-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...Έτσι μου είχε πει υπάλληλος σε πρατήριο Shell...
Αν το ειπε υπαλληλος σε πρατηριο shell εχει ενα ειδικο βαρος η αποψη του.
Το 2005 ειχα κατεβει Αθηνα με ενα 320d που ειχα τοτε. Πηγα σε ενα μεγαλο shell και σταθηκα μπροστα στην αντλια πετρελαιου που ηταν πιο μακρια απο τις αλλες. Αυτοκινητα ερχοντουσαν, εφευγαν, ξαναερχοντουσαν, ξαναεφευγαν, εγω εκει. Με την ταπα ανοιχτη και ορθιος διπλα να περιμενω. Καποια στιγμη αφου βαρεθηκα να περιμενω φωναξα. Ερχεται ο 'υπαλληλος shell' και με ρωταει τι θελω. Να το γεμισεις του λεω. Εδω ειναι για ταξι μου λεει. Και το δικο μου σαν τα ταξι πετρελαιο παιρνει του λεω. Φιλε, αποκλειεται μου λει. Θα κανεις ζημια, βενζινη παιρνει. Ρε θα μου βαλεις να τελειωνουμε;
Αυτα για τον 'υπαλληλο της shell'.Έπρεπε να διαβάσω μέχρι τέλους για να συμφωνήσω μαζί σου.
ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΤΗΣ SHELL ΜΕ ΑΠΛΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ SHELL, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ...
-
Ο χρήστης axem έγραψε:
πάντως-για να μπούμε και ον τόπικ- οι καταναλώσεις για το αυτοκίνητό σου στο spritmonitor.de δίνουν 5,67 μέση άρα κάτι παίζει λογικά με το δικό σου.ΜΕΤΑ ΤΑ 8.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ...γιατί απορώ με τα νούμερα του post...Πόσο πιο άθλια αργά και βασανιστικά ήρεμα πρέπει να πάω για να ποιάσω..
-
Ο χρήστης pavkotsidis έγραψε:
Το 2005 ειχα κατεβει Αθηνα με ενα 320d που ειχα τοτε. Πηγα σε ενα μεγαλο shell και σταθηκα μπροστα στην αντλια πετρελαιου που ηταν πιο μακρια απο τις αλλες. Αυτοκινητα ερχοντουσαν, εφευγαν, ξαναερχοντουσαν, ξαναεφευγαν, εγω εκει. Με την ταπα ανοιχτη και ορθιος διπλα να περιμενω. Καποια στιγμη αφου βαρεθηκα να περιμενω φωναξα. Ερχεται ο 'υπαλληλος shell' και με ρωταει τι θελω. Να το γεμισεις του λεω. Εδω ειναι για ταξι μου λεει. Και το δικο μου σαν τα ταξι πετρελαιο παιρνει του λεω. Φιλε, αποκλειεται μου λει. Θα κανεις ζημια, βενζινη παιρνει. Ρε θα μου βαλεις να τελειωνουμε;
Αυτα για τον 'υπαλληλο της shell'.Έπρεπε να διαβάσω μέχρι τέλους για να συμφωνήσω μαζί σου.
Μπορεί. ........
Send from outer space ★
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπορεί. ........
Send from outer space ★
ΕΠΕΙΔΗ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΑΔΕΙΕΣ-ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΗΣ SHELL ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ), ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΧΙ).
Επίσης, Διαχειριστή BILL33, μια χρήσιμη-άχρηστη πληροφορία. Είμαι αυτός που μελέτησε και αδειοδότησε το πρώτο πρατήριο με φυσικό αέριο στην Ελλάδα, που είναι εταιρικό της EKO, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο Θεσ/νικη. Ακολοθούν με νοχελικά βήματα και άλλα. Να δεις σε 2 χρόνια max ενδιαφέρον που θα έχουν οι συζητήσεις εδώ για κατανάλωση μεταξύ φυσικού αερίου και diesel,ποιότητας κινητήρων και κατανάλωσης από τους πρώτους κατέχοντες που θα υπάρχει και δίκτυο πρατηρίων να τους εξυπηρετεί...coming soon...
-
Ο χρήστης pavkotsidis έγραψε:
Μπορεί. ........
Send from outer space ★
ΕΠΕΙΔΗ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΑΔΕΙΕΣ-ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΗΣ SHELL ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ), ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΧΙ).
