-
Μου άρεσε πολύ η 7άρα με το υγραέριο. Δείχνει πολύ προσεγμένη. Όμως, αν ταξιδεύεις μόνος ή έστω με άλλον ένα, γιατί δεν κοιτάς κάποιο κουπέ; Την CL ή την XKR ή κάποια 6άρα;
-
Eίναι ότι καλύτερο για οικογένεια τα κουπέ αυτά.
-
Θα σου ελεγα με κλειστα τα ματια το Audi αλλα μου φάνηκε γερασμενο το δερμα του σαλονιού εκτος αν εισαι διατεθειμενος να το αλλάξεις. Αν οχι αυτο τοτε την Mercedes. Αν και το citroen που ανεφερε ο φίλος παραπάνω είναι εξαιρετικό σε όλα του.
Αλήθεια για VW Phaeton το κοίταξες καθόλου? είναι απο άλλο πλανήτη. Το ταξιδεψα Θεσσαλονικη - Αθήνα και ηταν εντυπωσιακό
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/1880993/ -
Συμφωνώ με ότι σου έγραψε ο onyx στο πρώτο ποστάρισμα στην 'αγορά νέου αυτοκινήτου'. Αν BMW-Mercedes τότε τα 5series - Eclass, έχουν όσα προσφέρουν και οι υπεράνω αυτών ναυαρχίδες. Η Ε60 είναι πανέμορφη στα μάτια μου και η Ε39 των τελευταίων μηνών παραγωγής (2.2 - 170 - angel eyes) πραγματική ευκαιρία αν βρεθεί σε καλή κατάσταση. Από την άλλη δεν ξέρω πόσοι μπορούν να ξεχωρίσουν στον δρόμο μια Ε38 από την παλιότερη Ε32...
Για Μερσεντές η W211 μόνο facelift αλλά ξεφεύγει λόγω 1.8. Οι πρώτες θέματα με SBC, συμπαραγωγή με Κράισλερ. Για W210 ισχύει ότι για Ε39, οι τελευταίες (2000-2002) πολύ αξιόλογες και φθηνές λόγω κυβικών. Για S-class δέν έχω ιδέα, άρα δεν γράφω.
Κάποια Α6 και Α8 σε πολλά κυβικά έχουν πέσει πολύ στην τιμή, η Jaguar ποτέ δεν με ενθουσίαζε λόγω βρεττανικής καταγωγής (κατά την γνώμη μου αυτοί ΟΛΑ ανάποδα τα κάνουν), το Volvo S80 εξαιρετική πρόταση σε ποιότητα εσωτερικού, ασφάλεια και δύναμη (το έχει συγγενής εξ αγχιστείας σε 2.5Τ, καίει λίγο λάδι πάντως). Αν θες να ξεχωρίζεις C6 (κάποτε πουλιόταν ένα στον Βόλο).
Για τον λόγο που το ζητάς, δεν θα έπαιρνα τζιπ.
Να έχεις υπομονή και καθημερινό ψάξιμο, παρουσιάζονται ευκαιρίες εκεί που δεν το περιμένεις.
Μακριά από εμπόρους.
Καλό κυνήγι. -
Τα μισά από αυτά που έχουν προταθεί είναι απλά διαχρονικώς ανύπαρκτα στην ντόπια αγορά, τα απειροελάχιστα που έχουν κατά καιρούς πουληθεί έχουν επανεξαχθεί λόγω κρίσης ή είναι ακινητοποιημένα για καιρό. Να δω που θα κάνει σέρβις ή τι ανταλλακτικά θα βρει για παλιά 7άρια, που κάποια στιγμή το πιθανότερο να ζητάνε πολλά πράγματα γιατί θα είναι 15 ετών και θέλει να τους φορτώνει και 50-70.000 χλμ. το χρόνο, δύο παράμετροι που προσπερνάνε όλοι κραυγαλέα μέχρι στιγμής, αλλά είναι εκ των ουκ άνευ.
