-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Το Leon έχει κοινό πάτωμα και μηχανικά μέρη με τα καινούργια (MQB πλατφόρμα) Skoda Octavia, VW Golf, Audi A3 ενώ το Rapid/Spaceback με τα Skoda Fabia, Seat Ibiza, VW Polo, Audi A1. Μία κατηγορία κάτω και ο νοών νοείτω...
Μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς όταν λες μια κατηγορία κάτω. Έχουν διαφορά σε χώρους? Εϊναι κάποια άλλη η ειδοποιός διαφορά που σχετίζεται με το πάτωμα? (π.χ. οδικη συμπεριφορά? κλπ)
Κατηγορία Β (supermini) και κατηγορία C (μικρομεσαία). Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας C είναι μεγαλύτερα, ακριβότερα και συνολικά καλύτερα από τα αντίστοιχα της κατηγορίας β. Έχουν διαφορά και στην οδική συμπεριφορά αφού, εκτός των άλλων, έχουν μεγαλύτερο μεταξόνιο και μετατρόχιο, πιο στιβαρό πλαίσιο και γενικά είναι πιο καλοφτιαγμένα. Για να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών μπορείς να συγκρίνεις το Polo με το Golf. Απλώς καμία σχέση.
Το Rapid είναι βασισμένο στο Fabia και όσο και αν το 'τραβάνε' στις εξωτερικές του διαστάσεις, από κάτω παραμένει ένα supermini. -
Ισχύει αυτό αν και η Skoda πάντα παρείχε έξτρα ποσότητα λαμαρίνας προς όφελος των διαστάσεων και των χώρων.
Παρολ' αυτά χάριν τιμής και ετοιμοπαραδοτου είναι καλύτερη επιλογή. -
Με φοβησαν οσα καταθεσατε για την παραγγελια οποτε και σε συνδυασμο με την διαφορα τιμης το λεον βγαινει απο την μαχη εκτος και αν με παρει αυριο εκπροσωπος απο αντιπροσωπια επαρχιας που μου ειπε πως αν παρω πινακιδες της εκει πολης θα προσπαθησει για ακομα καλυτερη τιμη, τετοια που να αξιζει να ασχοληθω. Απο εκει και περα στα δυο που απομενουν σημερα της ρενο μου ειπε πως στα 14700 περα απο ζαντες παρκτρονικ και συναγερμο και 5 χρονια εγγυησης μου δινει και ενα σερβις ενω ο σκοντα μου ειπε πως αντι για 13700 με 4 χρονια εγγυηση και παρκτρονικ και συναγερμο με 14000 μου βαζει ζαντες 1 και οχι 2 σερβις που νομιζα οτι μου ειχε πει ( αυτος λεει πως δεν ειχε πει τιποτα για σερβις, δεν παιρνω και ορκο) και μου δινει και ραμπες αξιας 220 ευρω που του ειχα ζητησει για να παρω καποια στιγμη και μπαγαζιερα στο μελλον.
-
Έβγαλες από τη μάχη το Leon ενώ θα έπρεπε να είναι η τελική επιλογή σου. Το 1000αρικο και λίγο παραπάνω διαφορά στην τιμή είναι πολύ λίγο σε σχέση με το πόσο καλύτερο αμάξι παίρνεις. Όσον αφορά το Megane μη κάνεις τη χάρη στον πωλητή να σου πασάρει ένα παλαιότερο μοντέλο (και υποδεέστερο για εμένα από το Leon) το οποίο είναι και σε ακινησία 1 χρόνο, γιατί σε είδε λίγο ασχετούλα με το θέμα (χωρίς παρεξήγηση, εντελώς φιλικά το λέω αυτό), όσον αφορά το Rapid ναι μεν ειναι πολύ όμορφο αλλά όπως σου είπαν και οι προλαλήσαντες το πάτωμα του είναι μια κατηγορία κάτω με ότι αυτό συνεπάγεται.
Κάνε την υπέρβαση και δεν θα το μετανιώσεις ....
