-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
το 10αρι στην πολη είναι εξωφρενικό ...εγώ με αντίστοιχο Citroen C4 είμαι ...βια 6 στην πολη και ταχύτατος. Το 7αρι στα 185 είναι μάλλον λίγο, αλλα όχι ότι είναι πολύ πάνω μιάς και εγώ στα 150 χιλιόμετρα έχω δει και 5 λίτρα (με τα 6 να είναι πιο ρεαλιστικό σε διάρκεια). Για όλα τα αλλα συμφωνώ το Α3 φαίνεται να είναι από τα premium το πιο 'premium' σε απτή αίσθηση και ποιότητα. Εγώ δεν του συγχωρώ τον ημιακαμπτο στα λεφτά αυτά (χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακή εκτέλεση ημιακαμπτου σίγουρα). Το μοτέρ το θεωρώ παλιό για τα δεδομένα της κατηγορίας και από ιπποδύναμη και από ροπή (όπως επίσης και αυτό του C4 σε σχέση με της Renault για παραδειγμα), με μπόνους το 6αρι κιβώτιο τουλάχιστον στο α3. Διαφωνώ μαζί σου για τον σχεδιασμό , για κάποιο λόγο μου αρέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σχεδιαστικά μεσα έξω το Α3 και το θεωρώ το πιο όμορφο και καλοφτιαγμένο premium. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι ο Άσος με την πίσω κίνηση , την μοναδικότητα του πλαισίου, τον εξαιρετικό επίσης μοναδικό κινητήρα και την φοβερή τιμή είναι με ΔΙΑΦΟΡΑ το καλύτερο value for money και πιο ολοκληρωμένο όχημα της κατηγορίας.
Κατά τα αλλα νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική ποιοτικότατη και εξαιρετικά premium επιλογή που σαφώς ξεχωρίζει στον δρόμο. Θα είχε ενδιαφέρων να μας πεις τιμή αγοράς και τι του έχεις φορτώσει από εξοπλισμό για να συγκρίνουμε με τον Άσο . Αν η τιμή είναι στα επίπεδα των 22 έως 23 χιλιάδων ίσως είναι επίσης μια καλη πρόταση που πρέπει κάποιος να σκεφτεί , γιατί αν η τιμή είναι στα 26 έως 28 που διαβάζω κατά την γνώμη μου δεν έχει νόημα.Α3 1.6 tdi, σε μαύρο τρίθυρο μεταλλικό, ambition έκδοση (πλούσια έκδοση) με extra led, bluetooth, πακέτο αλουμινίου εξωτερικό, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, συανγερμό. Μου βγήκε 24.500€ με 3 χρόνια εγγύηση. Δηλαδή με έκπτωση 2.300€ σε σχέση με τον τιμοκατάλογο και δώρο μη εργοστασιακούς αισθητήρες παρκαρίσματος και συναγερμο (με απόσυρση δική μου). Η προσφορά ίσχυε μέχρι τέλη Ιανουαρίου, ενώ ήταν ήδη στο τελωνείο το αμάξι, οπότε το παρέλαβα σε 10 μέρες.
Η 1.16 δε μου άρεσε καθόλου εσωτερικά και εξωτερικά, αν και μαζί με τη juilietta, ήταν τα πιο fun to drive (επίσης είχε πολύ καλύτερο dieloκινητήρα).
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Σε σοβαρό φόρουμ μπήκες να πεις για το αμαξάκι σου. Μια χαρά είναι καλοτάξιδο!Να σαι καλά friend..
-
Με λίγα λόγια παίδες...δεν ξέρω για diesel άλλα, αλλά για το συγκεκριμένο και όποιος κινείται πολύ μέσα σε πόλη και αν το κριτήριο είναι η οικονομία...ας κοιτάξει αλλού...!
-
Ο χρήστης pavkotsidis έγραψε:
Με λίγα λόγια παίδες...δεν ξέρω για diesel άλλα, αλλά για το συγκεκριμένο και όποιος κινείται πολύ μέσα σε πόλη και αν το κριτήριο είναι η οικονομία...ας κοιτάξει αλλού...!Καλοταξιδο πολλα και ευχάριστα χλμ! Ωραίος δίνεις χρηστικές και βοηθητικές συμβουλές σε υποψήφιους αγοραστές!
