-
Καλορίζικο. Σου εύχομαι να τηρήσεις την παράδοση που θέλει οι κάτοχοι του νήματος να είναι από τους πλέον ειλικρινείς και αντικειμενικούς όσον αφορά τι πήραν, τι κέρδισαν, τι έχασαν και τι ξόδεψαν με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Πολλά καλά και ασφαλή χλμ με υγεία.
-
Petro 76 την ίδια ερώτηση είχα κάνει και εγώ πριν απο 1 μήνα για τον χιλιάρι κινητήρα, αλλά δυστυχώς δεν απάντησε κάποιος κάτοχος από χιλιάρι. . Αυτό που γνωρίζω είναι ότι από άνθρωπο που δούλευε σε suzuki και ρώτησε για τον συγκεκριμένο κινητήρα είναι ένας καλός κινητήρας αλλά δεν μπορεί να σου πει κανένας για τυχόν προβλήματα σε βάθος χρόνου καθώς είναι πολύ καινούργιος.
Σου σημειώνω ότι σε αντιστοιχη ερώτηση σε μηχανικό του VW group για τον δικό τους 1000 τρικύλινδρο ήταν !
Πάντως λόγο μικρού buget και εγώ εκεί οδεύω. -
Παρακάτω έγραψα ένα μικρό review του S-Cross 1.4 Allgrip.
Το έχω μια εβδομάδα και έχω κάνει 350 χιλιόμετρα, κυρίως μέσα στην πόλη και ελάχιστα σε αυτοκινητόδρομο.
Να σημειώσω ότι το προηγούμενο αυτοκίνητό μου, για 9 συναπτά έτη, ήταν ένα Opel Astra H 1.6 115ps στην έκδοση Sport. Το λέω γιατί άθελα ή μη, η αφετηρία σύγκρισης των νυν είναι σχεδόν πάντα οι άμεσα πρώην.
Μπορεί, ιδιαίτερα στο κομμάτι με τα 'κακά' του αυτοκινήτου να σας φανούν κάποια πράγματα που σημειώνω αστεία, αλλά τα γράφω όπως νιώθω.Τα καλά:
- Όπως το περίμενα και όπως το επισημαίνουν σε όσα reviews έχω διαβάσει, Fun-To-Drive. Είναι πολύ ευχάριστο στην οδήγηση, αθόρυβο μέσα (ούτε ο κινητήρας πολυακούγεται και δεν υπάρχει ο παραμικρός τριγμός), σπιρτόζικο, και μπαίνεις στις στροφές με περισσότερα απ' ότι περίμενες (για αμάξι της κατηγορίας φυσικά) και δεν σε απογοητεύει. Βράχος. Και να φανταστεί κανείς ότι δεν το έχω πάει πάνω από 3.500 στροφές. Όσον αφορά τις αναρτήσεις, εμένα μου φάνηκαν σαν ιδανικός συνδυασμός άνεσης και ασφάλειας. Ένας φίλος, κάτοχος Skoda Octavia το βρήκε σκληρό, εγώ που προέρχομαι από το Astra, το βρήκα και μαλακό. Στις στροφές όμως δεν γέρνει.
- Ομορφιά. Ναι ξέρω, πολλοί κάνουν εμετό με την νέα μπροστινή γρίλια, αλλά...εμένα με τρελαίνει. Και ο συνδυασμός με τα γουρλωμένα φώτα το κάνει να δείχνει πολύ επιθετικό.
- Χώροι. Είμαι σχετικά ογκώδης, 1,83cm, 107Kg και είμαι άνετος σε όποια θέση και να κάτσω. Το πορτ μπαγάζ είναι 430 λίτρα, όχι το μεγαλύτερο της κατηγορίας αλλά για μένα που έχω τετραμελή οικογένεια, μου φαίνεται υπερ-αρκετό.
- Ηχοσύστημα. Δεν εννοώ το Infotainment γενικά, αλλά την ποιότητα του αναπαραγώμενου ήχου (MP3/Radio). Εξεπλάγην ευχάριστα. Αν και δεν έχει και πολλές ρυθμίσεις Equalizer κτλ, το μπάσο μπορεί να πάει σε ανυπόφορο σημείο (μακρυά από μας, εγώ το έχω στο -4) και η καθαρότητα του ήχου και η ένταση που αυτός μπορεί να φτάσει χωρίς να παραμορφώνεται, δεν θα αφήσει κανέναν δυσαρεστημένο.
