-
Καλησπερα. Έχει 2 μέρες τώρα ανάβει αυτό κ σβήνει μετά από 5-10 λεπτά. Έτυχε σε κάποιον; Είμαι στα 90.000χμ πετρέλαιο.
Στάλθηκε από το MI 4W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μάλλον θέλει αλλαγή κάποιος από τους προθερμαντηρες ή ο εγκέφαλος τους....
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Άγη, την ευκολία καθαρισμού του δέρματος την έγραψα και είναι ένα από τα πολύ θετικά του. Το ύφασμα καθαρίζει, αλλά θέλει ή αρκετή δουλειά ή να το πάς σε ειδικό. Εγώ καθάριζα την BMW μια φορά τον χρόνο και ήταν σαν καινούργιο το ύφασμα (με παιδί!). Δεν είναι πρόβλημα, με βιολογικό καθαρισμό είναι σαν να βγήκε από την έκθεση το αυτοκίνητο.Όσο για τα αρνητικά:
- Καίει το καλοκαίρι
- Είναι παγωμένο το χειμώνα
- Ιδρώνεις πάρα πολύ, περισσότερο από το ύφασμα
- Γλυστράει
- Φθείρεται εύκολα από κουμπιά κλπ.
- Θέλει συνεχώς συντήρηση (ειδικό καθαριστικό και κρέμα συντήρησης)
ΥΓ: Δέρμα είχε η 325ti και η Ζ4 που είχα.
Έτσι είναι. Δυο παρατηρήσεις απλά. Τα δερμάτινα με σωστό σχεδιασμό του καθίσματος λύνουν το θέμα με τα γλιστρήματα καθώς σε κρατάνε τα πλαϊνά. Η αλκαντάρα είναι υπέροχο υλικό, αλλά φθείρεται (γυαλίζει) εύκολα.
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Μάλλον θέλει αλλαγή κάποιος από τους προθερμαντηρες ή ο εγκέφαλος τους....Δεδομένου της εποχής και των θερμοκρασιών μοιάζει να υπάρχει θέμα λανθασμένης ένδειξης. Κάποιο αισθητήριο μάλλον έχει θέμα
-
Γειά σας
Σκέφτομαι να αγοράσω το 1.4 Gl+ Auto.
Μήπως το έχει κάποιος να γράψει εντυπώσεις γιατί δυσκολεύομαι να μάθω πληροφορίες; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα δερμάτινα με σωστό σχεδιασμό του καθίσματος λύνουν το θέμα με τα γλιστρήματα καθώς σε κρατάνε τα πλαϊνά.Συμφωνούμε Αλέξανδρε! Στην 325ti (e46) δεν είχα πρόβλημα (είχε τα σπορ καθίσματα). Στην Ζ4 που τα καθίσματα ήταν αστεία (μόνο της Μ είχαν σωστά πλαϊνά), γλύστραγα αρκετά σε γρήγορη οδήγηση.
-
Ο χρήστης Da Tsun έγραψε:
Γειά σαςΣκέφτομαι να αγοράσω το 1.4 Gl+ Auto.
Μήπως το έχει κάποιος να γράψει εντυπώσεις γιατί δυσκολεύομαι να μάθω πληροφορίες;Για το manual μπορώ να σου πω ότι θες!
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Καλησπερα. Έχει 2 μέρες τώρα ανάβει αυτό κ σβήνει μετά από 5-10 λεπτά. Έτυχε σε κάποιον; Είμαι στα 90.000χμ πετρέλαιο.Στάλθηκε από το MI 4W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φίλε dolomites όταν μάθεις από το συνεργείο τι βλάβη είναι, πέρα από τον προθερμαντήρα, ενημέρωσε εάν δεν σου κάνει κόπο. Πολλές φορές η βλάβη που δείχνει το καντράν, δεν είναι απόλυτη, γιατί μπορεί να είναι σε κάποιο υποσύστημα που φαίνεται μόνο στον υπολογιστή του συνεργείου.
-
Ο χρήστης ΕΚΤΩΡΑΣ έγραψε:
Καλησπερα. Έχει 2 μέρες τώρα ανάβει αυτό κ σβήνει μετά από 5-10 λεπτά. Έτυχε σε κάποιον; Είμαι στα 90.000χμ πετρέλαιο.
Στάλθηκε από το MI 4W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φίλε dolomites όταν μάθεις από το συνεργείο τι βλάβη είναι, πέρα από τον προθερμαντήρα, ενημέρωσε εάν δεν σου κάνει κόπο. Πολλές φορές η βλάβη που δείχνει το καντράν, δεν είναι απόλυτη, γιατί μπορεί να είναι σε κάποιο υποσύστημα που φαίνεται μόνο στον υπολογιστή του συνεργείου.
ok! αύριο-μεθαύριο κανόνισα να πάω στον αντιπρόσωπο οπότε θα σας πω...
Ίσως έχεις δίκαιο σε αυτό που λές.
