-
Ο χρήστης john333 έγραψε:
Καλημέρα σας.
Να ρωτήσω,είναι δυνατόν να ανεβαίνει η μέση κατανάλωση τόσο πολύ με την χρήση του κλιματιστικού ?
από 6,4 πήγε και 8,3.Aν θυμάμαι,έχεις το 1.4 βενζίνης 4wd,οπότε μια μεγαλύτερη διαφορά στην κατανάλωση με χρήση κλιματιστικού νομίζω ότι υπάρχει σε σύγκριση με τα diesel.
Και πάλι βέβαια,φαίνεται υπερβολική αυτή η διαφορά που γράφεις. Εκτός αν: α) έχεις ρυθμίσει αρκετά χαμηλά τη θερμοκρασία,οπότε ο κλιματισμός δουλεύει υπερωρίες β) άλλαξες τη διαδρομή σου και μηδένισες από την αρχή την ένδειξη της κατανάλωσης (π.χ. ήταν 6,4 σε ανοιχτό δρόμο,εθνική κ.ά. και τώρα κινείσαι εντός πόλης με κλιματισμό ανοιχτό). -
Δεν παίζει τέτοια αύξηση λόγω κλιματισμού και μόνον.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Καλημέρα σας.
Να ρωτήσω,είναι δυνατόν να ανεβαίνει η μέση κατανάλωση τόσο πολύ με την χρήση του κλιματιστικού ?
από 6,4 πήγε και 8,3.Aν θυμάμαι,έχεις το 1.4 βενζίνης 4wd,οπότε μια μεγαλύτερη διαφορά στην κατανάλωση με χρήση κλιματιστικού νομίζω ότι υπάρχει σε σύγκριση με τα diesel.
Και πάλι βέβαια,φαίνεται υπερβολική αυτή η διαφορά που γράφεις. Εκτός αν: α) έχεις ρυθμίσει αρκετά χαμηλά τη θερμοκρασία,οπότε ο κλιματισμός δουλεύει υπερωρίες β) άλλαξες τη διαδρομή σου και μηδένισες από την αρχή την ένδειξη της κατανάλωσης (π.χ. ήταν 6,4 σε ανοιχτό δρόμο,εθνική κ.ά. και τώρα κινείσαι εντός πόλης με κλιματισμό ανοιχτό).Ναι αυτό το μοντέλο έχω,6,4 είχα μέσα στην πόλη και την θερμοκρασία την έχω στο 18,19.
-
Καλό είναι να την ανεβάσεις την θερμοκρασία από τους 18 . Μάιο έχουμε ακόμα... εκτός αν την καμπίνα την χρησιμοποιείς και ως .... συντήρηση ψυγείου!!! Δλδ τον Αύγουστο που θα το πας;
Περα από την πλάκα είναι ανθυγιεινό τόσο χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις βγαίνεις από το αμάξι η καρδιά σου σοκαρεται. Ανέβασε το τουλάχιστον 2-3 βαθμούς.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Υπερβολές. Μια χαρά είναι το 18, για μένα είναι υψηλό.
-
καλα ο καθενας μπορει να γινει όσο ...κασατος επιθυμει!!!
Επισης αλλη θερμοκρασία ρυθμιζεις στην Φλωρινα αλλη στην κρητη και αλλη ...στο ντουμπαι...
Παντως προσεξτε αυτο που εγραψα . Οταν απο τους 18 βαθμους σε τοσο περιορισμενο χωρο βγαινεις ξαφνικα στους 30 το καρδιακο συστημα σοκαρεται...Ρωτηστε κανα γιατρο σχετικα και θα καταλαβαιτε... -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Επισης αλλη θερμοκρασία ρυθμιζεις στην Φλωρινα αλλη στην κρητη και αλλη ...στο ντουμπαι...Γιατί; Αν θες μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, την θέλεις παντού και πάντα. Τι σημασία έχει το μέρος;
Παντως προσεξτε αυτο που εγραψα . Οταν απο τους 18 βαθμους σε τοσο περιορισμενο χωρο βγαινεις ξαφνικα στους 30 το καρδιακο συστημα σοκαρεται...
