-
Μισό εκατομμύριο Qashqai...πραγματικά μεγάλο νούμερο και μάλιστα σε λιγότερο από 2 χρόνια !
Νομίζω πως τους αξίζουν συγχαρητήρια για το όλο project...όσον αφορά την ποιότητα αλλά κυρίως όσον αφορά την προώθηση και το marketing. Είναι από τις περιπτώσεις που ένα αμάξι αλλάζει κατά πολύ το status μιας μεγάλης εταιρείας και σε ένα βαθμό οριοθετεί μια ολόκληρη κατηγορία όπως είναι τα crossover.http://www.autoblog.gr/2015/09/10/new-n ... utoBlog%29
-
Είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι αγόρασαν Nissan για πρώτη φορά λόγω του Qashqai. Θα είναι μέγα σφάλμα για την εταιρεία να αποκτήσει μια στρατιά δυσαρεστημένων πελατών λόγω προβλημάτων στον ποιοτικό έλεγχο. Το αυτοκίνητο φάνηκε να έχει αρκετές παιδικές ασθένειες στην αρχή, η Nissan όμως φαίνεται να ανταποκρίνεται και να λύνει στην πορεία τα περισσότερα από αυτά (αισθητήρες, φιλτροκούτι, αυτόματο φρενάρισμα, σκουριές στα πλαίσια των θυρών, κλπ).
-
SPI και iceman το RAV θα το αγοραζατε (υπο τις προυποθεσεις που αναφερετε) επειδη το θεωρειτε καλυτερο αυτοκινητο απο το Xtrail και το CR-V ή λογω της πολυ καλης αντιπροσωπειας και του δικτυου που εχει η Toyota στην Ελλαδα;
-
Σήμερα καθώς γύριζα από την δουλειά για πρώτη φορά μπήκε σε λειτουργία το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης. Πολλές φορές μέχρι τώρα αναβοσβήνει το σηματάκι στο ταμπλό και με προειδοποιεί ηχητικά ( και μάλιστα κάποιες από αυτές λίγο υπερβολικά ) αλλά οκ φρεναρα και όλα καλά.
Σήμερα όμως, ένας κοπανος μπροστά μου που μίλαγε στο κινητό ξαφνικά κόκαλωσε το αυτοκίνητο γιατί από ότι κατάλαβα μετά του έπεσε το κινητό από το χέρι.
Το σύστημα λοιπόν πρώτη φορά αντί του κίτρινου κουμπιού κοκκινησε όλο το ταμπλό και πρόλαβε και φρέναρε μόνο του.
Δεν είναι ότι δεν θα φρεναρα, αλλά με κάποιον περίεργο τρόπο πρόλαβε και φρέναρε πριν από μένα. Αλλά για να καταλάβετε για τι διαφορά μιλάμε στην ουσία ήταν σαν αυτό να ξεκίνησε το φρενάρισμα και εγώ να το συνέχισα....
Τι να πω πραγματικά μου έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση... -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι αγόρασαν Nissan για πρώτη φορά λόγω του Qashqai. Θα είναι μέγα σφάλμα για την εταιρεία να αποκτήσει μια στρατιά δυσαρεστημένων πελατών λόγω προβλημάτων στον ποιοτικό έλεγχο. Το αυτοκίνητο φάνηκε να έχει αρκετές παιδικές ασθένειες στην αρχή, η Nissan όμως φαίνεται να ανταποκρίνεται και να λύνει στην πορεία τα περισσότερα από αυτά (αισθητήρες, φιλτροκούτι, αυτόματο φρενάρισμα, σκουριές στα πλαίσια των θυρών, κλπ).Αληθές αυτό. Και δεν είμαι ο μόνος. Ωστοσο πολύ δεν θα ξανά πάρουμε.
