-
Για επαγγελματική χρήση εξακολουθεί να ισχύει όμως η 10ετής εγγύηση; Θα μου φαινόταν περίεργο, μιας και δεν πιστεύω ότι θα αντέξουν οι μπαταρίες σε τέτοια χρήση επί 10 συναπτά έτη.
ΥΓ. Για το πετρέλαιο, εδώ και ένα χρόνο βάζω κάθε Πέμπτη Shell V-Power στην τιμή της απλής. Ζήτημα να έχω βάλει συνολικά 50lt από την απλή ή άλλη μέρα. Οπότε το κόστος καυσίμου είναι ακόμη πιο χαμηλό
-
Καλή ερώτηση. Αν η απάντηση είναι εξισου καλή τότε πιθανό η εκλεκτή ράτσα των ταξιτζήδων να πρέπει να εξετάσει καλύτερα την δυναμική των υβριδικών σε τόσο δύσκολες συνθήκες εργασίας.
-
Αν μάθουν οι ταξιτζήδες για τη κατανάλωση του καινούριου 1.6 diesel της Οpel θα γίνει χαμός
Στο πρώτο γέμισμα εγραψα 1050 χιλιόμετρα με 48 λίτρα = 4,57 όλα εντός Αθήνας χωρίς καθόλου Αττική οδό, σε μικρομεσαίο αυτοκίνητο **Την ίδια στιγμή Golf TDI 1.6 έκαψε κάτι πάνω από 6 λίτρα ενώ κινείται σε ίδιες διαδρομές - άλλος οδηγός βέβαια οπότε δε μπορείς να συγκρίνεις αξιόπιστα.
-
Εντυπωσιακό νούμερο το 4,6 εντός Αθήνας !!! Τελικά η toyota έχει μείνει πολύ πίσω στους diesel κινητήρες...Να μη πέφτει κάτω από 6,5lt/100km το yaris που είναι μικρότερο και ελαφρύτερο από το astra ? Και βγάζει και πολλά προβλήματα ο d4d...Από dpf μέχρι τουρμπίνες έχω ακούσει...Κρίμα για αυτήν την μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία...Καλύτερα να επικεντρωθεί στα υβριδικά και να αφήσει τα πετρέλαια...
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
*Την ίδια στιγμή Golf TDI 1.6 έκαψε κάτι πάνω από 6 λίτρα ενώ κινείται σε ίδιες διαδρομές - άλλος οδηγός βέβαια οπότε δε μπορείς να συγκρίνεις αξιόπιστα.
Θα μπορουσες και να μη το γραψεις αφου ειναι αλλος ο οδηγος
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Εντυπωσιακό νούμερο το 4,6 εντός Αθήνας !!! Τελικά η toyota έχει μείνει πολύ πίσω στους diesel κινητήρες...Να μη πέφτει κάτω από 6,5lt/100km το yaris που είναι μικρότερο και ελαφρύτερο από το astra ? Και βγάζει και πολλά προβλήματα ο d4d...Από dpf μέχρι τουρμπίνες έχω ακούσει...Κρίμα για αυτήν την μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία...Καλύτερα να επικεντρωθεί στα υβριδικά και να αφήσει τα πετρέλαια...Μια χαρά ειναι η Τογιότα με το δίκτυο της και την αξιοπιστία της.
Συγκρίνεις ενα παλιό κινητήρα με ενα καινούργιο. Εκτός πόλης το Yaris ειναι στα 5 και με μεγάλες ταχύτητες.
Επιπλέον το αμαξάκι ειναι σφαίρα γι αυτο και οι υψηλές καταναλώσεις ...
Προβλήματα μόνο εδώ μεσα εχω διαβάσει. Ακομα ομως και πρόβλημα να υπάρξει η Τογιότα δεν κανει το παπί σαν άλλους.
Άρα ποσώς ενδιαφέρει.
Θέματα με τα dpf και τα πετρέλαια μπορούν να βάλουν ολα τα diesel δυνητικά. -
Στο γνωστό πρόβλημα λίπανσης των 1.8, η Τογιοτα μετά από διαβουλεύσεις μηνών προσέφερε τα ανταλλακτικα με μεγάλη έκπτωση. Η επιβάρυνση για τον πελάτη σε τετραψήφιο νούμερο για την επισκευή του κινητήρα. Γνωστό σχεδιαστικο πρόβλημα που παραδέχτηκε η εταιρεια και άλλαξε αρον αρον στην επόμενη έκδοση του κινητήρα. Αρκετά μοτέρ στεγνωσαν από λάδι και κόλλησαν έτσι.
-
Δια αναφερόμουν στον d4d.
O 1.8 που έμπαινε; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στο γνωστό πρόβλημα λίπανσης των 1.8, η Τογιοτα μετά από διαβουλεύσεις μηνών προσέφερε τα ανταλλακτικα με μεγάλη έκπτωση. Η επιβάρυνση για τον πελάτη σε τετραψήφιο νούμερο για την επισκευή του κινητήρα. Γνωστό σχεδιαστικο πρόβλημα που παραδέχτηκε η εταιρεια και άλλαξε αρον αρον στην επόμενη έκδοση του κινητήρα. Αρκετά μοτέρ στεγνωσαν από λάδι και κόλλησαν έτσι.Να κάτι που δεν ήξερα. Μαθημένος στην αξιοπιστία του ΥΑ-FE 1.6 της τουοτα νόμιζα πως δεν θα βγάλουν ποτέ μοτέρ που θα καιει λάδι...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
O 1.8 που έμπαινε;Στην Ευρώπη τουλάχιστον: Auris, Avensis, MR2, Lotus Elise. Μπορεί να ξεχνάω και κανένα άλλο.
