-
Κάθε άποψη σεβαστή plutare! Και προσπαθώ πάντα να σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις ακόμη και όταν διαφωνώ
Η δική μου εμπειρία βρίσκει σε αυτό που σου έγραψα την πιο σημαντική διαφορά. Πιστεύω ότι το κράτημα της Χ1 - και της παλιάς και ιδίως της νέας με την οποία κοντεύω τα 4.500 χλμ πια και την τεστάρω σε κάθε ευκαιρία - σε στροφές και μάλιστα απαιτητικές είναι καλύτερο. Το QQ σε μια περίπτωση απαιτητικής στροφής σχεδόν μου 'έφυγε' - αφού και ο συνοδηγός υπάλληλος στο test drive μαγκώθηκε - ενώ και με το παλιό Χ1 και κυρίως με το καινούριο - στο οποίο πραγματικά μερικές φορές έχω προσπαθήσει να κάνω το αμάξι να γλιστρήσει σε στροφή 90 μοιρών και δεν τα καταφέρνω! - νιώθω ότι το αμάξι στρίβει εντυπωσιακά.
Σε απλή πορεία στον δρόμο δεν καταλαβαίνεις τόση διαφορά.
Αλήθεια, το QQ είναι ψηλότερο από το νέο Χ1 ή όχι; -
Το παλαιότερο Χ1 όπως το έχω γνωρίσει εγώ έχει αισθητό πρόβλημα σε πλευρικούς ανέμους. Νόμιζα ότι ήμουν υπερβολικός στην άρχη έως να διαπιστώσω πως και μετά την πρώτη γνωριμία και διθυραμβους για το αυτοκίνητο, αρκετοι δημοσιογράφοι - περιοδικά τα έγραψαν επίσης. Στην πραγματικότητα η έκδοση με τους 170 κάτι ίππους diesel με είχε αφήσει ικανοποιημένο συνολικά με εξαίρεση αυτό το γεγονός. Από εκεί και μετά τα υλικά της καμπίνας ήταν πολύ καλά και αξιόπιστα αλλά απείχαν από το χαρακτηριστούν άριστα. Εκεί ακόμη και σήμερα το q3 μπορεί και να υπερτερεί αλλά δεν νομίζω κάπου άλλου έναντι της Χ1. Το QQ έχει μια χαρά ποιότητα αλλά ίσως η συναρμογή των πλαστικών να μην είναι και η καλύτερη. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που θα απεφευγα ένα τόσο καλό αυτοκίνητο. Τώρα το έχω ξαναγράψει. Όταν πας ψηλά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων χάνεις σε οδική συμπεριφορά συγκριτικά με τα κλασικά sedan. Το QQ δεν απευθύνεται στους οδηγούς της Αλφα σε οδική συμπεριφορά αλλά ούτε και σε εκείνους του Χ5 ή του Χ6. Ο οδηγός μιας corolla ή ενός rav4, ενός golf ή ενός maverick απορώ γιατί θα το απέρριπτε.
-
Για τους πλευρικούς ανέμους μάλλον έχει δίκιο ο Σπύρος. Και με το δικό μου Χ1 - το έχω γράψει και εδώ μέσα - στον περιφερειακό του Αγρινίου με καμιά 150αριά χιλιόμετρα - ίσως και λίγο παραπάνω - και ομολογουμένως δυνατό άνεμο ένιωσα αστάθεια και έκοψα με συνοπτικές διαδικασίες...Είχα και τις μικρές μέσα και δεν ήθελα να ρισκάρω. Από τότε δεν μου έχουν ξανατύχει παρόμοιες συνθήκες, αλλά εδώ πάνω που μένω σίγουρα θα τύχει. Τότε θα επανέλθω με περισσότερες εκτιμήσεις.
-
Δεν υπαρχει ψηλο αυτοκινητο που να μην εχει τετοια συμπτωματα.
Ακομα και μεγαλυτερα απο τα Q3 Και Χ1. και στην τελικη αν ξερεις τις δυνατοτητες του αυτοκινητου σου δεν υπαρχει προβλημα.
-
Εγω δε μπορω να καταλαβω γιατι ξαφνικα συμφωνειτε μαζι μου οταν εγραφα για το πλεονεκτημα ανεσης και οδικης συμπεριφορας του αντιστοιχου seg.D σε σχεση μ ενα suv..
-
Γιατί έτσι . Σοβαρά τώρα φίλε Νονέ προσωπικα πιστεύω πως θα πρέπει να πέσει πολύ δουλεια και χρήμα για να μπορεί ένα suv να έχει καλή οδική συμπεριφορά τέτοια ώστε να μην έχει να ζηλέψει κάτι από ένα σεντάν παρόμοιας κατηγορίας τιμής. Είναι σχεδόν κανόνας. Φωτεινές εξαιρέσεις είναι οχήματα όπως η Χ6 ή το range rover sport. Στην κατηγορία τιμής τους πάντως σίγουρα θα βρίσκεται κάτι να τους βάλει τα γυαλιά!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ο οδηγός μιας corolla ή ενός rav4, ενός golf ή ενός maverick απορώ γιατί θα το απέρριπτε.Θες να σου εξηγήσω για ακόμα μία φορά;;;
-
Ο οδηγός μιας corolla ή ενός rav4, ενός golf ή ενός maverick απορώ γιατί θα το απέρριπτε.Δε καταλαβαινεις γιατι ενας οδηγος ενος golf v με πολλαπλους πισω θα απεριπτε ενα qq με το στησιμο του? Αληθεια?