S-klase από εμένα, μακράν αλλού από τεχνική κάλυψη και μάλιστα σε όλη σχεδόν την επικράτεια από οτιδήποτε έχει μέχρι στιγμής προταθεί, καθαρίζεις με πολύ λίγα. Επίσης Cayenne αν βγαίνουν τα όβολα. Σε σχέση με ανύπαρκτα 7άρια με υγραέριο, A8 18ετίας καθώς και Ψ6 και Φαέθωνες, είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από σέρβις και ανταλλακτικά. Και Βόλβο Σ80 σαν εναλλακτική. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τα μισά από αυτά που έχουν προταθεί είναι απλά διαχρονικώς ανύπαρκτα στην ντόπια αγορά, τα απειροελάχιστα που έχουν κατά καιρούς πουληθεί έχουν επανεξαχθεί λόγω κρίσης ή είναι ακινητοποιημένα για καιρό. Να δω που θα κάνει σέρβις ή τι ανταλλακτικά θα βρει για παλιά 7άρια, που κάποια στιγμή το πιθανότερο να ζητάνε πολλά πράγματα γιατί θα είναι 15 ετών και θέλει να τους φορτώνει και 50-70.000 χλμ. το χρόνο, δύο παράμετροι που προσπερνάνε όλοι κραυγαλέα μέχρι στιγμής, αλλά είναι εκ των ουκ άνευ.
S-klase από εμένα, μακράν αλλού από τεχνική κάλυψη και μάλιστα σε όλη σχεδόν την επικράτεια από οτιδήποτε έχει μέχρι στιγμής προταθεί, καθαρίζεις με πολύ λίγα. Επίσης Cayenne αν βγαίνουν τα όβολα. Σε σχέση με ανύπαρκτα 7άρια με υγραέριο, A8 18ετίας καθώς και Ψ6 και Φαέθωνες, είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από σέρβις και ανταλλακτικά. Και Βόλβο Σ80 σαν εναλλακτική.Παρότι συμφωνώ για το αποτέλεσμα S-class Vs 7άρα δεν καταλαβαίνω γιατί η Μερσεντές έχει εξασφαλισμένο σέρβις και ανταλλακτικά καθ΄όλη την επικράτεια ενώ η Μπεμβέ όχι. Πιστεύω ότι η αγαπημένη λιμο της Κάρλα Μπρούνι και ο νεαρός που κάηκε από τον ήλιο πρέπει να σερβίρονται στο εξωτερικό, δεν έχει νόημα στην Ελλάδα. Πάντως επιμένω : με μια καλή προσεγμένη 5άρα ή μια Ε-κλας με πολλά κυβικά καλύπτει τις περισσότερες απαιτήσεις του (σχετικά φθηνή αγορά και επάρκεια ανταλλακτικών, ειδικά στην περίπτωση της Μερσεντές λόγω ταξί).
-
α. Θα σου πω ένα περιστατικό στο οποίο ήμουν αυτόπτης μάρτυρας. Μέσα στο Σ-κλάσε του αφεντικού κατευθυνόμασταν για Πάτρα όταν παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα στο αυτόματο. Τηλεφωνήσαμε στη Μερσεντέ και αυτοί με την Πάτρα όπου και έβαλαν μέσα το αυτοκίνητο Παρασκευή απόγευμα εκτός ωραρίου, το σέρβιραν και το πήραμε στις 1 π.μ. Ποιά Πεμβέ/Λέξους/Τζάγκουαρ/Άουντι κ.τ.λ. τα κάνει αυτά ΕΔΩ? Κανένας._
Είναι θέμα μεγέθους αγοράς, αλλά και διαχρονικής πελατείας. Η Μερσεντέ έχει πιάσει εδώ και δεκαετίες το χάι εντ των πελατών, καθώς και τα μεγάλα πολιτικά τζάκια και μαγαζιά, και όλοι οι άλλοι είναι μια τρίχα από τα τέτοια της σε αυτή την κλάση γιατί η ντόπια αγορά είναι εξαιρετικά ολιγοψωνιακή στην συγκεκριμένη κατηγορία. Προσοχή, δε μιλάω για το αμάξι, αλλά το σέρβις του, την τεχνογνωσία του προσωπικού και τα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή ανταλλακτικά του, όπου η φίρμα ΕΔΩ κερδίζει τους πάντες από τα αποδυτήρια.
