-
Καλησπέρα,
είμαι σε αναζήτηση ενός μεταχειρισμένου οικογενειακού αυτοκινήτου με αρκετούς χώρους, απαραίτητα με αυτόματο κιβώτιο, που να είναι σχετικά οικονομικό στη χρήση. Η τιμή δε θέλω να ξεπερνάει τα 17.000€. Τα χιλιόμετρα που κάνουμε είναι γύρω στα 15.000 το χρόνο κυρίως μέσα στην πόλη και με λίγα ταξίδια. Το αυτοκίνητο θέλω να το κρατήσω για πολλά χρόνια.
Από μια μικρή έρευνα που έχω κάνει το Toyota Prius 1.8 κάνει check σε όλα τα παραπάνω κουτάκια, κι επιπλέον βρίσκεται στην κορυφή των μετρήσεων αξιοπιστίας (είπαμε θα το κρατήσω χρόνια).
Εσείς έχετε κάτι άλλο να προτείνετε;
Ευχαριστώ,
Νίκος -
Καλησπέρα,
είμαι σε αναζήτηση ενός μεταχειρισμένου οικογενειακού αυτοκινήτου με αρκετούς χώρους, απαραίτητα με αυτόματο κιβώτιο, που να είναι σχετικά οικονομικό στη χρήση. Η τιμή δε θέλω να ξεπερνάει τα 17.000€. Τα χιλιόμετρα που κάνουμε είναι γύρω στα 15.000 το χρόνο κυρίως μέσα στην πόλη και με λίγα ταξίδια. Το αυτοκίνητο θέλω να το κρατήσω για πολλά χρόνια.
Από μια μικρή έρευνα που έχω κάνει το Toyota Prius 1.8 κάνει check σε όλα τα παραπάνω κουτάκια, κι επιπλέον βρίσκεται στην κορυφή των μετρήσεων αξιοπιστίας (είπαμε θα το κρατήσω χρόνια).
Ευχαριστώ,
Νίκος -
Καλησπέρα,
Ευχαριστώ,
Νίκος -
Όχι βέβαια!!
-
Δε θα εμπιστευόμουν τα υβριδικά, γιατί δεν ξέρεις πότε θα χρειαστούν αλλαγή οι μπαταρίες τους. Καλύτερα ένα πετρέλαιο.
-
Πάρε το νέο c4
Tapatalking
-
Αν ειναι μεσα στην πολη οι διαδρομες και μικρων αποστασεων πολυ σωστα κοιτας το prius, λειτουργει και μονο με μπαταριες για καποια χλμ, οσο για τις μπαταριες, ρωτα σε καποια αντιπροσωπεια τι εγγυηση εχουν και ποσο κοστιζει να αλλαχθουν αν τυχον χρειαστει, για να μη βρεθεις προ εκπληξεως. Το αυτοματο C4 καλη περιπτωση σε καινουριο αλλα για χρηση σε ανοικτο δρομο λογω dpf.
-
Ω, το DPF αντιμετωπίζεται σήμερα όπως οι βαλβίδες εισαγωγής του άμεσου ψεκασμού πριν 4-5 χρόνια. Πιθανολογώ ότι όλα θα πάνε καλά με ένα αξιοπρεπές diesel - πιο 'εύκολη' περίπτωση από τα υβριδικά, που είναι άλλωστε niche.
-
Yπολόγισε +3.000 ευρώ για μπαταρίες στο υβρίδιο σε ορίζοντα κάποιων (λίγων) ετών από την αγορά του, και μετά κάνε ξανά τις πράξεις για το αν σε συμφέρει ή όχι.
Το Χόντα Σίβικ ΙΜΑ εμπίπτει στην ίδια κατηγορία. Και όπως είναι η αγορά, πιο εύκολα θα βρεις υβριδικό σε αυτόματο, παρά σε πετρέλαιο, αν και εγώ θα κοίταγα ξανά αυτή τη λύση αν κινούμαι αρκετά έξω από πόλη. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.