Για προθερμαντήρα λέει το φυλλάδιο αλλά από το συνεργείο μου είπαν πριν πάω να κάνω μια διαδρομή 40 με 50χμ με ταχύτητα στα 100. Κάτι ανέφερε και για σκουπιδάκια στα καύσιμα...Λεπτομέρεια βασική προς τους νέους.
Καλορίζικα με την ευκαιρίαΜην νομίζετε ότι το 5 χρόνια εγγύηση είναι ... 5 χρόνια εγγύηση!
Αν κάνεις 100.000χμ τέλος η εγγύηση.
Επίσης μετά τα 3 πρώτα χρόνια αλλάζει όλη η (σούπερ) φροντίδα του αντιπροσώπου αφού η εργοστασιακή εγγύηση τελειώνει και απλά υπάρχει μια ασφαλιστική που έχει σύμβαση με τον εισαγωγέα και θα σου βγάλει το λάδι με εμπειρογνώμονες κλπ για να σου καλύψει μια βλάβη...θα δούμε....
-
Αγαπητοί φίλοι κάτοχοι s cross θέλω τα φώτα σας.
Μόλις ο πατέρας μου αγόρασε το s cross 1,4 GL+. Όλα καλά, ενα αυτοκίνητο τρελό vfm. Εχω ένα θέμα το οποίο παρατήρησε ο ίδιος αλλά και εγώ στην εθνική οδό. Είχε μεγάλο ζήτημα με τους πλευρικούς ανέμους. Έχει οδηγήσει πολλά και ιχ VW Tiguan 2009 BMW X1 2016 και πιο παλιά HONDA HRV KAI CRV. Ποτέ κανένα πρόβλημα. Με το Suzuki όμως μεγάλο θέμα. Μας είπαν από την αντιπροσωπεία να το αφήσουμε μια ημέρα. Ένας άλλος ανεξάρτητος τεχνικός πρότεινε αλλαγή αμορτισέρ. Μηπως καποιος εχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Σας ευχαριστώ -
Tι εννοείς μεγάλο θέμα;
Eγώ το οδήγησα αρκετές φορές στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας (μιας και πηγαινοερχόμουν Ωρωπό), τον Αύγουστο,που είχε κι ανέμους και δεν παρατήρησα κάτι υπερβολικό,για τα δεδομένα ότι είναι crossover κι όχι hatchback ή sedan.
Πες μας κάτι πιο συγκεκριμένο. -
Στην διαδρομή προς χαλκίδα λίγο μετά τις Αφίδνες αλλά και στη επιστροφή στο ύψος του Σειριου εδειχνε έντονη ευαισθησία στους πλευρικούς ανέμους. Η γυναίκα μου που καθόταν πίσω με το παιδί νόμιζε ότι έπαιζα με το τιμόνι.
Η αίσθηση ήταν ελάφρυνση του μπροστινού τμήματος και αλλαγή κατεύθυνσης. Στην περιγραφή στον τεχνικό της Suzuki είπαν οτι θα κοιτάξουν την κρεμαγιέρα. Ομολογώ ότι δεν έχω εμπειρία από SUV/ Crossover αλλά οδηγώ στην συγκεκριμένη διαδρομή συχνά μια 218i active tourer που έχει μια κάποια πλευρική επιφάνεια ( σίγουρα όχι την ίδια απόσταση από το έδαφος ) και δεν εχω αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση. Ο πατέρας μου ομως με μεγαλη εμπειρία σε τέτοια οχήματα δεν είχε ποτέ θέμα. Ελπίζω να είναι κάτι μεμονωμένο γιατί πραγματικά είναι ενα φοβερό πακέτο. Μοτέρ διαμάντι κιβωτιο τέλειο ορατότητα, χώροι, εξοπλισμός όλα super. Γι αυτό ρωτάω αν το έχει αντιμετωπίσει κάποιος με την ελπίδα να είναι κάτι ειδικό και όχι γενικό. Ευχαριστώ -
Επίσης panormus772 έχεις το πετρέλαιο που έχει άλλο βάρος μπροστά που ουσιαστικά ξεκινάει το θέμα αν αυτό παίοζει τον ρόλο του.
-
Το αυτοκίνητο είναι Crossover και άρα ψηλότερο από ένα sedan/coupe. Και επίσης είναι ένα από τα ελαφρύτερα της κατηγορίας του, πράγμα που μπορεί να συναινεί στο να είναι 'φτερό στον άνεμο'.
Από τα 1.500χλμ που έχω γράψει τα 800 είναι σε εγνατία με ταχύτητες 120-130 και με αέρηδες σε πολλά σημεία. Είναι αλήθεια ότι κάποια στιγμή και εμένα ένιωσα να με 'οδηγάει' και να μην το οδηγώ...
Για μένα δεν είναι λόγος ανησυχίας, και ειλικρινά ΔΕΝ θα έβαζα τόσο χοντρό χέρι (αλλαγή κρεμαριέρας κτλ) γιατί
'όταν ξεβιδώνονται βίδες που βιδώθηκαν στο εργοστάσιο, ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι δεν θα τους περισσέψουν και μια χούφτα στην επανασυναρμολόγηση' -
Φίλε μου δίκιο έχεις για πιθανη επισκευή κρεμαγιέρας. Ας ελπίζω να μην είναι τέτοιο το ' πόρισμα'!!!