β. Με τα 5άρια και τα Ε-κλάσε αλλάζεις κατηγορία προς τα κάτω, αν και το πιθανότερο να τον εξυπηρετούν άριστα και αυτά. Η πλάκα είναι ότι ένεκα της κρίσης, αλλά και του γεγονότος ότι το 5άρι σε βενζίνα ξεκίναγε επί σειρά ετών από τα 3.000 κυβικά, πάλι δεν θα βρει και πολλά πράγματα, τα δε λιγοστά S-klase είναι στα ίδια ή και λιγότερα χρήματα. Δε συζητώ δε για το Ε με τον 1.800. Από την άλλη, αν ο φίλτατος σοβαρολογεί για 50-70.000 χλμ. και δεν τρολλάρει, καλό θα είναι να ανακρούσει πρύμνα και να ψάξει για πετρέλαιο ή και για κανά υβρίδιο αν τον βγάζουν τα όβολα. Ένα Λέξους ΓΣ θα ήταν εξαίρετο σε αυτή την περίπτωση. -
14-15 xιλιάρικα δεν μπορείς να διαθέσεις για να πας σε αυτήν?
-
Ο χρήστης ktab76 έγραψε:
Καποτα το saxo κ το rallye
Διαφωνεις???
Nαι
-
Διάφωνα όσο θες θα είσαι offtopic.
Sent from Corsair's brick
-
Τα αυτοκίνητα που κοιτάς έχουν πάρα πολλά χλμ! Και αν κάνεις 50-70.000 το χρόνο, τότε πόσο πιστεύεις οτι θα αντέξουν, όταν ήδη έχουν 280.000χλμ? Που ξέρεις τί έχουν περάσει και αν θα βγάλουν βλάβες και μάλιστα ακριβές πχ σαζμάν. Οκ με 5000 μπορείς να πάρεις κυβικά στην εποχή μας, αλλά η τεχνολογία προχωράει και σίγουρα με ενα νεότερο και μάλιστα diesel θα εισαι πιο άνετος.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
14-15 xιλιάρικα δεν μπορείς να διαθέσεις για να πας σε αυτήν?Λεω να μην περασω τα 10.000 ντουκου.Αλλα να μην βαλω και δοσεις...
-
Ο χρήστης ermis1975 έγραψε:
Τα αυτοκίνητα που κοιτάς έχουν πάρα πολλά χλμ! Και αν κάνεις 50-70.000 το χρόνο, τότε πόσο πιστεύεις οτι θα αντέξουν, όταν ήδη έχουν 280.000χλμ? Που ξέρεις τί έχουν περάσει και αν θα βγάλουν βλάβες και μάλιστα ακριβές πχ σαζμάν. Οκ με 5000 μπορείς να πάρεις κυβικά στην εποχή μας, αλλά η τεχνολογία προχωράει και σίγουρα με ενα νεότερο και μάλιστα diesel θα εισαι πιο άνετος.Εχεις δικιο εν μερει,αλλα 200.000 δεν ειναι τιποτα για ενα V8 κινητηρα.Το 525που ειχα το εδωσα με 1.100.000 και δεν μπορω να πω οτι ειχε ξεπαρπαλιασει το μοτερ αλλα δεν μου ειχε βγαλει και ζημιες χοντρες.Βεβαια τα χιλιομετρα τα ειχε σχεδον ολα σε εθνικη με 160-180 μεσω ορο ποτε πλακωμενο κρυο ,παντα τα σερβις του 1000 χιλ. πιο νωρις κτλ.
-
Εμένα γιατί κάτι μου λέει, οτι απλά θες να κάνεις μόστρα στην γειτονιά;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Εμένα γιατί κάτι μου λέει, οτι απλά θες να κάνεις μόστρα στην γειτονιά;Μοστρα με 15-ετιας + αυτοκινητο........δεν ξερω ποιος κανει.Σιγουρα καποιος κομπλεξικος. Εσυ προσωπικα αν δεις καποιον με τετοιο αυτοκινητο θα παθεις πλακα και θα πεις και γαμω τους λεφταδες?????? Αν εκανα μοστρα με αυτα τα λεφτα θα εβρισκα απο Γερμανια ενα 6-αρι E24 ή ενα SEC W126 και οντως θα εκανα μοστρα !!!!