Επίσης, Διαχειριστή BILL33, μια χρήσιμη-άχρηστη πληροφορία. Είμαι αυτός που μελέτησε και αδειοδότησε το πρώτο πρατήριο με φυσικό αέριο στην Ελλάδα, που είναι εταιρικό της EKO, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο Θεσ/νικη. Ακολοθούν με νοχελικά βήματα και άλλα. Να δεις σε 2 χρόνια max ενδιαφέρον που θα έχουν οι συζητήσεις εδώ για κατανάλωση μεταξύ φυσικού αερίου και diesel,ποιότητας κινητήρων και κατανάλωσης από τους πρώτους κατέχοντες που θα υπάρχει και δίκτυο πρατηρίων να τους εξυπηρετεί...coming soon...
Δηλαδή όλα τα ιδιωτικά πρατήρια Shell είναι κλέφτες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπορεί. ........
Send from outer space ★
Δηλαδή όλα τα ιδιωτικά πρατήρια Shell είναι κλέφτες;
Εννοείτε, όχι. ΑΠλά αυξάνεται η πιθανότητα βάση απλής συλλογιστικής. Πέρα από τις προδιαγραφές που θέτει η μαμά εταιρεία και τις υποδείξεις της με αραιούς περιοδικούς ελέγχους, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα από τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου (όταν υπάρχει και δεν είναι ιδια η εταιρεία), να επέμβει στα μετρητικά όργανα των αντλιών για παράδειγμα ή να αραιώσει το καύσιμο στις δεξαμενές κτλ κτλ. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ. Είπα απλά ότι αυτή η πιθανότητα δεν μπορεί να υπάρξει σε εταιρικό πρατήριο που ανήκει σε μαμά εταιρεία γιατί δεν υπάρχει και ιδιοκτήτης και άρα παρέμβαση. Η οικεία διεύθυνση μεταφορών και επικοινωνίων της αντίστοιχης αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας, η Δ/νση Μετρολογίας και η Γεννική Γραμματεία Εμπορίου, είναι και οι αρμόδιες εποπτικές αρχές για όλα τα πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας. Η αναλογία καταγγελιών που βρέθηκε δόλος σε εταιρικό πρατήριο μαμάς εταιρείας και σε πρατήρια ιδιώτη, είναι συντριπτική κατά του ιδιώτη. Επίσης, πέρα από το προ εξαμήνου σκάνδαλο με την Εντέκα, δεν έχει αποφανθεί κάτι για την ίδια τη μαμά εταιρεία την τελευταία 5ετία που ασχολούμαι με τον κλάδο.
Τέλος και σε όσα ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο μου και σχετικά με το σύστημα Εισροών-Εκροών, με βάση το οποίο θα ελέγχεται live με αποστολή δεδομένων το τι μπάινει και βγαίνει από το πρατήριο, θα πρέπει να ξέρετε ότι, με το που κλείνει το πρατήριο το επιτρεπτό σφάλμα απόκλισης του καυσίμου που μπαίνει στις δεξαμενές, κατά την προμήθεια από τα βυτιοφόρα (των δυιληστηρίων, εταιρειών με άδεια εμπορίας Α και εισαγωγών), είναι 1,5% σε σχέση με αυτό που βγαινει από τις αντλίες κατά την πώληση, μετά από αναγωγή όλων των υπολογισμών στους 15 βαθμούς Κελσίου. Μεγαλύτερη απόκλιση, συνεπάγεται αυτεπάγγελτος έλεγχος, σφράγιση του πρατηρίου, ανακληση της άδειας και πρόστιμα διαφόρων ποσών, ανάλογα την περίπτωση. Για το λόγο αυτό Δεν μπορεί να υπάρξει εύκολα παρέμβαση δόλου σε πρατήριο από εδώ και στο εξής και όταν ολοκληρωθούν οι 'κύκλοι' τοποθέτησης του συστήματος από τη νομοθεσία (27/08/2014 ολοκληρώνεται και στην επαρχία).
-
Ετεκα ειναι το σωστο ,φημολογείται παραταση για την επαρχία.
Send from outer space ★
-
Ταρίφας που ειχα πιάσει κουβέντα οταν ημουν σε αναζητηση ντίζελ αμαξιου μου ειχε πει την ιστορια γιαχοντρη ζημιά χιλιάδων ευρω απο χοντρή νοθεία, σε shell ιδιώτη στην περιοχή jumbo στην θεσσαλονικη , με λάδι οπως μου είπε. Φυσικα αυτο παίρνει η μπάλα και καλούς ιδιώτες πρατηρίων shell αλλα ποιος μπορει να ρισκάρει την περιουσία του την σημερον ημέρα? γι αυτο αν και ειμαι κατα των πολυεθνικών δυστυχώς τα ακουμπάμε στα εταιρικά της shell μέχρι και αν καποια στιγμη βγει ομοίως αξιόπιστο ντίζελ κίνησης με χαμηλη και βάση των ευρωπαϊκών κριτηρίων περιεκτικότητα σε βιοντίζελ.
