-
Σπύρο σε ευχαριστώ!
Νίκο κάπου εδώ μεσα είχα διαβάσει κάτι αλλά δεν μπόρεσα να βρω πιο ψαγμενο reference.
Λογικά μια δόση θα υπάρχει δεδομένης της τάσης που λειτουργεί η μπαταρία αλλά δεν θα ριζωσουν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα.... Αν υπήρχε αντικείμενικα οποιοδήποτε κίνδυνος θεωρώ ότι κάτι θα είχε βγειΑ και κάτι άσχετο! Δεν έχει cd player το touch 2!!!!!! Ψάχναμε να το βρούμε και πουθενά. Ευτυχώς έχει την υποδοχή usb μπροστά) όχι όπως το pre facelift που την είχε μέσα στο ντουλάπακι!
-
Παγωμένε7 καλορίζικος!
Η όποια εμπειρία μου με toyota (έχω 10 auris 1.4d στην εταιρεία) μόνο θετικές σκέψεις φερνει για αξιοπιστία σε ότι κατασκευάζει το brand...Από υβριδικά, ένα insight που έχω φορτωθεί με leasing, μόνο προβλήματα...
Πιστεύω όμως ότι αυτή η γενιά hybrid και ειδικά της toyota θα αποδειχθεί άψογη! -
gatoz ευχαριστώ, έστω και με καθυστέρηση
Σύντομο update στα 900 περίπου χλμ
Πολύ άνετο για την πόλη!
Κατανάλωση 5,1 με μειούμενες τάσεις...
Στο diesel ίδιες διαδρομές κολλημενο στα 6,5 και πάνω (μέχρι 6,8) -
Νόμιζα ότι σου είχα ευχηθεί και εγώ, αλλά μέσα στο τρέξιμο των τελευταίων εβδομάδων μου διέφυγε!
Στέφανε καλορίζικο, να σε ευχαριστεί και να σε εξυπηρετεί όσο περισσότερο γίνεται!
Άλλωστε όπως λες και εσύ, είσαι στην αγκαλιά της μαμάς toyota συνεπώς θα αισθάνεσαι ασφαλής!
Εύχομαι στο σύντομο μέλλον τα υβριδικά αυτοκίνητα να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο, προσφέροντας αυτονομίες που θα καταστήσουν τα 'συμβατικά' αυτοκίνητα ασύμφορα, ώστε να στραφούμε και εμείς προς τα εκεί!
Και πάλι καλοτάξιδο! -
Βασιλη ευχαριστώ! Όπως έχω γράψει τη σύζυγο εξυπηρετεί όχι εμένα, άλλο αν επιδιώκω να το χρησιμοποιώ (όπως άλλωστε και το προηγούμενο diesel) όσο μπορώ και εγώ λόγω ευχαριστησης και ευκολίας. Η δική μου καθημερινή ευκολία θα χρειαστεί να περιμένει 1-2 εβδομάδες ακόμα μέχρι να πάρω το 108etg από την εταιρία leasing.
Πάντως σε αντίθεση με το νισσαν, με το τογιοτα ασχουλουμαι μόνο με το οδηγειν και όχι με συντονισμους, τζιτζιρισματα, θορυβους ή ανησυχίες αν θα λειτουργήσει η μπαταρία, το start stop κλπ
-
Για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται ακόμα για διαθέσιμο active plus υβριδικό που έχει την έκπτωση 1500 ευρώ, μόλις είδα ένα στην έκθεση Λαμδα στη λεωφόρο Συγγρού (λίγο πριν το fix)
-
iceman7
Έκανες καλή επιλογή μιας και είναι αξιόπιστο του κερατά το αμαξάκι. Diesel και πόλη ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. Άσε που απαλάχτηκες και από την ταλαιπωρία του συμπλέκτη. Άσε τι λένε οι διάφοροι άσχετοι για τα υβριδικά της TOYOTA. Για να καταλάβεις, εμένα μου δώσαν εγγύηση σε αμάξι 9!;!; ετών για την υβριδική μπαταρία τώρα τον Φεβρουάριο (ένα χρόνο μετά που το αγόρασα) και το αμάξι μου ΚΑΘΟΤΑΝ 2χρόνια πριν το αγοράσω . Τώρα παρακαλάω να χαλάσει να μου βάλουν καινούργια!!!!Πες μας λιγάκι αν εξακολουθούν να ισχύουν τα κόλπα που έχει το Prius και στο Yayaris.
