-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Γενικα κατεβασε κανα προγραμματακι για κινητο που κρατα στοιχεια της αντλιας ή ενα κλασικο excelακι αν σε ενδιαφερουν οι πραγματικές καταναλώσεις, τα trip αναλογα με το κατασκευαστη κλέβουν λιγο ή περισσοτερο.Εδώ και πολλά χρόνια υπολογίζω μόνος μου την κατανάλωση στα καινούργια αυτοκίνητα που αγοράζω. Περιμένω όμως να συμπληρώσω τουλάχιστον 5000 km (καλύτερα 10000) για να είναι πιο αντιπροσωπευτική η τιμή που υπολογίζω. Την τελευταία φορά, στο Peugeot 2008, η κατανάλωση που υπολόγισα ήταν πολύ κοντά στο νούμερο που έδινε ο υπολογιστής του αυτοκινήτου. Και βέβαια πάντα υπάρχει η περίπτωση σε κάποιο από τα 10 περίπου βενζινάδικα που γέμισα να ήταν πειραγμένη η αντλία...
-
Ο χρήστης dimitris_43 έγραψε:
Γενικα κατεβασε κανα προγραμματακι για κινητο που κρατα στοιχεια της αντλιας ή ενα κλασικο excelακι αν σε ενδιαφερουν οι πραγματικές καταναλώσεις, τα trip αναλογα με το κατασκευαστη κλέβουν λιγο ή περισσοτερο.
Εδώ και πολλά χρόνια υπολογίζω μόνος μου την κατανάλωση στα καινούργια αυτοκίνητα που αγοράζω. Περιμένω όμως να συμπληρώσω τουλάχιστον 5000 km (καλύτερα 10000) για να είναι πιο αντιπροσωπευτική η τιμή που υπολογίζω. Την τελευταία φορά, στο Peugeot 2008, η κατανάλωση που υπολόγισα ήταν πολύ κοντά στο νούμερο που έδινε ο υπολογιστής του αυτοκινήτου. Και βέβαια πάντα υπάρχει η περίπτωση σε κάποιο από τα 10 περίπου βενζινάδικα που γέμισα να ήταν πειραγμένη η αντλία...
Λόγω αντικειμένου εργασίας (Μηχανολόγος Μηχανικός), σε ενημερώνω, ότι η πειραγμένη αντλία θα έχει πάψει να αποτελεί δικαιολογία, λόγω της υποχρεωτικής βάση νόμου, ενσωμάτωσης του συστήματος Εισροών-Εκροών σε όλα τα πρατήρια της χώρας. Αθήνα-ΘΕσσαλονίκη έχει ήδη μπει από το Νοέμβριο του 13, Νομοί Ηρακλείου, Πάτρας, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Λάρισας ολοκληρώνεται αυτή τη στιγμή, ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί και στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια. Ταυτόχρονα, η νομοθεσία έχει ορίσει ότι μέχρι και το καλοκαίρι του 2014, θα εγκαταστήσουν το σύστημα και οι ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (πετρέλαιο θέρμανσης με αποθηκευτική ικανότητα>80M3), ενώ σε 2 χρόνια από σήμερα θα έχει μπει και στα διυλιστήρια, αλλά και στις εταιρείες με άδεια εμπορίας τύπου Α. Ταυτόχρονα στις νέες αντλίες υποχρεωτικά πιστοποιητικά ΑΤΕΧ, στις νέες δεξαμενές ADR, στις βυθομετρικές ηλεκτρονικές ράβδους (οι σύγχρονες βέργες μέτρησης) υποχρεωτικά πιστοποιητικά OIML και ΑΤΕΧ. Επίσης όλα τα μηχανικά καταγραφικά έχουν αντικατασταθεί με ηλεκτρονικά, ενώ τα δεδομένα στο πρατήριο φεύγουν ως DATA στη ΓΕνική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υποργείου Οικονομίας και το τι μπαίνει στις δεξαμενές και το τι βγαίνει από τις αντλίες ελέγχεται τόσο live όσο και στο τέλος της ημέρας από το υπουργείου. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΗ ΣΑΣ ΖΑΛΙΖΩ...Με λίγα λόγια, τέρμα το συστημικό κλέψιμο και να μην ξεχνάται...γεμίζουμε πάντα 8 το πρωί, γιατί ο όγκος καυσίμου είναι συνάρτηση της πίεσης και της θερμοκρασίας. Με δεδομένη σταθερή πίεση, τις ζεστές ώρες μέρες, παίρνουμε λιγότερο καύσιμο!!