Θεωρητικά ισχύει αυτό που λες. Πρακτικά ο περισσότερος κόσμος δεν παθαίνει τίποτα. Οι Ρώσοι και οι Σκανδιναβοί βγαίνουν γυμνοί από την σάουνα και βουτάνε σε παγωμένες λίμνες ή στο χιόνι!!! Είναι πολύ χειρότερο να ιδρώνεις και να δυσοφρείς, παρά το 'σοκ' των 30'' μέχρι να πας από το κλιματιζόμενο αυτοκίνητό σου, στο κλιματιζόμενο γραφείο ή σπίτι σου.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
....
Για e-shops, και χωρίς να θεωρηθεί διαφήμιση δες το carshop στο Φοίνικα και το todos.gr στη Νέα Μοναστηρίου.Την αγάπη σας,
Ηρακλής.
Περί ανταλλακτικών...
Γιαπωνέζε από todos και εγώ, αλλά τα 2 από τα 3 φίλτρα άλλα πληρωσα άλλα (φθηνότερα) μου έδωσαν. Στο τηλ με το ζόρι τους έβρισκα. Τέλος πάντων. Δεν έδωσα σημασία γιατί ψάχνοντας στο ίντερνετ λίγο , νομίζω ολοι τα ίδια ανταλλακτικά έχουν.
Και άντε να καταλάβεις αν είναι μαϊμού ή όχι.
Όταν στο συνεργείο είδα το παλιό φιλτρο να γράφει suzuki σκέφτηκα μήπως αξίζει τα παραπάνω λεφτά ο αντιπρόσωπος;;; α μπαααα...Στάλθηκε από το MI 4W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Dolomites, ακριβώς τα ίδια κάνουν και σε μένα. Πάω να αγοράσω βρακί και στο τέλος βγαίνει πουκάμισο...
φίλτρο λαδιού την πρώτη φορά παράγγειλα Muller filter, μου έδωσαν Mann filter. Φυσικά με κωδικό για s-cross και vitara.
Τη δεύτερη φορά είχα ψηθεί ξανά για Mann filter, πάτησα να παραγγείλω Muller και μου έδωσαν.... Mann.Φίλτρο καμπίνας με άνθρακα, πάτησα για Knecht filter και μου βγήκε Tokio filter, όπως λέμε Tokyo drift.O lemouz μου είπε τα tokio είναι φοβερά φίλτρα, το συγκεκριμένο είναι made in Korea.
Όλοι οι κωδικοί φαίνονται στο site Muller filter αν πατήσεις Products και δώσεις το αμάξι μας.Κάτω δεξιά θα δεις πως πάνω από 20 εταιρείες παράγουν φίλτρα καμπίνας, αέρος κλπ.Πειραματίζομαι με λάδια και φίλτρα γενικότερα, εκεί που δε θα πειραματιστώ είναι στο φίλτρο πετρελαίου και πάω αντιπροσωπεία.Είναι της UFI filters, και πρέπει να κάνει άριστη δουλειά. Άσε που για να βγει το φίλτρο από πίσω αριστερά που το βάλανε, πρέπει να ξεβιδωθεί το παγούρι με το νερό ψυγείου και είναι μανίκι μεγάλο.
Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους και όλεεεεεες!!!
-
Καλημερα
Εγινε το service μενοντας ευχαριστημενος. Τα παιδια πολυ φιλικα και εξυπηρετικα. Μου εβαλαν φιλτρο καμπινας - λαδιου και λαδια της suzuki. Τα λαδια ηταν 0-20 και πληρωσα 117 ευρω. Αν μπορω να πω κατι αρνητικο ,που ενταξει δεν ηταν και τοσο ,νειναι οτι πηρε 2-2:30 ωρες ενω μου ειχαν πει θα παρει καμια ωρα -
Καλημέρα στο καλύτερο νήμα του φόρουμ!
το ασχημόπαπο που εγώ το βλέπω σαν κύκνο!
άντε φεησλιφτάκηδες, ανεβάστε και σεις καμιά, εμείς παλιώσαμε!
your friendly neighborhood alatar
-
Καλημέρα!
Ο... κύκνος πάλιωσε και θέλει ...λάδωμα στις πόρτες.
Κάποιος είχε γράψει συγκεκριμένα τι βάζει... για θυμίστε λίγο παρακαλώ. -
Γράσο λευκού λιθίου η λύση (το έχω δοκιμάσει και σε κλειδαριά πόρτας σπιτιού και παίζει και εκεί τέλεια!).