Αλλά και ο 1.4 Diesel έβγαλε θέματα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
O 1.8 που έμπαινε;
Στην Ευρώπη τουλάχιστον: Auris, Avensis, MR2, Lotus Elise. Μπορεί να ξεχνάω και κανένα άλλο.
Αλλά και ο 1.4 Diesel έβγαλε θέματα.
Άρα λογικά Ελλάδα σε Avensis θα έχει πέσει.
Για τον 1,4 d4d το έχεις ξαναγράψει αλλά στο Toyota club δεν έχω δει κάτι τραγικό πλην συχνών αναγέννησεων (άρα και μεγαλύτερα ποσοστά να μην ολοκληρωθεί καποια) όπως είχα δει και στο δικό μου. Βέβαια η χρήση που του έκανε η γυναίκα μου ήταν τελείως λάθος (μικρές διαδρομές εντός πόλης κλπ) γι αυτό και προληπτικα αλλάξαμε σε υβρίδιο.
Σε όλα τα diesel υπάρχουν θέματα και συχνά βγαίνουν ενημερώσεις λογισμικού ακόμα και για κατά τεκμήριο αξιοπιστίας κινητήρες.
Λ. Χ για τον 1,5dci που έμπαινε στο προηγούμενο qq βγήκε πρόσφατα ανάκληση... -
Φίλος, πρώην μέλος του φόρουμ, το έπαθε σε Avensis.Το τετραψήφιο νούμερο που ανέφερα ήταν δικό του...
Σε άλλον φίλο του φόρουμ (SV2) έσβησε επανηλειμμένα το Yaris Diesel στην Εθνική με 160... Στην αντιπροσωπεία του είπαν ότι έχουν αρκετά προβλήματα. Ευτυχώς από τότε δεν του έβγαλε κάτι άλλο.
-
Ωραία φάση να σου σβήνει ο κινητήρας με 160Kmh...
-
Μπορεί να τον τερμάτισε και να εγινε restart
-
Άρα λογικά Ελλάδα σε Avensis θα έχει πέσει.
Για τον 1,4 d4d το έχεις ξαναγράψει αλλά στο Toyota club δεν έχω δει κάτι τραγικό πλην συχνών αναγέννησεων (άρα και μεγαλύτερα ποσοστά να μην ολοκληρωθεί καποια) όπως είχα δει και στο δικό μου. Βέβαια η χρήση που του έκανε η γυναίκα μου ήταν τελείως λάθος (μικρές διαδρομές εντός πόλης κλπ) γι αυτό και προληπτικα αλλάξαμε σε υβρίδιο.
Σε όλα τα diesel υπάρχουν θέματα και συχνά βγαίνουν ενημερώσεις λογισμικού ακόμα και για κατά τεκμήριο αξιοπιστίας κινητήρες.
Λ. Χ για τον 1,5dci που έμπαινε στο προηγούμενο qq βγήκε πρόσφατα ανάκληση...Δυστυχώς για σένα δεν έχουν όλα τα diesel προβλήματα με το dpf για αυτό καλό ειναι να μην γράφεις ανακρίβειες... Η psa πχ έχει το σύστημα με το εολις το υγρό με το οποίο η αναγέννηση γίνεται σε δύο λεπτά και όχι σε 15 που χρειάζεται το yaris και όπως είναι φυσικό δεν ολοκληρώνονται...δυστυχώς η Toyota έμεινε πολύ πίσω...
-
Δεν σε καταλαβαίνω που πρόσωποποιεις τα πάντα..... Το 'δυστυχως για εσένα' τι σκοπό ειχε;
Μήπως ειμαι μέτοχος ή αντιπρόσωπος όπως με είχες αποκαλέσει παραπάνω και θα κλάψω αν εχει μείνει ή που εχει μείνει η Τογιότα;
Άλλες εταιρίες με επενδύσεις χρόνων σε αγορές όπως του diesel που πεθαίνουν δεν έχουν ας πούμε τίποτα σε υβριδικά ή plug in...
Τι συγκρίσεις ειναι αυτές; -
Και επειδή και η Toyota η ίδια κατάλαβε ότι τα πετρέλαια της είναι για τα πανηγύρια, στο νέο avensis φόρεσε τον 1,6 της psa... Και στο auris,αλλά δεν εισάγετε Ελλάδα με αυτό το μοτέρ... Για ψαχτειτε λίγο εσείς οι πιστεύω σε ένα θεό Toyota παντοκράτορα....
-
Δεν σε καταλαβαίνω που πρόσωποποιεις τα πάντα..... Το 'δυστυχως για εσένα' τι σκοπό ειχε;
Μήπως ειμαι μέτοχος ή αντιπρόσωπος όπως με είχες αποκαλέσει παραπάνω και θα κλάψω αν εχει μείνει ή που εχει μείνει η Τογιότα;
Άλλες εταιρίες με επενδύσεις χρόνων σε αγορές όπως του diesel που πεθαίνουν δεν έχουν ας πούμε τίποτα σε υβριδικά ή plug in...
Τι συγκρίσεις ειναι αυτές;Ναι αλλά το αντίθετο βλέπω... Ότι όποιος πει κάτι κακό για την Toyota σπευδεις για υπεράσπιση της... Γιατί τόση πρεμούρα;;; ψέμματα λένε;;; αντιθέτως εσύ βάζεις σε ένα τσουβάλι όλα τα diesel και λες ψέμματα...θα σε παρακαλεσω άλλη φορά αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι να μην το λες... Ευχαριστώ
-
πιστεύω σε ένα θεό Toyota παντοκράτορα.... -
πιστεύω σε ένα θεό Toyota παντοκράτορα....πετυχημενο αν μη τι αλλο..
Toyota Yaris 2013 (Mk3)