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Χμ.... 3 λίτρα την ώρα στο συγκεκριμένο αμάξι; Θυμάμαι παλιότερα ένα golf που είχα και όταν σταματούσε που γύριζε την ένδειξη της μέσης κατανάλωσης σε λίτρα ανά ώρα έγραφε 0.8. Ζεστό χωρίς a/c. Στο Clio μου με obd adapter τρέχοντας το torque, στο ρελαντί μου δείχνει επίσης 0.8 lt/hr.Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
Το Α3 ρελαντί μου δείχνει 0,5l/h (χωρίς το start stop εννοείται)
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
να πω και εγώ για καταναλώσεις εντός πόλης με μοτέρ 2.0 TDI, Seat Leon Fr.
Μεικτή, 6,5 λίτρα/100 χλμ.
Όμως, σε κίνηση σταμάτα ξεκίνα (πχ ξεκινάς, πας 2 παιδιά στο σχολείο, 3-4 φανάρια διαδρομή 5 χλμ) η κατανάλωση είναι κοντά στα 10. Σε Αττική οδό και Εθνική (με το πρωινό μποτιλιάρισμα) η κατανάλωση είναι γύρω στα 6. Στο ταξίδι με ταχύτητες 140-160 χαω, μέση κατανάλωση 6,5.Εθνική με μέση 150 αν την έχω ποιάσει, δε βλέπω και εγώ πάνω από 6.5....Εκεί είναι οικονομικό (σχετικά)...Μέσα στη Θεσσαλονίκη πάντως δεν έχω δει καν κάτω από 7, ακόμα και με χαλαρή κίνηση (απογεύματα με κλειστά μαγαζιά)...Άν δείξει 6.9 έχω κάνει τάμα να πάω στην Τήνο....
Δε νομίζω πάντως να έχει κάποιο πρόβλημα το αμάξι. Θελω να πω οτι δε μπορεί στην εθνική να έχει λογικότατες καταναλώσεις και στη πόλη να καίει παραπάνω. Ή θα έχει πρόβλημα και θα είναι παντού υψηλή η κατανάλωση ή όχι. Λογικά στη πόλη οδηγείς πολυ νευρικά σε δρόμους που δε πρέπει, απότομες επιταχύνσεις και καπάκια φρένα.
Ρε μαν, είπα δεν είμαι χαζός. Εννοείται όταν το μετράω πάω πολύ προσεχτικά, να δω πόσο κατεβαίνει. Ο τρόπος που πάω για να το πετύχω αυτό, ταυτόχρονα αφαιρεί και κάθε οδηγική απόλαυση που μπορεί να σου προσφέρει ένα αμάξι. Ούτε νευρικά, ούτε απότομα φρένα.
-
Η δικιά μου εμπειρία από ένα αυτοκίνητο με παρόμοιο κινητήρα (Golf 1.6 TDI Bluemotion) είναι ότι η μεγάλη κατανάλωση στην πόλη (μικρές αποστάσεις) οφείλεται στον κρύο κινητήρα. Σε αυτή την περίπτωση βλέπω και εγώ καταναλώσεις μέχρι 10 lt/100 km. Συνολικά η κατανάλωση μέσα στην πόλη είναι πολύ χαμηλότερη, κατά μέσο όρο 6-6.5 lt/100 km (μένω στη Θεσσαλονίκη). Επίσης, για τα πρώτα 1500 km που έκανα, η μέση κατανάλωση που μου δίνει ο υπολογιστής του αυτοκινήτου είναι 4.7 lt/100 km (αντιστοιχεί περίπου στη δική μου 'μέση' κατανάλωση).Μέση κατανάλωση, από τότε που το αγόρασα και στα πρώτα 4.850 km έχω 7.3 l/100 km. Επίσης, στα πρώτα 3000 km που το έστρωνα δεν πήγα ποτέ πάνω από τις 2.500 στροφές (εκτός από το ανθρώπινο σφάλμα σε στιγμιαίες αλλαγές).
