-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ακόμα και με compact καλοκαιρινό καρότσι (δεν το προτείνω για αρχή που θα είναι πολύ μικρό) θα έχεις ζητήματα με το πορτ μπαγκαζ (κυρίως σε ταξίδια που θα πρέπει να μπουν και παρκοκρέβατα κλπ)Πάντως η λύση σε κανα Γιάρις να βάλω σχάρα ορορφής και μπακαζιέρα ουρανού αν χρειαστέι δε θα κάνει δουλειά; Παντως, ας έρθει το παιδί και βλέπουμε αλλά ρε παιδιά, θέλω να προσπαθήσω να ειμαι λογικός στο τι κουβαλάω (μικρά θυμαμαι τόσα ταξίδια με νορμαλ αυτοκινητάκια του '80... τι έγινε και τωρ θέλουμε Λαντ Κρουζερ για να πάρουμε τα πράγματα ενός βρέφους... οκ, οκ, το ξέρω θα μάθω σαν 'πάθω'... ).
Το Γιαρις μου αρέσει που είναι κάπως πιο 'κάθετο' σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το βλεπω να διευκολύνει μπες βγες δικό μας (ε, δεν ειμαστε και 20 και θα το κρατήσουμε κάποια χρόνια) ενώ σε περίπτωση παιδιού πάλι έχει στη καμπίνα τουλάχιστον πολύ χώρο και ευκολα προσβάσιμο. -
Θέμα χώρων καμπίνας, δεν θα έχεις με ένα παιδί. Θέμα πορτ μπαγκαζ θα έχεις. Με το yaris η μπαγκαζιέρα ουρανού είναι παραπάνω από αναγκαία. Σε εμένα είναι αναγκαία στο auris φαντάσου.
Επειδή δεν ξέρεις πως θα συμπεριφερθείς και εσύ ο ίδιος στο πρώτο ταξίδι με το μικρό (μπορεί να θελήσεις να πάρεις το μισό σπίτι, μπορεί και όχι, εγώ παρεπιπτόντως παίρνω κάτι παραπάνω από τα αναγκαία και παίζει και πλυντηριάκι στο χωριό στανταρ). Δεν θα το κρατήσεις τουλάχιστον 5-6 χρόνια; Αν μέχρι τότε έρθει και δεύτερο παιδί;
Μην αφήνεις έξω και το κομμάτι άνεση στους δρόμους που θα κινείσαι (ανοιχτές λεωφόροι και αυτοκινητόδρομοι), τα μικρομεσαία εκεί είναι στο στοιχείο τους. -
Ετσι ειναι. Θες καλυτερα μικρομεσαιο οπου θα εισαι οριακα με δευτερο παιδι. Παρε μικρομεσαιο για να καλυφθεις περισσοτερο χρονικα
Στάλθηκε με tapa
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Ακόμα και με compact καλοκαιρινό καρότσι (δεν το προτείνω για αρχή που θα είναι πολύ μικρό) θα έχεις ζητήματα με το πορτ μπαγκαζ (κυρίως σε ταξίδια που θα πρέπει να μπουν και παρκοκρέβατα κλπ)
Πάντως η λύση σε κανα Γιάρις να βάλω σχάρα ορορφής και μπακαζιέρα ουρανού αν χρειαστέι δε θα κάνει δουλειά; Παντως, ας έρθει το παιδί και βλέπουμε αλλά ρε παιδιά, θέλω να προσπαθήσω να ειμαι λογικός στο τι κουβαλάω (μικρά θυμαμαι τόσα ταξίδια με νορμαλ αυτοκινητάκια του '80... τι έγινε και τωρ θέλουμε Λαντ Κρουζερ για να πάρουμε τα πράγματα ενός βρέφους... οκ, οκ, το ξέρω θα μάθω σαν 'πάθω'... ).
