-
Ενας συναδερφος του αντρα μου του προτεινε σημερα 2 αυτοκινητα. το σιβικ που προ φεισλιφτ βγαινει στα 14800 η απλη και στα 16000 η μεσαια. Η απλη ειναι αρκετα καλη απλα δεν εχει φωτα ομιχλης. Ποσο must ειναι τα φωτα ομιχλης; και το πουλσαρ που θα βγει τωρα αλλα ουτε τιμες ξερουμε ακομα ουτε εκδοσεις. Αξιζει το σιβικ να μπει σε συγκριση με αυτα; ξερει κανεις τιποτα για το πουλσαρ;
-
Ο χρήστης Κατερίνα_Παππά έγραψε:
το 'καλύτερη τιμή από 15700 μπορεί να σημαίνει και 15500. μισό χιλιάρικο κάτω και από οικονομικής και από ψυχολογικής άποψης δεν είναι άσχημο. Βέβαια όλα αυτά είναι εικασίες. αύριο θα μάθω. το θέμα είναι τι άλλα προβλήματα μπορεί να μου βγάλει και όχι το να πάω και να γυρίσω. γιατί αν γυρίσω με το αυτοκίνητο θα είναι και μια καλή ευκαιρία να κάνω το πρώτο μου ταξιδάκι και να ξεκινήσω να το στρώνω. ...Ότι και αν αποφασίσεις τελικά να αγοράσεις, όταν με το καλό το παραλάβεις ΜΗΝ στο στρώσεις κάνοντας μεγάλο ταξίδι. Στρώσιμο και σταθερή ταχύτητα με μια ταχύτητα στο κιβώτιο δεν πάνε μαζί ...
Ενας συναδερφος του αντρα μου του προτεινε σημερα 2 αυτοκινητα. το σιβικ που προ φεισλιφτ βγαινει στα 14800 η απλη και στα 16000 η μεσαια. Η απλη ειναι αρκετα καλη απλα δεν εχει φωτα ομιχλης. Ποσο must ειναι τα φωτα ομιχλης; και το πουλσαρ που θα βγει τωρα αλλα ουτε τιμες ξερουμε ακομα ουτε εκδοσεις. Αξιζει το σιβικ να μπει σε συγκριση με αυτα; ξερει κανεις τιποτα για το πουλσαρ;
Μάλλον μιλάς για το 1.4 των 100 ατίθασων και των 13.4 δευτερολέπτων τα 0-100. Αυτό σε συνδυασμό με την (επιεικώς χαρακτηριζόμενη) ιδιαίτερη σχεδίαση μέσα έξω και το γεγονός ότι στα ίδια σχεδόν λεφτά με τα άλλα θα είναι ΤΕΛΕΙΩΣ 'γυμνό', μάλλον συνηγορεί στο ότι ο σύζυγος ρωτάει λάθος ανθρώπους .... Οι επιδόσεις θα έχουν χαοτικές διαφορές και αν έχει κάποιος ελάχιστη νοημοσύνη θα έπρεπε να θεωρεί την ενεργητική ασφάλεια ως τον σημαντικότερο παράγοντα επιλογής ενος αυτοκινήτου (ο συνάδελφος του συζύγου μάλλον όχι και σίγουρα δεν έχει οδηγήσει σύγχρονο turbo χαμηλού κυβισμού οπότε και λέει .... εχμμμ .... ηλιθιότητες).
Τα ομίχλης προσωπικά δεν με έχουν απασχολήσει ποτέ, ζω στην Αθήνα και όχι στο Λονδίνο. Τελευταία φορά που θυμάμαι να τα χρειάστηκα ήταν πριν πάνω από 5 χρόνια κάπου στο Καρπενήσι ... από τότε έχω να ξαναδώ ομίχλη. Βέβαια παίζει και η κατηγορία οδηγών που τα έχουν μονίμως αναμένα, χειμώνα καλοκαίρι ... για 'μούρη' (το γεγονός ότι έχουν μια πιο δυνατή εστία φωτός 2-3 μέτρα μπροστά από το οπτικό τους πεδίο οπότε και χειρότερη ορατότητα μακρυά, εκεί δηλαδή που πρέπει να κοιτάνε, είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια ... και μετά φταίει ο δρόμος και η καταραμένη η Μέρκελ )
-
Τώρα που το σκέφτομαι (και γελάω) παίζω και στοίχημα για τη στιχομυθία: 'Τιιιιιι!!! Είσαι τρελός? Θα πας να δώσεις 15 χιλιάρικα για το Leon ?!? Είναι μαύρα χάλια, χαλάνε και με το παραμικρό! Γιατί δεν χτυπάς την αμαξάρα, το Γιαπωνέζο (που φτιάχνεται ... στην Αγγλία) στα 1.4 που Δε-Σπάει-Δε-Χαλάει?!?'
