-
Ε, λογικά αν είναι μετά το 2010 θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας με βάση τα καυσαέρια. Οπότε αν το xsara πληρώνει 265, το άλλο αν έχει 148 γραμμάρια co2 όπως βλέπω θα πληρώνει 15 λιγότερα περίπου. Μικρή διαφορά. Ίσως επίσης είναι λίγο οικονομικότερο στην ασφάλεια.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Ε, λογικά αν είναι μετά το 2010 θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας με βάση τα καυσαέρια. Οπότε αν το xsara πληρώνει 265, το άλλο αν έχει 148 γραμμάρια co2 όπως βλέπω θα πληρώνει 15 λιγότερα περίπου. Μικρή διαφορά. Ίσως επίσης είναι λίγο οικονομικότερο στην ασφάλεια.Κοιταω για μοντελο του 2009 η του 2010!
-
Ο χρήστης black92s έγραψε:
207 rallye-gt-rc?Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Μόλις το έγραφα. Υποτιμημένο αυτοκίνητο.
-
Το είχα το ibiza cupra προσωπικά από το Γενάρη του '10 (μέχρι το φθινόπωρο που μας πέρασε).
Εμένα μου έκαιγε περίπου 100ml λάδι στα 1000χλμ, απλά είναι κάτι που τσεκάρεις. Δεν περιμένεις το σέρβις για να σου αλλάξουν λάδια, τσεκάρεις μέχρι να μάθεις πόσο καίει και απλά προσθέτεις ανάλογα. Αν είσαι τύπος που δεν ξέρει ούτε από που ανοίγει το καπώ, καλύτερα άστο, αλλιώς σιγά το πρόβλημα.
Γκάζια για εντός πόλης έχει πάρα πολλά. Ουσιαστικά με την ελληνική ποιότητα ασφάλτου έχει όσα άλογα μπορούν οριακά να φτάσουν στο δρόμο. Με τρίτη στο κιβώτιο και απότομο σανίδωμα απλά αναβόσβηνε το λαμπάκι του esp.
Εξαιρετικό αυτοκίνητο, το κιβώτιο είναι απίστευτο, σε κακομαθαίνει για οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Κατανάλωση ρεαλιστικά έχεις μέσα σε πόλη για διαδρομές σαν αυτή που λες 10l/100km. Με σκίσιμο ακουμπάει τα 12. Σε ιδανικές συνθήκες πέφτει και στα 6. Στο ταξίδι με ταχύτητες γύρω από τα όρια ταχύτητας 8-8.5. Τέλη έχει 240 ευρώ (αν είναι μέχρι Οκτώβρη του 2010) ή 251,60 ευρώ (αν είναι μετά).
Τι να προσέξεις:
- Να είναι μαμά (και γιατί παραπάνω άλογα έχουν νόημα μόνο στα 150+ km/h, και γιατί θα έχει περισσότερα προβλήματα αξιοπιστίας όπως κι αν έχει).
- Να έχει περαστεί το recall για το dsg (μπαίνει αυτοκόλλητο στο πορτ παγκαζ στο χώρο της ρεζέρβας).
- Να μην έχει τις ζάντες sira γιατί γρατζουνιούνται για πλάκα μόλις παρκάρεις δίπλα σε πεζοδρόμιο, ΕΚΤΟΣ κι αν το αμάξι έχει τα εργοστασιακά σπορ φρένα (που γ@@@ και δέρνουν).
Ό,τι άλλο θες, ρωτάς.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
207 rallye-gt-rc?
Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Καλο χρυσο αλλα αμα πεσεις σε αναξιοπιστο την εχεις βαψει ασχημα... κατω του μεσου ορου στον τομεα κατα τη γνωμη μου. Αν βεβαια τα εχει λουστει ο προηγουμενος και τα εχει διορθωσει μια χαρα περιπτωση ειναι
-
Ο χρήστης ThanosPagrati έγραψε:
Καλησπερα αδερφε...Το mx-5 ωραιο το εχω παει βολτα γιατι το ειχε ο γαμπρος μου αλλα δεν το εβγαζε καθολου γιατι του έκαιγε..αλλα εχει ενα μεγαλο μείον ειναι δυθεσιο...Το παλικαρι το ειχε παρει 14 χιλιαρικα τοτε και αναγκαστηκε να το δωσει 4 κατι στην Auto..Ξεφτιλα λεμε!Δηλαδη οπως και να χει με το Cupra θα εχω θεμα ?Επισης τα αμαξια αυτα εχουν φορο πολυτελείας ?