-
Ο γαμπρος μου κανει 80 χλμ την μερα παραλιακη-κηφισο με sportsedan dsg tdi και βλεπει μαξ 6λ/100
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Ο γαμπρος μου κανει 80 χλμ την μερα παραλιακη-κηφισο με sportsedan dsg tdi και βλεπει μαξ 6λ/100Τώρα απλά επιβεβαίωσες τα περι υψηλής κατανάλωσης. Παραλιακή - κηφισό, δρόμο δηλαδή που πας αέρα συνήθως, σε λίγα φανάρια θα κολήσεις. Αυτο το δρομολόγιο το κάνω 2 φορές τη βδομάδα με το 1.2 tsi που είναι το αντίστοιχο βενζινοκίνητο του ομίλου και μου καίει απο 6-6,5 αν πηγαίνω χαλαρά και 8-8,5 αν έχω κέφια. Βάλε δηλαδή μέσο όρο ένα 7-7.5 για να είσαι μέσα.
-
Και εγώ στην αρχή έλεγα δεν το οδηγώ καλά ή ότι θα στρώσει..Εκτός πόλης, με 120 Km/h, όντως μου καίει 4.3-4.8 l/100 km.
Όταν δεν έχει κίνηση και κυλάει το αμάξι στην πόλη, μου πάει και 7-7.5l/100km (χωρίς κλίμα)Επειδή όμως μένω κέντρο και επειδή για να πάω δουλειά κάνω 10-15 λεπτά (κρύο όχημα), τα πρωινά είναι στο ξεκίνα σταμάτα, δηλαδή σημειωτό και βλέπω σε αυτό το 15λεπτο 10άρια και 11άρια, όταν φτάνω δουλειά. Φρονώ ότι το 6άρι μακρύ κιβώτιο, ο ανύπαρκτος tdi κάτω από τις 1500 στροφές (που ζορίζει συνέχεια το αμάξι στο ξεκίνα σταμάτα), το κάνουν ακατάλληλο και όχι τόσο το οδήγημά μου, γιατί (χωρίς να με νοιάζει και πολύ σαν έξοδο καυσίμων) το έχω πάρει πατριωτικά και προσέχω. Σκέψου ότι με το Βενζινοφάγο Tiguan, στην ίδια διαδρομή έκαιγα το ίδιο περίπου.
Πήρα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι θα πέσει αρκετά η κατανάλωση στα 8.000 km περίπου, αλλά πόσο να πέσει λέω εγω!!!
10& 11λτ/100 δε βλέπω εγω με το Α5...
Δε χανεις και τίποτα να περάσεις απο την αντιπροσωπεια... -
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Ο γαμπρος μου κανει 80 χλμ την μερα παραλιακη-κηφισο με sportsedan dsg tdi και βλεπει μαξ 6λ/100
Τώρα απλά επιβεβαίωσες τα περι υψηλής κατανάλωσης. Παραλιακή - κηφισό, δρόμο δηλαδή που πας αέρα συνήθως, σε λίγα φανάρια θα κολήσεις. Αυτο το δρομολόγιο το κάνω 2 φορές τη βδομάδα με το 1.2 tsi που είναι το αντίστοιχο βενζινοκίνητο του ομίλου και μου καίει απο 6-6,5 αν πηγαίνω χαλαρά και 8-8,5 αν έχω κέφια. Βάλε δηλαδή μέσο όρο ένα 7-7.5 για να είσαι μέσα.
Δηλαδη 5,5-6 καταναλωση ειναι υπερβολικη?με το παπι καιω 2,5.
Βαλε τωρα τα 2 λιτρα παραπανω που καις,προσθεσε και την διαφορα στην τιμη λιτρου.βαλε και 22μερεςx80 και πες μου αν ειναι αμελητεα η διαφορα... -
Τώρα απλά επιβεβαίωσες τα περι υψηλής κατανάλωσης. Παραλιακή - κηφισό, δρόμο δηλαδή που πας αέρα συνήθως, σε λίγα φανάρια θα κολήσεις. Αυτο το δρομολόγιο το κάνω 2 φορές τη βδομάδα με το 1.2 tsi που είναι το αντίστοιχο βενζινοκίνητο του ομίλου και μου καίει απο 6-6,5 αν πηγαίνω χαλαρά και 8-8,5 αν έχω κέφια. Βάλε δηλαδή μέσο όρο ένα 7-7.5 για να είσαι μέσα.
