-
πριν 25 ++ χρόνια στη Κρήτη είχα το Peugeot 404 του πατέρα μου και κάναμε το μπανάκι μας στην Αγία Γαλήνη (Λυβικό πέλαγος). Φεύγοντας παρατήρησα ότι για να ξεκινήσω έπρεπε να πατινάρω.... Κομμένη ντίζα, έπερνε μόνο 3η και 4η. Το θηρίο ανέβασε 4 άτομα σε ανηφόρα τουλάχιστον 10% (για να σας πω την αλήθεια και ας βοηθήσει κάποιος αν ξέρει το δρόμο από Αγία Γαλήνη προς Μάντρες νομίζω ότι είναι πάνω από 10% η ανηφόρα) και ένας μάστορας το έφτιαξε σε 5 λεπτά. Σου εύχομαι να είναι κάτι τόσο απλό και φθηνό...
-
Πρώτη που μπόρεσα να δοκιμάσω την έπαιρνε κανονικά τις υπόλοιπες δεν ξέρω γενικά τις πέταγε στην νεκρά. Και σίγουρα δεν έπαιρνε όπισθεν που δοκίμασα πολλές φορές.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Πρώτη που μπόρεσα να δοκιμάσω την έπαιρνε κανονικά τις υπόλοιπες δεν ξέρω γενικά τις πέταγε στην νεκρά. Και σίγουρα δεν έπαιρνε όπισθεν που δοκίμασα πολλές φορές.Αν και η περιγραφή 'τις πέταγε' δεν είναι πολύ σαφής, θέλει αλλαγή ο δίσκος (δίσκος - πλατώ - ρουλεμάν), πίεσε τους να αλλαχτούν στα πλαίσια της εγγύησης
-
Φίλε Tkin73 έχε αν θέλεις υπόψη πως και σε κάποια από τα πρώτα 'κυρίως 4κίνητα' sx4 είχαν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά (ακόμη και εδώ μέσα...) από κατόχους σύμφωνα με τους οποίους διαπιστώθηκε πρόβλημα ελαττωματικού δίσκου. Μάλιστα κάποιος έγραφε πως είχε 'μείνει' από δίσκο στα πρώτα 900 μόλις χλμ με το όχημά του. Εάν είσαι στην εγγύηση πιθανότατα να σου αλλάξουν τον πιθανότατα ελαττωματικό δίσκο (όχι τα υπόλοιπα) και αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι αν θα πληρώσεις τις εργατοώρες τους. Ελπίζω σε κάθε περίπτωση όλα να πάνε καλά.
-
Είναι κανένας από μας ;
https://www.youtube.com/watch?v=d6tAj3c ... FqSAgn-f-6
τι πρόγραμμα να έχει βάλει ;
-
Ο χρήστης steve1978gr έγραψε:
Αυτό το καταραμένο κίτρινο λαμπάκι του start-stop πώς γίνεται να μην το βλέπω?
Κάτι πιο hi-tech?
Σοβαρά τώρα, δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσεις τα διάφορα λαμπάκια, και σίγουρα κανένα από τα ασφαλείας (κίνδυνος, alarm, CEL, TSC/ASR/ESP κλπ). Άρα είτε θα πρέπει να επέμβεις στη καλωδίωση, είτε θα κάνεις κάτι αντίστοιχο με αυτό που έδειξα δηλαδή να το καλύψεις ή σκουρύνεις κάπως, ώστε να μην σε ενοχλεί.
-
Οι ντιζες ήταν μου είπαν, κομμένες , βγαλμένες δεν διευκρινησαν . Τωρα τις κουμπωσε προσωρινα αλλά θέλουν αλλαγη. Το θέμα είναι ότι περιμένουμε το οκ της ασφαλιστικής που συνεργάζεται η σουζουκι γιατι ειναι στο 3+2 χρονια και εγω ειμαι στο +2 και εδω δινει οκ η ασφαλιστικη!!!