Τα εμφανή και ότι διορθώνεται τα αντιμετωπίζει. Την ποιότητα κατασκευής και συναρμογής και την αίσθηση φθηνιας και μη στιβαρότητας δεν μπορεί η δεν τα έχει ακόμα διορθώσει. Επίσης η λειτουργία της εταιρείας τόσο εδω όσο και άλλου όπως διαβάζω στο αγγλικό φόρουμ δεν συγκρίνεται με Τογιότα τουλάχιστον που ξερω εγώ.
Ενταξει παρόλο που δεν ειμαι ενθουσιασμένος με την επιλογή μου, σίγουρα το αυτοκίνητο δεν είναι για πεταμα αλλά εμένα πελάτη η νισσαν δεν θα με ξαναδεί -
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
SPI και iceman το RAV θα το αγοραζατε (υπο τις προυποθεσεις που αναφερετε) επειδη το θεωρειτε καλυτερο αυτοκινητο απο το Xtrail και το CR-V ή λογω της πολυ καλης αντιπροσωπειας και του δικτυου που εχει η Toyota στην Ελλαδα;Το Νισσάν απορρίπτεται καταρχηβ λόγω Νισσάν και γαλλικων συστατικών. Το crv το θεωρώ άσχημο και τόσα χρόνια ακούω τα χειρότερα για το Σαρακάκη οπότε γιατί μετά και το Θεοχαράκη να ρισκαρω. Άρα Τογιότα για ποιότητα, αξιοπιστία και το after sales της.
-
Το x-trail έχει καλύτερο εκτός δρόμου χαρακτήρα αλλά μπορει να κινείται στην άσφαλτο αξιοπρεπεστατα. Το crv είναι ποιο ταξιδιαρικο και φινετσατο. Το rav, είναι η χρυσή τομή ενώ είναι γνωστο πως η ΤΟΥΟΤΑ τίποτε δεν βγάζει στην παραγωγή εάν δεν είναι σύννομο με την αξιοπιστία της εταιρείας. Προτιμούν να κάνουν χαρακιρι!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
η ΤΟΥΟΤΑ τίποτε δεν βγάζει στην παραγωγή εάν δεν είναι σύννομο με την αξιοπιστία της εταιρείας. Προτιμούν να κάνουν χαρακιρι!Εγω που είχα και την εμπειρια να συνεργαστω επαγγελματικά με τον κ. Τάκη εχω παθει πλάκα με τη νοοτροπία και την τελειομανία τους.
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Σήμερα καθώς γύριζα από την δουλειά για πρώτη φορά μπήκε σε λειτουργία το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης. Πολλές φορές μέχρι τώρα αναβοσβήνει το σηματάκι στο ταμπλό και με προειδοποιεί ηχητικά ( και μάλιστα κάποιες από αυτές λίγο υπερβολικά ) αλλά οκ φρεναρα και όλα καλά.
Σήμερα όμως, ένας κοπανος μπροστά μου που μίλαγε στο κινητό ξαφνικά κόκαλωσε το αυτοκίνητο γιατί από ότι κατάλαβα μετά του έπεσε το κινητό από το χέρι.
Το σύστημα λοιπόν πρώτη φορά αντί του κίτρινου κουμπιού κοκκινησε όλο το ταμπλό και πρόλαβε και φρέναρε μόνο του.
Δεν είναι ότι δεν θα φρεναρα, αλλά με κάποιον περίεργο τρόπο πρόλαβε και φρέναρε πριν από μένα. Αλλά για να καταλάβετε για τι διαφορά μιλάμε στην ουσία ήταν σαν αυτό να ξεκίνησε το φρενάρισμα και εγώ να το συνέχισα....
Τι να πω πραγματικά μου έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση...Να υποθέσω ότι και χωρίς το σύστημα θα προλάβαινες να φρενάρεις, απλά από ότι κατάλαβα σου έκανε εντύπωση ο χρόνος αντίδρασης του συστήματος, ο οποίος είναι λογικό να είναι αρκετά μικρότερος από τον δικό μας.
