-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Συγκρίνουμε Γιάρις υβρίδιο με Γιάρις αυτόματο πετρέλαιο.- Iσοπαλία
- Νικητής το υβρίδιο
- Εξαρτάται. Έξω το πετρέλαιο, μέσα σε μικρή διαδρομή το υβρίδιο. Και στις δύο περιπτώσεις με μικρές διαφορές και με δεδομένες τις σημερινές τιμές καυσίμων.
4.Το υβρίδιο με πολύ μικρή διαφορά από το πετρέλαιο.
Στο 2 (αξιοπιστία) γιατί είναι νικητής το υβρίδιο;
Έχει βγάλει κάποιο γνωστό θέμα το μοτέρ του diesel (1.4 D);
-
Δεν συγκρίνεται η αξιοπιστία του συγκεκριμένου υβριδικού συνόλου με τίποτα. Είναι το Νο1. Μια αλλαγή μπαταριών κοστίζει περί τα 2.500 ευρώ, μιλάμε για γνήσια καινούργια. Θα βγάλεις πολλά χρόνια και θα στα ξεπληρώσει πίσω με την οικονομία που θα σου κάνει αλλά ο κοσμάκης το βλέπει σαν βλάβη και όχι σαν αναλώσιμο και μάλιστα με θετικό ισοζύγιο όπως και πράγματι είναι. Γι' αυτό μερικοί τα δίνουν μετάχειρα σε τιμή λουκούμι, εγώ έτσι πήρα ένα Πρίους και ο βενζινάς ξέχασε τη φάτσα μου.
Εντούτοις να το δοκιμάσει να δει αν του κάνει και να δει οπωσδήποτε και το πορτμπαγκάζ, όχι μόνο να μπει στη θέση του οδηγού όπως κάνουν πολλοί. -
πόση 'πραγματική' κατανάλωση έχεις με το prius ? 5,5-6.0 lt/100?
-
Σχεδόν 6 μέσα στην Αθήνα, μεγάλο δακτύλιο και πέριξ. Έξω έχω δει και 4, αλλά το πιο ρεαλιστικό με το ρυθμό που πάω (μέχρι 130) είναι 5,3.Αυτοκίνητο με 7 ετών μπαταρίες, σχεδόν μηδενική συντήρηση, 95άρα βενζίνη.
Και για να προλάβω τις όποιες συγκρίσεις με πετρέλαια μοντέλα 2014.
Ξεκινήστε συγκρίνοντάς το με βενζινοκίνητα αυτόματα παραπλήσιων, χώρων, επιδόσεων και χαρακτήρα, 1600-1800 κυβικά, μοντέλα του 2004. Ενδεικτικά : Οκτάβια, Πριμέρα, Λαγκούνα, Βόλβο Σ40, Τζέτα, Κορόλα, 307. Όλα αυτά μέσα είναι πάνω από 10 και έξω περί τα 8.
Δεκτή και σύγκριση με αυτόματα πετρέλαια για μικρές διαδρομές σε πόλη, όπου ο κινητήρας δεν έχει ζεσταθεί ακόμη. -
ωραίος !!!...
-
το ντιζελ ειναι ασκηση οικονομίας , το υβριδικό όμως είναι στατους......Ξερεις ποσους εχω δει που πληρώναν αδιανοητα ποσα να αγορασουν Auris hybrid προηγουμενης γενιας το 2012 που εβρεχε ντιζελ ?
Γενικα καποιοι στην Ελλαδα δεν γουστάρουν τα ντιζελ......εγω ομως κινουμαι μεσα στην πόλη με 6 λεπτα το χιλιομετρο χωρις τελη κυκλοφορίας. Αν κάνω το λαθος και παρω το Ε92 316i η καταναλωση μου σε αντιστοιχη διαδρομή φτάνει ευκολα τα 11 λιτρα....δηλαδή 16.5 λεπτα το χιλιομετρο -
Ανασυρω το θέμα για να αναφέρω και τη δική μου περίπτωση.
Εδώ και 25 μήνες έχουμε ένα diesel Yaris mk3 προ f/l active plus με 30000 χιλιόμετρα ήδη.
