-
Το φίλτρο της mann το πρότεινε ο Japanese και το έβαζα και εγώ στην αντιπροσωπεία δυτικά χωρίς μα και μου.Στην αντιπροσωπεια που αναφέρεσαι έχεις δίκιο γιατί χρέωναν πιο ακριβά σχεδόν όλα ενώ στην άλλη όταν ζήτησα εγώ να αλλάξω στα 106.000χλμ τακάκια και δίσκους μου έλεγαν Να μην πετάω τα λεφτά μου έχουν πολυ ψωμί ακόμα και γενικά προσπαθούν να μην σε δαγκώσουν..... Τώρα όσο αφορά την εγγύηση των αναλώσιμων εύχομαι να μην χρειαστεί να τους πεις ότι κάτι δεν πήγε καλά.Δυσκολα Έλληνας μάστορας θα αναγνωρίσει την μαλακία του όπου και να είναι αυτός.....
-
Άστα να πάνε στα 40000 χλμ μου είπαν είναι για αλλαγή ή τώρα στο σέρβις με μόνο...105 ή σε 2-3000 που θα είναι ...off με μόνο...135 ευρώ....
Τελικά άλλαξα τακακια στις +80000 χλμ και είχαν ακόμα.... Με κόστος 65 με δική μου επιλογής τακάκια ....για τόσο αξιοπιστη αντιπροσωπεία μιλάμε....
-
Καλησπέρα στην παρέα,
τελικά φαίνεται να έχω καταλήξει στην αγορά του συγκεκριμενου οχήματος. Δεν θα ήθελα όμως τον νεο Hybrid κινητήρα, διότι φοβάμαι τις πρώτες παιδικές ηλεκτρολογίκες ασθένειες που μπορεί να βγάλει, ενώ βλέπω οτι έχουνε μειώσει και τους ίππους
Ποια ειναι η γνώμη σας ; Εχει βγαλει προβληματα ; Σχετικά με την δύναμη του κινητήρα, το αμάξι πως ανταποκρίνεται στις ανηφόρες, μεγάλες κλήσεις κτλ
Σας ευχαριστώ πολύ
Νικόλας
-
Έχω εδώ και 3+ χρόνια το scross 1.4 140hp allgrip. Μια χαρά 'γαζώνει' ο κινητήρας -στο sport mode- και σε ανηφοριές και ευθείες. Επίσης στροφάρει και ψηλά κοντά στις 6.000 σ.α.λ. χωρίς κόμπιασμα. Όσο το έχω, δεν έχει χρειαστεί προσθήκη λαδιού και το μόνο που έγινε είναι οι προγραμματισμένες,ετήσιες αλλαγές λαδιού και φίλτρου στην αντιπροσωπεία. Προσωπικά, μ'αρέσει κι η χροιά του μοτέρ όσο ανεβάζει στροφές.
Πάντως, αν θες τον συγκεκριμένο κινητήρα πρέπει να βιαστείς,γιατί απ'ότι είδα στον τιμοκατάλογο τελειώνει το στοκ και μετά θα έχει μόνο τον υβριδικό.