Πολύ καλή επιλογή το Braking Assist στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά που ήθελα να έχει το αυτοκίνητο αλλά η εταιρεία σε υποχρέωνε να πάρεις το Accenta Connect Premium για να το αποκτήσεις. Να χρεωθείς δηλαδή ζάντες αλουμινίου, αυτόματους κλιματισμούς, δερμάτινα τιμόνια και λεβιέδες, το σύστημα connect και πόσα άλλα, την στιγμή που αυτό που θέλαμε ήταν μόνο ο συγκεκριμένος εξοπλισμός ασφαλείας. Καθώς η διαφορά τιμής όλων αυτών από την βασική Energy έφτανε το 20% της αξίας του αυτοκινήτου, αναγκαστικά το απορρίψαμε. Κρίμα και πάλι κρίμα.
ΥΓ. Και στο Euroncap θα πρέπει να βαθμολογούν τις βασικές εκδόσεις ώστε να βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα για το κάθε αυτοκίνητο.
-
Τι να πω πραγματικά μου έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση...Το είδα κι εγώ σε λειτουργία, ενώ πήγαινα κατά πάνω σε ένα λεωφορείο το οποίο κινούνταν με 30-40 χιλιόμετρα λιγότερο από εμένα, πραγματικά χρήσιμο σύστημα.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Τι να πω πραγματικά μου έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση...Να υποθέσω ότι και χωρίς το σύστημα θα προλάβαινες να φρενάρεις, απλά από ότι κατάλαβα σου έκανε εντύπωση ο χρόνος αντίδρασης του συστήματος, ο οποίος είναι λογικό να είναι αρκετά μικρότερος από τον δικό μας.
Πολύ καλή επιλογή το Braking Assist στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά που ήθελα να έχει το αυτοκίνητο αλλά η εταιρεία σε υποχρέωνε να πάρεις το Accenta Connect Premium για να το αποκτήσεις. Να χρεωθείς δηλαδή ζάντες αλουμινίου, αυτόματους κλιματισμούς, δερμάτινα τιμόνια και λεβιέδες, το σύστημα connect και πόσα άλλα, την στιγμή που αυτό που θέλαμε ήταν μόνο ο συγκεκριμένος εξοπλισμός ασφαλείας. Καθώς η διαφορά τιμής όλων αυτών από την βασική Energy έφτανε το 20% της αξίας του αυτοκινήτου, αναγκαστικά το απορρίψαμε. Κρίμα και πάλι κρίμα.
ΥΓ. Και στο Euroncap θα πρέπει να βαθμολογούν τις βασικές εκδόσεις ώστε να βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα για το κάθε αυτοκίνητο.
Έχεις δίκιο axel σε αυτό που λες. Στο θέμα αυτό η nissan πουλάει νταβατζιλικη. Βασικά για να είμαστε δίκαιοι οι περισσότερες εταιρίες το κάνουν. Πχ η suzuki στο vitara αυτά τα συστήματα τα δίνει μόνο στις 4κινητες εκδόσεις και όπως και η nissan την πανοραμική την δινει μόνο σαν extra στην εκδοση glx που θεωρητικά είναι η αντίστοιχη tekna...
Πάντως το σύστημα όπως και να το κάνουμε είναι ωραίο, ελπίζω βέβαια να μην χρειαστεί ποτέ.... -
Τι να πω πραγματικά μου έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση...αυτό το σύστημα μπορεί να σε γλιτώσει από τέτοιες 'αστικές' ζημιές...Θα είναι υποχρεωτικό σε λίγα χρόνια σε κάθε αυτοκίνητο...
-
H Volvo δίνει το City Safety σε όλες τις εκδοσεις σαν βασικό εξοπλισμό. Είναι μάλιστα και η πρώτη εταιρεία που το εφάρμοσε άλλωστε.Η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι δίνεται σαν παροχή με τον υπόλοιπο εξοπλισμό.
-
user_mak ΣΥΜΦΩΝΏ!
-
Βέβαια υπάρχη και το γνωστό βίντεο με το volvo που δεν σταμάτησε ποτέ!