Δηλαδή όταν πας μεχρι 70χλμ/ώρα και ίσα που πατάς το γκάζι να σβήνουν τα βελάκια και να τσουλάς με μηδενική κατανάλωση ρεύματος και βενζίνης. Πόσο διαρκεί η ηλεκτρική κίνηση και αν έχει κουμπάκι EV . Φορτίζει γρήγορα στις κατηφόρες;
Μπορείς να παρακολουθείς τι κάνει το υβριδικό σου σύστημα με το bluetooth elm 327 και το torque. Μπορώ να σου στείλω την τσόντα που βγάζει τις λειτουργίες του υβριδικού.
Επίσης έχει μεγάλη ρεζέρβα για να το κάνουμε αέριο; Βγάλε καμιά φωτό να το δούμε. -
Σε ευχαριστώ πολυ! Άλλη εμπειρία με υβριδικά δεν είχα αλλα πλέον θα τα βλέπω προσεκτικότερα.
Στις νέες αγορές δίνεται 10ετης εγγυηση της μπαταρίας.
Μεγάλη ευκολία το αυτόματο κιβώτιο για την κίνηση μεσα στην πόλη.
Το πετρέλαιο αργά ή γρήγορα θα έβγαζε θέματα πιστεύω λόγω αποκλειστικής κίνησης εντος πόλης.
Για τα κόλπα που λες βλέπω οτι συχνά τσουλάει το αμάξι χωρις τον κινητήρα βενζίνης, ενώ υπαρχει κουμπί EV mode για αυτόνομη κίνηση μέχρι 50χλμ/ώρα.
Η λειτουργία του συστήματος φαίνεται στην οθόνη που εχει ....
Αλλα δεν δω ψάξει ούτε ειναι δυνατόν να ψάξω γιατι το αμάξι το χρησιμοποιεί καθημερινά η σύζυγος και οχι εγω.
Αναφορικά με τη ρεζέρβα εχει μεν λάστιχο αλλα το γνωστά μικρά όποτε δεν βλέπω που θα μπορούσε να μπει δεξαμενή για αέριο.
Πάντως σε ονομαστικές καταναλώσεις στις ίδιες διαδρομές το υβρίδιο καίει βάσει στοιχείων trip computer 1,5 λίτρο στα 100 χλμ λιγότερο.
Το μόνο που με ξενίζει ακομα ειναι η λειτουργία του cvt που αφήνει μια αίσθηση πατιναρισματος.... Αλλα πιστεύω ειναι θέμα συνήθειας. -
Δεν είναι τίποτα το cvt του. Θα μάθεις να το οδηγάς και θα κάνεις απίστευτα νούμερα σε καταναλώσεις. Είναι αλλού αυτό το σύστημα και καμία σχέση με τα HONDA. Δοκίμασε να το δίνεις με καλές γκαζιές μέχρι την ταχύτητα των 70 (pulse) και μετά αφήνεις τελείως και πατάς πάλι ελαφρά το γκάζι για να ενεργοποιήσεις το glide του (δεν ανάβει κανένα βελάκι). Αν είναι ίσιος ο δρόμος σε πάει κάμποσο μέχρι να πέσει πχ στα 60 οπότε και ξαναεπιταχύνεις. Ή αν δεις φανάρι ίσα που πατάς το φρένο για να κάνει μόνο REGEN και να μην βάλει φρένα καθόλου οπότε παίρνεις πίσω ενέργεια. Για ελαφριά κίνηση είναι τέλεια έτσι. Πας τζάμπα (ΓΩΓΩ) .
Εγώ το έκανα και LPG και είμαι πιο κάτω και από diesel σε ευρώ. Με 20ευρώ 605χλμ. Συναγωνίζομαι την πάπια μου....
Πάντως έχει έρθει στο μαγαζί μου yaris diesel με πρόβλημα στην αντλία υψηλής από 80000χλμ και έκλαιγε ο ιδιοκτήτης. Όταν του είπα γιατί δεν πήρε ο hybrid μου ανέφερε ότι δεν του το είπε ο πωλητής...
