-
Το Vitara είναι και λίγο ελαφρύτερο. θα βγάλεις ένα συμπέρασμα για κινητήρα και κιβώτιο αλλά νομίζω ότι σε ότι αφορά την ανάρτηση και το στήσιμο έχουν διαφορές.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Θα περιμένω τηλέφωνο από την αντιπροσωπεία μόλις φέρει για td τον 1.4 είτε σε vitara είτε σε s-cross.
-
Γνωμη μου να οδηγησεις αυτο που θα παρεις.....
-
Ρώτησα στη Suzuki εάν οι κωδικοί των αμορτισέρ του Vitara είναι ίδιοι με του sx4. Απάντησαν ότι είναι ίδιοι. Διαφορά έχουν μόνο οι κωδικοί στα ελατήρια που από ότι μου είπε έχει να κάνει με το γεγονός ότι το βιτάρα είναι λίγο πιο ελαφρύ. Άρα τα δικά μας ελατήρια είναι λίγο πιο σκληρά. Οπότε εάν κάποιος θέλει αδιαφορετικα αμορτισέρ μπορεί να βάλει b6 της bilstein που είναι για το Βιτ.
#Gatoz είσαι ευχαριστημένος με τα bilstein?
-
ουχι, τα πεταξα - δεν κανουν στον συνδυασμο τουλαχιστον με τα έιμπαχ ακομη και με αποστατες...
εβαλα καγιαμπες και ειναι αψογα...
-
ουχι, τα πεταξα - δεν κανουν στον συνδυασμο τουλαχιστον με τα έιμπαχ ακομη και με αποστατες...
εβαλα καγιαμπες και ειναι αψογα...
Δεν τα δοκίμασες καθόλου με τα μαμά ελατήρια???
-
Έχω παρατηρήσει ότι οι τιμές στο καρ για τα αμάξια ντίζελ του μοντέλου μας έχουν σημαντική αύξηση τον τελευταίο καιρό! Δλδ πριν το καλοκαίρι οι πρώτες 5 τιμές ήταν ως 11900 Και τώρα προσεγγιζει τα 14000! Τι συμβαίνει; Και τα 11 ως 11900 στις χαμηλότερες τιμές δεν είναι τώρα είναι εδώ και 15 μήνες για μοντέλα του 2014 που τα παρακολουθώ όσο ήταν δλδ ακόμα και σε εγγύηση. Και τώρα βλέπω ενώ έχουν βγει από εγγύηση η τιμή να ανεβαίνει αντί να κατεβαίνει! Και φυσικά χαίρομαι αλλά και απορώ.
-
Έχω παρατηρήσει ότι οι τιμές στο καρ για τα αμάξια ντίζελ του μοντέλου μας έχουν σημαντική αύξηση τον τελευταίο καιρό! Δλδ πριν το καλοκαίρι οι πρώτες 5 τιμές ήταν ως 11900 Και τώρα προσεγγιζει τα 14000! Τι συμβαίνει; Και τα 11 ως 11900 στις χαμηλότερες τιμές δεν είναι τώρα είναι εδώ και 15 μήνες για μοντέλα του 2014 που τα παρακολουθώ όσο ήταν δλδ ακόμα και σε εγγύηση. Και τώρα βλέπω ενώ έχουν βγει από εγγύηση η τιμή να ανεβαίνει αντί να κατεβαίνει! Και φυσικά χαίρομαι αλλά και απορώ.
Λογικό κατά μία έννοια,αφού σταμάτησε να φέρνει τα diesel η Suzuki.
-
Τα πολύ παλιά τα χρόνια είχα γράψει:
Δευ, 26/11/2018 - 22:33
luckies
Last seen: Πριν από 1 λεπτό 8 δευτερόλεπτα
Re: SUZUKI SX4 SCROSS
Ενώ αυτό δημιουργεί ερωτηματικά. (pdf είναι)
https://www.vdtuev.de/dok_view?oid=727864
Στα 2-3 χρόνια ανεβαίνει από το 47 (http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-model/suzuki-sx4) στο 29 (μη χαίρεστε οι φεισλιφτάδες αφού το fault rate παραμένει σχεδόν ίδιο) ενώ στα 4-5 χρόνια (με ένα ερωτηματικό για το μίγμα των αυτοκινήτων (πόσα S-cross και πόσα SX4 σκέτο αφού η κλάση περιλαμβάνει αυτοκίνητα κυκλοφορίας το αργότερο 06/12-06/14) παραμένει σχεδόν στα ίδια και χαμηλά για τις προσδοκίες μου επίπεδα (~70).
Και έξυνα τα μούσια μου...
Σήμερα όμως τα χαϊδεύω..(pdf και πάλι)
https://www.vdtuev.de/dok_view?oid=770175
Ελπίζω να συνεχίσει έτσι το...μπουρδελάκι (ο καλύτερος χαρακτηρισμός του αμαξιού που έχει γραφτεί εδώ μέσα το 2014. Προφητικός)
-
Το ότι είναι διαθέσιμα για δεκάδες μήνες, θα έπρεπε επίσης να μας κάνει εντύπωση... η τιμή ας ανεβοκατεβαίνει όσο θέλει, αν δεν γίνει λογική, δεν θα πουληθούν ποτέ. Κι αυτά που πωλούνται στο τέλος, δεν μαθαίνουμε ποτέ σε τί τιμή πουλήθηκαν...