Το Γιαρις μου αρέσει που είναι κάπως πιο 'κάθετο' σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το βλεπω να διευκολύνει μπες βγες δικό μας (ε, δεν ειμαστε και 20 και θα το κρατήσουμε κάποια χρόνια) ενώ σε περίπτωση παιδιού πάλι έχει στη καμπίνα τουλάχιστον πολύ χώρο και ευκολα προσβάσιμο.Επειδή δεν θα αποφασίζεις εσύ , άκου τον παλιό (nickthetrib) και δες ένα άλλο “yaris” 5θυρο που βολεύει στο φόρτωμα-ξεφόρτωμα,
https://www.toyota.gr/new-cars/auris-to ... index.json -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Επειδή δεν θα αποφασίζεις εσύ , άκου τον παλιό (nickthetrib) και δες ένα άλλο “yaris” 5θυρο που βολεύει στο φόρτωμα-ξεφόρτωμα,
https://www.toyota.gr/new-cars/auris-to ... index.json+1
έγραψες vasvo, θεός. -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Επειδή δεν θα αποφασίζεις εσύ , άκου τον παλιό (nickthetrib) και δες ένα άλλο “yaris” 5θυρο που βολεύει στο φόρτωμα-ξεφόρτωμα, https://www.toyota.gr/new-cars/auris-to ... index.jsonvasvo , καταλαβάινω τους λόγους που αναφέρετε την αγορά μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Στη καθημερινότητα όμως ακόμα και μέγεθος Αουρις, το βλέπω 'μεγάλο'. Ιδίως για την Αθήνα (ακόμα και μη-κέντρο). Πήγα κάποια στιγμή Νέα Ιωνία με Α1 και τρόμαξα με τα στενάκια που βρέθηκα. Το Αυορις (και κάθε άλλο τέτοιου μεγέθους) θα μου φανει Λαντ-Κρουζερ. Δε ξέρω ίσως για ταξίδια να 'έκλεβα' το Ραβ4 συγγενούς .
Το Αουρις, συγνώμη αλλά δε μου αρέσει καθόλου. Εκανα πολύ κόπο να συμπαθίσω ακόμα και το Γιαρις (ιδίως εσωτερικά ακόμα 'εδώ' μου κάθεται). Δε ξέρω, με βάζετε σε σκέψεις.. αλλά έτσι για αυτόματο κλπ κλπ με βλέπω στα 20 περίπου.
Πάντως, πέρα από τους χώρους θα ήθελα να ακούσω γνώμες για Γιαρις Υβριδικό και το 1.33 βεζίνη όπως ρώτησα. -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Επειδή δεν θα αποφασίζεις εσύ , άκου τον παλιό (nickthetrib) και δες ένα άλλο “yaris” 5θυρο που βολεύει στο φόρτωμα-ξεφόρτωμα, https://www.toyota.gr/new-cars/auris-to ... index.json
vasvo , καταλαβάινω τους λόγους που αναφέρετε την αγορά μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Στη καθημερινότητα όμως ακόμα και μέγεθος Αουρις, το βλέπω 'μεγάλο'. Ιδίως για την Αθήνα (ακόμα και μη-κέντρο). Πήγα κάποια στιγμή Νέα Ιωνία με Α1 και τρόμαξα με τα στενάκια που βρέθηκα. Το Αυορις (και κάθε άλλο τέτοιου μεγέθους) θα μου φανει Λαντ-Κρουζερ. Δε ξέρω ίσως για ταξίδια να 'έκλεβα' το Ραβ4 συγγενούς .
Το Αουρις, συγνώμη αλλά δε μου αρέσει καθόλου. Εκανα πολύ κόπο να συμπαθίσω ακόμα και το Γιαρις (ιδίως εσωτερικά ακόμα 'εδώ' μου κάθεται). Δε ξέρω, με βάζετε σε σκέψεις.. αλλά έτσι για αυτόματο κλπ κλπ με βλέπω στα 20 περίπου.
Πάντως, πέρα από τους χώρους θα ήθελα να ακούσω γνώμες για Γιαρις Υβριδικό και το 1.33 βεζίνη όπως ρώτησα.Μερικές σκέψεις χωρίς να είμαι ειδικός,
1)Επειδη τα στενά δεν γίνεται να τα φαρδύνουμε αναγκαστικά θα στενέψουμε τις απαιτήσεις μας στο φόρτωμα
2)Μπαταρίες κάτω από το παιδικό καθισματάκι πολλοί το θεωρούν επιβλαβές έως επικίνδυνο για την υγεία του μωρού και
3)το Yaris βγαίνει με το CVT και το σειριακό μπαίνει στο Aygo -
vasvo, για το 1, όντως... αν και δε θα πολυμπλέκομαι σε περιοχές τόσο στενές. Για το 2, έχεις δίκιο, καπου το διάβασα εδω στο φορουμ (ισως ακόμα και σε αυτο το θέμα). Τώρα τι και ποιόν να εμπιστευτώ; Για το 3 έχω μπερδευτέι με τα ονόματα και βασικά δε θέλω καν αν κατσω να μάθω τις διαφορές, αλλά το υβριδικό δε σε σου δίνει δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών ενώ το 1.33 βενζίνης είναι άλλο κιβώτιο και σε αφήνει. Πάντως αν κατάλαβα από όσα έχω διαβάσει, και τα 2 δε λένε και κάτι το φοβερό.