To NC δεν καίει υπερβολικά. Στα επίπεδα του Cupra είναι στη πόλη.
Στο FR που είχα, αλλάξαμε μια φορά ελατήρια αλλά επειδή το πρόβλημα συνεχιζόταν, η επόμενη κίνηση ήταν η αλλαγή μοτέρ. Δεν ξέρω τι έκανε ο επόμενος (το πουλάει πάντως)
Οσο για τη μεταπώληση, το πήρα 18000 και το έδωσα 9000 στην auto....Θα κοίταζα και για Mito που είναι εξαιρετικό και αξιόπιστο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
207 rallye-gt-rc?
Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Καλο χρυσο αλλα αμα πεσεις σε αναξιοπιστο την εχεις βαψει ασχημα... κατω του μεσου ορου στον τομεα κατα τη γνωμη μου. Αν βεβαια τα εχει λουστει ο προηγουμενος και τα εχει διορθωσει μια χαρα περιπτωση ειναι
Αν αναφερεσαι στον χρονισμο του THP, ειναι πλεον γνωστο και ιασιμο προβλημα. Κατι αλλο δεν εχει προκυψει ιδιαιτερα.
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Το είχα το ibiza cupra προσωπικά από το Γενάρη του '10 (μέχρι το φθινόπωρο που μας πέρασε).Εμένα μου έκαιγε περίπου 100ml λάδι στα 1000χλμ, απλά είναι κάτι που τσεκάρεις. Δεν περιμένεις το σέρβις για να σου αλλάξουν λάδια, τσεκάρεις μέχρι να μάθεις πόσο καίει και απλά προσθέτεις ανάλογα. Αν είσαι τύπος που δεν ξέρει ούτε από που ανοίγει το καπώ, καλύτερα άστο, αλλιώς σιγά το πρόβλημα.
Γκάζια για εντός πόλης έχει πάρα πολλά. Ουσιαστικά με την ελληνική ποιότητα ασφάλτου έχει όσα άλογα μπορούν οριακά να φτάσουν στο δρόμο. Με τρίτη στο κιβώτιο και απότομο σανίδωμα απλά αναβόσβηνε το λαμπάκι του esp.
Εξαιρετικό αυτοκίνητο, το κιβώτιο είναι απίστευτο, σε κακομαθαίνει για οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Κατανάλωση ρεαλιστικά έχεις μέσα σε πόλη για διαδρομές σαν αυτή που λες 10l/100km. Με σκίσιμο ακουμπάει τα 12. Σε ιδανικές συνθήκες πέφτει και στα 6. Στο ταξίδι με ταχύτητες γύρω από τα όρια ταχύτητας 8-8.5. Τέλη έχει 240 ευρώ (αν είναι μέχρι Οκτώβρη του 2010) ή 251,60 ευρώ (αν είναι μετά).
Τι να προσέξεις:
- Να είναι μαμά (και γιατί παραπάνω άλογα έχουν νόημα μόνο στα 150+ km/h, και γιατί θα έχει περισσότερα προβλήματα αξιοπιστίας όπως κι αν έχει).
- Να έχει περαστεί το recall για το dsg (μπαίνει αυτοκόλλητο στο πορτ παγκαζ στο χώρο της ρεζέρβας).
- Να μην έχει τις ζάντες sira γιατί γρατζουνιούνται για πλάκα μόλις παρκάρεις δίπλα σε πεζοδρόμιο, ΕΚΤΟΣ κι αν το αμάξι έχει τα εργοστασιακά σπορ φρένα (που γ@@@ και δέρνουν).
Ό,τι άλλο θες, ρωτάς.
Καλησπέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ πολύ για το χρήσιμο σχόλιο σου! Για να καταλάβεις εγώ είμαι 22 χρονών.. Την κ@@@α μου θα μπορώ να την κανω? Εμενα με νοιαζει να είμαι και κυριλέ και να του πίνω το αίμα οποτε μου την βαράει..
-
Το μόνο πρόβλημα που έχει όσον αφορά το 'κυριλέ' του πράγματος είναι η πολύ σκληρή ανάρτηση. Και είναι λίγο νευρικό το μπροστινό μέρος στον αυτοκινητόδρομο.