-
Καλησπέρα στην παρέα,
τελικά φαίνεται να έχω καταλήξει στην αγορά του συγκεκριμενου οχήματος. Δεν θα ήθελα όμως τον νεο Hybrid κινητήρα, διότι φοβάμαι τις πρώτες παιδικές ηλεκτρολογίκες ασθένειες που μπορεί να βγάλει, ενώ βλέπω οτι έχουνε μειώσει και τους ίππους
Ποια ειναι η γνώμη σας ; Εχει βγαλει προβληματα ; Σχετικά με την δύναμη του κινητήρα, το αμάξι πως ανταποκρίνεται στις ανηφόρες, μεγάλες κλήσεις κτλ
Σας ευχαριστώ πολύ
Νικόλας
Νομίζω πως ο mild hybrid κινητήρας έχει κοντά 2 χρόνια που κυκλοφόρησε και δεν είναι και καμιά ιδιαίτερη τεχνολογική καινοτομία, σαν να έχει μια πιο δυνατή μίζα που μπορεί για σύντομα διαστήματα και εν κινήσει να συνδράμει στο έργο του κινητήρα σκέψου το. Δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Επίσης έχω την εντύπωση πως είναι από τα πιο δυνατά βενζινοκίνητα της αγοράς, μόνο τα 1.5 με 150 ή 180 ίππους της Ford & Honda τον ξεπερνάνε, όλες οι άλλες βενζίνες όλων των εταιρειών έχουν υποδεέστερες επιδόσεις. Μόνος σοβαρός λόγος για να μην τον προτιμήσεις, (και προσωπικά στο προτείνω) είναι να πάρεις την έκδοση με το πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο που δεν βγαίνει σε mild hybrid, και λόγω κιβωτίου πολλαπλασιάζει την ικανότητα του αυτοκινήτου σε δύσκολες ανηφόρες, μεγάλες κλίσεις υπό φορτίο και τέτοιες καταστάσεις.
Διαφορετικά, αν επιμένεις σε χειροκίνητο, με τον mild hybrid κέρδος θα έχεις και στη ροπή από χαμηλές στροφές και σε μικρή μείωση της κατανάλωσης.
-
Σε βλεπω..... σε παρακολουθω.....
Την γλυτωσες....ελίχθηκες σαν φιδι
-
Goodyear efficient grip performance II 470
Continental premium contact 6 520.
Οι τιμές που πήρα. Το efficient δεν βγαίνει σε δείκτη ταχύτητα;ς V ακόμα. Το CONTINENTAL βγαίνει.
-
Νομίζω ότι μια διαφορά τιμής της τάξης του 10% κάνει εύκολη την επιλογή μεταξύ δύο περίπου ισάξιων ελαστικών. Καλοφάγωτα τα Goodyear!
-
Νομίζω ότι μια διαφορά τιμής της τάξης του 10% κάνει εύκολη την επιλογή μεταξύ δύο περίπου ισάξιων ελαστικών. Καλοφάγωτα τα Goodyear!
χωρίς να είμαι ειδικός απλά λένε ότι τα premium. Contact 6 είναι ουσιαστικά τα sport contact οπότε δεν είναι ακριβώς ίδια κατηγορία στα χαρτιά πάντα Είναι πιο σπορ ελαστικό ενώ το goodyear είναι touring. Το αντίστοιχο του premiumCONTACT 6 είναι λένε το pilot sport 4 και το asymmetric 3, το οποίο τελευταίο δεν βγαίνει καν στη διάσταση μου. Μόνο το pilot 4 και το premium 6 βγαίνουν στη διάσταση μου από high performance ελαστικά. Βέβαια δεν ξέρω εάν έχει νόημα να βάλω high performance ή αν πιο σωστό είναι το goodyear. Μάλλον και εγώ προς το goodyear θα πάω.
-
Ιγνάτιε, έχεις δίκιο σε όλα όσα λες! Εγώ όμως δεν είπα ότι είναι ίδιας κατηγορίας ελαστικά αλλά ισάξια, με την έννοια ότι και τα δύο είναι πολύ καλά με μικρά πλεονεκτήματα του ενός έναντι του άλλου ανά περίπτωση. Σαφώς και τα Continental PC6 έχουν πιο sport προσανατολισμό έναντι των Goodyear EGP2 που έχουν πιο touring προσανατολισμό. Ίσως μάλιστα στο χαρακτήρα του SX4 να ταιριάζουν περισσότερο τα δεύτερα.
Υ.Γ.: Στο αυτοκίνητο μου έχω τα PC6, οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν έχω άλλο λόγο παρά τη διαφορά τιμής τιμή για την επιλογή των EGP2...