-
Και ας ειναι πιο ακριβο και ας μην ειναι ετοιμοπαραδοτο και ας δωσω προκαταβολη σε καποιον (που ισχυριζετε οτι αν απο βδομαδα του πουν οτι δεν θα προλαβει να εκτελωνιστει πριν τις 20 Δεκεμβρη θα την παρω πισω) και ας ειναι απο λαρισα ενω εγω θεσσαλονικη και ας εχω πινακιδες απο εκει;;;; αληθεια ειναι οτι αν καποιο εχω ερωτευθει εμφανισιακα ειναι το λεον αλλα αξιζει τα 1000 πανω απο το συγκεκριμενο μεγκαν η τα 2000 απο το σκοντα; γιατι καλη η εμφανιση αλλα ειναι και το πιο vfm;;; αυριο παντως θα μαθω τιμη απο τον λαρισαιο. Ισως να ειναι και λιγακι φθηνοτερο. Ισως..
-
Και τι συνεπαγεται απο αυτο που θα μπορω στην πραξη να το καταλαβω περα απο το πλατος του αμαξωματος;; οσο για το ασχετουλα ειμαι η πρωτη που το ειπα και το αναγνωριζω.. Δεν παραξηγω φυσικα. Και μαλιστα ειναι και ο λογος που πρωτον απευθυνομαι σε εσας και δευτερον δεν εχω αποφασισει ακομα. Καλως η κακως αν μου απαντουσαν 10 ατομα ξεκαθαρα οτι η καλυτερη επιλογη ειναι το λεον και ας εχει ολα αυτα τα 'και ας' που ανεφερα η το μεγκαν η το σκοντα εκεινο θα επελεγα.απλα βλεπω πως και στους σχετικους υπαρχει διχογνωμια..
-
Δυστυχώς οι ανάγκες κάθε ανθρώπων διαφέρουν. Όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας είναι πολύ καλά. Στην τελική απόφαση όμως ο καθένας ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά ανάλογα με τα δικά του κριτήρια.
-
Προφανως και εχεις δικιο.... Απλα εννοω πως δεν υπαρχει ξεκαθαρο vfm. Αν πχ λεγαμε τωρα τα ιδια αλλα ειχε το λεον 14 και το σκοντα 16 μαλλον ολοι θα ελεγαν λεον.. Αντιστοιχα αν εκανε 19 και οχι 16 δεν θα το προτεινε κανεις.μαλλον και οι 3 περιπτωσεις η καθεμια για τα δικα της κριτηρια εχει τα καλα και τα κακα της. Το θεμα ειναι να παρω μια αποφαση...και δεν περιμενα να ειναι τοσο δυσκολο...
-
Εγώ στη τελευταία αγορά αυτοκινήτου είχα καταλήξει στα Auris 1.6 auto και Lancia Delta 1.4. Καταλήξαμε με την delta παρόλο που θα προτιμούσα το αυτόματο κιβώτιο του auris απλά γιατί το design της delta το είχα ερωτευθεί. Και φυσικά δεν το μετάνιωσα!
-
Ο χρήστης Κατερίνα_Παππά έγραψε:
Και ας ειναι πιο ακριβο και ας μην ειναι ετοιμοπαραδοτο και ας δωσω προκαταβολη σε καποιον (που ισχυριζετε οτι αν απο βδομαδα του πουν οτι δεν θα προλαβει να εκτελωνιστει πριν τις 20 Δεκεμβρη θα την παρω πισω) και ας ειναι απο λαρισα ενω εγω θεσσαλονικη και ας εχω πινακιδες απο εκει;;;; αληθεια ειναι οτι αν καποιο εχω ερωτευθει εμφανισιακα ειναι το λεον αλλα αξιζει τα 1000 πανω απο το συγκεκριμενο μεγκαν η τα 2000 απο το σκοντα; γιατι καλη η εμφανιση αλλα ειναι και το πιο vfm;;; αυριο παντως θα μαθω τιμη απο τον λαρισαιο. Ισως να ειναι και λιγακι φθηνοτερο. Ισως..Συγνώμη, μπορεί να το έχεις γράψει ήδη αλλά δεν το θυμάμαι ... γιατί πρέπει να το πάρεις από Λάρισα? Τα 1000 ευρώ πάνω για αμάξι που από ότι καταλαβαίνω θα το κρατήσεις για πολλά χρόνια είναι αμελητέο ποσό. Όπως λένε και τα αμερικανάκια, 'πληρώνεις ακριβά για να κάνεις οικονομία'
Και τι συνεπαγεται απο αυτο που θα μπορω στην πραξη να το καταλαβω περα απο το πλατος του αμαξωματος;;
Στο έχουν εξηγήσει ήδη, καλύτερη οδική συμπεριφορά με ότι συνεπάγεται αυτό....