Κυρίως λόγω του πρώτου το έδιωξα εγώ (είμαι 37 και με κούρασε.)
Από εκεί και πέρα, η αναλογία κιλών ανά ίππο, η ροπή χαμηλά και το ταχύτατο κιβώτιο το κάνουν πιο γρήγορο απ'ότι νομίζει κανείς. Θέλει σεβασμό όμως, η φυσική είναι αμείλικτη.
Συμπέρασμα: πάρτο, αλλά μάθε τα όρια του σιγά σιγά. Αν το είχα στα 22 μπορεί να το κράταγα 10 χρόνια.
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Το μόνο πρόβλημα που έχει όσον αφορά το 'κυριλέ' του πράγματος είναι η πολύ σκληρή ανάρτηση. Και είναι λίγο νευρικό το μπροστινό μέρος στον αυτοκινητόδρομο.Κυρίως λόγω του πρώτου το έδιωξα εγώ (είμαι 37 και με κούρασε.)
Από εκεί και πέρα, η αναλογία κιλών ανά ίππο, η ροπή χαμηλά και το ταχύτατο κιβώτιο το κάνουν πιο γρήγορο απ'ότι νομίζει κανείς. Θέλει σεβασμό όμως, η φυσική είναι αμείλικτη.
Συμπέρασμα: πάρτο, αλλά μάθε τα όρια του σιγά σιγά. Αν το είχα στα 22 μπορεί να το κράταγα 10 χρόνια.
Καλημερα!! Οταν λες το μπροστινό μέρος ειναι νευρικό? Επίσης με λίγα λόγια μου λες ότι το αμάξι είναι επικίνδυνο από το γκάζι που εχει?
-
Δε λέω ότι είναι επικίνδυνο το συγκεκριμένο όχημα, τουλάχιστον όχι περισσότερο από τα ανταγωνιστικά του. Απλά λέω ότι αν δεν έχεις μάθει σε γκάζια, θέλει προσοχή.
Δεν ξέρω τι οδηγάς τώρα και πώς, αλλά από τον τρόπο που γράφεις υποθέτω ότι δεν είναι κάτι αντίστοιχο, οπότε απλά προσθέτω μια συμβουλή (σα μεγαλύτερος, μην το παίρνεις στραβά). Ειδικά με τους (υπέροχους) ελληνικούς δρόμους.
Τώρα για τη νευρικότητα στον αυτοκινητόδρομο αυτό που εννοώ είναι ότι επειδή έχει πολύ ελαφρύ και γρήγορο τιμόνι, στα 130-140 θέλει μικροδιορθώσεις συνεχώς. Λίγο ως πολύ συμβαίνει σε όλα τα μικρά hatchback, ειδικά αν έχει λίγο αέρα. Αντιθέτως πάντως, σε ορεινή διαδρομή είναι στο στοιχείο του. Έχει δυνατά (τουλάχιστον το δικό μου που είχε τα extra) φρένα, ρυθμίζεται ωραία με λίγο άφημα μέσα στη στροφή (αν το παρακάνεις) και στην έξοδο απλά εξαφανίζεται (κιβώτιο και ροπή μοτέρ).
Αχ να ήταν και λίγο πιο άνετο στις λακούβες για καθημερινό...
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Δε λέω ενδιαφέρει είναι νδυνο το συγκεκριμένο όχημα, τουλάχιστον όχι περισσότερο από τα ανταγωνιστικά του. Απλά λέω ότι αν δεν έχεις μάθει σε γκάζια, θέλει προσοχή.Δεν ξέρω τι οδηγάς τώρα και πώς, αλλά από τον τρόπο που γράφεις υποθέτω ότι δεν είναι κάτι αντίστοιχο, οπότε απλά προσθέτω μια συμβουλή (σα μεγαλύτερος, μην το παίρνεις στραβά). Ειδικά με τους (υπέροχους) ελληνικούς δρόμους.