Βαλε τωρα τα 2 λιτρα παραπανω που καις,προσθεσε και την διαφορα στην τιμη λιτρου.βαλε και 22μερεςx80 και πες μου αν ειναι αμελητεα η διαφορα...Κάτσε, εσυ πιο πάνω γράφεις 6/100 μέση στο 1,6 tdi και γω σου λέω μέση 7-7,5/100 στο 1.2 tsi στην ίδια διαδρομή. Αρα η διαφορά είναι στο 1-1,5 λτ/100 χλμ. Και εδω ακριβώς είναι που γίνονται οι υπολογισμοί σχετικά με τη συνάρτηση και την απόσβεση διανυθέντων χλμ ετησίως σε σχέση με την τιμή κτήσης. Πάντως εγω με 15,000 χλμ που κάνω το χρόνο δεν θα το επέλεγα δίνοντας 4 χιλιάρικα παραπάνω στην αρχική του αξία.
-
@pavkotsidis
Οι τιμές για την πόλη είναι αυτές που βλέπεις στην στιγμιαία κατανάλωση ή το έχεις στην μέση; Και για πόσο καιρό το έχεις στην μέση; Γιατί αν είναι στιγμιαία ή μέση που μόλις μηδενίζεις και ξεκινάς (βασικά νομίζω ότι το Audi σου μηδενίζει έναν μετρητή μέσης κάθε φορά που βάζεις μπροστά) είναι λογικό να βλέπεις 10άρια για κάποια ώρα. Δεν νομίζω πως προκειται περί ρεαλιστικής τιμής. Είσαι σίγουρα πολύ πιο κάτω. Πρέπει να μηδενίσεις έναν μετρητή και να τον αφήσεις να γράψει τουλάχιστον 40χλμ για να δεις πραγματική εικόνα.Κι εγώ είχα για μερικές μέρες ένα νοικιάρικο τέτοιο. Ήταν έκδοση S-line και φορούσε 18άρες ζάντες. Πολύ προσεγμένο εσωτερικό, αλλά θα ήθελα καλύτερο υλικό στο ταμπλώ. Φαντάσου ότι η s-line έκδοση είχε αρκετές δερμάτινες λεπτομέρειες (πχ είχε δέρματινο τεμπέλη με ραφή, κάτι που ήταν πανέμορφο), αλλά το ταμπλώ ήταν σαν του Polo... Στα ταξίδια που κάναμε, χωρίς καθόλου προσοχή στην οικονομία (autobahn με 140-180) και με 4 άτομα μέσα συνεχώς, έγραψε 5.8. Και μάλιστα ήταν άστρωτο (είχε 1500χλμ). Καλή η ηχομόνωση, όπως λες. Αλλά ο κινητήρας χρήζει οπωσδήποτε ανανέωσης. Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου ήταν η λειτουργία του start-stop.
Κατά τα άλλα, αυτό που με εξέπληξε ήταν το λογισμικό των συστημάτων. Σύνδεες το τηλέφωνο με το Bluetooth και το streaming ήταν κορυφαίας ποιότητας, ενώ έβγαζε κανονικά τα κομματιά (δεν γίνεται πάντα στο streaming). Επίσης, υποστήριζε ελληνικούς χαρακτήρες παντού. Όταν έβαζες όπισθεν η ένταση μουσικής χαμήλωνε αυτόματα και διάφορα άλλα τέτοια χρηστικά κολπάκια.
Να το χαίρεσαι και καλοτάξιδο!!
-
Με λίγα λόγια παίδες...δεν ξέρω για diesel άλλα, αλλά για το συγκεκριμένο και όποιος κινείται πολύ μέσα σε πόλη και αν το κριτήριο είναι η οικονομία...ας κοιτάξει αλλού...!Αν δεις ταξί του group vag με 1.6 tdi,πες του ,το λάθος που έκανε και οτι θα πουληθεί στο καύσιμο.