- Λειτουργία και αποδοτικότητα του διζωνικού κλιματισμού. Α+++
- Τα φώτα. Τα LED είναι άπαιχτα. Παχύ λευκό φώς, με πολύ διακριτά όρια (δεν υπάρχει διάχυση). Αν και παραξενέυτηκα που δεν βρήκα κουμπί ρύθμισης του ύψους, αργότερα διάβασα ότι είναι αυτομάτως ρυθμιζόμενα. Δεν πρέπει να κάνουν και πολύ καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα γιατί όταν οδήγησα βράδυ φαινόταν να δυσαρεστώ τους απέναντί μου και μου πάιζαν τα δικά τους φώτα (...μήπως ζήλευαν; χαχαχαχα)
Τα κακά:
- Κακή θέση των ενδείξεων του καντράν. Όπως είπα είμαι 1,83 όχι τίποτα ιδιαίτερο δλδ και παρόλα αυτά, έχωντας το κάθισμα κατεβασμένο τέρμα κάτω, δεν μπορώ να δω τις ενδείξεις του πάνω μέρους του καντράν, φλάς, φώτα κτλ. γιατί κρύβονται από το τιμόνι. Πρέπει να σκύψω για να τα δω. Και το τιμόνι το έχω τέρμα ψηλά.
- Μη αυτόματα παράθυρα λοιπών πλην οδηγού. Αν και καταλαβαίνω ότι αυτό είναι μια νοοτροπία που ακολουθείται συχνά και από άλλους κατασκευαστές τελευταία (το γιατί δεν το κατάλαβα), περίμενα κάτι καλύτερο. Επίσης το ότι από την στιγμή που θα σβήσεις τον κινητήρα δεν σου δίνει την δυνατότητα, έστω και για κάποια δευτερόλεπτα, να ανεβάσεις τα παράθυρα ή να κλείσεις ηλεκτρικά τους καθρέφτες είναι πολύ σπαστικό. Όλο ξεχνιέμαι και ξαναβάζω μπρος για να τα κλείσω.
- Το ότι δεν υπάρχει έστω σαν επιλογή το αυτόματο κλείσιμο των παραθύρων και των καθρεφτών όταν παρκάρεις και κλειδώνεις. Ανακάλυψα ότι το ίντερνετ βρίθει από κινέζικες λύσεις/πλακέτες, και μάλλον θα πάρω και εγώ κάποια στιγμή κάτι τέτοιο, αλλά επειδή δεν έχω βρει κάτι σίγουρο για το μοντέλο, θα περιμένω λίγο ακόμα.
- Ποιότητα πλαστικών. Το λένε όλοι οι άλλοι, ας το πω και εγώ. Αν και εμένα δεν μου κάνει και μεγάλη αίσθηση, ποτέ δεν αποζητούσα την πολυτέλεια στην ζωή μου και τα σκληρά πλαστικά έχουν και τα καλά τους (καθαρίζονται πιο εύκολα, δεν σκίζονται κτλ). Απλά κάποια πράγματα, όπως πχ το δαχτυλίδι της όπισθεν, στον λεβιέ των ταχυτήτων, εεε, είναι λίγο σαν να το ξεκόλλησα από τα παιχνίδια του γιού μου και το κότσαρα εκεί για πλάκα. Επίσης τραγικά είναι τα πλαστικά αφτιά που υπάρχουν εκατέρωθεν των 2 πλαϊνών θέσεων αποθήκευσης αντικειμένων, στο πορτ μπαγάζ. Τα βλέπεις πόσο γελοιωδώς βγαίνουν και τον τζόγο που έχουν και λες 'Κάποιος, κάπου, γελάει....'
- Τα πεντάλ του συμπλέκτη και του γκαζιού είναι πλαστικά (το φρένο ευτυχώς σιδερένιο). Όχι τα πατήρια τους αλλά και οι ίδιοι οι βραχίωνές τους. Εκτός κι αν αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται τελευταία, πχ για να σπάνε σε περίπτωση σύγκρουσης (?!?!). Δεν ξέρω, δηλώνω άγνοια, πάντως μου έκανε κακή εντύπωση.