Τυπικα τυπικά μπορεί να μας πεταξει εκτος εγγύησης η αγαπημενη σουζουκι γιατί ενα σερβις καθυστέρησε να γινει ενα μηνα!!!! τα χλμ εννοείται οκ.
Να δουμε τι θα μου πουν οπότε ενημερωνω σχετικα με την εγγυηση των 3+2 χρόνων , που απο ότι μου ειπαν εχει παρα πολλες εξαιρεσεις , πχ δισκο- πλατο - συμπλέκτη δεν καλύπτει .Φυσικα έμεινα χωρις αμάξι μεχρι να μας απαντήσει η ασφαλιστικη , το ανταλλακτικο ειναι στην αθηνα, και για αμαξι αντικαταστασης ουτε κουβεντα...
Σπεσιαλ.... -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
...εχει παρα πολλες εξαιρεσεις , πχ δισκο- πλατο - συμπλέκτη δεν καλύπτει .Φυσικα έμεινα χωρις αμάξι μεχρι να μας απαντήσει η ασφαλιστικη , το ανταλλακτικο ειναι στην αθηνα, και για αμαξι αντικαταστασης ουτε κουβεντα...Σπεσιαλ....
Για τα υλικά τριβής είναι λογικό, αν και π.χ. το βολάν δεν φθείρεται. Αλλά αυτοκίνητο αντικατάστασης γιατί όχι, δεν υπάρχει κάλυψη ?
-
Κανονικα για χοντρες βλαβες ή έλλειψη υλικου θα πρέπει όλες να εδιναν αυτοκίνητο αντικατάστασης.
Τα 3+2 ετη σηκώνουν πολυ κουβέντα. Ισχυει οτι τα servis πρέπει να γίνονται στην ωρα τους... -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Οι ντιζες ήταν μου είπαν, κομμένες , βγαλμένες δεν διευκρινησαν . Τωρα τις κουμπωσε προσωρινα αλλά θέλουν αλλαγη. Το θέμα είναι ότι περιμένουμε το οκ της ασφαλιστικής που συνεργάζεται η σουζουκι γιατι ειναι στο 3+2 χρονια και εγω ειμαι στο +2 και εδω δινει οκ η ασφαλιστικη!!!
Τυπικα τυπικά μπορεί να μας πεταξει εκτος εγγύησης η αγαπημενη σουζουκι γιατί ενα σερβις καθυστέρησε να γινει ενα μηνα!!!! τα χλμ εννοείται οκ.
Να δουμε τι θα μου πουν οπότε ενημερωνω σχετικα με την εγγυηση των 3+2 χρόνων , που απο ότι μου ειπαν εχει παρα πολλες εξαιρεσεις , πχ δισκο- πλατο - συμπλέκτη δεν καλύπτει .Φυσικα έμεινα χωρις αμάξι μεχρι να μας απαντήσει η ασφαλιστικη , το ανταλλακτικο ειναι στην αθηνα, και για αμαξι αντικαταστασης ουτε κουβεντα...
Σπεσιαλ....Φίλε Tkin73 μάθε εάν είναι εύκολο περισσότερα για την βλάβη, οι Ιταλοί πίνουν νερό στο όνομα του κιβωτίου τους και εντοπίζουν πρόβλημα στο μηχανισμό λεβιέ με κιβώτιο (στο σύστημα με τις ντίζες) που χρησιμοποιεί η
SUZUKI. Εάν υπάρχει και σε στοκ στην Αθήνα μήπως είναι τελικά προβληματικό - αναλώσιμο ; -
Εκει μου ειπαν ειναι το πρόβλημα στο συστημα με τις ντιζες. Στην αντιπροσωπεια που πηγα μου ειπαν δεν εχει ξανασυμβει σε αυτους στο αμαξι μου παρόμοιο περιστατικο...φυσικα αν θελουμε το πιστεύουμε.
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Τα 3+2 ετη σηκώνουν πολυ κουβέντα. Ισχυει οτι τα servis πρέπει να γίνονται στην ωρα τους...