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Βαλε τωρα τα 2 λιτρα παραπανω που καις,προσθεσε και την διαφορα στην τιμη λιτρου.βαλε και 22μερεςx80 και πες μου αν ειναι αμελητεα η διαφορα...Κάτσε, εσυ πιο πάνω γράφεις 6/100 μέση στο 1,6 tdi και γω σου λέω μέση 7-7,5/100 στο 1.2 tsi στην ίδια διαδρομή. Αρα η διαφορά είναι στο 1-1,5 λτ/100 χλμ. Και εδω ακριβώς είναι που γίνονται οι υπολογισμοί σχετικά με τη συνάρτηση και την απόσβεση διανυθέντων χλμ ετησίως σε σχέση με την τιμή κτήσης. Πάντως εγω με 15,000 χλμ που κάνω το χρόνο δεν θα το επέλεγα δίνοντας 4 χιλιάρικα παραπάνω στην αρχική του αξία.
Γραφω μαξ 6 και δεν προσπαθω να πεισω ποιο συμφερει εναντι ποιου.γενικα,οικονομοτεχνικα το α3 ειναι για κλωτσιες...ευτυχως ο γαμπρος το εχει ληζινγκ.
Απλα τα νουμερα που αναφερθηκαν δεν τα βλεπω ουτε εγω που λεει ο λογος. -
και μετα λενε οι διαφημισεις για 2,5 και 3 και εντυπωσιαζεσαι!!
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Και εγώ στην αρχή έλεγα δεν το οδηγώ καλά ή ότι θα στρώσει..
Εκτός πόλης, με 120 Km/h, όντως μου καίει 4.3-4.8 l/100 km.
Όταν δεν έχει κίνηση και κυλάει το αμάξι στην πόλη, μου πάει και 7-7.5l/100km (χωρίς κλίμα)Επειδή όμως μένω κέντρο και επειδή για να πάω δουλειά κάνω 10-15 λεπτά (κρύο όχημα), τα πρωινά είναι στο ξεκίνα σταμάτα, δηλαδή σημειωτό και βλέπω σε αυτό το 15λεπτο 10άρια και 11άρια, όταν φτάνω δουλειά. Φρονώ ότι το 6άρι μακρύ κιβώτιο, ο ανύπαρκτος tdi κάτω από τις 1500 στροφές (που ζορίζει συνέχεια το αμάξι στο ξεκίνα σταμάτα), το κάνουν ακατάλληλο και όχι τόσο το οδήγημά μου, γιατί (χωρίς να με νοιάζει και πολύ σαν έξοδο καυσίμων) το έχω πάρει πατριωτικά και προσέχω. Σκέψου ότι με το Βενζινοφάγο Tiguan, στην ίδια διαδρομή έκαιγα το ίδιο περίπου.
Πήρα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι θα πέσει αρκετά η κατανάλωση στα 8.000 km περίπου, αλλά πόσο να πέσει λέω εγω!!!
10& 11λτ/100 δε βλέπω εγω με το Α5...
Δε χανεις και τίποτα να περάσεις απο την αντιπροσωπεια...Αυτό μου λέει και ο κολητός μου που πήρε με 21.000 μεταχειρισμένο σε τέλεια κατάσταση την αυτοκινητάρα που έχεις και που τη γλυκοκοιτούσα μέχρι τελευταία στιγμή....Περιμένω τα κανά 3000 χιλιόμετρα ακόμα και θα το παω!
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
@pavkotsidis
Οι τιμές για την πόλη είναι αυτές που βλέπεις στην στιγμιαία κατανάλωση ή το έχεις στην μέση; Και για πόσο καιρό το έχεις στην μέση; Γιατί αν είναι στιγμιαία ή μέση που μόλις μηδενίζεις και ξεκινάς (βασικά νομίζω ότι το Audi σου μηδενίζει έναν μετρητή μέσης κάθε φορά που βάζεις μπροστά) είναι λογικό να βλέπεις 10άρια για κάποια ώρα. Δεν νομίζω πως προκειται περί ρεαλιστικής τιμής. Είσαι σίγουρα πολύ πιο κάτω. Πρέπει να μηδενίσεις έναν μετρητή και να τον αφήσεις να γράψει τουλάχιστον 40χλμ για να δεις πραγματική εικόνα.Κι εγώ είχα για μερικές μέρες ένα νοικιάρικο τέτοιο. Ήταν έκδοση S-line και φορούσε 18άρες ζάντες. Πολύ προσεγμένο εσωτερικό, αλλά θα ήθελα καλύτερο υλικό στο ταμπλώ. Φαντάσου ότι η s-line έκδοση είχε αρκετές δερμάτινες λεπτομέρειες (πχ είχε δέρματινο τεμπέλη με ραφή, κάτι που ήταν πανέμορφο), αλλά το ταμπλώ ήταν σαν του Polo... Στα ταξίδια που κάναμε, χωρίς καθόλου προσοχή στην οικονομία (autobahn με 140-180) και με 4 άτομα μέσα συνεχώς, έγραψε 5.8. Και μάλιστα ήταν άστρωτο (είχε 1500χλμ). Καλή η ηχομόνωση, όπως λες. Αλλά ο κινητήρας χρήζει οπωσδήποτε ανανέωσης. Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου ήταν η λειτουργία του start-stop.