-
Καλησπερα σε ολους νεος κατοχος scross allgrip diesel του 2014 με 88.000χλμ
Σας διαβασα απο την αρχη του νηματος με τρελανατε χαχα
λοιπον πηγα σε μια σουζουκι στον πειραια πιο πολυ διερευνητικα κ πηρα τιμες μιας κ θα ερθει η ωρα μου, για ολους τους ιμαντες αντλια κλπ οπως κ για βαλβολινες κ λαδια διαφορικου και transfer , δεν γνωριζαν ποτε θελει τι αλλαγη απο χλμ η με βαση τα ετη..
εγω εκανα τον εξυπνο με βαση οσα διαβασα εδω τα οποια ηταν πολλα κ δεν τα συγκρατησα ολα οποτε ποια η γνωμη σας για τα κοστη που γραφω παρακατω
μακης
https://freeimage.host/i/27QkMv
https://freeimage.host/i/27QeoJ -
Αυτά είναι με απόδειξη ή χωρίς;
Έχω βάλει πιο πάνω κόστη από τις περισσότερες εργασίες που λες ιμάντα αντλία προθεμαντηρες.
Στην αντλία και στους προθεμαντηρες σε σκίζει στα υλικά. Αντλια εγώ αγόρασα skf με κάτω από 50 με απόδειξη και εσένα σε χρεώνει 137 (απόδειξη;), Προθερμαντηρα με 12 και εσένα στον χρεώνει 40!
Ρώτησε τον αν του πας εσύ τα υλικά αν αλλάζει το κόστος εργασίας και πόσο.
Καλοταξιδο! Πόσο το πήρες αν επιτρέπεται;
-
Με φπα ολα!
ρωτησα για τα λαδια αν μπορω να τα παω κ ειπαν ναι, για τα ανταλλακτικα δν ρωτησα να σου πω την αληθεια.
για τους ιμαντες τα 6 χρονια η 120χλ χλμ ισχυουν ;γιατι σε ερωτηση μου ειπαν κατι για δεκα χρονια η 160χλ χλμ χαχα με τρελαναν!
οπως κ για τα διαφορικα-σασμαν φανηκε να μην ξερουν οπως ειπαν δεν μας εχουν φερει κανενα ως τωρα.. εννοωντας δεν ειναι η ωρα του ακομα κ μιλαμε για εκθεση με συνεργειο σουζουκι αποκλειστικα..
θεωρεις οτι βιαζομαι με βαση τα χλμ μου;;(88χιλιαδες)
-
Αν το αμάξι έχει περάσει την 6 ετια άλλαξε τους ιμάντες αλλιώς όταν φτάσεις τα 120000. Υπάρχουν σάιτ που βάζεις μοντέλο και σου βγάζει συμβατά ανταλλακτικά. Όπως σου είπε στα υλικά κοπανανε πολύ ιμάντα εγώ έβαλα με δική μου αγορά 92 ευρώ skf και εσένα στον χρεώνει πάνω από ~110 και δεν ξέρεις τι θα σου βάλει. Αλλά ειδικά αντλία και προθέρμανση σε σκίζει στο υλικό.
Προθερμαντηρα όταν και αν ανάψει λαμπάκι. Εμένα άναψε στα 118000 το μέτρησε και είχε καεί ο 4ος τον άλλαξα με 12 ευρώ υλικό και έσβησε. Δεν άλλαξα και τους υπόλοιπους γιατί με χρέωνε με το κομμάτι οπότε δεν είχε λόγο για προληπτική αλλαγη.
Τον ιμάντα που άλλαξα σε αυτά τα χλμ και μετά από 6.5 χρόνια είχε αρκετή φθορά με ρηγματώσεις και είχαν τυπωθεί στην πίσω πλευρά τα δόντια του ιμάντα που έδειχναν κόπωση υλικού.