-
Τη μούρη δεν την βάζω για το κακό το ... μάτι:)
- 'Γυμνό'
- Με πλήρη εξάρτηση
-
Σωραίος Λάκη!
-
-
Απλός λευκός κι απέριττος ο Πάνορμος, και allgrip γιατί έτσι μας αρέσει! Αν δεν ήταν το τεστντράιβ glx με τα ασημί πριν 4y, με 4k km, που πήρα -4k... μέσα σε 4d , λευκό gl+ θα'παιρνα στα ίδια φράγκα
-
Καλησπερα.Πηγα σημερα για ερευνα αλλαγης ελαστικων και γυρισα με αποριες.Σε πολυ γνωστο καταστημα της δυτικης θεσσαλονικης σε ερωτηση για αλλαγη απο 205-50-17 σε 205-55-17 μου ειπαν οτι θα υπογραψω οτι ειμαι εγω υπευθυνος για την αλλαγη της διαστασης γιατι μπορει να δημιουργηθει προβλημα στο ABS και σε περιπτωση φρεναρισματος πανικου ισως δεν λειτουργησουν σωστα.Εσεις που εχετε αλλαξει διαστασεις ειχατε τετοιο θεμα? Και τελικα δεν ξερω κατα ποσο θα κερδισω σε ανεση με αυτη την αλλαγη.....
Φιλε Alatar πηγα σ' αυτον που μου ειπες και οντως εχει πολυ καλες τιμες.... -
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Καλησπερα.Πηγα σημερα για ερευνα αλλαγης ελαστικων και γυρισα με αποριες.Σε πολυ γνωστο καταστημα της δυτικης θεσσαλονικης σε ερωτηση για αλλαγη απο 205-50-17 σε 205-55-17 μου ειπαν οτι θα υπογραψω οτι ειμαι εγω υπευθυνος για την αλλαγη της διαστασης γιατι μπορει να δημιουργηθει προβλημα στο ABS και σε περιπτωση φρεναρισματος πανικου ισως δεν λειτουργησουν σωστα.Εσεις που εχετε αλλαξει διαστασεις ειχατε τετοιο θεμα? Και τελικα δεν ξερω κατα ποσο θα κερδισω σε ανεση με αυτη την αλλαγη.....
Φιλε Alatar πηγα σ' αυτον που μου ειπες και οντως εχει πολυ καλες τιμες....Παρακαλώ φίλε,
Όσον αφορά την αλλαγή. Προσωπικά έχω γράψει οτι ΟΛΑ τα km που έχω κάνει και είναι κάμποσα, τα έχω κάνει με τα 55αρια. Τώρα αν κάτσω να σκεφτω έχουν υπάρξει φορές σίγουρα που έχω φρενάρει απότομα. Δεν κατάλαβα κάτι. Μια φορά μάλιστα στις αρχές 'έπαιζα' με τα φρένα σε άδεια αλάνα πλακώνοντας τα μερικές φορές με ταχύτητες γύρω στα 60 km αναπαριστώντας κατα τρόπο ένα μάθημα ασφαλούς οδήγησης που μας είχε στείλει μια εταιριά που δουλευα παλιά. Το αυτοκίνητο και τα φρένα είχαν ανταποκριθεί καλά από όσο μπορώ να καταλάβω εγώ βέβαια...
ΑΛΛΆ. Σε κατάστημα ελαστικών στο είπαν αυτό? Η suzuki δεν μου είπε ποτέ κάτι ανάλογο. Και αρκετοί κάτοχοι εδώ μέσα που άλλαξαν δεν διαπίστωσαν κάτι. Καλό θα ήταν να το διερευνήσουμε πάντως διότι η ασφάλεια είναι πάνω απ'όλα, ακόμα κι αν πρόκειται για 'τυπικούρα'. -
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Φιλε Alatar πηγα σ' αυτον που μου ειπες και οντως εχει πολυ καλες τιμες....Φίλε lemouz75 εάν ίσχυε το απίστευτο που λένε, η παραμικρή φθορά του ελαστικού, που θα μείωνε την διάμετρο, θα δημιουργούσε πρόβλημα στο abs. Έπρεπε να τους ρωτήσεις τι θα συμβεί εάν τοποθετήσεις την άλλη διάσταση που προτείνει η SUZUKI.
Είμαι από αυτούς που έβαλε την διάσταση που προτείνει η SUZUKI στο f/l μοντέλο και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα.
SUZUKI SX4 SCROSS