Αν και μόνο τα 2/3 αυτών έχουν διανυθει εντός πόλης η ίδεα του πετρελαίου εντός πόλης και δη με γυναίκα οδηγό που δεν μπορεί να καταλάβει καν ποτέ κάνει αναγέννηση το Dpf με έχει προβληματίσει. Μελλοντικά και λόγω του diesel qq το Yaris δεν προβλέπεται να κάνει πολλά χιλιόμετρα εκτός πόλης, οπότε σκέφτομαι την αλλαγή του με το facelift υβριδικό.
Αν και μάλλον θα μου λείψει ο παιχνιδιαρικος χαρακτήρας του diesel (εκπληκτικά τσιμπηματα, σβελταδα λόγω ροπής και φοβερά φρένα) νομίζω ότι το hybrid με ακόμα πλουσιότερο έξοπλισμο άνεσης και ασφάλειας θα είναι πιο καλή επιλογή για τη γυναίκα.
Το οικονομικό deal της ανταλλαγής είναι πολύ καλό και το σκέφτομαι σφοδρα. Να προχωρήσω; -
Κατοχος Γιαρις ντηζελ μου ειπε οτι το αμαξι δεν πρεπει να μενει στο ρελαντι καθολου. Ηδη ειχε προβληματα με αναμιξη πετρελαιου στα λαδια. Αυτος μενει επαρχια ομως.
Γνωμη μου προχωρησε το γιατι το αμαξι δεν κανει για Αθηνα, μονο αν εισαι καθε μερα στην Αττικη οδο. Ακριβο παντως το υβριδικο.
-
Η μπαταρία στα υβριδικά γνωρίζει κάποιος στα ποσα χλμ η χρόνια αρχίζει να τα φτύνει; Ποιο σημαντικά ειναι τα χρόνια η τα χλμ;
-
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Τογιότα πάντως δεν υπάρχει κάποιος στάνταρ χρόνος. Θεωρητικά μπορεί και να μην χρειάζονται ποτε αλλαγή.
Για καθε ενδεχόμενο πάντως δίνει εγγυηση για το υβριδικό σύστημα 10 χρονια.
wantone αναφορικά με το κόστος που λες σίγουρα ειναι παραπάνω αλλα έρχεται και με καλύτερο γενικά εξοπλισμό.
Επίσης συχνά τρέχουν καλύτερες προσφορές στα υβριδικά ....
Θα δοκιμάσω και αυτήν την τεχνολογια και ας χάσω λιγο σε ευχαρίστηση οδήγησης (που ετσι και αλλιώς ηταν ελάχιστη χρονικά μιας και δεν το χρησιμοποιώ εγω το Yaris). -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Κατοχος Γιαρις ντηζελ μου ειπε οτι το αμαξι δεν πρεπει να μενει στο ρελαντι καθολου. Ηδη ειχε προβληματα με αναμιξη πετρελαιου στα λαδια. Αυτος μενει επαρχια ομως.Γνωμη μου προχωρησε το γιατι το αμαξι δεν κανει για Αθηνα, μονο αν εισαι καθε μερα στην Αττικη οδο. Ακριβο παντως το υβριδικο.
Το βάλαμε μπρος τελικά!!!!
Ειδικά για καθημερινό πέρα δώθε καλύτερα βενζίνη ή υβρίδιο. Με προβλημάτισατε άλλωστε πολλοί εδώ μεσα. Ειδα και εγώ πολλές αναγέννησεις σε ανύποπτους χρόνους και το πήρα απόφαση!
Κανονικά θα έπρεπε να της πάρω κάνα aygo αλλά και μόνο ότι μπαίνουν τα παιδιά μέσα για σχολεία κλπ ας μείνουμε στα supermini.
Σαν deal και δεδομένου του καλύτερου εξοπλισμού που έχει το hybrid (αν εξαίρεση αισθητήρες και Navi εφαμιλος του qq μου) νομίζω είμαστε καλά και θα είμασταν καλύτερα αν είχα υπομονή να πουλήσω μόνος το diesel, αλλά που χρόνος και διάθεση....
Καλή ωστόσο η ανταλλαγή, καλή και η έκπτωση.