Να προσέχεις κάθε 1000 χλμ περίπου αν κινείσαι πολύ στην πόλη να το βγάζεις για κάνα 15-20 λεπτά εκτός και να το πηγαίνεις 3000 στροφές ώστε να καίει τα κατάλοιπα το dpf. Πήρες εργαλείο. Μόλις που στρώθηκε!
Τώρα είδα ότι είναι του 2014. Άλλαξε τον ιμάντα τότε .
-
Αν το αμάξι έχει περάσει την 6 ετια άλλαξε τους ιμάντες αλλιώς όταν φτάσεις τα 120000. Υπάρχουν σάιτ που βάζεις μοντέλο και σου βγάζει συμβατά ανταλλακτικά. Όπως σου είπε στα υλικά κοπανανε πολύ ιμάντα εγώ έβαλα με δική μου αγορά 92 ευρώ skf και εσένα στον χρεώνει πάνω από ~110 και δεν ξέρεις τι θα σου βάλει. Αλλά ειδικά αντλία και προθέρμανση σε σκίζει στο υλικό.
Προθερμαντηρα όταν και αν ανάψει λαμπάκι. Εμένα άναψε στα 118000 το μέτρησε και είχε καεί ο 4ος τον άλλαξα με 12 ευρώ υλικό και έσβησε. Δεν άλλαξα και τους υπόλοιπους γιατί με χρέωνε με το κομμάτι οπότε δεν είχε λόγο για προληπτική αλλαγη.
Τον ιμάντα που άλλαξα σε αυτά τα χλμ και μετά από 6.5 χρόνια είχε αρκετή φθορά με ρηγματώσεις και είχαν τυπωθεί στην πίσω πλευρά τα δόντια του ιμάντα που έδειχναν κόπωση υλικού.
Να προσέχεις κάθε 1000 χλμ περίπου αν κινείσαι πολύ στην πόλη να το βγάζεις για κάνα 15-20 λεπτά εκτός και να το πηγαίνεις 3000 στροφές ώστε να καίει τα κατάλοιπα το dpf. Πήρες εργαλείο. Μόλις που στρώθηκε!
Τώρα είδα ότι είναι του 2014. Άλλαξε τον ιμάντα τότε .
ναι του 14 επειδη τα εχετε αναφερει ολα αυτα κατα καιρους εδω γιαυτο πηγα εκει να παρω μια ιδεα τι λενε στην αντιπροσωπεια απο κοντα.
σε ευχαριστω για της πληροφοριες θα σε χρειαστω εδω θα εισαι ε;;; Χαχα
το αμαξι με τα τωρινα δεδομενα θα κανει 10χλμ το πρωι κ 10 πισω το βραδυ εντος πολης κ τα υπολοιπα μονο σκ για το ξοχικο οποτε λογικα το dpf θα το προσεξω εκτος απροοπτου και μακρυα απο μας !!
απο οτι καταλαβαινω πρεπει να βρω εναν καλο μαστορα να ξερει το συγκεκριμενο αμαξι κ να του πηγαινω τα ανταλακτικα οταν κ αν χρειαζεται..
αντε να βρεις..
-
Καλοτάξιδο φίλε smartmak. Έχω το ίδιο αλλά σε δικινητο μοντέλο του 15 με 45000 χλμ. Αν μιλάς για την αντιπροσωπεία στη Θηβών στο Πειραιά (δεν αναφέρω επωνυμία γιατί δεν ξέρω αν πρέπει) εκεί έκανα το προηγούμενο service μου με αλλαγή λάδια φίλτρα λαδιού και καμπίνας και εξωτερικό ιμάντα σύνολο με εργασία 140 ευρώ. Από τιμές για αντιπροσωπεία είναι καλές αλλά μην περιμένεις πολλά από θέμα γνώσεων τουλάχιστον στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Γενικά πάντως είναι τίμιο συνεργείο και νομίζω χρεώνει λιγότερο σε εργασία σε σχέση με άλλες αντιπροσωπείες. Να πω την αλήθεια μου τώρα που έληξε η εγγύηση δεν ξέρω αν θα το ξαναπροτιμησω παρά μόνο για το service με την αλλαγή του ιμάντα εκκεντροφορου.