Τώρα για τη νευρικότητα στον αυτοκινητόδρομο αυτό που εννοώ είναι ότι επειδή έχει πολύ ελαφρύ και γρήγορο τιμόνι, στα 130-140 θέλει μικροδιορθώσεις συνεχώς. Λίγο ως πολύ συμβαίνει σε όλα τα μικρά hatchback, ειδικά αν έχει λίγο αέρα. Αντιθέτως πάντως, σε ορεινή διαδρομή είναι στο στοιχείο του. Έχει δυνατά (τουλάχιστον το δικό μου που είχε τα extra) φρένα, ρυθμίζεται ωραία με λίγο άφημα μέσα στη στροφή (αν το παρακάνεις) και στην έξοδο απλά εξαφανίζεται (κιβώτιο και ροπή μοτέρ).
Αχ να ήταν και λίγο πιο άνετο στις λακούβες για καθημερινό...
Εγω τωρα εχω ενα xsara vts 128 αλογα.. Δεν ξέρω και δεν νομίζω αυτο να ανήκει στα γκάζια χαχαχαχαχαχα Εμενα κατι αλλο που με ενδιαφερει ειναι το αμαξι να εχει νευρο.. Επισης η γνωμη σου για σκαστρα ποια ειναι?
Εγω πιστεύω πως το αμάξι ειναι καλο και αξιζει.. Αλλα αυτο που με ψηλό χαλάει η ας το πω αλλιως ψηλο νιωθω καπως ειναι με το κιβώτιο.. Γενικά το βλεπω σαν κατι ποιο χαλαρο.. Δηλαδή οταν παταω να φύγω με πρώτη θα φύγει το αμάξι κομμάτια? Θα έχει νευρο να το νιώσω?
-
Η ροπή του είναι τέτοια που η πρώτη απλά δεν έχει νόημα.
Σκέψου ότι αν δεν είναι σε άριστη κατάσταση η άσφαλτος και τα λάστιχα σπινάρεις συνέχεια μέχρι να γεμίσει η τρίτη.Σε κάθε περίπτωση πριν αγοράσεις δοκιμάζεις στο δρόμο, τα χαρακτηριστικά αυτά φαίνονται στα 5 λεπτά. Ή σου κάνει ή δε σου κάνει.
Για 'βελτιώσεις' θα έλεγα προσωπικά μακρυά. Ακόμα και απλές πρώτου σταδίου. Είναι αρκετά πολύπλοκος ο συνδυασμός DSG+TSI και είναι πολύ εύκολο να χάσεις την όποια αξιοπιστία έχει το αυτοκίνητο αν αρχίσεις τις παρεμβάσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι το μοτέρ αυτό εύκολα βγάζει 200+ άλογα, αλλά είναι 'κρατημένο' για να μη σπάσει το DSG.
Στον μπροστινό άξονα έχει αρκετή δύναμη ώστε απλά να μην μπορεί να βάλει στο δρόμο ρεαλιστικά περισσότερη, εκτός αν μιλάμε για πολύ υψηλές ταχύτητες (πάνω από τα 150 βλέπεις διαφορά με πρόγραμμα).Γνώμη μου είναι ότι αν θες αυτοκίνητο για σκάλισμα και υπερβολές σε υποδύναμη κλπ, πάρε κάτι παλιότερο, πχ το cupra προηγούμενης γενιάς. Θα το πάρεις μισά λεφτά, και τα ρέστα βάλτα σε σοβαρή μετατροπή.
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Σκέψου ότι αν δεν είναι σε άριστη κατάσταση η άσφαλτος και τα λάστιχα σπινάρεις συνέχεια μέχρι να γεμίσει η τρίτη.Σε κάθε περίπτωση πριν αγοράσεις δοκιμάζεις στο δρόμο, τα χαρακτηριστικά αυτά φαίνονται στα 5 λεπτά. Ή σου κάνει ή δε σου κάνει.
Για 'βελτιώσεις' θα έλεγα προσωπικά μακρυά. Ακόμα και απλές πρώτου σταδίου. Είναι αρκετά πολύπλοκος ο συνδυασμός DSG+TSI και είναι πολύ εύκολο να χάσεις την όποια αξιοπιστία έχει το αυτοκίνητο αν αρχίσεις τις παρεμβάσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι το μοτέρ αυτό εύκολα βγάζει 200+ άλογα, αλλά είναι 'κρατημένο' για να μη σπάσει το DSG.