Πάρε το σύζυγο και πηγαίνετε και οδηγήστε τα και τα 2 ... θα του κόψει την καλημέρα του συναδέλφου
-
το σιβικCivic μόνο 1800. Το 1400 είναι κοιμισμένο.
Τα ομίχλης προσωπικά δεν με έχουν απασχολήσει ποτέ, ζω στην Αθήνα και όχι στο Λονδίνο.
Στην Θεσσαλονίκη όμως που μένει η κοπέλα, τον χειμώνα τα χρειαζόμαστε σχεδόν καθημερινά το πρωί. Ειδικά αν πιάσει ομίχλη στον δρόμο του αεροδρομίου ή τον περιφερειακό, δεν βλέπεις στα 10 μέτρα!
-
Κάτι τέτοιο ίσως να έβλεπες, που είναι και πετρέλαιο;
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4436969/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4308810/ -
Νομιζω πως ειναι λιγο μικρο οσον αφορα τους χωρους για τα δεδομενα μου.. Αλλωστε με 8000 χλμ τον χρονο νομιζω πως δεν το χρειαζομαι το πετρελαιο. Ατιμο λεον. Σε apollo blue ειναι ωραιο λετε;
-
Γιατι δεν κοιτας και τo crossover captur σε βενζινη?
-
Σε αυτην την κατηγορια του λιγο μικροτερου δλδ εχω το σκοντα που μου το δινει με 14000 και διαφορα καλουδια. Και νομιζω οτι ειναι καλυτερο και απο αποψη μηχανης ας πουμε..
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Γιατι δεν κοιτας και τo crossover captur σε βενζινη?Για ποιον λογο να παρει χειροτερο αυτοκινητο απο αυτα που κοιταει;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
θα ειναι πιο sic
-
Πιο sick θα είναι...
-
το 'καλύτερη τιμή από 15700 μπορεί να σημαίνει και 15500. μισό χιλιάρικο κάτω και από οικονομικής και από ψυχολογικής άποψης δεν είναι άσχημο. Βέβαια όλα αυτά είναι εικασίες. αύριο θα μάθω. το θέμα είναι τι άλλα προβλήματα μπορεί να μου βγάλει και όχι το να πάω και να γυρίσω. γιατί αν γυρίσω με το αυτοκίνητο θα είναι και μια καλή ευκαιρία να κάνω το πρώτο μου ταξιδάκι και να ξεκινήσω να το στρώνω. το καλό είναι ότι έχω άτομο εκεί και ίσως μπορώ να μάθω σε τι κατάσταση είναι και αν επιβιώνει η αντιπροσωπία ή είναι κανένα φάντασμα. Αλλά...........
Θεσσαλονίκη πάντως έχει και άλλες αντιπροσωπείες απλά αυτή μου έκανε την καλύτερη τιμή για ζάντες μεσαία έκδοση και επέκταση εγγύησης.
Όσο για το ραπιντ. είναι αυτό της αγγελίας.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5395831/
Υπάρχει περίπτωση παρότι αυτός λέει ότι είναι μεταλλικό το χρώμα να μην είναι; γνωρίζει κανείς; γιατί όσο κοίταξα στο ίντερνετ δεν βρήκα κάπου να αναφέρει ποια είναι μεταλλικά και ποια όχι.Στην ιστοσελίδα της Skoda όταν πας στην επιλογή 3D Visualizer για το Rapid αναφέρει ποια χρώματα είναι μεταλλικά και ποια όχι. Το Rosso Brunello είναι μεταλλικό, το μη μεταλλικό κόκκινο είναι το Corrida Red. Το χρώμα της φωτογραφίας να είμαι ειλικρινής μου φέρνει πιο πολύ στο μη μεταλλικό, αλλά μπορεί απλά να είναι και το φως στη φωτό που παίζει ρόλο και μπορεί να το δείχνει πιο ανοικτό, σε κάθε περίπτωση ο κωδικός του χρώματος αναγράφεται στο αυτοκίνητο.