Βλέπω ότι οι μπαταρίες σας ανησυχούν. Θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε διαβάσει-ακούσει συγκεκριμένα κάτι για το prius (όχι γενικά για τα υβριδικά). Η toyota λέει ότι οι μπαταρίες είναι σχεδιασμένες να διαρκούν για ολόκληρη τη ζωή του οχήματος. Εγώ διάβασα ότι σχεδόν κανείς δεν έχει πληρώσει για αλλαγή μπαταριών στο prius. Όλες οι περιπτώσεις ήταν μεμονωμένες (δεν είναι κανόνας δηλαδή) και καλύφθηκαν ακόμη κι εκτός εγγύησης. Κυρίως το γεγονός ότι η τελευταία γενιά του prius βρίσκεται στην κορυφή των μετρήσεων αξιοπιστίας με κάνει να το πιστεύω αυτό (+ ότι τα taxi prius όλο και πληθαίνουν). Δέχομαι ότι τα υβριδικά είναι πολύπλοκα σε τεχνολογία αλλά δεν αρκεί αυτό για να αγνοήσω ότι το prius φαίνεται απολύτως αξιόπιστο και ίσως από τα λίγα μεταχειρισμένα >4 ετών που μπορώ να αγοράσω ακόμη εντός εγγύησης.
Τη C4 η αλήθεια είναι ότι τη σκέφτηκα. Αν και δε μου αρέσει οπτικά (ούτε το prius μου αρέσει ιδιαίτερα άλλωστε) δε μπορώ να αγνοήσω ότι είναι εξαιρετικό πακέτο. Όμως σε χώρους αποσκευών υστερεί σημαντικά του prius κι επίσης όπως είπα τα χιλιόμετρα είναι τα περισσότερα εντός πόλης. Οι χώροι και τα αστικά χιλιόμετρα είναι που με κάνουν να γέρνω υπέρ prius.
-
Βασικά για εμένα το Prius θα ήταν άκυρο λόγω της κάκιστης ηχομόνωσης, της σχετικά σκληρής ανάρτησης και του χώρου αποσκευών που θεωρητικά είναι μεγάλος, στην πράξη είναι ένα ρηχό και στενόμακρο παραλληλόγραμμο... Με λίγη προσπάθεια βέβαια πρέπει να είναι πολύ οικονομικό...
Πολύ φασαρία...
Αυτά από δοκιμή της τωρινής γενιάς πριν 3-4 χρόνια...
-
Δηλαδή markvag προτιμάς τα 380l. του C4 αντί των 460l. του prius λόγω σχήματος; Αυτό που λες με την ηχομόνωση πρώτη φορά το ακούω, φαντάζομαι το λες για πολλά χλμ. σε αυτοκινητόδρομο ε;
-
Εγώ διάβασα ότι σχεδόν κανείς δεν έχει πληρώσει για αλλαγή μπαταριών στο prius.
Kαλό αυτό,αλλά από την άλλη βλέπω αλλαγές μπαταριών σε αμερική όπου έχει αναπτυχθεί ολόκληρη αγορά και με άφτερ λύσεις.Προφανώς παίζουν ρόλο το προφίλ χρήσης και τα χρόνια κυκλοφορίας και απ ότι βλέπω το θες για πολλά χρόνια.
-
Το prius μπορεί να χρειαστεί μπαταρία. Το c4 θα χρειαστεί δίσκο συμπλέκτη και ιμάντες ( που το prius δεν έχει) και μπορεί να χρειαστεί σαζμάν ( που το prius δεν έχει, ούτε καν cvt όπως λέγεται συνήθως, καθώς είναι direct drive).
Θέλω να πώ ότι από τη στιγμή που η μπαταρία δεν δίνεται σαν αναλώσιμο το να την υπολογίζεις στο κόστος χρήσης είναι σα να υπολογίζεις στο κόστος χρήσης την αλλαγή του κιβωτίου ταχυτήτων σε ενα συμβατικό όχημα. Ίσως χρειαστεί άλλα αν συμβεί θα είναι βλάβη.
-
Το C4 δεν αρεσει εμφανισιακα ουτε σε εμας τους ιδιοκτητες του!
Αλλα :- Σε 6 μηξεν θα σου εχει περασει η κ@υλ@ του νεου αυτοκινητου και θα εχει μεινει το εξοδο. Εκει το c4 ΔΕΝ παιζεται
- Ξεχνας τελη, καταναλωση περιπου 7 με 8 λεπτα το χιλιομετρο
- εξαιρετικους χωρους και πορτ-μπαγκαζ
- Μια χαρα αυτοματακι που ειναι και χειροκινητο
- ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ οχι ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ
- Εξαιρετικα αξιοπιστο (διανυω τον 3ο χρονο ως κατοχος ειμαι ευχαριστημενος οσο την πρωτη ημερα που το πηρα)
Απο εκει και περα.....
Εχει πανεμορφα και εντυπωσιακα αυτοματα μεταχειρισμενα αυτοκινητα στην αγορα που ειναι αναμφισβήτητα πιο θελκτικες επιλογες απο το C4 .