Σε ευχαριστώ για την απάντηση -
To 1.4 Gl+ allgrip έχω εδώ και 2 μήνες.
Όπως είπα κι εγώ έχω κάνει αρκετές φορές Εθνική,αλλά δεν παρατήρησα κάτι πολύ ασυνήθιστο.
Ο.κ., έχει ευασθησία παραπάνω στους ανέμους από Fiesta,Giulietta κ.ά.,συγκρίνοντας στα ίδια km/h και θα πρέπει να πηγαίνεις με λιγότερη ταχύτητα για να αισθανθείς όπως σε ένα hatcback.Eίναι και 10-12 πόντους ψηλότερο.Και μάλλον π.χ. Kuga,X1 είναι βαρύτερα και με πιο βαρύ σε αίσθηση τιμόνι,οπότε έχεις ένα αίσθημα στιβαρότητας περισσότερο. -
Ακριβώς το ιδιο εχουμε 1,4 GL+ ALLGRIP και δεν σου κρύβω ότι το βάρος του ισως να είναι και η αιτία. Πχ σε σχεση με την BMW X1 18i είναι 250 κιλά ελαφρύτερο. Καλό για την καταναλωση αλλα στην πράξη θέλει άλλη προσέγγιση στα χιλιόμετρα εθνικής
Σε ευχαριστώ -
Ο χρήστης Giorgos 1740 έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι κάτοχοι s cross θέλω τα φώτα σας.
Μόλις ο πατέρας μου αγόρασε το s cross 1,4 GL+. Όλα καλά, ενα αυτοκίνητο τρελό vfm. Εχω ένα θέμα το οποίο παρατήρησε ο ίδιος αλλά και εγώ στην εθνική οδό. Είχε μεγάλο ζήτημα με τους πλευρικούς ανέμους. Έχει οδηγήσει πολλά και ιχ VW Tiguan 2009 BMW X1 2016 και πιο παλιά HONDA HRV KAI CRV. Ποτέ κανένα πρόβλημα. Με το Suzuki όμως μεγάλο θέμα. Μας είπαν από την αντιπροσωπεία να το αφήσουμε μια ημέρα. Ένας άλλος ανεξάρτητος τεχνικός πρότεινε αλλαγή αμορτισέρ. Μηπως καποιος εχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Σας ευχαριστώΦίλε george 1740 όπως έχω ξαναγράψει αρκετά πίσω, (σελίδα 45), θεωρώ πολύ μαλακά τα πίσω αμορτισέρ σε έκταση, με αποτέλεσμα να πλέει σε μεγάλη ταχύτητα το αυτοκίνητο, όταν το οδόστρωμα παρουσιάζει κυματισμό, αλλά και σε δυνατό άνεμο. Αμορτισέρ για πίσω, πέρα των εργοστασιακών δεν βρήκα, (για μπροστά υπάρχουν), χωρίς να ξέρω εάν μια αλλαγή θα βοηθήσει. Αυτό που σίγουρα βοηθάει είναι η ενεργοποίηση του sport στο τετρακίνητο που έχεις, σε αυτές τις συνθήκες,
η οποία φορτίζει τον πίσω άξονα, βελτιώνοντας κατά πολύ, τουλάχιστον για εμένα, την κατάσταση -
Ξέρει κανείς πως να 'κατεβάσω' την μπροστινή γρίλια για να βάλω τις νέες κόρνες που πήρα;
Άνοιξα το καπό, έβγαλα τα pins και αφαίρεσα το μαύρο πλαστικό.
Ξεβίδωσα τα πάνω μπουλόνια που κρατάνε την γρίλια, αλλά η γρίλια δεν βγαίνει. Φαίνεται ότι έχει και 'πιασίματα' από την κάτω της μεριά, αλλά δεν ξέρω πως να φτάσω εκεί.Πρέπει μήπως πρώτα να αφαιρέσω την ποδιά/προφυλακτήρα; Και αν ναι, πως;
-
Ωχχχ μη μου λέτε τέτοια,εγώ μέχρι τα 140 μου έδινε μεγάλη αίσθηση σιγουριάς.Δεν το έχω πάει παραπάνω.Ενας γνωστός μου πάντως πού έχει το προηγούμενο μου είχε κάνει έντονα παράπονα για τη συμπεριφορά του στα πολλά χιλιόμετρα , αλλά πίστευα ότι το έχουν διορθώσει με την καινούργια ανάρτηση.Ας ελπισω ότι είναι μεμονωμένο περιστατικό.Θα το διαπιστώσω σε 500 χιλιόμετρα, μόλις το ανοίξω.Ας ελπίσουμε..... γιατί θα ξενερωσουμε.
SUZUKI SX4 SCROSS