-
Δεν νομίζω να είναι διαρκώς τα ιδια, κάποια που είχα τσεκαρει κατά καιρούς έχουν αλλάξει χέρι. Τώρα σε τι τιμή αυτό είναι άλλη ιστορία αλλά ισχυει για όλα τα αμάξια.
Από την άλλη αυτό το αναβοκατεβαζουν τιμές δεν το καταλαβαίνω. Να κατεβαζεις αν δεν φεύγει λογικό. Να μην φεύγει με 11 και να το πας 13 για να φύγει δεν το βλέπω και πολύ πιθανό.
Εκτός αν κάποιοι γουστάρουν τα εικονικά κοφτιρια....
-
Παρακαλώ πολύ, όποιος φίλος από Θεσσαλονίκη μπορεί και ξέρει κάποιο καλό συνεργείο που να ασχολείται με Suzuki και να είναι ΜΗ εξουσιοδοτημένο, ας μου στείλει ΠΜ να μου το πει.
Δεν αντέχεται άλλο το κιβώτιο. 35.000χλμ κι αντί να 'μαλακώνει' γίνεται όλο και περισσότερο σκληρό.
Η οδηγική εμπειρία έχει πάρει την κατιούσα.Στο επίσημο συνεργείο, δύο συνεχόμενα service τους λέω το ίδιο θέμα και επιμένουν στην πιπίλα 'Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, είναι φυσιολογικό, αυτή την βαλβολίνη προτείνει η Suzuki'.
Επίσης αν μπορείτε να μου προτείνεται και κάποια δοκιμασμένη, πολύ ευχαρίστως.
-
Εγω και ο Japanese έχουμε βάλει την PETRONAS την 75 αρα. Ο Εκτωρας την 75 αρα την Ecstar που βάζει η αντιπροσωπεία.Η δικη μου εμπειρία είναι ότι ναι μεν είναι καλύτερη απο αυτή που είχε άλλα θέλω να την δω και σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες.Συνεργειο εκτός Χαχοπουλος Καλαμαριά και σου λέει από που να την αγοράσεις ή πας μονος στο ( Ricamdi) ......
-
Στο skroutz βλέπω 2. Την Tecnyx ή την Matryx?
Και πόσα μπουκάλια χρειάζομαι; Φτάνει ένα;
Μιλάμε για το ίδιο μοντέλο κινητήρα boosterjet 1.4?
Δεν ασχολούμαι φαντάζομαι με τις βαλβολίνες του πίσω διαφορικού, έτσι δεν είναι; Συνδέονται αυτά τα δύο;
Sorry για την θύελλα ερωτήσεων. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
-
Αναγνωστάκης Ασβεστοχώρι ο παλιός του Νταλιάνη
-
Εμείς έχουμε Diesel ... Στα διαφορικά τις άλλαξα στα 4.5χρ με 83.000 χλμ και ήταν σχετικά καλές.Το μπρος με το σασμάν έχουν διαφορετική πλήρωση... Διάβασε το βιβλίο του αυτοκινήτου και θα καταλάβεις ,τι πρέπει να βαλεις και ποσότητα... Η βαλβολινη ειναι η Petrunas Tutela gearforce 75w....
-
Εμείς έχουμε Diesel ... Στα διαφορικά τις άλλαξα στα 4.5χρ με 83.000 χλμ και ήταν σχετικά καλές.Το μπρος με το σασμάν έχουν διαφορετική πλήρωση... Διάβασε το βιβλίο του αυτοκινήτου και θα καταλάβεις ,τι πρέπει να βαλεις και ποσότητα... Η βαλβολινη ειναι η Petrunas Tutela gearforce 75w....
Σ'ευχαριστώ
Αλλά και πάλι, εδώ φαίνονται 2 διαφορετικά λάδια
https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=PETRONAS+TUTELA+TRANSMISSION+GEARFORCE- Ποιό από τα δύο;
- Πόσα λίτρα θα χρειαστώ;
-
Ρε συ φίλος σου είπα στο βιβλίο του αυτοκινήτου γράφει πόσα λίτρα παίρνει το σασμάν σου και τα διαφορικά σου.Εμεις στα Diesel φοράμε Ιταλικό κινητήρα και σασμάν ΕΣΥ δεν ξέρω τι κινητήρα φοράς.Η βαλβολινες που μου λές ειναι 75-85 και η διαφορά τους ειναι οτι κάνουν μάλλον για διαφορετικα σασμάν, δεν έβαλα αυτήν.... Πήγαινε σε συνεργείο να σου πούνε τι να βαλεις και τι..... Σου είπαμε εξωτερικα συνεργεία και που θα βρεις βαλβολινες.....
-
Συγνώμη αν σε ενόχλησα τόσο. Κανείς δεν υποχρεούται να απαντήσει αν δεν θέλει ή δεν ξέρει....
Στο owners manual ΔΕΝ γράφει λίτρα, μόνο τύπο.
-
Σου είπα ότι έχουμε diesel άρα άλλο κινητήρα και σασμάν.Με ρώτησες πόσο παίρνει το δικό σου σασμάν ενώ έχεις βενζίνη.Το δικό μου βιβλίο γράφει πόσο παίρνει και που και τι προδιαγραφές πρέπει να έχουν. Απάντησα σε όλα φίλε μου και μάλλον δεν κατάλαβες την αρχική μου διατύπωση....Αν δεν ήθελα δεν θα σου απαντούσα,να σε βοηθήσω προσπάθησα....
SUZUKI SX4 SCROSS