ΕΠίσης υπολογίζω ότι τα 3000 χιλιόμετρα είναι εθνική και τα 1850 πόλη/περιφεριακός περίπου.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Γενικα κατεβασε κανα προγραμματακι για κινητο που κρατα στοιχεια της αντλιας ή ενα κλασικο excelακι αν σε ενδιαφερουν οι πραγματικές καταναλώσεις, τα trip αναλογα με το κατασκευαστη κλέβουν λιγο ή περισσοτερο.Εγώ πάλι πιστεύω ότι τα trip δεν κλέβουν. Δεν είναι λογικό να κλέβουν. Απλά οι μετρήσεις με την αντλία είναι ανακριβείς γιατί μπορεί ναι μεν να είσαι γεμάτος, να κάνεις κάποια χλμ και μετά να ξαναγεμίσεις και να πάρει λίγο παραπάνω. Αυτό το λίγο παραπάνω όμως είναι ικανό να σου δώσει ένα σφάλμα 0,5 εώς και 1 λτ/100χλμ. Γιατί πρόκειται για μικρές ποσότητες καυσίμου (30 με 50 λίτρα). Η σωστή μέτρηση της αντλίας είναι να κάνεις 8 με 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ χιλιόμετρα και μετά αθροίζοντας όλα τα καύσιμα, τότε να βγάλεις μέση τιμή. Είναι μεγαλύτερης ακρίβειας. Εγώ αυτό κάνω. Έχω 9000 χλμ και η κατανάλωσή μου είναι 4.2, βάση γεμισμάτων. Ο μετρητής μου δίνει ακριβώς το ίδιο. Οι μετρητές δεν κλέβουν, εμείς δεν υπολογίζουμε σωστά.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Γενικα κατεβασε κανα προγραμματακι για κινητο που κρατα στοιχεια της αντλιας ή ενα κλασικο excelακι αν σε ενδιαφερουν οι πραγματικές καταναλώσεις, τα trip αναλογα με το κατασκευαστη κλέβουν λιγο ή περισσοτερο.To έχω υπολογήσει. Συμπίπτει σχεδόν ακριβώς!
-
Οταν σιγουρευτεις οτι το αυτοκινητο δεν εχει προβλημα ψαξε μήπως βάλεις κανενα προγραμμα.Πολλοι έχουν δει μειωση στην καταναλωση ...
-
Ο χρήστης pavkotsidis έγραψε:
Η δικιά μου εμπειρία από ένα αυτοκίνητο με παρόμοιο κινητήρα (Golf 1.6 TDI Bluemotion) είναι ότι η μεγάλη κατανάλωση στην πόλη (μικρές αποστάσεις) οφείλεται στον κρύο κινητήρα. Σε αυτή την περίπτωση βλέπω και εγώ καταναλώσεις μέχρι 10 lt/100 km. Συνολικά η κατανάλωση μέσα στην πόλη είναι πολύ χαμηλότερη, κατά μέσο όρο 6-6.5 lt/100 km (μένω στη Θεσσαλονίκη). Επίσης, για τα πρώτα 1500 km που έκανα, η μέση κατανάλωση που μου δίνει ο υπολογιστής του αυτοκινήτου είναι 4.7 lt/100 km (αντιστοιχεί περίπου στη δική μου 'μέση' κατανάλωση).
Μέση κατανάλωση, από τότε που το αγόρασα και στα πρώτα 4.850 km έχω 7.3 l/100 km. Επίσης, στα πρώτα 3000 km που το έστρωνα δεν πήγα ποτέ πάνω από τις 2.500 στροφές (εκτός από το ανθρώπινο σφάλμα σε στιγμιαίες αλλαγές).