Εσυ τα ζυγόιζεις και αποφασιζειςΚαλημερα και καλη επιλογη
-
Dasimo εγκρίνεις το C4 diesel για αστική χρήση? Αν ναι με τι επιπτώσεις σε DPF και κατανάλωση?
Επιπλέον δεν ξέρω πως θεωρείς ότι η έκδοση e-hdi 115 Airdream MCP μπορεί να παίξει καινούρια στα 17.000€.
-
Ναι το εγκρινω απολυτα. Σε οτι αφορα την τιμη γυρω στα 18 θα τγο παρεις αλλα αν ημουν στην θεση σου παραμονη face lift θα εκανα παζαρια. Τωρα αν μπορεις να ανεβεις 3-5 χιλιαρικα παιρνεις σιγουρα πολυ καλυτερα αυτοκινητα. Πχ Volvo V40 δινουν και δωρο το αυτοματο
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Ναι το εγκρινω απολυτα. Σε οτι αφορα την τιμη γυρω στα 18 θα τγο παρεις αλλα αν ημουν στην θεση σου παραμονη face lift θα εκανα παζαρια. Τωρα αν μπορεις να ανεβεις 3-5 χιλιαρικα παιρνεις σιγουρα πολυ καλυτερα αυτοκινητα. Πχ Volvo V40 δινουν και δωρο το αυτοματοDasimo εκτιμώ τη γνώμη σου όμως νομίζω ότι το 'πολύ καλύτερα αυτοκίνητα' που αναφέρεις είναι λάθος. πχ. για το V40 που αναφέρεις βλέπω ότι θα δώσω μερικά χιλιάρικα παραπάνω για χειρότερη κατανάλωση, πληρωμή τελών, πιθανον πιο ακριβά service και 'ανύπαρκτους' χώρους. Σίγουρα όχι 'πολύ καλύτερο αυτοκίνητο' για τις ανάγκες μου (ξαναδές τον τίτλο του thread ).
-
Εγώ λέω αυτά που ακούγονται. Ας πούμε εγώ πήρα το C4 γιατί το 2012 η διαφορά από το 6αρι Γκολφ, dSG ήταν 6 με 7 χιλιάδες ευρώ. Δεν είχα δικαιολογία να πληρώσω on top 40% της τιμής του C4 vs Golf. Σήμερα όμως μπορεί να έδινα τα 3 χιλιάδες ευρώ να πάρω ένα πιο πριμιουμ οικογενειακό. Από την άλλη να σου πω το μοντέλο ο αμάξι που μετάνιωσα που δεν πήρα ήταν το 1.6 e-hdi EGS Citroen C5 tourer .....αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία
Sent from my Z10 using Tapatalk
-
Καλησπέρα κι από μένα. Αρχικά βλέπω ότι μπορείς να διαθέσεις ένα μεγάλο ποσό, που ίσως είναι κρίμα να πάει για μεταχειρισμένο αμάξι. Από την άλλη, αν αποφασίσεις να πάρεις το ρίσκο που απαιτείται με την αγορά ενός μτχ, πρέπει να πω ότι οι επιλογές σου είναι πολύ περισσότερες.
Βάζοντας λοιπόν στο car.gr κριτήρια συγκεκριμένα βγάζει τα ακόλουθα αμάξια http://www.car.gr/classifieds/cars/?doo ... o=%3C17500
Απλά αγνόησε όλα τα supermini λόγω μη ύπαρξης χώρων.
Θα δεις ότι ο κατάλογος έχει από Golf VI 1.6tdi DSG μέχρι Megane 1.5dci edc και ασφαλώς και C4 1.6 e-hdi mcp, αλλά και αρκετά άλλα. Γενικά σε αυτά τα λεφτά μπορείς να πάρεις ότι θες σε μτχ, αλλά πρέπει να προσέξεις πολύ..
Τέλος θα συμφωνήσω με τον Dasimo. Αν δεν βιάζεσαι περιμένεις να έρθει κάποιο facelift της C4, ώστε να πέσει ακόμη κανά χιλιάρικο το παρόν (το ίδιο έγινε με Megane και Guilleta πριν λίγο καιρό, όπου έκαναν καλές εκπτώσεις στα στοκ). Αν βέβαια θεωρήσουμε ότι θα υπάρχουν κομμάτια για διάθεση...
Όσον αφορά πάλι την επιλογή υβριδικού, θα ήταν καλύτερα να ακούσεις εκείνους που το έχουν και συμβιώνουν ή έχουν συμβιώσει μαζί του.
Αυτόματο - Οικογενειακό - Οικονομικό - Μεταχειρισμένο