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Σιγά μην έθιξα το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης...
-
Σιγά μην έθιξα το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης...Δεν εθιξες κανενα μηχανημα οδηγησης και δεν ειναι εκει το θεμα αλλα εδω μεσα μπορει να διαβασει και καποιος που δε ξερει και θα πρεπει να προσεχουμε τι λεμε. Μη λεμε πραγματα απλα για να αυξανουμε τα ποστ μας
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Πάντα μετρώ αυτα που γράφω. Για το λογο αυτό δεν έγραψα γιατί θα απέρριπτε το qq ο οδηγός μιας 116 ή ενός focus.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ο οδηγός μιας corolla ή ενός rav4, ενός golf ή ενός maverick απορώ γιατί θα το απέρριπτε.
Θες να σου εξηγήσω για ακόμα μία φορά;;;
Στεφανε θα το ήθελα παρα πολύ. Άλλωστε ολο και κάποιος που ενδιαφέρεται για το qq μπορεί να θελει να ακούσει και την αντίθετη πλευρά αλλά να βαριέται να πάει στο νήμα δύο ή τρεις σελίδες πίσω... καλησπέρα φίλε!
-
Γειά σου φίλε Σπύρο!! Ταλαιπωρουμαστε οικογενειακως από τη γρίπη την καλή και ευτυχώς που διαβάζουμε και τα φορα.....
Στην επόμενη συνάντηση του QGC θα προτείνω να ανακηρυξουμε και εσένα αλλά και το Βασίλη επιτιμα μέλη.!!!! -
Περαστικά φίλε μου. Προσωπικά δεν έχω τέτοιες βλέψεις. Βέβαια το qq το συμπαθώ και το καλοβλεπω γιατί απόλυτο μηχάνημα οδήγησης δεν το λες αλλά δεν είναι και του συρμού!
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ο οδηγός μιας corolla ή ενός rav4, ενός golf ή ενός maverick απορώ γιατί θα το απέρριπτε.
Δε καταλαβαινεις γιατι ενας οδηγος ενος golf v με πολλαπλους πισω θα απεριπτε ενα qq με το στησιμο του? Αληθεια?
Στάλθηκε απο s4 με tapa
Άσχετο/σχετικό - και το 4κίνητο Qashqai πολλαπλούς δεν έχει;
-
Μόνο το τετρακίνητο που βγαίνει μόνο σε 1,6 πετρέλαιο και χειροκίνητο κιβώτιο.
-
Ναι γι'αυτό είπα για το 4κίνητο. Θα μου πεις δεν απευθύνεται στην πλειοψηφία των αγοραστών του Qashqai κι έτσι είναι, πάντως υπάρχει σαν επιλογή.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Μόνο το τετρακίνητο που βγαίνει μόνο σε 1,6 πετρέλαιο και χειροκίνητο κιβώτιο.Και το 1.6 τούρμπο βενζίνης αν δεν κάνω λάθος.
-
Μόνο σε πετρέλαιο
http://www.nissan.gr/vehicles/city-cars ... nt/prices/ -
Λοιπόν εγώ θα πω κάτι έχοντας σωας τας φρένας και γνωρίζοντας ότι μετά θα ακούσω πολλά.
Χθες έκανα μια διαδρομή που παλιά έκανα πάρα πολύ συχνά αλλά τώρα είχα να την κάνω σχεδόν 2 χρόνια. Επισκέφτηκα ένα σπίτι το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου ανάμεσα σε Άγιο Στεφανο και Αφίδνες.
Ο δρόμος είναι στενός, ανηφορικός και γεμάτος στροφές. Την διαδρομή αυτήν την έχω κάνει με skoda fabia του 2001, με Citroën c2 του 2004 και με opel astra 1.4 120hp του 2011.
Το qq έστριβε και παταγε καλύτερα από όλα. Και καλά από τα δύο μικρό οκ το καταλαβαίνω, αλλά και από το astra μου έκανε μεγάλη εντύπωση.
Ξανά λέω είναι προσωπική μου άποψη και δεν είμαι και κάνας σουπερ οδηγός, αλλά νομίζω είμαι σε θέση τέτοιες διάφορες να τις καταλαβαίνω....
Και για να τρολαρω λίγο την πάρτη μου.
Καλύτερα από όλα την ανάβαση αυτήν την είχαμε κάνει με το Peugeot rallye που είχε πριν κάποια χρόνια ο φίλος που μένει εκεί και που νόμιζες ότι ήταν βιδωμένο στην άσφαλτο...
Α ναι και ακόμα καλύτερα με ένα husqvarna sm610s που είχα πριν κάποια χρόνια, για όσους γνωρίζουν τι εστί supermoto.
Βέβαια τώρα μεγαλώσαμε και σοβαρευτηκαμε, οπότε μια χαρά είναι το qq.....
Τις καλημερες μου
Νissan Qashqai J11 [2014-__]