ΕΠίσης υπολογίζω ότι τα 3000 χιλιόμετρα είναι εθνική και τα 1850 πόλη/περιφεριακός περίπου.
Ακούγεται υπερβολικό, ιδιαίτερα αν λάβεις υπόψη οτι το ποσοστο οδήγησης μέσα στην πόλη είναι μικρο. Σκέψου οτι στα χαρτιά οι κινητήρες TDI του golf και του A3 έχουν συγκρίσιμες καταναλώσεις. Βέβαια έχει σημασία και το οδηγικό προφίλ αλλά δύσκολο να κανει τόσο μεγάλη διάφορα. Νομιζω οτι αξίζει να το ψαξεις.
-
........... ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΗ ΣΑΣ ΖΑΛΙΖΩ...Με λίγα λόγια, τέρμα το συστημικό κλέψιμο και να μην ξεχνάται...γεμίζουμε πάντα 8 το πρωί, γιατί ο όγκος καυσίμου είναι συνάρτηση της πίεσης και της θερμοκρασίας. Με δεδομένη σταθερή πίεση, τις ζεστές ώρες μέρες, παίρνουμε λιγότερο καύσιμο!!
Για πόση διαφορά μιλάμε;; Στα 40 λίτρα καυσιμου για π.χ...100ml ή λιγότερο?
Πάντως απ'ότι φαίνεται το αμάξι πρέπει να έχει θέμα...εγώ max στη πόλη κέντρο έχω 5.4 χωρίς s&s... -
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Εγώ πάλι πιστεύω ότι τα trip δεν κλέβουν. Δεν είναι λογικό να κλέβουν. Απλά οι μετρήσεις με την αντλία είναι ανακριβείς γιατί μπορεί ναι μεν να είσαι γεμάτος, να κάνεις κάποια χλμ και μετά να ξαναγεμίσεις και να πάρει λίγο παραπάνω. Αυτό το λίγο παραπάνω όμως είναι ικανό να σου δώσει ένα σφάλμα 0,5 εώς και 1 λτ/100χλμ. Γιατί πρόκειται για μικρές ποσότητες καυσίμου (30 με 50 λίτρα). Η σωστή μέτρηση της αντλίας είναι να κάνεις 8 με 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ χιλιόμετρα και μετά αθροίζοντας όλα τα καύσιμα, τότε να βγάλεις μέση τιμή. Είναι μεγαλύτερης ακρίβειας. Εγώ αυτό κάνω. Έχω 9000 χλμ και η κατανάλωσή μου είναι 4.2, βάση γεμισμάτων. Ο μετρητής μου δίνει ακριβώς το ίδιο. Οι μετρητές δεν κλέβουν, εμείς δεν υπολογίζουμε σωστά.Και όμως υπάρχουν πολλά trip που είναι αρκετά αισιόδοξα. Υπάρχει λύση για να ελαχιστοποιήσεις τις αποκλίσεις από φουλάρισμα σε φουλάρισμα. Σταματάς το γέμισμα στο πρώτο σκάσιμο της αντλίας και ιδανικά φουλάρεις στο ίδιο βενζινάδικο. Μετά από 20-30 φουλαρίσματα έχεις ένα ασφαλές δείγμα σε κάθε είδους διαδρομή, άρα και μια αξιόπιστη μέση τιμή κατανάλωσης.
-
Η δικιά μου εμπειρία από ένα αυτοκίνητο με παρόμοιο κινητήρα (Golf 1.6 TDI Bluemotion) είναι ότι η μεγάλη κατανάλωση στην πόλη (μικρές αποστάσεις) οφείλεται στον κρύο κινητήρα. Σε αυτή την περίπτωση βλέπω και εγώ καταναλώσεις μέχρι 10 lt/100 km. Συνολικά η κατανάλωση μέσα στην πόλη είναι πολύ χαμηλότερη, κατά μέσο όρο 6-6.5 lt/100 km (μένω στη Θεσσαλονίκη). Επίσης, για τα πρώτα 1500 km που έκανα, η μέση κατανάλωση που μου δίνει ο υπολογιστής του αυτοκινήτου είναι 4.7 lt/100 km (αντιστοιχεί περίπου στη δική μου 'μέση' κατανάλωση).