-
Και εγω θα σε συμβούλευα να πας σε auris ή καποιο μικρομεσαίο ειδικά αν σκέφτεσαι για παιδί. Τα πρώτα χρονια θα γεμίζεις το πορτ μπαγκάζ μόνο με το καρότσι. Μετα θα εισαι άνετος μεχρι και τετραήμερο να πας με την οικογένεια με το Yaris.
Βέβαια ορθώς σκέφτεσαι με τα στενά τι θα γινεται αλλα δεν μπορείς να τα εχεις ολα. Αν βέβαια σου ειναι εύκολο σε ταξίδι να οδηγάς μεγαλύτερο όχημα τότε πάρε το μικρο για καθε μερα.
Αναφορικά με καταναλώσεις, όπως θα διάβασες έγραψα και 4,4 σε διαδρομη 70 χιλιομέτρων μεχρι Ερέτρια απο εθνική. Στυλ οδήγησε χαλαρό χώρις ξεσπάσματα που άλλωστε δεν συνάδουν με το Yaris hybrid.
Η αυτόνομη κινηση για μεχρι μια απόσταση δεν σε νοιάζει, απλα εφέ ειναι και συμβάλλει στην οικονομία. Πάντως η λειτουργία του συστήματος ειναι αξιοθαύμαστη και δεν λειτουργεί όπως γράφει μιας και η μπαταρία συμβάλει συνεχώς στην κινηση ....
Γενικά να ξέρεις το υβριδικό ειναι για πιο χαλαρές βόλτες. Αν θες γκάζι πρέπει να πας στο πετρέλαιο ή να δεις αν θα βάλει τον 1,2 turbo για τον οποιο μου λένε πολυ καλα λόγια και ισως συνδυάζεται με αυτόματο cvt όπως θα γινει με το Chr ... -
iceman, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μετά από τη συμβολή όλων, σίγουρα θα κοιτάζω και μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητα. Γενικά ενδιαφέρον νέο η πιθανή έκδοση με τον 1.2 κίνητήρα που μακάρι να έχει και αυτόματο.
Πάντως, εκτός των χώρων, και βάση του μοντέλου χρήσης που προανέφερα, εσύ ποιο θα πρότεινες μεταξύ 1.33 βενζινη (αυτόματο) και το Υβριδικό; Δε ξέρω αν έχεις οδηγήσει το 1.33 (έστω και χειρκίνητο). -
Δυστυχως δεν εχω οδηγήσει το 1.33 αλλα πλέον τα απλα βενζίνης μειονεκτούν απεναντι σε Τούρμπο ή diesel (το υβριδικό ειναι άλλη περίπτωση)
-
Συμφωνόντας απόλυτα με τους προλαλησαντες, θα σου έλεγα να ξεγράψεις το γιάρις αν σκεφτεστε για παιδί.
Εδώ με μικρομεσαίο και είναι απαραίτητη η μπαγκαζιέρα, πόσο μάλλον με σουπερ μίνι. Μόνο το καρότσι να βάλεις έχει γεμίσει.
Κι επειδή αυτοκινητο δεν αγοράζουμε κάθε μέρα (οι περισσότεροι τουλάχιστον), δες τις ανάγκες σου σε ενα βάθος χρόνου.
Τo tipo που αναφέρθηκε δείχνει καλή περίπτωση κι έχει και καλό χώρο αποσκευών. Δεν ξέρω βέβαια σε τι τιμή θα παίζει...
-
@ ok, ευχαριστώ!
@koralli, το μόνο κακό που έχει ειναι οτι ειναι 'χαμηλό' (προτιμώ κάτι σε πιο 'όρθιο', πχ Γιαρις, Πόλο) ενώ το βλέπω το 1.6 ντιζελ αυτόματο να πηγαινει καπου στα 20.000 (ακόμα όμως το χατσμπακ δεν έχει έρθει ακόμα ελλάδα).. και επειδή τα έξοδα μεταγκατάστασης είναι πολλά σε σπιτια/εξοπλισμούς/ενάρξεις εργασία κλπ κλπ, θέλω ενα αυτοκίνητο-εργαλέιο που να μη σκέφτομαι και πολλά. Γι'αυτο κοιταζω/α το Γιαρις -
Το tipo πάντως γι'αυτό σχεδιάστηκε - κατασκευάστηκε σύμφωνα με την fiat. Το 5θυρο θα είναι 500-1000 ευρώ φθηνότερο.
-
Αν έρθει σε αυτή την τιμή θα είναι πολύ καλά.
Επίσης, σημαντική οικονομία (και σε αγορά αλλά και σε χρήση) μπορείς να κάνεις και με την έκδοση 1.3 (δεν ξέρω αν θα βγαίνει σε αυτόματο όμως..)