-
Να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν μόνο δύο διυλιστήρια στην Ελλαδα για όλες τις εταιρίες και ότι BP & SHELL είναι μόνο τα σήματα εδώ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ετεκα ειναι το σωστο ,φημολογείται παραταση για την επαρχία.Send from outer space ★
Οκ..Σωστά...Αποκλείεται να υπάρχει παράταση άλλη πλην της επισότησης του προγράμματος 'Εξυγχρονισμού Πρατηρίων Υγρών καυσίμων' για τον Γ Κύκλο που αιφνιδίως η αίτηση συμμετοχής κλείνει ηλεκτρονικά 10 Ιουνίου....Γ κύκλος, ήτοι επαρχία, πρέπει 27.08.2014 να βάλουν σύστημα και 27.11.2014 να επικαιροποιήσουν όλες τις άδειες τους με το εισροών-εκροών. Δεν μπορεί να υπάρξει παράταση, γιατί θα ξεσηκωθεί ο 'Α κύκλος (αθήνα-Θεσσαλονίκη) και Β κύκλος (Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο, Λάρισα), γιατί η διορία τους έχει τελιώσει και προκύπτουν ήδη παράπονα καθώς στα όρια των περιοχών αυτών με νομούς του Γ κύκλου, χάνεται πελατεία υπέρ του Γ κύκλου, λόγω πχ επιλογων φορτηγών να γεμίζουν από το Γ κύκλο πχ 100 l , και να πέρνουν πολύ μεγαλύτερες αποδείξεις και άλλα παρόμοια που εκεί δεν έλέγχονται. ΑΥτά στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό.
-
Για να γυρισουμε λιγο στο θεμα, ειμαι εδω και 2 μηνες κατοχος audi a1 με τον 1.6 tdi με 90 αλογα και λαστιχα 215/40/17(το λεω απλως για την καταναλωση). Τα νουμερα του α3 μου φαινονται ακρως υπερβολικα. Αρχικα το αμαξι κρυο στο ρελαντι καιει 0.6λ/ωρα. Απο κει και περα, εθνικη, σε διαδρομη 50 κμ εχω γραψει και 3.9 με μια μεση 100κμ, συνηθως ομως ειμαι γυρω στο 5,5-6 με ταχυτητες 140-150. Τωρα μεσα στην πολη, πανω απο 7,5 λιτρα δεν βλεπω, οσο και να το πατησω, ακομα και για τη σχολη που κανω καθε πρωι αμπελοκηποι αιγαλεω με φαναρια κτλ, καιω 5,5 για να καταλαβεις. Γενικα οσο κρατας το αμαξι πανω απ τις 1500 κανεις οικονομια, πιο κατω καιει περισσοτερο. Στις εκκινησεις και μενα μου γραφει κατι νουμερα 15-20 αλλα αυτα ειναι στιγμιαια. Επισης θεωρω οτι σε επηρρεαζει αρκετα ψυχολογικα αυτο το 10 πχ που βλεπεις, γιατι απ οτι καταλαβα μιλαμε για μια μικρη διαδρομη ταξεως των 5-10κμ. Ε λιγο να βγεις σε ανοιχτο δρομο πεφτει αμεσως η καταναλωση. Οσο για το start-stop που αναφερθηκε, εγω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, μια δυο φορες μου χει κανει ταρζανια, επειδη ειχα μισοβαλει πρωτη. Σταματαει οταν σταματησεις και ξεκιναει στην ωρα του για την εκκινηση. Το αμαξι μου εχει σχεδον 3000χλμ. Σαφως μιλαμε για αλλο βαρος αυτοκινητου βεβαια + τα 15 αλογα παραπανω αν δεν κανω λαθος, τα οποια νομιζω οτι βοηθανε αναλογικα με το βαρος του αυτοκινητου και σε σχεση με το πιο ελαφρυ α1.
Επισης τα 1000 για αισθητηρες συναγερμο ειναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΠΟΛΛΑ. Ο συναγερμος κοστιζει 300 σ αυτους 100, και 100 οι αισθητηρες...Επισης δεν νομιζω οτι θα μπορουσες να βαλεις εργοστασιακους σε ετοιμοπαραδοτο αλλα αυτοι ειναι ακριβοι οντως.