-
Με τον τροπο που λες έχω παρατηρήσει και εγω οτι ο δείκτης κατανάλωσης (που εχει στη θέση στροφομέτρου ) λειτουργεί μεσα στην περιοχή Eco όποτε μειώνει συνεχώς κατανάλωση. Εκει που τσιμπάει ειναι οταν παρασυρθείς και το οδηγείς στο power όπου και θόρυβο κανει και τσιμπάει. Πρακτικά και εντος πόλης δεν θα χρειαστεί να ανέβεις καθόλου στο power παρά μόνο σε καμία ανηφόρα ή σε kickdown για απότομη επιτάχυνση.
-
Iceman όταν αναφέρεσαι σε 'αυτόνομη' κίνηση με το EV, προφανώς εννοείς καθαρά ηλεκτρική και όχι αυτόνομη;
Η καθαρή χρήση EV εξυπηρετεί νομίζω περισσότερο στα plug-in υβριδικά, όπου μπορείς να φορτίζεις οικονομικά το αυτοκίνητο σου το βράδυ και την ημέρα να πηγαίνεις στην δουλειά σου με ελάχιστη χρήση του βενζινοκινητήρα.Για το CVT είναι κλασσική παρατήρηση η αίσθηση πατιναρίσματος, αλλά πιστεύω ότι συνηθίζεται.
Επειδή πέρα από την εγγύηση για τα 100.000Km, οι μπαταρίες σίγουρα θα χάνουν σταδιακά την ισχύ τους, γνωρίζουμε κόστος αντικατάστασης; Θα είναι χαμηλότερο από το κόστος αντικατάστασης του φίλτρου του πετρελαιοκίνητου;
-
Αυτόνομη εννοούσα με τις μπαταρίες που κουβαλάει μαζί του.
Μιλάμε πάντα για μικρές αποστάσεις και ταχύτητες. Σε plug in είναι άλλη η φιλοσοφία.... Σίγουρα η επόμενη τεχνολογία που θα δοκιμάσω.
Η εγγύηση είναι 10 χρόνια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων νομίζω. Τώρα για κόστος αλλαγής δεν ξέρω αλλά δεν κρατώ αυτοκίνητα τόσα χρόνια. Πάντως η σχεδίαση τους είναι για αντοχή απεριόριστα χρόνια. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν γεμίζουν ποτέ πλήρως.... -
Το φιλτρο μικροσωματιδιων οταν ειχα ρωτησει στην toyota κοστιζει 400€.
Οι μπαταριες λογικα αρκετα παραπανω. -
Οι μπαταρίες των υβριδικών Honda πάντως κοστίζουν πάνω από €3000.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Η εγγύηση είναι 10 χρόνια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων νομίζω. Τώρα για κόστος αλλαγής δεν ξέρω αλλά δεν κρατώ αυτοκίνητα τόσα χρόνια. Πάντως η σχεδίαση τους είναι για αντοχή απεριόριστα χρόνια. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν γεμίζουν ποτέ πλήρως....Αν δεν το κρατήσεις χρόνια, θα προλάβεις από τα χιλιόμετρα που κάνεις να καλύψεις το κόστος κτήσης του υβριδικού;
Εχω την εντύπωση πως υβριδικά / πετρελαιοκίνητα έχουν υψηλότερο κόστος χρήσης, αλλά αρχίζεις να 'κερδίζεις' ύστερα από κάποια χρόνια, λόγω του χαμηλότερου κόστους χρήσης. Στην περίπτωση του QQ για παράδειγμα, είχα υπολογίσει πως την διαφορά τιμής πετρελαίου - βενζίνης θα την αποσβέσουμε μετά από 3 χρόνια (βασιζόμενοι σε Ελληνική κυβέρνηση ).
Αντοχή πάντως για απεριόριστα χρόνια δεν πιστεύω ότι έχουν οι μπαταρίες, μιας και δεν γνωρίζω μπαταρία που να μην μειώνεται η χωρητικότητα της με τον συνεχή κύκλο φορτίσεων αποφορτίσεων, είτε είναι λιθίου είτε NiMh.
