολόγηση το πρόβλημα να μην είχε εμφανιστεί καν.
Και είναι πράγματι κρίμα για την Nissan, να έχει παρουσιάσει ένα τόσο καλό συνολικά μοντέλο, να μην έχει (μέχρι στιγμής) παρουσιάσει προβλήματα ουσίας, και από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες να έχει δυσαρεστημένους πελάτες που δύσκολα θα ξαναγυρίσουν στην εταιρείας (iceman, jackdaniels, κλπ). Κρίμα, πολύ κρίμα...
-
Πώς κατάφερες να το βγάλεις αυτό τελικά ρε συ axel?
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το αμάξι είναι για DIY ιδιοκτήτες
Την πρώτη φορά που δεν ήξερα, το τράβηξα με τα εργαλεία και κόντεψα να ξηλώσω όλο τον αεραγωγό.
Από την στιγμή που βρήκα τις φωτογραφίες και διαπίστωσα πως το 'τελικό' κομμάτι του αεραγωγού είναι ανεξάρτητο, ήταν αρκετά εύκολο να αφαιρεθεί μιας και στις φωτογραφίες φαινόταν το σημείο στο οποίο υπήρχε το 'άγκιστρο' που κρατούσε τον αεραγωγό στην θέση του. Με κάτι πλαστικά εργαλεία που έχω (για να μην κάνω ζημιά), βρήκα το σημείο και ασκώντας μια σχετική πίεση πετάχτηκε μόνο του
Η τοποθέτηση ήταν ακόμη πιο εύκολη!
Αν χρειαστείς βοήθεια για οτιδήποτε ενημέρωσε (που ελπίζω να μην χρειαστείς! )
Δυστυχώς τα περισσότερα 'προβλήματα' που διαβάζω για το QQ είναι τέτοιου τύπου. Κακοτοποθετημένες ή ξεχασμένες (π.χ. στον εξωτερικό καθρέφτη) μονωτικές ταινίες, μια βίδα στον αεραγωγό του φίλτρου αέρα, ξεχασμένες βίδες στο 'δέσιμο' του ταμπλό κλπ. Προβλήματα που με λίγο περισσότερη προσοχή κατά την συναρμολόγηση ή με πιο ποιοτικές μονωτικές ταινίες δεν θα υπήρχαν καν.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]