-
Νομίζω ναι και εγώ ότι τα νούμερα που γράφεις είναι τα πλέον σωστά και αντιπροσωπευτικα
-
Ο χρήστης corsagls έγραψε:
Για να γυρισουμε λιγο στο θεμα, ειμαι εδω και 2 μηνες κατοχος audi a1 με τον 1.6 tdi με 90 αλογα και λαστιχα 215/40/17(το λεω απλως για την καταναλωση). Τα νουμερα του α3 μου φαινονται ακρως υπερβολικα. Αρχικα το αμαξι κρυο στο ρελαντι καιει 0.6λ/ωρα. Απο κει και περα, εθνικη, σε διαδρομη 50 κμ εχω γραψει και 3.9 με μια μεση 100κμ, συνηθως ομως ειμαι γυρω στο 5,5-6 με ταχυτητες 140-150. Τωρα μεσα στην πολη, πανω απο 7,5 λιτρα δεν βλεπω, οσο και να το πατησω, ακομα και για τη σχολη που κανω καθε πρωι αμπελοκηποι αιγαλεω με φαναρια κτλ, καιω 5,5 για να καταλαβεις. Γενικα οσο κρατας το αμαξι πανω απ τις 1500 κανεις οικονομια, πιο κατω καιει περισσοτερο. Στις εκκινησεις και μενα μου γραφει κατι νουμερα 15-20 αλλα αυτα ειναι στιγμιαια. Επισης θεωρω οτι σε επηρρεαζει αρκετα ψυχολογικα αυτο το 10 πχ που βλεπεις, γιατι απ οτι καταλαβα μιλαμε για μια μικρη διαδρομη ταξεως των 5-10κμ. Ε λιγο να βγεις σε ανοιχτο δρομο πεφτει αμεσως η καταναλωση. Οσο για το start-stop που αναφερθηκε, εγω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, μια δυο φορες μου χει κανει ταρζανια, επειδη ειχα μισοβαλει πρωτη. Σταματαει οταν σταματησεις και ξεκιναει στην ωρα του για την εκκινηση. Το αμαξι μου εχει σχεδον 3000χλμ. Σαφως μιλαμε για αλλο βαρος αυτοκινητου βεβαια + τα 15 αλογα παραπανω αν δεν κανω λαθος, τα οποια νομιζω οτι βοηθανε αναλογικα με το βαρος του αυτοκινητου και σε σχεση με το πιο ελαφρυ α1.Επισης τα 1000 για αισθητηρες συναγερμο ειναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΠΟΛΛΑ. Ο συναγερμος κοστιζει 300 σ αυτους 100, και 100 οι αισθητηρες...Επισης δεν νομιζω οτι θα μπορουσες να βαλεις εργοστασιακους σε ετοιμοπαραδοτο αλλα αυτοι ειναι ακριβοι οντως.
Το start-stop μου έκανε στην αρχή ταρζανιές που δεν ήξερα το αμάξι και το diesel.. Μετά όλα οκ πλην της περίπτωσης που βάζω μπρος και έχει και κλίμα ανοιχτό από το προηγούμενο σβήσιμο και μου έχει κάνει 2-3 φορές τα δικά του.
Η τιμή που ανέφερα για τα 1000€ ήταν για εργοστασιακούς αισθητήρες. Στο παρακάτω url μπορείς να βάλεις στο configurator του Α3 αισθητήρες μπρος-πίσω και συναγερμό και θα επιβεβαιώσεις την τιμή τους:
http://www.audi.gr/gr/brand/el/models/a3/a3.htmlΗ διαδρομή για τη δουλειά μου είναι 40 Εκκλησιές-Βίλκα Στη Θεσσαλονίκη, που είναι 5-10 km και τα πρωινά έχει κίνηση-φανάρια. Μέση μέχρι τώρα 9 χωρίς κλίμα και γύρω στα 10 με κλίμα το πρωί που έχει πολύ κίνηση και πέφτει κατά 1-1.5 λίτρο περίπου το απόγευμα που έχει σαφώς λιγότερη κίνηση αν όχι μηδενική.
Με 100Km/h και εμένα καίει ελάχιστο, αλλά δεν πάω με τόσο χαμηλές ταχύτητες και δεν έκανα παράπονο για την κατανάλωσή του σε ανοιχτούς δρόμους και σε εθνικές..
Θα το πάω αντιπροσωπεία με τη συμπλήρωση 8.000 χιλιομέτρων.
AUDI 2014 A3 1.6 TDI_ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