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Diesel και πόλη ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.Αυτό το έχω ακούσει και από άλλους αλλά δε θυμάμαι το λόγο. Έχει να κάνει με την αναγέννηση του dpf φίλτρου;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Η εγγύηση είναι 10 χρόνια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων νομίζω. Τώρα για κόστος αλλαγής δεν ξέρω αλλά δεν κρατώ αυτοκίνητα τόσα χρόνια. Πάντως η σχεδίαση τους είναι για αντοχή απεριόριστα χρόνια. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν γεμίζουν ποτέ πλήρως....
Αν δεν το κρατήσεις χρόνια, θα προλάβεις από τα χιλιόμετρα που κάνεις να καλύψεις το κόστος κτήσης του υβριδικού;
Εχω την εντύπωση πως υβριδικά / πετρελαιοκίνητα έχουν υψηλότερο κόστος χρήσης, αλλά αρχίζεις να 'κερδίζεις' ύστερα από κάποια χρόνια, λόγω του χαμηλότερου κόστους χρήσης. Στην περίπτωση του QQ για παράδειγμα, είχα υπολογίσει πως την διαφορά τιμής πετρελαίου - βενζίνης θα την αποσβέσουμε μετά από 3 χρόνια (βασιζόμενοι σε Ελληνική κυβέρνηση ).
Αντοχή πάντως για απεριόριστα χρόνια δεν πιστεύω ότι έχουν οι μπαταρίες, μιας και δεν γνωρίζω μπαταρία που να μην μειώνεται η χωρητικότητα της με τον συνεχή κύκλο φορτίσεων αποφορτίσεων, είτε είναι λιθίου είτε NiMh.
Αυτό για τις μπαταρίες κάπου το έχω διαβάσει. Πάντως για να δίνει 10 χρόνια εγγύηση σημαίνει ότι σίγουρα θα κρατάνε πολύ περισσότερο.
Οπως όμως σου είπα οι χρόνοι αυτοί, καλά να είμαστε, είναι μάλλον υπερβολικά μεγάλοι για δικό μου όχημα.
Το αν θα έχω κάνει αποσβέση ή όχι δεν με απασχολεί τόσο όσο το να έχω μια καλή τιμή μεταπώλησης που θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδότησει κατά ένα μέρος την επόμενη αγορά.
Επιπλέον, αυξημένο κόστος υβριδικου πλέον δεν υπάρχει (και ανεξάρτητα αν εγώ αγόρασα ειδική προσφορά) υπό την έννοια ότι σε καθεστώς μη απόσυρσης συμφέρει καλύτερα, ενώ επιδοτειται πάντα περισσότερο από την τογιοτα (από αρχές του χρόνου 900 ευρώ έκπτωση σε σχέση με τα 580 των υπολοίπων) ενώ πάντα έχει πολυ πλουσιότερο εξοπλισμό....Με την ευκαιρία σήμερα μας κάλεσαν από εταιρεία ερευνών γνώμης για την αξιολόγηση της εμπειρίας μας κατα την αγορά.
Κλασσική τογιοτα..... Μακάρι και άλλες εταιρείες να ακολουθούσαν τα βήματα τους. -
Παιδια και εγώ σκέφτομαι να αγοράσω yaris αλλά βενζίνης γιατί φοβάμαι το hybrid. Το αυτοκίνητο θα κινείται στην πόλη αλλά φορτωμένο με κόσμο πολλές φορές. Πιστεύω οτι το hybrid δεν ενδείκνυται για τέτοια χρήση. Τι γνώμη έχετε;
-
Τα υβριδικά εχουν νόημα για μέσα στην πόλη, εκτός πόλης ειναι που δεν εχουν νόημα. Τι εννοείς;
-
Αυτό ακριβώς, οτι θα κινούμαι και μέσα και έξω απο την πόλη και πολλές φορές με 2-3 επιβάτες. Για αυτό και σκέφτομαι την βενζίνη μιας που το θέλω οπωσδήποτε αυτόματο. Αλήθεια απο κατανάλωση μηπως γνωρίζουμε πόσο καίει η βενζίνη με το cvt;
Toyota Yaris 2013 (Mk3)