Στο manual τα 4θυρα 1.3 έχουν 16Κ:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8084876/
αρα εαν οντως έρθει και πιο κάτω το 5θυρο για εμένα μοιάζει εξαιρετική επιλογή.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Αν έρθει σε αυτή την τιμή θα είναι πολύ καλά.Επίσης, σημαντική οικονομία (και σε αγορά αλλά και σε χρήση) μπορείς να κάνεις και με την έκδοση 1.3 (δεν ξέρω αν θα βγαίνει σε αυτόματο όμως..)
Στο manual τα 4θυρα 1.3 έχουν 16Κ:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8084876/
αρα εαν οντως έρθει και πιο κάτω το 5θυρο για εμένα μοιάζει εξαιρετική επιλογή.
το 1.3 θα είναι τάφος
-
Για χρήση κυριώς σε πόλη και 1-2 ταξίδια το χρόνο που γράφει ο φίλος, εμένα δεν θα με πολυένοιαζαν οι επιδόσεις, ειδικά εαν ήταν να γλιτώσω και ένα σεβαστό ποσό χρημάτων.
Προφανώς έχει χειρότερες επιδόσεις από τον 1.6, όμως για αστική χρήση δε θα με προβλημάτιζε.
Είμαστε οφτοπικ ομως.
-
@nickthetrib, έτσι φοβάμαι. Εχω οδηγήσει τον 1.6 όπως είπα σε Ντομπλό μοντ.'15 με 5 άτομα μέσα και το άτιμο τράβαγε σα διαόλι στη πανέμορφη διαδρομή γύρω από αρχ. Επίδαυρο.Ηταν νοικιάρικο και μετά άνοιξα το βιβλιο να δω τι διάολο κινητήρα έχει μέσα. Ως ασχετος με τα ντιζελ, νόμιζα θα δω κανα 1.8 ή ακόμα και 2.0 μιας και πραγματικά το αυτοκίνητο ήταν τίγκα και ακόμα και σε ανηφορούλες τράβαγε μια χαρά! Στην Εθνική δε, άδειο μόνος μου προς Κηφισιά μια χαρα είχα πιάσει την αριστερή και περναγα ότι έβρισκα σχεδόν . Οκ, αρκετά για το Φιατ.. χεχε
@koralli , χεχε, καλά βρε συ, είπαμε 'εργαλείο' θέλω αλλά ε, ενα κατεβασματάκι, ενα πατηματάκι θα θελήσω να το κάνω. Γι'αυτό άρχισα να ρωτάω εδώ για το Γιαρις μια και κάπως έιχα γλυκαθέι, έχω μπει σε ντιζελ σα συνοδηγός και τράβαγε ωραία, αλλά διαβάζοντας όλο και πιο πολύ για το Υβριδικό οτι είναι πιο πολύ για πόλη (αναμενώμενο), άρχισα να διαβάζω και για το 1.33 αλλά διαβασα από παντού αρκετά όχι και τόσο κολακευτικά σχόλεια για το κινητήρα του. Ειπα να δώ και εδώ γνώμες.
Βοηθήσατε ολοι αρκετά -
Καλησπερα!ειμαι κοντα στο να παρω ενα yaris 2013 diesel αυτοματο.το χρειαζομαι βς δευτερο αυτοκινητο για μεσα στην πολη κυριως και κανενα ταξιδακι.θα το εχει κυριως η γυναικα μου.λοιπον,βρηκα του 2013 απο Ιταλια,λεει πως εχει τα σερβις κτπ,θα το ελενξω πριν το παρω,123000 χλμ.ει αι κατι που πρεπει να προσεξω?βγαζει καποια προβληματα που ειναι συχνα?με το dpf φιλτρο εχουμε καποιο θεμα συχνο?ελεγα να παω σε υβριδικο μιας και ειχα το prius παλια αλλα ανεβαινει το κοστος πολυ μετα αφενος και αφετερου δε νομιζω να αξιοποιησει η συζυγος υα υπερ του ηλεκτροκινητηρα.αφηστε που εαν βγαλει θεμα η μπαταρια του,κοστιζει 2500€.ετσι ειπα σε diesel.ειχα επισης στο παρελθον ενα 1000cc και ενα tsport χωρις πουε κανενα θεμα.ποια η γνωμη σας?ειναι απροβληματιστο?ευχαριστω
-
Είχα πάρει Yaris D-4D το 2013 και το κράτησα 3,5 χρόνια.Το έδωσα με 118.000χλμ.Εξαιρετικό και πολύ ζωντανό μοτέρ.Οταν όμως αναφέρθηκα σε αυτόματο στην αντιπροσωπεία μου είπαν να μην το προτιμήσω εκτός αν θέλω να τους επισκέπτομαι συχνά.... τα αυτόματα έχουν θεματάκια
Toyota Yaris 2013 (Mk3)