-
Ως κάτοχος megane cc (δέκα ετών, με 176.000 χιλιόμετρα), θα σου πω μερικά από τα συνηθισμένα προβλήματα:
- Περιστροφικός διακόπτης τιμονιού. Κόστος ανταλλακτικού 150 (της valeo στο ebay)-180 ευρώ (εδώ). Στα δέκα χρόνια, έχω αλλάξει έναν εντός εγγύησης και δύο εκτός.
- Γρύλοι παραθύρων. Ειδικά οι πίσω, είναι μεγάλη αμαρτία λόγω κόστους (πανάκριβοι και δεν βρίσκεις after market). Μοναδική λύση η αντικατάσταση των εύθραυστων πλαστικών τους με μεταλλικά.
- Πολλαπλασιαστές. Ειδικά οι sagem. Τους αλλάζεις με bosch και τέλειωσες.
Όλα τα παραπάνω είναι διαχειρίσιμα. Το θέμα είναι να μην υπάρχει πρόβλημα με εισροή νερού...
-
Αυτα που λεει ο skous δε ξερω καν αν γινονται με βαση το μηχανοστασιο-γεφυρα του megane και δε το εχω ξανακουσει ποτε παντως..
-
Γενικά αυτές τις μέρες σε πολλά φόρουμ και σε πολλες συζητησεις παρατήρησα πως 10 ανθρωποι θα σου πουνε 10 απόψεις.. πολλοι μου ειπανε πως τα renault ειναι πολυ καλα και μηχανικα ειναι αξιοπιστα.. το 90% των ανθρωπων που μιλησα μου ειπανε πως ο Ιαπωνας ειναι η ΜΟΝΗ αξιοπιστη επιλογή.. το 80% των ανθρωπων μου ειπανε πως τα γερμανικα ειναι τα καλυτερα.. γενικά πιστευω μπερδευτηκα ακομα πιο πολυ..... !! τελικα πιστευω πως η καλυτερη λυση ειναι να βρεις κατι που σου αρεσει και να το ελεγξεις με τον καλυτερο φανοποιο και μηχανικο και αν ειναι πολυ καλο να το παρεις και απο εκει και περα εχει να κανει με το πως το προσεχεις και με τα σερβις του και ολα.. ειναι δηλαδη στο χερι μας και μονο!
-
Ο χρήστης panpo έγραψε:
Γενικά αυτές τις μέρες σε πολλά φόρουμ και σε πολλες συζητησεις ...Ανάλογα τα φόρουμ. Π.χ. αν μπεις σε φόρουμ φίλων μίας μάρκας ή ενός μοντέλου τότε λογικό είναι να σου πουν πάνω/κάτω καλά λόγια και να σου 'θάψουν' άλλα. Το ίδιο γίνεται σχεδόν παντού.
Δυστυχώς η αγορά ενός χαμηλού κόστους μεταχειρισμένου αποτελεί ρίσκο, θέλει προσοχή, οπότε η οποιαδήποτε άποψη μόνο ως γενικό βοήθημα μπορεί να είναι και ανάλογα το αξιολογείς. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Γενικά αυτές τις μέρες σε πολλά φόρουμ και σε πολλες συζητησεις ...
Ανάλογα τα φόρουμ. Π.χ. αν μπεις σε φόρουμ φίλων μίας μάρκας ή ενός μοντέλου τότε λογικό είναι να σου πουν πάνω/κάτω καλά λόγια και να σου 'θάψουν' άλλα. Το ίδιο γίνεται σχεδόν παντού.
Δυστυχώς η αγορά ενός χαμηλού κόστους μεταχειρισμένου αποτελεί ρίσκο, θέλει προσοχή, οπότε η οποιαδήποτε άποψη μόνο ως γενικό βοήθημα μπορεί να είναι και ανάλογα το αξιολογείς.Με μηχανικούς αποφάσισα να μιλήσω σαν τελική γνώμη μιας και έχουνε δει πολλα πραγματα.. Ιαπωνικα και Γερμανικα. αυτο ειπανε με ενα στομα... απο εκει και περα, στα 3500 που τελικα μπορω να διαθεσω, δεν μπορω να βρω ειλικρινα τιποτα αξιολογο!! φταιει και το γεγονος που κοιταω βορεια ελλαδα διοτι δεν μπορω να τρεχω στην Αττικη και Πελοππονησο για να ψαξω!
-
γενικα τα στερεοτυπα δεν ειναι καλο πραγμα......
θεωρησε ομως οτι πραγματικα πλεον ΟΛΑ τα αυτοκινητα απ οπου και αν προερχοντε ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ αξιοπιστα, κυριως πολυ απλα γιατι ολοι εχουν σχεδον τους ιδιους προμηθευτες -
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
θεωρησε ομως οτι πραγματικα πλεον ΟΛΑ τα αυτοκινητα απ οπου και αν προερχοντε ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ αξιοπιστα, κυριως πολυ απλα γιατι ολοι εχουν σχεδον τους ιδιους προμηθευτεςΤο αντίθετο ισχύει...