Εγώ στη τελευταία αγορά αυτοκινήτου είχα καταλήξει στα Auris 1.6 auto και Lancia Delta 1.4. Καταλήξαμε με την delta παρόλο που θα προτιμούσα το αυτόματο κιβώτιο του auris απλά γιατί το design της delta το είχα ερωτευθεί. Και φυσικά δεν το μετάνιωσα!
Auris 1.6 auto (με CVT δηλαδή αν δεν κάνω λάθος). Παίζει να απέφυγες και ένα από τα πιο βαρετά αυτοκίνητα στο γνωστό σύμπαν τα τελευταία 10 χρόνια. Νταξ ειδικά η σύγκριση με τη Delta απλά δεν υπάρχει ....
-
Δεν πρεπει..απλα εδω η τιμη που μου εκαναν ειναι 15950 και εκει ειπε οτι θα προσπαθησει για κατω απο 15700. Σημερα λογικα ειπε θα μου πει τιμη. Απλα δεν ξερω τι κινδυνους μπορει να κρυβει κατι τετοιο και αν αξιζει το ρισκο οποια και να ναι η εκπτωση του. Στην θεσσαλονικη παντως μου ειπαν οτι το παραγγελνω και αν προλαβουμε εκτελωνισμο πριν τις 20 δεκεμβρη εχει καλως αλλιως θα πρεπει να το παρω με τα συν ακομα 1000 που χανω. Δεν μιλησαν δλδ για ακυρωση παραγγελιας και επιστροφης χρηματων οπως ο λαρισαιος. Πολλα τα ρισκα μου φαινονται..
-
Πολλα τα ρισκα μου φαινονται..Και σε αυτούς τους καιρούς δεν είναι για τέτοια...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Αν στο τελωνειο ειναι κερωμενο ή τελοςπαντων με αυτο το προστατευτικο το ασπρο, περα απο την ακινησια δλδ λαδια-μπαταρια, δε βλεπω αλλο προβλημα.για να λυθούν οποίες εικασίες περι ειδικού κερώματος των αυτοκίνητων απο προσωπική εμπειρία κολλητού μου πρόσφατα σε αυτοκινηταδικο πλοίο,ουτε η merc e-class δεν εχει προστατευτικα , περα απ τις γονιες στην πορτα. μονο σε πολυ ακριβα μοντελα πχ g class (το τζιπ) το κουκουλονει για προστασια. αντε να ειναι περασμένα με χοντρό κερι,που και παλι σε φωτογραφια που εχω με καλη ανάλυση τα αμαξια λαμπουν. τα ρενο κλιο ετσι έμπαιναν γυαλιστερά γυαλιστερά.
για να μην αναφερθώ πως τα οδηγουσαν.....
η όλη εμπειρία με έκανε σίγουρα αν υπάρξει ευκαιρία για νεο αυτοκίνητο σε καμιά 10αρια χρονιά να το παραλάβω ο ίδιος απ το εργοστάσιο. -
Να πας στο εργοστάσιο να το παραλάβεις μέρα που δεν βρέχει όμως για να μην σαπίσει πριν φτάσεις καν σπίτι...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να πας στο εργοστάσιο να το παραλάβεις μέρα που δεν βρέχει όμως για να μην σαπίσει πριν φτάσεις καν σπίτι...η ειρωνια ειναι ευκολη,οπως ευκολο ειναι να καταλάβει κανεις οτι τα αμαξια τα φορτώνουν και ξεφορτώνουν με μπατιλικια με οτι μπορεί αυτό να συνεπαγόταν για φθορες στα μηχανικα μερη ενος αυτοκινητου.