Μέση κατανάλωση, από τότε που το αγόρασα και στα πρώτα 4.850 km έχω 7.3 l/100 km. Επίσης, στα πρώτα 3000 km που το έστρωνα δεν πήγα ποτέ πάνω από τις 2.500 στροφές (εκτός από το ανθρώπινο σφάλμα σε στιγμιαίες αλλαγές).
Ακούγεται υπερβολικό, ιδιαίτερα αν λάβεις υπόψη οτι το ποσοστο οδήγησης μέσα στην πόλη είναι μικρο. Σκέψου οτι στα χαρτιά οι κινητήρες TDI του golf και του A3 έχουν συγκρίσιμες καταναλώσεις. Βέβαια έχει σημασία και το οδηγικό προφίλ αλλά δύσκολο να κανει τόσο μεγάλη διάφορα. Νομιζω οτι αξίζει να το ψαξεις.
Περιμένω να κάνω κάποια χιλιόμετρα ακόμα και θα το πάω...απλά ελπίζω να το δει και κάποιος που έχει ακριβώς το ίδιο αμάξι να μου πει τι βλέπει και αυτός...
-
Δεν νομίζω να είναι κανονική κατανάλωση αυτή για το μοντέλο.
7.6 είχα εγώ την τελευταία βδομάδα σε αντίστοιχη χρήση με 1600αρι βενζίνης. Corolla του 2006 για την ακρίβεια. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Εγώ πάλι πιστεύω ότι τα trip δεν κλέβουν. Δεν είναι λογικό να κλέβουν. Απλά οι μετρήσεις με την αντλία είναι ανακριβείς γιατί μπορεί ναι μεν να είσαι γεμάτος, να κάνεις κάποια χλμ και μετά να ξαναγεμίσεις και να πάρει λίγο παραπάνω. Αυτό το λίγο παραπάνω όμως είναι ικανό να σου δώσει ένα σφάλμα 0,5 εώς και 1 λτ/100χλμ. Γιατί πρόκειται για μικρές ποσότητες καυσίμου (30 με 50 λίτρα). Η σωστή μέτρηση της αντλίας είναι να κάνεις 8 με 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ χιλιόμετρα και μετά αθροίζοντας όλα τα καύσιμα, τότε να βγάλεις μέση τιμή. Είναι μεγαλύτερης ακρίβειας. Εγώ αυτό κάνω. Έχω 9000 χλμ και η κατανάλωσή μου είναι 4.2, βάση γεμισμάτων. Ο μετρητής μου δίνει ακριβώς το ίδιο. Οι μετρητές δεν κλέβουν, εμείς δεν υπολογίζουμε σωστά.
Και όμως υπάρχουν πολλά trip που είναι αρκετά αισιόδοξα. Υπάρχει λύση για να ελαχιστοποιήσεις τις αποκλίσεις από φουλάρισμα σε φουλάρισμα. Σταματάς το γέμισμα στο πρώτο σκάσιμο της αντλίας και ιδανικά φουλάρεις στο ίδιο βενζινάδικο. Μετά από 20-30 φουλαρίσματα έχεις ένα ασφαλές δείγμα σε κάθε είδους διαδρομή, άρα και μια αξιόπιστη μέση τιμή κατανάλωσης.
πάντα αυτό κάνω μια ζωή. Στο πρώτο σκάσιμο αντλίας και πάντα από το ίδιο εταιρικό της Coral (Shelll).. εκτός από ταξίδια που πάλι θα βρω εταιρικό της coral-shell..ΑΑΑ και να μη το ξεχάσω βάζω μόνο V-Power diesel...Δηλαδή με την απλή diesel θα είχα ακόμα χειρότερη κατανάλωση!