-
Για τις ανάγκες που περιγράφεις δε θα πήγαινα σε κάτι λιγότερο από 7 series, s κλαας και από γκρουπ vag απολύτως τπτ...δεν έχουν τη καβαλα που έχουν το αστρο και η προπελα!!ο φίλος καλείται να καλύψει τετραψηφια νούμερα χλμ καθημερινά και θέλει ένα αμάξι δεξί χέρι που να τον μεταφέρει ατσαλακωτο,δηλαδή άμα δεν είναι τα 8κυλινδρα γι'αυτό το σκοπό ποιά είναι...προτάσεις για 308,c5 και φαεθων προκαλούν γέλιο...
Υγ.ποπ να στέλνεις λινκSent from my Nexus 5 using Tapatalk
-
Ο χρήστης ktab76 έγραψε:
Λεω να μην περασω τα 10.000 ντουκου.Αλλα να μην βαλω και δοσεις...
Τι δοσεις ρε φιλε με 70, 000 χλμ το χρονο θελεις 3 σετ ελαστικα. Ξέρεις ποσο κανουν. Επειδη λογω αντικειμενου εκανα για τρία χρονια 50 000 το χρονο σε ταξίδια και αρκετες φορες με δυσκολες συνθήκες θα σου γραψω καποια στιγμη λεπτομέρειες αλλα στην Ελλάδα μόνο με Μερκ την κανεις την δουλεια.
-
Θα ξέρεις πόσοι άσχετοι υπάρχουν, που μόνο που θα δουν πέντε μέτρα αμάξι (Audi, BMW, Mercedes κτλ) τους φτάνει για να σε περάσουν για λεφτά, ενώ εσύ απλά το έχεις πάρει 10 χιλιάρικα.
Αν όπως λες, κάνεις τόσα πολλά χιλιόμετρα με τόσο μεγάλα αυτοκίνητα, θα ήξερες ότι η συντήρηση τους είναι πολλαπλάσια από την τιμή αγοράς μετά από κάποια χρόνια χρήσης.
Το να πάρεις ένα αυτοκίνητο 15ετίας για να κάνεις 70 με 80 χιλιάδες χιλιόμετρα τον χρόνο και μάλιστα αυτής της κατηγορίας αμάξι με μέγιστη τιμή τα 10 χιλιάδες ευρώ, δείχνει ότι απλά κάτι δεν πάει καλά εδώ.
Το ότι είναι πολλά κυβικά δεν πάει να πει ότι έχουν και ¨αλεξίσφαιρα¨ περιφερειακά.
Αν έκανες όσα χιλιόμετρα λες, θα γνώριζες πολύ καλά ότι τα περιφερειακά και τα αναλώσιμα είναι ψωμοτύρι για τέτοια αυτοκίνητα.
Ακόμη θα γνώριζες και το κόστος τους που στα αυτοκίνητα που κοιτάς (και από την στιγμή που δεν είσαι ανοικτοχέρης για να τα αγοράσεις καινούρια) είναι απαγορευτικό, είτε από θέμα κόστους, είτε από θέμα διαθεσιμότητας στην Ελληνική αγορά.Ένας άνθρωπος με τόσα χιλιόμετρα στην πλάτη του ΔΕΝ θα έκανε μια τέτοια κίνηση.
Για να θες να την κάνεις εσύ... επέτρεψε μου να διατηρώ τις αμφιβολίες μου. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Λεω να μην περασω τα 10.000 ντουκου.Αλλα να μην βαλω και δοσεις...
Τι δοσεις ρε φιλε με 70, 000 χλμ το χρονο θελεις 3 σετ ελαστικα. Ξέρεις ποσο κανουν. Επειδη λογω αντικειμενου εκανα για τρία χρονια 50 000 το χρονο σε ταξίδια και αρκετες φορες με δυσκολες συνθήκες θα σου γραψω καποια στιγμη λεπτομέρειες αλλα στην Ελλάδα μόνο με Μερκ την κανεις την δουλεια.
