-
Στο δικό μου ο θόρυβος ακούγεται από χαμηλά στο σημείο όπου η κολόνα του τιμονιού περνάει από το πάτωμα του αυτοκινήτου. Σε δοκιμή που έκανα σήμερα σε συναδέλφου που έχει το 1.4 βενζίνη ακούγεται ακριβώς ο ίδιος θόρυβος όταν στρίβεις το τιμόνι γρήγορα δεξιά αριστερά όταν είναι σταματημένο όπως και στο δικό μου. Ίσως είναι ένας ακόμη θόρυβος με τον οποίο πρέπει απλά να συμβιβαστουμε.
Πάντως στο δικό μου 1.4 allgrip του 2017 δεν ακούγεται κάτι από το τιμόνι.
Όπως λέει κι ο lemouz75, καλύτερα να το ψάξεις λίγο ακόμη, είναι θέμα ασφάλειας.
-
Όταν άλλαξα κολώνα τιμονιού δεν έκανε κιχ τίποτα.Τοτε ο ηλεκτρολόγος μου είχε πει ότι υπήρχε θέμα με μια παρτίδα και ειχε και άλλα με το ίδιο πρόβλημα.Πηγαινε το και σε άλλη αντιπροσωπεια μην το αφήσεις.Τετοιοι θόρυβοι δεν είναι συμβιβασμός αλλά χοντρά προβλήματα.....
-
Σε επίσκεψη μου σε δεύτερο συνεργείο ο μάστορας μου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένας μικρός τζόγος από την κρεμαγιερα εμπρός αριστερά. Η λυπητερη είναι 600 μόνο η κρεμαγιερα χωρίς εργασία. Το μόνο θετικό είναι ότι μέχρι τέλος του μήνα η suzuki έχει 25% έκπτωση στα ανταλλακτικά
-
για να εχεις θεμα με κρεμαγιερα, προσπαθησε να θυμηθεις μη κοπανησες καπου, το εχω δει να συμβαινει σε βιτ ντηζελ που δεν ειδε το βραχακι το αψηλο, επεσε με πολλα, χτυπησε, πηδηξε απο πανω, δεν ειχε ποδιες και εγινε μυλος απο κατ. μετα ψιλοεπαιζε το τιμονι, εκαμε χλαπα-χλουπ, και εκτος απο ζαντα, λαστιχο και κατι πλαστικα απο κατω αλλαξε και κρεμαγιερα.
βεβαια αν εχει και αλλος το προβλημα, δημιουργειται κακο προηγουμενο που δεν τιμα τη σουζ.
-
Διαδρομή Θεσσαλονίκη Βοιωτία μέσω Μπράλου εθνική από 130 ως 150 και στην ανάβαση από 90 ως 120 , 3 άτομα με φουλ αποσκευές και εννοείται κλίμα 5.3 μέση κατανάλωση!
-
Διαδρομής συνέχεια! Ελευσίνα γέμισμα με αβιο Έκο ως Νεάπολη Λακωνίας που συμπληρωσα καύσιμο πήρε μόνο 16.5 λτ! 310 χλμ .5.3 λτ μετρημένη κατανάλωση και όλη την ώρα αριστερή λωρίδα.
Η δε οδήγηση απολαυστική! Ανέβαινε σαν κατσικάκι τις ανηφόρες της Τρίπολης!
-
Κατσίκι είναι ο καλύτερος χαρακτηρισμός για το αμαξάκι. Πέρσι πήρα επαγγελματικό και κάνει 7.000km το χρόνο πλέον από 40 που έκανε. Είναι στα 220.000 κάπου τώρα αλλά μηχανικά μου μοιάζει ακόμα καινούριο.
Τους χαιρετισμούς μου σε όλους.
-
5,1-6lt/100km το υβριδικό αν άκουσα καλά. Άριστη τιμή για suv.
Eπίσης, όταν τα μόνα μείον του αυτοκινήτου είναι α) κάποιο κόμπιασμα σε πολύ χαμηλές ταχύτητες στην πόλη (εξ'αιτίας του υβριδικού συστήματος) και β) η μόνο μια θύρα usb στο εσωτερικό του υποβραχιόνιου με αργή φόρτιση κινητού (επιβεβαιώνω ως κάτοχος), νομίζω ότι διατηρεί άνετα τον vfm χαρακτήρα του.
-
5,1-6lt/100km το υβριδικό αν άκουσα καλά. Άριστη τιμή για suv.
Eπίσης, όταν τα μόνα μείον του αυτοκινήτου είναι α) κάποιο κόμπιασμα σε πολύ χαμηλές ταχύτητες στην πόλη (εξ'αιτίας του υβριδικού συστήματος) και β) η μόνο μια θύρα usb στο εσωτερικό του υποβραχιόνιου με αργή φόρτιση κινητού (επιβεβαιώνω ως κάτοχος), νομίζω ότι διατηρεί άνετα τον vfm χαρακτήρα του.
Εχω το S-cross (1,4λ 4WD Hybrid)εδω και ενα μηνα .Mε ενα πλήρες γέμισμα με διαδρομές κυρίως σπιτί-εργσία-σπιτι με χαμηλες ταχυτητες και μεγαλες διαδρομες από Αγία Παρασκευή σε Νεα Μακρη,Ωρωπο και Λαυριο έκανε 520 χιλιομετρα ,το καντραν εγραψε 8λ/100 χλμ και 33 χλμ κατα μεσο ορο.Το κινητο το φορτίζω σπάνια απο την 12v πριζα μπροστα με usb adaptor.Το αμαξι ειναι ευχαριστο οδηγικα και αθορηβο στην εθνικη οδο. Το Α-stop με ζεστη και κλιματιστικο αποσυνδεεται συχνα.