-
Καλά μην τρελαίνεσαι. Πόση να είναι η διαφορά (αν υπάρχει) μεταξύ v-power diesel και απλού. Προσωπικά έβαζα στα πρώτα 10 χιλιάδες χλμ avin diesel σε ένα συγκεκριμένο-τσεκαρισμένο βενζινάδικο και μετά μέχρι σήμερα που έχω 23 χιλιάδες χλμ αποκλειστικά v-power diesel σε συγκεκριμένο εταιρικό shell. Δεν μπορώ να πω ότι είδα διαφορά στην κατανάλωση. Απλά βάζω v-power γιατί σχεδόν όλοι λένε ότι υπερέχει και γιατί με την εβδομαδιαία προσφορά δεν υπάρχει λόγος να βάζει κάποιος το απλό. Βέβαια τώρα τελευταία έσκασαν premium diesel και από άλλες εταιρείες (jet oil, bp) οπότε ίσως αλλάξουν τα δεδομένα. Το Α και το Ω ανεξαρτήτως εταιρείας είναι το καθαρό καύσιμο, να βάζουμε από αξιόπιστα πρατήρια.
-
Καλά μην τρελαίνεσαι. Πόση να είναι η διαφορά (αν υπάρχει) μεταξύ v-power diesel και απλού. Προσωπικά έβαζα στα πρώτα 10 χιλιάδες χλμ avin diesel σε ένα συγκεκριμένο-τσεκαρισμένο βενζινάδικο και μετά μέχρι σήμερα που έχω 23 χιλιάδες χλμ αποκλειστικά v-power diesel σε συγκεκριμένο εταιρικό shell. Δεν μπορώ να πω ότι είδα διαφορά στην κατανάλωση. Απλά βάζω v-power γιατί σχεδόν όλοι λένε ότι υπερέχει και γιατί με την εβδομαδιαία προσφορά δεν υπάρχει λόγος να βάζει κάποιος το απλό. Βέβαια τώρα τελευταία έσκασαν premium diesel και από άλλες εταιρείες (jet oil, bp) οπότε ίσως αλλάξουν τα δεδομένα. Το Α και το Ω ανεξαρτήτως εταιρείας είναι το καθαρό καύσιμο, να βάζουμε από αξιόπιστα πρατήρια.Ο κύριος λόγος που βάζω από εταιρικό της Shell, είναι πως ειδικά στο diesel η πιθανότητα να νοθευτεί και να διακινγυνέψει η εταιρεία το όνομα της είναι απειροελάχιστη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες. Βεβαία μετά το σκάνδαλο με την Εντέκα και τους Χατζηδάκηδες τίποτα δεν είναι απίθανο...Επιπλέον 80% γεμίζω και εγώ με την προσφορά, αφού το έχω προγραμματήσει να μου έρχεται μήνυμα την προηγούμενη μέρα. Τέλος, η εταιρεία που εργάζομαι τους έχει πελάτες, οπότε τους τιμώ αν και έχει και την ΕΚΟ, ΚΑΟΙΛ, ΑΕGEAN, JET και ΕΛΙΝ (σε μελέτες, άδειες, εισροών-εκροών και συμβουλευτική).
Δεν τρελαίνομαι! Κάνω υπομονή κανά 3000 χλμ ακόμα και βλέπουμε..
-
Με λίγα λόγια, τέρμα το συστημικό κλέψιμο και να μην ξεχνάται...γεμίζουμε πάντα 8 το πρωί, γιατί ο όγκος καυσίμου είναι συνάρτηση της πίεσης και της θερμοκρασίας. Με δεδομένη σταθερή πίεση, τις ζεστές ώρες μέρες, παίρνουμε λιγότερο καύσιμο!!
Μόνο που οι δεξαμενές είναι υπόγειες και δεν επηρεάζονται και τόσο απο τις εξωτερικές θερμοκρασίες ,και η όποια διαφορά να υπάρξει στις ακραίες διαφορές είναι ανάξια λόγου όταν μιλάμε για ρεζερβουάρ 50-60 λιτρων.