-
Ο χρήστης panpo έγραψε:
Ανάλογα τα φόρουμ. Π.χ. αν μπεις σε φόρουμ φίλων μίας μάρκας ή ενός μοντέλου τότε λογικό είναι να σου πουν πάνω/κάτω καλά λόγια και να σου 'θάψουν' άλλα. Το ίδιο γίνεται σχεδόν παντού.
Δυστυχώς η αγορά ενός χαμηλού κόστους μεταχειρισμένου αποτελεί ρίσκο, θέλει προσοχή, οπότε η οποιαδήποτε άποψη μόνο ως γενικό βοήθημα μπορεί να είναι και ανάλογα το αξιολογείς.Με μηχανικούς αποφάσισα να μιλήσω σαν τελική γνώμη μιας και έχουνε δει πολλα πραγματα.. Ιαπωνικα και Γερμανικα. αυτο ειπανε με ενα στομα... απο εκει και περα, στα 3500 που τελικα μπορω να διαθεσω, δεν μπορω να βρω ειλικρινα τιποτα αξιολογο!! φταιει και το γεγονος που κοιταω βορεια ελλαδα διοτι δεν μπορω να τρεχω στην Αττικη και Πελοππονησο για να ψαξω!
Αν ψαχνεις για αξιοπιστια και αποθηκευτικους χώρους, κοιτας και Κορεατες.
Δεν ξερω αν το συγκεκριμενο ειναι καλο σαν αυτοκινητο, αλλα ειναι ενα παραδειγμα αν τα χλμ ειναι κοντα στην πραγματικοτητα: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5369602/
Δες κανα Getz, εστω κανα Accent. Δεν ειναι μουρατα, αλλα ειναι φτηνοτερα και ειναι αποδεδειγμενα σκυλια. Το car.gr βγαζει πανω απο 150 αγγελιες Μακεδονια μεχρι 1600cc και μεχρι 3.000€
Δες και KIA επισης. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αυτα που λεει ο skous δε ξερω καν αν γινονται με βαση το μηχανοστασιο-γεφυρα του megane και δε το εχω ξανακουσει ποτε παντως..Τι να σου πώ...
Έχω εμπειρία από πρώτο χέρι (>1 φορές) + από φίλους μου.
Μιλάμε πάντα για MEGANE I και για το Coupe (ίσως το cabrio έχει άλλη διάταξη αλλά 99% νομίζω όχι).
Και τα 3 συνεργεία που συνεργαζόμουν πάντως, το είχαν παραδεχτεί + είχαν προτείνει την ενισχυμένη βάση που ερχόταν ώς λύση από την μαμά...
-
Φιλε θεμα με τις βασεις ειχαν... και πραγματικα ειχες επιλογη για πιο ενισχυμενη αλλα παντα με κοστος κατω απο 100€.... μην πω και 50! (Δεν εχω ειμαι στο pc για να το τσεκαρω).
Αντε και να κλωτσουσε καμια βιδα αλλο ενα 20αρι.... αλλα μεχρι το 1000αρικο και την πιθανοτητα να πεσει το μοτερ στον δρομο απεχει πολυ.... και περιλαμβανει ΠΟΛΥ κλεψιμο!!!!Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αν ψαχνεις για αξιοπιστια και αποθηκευτικους χώρους, κοιτας και Κορεατες.
Δεν ξερω αν το συγκεκριμενο ειναι καλο σαν αυτοκινητο, αλλα ειναι ενα παραδειγμα αν τα χλμ ειναι κοντα στην πραγματικοτητα: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5369602/
Δες κανα Getz, εστω κανα Accent. Δεν ειναι μουρατα, αλλα ειναι φτηνοτερα και ειναι αποδεδειγμενα σκυλια. Το car.gr βγαζει πανω απο 150 αγγελιες Μακεδονια μεχρι 1600cc και μεχρι 3.000€
Δες και KIA επισης.Ομολογώ πως απο Κορεατικα ειναι ισως το ομορφοτερο εμφανισιακα και πολυ κοντα στα γουστα μου. Θα το τσεκαρω το συγκεκριμενο, το καλο ειναι οτι φαινετε και η πινακιδα οποτε μπορω να το ελεξχω απο ασφαλιστη!
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
θεωρησε ομως οτι πραγματικα πλεον ΟΛΑ τα αυτοκινητα απ οπου και αν προερχοντε ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ αξιοπιστα, κυριως πολυ απλα γιατι ολοι εχουν σχεδον τους ιδιους προμηθευτεςδεν με καλυπτει ομως αυτο που λες γιατι γραφεις 'θεωρησε ΠΛΕΟΝ' οποτε μιλας για τα πιο καινουρια ενω εγω κοιταω για παλια μοντελα!