-
Σε ευχαριστω πολυ. Θα το δω σημερα που θα εχω το λαπτοπ. Απο το κινητο βλεπεις χρωματα αλλα δεν γραφει ονομα. Το συγκεκριμενο μου ειπε νομιζω πως ειναι το ριο ρεντ.
-
Ήμουν και εγώ σε παρόμοιο δίλημμα πριν 8 μήνες με κύριες επιλογές το Auris 1,33, το Astra 1,4Turbo και το Focus 1,0 125hp. Τελικά επέλεξα το Auris σε τιμή 14450 λευκό με αισθητήρες και συναγερμό, άριστη τιμή κατ'εμέ και πολύ χαμηλότερη από τα 15.970 που γράφεις στο ποστ σου στην αρχή. Πήγα σε 2-3 αντιπροσωπείες και το παζάρεψα και λίγο.
Σίγουρα τα άλλα δύο θα ήταν πιο γρήγορα αλλά προτίμησα την αξιοπιστία της Toyota και την 6ετή εγγύηση όπως επίσης το γεγονός ότι είναι καινούριο μοντέλο. Επίσης αναφέρω ότι το αμάξι δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα έως σήμερα καθώς και ότι πάει και πατάει μια χαρά στο δρόμο και στο ταξίδι. Ναι, τα άλλα θα πήγαιναν καλύτερα αλλά είναι και τι προτεραιότητες θέτεις. Προσωπικά δεν τρέχω και βρίσκω το αυτοκίνητο αρκετό και επαρκές για την οδήγησή μου και τις ανάγκες μου. Έκανα και κάποια ταξίδια το καλοκαίρι φορτωμένο με κλιματισμό και πήγαινε πάλι μια χαρά. Σίγουρα οι turbo κινητήρες θα βελτιώνουν πολύ τις επιδόσεις αλλά προσωπικά 1000 κυβικά με 125 ίππους δεν εμπιστεύομαι.
Απέρριψα το Focus επειδή είχα Ford και είχε διάφορα προβλήματα (αν θες στα αναλύω) αλλά και λόγω του μικρού χώρου αποσκευών και το Opel με βαριά καρδιά (μου άρεσε και αρέσει πολύ) επειδή α)αλλάζει μοντέλο σύντομα και β)το φοβόμουν γιατί είχα διαβάσει διάφορα γ) είναι πολύ βαρύ το 1,4 απλό και έπρεπε να πάω σε turbo και πιο ψηλά στην τιμή. Όπως επίσης ότι ήθελα γενικά Toyota.
Από τα αρχικά σου θα κοίταζα εκτός του Auris το Astra γιατί και 6 χρόνια δίνει, και value for money είναι. Το Megane κυκλοφορεί ήδη το facelift. Αν δεν το πουλήσεις σύντομα, καλό είναι να μην κυκλοφορήσει αμέσως νέο μοντέλο, αυτομάτως κάνει το δικό σου να φαίνεται 'παλιό'. Για το Focus SVP 1,0 125ps είχα πάρει επίσης καλή τιμή με μεταλλικό 15.250 σε αντιπροσωπεία. Τώρα θα έπαιρνες ακόμα καλύτερη καθώς έχει ήδη βγει το facelift και αναμένεται στην αγορά.
Ό,τι κι αν επιλέξεις, καλή αγορά και να είναι ασφαλές.
-
Ο χρήστης libitas έγραψε:
.. αλλά προσωπικά 1000 κυβικά με 125 ίππους δεν εμπιστεύομαι...Γιατί ?
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
.. αλλά προσωπικά 1000 κυβικά με 125 ίππους δεν εμπιστεύομαι...
Γιατί ?
Λόγω της ταχύτερης φθοράς μερών του κινητήρα, της κατά πολύ υψηλότερης θερμοκρασίας που αναπτύσσεται για την επίτευξη τέτοιας ισχύος κλπ(δεν έχω και ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις). Ίσως να διαψευσθώ μελλοντικά καθώς όλοι οι κατασκευαστές αργά ή γρήγορα τέτοιους κινητήρες θα κατασκευάζουν (ήδη οι περισσότεροι). Απλά το συγκεκριμένο σύνολο της Ford με 999cc να τραβάει αυτοκίνητο όπως το Focus δεν μου εμπνέει σιγουριά. Η διαρκώς βελτιούμενη τεχνολογία όμως σίγουρα θα τελειοποιήσει τους κινητήρες αυτούς και σύντομα νομίζω θα έχουν αντικαταστήσει τους κλασικούς ατμοσφαιρικούς στο σύνολό τους. Ωστόσο, το ότι κατασκευαστές όπως η Toyota, Honda κλπ. δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην κατασκευή turbo κινητήρων βενζίνης μικρού κυβισμού είναι θέμα προς συζήτηση, δε νομίζω ότι αγνοούν τον ανταγωνισμό....