Μετά την παραλαβή θα γράψω περισσότερα αναφέροντας και συγκριτικά θετικά και αρνητικά της κάθε έκδοσης. -
Καλοταξιδο.
-
Αυτο που με προβληματίζει με τα υβριδικά ειναι οτι ίσως τελικά οτι κερδίζεις σε καταναλωση κατα την διάρκεια ετών στο τέλος τα πληρωνεις για αλλαγη μπαταρίας η οποία ειναι λίγο πολυ αναλώσιμο για αυτα τα αυτοκινητα.
Οταν διαδωθουν αρκετά τα υβριδικά ενδεχόμενος να βρίσκεις πολυ φθηνά μπαταρία απο μεταχειρισμένο η απο third parties, αλλα μέχρι τότε ;;; -
Δέκα χρόνια δίνει εγγύηση στην μπαταρία.... Καλά να είμαστε αλλά δεν έχω κρατήσει αυτοκίνητο τόσο....
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δέκα χρόνια δίνει εγγύηση στην μπαταρία.... Καλά να είμαστε αλλά δεν έχω κρατήσει αυτοκίνητο τόσο....Ποτε θα κανεις την κινηση? Αν θες ενημερωσε τι διαφορα στην τιμη εχει το ντηζελ με το υβριδικο για παρομοιο εξοπλισμο. Παιζουν καλες προσφορες αυτόν τον καιρο??
-
Για χρήση εντός πόλης, ένα υβριδικό είναι καλύτερη επιλογή, όσον αφορά την οικονομία που προσφέρει σε σχέση με ένα diesel. Εκτός πόλης οι επιλογές αντιστρέφονται.
Το άσχημο σημείο στα υβριδικά της Toyota είναι το CVT κιβώτιο, το οποίο μόλις θελήσεις να οδηγήσεις λίγο γρήγορα, σε κουράζει κρατώντας τις στροφές σταθερά ψηλά με τον αντίστοιχο θόρυβο. Κι επιπλέον έχεις πάντα αυτή την (ψευδ)αίσθηση πατιναρίσματος.
Η ιστορία με τα DPF νομίζω ότι έχει αρκετά στοιχεία υπερβολής και μου θυμίζει λίγο τις ιστορίες που ακούγαμε για τους καταλύτες στα τέλη της δεκαετίας του 80. Τελικά αποδείχθηκαν πολύ πιο ανθεκτικοί από τα 70-80.000 Km που μας λέγανε... Έτσι και τώρα ακούμε διάφορες ιστορίες, κυρίως από ταξιτζήδες, οι οποίοι βεβαίως κάνουν άλλοι χρήση από τους υπολοίπους κι έχουν και διαφορετικές απαιτήσεις. Αν σας λέγανε ότι το DPF του αυτοκινήτου σας θα τα φτύσει στον ενάμιση χρόνο θα φρικάρατε μάλλον. Αν όμως ο ενάμιση χρόνος αντιστοιχούσε σε 150.000 Km που εσείς θα κάνετε σε 10 χρόνια, δε νομίζω ότι θα σας φαινόταν τόσο τραγικό... -
Προσωπικά μιλάμε πλέον για χρήση μόνο εντος πόλης. Πριν πάρω το QQ πετρέλαιο το Yaris μας ειχε βολέψει αψογα και σε τριήμερα, διακοπές Πάσχα κλπ .
Πλέον (εκτός 1-2 εξαιρέσεων που τα είχα παρει με το Qq και το είχα τιμωρία στο πάρκινγκ) τα μεγάλα ταξίδια γίνονται με το Qq, άρα το Yaris, παρότι άνετο και ευκολοδήγητο ακομα και σε ταξίδι, θα ταλαιπωρούνταν μόνο εντος πόλης (με ξεκαπνισματα ΑΟ ή ποτάμι βράδυ, όπως και έκανα τις προάλλες που το πέτυχα σε αναγέννηση)
Γι αυτο και μόλις πέτυχα την έκπτωση με τα 1500 ευρώ έκπτωση σε συγκεκριμένα ετοιμοπαράδοτα κομμάτια hybrid το τσίμπησα.
Μου πήραν ανταλλαγή και το διετίας diesel που είχα άριστο σε καλή τιμή όποτε έκανα upgrade εξοπλισμού και ανανέωση του οχήματος με χαμηλό κόστος.