Στον μπροστινό άξονα έχει αρκετή δύναμη ώστε απλά να μην μπορεί να βάλει στο δρόμο ρεαλιστικά περισσότερη, εκτός αν μιλάμε για πολύ υψηλές ταχύτητες (πάνω από τα 150 βλέπεις διαφορά με πρόγραμμα).Γνώμη μου είναι ότι αν θες αυτοκίνητο για σκάλισμα και υπερβολές σε υποδύναμη κλπ, πάρε κάτι παλιότερο, πχ το cupra προηγούμενης γενιάς. Θα το πάρεις μισά λεφτά, και τα ρέστα βάλτα σε σοβαρή μετατροπή.
Δεν θελω να κανω καμια μετατροπη.. Απλα μια σκατρα θελω για τον θόρυβο.. Τωρα αυτο που λες οτι δεν εχει νοημα η πρώτη ειναι καλο? Δηλαδή απο τι καταλαβα με το που πατήσω πρώτη δεν θα νιωσω κάποια δύναμη-πιεση..
-
Πηγαινε κανε το ενα test drive βρε αδερφε, πιθανοτατα θα σου κανει, το αμαξι ειναι πυραυλος. Τι δυναμη λες οτι θες να νιωσεις, εδω σου λενε οτι σπαει η προσφυση απο την δυναμη που εχει, και ρωτας αν νιωθεις νευρο στην πρωτη? Λαβε υποψην τα προηγουμενα που σου ειπαν τα παιδια, τα σοβαρα θεματα, να ελεγξεις αν εχει περασει τις ανακλησεις το dsg κτλ.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πηγαινε κανε το ενα test drive βρε αδερφε, πιθανοτατα θα σου κανει, το αμαξι ειναι πυραυλος. Τι δυναμη λες οτι θες να νιωσεις, εδω σου λενε οτι σπαει η προσφυση απο την δυναμη που εχει, και ρωτας αν νιωθεις νευρο στην πρωτη? Λαβε υποψην τα προηγουμενα που σου ειπαν τα παιδια, τα σοβαρα θεματα, να ελεγξεις αν εχει περασει τις ανακλησεις το dsg κτλ.Καλησπερα!Στο test drive θα ειναι και καποιος απο την Seat μεσα?Επισης η ανακληση του DSG τι ειναι ?
-
Ο χρήστης ThanosPagrati έγραψε:
Δεν θελω να κανω καμια μετατροπη.. Απλα μια σκατρα θελω για τον θόρυβο.. Τωρα αυτο που λες οτι δεν εχει νοημα η πρώτη ειναι καλο? Δηλαδή απο τι καταλαβα με το που πατήσω πρώτη δεν θα νιωσω κάποια δύναμη-πιεση..
Εγώ στη θέση σου ΔΕΝ θα έπαιρνα το cupra. Θα έπαιρνα DS3 ή 207 που έχουν πιο ανθεκτικό μοτέρ/κιβώτιο, και βγάζουν αξιόπιστα 180+ άλογα αν θελήσεις, και είναι και καλύτερα μέσα. Το cupra είναι αναίτια σκληρό, που θα το εκτιμήσεις μόνο σε trackdays.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Εγώ στη θέση σου ΔΕΝ θα έπαιρνα το cupra. Θα έπαιρνα DS3 ή 207 που έχουν πιο ανθεκτικό μοτέρ/κιβώτιο, και βγάζουν αξιόπιστα 180+ άλογα αν θελήσεις, και είναι και καλύτερα μέσα. Το cupra είναι αναίτια σκληρό, που θα το εκτιμήσεις μόνο σε trackdays.
Εναν λογο που να παρω το DS-3 ?
-
Καλύτερη εμφάνιση (υποκειμενικό) και πιο διασκεδαστικό οδηγικά, πιο συμμετοχικό. Με α΄στάδιο φτάνεις για πλάκα τα 180-190 άλογα αξιόπιστα. Έχει και πολύ καλό (σε αίσθηση) κιβώτιο.
-
Το θέμα της αξιοπιστίας είναι πολύ μεγάλο. Το συγκεκριμένο μοτέρ της VW έχει κάνει πολύ κόσμο να κλάψει. Αν μπορεί ένα DS3 ή μια Mito να βρεθούν σε αντίστοιχα χρήματα, λογικά θα είναι πολύ πιο αξιόπιστες επιλογές. Δεν έχουν ακουστεί τα άπειρα που έχουν ακουστεί για το τουρμποκομπρέσορα.
ΑΓΟΡΑ Opel Opc vs CUPRA