κατανοητο αλλα τοτε θα έπρεπε να κτυπουν καμπανάκι και να υπενθύμιζαν ότι έστω και 1 μηνα να καθυστερησης σε βγαζει εκτος ....με παρεπεμψαν να ένα πρασινο-λαχανι βιβλιο εγγυησεων και επεξηγήσεων του 3+2 . Εγώ τέτοιο βιβλίο δυστυχως δεν παρέλαβα...
οσο για αμαξι αντικαταστασης δεν μου εδωσαν περυσι που με κρατησαν με δικο τους κακο χειρισμο 15 μερες χωρις αμαξι οταν περίμεναν να ερθει η αντλια πετρελαιου απο το εξωτερικό η οποία δεν ηρθε ποτε χωρις να μου εξηγησουν επαρκως το γιατι και τελικά καθάρισαν την υφισταμενη , καθαρισαν τα σωληνακια , και το ντεποζιτο και όλα καλα!!! κινηση που θα έπρεπε να κανουν απο την πρωτη μερα!!!!....αλλά τα λεφτα ήταν πολλά από την αντικατάσταση της αντλίας και προσπάθησαν 15 μερες μπας και κατάφερναν να το έκαναν...
Αφηστε ειναι πολλά τα θεματα με τους χειρισμους της σουζουκι...Αυτη την φορα αν με αφησουν ακαλυπτο θα βαρεθεί να διαβάζει email διαμαρτυριας ο αγαπητος Σφακιανάκης...
-
Το πρασινο βιβλιαρακι το εχω. Ειναι εκτος ολα τα ηλεκτρονικά και δεν καλύπτει καποιες συγκεκριμενες βλαβες. Το θεμα ειναι οταν οπως εγω κανεις κανονικα τα σέρβις πρεπει να βοηθουν. Οταν ειχα το Seat Leon και ειχε βγει εκτος εγγύησης με καλυψαν χωρίς να πληρωσω €...
-
Σε εμενα μαη του 2014 που πηρα το αμαξι ο Παπαβραμίδης τέτοιο βιβλιάριο δεν μου παρεδωσε.
-
Δεν χάνεις και κατι. Ελπιζω να σε καλύψουν γιατι μεχρι στιγμης δεν εχω παράπονο απο την αντιπροσωπεία. Βέβαια ολοι στην δυσκολη στιγμη φαίνονται...
-
ακριβως οταν σφιγγουν τα γαλατα...πέρυσι ξεκινησαν να με καλύψουν για την αντλια πετρελαίου υποτίθεται οτι θα ερχοταν σε 5-6 μερες μετα στις 10 και τελος στις 15 μερες χωρις αμαξι μου είπαν να ξερεις δεν ήρθε / δεν παραγγέλθηκε απο τον σφακιανακη /δεν ξερουμε ποτε θα ερθει ....θα στο ανοιξουμε να το καθαρισουμε και βλεπουμε...
Ετσι και εμεινα 15 μερες στο περιμενε χωρις αμαξι και το ανταλλακτικο δεν μπηκε... και φυσικα μου το είπαν και εμμεσως σημερα που τους θυμισα τα περσινα οτι αμα σου βγει τωρα προβλημα στην αντλια μαλλον θα μεινεις ακαλυπτος!!!πιο τραγικοι πεθαινεις απλα....
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Σε εμενα μαη του 2014 που πηρα το αμαξι ο Παπαβραμίδης τέτοιο βιβλιάριο δεν μου παρεδωσε.Εγώ Μάρτιο του 2014 αγορά αλλά ήταν μέσα χαρτιά.
Πιστεύω θα σε καλύψουν.Επίσης για πες που έβαζες καύσιμο να ξέρουμε τι μας γίνετε.
Από κακό καύσιμο δεν είναι η βλάβη της αντλίας πετρελαίου;Έφυγε το άγχος αν με καλύπτει ή όχι η εγγύηση αφού είμαι πολύ κοντά στα 100.000χλμ.