Κατά τα άλλα, αυτό που με εξέπληξε ήταν το λογισμικό των συστημάτων. Σύνδεες το τηλέφωνο με το Bluetooth και το streaming ήταν κορυφαίας ποιότητας, ενώ έβγαζε κανονικά τα κομματιά (δεν γίνεται πάντα στο streaming). Επίσης, υποστήριζε ελληνικούς χαρακτήρες παντού. Όταν έβαζες όπισθεν η ένταση μουσικής χαμήλωνε αυτόματα και διάφορα άλλα τέτοια χρηστικά κολπάκια.
Ρε φιλαράκι μου δεν είμαι χαζός...Ενοείτε ότι είναι η μέση όταν φθάνω και εννοείτε ότι μηδενίζω και εννοείτε το έχω μετρήσει και με πραγματικό καύσιμο, χωρίς να κοιτάω το Trip...και εννοείτε στο ξεκίνα σταμάτα όχι 10-11 αλλά αγγίζει τα 49,9 στιγμιαία πολλές φορές...Θα διαφωνήσω μόνο με τα υλικά του ταμπλό, καθώς αν εξαιρέσεις ότι παραείναι minimal και παραείναι λιτό, σαν υλικά, αφή και αίσθηση, δεν έχει ούτε το πιο γηίνο MErcedes (δηλαδή μέχρι σειρά Ε) που έχω δει σε μοντέλα πριν του 13..και σοβαρολογώ αντικειμένικά...Ως ομορφιά όμως δε με πολυσυγκινεί και εμένα....το πήρα καθαρά για λόγους σύγκρισεις των κριτηρίων που είχα σε σχέση με τγον άμεσο ανταγωνισμό τα οποία, τα διάβασα, τα είδα τα οδήγησα σε test drive πάνω από 5-6 φορές έκαστο (V40, JUILIETTA, 1.16, GOLF, ΜΙΤΟ (ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΑΕΙ), Α-CLASS).... O κινητήρας είναι σίγουρα υποδεέστερος από της ΒΜW και 1.6 DCI Της renault, αλλά τα συγκεκριμένα αμάξια για τα γούστα μου πάντα (υποκειμενικό καθαρά) δε βλεπόντουσαν...Για το Bluetooth θα συμφωνήσω!!S-line ανάρτηση δε θα συνέστηνα σε κανένα, καθώς η sport που έχω εγώ παραείναι καλή για τα δεδομένα του αυτοκινήτου, αρκεί και για 200 αλογάκια ακόμα και χάνεται ακόμα περισσότερη ποιότητα κύλισης στους ελληνικούς 'κακούς δρόμους μας'.
Σε ευχαριστώ και για την ευχή!
-
@pavkotsidis
ΑΑ! Μην ξεχάσω να σου πω ότι το start-stop είναι συνήθεια.. Στα πρώτα 1500 χιλιόμετρα με πρόδιδε, με εκθετικό επιβαρυνούμενο όμως ρυθμό και μετά από αυτό, με μηδενικό...Λειτουργεί άμεσα και μπαίνει καλά, σε σχέση με 3-4 που έχω στα υπόψη...Πάντως μούφα εξοικονομεί και τσάμπα σε ταλαιπωρεί...Στα 25000 €, δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι τα 0.1l/100km που γλυτώνεις...,
ΤΕΛΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο 1.6 TDI TOY AUDI (6 ΤΑΧΥΤΟ) ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΑΙΣΘΗΤΑ ΠΙΟ ΑΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο 1.6 TDI TOY ΓΟΛΦ (5 ΤΑΧΥΤΟ), ΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΕΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
-
Γραφω μαξ 6 και δεν προσπαθω να πεισω ποιο συμφερει εναντι ποιου.γενικα,οικονομοτεχνικα το α3 ειναι για κλωτσιες...ευτυχως ο γαμπρος το εχει ληζινγκ.