-
Καλά μην τρελαίνεσαι. Πόση να είναι η διαφορά (αν υπάρχει) μεταξύ v-power diesel και απλού. Προσωπικά έβαζα στα πρώτα 10 χιλιάδες χλμ avin diesel σε ένα συγκεκριμένο-τσεκαρισμένο βενζινάδικο και μετά μέχρι σήμερα που έχω 23 χιλιάδες χλμ αποκλειστικά v-power diesel σε συγκεκριμένο εταιρικό shell. Δεν μπορώ να πω ότι είδα διαφορά στην κατανάλωση. Απλά βάζω v-power γιατί σχεδόν όλοι λένε ότι υπερέχει και γιατί με την εβδομαδιαία προσφορά δεν υπάρχει λόγος να βάζει κάποιος το απλό. Βέβαια τώρα τελευταία έσκασαν premium diesel και από άλλες εταιρείες (jet oil, bp) οπότε ίσως αλλάξουν τα δεδομένα. Το Α και το Ω ανεξαρτήτως εταιρείας είναι το καθαρό καύσιμο, να βάζουμε από αξιόπιστα πρατήρια.τα νέα πετρέλαια εμφανίστηκαν τώρα γιατι σταμάτησε η παραγωγή της LRP οποτε περισσεύουν δεξαμενές και στα διυλιστήρια και στα πρατήρια .
ΚΑθαρό καύσιμο αλλά και με τα σωστά πρόσθετα.Αν βάλεις παρθένο πετρέλαιο χωρίς να έχει προστεθεί απολύτως τίποτα θα είσαι σαν να καις λάδια.Εκεί είναι η διαφορά απο εταιρία σε εταιρία και σε τιμή. -
Καλά μην τρελαίνεσαι. Πόση να είναι η διαφορά (αν υπάρχει) μεταξύ v-power diesel και απλού. Προσωπικά έβαζα στα πρώτα 10 χιλιάδες χλμ avin diesel σε ένα συγκεκριμένο-τσεκαρισμένο βενζινάδικο και μετά μέχρι σήμερα που έχω 23 χιλιάδες χλμ αποκλειστικά v-power diesel σε συγκεκριμένο εταιρικό shell. Δεν μπορώ να πω ότι είδα διαφορά στην κατανάλωση. Απλά βάζω v-power γιατί σχεδόν όλοι λένε ότι υπερέχει και γιατί με την εβδομαδιαία προσφορά δεν υπάρχει λόγος να βάζει κάποιος το απλό. Βέβαια τώρα τελευταία έσκασαν premium diesel και από άλλες εταιρείες (jet oil, bp) οπότε ίσως αλλάξουν τα δεδομένα. Το Α και το Ω ανεξαρτήτως εταιρείας είναι το καθαρό καύσιμο, να βάζουμε από αξιόπιστα πρατήρια.Συμφωνώ απόλυτα. Δεν είναι μόνο η εταιρία, πρέπει να επιλέγουμε και αξιόπιστο πρατήριο.
Το καλό με τα αυτοκίντα diesel είναι ότι το κακό καύσιμο 'ακούγεται'. Ενώ λοιπόν επιλέγω, όποτε μπορώ, shell v-power diesel, ανακάλυψα τους τελευταίους μήνες ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα πρατήρια. Γεμίζοντας σε ένα πρατήριο με σχετικά χαμηλή τιμή, γρήγορα κατάλαβα ότι η μηχανή έκανε περισσότερο θόρυβο. Επειδή το συγκεκριμένο πρατήριο με βολεύει πολυ (και αν κατάλαβα καλά από το όνομα του πρόκειται για εταιρικό πρατήριο), δοκίμασα άλλες δύο φορές, πάντα με το ίδιο αποτέλεσμα. Επέστρεψα λοιπόν στην προηγούμενη επιλογή μου, ένα πρατήριο για το οποίο χρειάζεται να κάνω μια μικρή παράκαμψη αλλά η λειτουργία της μηχανής είναι πιο στρωτή.
-
Καλό το v power και εγώ από αυτό βάζω συνέχεια....υποτιθεται όμως ότι είναι LPG derived και άρα ξηραίνει βαλβίδες και τσιμουχες. Αν ισχύει αυτό ίσως είναι ορθότερο να μπαίνει ανά δύο γεμισματα το,v power
Sent from my Z10 using Tapatalk
AUDI 2014 A3 1.6 TDI_ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