-
Τιποτα απο τα παραπανω δεν ισχυει.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρόνος είναι ο μοναδικός κριτής. Στο θέμα αξιοπιστίας κατά τη χρήση, μπορούμε μόνο να αναφερθούμε όταν θα δουμε ένα αξιόπιστο στατιστικό σύνολο αυτοκινήτων, που θα χαρακτηρίζονται από τους κατόχους τους ως αξιόπιστα ή μη. Μέχρι τότε όλα τα υπόλοιπα είναι σπέκουλα...
Η Κατερίνα και κάθε άλλος αγοραστής, έχει μια συγκεκριμένη θέση. Λέει ότι δεν το εμπιστεύεται. Μπορεί κάποιος να αντιπροτείνει ότι έχουν μελετηθεί για τέτοιες συνθήκες λειτουργίας, έχουν ειδικά κράμματα κλπ κλπ κπλ. Και οι δυο απόψεις είναι σεβαστές και μένει να αποδειχτεί ποιοα είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα. Αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να το πει κανείς με λίγα αυτοκίνητα που έχουν διανύσει λίγες δεκάδες χιλιάδες χλμ
-
Βασικα εγω δεν ειπα οτι δεν το εμπιστευομαι. Απλως λεω πως η τιμη του και το πορτ μπαγαζ του δεν μου κανουν.. Ειμαι αρκετα ασχετη για να μην εμπιστευτω κατι που δεν γνωριζω.
-
Ο χρήστης libitas έγραψε:
.. αλλά προσωπικά 1000 κυβικά με 125 ίππους δεν εμπιστεύομαι...
Γιατί ?
Λόγω της ταχύτερης φθοράς μερών του κινητήρα, της κατά πολύ υψηλότερης θερμοκρασίας που αναπτύσσεται για την επίτευξη τέτοιας ισχύος κλπ(δεν έχω και ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις). Ίσως να διαψευσθώ μελλοντικά καθώς όλοι οι κατασκευαστές αργά ή γρήγορα τέτοιους κινητήρες θα κατασκευάζουν (ήδη οι περισσότεροι). Απλά το συγκεκριμένο σύνολο της Ford με 999cc να τραβάει αυτοκίνητο όπως το Focus δεν μου εμπνέει σιγουριά. Η διαρκώς βελτιούμενη τεχνολογία όμως σίγουρα θα τελειοποιήσει τους κινητήρες αυτούς και σύντομα νομίζω θα έχουν αντικαταστήσει τους κλασικούς ατμοσφαιρικούς στο σύνολό τους. Ωστόσο, το ότι κατασκευαστές όπως η Toyota, Honda κλπ. δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην κατασκευή turbo κινητήρων βενζίνης μικρού κυβισμού είναι θέμα προς συζήτηση, δε νομίζω ότι αγνοούν τον ανταγωνισμό....
Ποιόν ανταγωνισμό? Ο κόσμος αγοράζει ΤΟΥΟΤΑ για άλλους λόγους πέρα από τον κινητήρα (βασικά για έναν ... για την αξιοπιστία) και όπως λέω και για ένα φίλο τογιοτάκια (ναι ... έχει 2 πριους) 'και σκ...α να βγάλει η ΤΟΥΟΤΑ θα τα αγοράσει'!. Όσο για τα υπόλοιπα, όπως έγραψε και ο αληθινός Δίας, δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα.... Και προσωπικά και το έχω ξαναγράψει πολλάκις, εν έτει 2014 η αγορά αυτοκινήτου με ατμοσφαιρικό κινητήρα όταν υπάρχουν πλέον εξαιρετικοί turbo κινητήρες (βενζίνης και πετρελαίου) οι οποίοι είναι και δυνατότεροι και οικονομικότεροι, είναι μια τελείως άκυρη αγορά ....
Αγορά καινούργιου μικρομεσαίου. ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!