Απλα τα νουμερα που αναφερθηκαν δεν τα βλεπω ουτε εγω που λεει ο λογος.Οικονομοτεχνικα εντελώς, στα μάτια μου τα 24,400 που έδωσα, μου φαίνονταν πιο λίγα από τα ίδια που έβγαινε ο άσσος, τα 23000€ του Golf (στο μόνο όχημα που δεν έπεξε ούτε 1 € έκπτωση πέρα της απόσυρσης), τα 23.500€ της Juilieta, τα 26.000€ της Α_Class και τα με τον ίδιο ουσιαστικό εξοπλισμό
-
Η τιμή που πήρες το a3 είναι η καλύτερη από όσους έχουν πάρει το αυτοκίνητο. Φίλος πήρε προσφορά πριν 2 μήνες για a3 sportback 1.6 tdi ambition σε απλό χρώμα και έβγαινε 25.500 τελική τιμή και μάλιστα χωρίς xenon,bluetooth ή άλλα extra. Το golf generation με 3 πόρτες παίζει στα 20.000. Με 23 βάζεις κάμποσα extra.
Τα 23500 για την alfa μου φαίνονται πάρα πολλά (παίζουν προσφορές και για τα f/l) και τα 26.000 για την merc μάλλον δεν παίζουν (μιλάς για αυτοκίνητα με ίδιο εξοπλισμό με το audi ambition).
Βρίσκεις άσο με xenon, πακέτο sport line και μερικά extra ακόμα σε απλό χρώμα και 4 πόρτες στα 23 χιλιάρικα. Το τρίπορτο είναι φθηνότερο κατά 800 ευρώ. Με 24.400 αγοράζεις τρίπορτο άσο με σαφώς περισσότερα extra από το a3, μάλλον δεν το έψαξες πολύ γιατί δεν σου άρεσε καθόλου εμφανισιακά.
Συμφωνώ για την ποιότητα κατασκευής του audi, είναι πράγματι εξαιρετική αλλά το μέσα πολύ λιτό. Τα νούμερα που βλέπεις είναι υπερβολικά για diesel της κατηγορίας. Δεν πρέπει να βλέπεις πάνω από 8 ακόμα και σε πυκνή κίνηση με στοιχειώδη προσοχή.
Κατά τα λοιπά το μοτέρ είναι ξεπερασμένο για τα δεδομένα της κατηγορίας και η οδική συμπεριφορά ασφαλής για τον μέσο οδηγό αλλά γλυκανάλατη, πολύ αποστειρωμένη για τα γούστα μου. Απαράδεκτος ο ημιάκαμπτος πίσω, τουλάχιστον ας τον βάζανε σε όλα τα a3 για να δικαιολογήσουν την διαφορά από το golf (πλην της έκτης στο κιβώτιο).
Καλορίζικο και καλά χιλιόμετρα -
Κοίτα το Start Stop, αν το μελετήσεις, σε βάθος χρόνου εξοικονομεί χρήμα. Αρκεί να σκεφτείς ότι η κατανάλωση σε νεκρή είναι περίπου 1,5λτ/ώρα. Αν είσαι σε πόλη με πυκνή κίνηση, μπορεί να μένεις συνολικά στάσιμος μέχρι και 10' την μέρα (σε φανάρια, κίνηση, διασταυρώσεις κλπ). Οπότε ανά 6 μέρες έχεις 1.5 λίτρο. Άρα πες περίπου 7 λίτρα τον μήνα. Τον χρόνο λοιπόν γύρω στα 80 λίτρα. Χονδρικά γύρω στα 1200χλμ τον χρόνο. Επομένως δεν είναι καθόλου αμελήτεες τιμές. Και τα μισά να είναι, δεν είναι αμελητέα. Ολα αυτά βέβαια, εφόσον κινείσαι κυρίως σε πόλη. Αλλά να φανταστείς ακόμη κι εγώ που κινούμαι κυρίως εκτός πόλης (κάνω γύρω στα 150χλμ την μέρα, τα περισσότερα εκτός) μένω σβηστός γύρω στα 3 λεπτά.