Youtube VideoΒέβαια η εταιρία είπε ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν το είχε πάνω το σύστημα, λίγο καιρό μετά όμως έγινε και αυτο!
Youtube Video -
Τι να πω πραγματικά μου έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση...Φιλε μου και σε οποιον ετυχε να φρεναρει το αυτοκινητο το Braking Assist εχει παρατηρησει κανεις (αν και εκεινη την ωρα ειναι το τελευταιο που παρατηρεις) περιπου σε τι αποσταση επιδρα στο συστημα των φρενων ή για την προειδοποιητικη ενδειξη που ανεφερες??
Απ'οτι καταλαβαινω απ τα λεγομενα σου ορισμενες φορες η ενδειξη αναβει πολυ νωρις απλα σε τι αποσταση ενεργοποιουνται τα συστηματα αυτα.. -
Ο χρήστης user_mak έγραψε:
H Volvo δίνει το City Safety σε όλες τις εκδοσεις σαν βασικό εξοπλισμό. Είναι μάλιστα και η πρώτη εταιρεία που το εφάρμοσε άλλωστε.Η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι δίνεται σαν παροχή με τον υπόλοιπο εξοπλισμό.+1000
Η Volvo πρέπει να είναι η μόνη σε αυτά τα λεφτά που τα συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας τα έχει στάνταρ από την βασική έκδοση και μπράβο της.
Όπως και αυτό που λέει ο Plutare για την Suzuki. Τι σχέση έχει το συγκεκριμένο σύστημα με την τετρακίνηση
-
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Youtube VideoΒέβαια η εταιρία είπε ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν το είχε πάνω το σύστημα, λίγο καιρό μετά όμως έγινε και αυτο!
Youtube VideoΚαι σε ενα βιντεακι του fifth gear για τα συστηματα αναγνωρισης πεζων και αυτοματου φρεναρισματος το Volvo V40 οπως και το Qashqai απετυχαν και εριξαν μια γερη τρακα στον πεζο, ενω η Mercedes C class τον πατησε απο πανω και τον εκανε χαλκομανια. Μονο το Subaru Outback δουλεψε.
http://www.autoevolution.com/news/shock ... 5337.html# -
το συγκεκριμένο σύστημα τείνει να γίνει must have και όχι αδικα μιας και μπορεί να σε αποτρέψει από παμπολα επιπόλαια ή και μη τρακαρίσματα.
παρεμπιπτόντως, η vw το δίνει με 300 ευρώ στο up! σαν εξτρα ασχέτως εξοπλισμού, θα έπρεπε νομίζω πλέον σε οτιδήποτε που πλησιάζει και ξεπερνά τα 20 χιλιάρικα, να είναι στάνταρ. δεν είναι κάποιο τραγικο κόστος και σαν τεχνολογία προχωρά σιγα σιγα σε επόμενα επίπεδα αναγνώρισης του δρομου και των κινούμενων αντικείμενων ή πεζών. κατι σαν το ABS δηλαδή που από μονοκάναλο, έφτασε σε πολυκάναλο με πολλές αναβαθμίσεις. -
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Youtube VideoΚαι σε ενα βιντεακι του fifth gear για τα συστηματα αναγνωρισης πεζων και αυτοματου φρεναρισματος το Volvo V40 οπως και το Qashqai απετυχαν και εριξαν μια γερη τρακα στον πεζο, ενω η Mercedes C class τον πατησε απο πανω και τον εκανε χαλκομανια. Μονο το Subaru Outback δουλεψε.
http://www.autoevolution.com/news/shock ... 5337.html#Το σύστημα του QQ αφορά και τους πεζούς; Γιατί νόμιζα πως αφορά αποφυγή σύγκρουσης με αυτοκίνητα.
Και ένα αντίστοιχο περσινό test της ADAC (η Mercedes πράγματι υστερεί).
Νissan Qashqai J11 [2014-__]