-
Ακόμα πιο εύκολο είναι να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι από ζάχαρη. Κάτι ιταλικά supercars για παράδειγμα με το που βγαίνουν από το εργοστάσιο 'σκίζονται' από δοκιμαστές στην ιδιωτική πίστα της εταιρείας πριν παραδοθούν στους πελάτες. Μπορεί να βρέχει κιόλας εκείνη την ημέρα...
-
Δεν πρεπει..απλα εδω η τιμη που μου εκαναν ειναι 15950 και εκει ειπε οτι θα προσπαθησει για κατω απο 15700. Σημερα λογικα ειπε θα μου πει τιμη. Απλα δεν ξερω τι κινδυνους μπορει να κρυβει κατι τετοιο και αν αξιζει το ρισκο οποια και να ναι η εκπτωση του. Στην θεσσαλονικη παντως μου ειπαν οτι το παραγγελνω και αν προλαβουμε εκτελωνισμο πριν τις 20 δεκεμβρη εχει καλως αλλιως θα πρεπει να το παρω με τα συν ακομα 1000 που χανω. Δεν μιλησαν δλδ για ακυρωση παραγγελιας και επιστροφης χρηματων οπως ο λαρισαιος. Πολλα τα ρισκα μου φαινονται..Μιλάς για 1.5% σχεδόν έπτωση στην οποία δεν έχει συνυπολογίσει (αφαιρέσει) το κόστος του να πας και να γυρίσεις από τη Λάρισα. Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει άλλη αντιπροσωπεία?
-
το 'καλύτερη τιμή από 15700 μπορεί να σημαίνει και 15500. μισό χιλιάρικο κάτω και από οικονομικής και από ψυχολογικής άποψης δεν είναι άσχημο. Βέβαια όλα αυτά είναι εικασίες. αύριο θα μάθω. το θέμα είναι τι άλλα προβλήματα μπορεί να μου βγάλει και όχι το να πάω και να γυρίσω. γιατί αν γυρίσω με το αυτοκίνητο θα είναι και μια καλή ευκαιρία να κάνω το πρώτο μου ταξιδάκι και να ξεκινήσω να το στρώνω. το καλό είναι ότι έχω άτομο εκεί και ίσως μπορώ να μάθω σε τι κατάσταση είναι και αν επιβιώνει η αντιπροσωπία ή είναι κανένα φάντασμα. Αλλά...........
Θεσσαλονίκη πάντως έχει και άλλες αντιπροσωπείες απλά αυτή μου έκανε την καλύτερη τιμή για ζάντες μεσαία έκδοση και επέκταση εγγύησης.
Όσο για το ραπιντ. είναι αυτό της αγγελίας.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5395831/
Υπάρχει περίπτωση παρότι αυτός λέει ότι είναι μεταλλικό το χρώμα να μην είναι; γνωρίζει κανείς; γιατί όσο κοίταξα στο ίντερνετ δεν βρήκα κάπου να αναφέρει ποια είναι μεταλλικά και ποια όχι. -
To skoda octavia 1,2 tsi το κοιταξατε?
Αν τρεχει καμια επιπλεον εκπτωση 1000 ευρω θα βγει στα 15500 η ambition που ειναι με πληρη εξοπλισμο. -
Μπα τιποτα δεν τρεχει. Εκει με μεταλλικο μου ειπαν 16400 περιπου..πολυ ωραιο αυτοκινητο αν και κοιταζω κατι μικροτερο αλλα στα 15500 θα το εβλεπα με αλλο ματι...
Αγορά καινούργιου μικρομεσαίου. ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!