Απλά όσον αφορά την λειτουργία του start stop, λέω πως δεν μου άρεσε στο Audi, γιατί πρώτον έσβηνε τον κινητήρα μόνο όταν σταματούσες εντελώς, ενώ αργούσε να τον εκκινήσει, βγάζοντας παράλληλα αρκετό θόρυβο. Απλά πλέον υπάρχουν πιο εξελιγμένα συστήματα start-stop, που απενεργοποιούν τον κινητήρα πριν σβήσει το αμάξι (πχ βάζοντας νεκρή κάτω από 25χλμ), ενώ παράλληλα εννοείται έχεις φρένα τιμόνι κλπ. Οπότε γενικά η VAG είναι λίγο πίσω σε αυτό, αλλά σίγουρα δεν θα μείνει εκεί.
ΥΓ: Μίλησα για το υλικά της επάνω επιφάνειας του ταμπλώ. Δεν μου άρεσε που δεν ήταν κάτι παραπάνω. Από την άλλη, η ποιότητα των υλικών είναι νομίζω από τις κορυφαίες ( υπέροχα όμορφα και φινιρισμένα με brushed alum ακόμη και τα χειριστήρια του κλιματισμού). Και γενικά είναι παντού προσεγμένο. Άλλωστε γι αυτό τα σκας και είναι επιλογή του καθενός που το αγοράζει.
-
Κοίτα το Start Stop, αν το μελετήσεις, σε βάθος χρόνου εξοικονομεί χρήμα. Αρκεί να σκεφτείς ότι η κατανάλωση σε νεκρή είναι περίπου 1,5λτ/ώρα. Αν είσαι σε πόλη με πυκνή κίνηση, μπορεί να μένεις συνολικά στάσιμος μέχρι και 10' την μέρα (σε φανάρια, κίνηση, διασταυρώσεις κλπ). Οπότε ανά 6 μέρες έχεις 1.5 λίτρο. Άρα πες περίπου 7 λίτρα τον μήνα. Τον χρόνο λοιπόν γύρω στα 80 λίτρα. Χονδρικά γύρω στα 1200χλμ τον χρόνο. Επομένως δεν είναι καθόλου αμελήτεες τιμές. Και τα μισά να είναι, δεν είναι αμελητέα. Ολα αυτά βέβαια, εφόσον κινείσαι κυρίως σε πόλη. Αλλά να φανταστείς ακόμη κι εγώ που κινούμαι κυρίως εκτός πόλης (κάνω γύρω στα 150χλμ την μέρα, τα περισσότερα εκτός) μένω σβηστός γύρω στα 3 λεπτά.Απλά όσον αφορά την λειτουργία του start stop, λέω πως δεν μου άρεσε στο Audi, γιατί πρώτον έσβηνε τον κινητήρα μόνο όταν σταματούσες εντελώς, ενώ αργούσε να τον εκκινήσει, βγάζοντας παράλληλα αρκετό θόρυβο. Απλά πλέον υπάρχουν πιο εξελιγμένα συστήματα start-stop, που απενεργοποιούν τον κινητήρα πριν σβήσει το αμάξι (πχ βάζοντας νεκρή κάτω από 25χλμ), ενώ παράλληλα εννοείται έχεις φρένα τιμόνι κλπ. Οπότε γενικά η VAG είναι λίγο πίσω σε αυτό, αλλά σίγουρα δεν θα μείνει εκεί.
ΥΓ: Μίλησα για το υλικά της επάνω επιφάνειας του ταμπλώ. Δεν μου άρεσε που δεν ήταν κάτι παραπάνω. Από την άλλη, η ποιότητα των υλικών είναι νομίζω από τις κορυφαίες ( υπέροχα όμορφα και φινιρισμένα με brushed alum ακόμη και τα χειριστήρια του κλιματισμού). Και γενικά είναι παντού προσεγμένο. Άλλωστε γι αυτό τα σκας και είναι επιλογή του καθενός που το αγοράζει.
Το αν εξοικονομεί χρήμα θα φανεί σύντομα. Κάθε 2-3 χρόνια (το πολύ) θες μπαταρία που είναι ειδικού τύπου και πανάκριβη, ενώ αναμένω να δω και πόσο θα αντέξουν οι μίζες. Επίσης το συχνό σταρτ στοπ σίγουρα ταλαιπωρεί και φίλτρο σωματιδίων και καταλύτες.
AUDI 2014 A3 1.6 TDI_ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