Τωρα πλέον δεν υπάρχει η προσφορά αλλα ειμαι σίγουρος οτι όλο και κατι θα βγει. Μην ξεχνάτε οτι λογικά θα κλείσει η ψαλίδα diesel και υβριδίου γιατι το υβρίδιο εξαρχής δεν ειχε αποσυρση (γι αυτο και ηταν πιο ακριβό) ενώ πάντα έρχεται πιο εξοπλισμένο και ποιοτικό απο το diesel ή τη βενζίνη γιατι τα προωθεί η Τογιότα.Απο εκει και πέρα ειμαι μαλλον βέβαιος οτι υπάρχει πολυ παραφιλολογία και για τα diesel και δεν νομίζω να ειναι προβληματικά. Ωστόσο καλο ειναι να μην εχει κανεις όλα τα χαρτιά του στο ίδιο άλογο...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δέκα χρόνια δίνει εγγύηση στην μπαταρία.... Καλά να είμαστε αλλά δεν έχω κρατήσει αυτοκίνητο τόσο....Ουτε και εγώ μέχρι τώρα,αλλα απο εδώ και εμπρός δεν νομίζω να κρατήσω ποτε αυτοκίνητο λιγότερο απο 10 χρόνια.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Για χρήση εντός πόλης, ένα υβριδικό είναι καλύτερη επιλογή, όσον αφορά την οικονομία που προσφέρει σε σχέση με ένα diesel. Εκτός πόλης οι επιλογές αντιστρέφονται.
Το άσχημο σημείο στα υβριδικά της Toyota είναι το CVT κιβώτιο, το οποίο μόλις θελήσεις να οδηγήσεις λίγο γρήγορα, σε κουράζει κρατώντας τις στροφές σταθερά ψηλά με τον αντίστοιχο θόρυβο. Κι επιπλέον έχεις πάντα αυτή την (ψευδ)αίσθηση πατιναρίσματος.
Η ιστορία με τα DPF νομίζω ότι έχει αρκετά στοιχεία υπερβολής και μου θυμίζει λίγο τις ιστορίες που ακούγαμε για τους καταλύτες στα τέλη της δεκαετίας του 80. Τελικά αποδείχθηκαν πολύ πιο ανθεκτικοί από τα 70-80.000 Km που μας λέγανε... Έτσι και τώρα ακούμε διάφορες ιστορίες, κυρίως από ταξιτζήδες, οι οποίοι βεβαίως κάνουν άλλοι χρήση από τους υπολοίπους κι έχουν και διαφορετικές απαιτήσεις. Αν σας λέγανε ότι το DPF του αυτοκινήτου σας θα τα φτύσει στον ενάμιση χρόνο θα φρικάρατε μάλλον. Αν όμως ο ενάμιση χρόνος αντιστοιχούσε σε 150.000 Km που εσείς θα κάνετε σε 10 χρόνια, δε νομίζω ότι θα σας φαινόταν τόσο τραγικό...Εάν σε 150000 χιλιόμετρα πρέσβη να αντικαταστήσεις το φίλτρο με κόστος κάνα 2000 και άνω δεν είναι ευκαταφρόνητο πόσο.. Τουναντίον..
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Εάν σε 150000 χιλιόμετρα πρέσβη να αντικαταστήσεις το φίλτρο με κόστος κάνα 2000 και άνω δεν είναι ευκαταφρόνητο πόσο.. Τουναντίον..Δεν είπα ότι είναι ευκαταφρόνητο ποσό, αλλά είναι κάτι που θα απασχολήσει το 10-20% των αρχικών αγοραστών ΙΧ (οι υπόλοιποι θα το έχουν πουλήσει νωρίτερα) και το 100% των ταξιτζήδων. Και σε κάθε περίπτωση το έγραψα για να δείξω ότι άλλα τα κριτήρια των ταξιτζήδων και άλλα των υπολοίπων οδηγών, οπότε ας μην παίρνουμε κι ως ευαγγέλιο ότι ακούμε, αν δεν αξιολογήσουμε την πηγή μας.
Toyota Yaris 2013 (Mk3)