-
Καλοτάξιδο φίλε smartmak. Έχω το ίδιο αλλά σε δικινητο μοντέλο του 15 με 45000 χλμ. Αν μιλάς για την αντιπροσωπεία στη Θηβών στο Πειραιά (δεν αναφέρω επωνυμία γιατί δεν ξέρω αν πρέπει) εκεί έκανα το προηγούμενο service μου με αλλαγή λάδια φίλτρα λαδιού και καμπίνας και εξωτερικό ιμάντα σύνολο με εργασία 140 ευρώ. Από τιμές για αντιπροσωπεία είναι καλές αλλά μην περιμένεις πολλά από θέμα γνώσεων τουλάχιστον στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Γενικά πάντως είναι τίμιο συνεργείο και νομίζω χρεώνει λιγότερο σε εργασία σε σχέση με άλλες αντιπροσωπείες. Να πω την αλήθεια μου τώρα που έληξε η εγγύηση δεν ξέρω αν θα το ξαναπροτιμησω παρά μόνο για το service με την αλλαγή του ιμάντα εκκεντροφορου.
φιλε gebolati εχω αλλαξει πολλααα αμαξια κ μηχανακια εχω δει πολλουυυυς μαστορους κ συνεργεια
εκει λοιπον φανηκε να ξερω πιο πολλα τα οποια εμαθα σε 4 μερες για το συγκεκριμενο αμαξι κ θεωρω πως αν ειχα το μαγαζι η ημουν μαστορατζα θα ηξερα κ ποσο ζυγιζει η καθε βιδα του αμαξιου που λεει ο λογος..
εν ολιγοις δεν ηταν ουτε προθυμοι ουτε γνωστες ετσι καταλαβα τουλαχιστον αλλα αν λες πως ειναι τιμιοι κ οικονομικοι σχετικα ετσι θα ειναι κ δεν ειναι λιγο.
στο θεμα μαςσεξωτερικο ιμαντα εννοεις του δυναμο;
οσον αφορα λαδια φιλτρα δν ρωτησα ειναι αυτονοητο πως θα τα αγοραζω εγω δεν μας περνει κιολας για σπαταλες χαχαα
-
Ναι για τον ιμάντα του δυναμό εννοώ ότι αλλαχτηκε στο service. Σε γενικές γραμμές είναι όπως τα περιγράφεις απλά είναι δύσκολο να βρεις καλούς μάστορες για diesel, πάντως ψάχνομαι κι εγώ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αλλά ακόμα τίποτα. Αν βρεις κάτι ενημέρωσε μας
-
Ναι για τον ιμάντα του δυναμό εννοώ ότι αλλαχτηκε στο service. Σε γενικές γραμμές είναι όπως τα περιγράφεις απλά είναι δύσκολο να βρεις καλούς μάστορες για diesel, πάντως ψάχνομαι κι εγώ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αλλά ακόμα τίποτα. Αν βρεις κάτι ενημέρωσε μας
σε ευχαριστω παντως! Θα εχω το νου μου στο ψαξιμο κ εγω τωρα πλεον.
θα επανελθω με νεα
-
Σήμερα το πρωί, και μετά από 64 μήνες, χρειάστηκαν περί τα 2'' για να πάρει μπροστά. Το πηγαίνω για πλύσιμο και ξεσκονίζω τον μίτο για να δω τι μπαταρία θα βάλω την επόμενη εβδομάδα. Μπαίνω στο αυτοκίνητο, τζίφος. Τυχερός στην ατυχία μου, με λίγο σπρώξιμο έφυγα. Τελικά Varta blue 74h (680Α αν θυμάμαι καλά) την οποία ενέκρινε τηλεφωνικά και η αντιπροσωπεία.
SUZUKI SX4 SCROSS