-
Ναι αυτο εννοουσα, οποτε θεωρω οτι ισως ειναι καλυτερο να προσέξεις την επιλογή σου, λιγο παραπάνω.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Ναι αυτο εννοουσα, οποτε θεωρω οτι ισως ειναι καλυτερο να προσέξεις την επιλογή σου, λιγο παραπάνω.Το ξέρω γ αυτο ειμαι μπερδεμενος με την αγορα! ακουω πολλα και δεν ξερω τπτ για αυτοκινητα!
-
Ο χρήστης panpo έγραψε:
Ναι αυτο εννοουσα, οποτε θεωρω οτι ισως ειναι καλυτερο να προσέξεις την επιλογή σου, λιγο παραπάνω.
Το ξέρω γ αυτο ειμαι μπερδεμενος με την αγορα! ακουω πολλα και δεν ξερω τπτ για αυτοκινητα!
Πάρε κάποιο που αποδεδειγμένα έχει βγει καλό σαν μοντέλο η τα προβλήματα είναι γνωστά και επιλύσιμα.
Στάλθηκε από το Lenovo K910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Το ξέρω γ αυτο ειμαι μπερδεμενος με την αγορα! ακουω πολλα και δεν ξερω τπτ για αυτοκινητα!
Πάρε κάποιο που αποδεδειγμένα έχει βγει καλό σαν μοντέλο η τα προβλήματα είναι γνωστά και επιλύσιμα.
Στάλθηκε από το Lenovo K910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και ποια ειναι αυτα???
-
Ο χρήστης panpo έγραψε:
...
Δεν ξερω αν το συγκεκριμενο ειναι καλο σαν αυτοκινητο, αλλα ειναι ενα παραδειγμα αν τα χλμ ειναι κοντα στην πραγματικοτητα: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5369602/...Ομολογώ πως απο Κορεατικα ειναι ισως το ομορφοτερο εμφανισιακα και πολυ κοντα στα γουστα μου. Θα το τσεκαρω το συγκεκριμενο, το καλο ειναι οτι φαινετε και η πινακιδα οποτε μπορω να το ελεξχω απο ασφαλιστη!
Το συγκεκριμένο δεν νομίζω να είναι μοντέλο 2006. Το 2005 είχε βγει το facelift, το οποίο και αγόρασα το 2007...
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5184720/Αν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο, κοίτα για facelift. Και ότι θέλεις ρώτα...
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Φιλε θεμα με τις βασεις ειχαν... και πραγματικα ειχες επιλογη για πιο ενισχυμενη αλλα παντα με κοστος κατω απο 100€.... μην πω και 50! (Δεν εχω ειμαι στο pc για να το τσεκαρω).
Αντε και να κλωτσουσε καμια βιδα αλλο ενα 20αρι.... αλλα μεχρι το 1000αρικο και την πιθανοτητα να πεσει το μοτερ στον δρομο απεχει πολυ.... και περιλαμβανει ΠΟΛΥ κλεψιμο!!!!Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν κατάλαβες, ΕΠΕΣΕ στο έδαφος, δεν ήταν η τιμή για αλλαγή της βάσης......
-
Λοιπόν έχουμε και λέμε.. Μετά απο πολύωρες αναζητήσεις και ξεσκαρτίσματος έκανα μια τελική λίστα με τις καλύτερες επιλογές μεχρι τα 3500 ευρώ(με εξαίρεση 2) και όλα κάτω απο 125.000 χιλιομετρα και ολα φαινονται σε πολυ καλη κατασταση.. Θα ήθελα να συγκετρωσω απόψεις για την τελική επιλογή! Σας ευχαριστώ!
Hyundai Coupe '03 - 2.800 / Opel Vectra 1.6 16V '04 - 2.900 / Renault Clio 1.4 16V '04 - 2.900 / Hyundai Coupe '06 - 2.900 / Renault Megane '05 - 2.999 / Toyota Yaris 1.3 VVTI 5D '01 - 2.999 / Nissan Almera '06 - 3.000 / Hyundai Getz '05 - 3.300 / Nissan Almera '04 - 3.500 / Opel Corsa TWINPORT 1.2 '05 - 3.500 / Renault Clio 1200 16V 76HP '05 - 3.500 / Ford Focus GHIA Full extra '05 - 3.500 / Hyundai Coupe FX COUPE 1.6 '03 - 3.500 / Mazda '04 - 3.800 / Nissan Micra & ΑΕΡΙΟ full extra '04 - 3.800
-
Οι τελικές επιλογές που έχω για την αγορά και θα προβώ μεσα στην εβδομαδα είναι ενα Skoda Fabia '06 Sport Edition (Σαλόνι RS) 1.4 100ps 150000 km και ένα Renault Megane '03 1.4 98ps 94000km και τα δυο απο Ιδιώτη και τα δύο στα ίδια ακριβως χρηματα. Τι λέτε?
Μπερδεμένος με αγορά αυτοκινήτου