Οπότε...
για πείτε κανένα καλό suzuki συνεργείο Θεσσαλονίκη για τα service.
Κάτι για Ρετζίκι θυμάμαι είχε αναφέρει κάποιος... -
Αν παρελαβες και εσυ πρασινο βιβλιαριο τον Μαρτη του 2014 τι να πω εμενα ...το ξεχασαν να μου το παραδωσουν. Ειναι και πρασινο δεν χάνεται/ξεχνιεται ευκολα...
εγω την ειχα φαει πέρυσι από την αβιν που ειναι εξω απο την εκο!!! στο δρομο για το ασβεστοχωρι ειναι αυτος που λες εκει κανω πλεον τα σερβις αλλα τωρα λογω 'εγγυησης' υποχρεωτικα πήγα στην αντιπροσωπεια...για την οποια εχω κι αλλα να πω αλλα ...οταν ερθει η ωρα...όπως τα λες ειναι και οι δυο παραδοσιακοι αντιπροσωποι της πολης ενω δείχνουν σοβαροι το χάνουν...τον αδαμιδη δεν τον έχω τσεκαρει. Θεωρώ ότι λογω μεγεθους θα ειναι πιο αξιοπιστος , δεν ξερω την τιμολογιακή πολιτική του.Γενικα ειμαι δικαιος πιστευω στις κρισεις μου . Οταν βλεπω καλη μεταχειρηση την επικροτω αλλα δεν μπορω να κλεινω τα ματια στις ...κεντες...
-
Απαντηση προφορική παπαβραμιδη-σφακιανάκη ότι η βλάβη στον λεβιέ ταχυτητων δεν καλύπτεται γιατι πραγματοποίηκε το τελευταίο σερβις σε ΜΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΤΑΣΤΑΚΗΣ. Παρακαλώ τα σχόλια και τα φωτα σας.
Εγω γνωρίζω οτι από την στιγμή που πας** σε ενα αναγνωρισμένο με κανονική άδεια από το κράτος **συνεργειο η αντιπροσωπεία είναι υποχρεωμενη να σε καλύψη. Αυτα γνωριζα ως τώρα . Σήμερα έμαθα ότι στην SUZUKI αυτά δεν ισχύουν....
Φυσικά το ζήτησα αυτό γραπτώς με σφραγίδες!!! η γραμματεία μου είπε πρέπει να μιλήσω με τα αφεντικα μου και θα δουμε τι θα σου στείλουμε.... -
Έχεις δίκιο, αλλά μπλέκεις πρακτικά. Να το εξηγήσω:
Νομικά (και τυπικά) είσαι καλυμμένος εφόσον πας σε οποιοδήποτε συνεργείο έχει άδεια λειτουργίας από το κράτος **ΚΑΙ **έχει κάνει τις εργασίες συντήρησης που προβλέπονται και όπως προβλέπονται από την κατασκευάστρια εταιρεία. Άρα, εσύ καλείσαι να αποδείξεις (εφόσον χρειαστεί να κινηθείς νομικά) ότι το συνεργείο που πήγες έκανε όλες τις εργασίες όπως προβλέπονται. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο και σίγουρα θα πρέπει να καταθέσει ως μάρτυρας ο ιδιοκτήτης του συνεργείου.
ΥΓ: Το έχω γράψει πολλές φορές και είναι προσωπική μου άποψη αλλά το εφαρμόζω απαρέγκλιτα σε ΟΛΑ μου τα αυτοκίνητα. ΠΟΤΕ σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ειδικά όσο ισχύει η εγγύηση. Αλλά ακόμα και μετά την εγγύηση, τα περισσότερα σοβαρά εξουσιοδοτημένα προσπαθούν για good will και το καταφέρνουν αρκετά συχνά. Επίσης, με λίγο παζάρι τα εξουσιοδοτημένα δεν είναι και πολύ πιο ακριβά τελικά.
SUZUKI SX4 SCROSS