-
8 μέρες με πάνω 1300 χλμ μαζεμένα από Θεσσαλονίκη μέχρι Νεάπολη Λακωνίας μετά όργωμα στις περισσότερες αποκρυμνες παραλίες των Κυθήρων και δύο μέρες και Ελαφόνησο το αμάξι αποδείχθηκε ελβετικός σουγιάς διαρκώς ακοπα αριστερό ρεύμα εθνική ευθύβολο άνετο ξεκούραστα με 5.3 λτ πραγματική κατανάλωση στην αντλία φορτωμένο με φουλ κλίμα. Και στα Κύθηρα σε άσφαλτο τσιμέντο χώμα πέτρα με διαρκεις στροφές ανεβοκατέβαινε σαν κατσίκι χωρίς να κουράζει με διαρκεις αλλαγές ταχυτήτων χωρίς αγκομαχητα με χαρακτηριστική άνεση ανέβηκε και κατέβηκε χωματόδρομους με θερινό λάστιχο και τελικά η κατανάλωση να ανεβαινει μόλις στο 5.6 μικτή Εθνική με σπαρτη-νεαπολη (επαρχιακό) και κυθηρα.
Αξία ανεκτίμητη τελικά το scross. Με οποιοδήποτε άλλο ντίζελ ανάλογου μεγέθους το 7 αρι θα το είχα ως βάση.
-
Σήμερα μετά τα 2000 χλμ σε 15 μέρες μου άναψε προειδοποίηση για τους προθεμαντηρες. Έκανα μερικά χλμ το έσβησα το ξαναναψα δεν το ξαναεμφανισε. Εννοείται θα πάω συνεργειο αλλά υπάρχει περίπτωση να με αφήσει να μην παίρνει μπροστά άμεσα; (Δύσκολο νομίζω αλλά ρωτάω απο εμπειρίες). Πόσους έχει το αμάξι; Τι κόστος έχει η αντικατάσταση κάποιου;
-
Έμενα τον 1ο τον έκαψε Αύγουστο του 2018 και τον 2ο Οκτωβριο 2018.Ηταν στην εγγύηση και δεν πλήρωσα τίποτα.Αν θες την γνώμη μου άλλαξε 4αδα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Να σε αφήσει δεν υπάρχει περίπτωση μια και είναι πιο χρήσιμοι τον χειμώνα.Προσοχη γιατί δεν ταιριάζουν οι περισσότεροι aftermarket....Ο Japanese τους πήρε απο todos στην Μοναστηριού ή δες στο Ricambi στην Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής έχει ανταλλακτικά για Fiat κινητήρες....
-
Tkin,κρατα το diesel μεχρι το 2030 που θα απαγορευθει το πετρελαιο και μετα μας για ηλεκτρικο, του οποιου η τεχνολογια θα ειναι ειναι καλυτερη απο σημερα.
Προθερμαντηρες οπως εγραψε ο φιλος lemouz, απο δυο μαγαζια, προτιμησε τους Bosch η Beru.
Αυτοι οι δυο εχουν και καυση μετα την εκκινηση του κινητηρα,πραγμα το οποιο χρησιμοποιει ο D16aa. Αλλαξε τους συντομα,για να μη σπασει το ακρο μεσα στο θαλαμο καυσης.
-
Καλησπέρα.. Σήμερα παρατήρησα σε μια ανηφόρα οτι δυσκολεύτηκε να ανέβει το αυτοκίνητο..Ήμουν σταματημένος και αναγκαστηκα να το πατιναρω για να ανέβω..Στην ίδια ανηφόρα ανέβαινα εύκολα τις προηγούμενες φορές...Σαν να μην είχε καλή απόκριση το γκάζι το αισθανομουν..Έχω το 1.6 diesel 2wd και ένιωθα σαν να οδηγούσα βενζίνη με ηλεκτρογκαζο..Στην πορεία και σε ρεπριζ το αυτοκίνητο επιταχύνει κανονικά...Έχει κάποιος ιδέα τι μπορεί να φταίει???
-
Ποιο πετρέλαιο βάζεις;
-
Eko avio τώρα 2 μήνες που ήμουν Ρόδο , στην περιοχή μου avin best action..
-
Εγώ όταν άλλαξα την vpower σε εκο αβιο είδα πολύ πιο ανάλαφρη οδήγηση και το αμάξι άρπαζε πιο εύκολα. Καλό καύσιμο βάζεις δεν είναι από αυτό.
-
Να μην ηταν καλής ποιότητας το καύσιμο σκέφτομαι.. .Σαν να έχασε την σπιρτάδα του το νιώθω...Να χρησιμοποιήσω Κανά καθαριστικό μπεκ??
-
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω το 1.4 facelift και έχω σε 1.5 χρόνο 45.000 χλμ. Οπότε λέω να αρχίσω να κοιτάω για ελαστικά.
Ποια τοπ 2 -3 προτείνετε;
Ευχαριστώ
-
Να χρησιμοποιήσω Κανά καθαριστικό μπεκ??
Πριν αρχίσεις να πειράζεις τα μπεκ, δοκίμασε αλλαγή καυσίμου και σίγουρα να ξανανέβεις την ίδια ανηφόρα ακόμα και με το ίδιο καύσιμο. Μπορεί να ήταν τυχαίο γεγονός.
Ποια τοπ 2 -3 προτείνετε;
Michelin Primacy και Crossclimate και GY Effιcient Grip έχουν παίξει αρκετά στο φόρουμ. Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι ότι τα Crossclimate δεν έχουν το ίδιο καλό κράτημα σε στεγνή άσφαλτο όσο τα conti eco contact που είχε από το εργοστάσιο.
SUZUKI SX4 SCROSS