Eλλαδα δεν βαζω πολλα χιλιομετρα.Βασικα το πιο μακρυνο ειναι μεχρι Λισσαβωνα και βορεια,Βαρσοβια μεσω Γερμανιας.Και 1 φορα το μηνα Φιλανδια,οδικως παντα(Θα μου ηταν πολυ πιο ευκολο αν δεν ειχα φοβεια με τα αεροπλανα )
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Θα ξέρεις πόσοι άσχετοι υπάρχουν, που μόνο που θα δουν πέντε μέτρα αμάξι (Audi, BMW, Mercedes κτλ) τους φτάνει για να σε περάσουν για λεφτά, ενώ εσύ απλά το έχεις πάρει 10 χιλιάρικα.Αν όπως λες, κάνεις τόσα πολλά χιλιόμετρα με τόσο μεγάλα αυτοκίνητα, θα ήξερες ότι η συντήρηση τους είναι πολλαπλάσια από την τιμή αγοράς μετά από κάποια χρόνια χρήσης.
Το να πάρεις ένα αυτοκίνητο 15ετίας για να κάνεις 70 με 80 χιλιάδες χιλιόμετρα τον χρόνο και μάλιστα αυτής της κατηγορίας αμάξι με μέγιστη τιμή τα 10 χιλιάδες ευρώ, δείχνει ότι απλά κάτι δεν πάει καλά εδώ.
Το ότι είναι πολλά κυβικά δεν πάει να πει ότι έχουν και ¨αλεξίσφαιρα¨ περιφερειακά.
Αν έκανες όσα χιλιόμετρα λες, θα γνώριζες πολύ καλά ότι τα περιφερειακά και τα αναλώσιμα είναι ψωμοτύρι για τέτοια αυτοκίνητα.
Ακόμη θα γνώριζες και το κόστος τους που στα αυτοκίνητα που κοιτάς (και από την στιγμή που δεν είσαι ανοικτοχέρης για να τα αγοράσεις καινούρια) είναι απαγορευτικό, είτε από θέμα κόστους, είτε από θέμα διαθεσιμότητας στην Ελληνική αγορά.Ένας άνθρωπος με τόσα χιλιόμετρα στην πλάτη του ΔΕΝ θα έκανε μια τέτοια κίνηση.
Για να θες να την κάνεις εσύ... επέτρεψε μου να διατηρώ τις αμφιβολίες μου.Πρωτον εχω τι δυνατοτητα να κανω σερβις σε οποια ευρωπαικη χωρα θελω.Το 525 που ειχα ποτε στην Ελλαδα ουτε τακακια δεν ειχα αλλαξει. Δεν με προβληματιζει το κοστος.Δεν εχω μονο 10.000 και αυτο ειναι.Απλα....δεν δινω παραπανω για αυτοκινητο.Μετα ενα πραγμα που με τρομαζει ειναι η νεα τεχνολογια! Ηλεκτροβαλβιδες,αισθητηρες και της παναγιας τα ματια.Εγω θελω βαρυ σκαρι,με χωρους και πολλα κυβικα και πολλους κυλινδρους.Τωρα αν πληρωσω τα τακακια 200 ευρω και οχι 100 δεν εγινε και τιποτα.Τα λαστιχα δεν ειναι κατι διαφορετικο απο τη στιγμη που ο καθε καγκουρας μου βαζει τις 18-αρες και τα καιει στο σπινιαρσμα μπροστα στα κλαμπακια.Και φυσικα οταν μιλαμε για BMW 'η για MEC αυτης της κατηγοριας εκει ειναι ,οτι τα περιφερειακα δεν ειναι ψωμοτυρι οπως στο καθε συμβατικο αυτοκινητο.
Οσο το να αγορασεις καινουργιο ή σχεδον καινουργιο αυτης της κατηγοριας με τετοια κριση ειναι οτι πιο τρελο εχω ακουσει.Θα χανεις καθε μερα απο ενα 1000 για πλακα στη μεταπωληση !!
Διλημμα μεγαλου οικογενειακου