- Infotainment. Μη παρεξηγηθώ, μια χαρά είναι και μάλιστα ιδιαίτερα εύχρηστο. Το κινητό μου που γενικά έχει ένα θεματάκι με το bluetooth του, συνδέεται στα 5' αφότου βάλω μπρος και γενικά το σύστημα δεν αργεί να boot-αρει. Αλλά θα μπορούσε να μην είχε τόσο ξεπερασμένη ανάλυση (800x480) και να ήταν πολύ, πολύ καλύτερο, όσον αφορά την αναπαραγωγή MP3 (δεν μπορείς να κάνεις λίστα από κομμάτια σε διαφορετικά folders, δεν υπάρχει αναζήτηση κομματιών, μόνο φωνητική, αλλά δεν κατάφερα ποτέ να το κάνω να με καταλάβει). Το GPS, αν και κλειδώνει αμέσως και είναι εύχρηστο, δεν σου δίνει δυνατότητα άλλης γλώσσας και στις επαφές του κινητού δεν μπορείς να κάνεις αναζήτηση αλλά μόνο scrolling.
- Κόρνα... Ακούγεται σαν κόρνα από παπάκι... Θα την αναβαθμίσω λίαν συντόμως με κάτι με διπλό τόνο (τώρα είναι μονή). Προτάσεις;
ΔΕΝ μπορώ να εκφέρω ακόμα άποψη για
- Την κατανάλωση γιατί έχω κάνει λίγα χιλιόμετρα και το πάω συντηρητικά, αλλά μέχρι στιγμής σε μικτό κύκλο μου δίνει 6.7lt/100km ενώ πχ το Astra 1.6 μου έδινε 9.0lt/100km
- Την τετρακίνηση. Δεν έχω ακουμπήσει καν τον επιλογέα της τετρακίνησης....φοβάμαι ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Αν ζητάς αμάξι για να προκαλέσεις την ζήλια των περαστικών που σε πετυχαίνουν στον δρόμο ή ζητάς αμάξι για να κάνεις τους φίλους σου που βάζεις μέσα να σε φθονούνε που αυτοί δεν το έχουνε, ψάξε αλλού. Το S-Cross δεν φτιάχτηκε γι'αυτό το πράγμα.
Αν ζητάς αμάξι όμως που δεν θα βλέπεις την ώρα να το καβαλήσεις γιατί ξέρεις ότι όχι μόνο θα πάς εκεί που θες, αλλά θα πάς και σβέλτα, ασφαλώς και ευχάριστα, το S-cross είναι για σένα.Αν μου βγει και αξιόπιστο, θα με γηροκομήσει, δεν ζητάω πολλά, δεν ζητάω περισσότερα απ' ότι μου δίνει μέχρι στιγμής. Αν αρχίσει σαν το Astra να μου ανάβει λαμπάκια, να πατάω κόρνα και αντί για κόρνα να ανεβαίνει η ένταση στο ραδιόφωνο, να αλλάζω εγκεφάλους στους 6 μήνες και κομπρέσσορες air condition στα 3 χρόνια (δις)...θα πάρει τον δρόμο τον αγύριστο.
-
1) Κακή θέση των ενδείξεων του καντράν. Όπως είπα είμαι 1,83 όχι τίποτα ιδιαίτερο δλδ και παρόλα αυτά, έχωντας το κάθισμα κατεβασμένο τέρμα κάτω, δεν μπορώ να δω τις ενδείξεις του πάνω μέρους του καντράν, φλάς, φώτα κτλ. γιατί κρύβονται από το τιμόνι. Πρέπει να σκύψω για να τα δω. Και το τιμόνι το έχω τέρμα ψηλά.
Πήγαινε το κάθισμα πιο πίσω
Πέρα από την πλάκα, κάτι δεν κάνεις καλά. 1,90, με το τιμόνι τέρμα πάνω και το κάθισμα όχι τέρμα κάτω..κανένα πρόβλημα με την οπτική επαφή με το ταμπλό.
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Πήγαινε το κάθισμα πιο πίσωΠέρα από την πλάκα, κάτι δεν κάνεις καλά. 1,90, με το τιμόνι τέρμα πάνω και το κάθισμα όχι τέρμα κάτω..κανένα πρόβλημα με την οπτική επαφή με το ταμπλό.
Πήγα πιο πίσω. Αλλά στο σημείο που βλέπω τις ενδείξεις, νιώθω πολύ μακρυά από την σωστή (για μένα) θέση οδήγησης.
-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
- Infotainment. Μη παρεξηγηθώ, μια χαρά είναι και μάλιστα ιδιαίτερα εύχρηστο. Το κινητό μου που γενικά έχει ένα θεματάκι με το bluetooth του, συνδέεται στα 5' αφότου βάλω μπρος και γενικά το σύστημα δεν αργεί να boot-αρει. Αλλά θα μπορούσε να μην είχε τόσο ξεπερασμένη ανάλυση (800x480) και να ήταν πολύ, πολύ καλύτερο, όσον αφορά την αναπαραγωγή MP3 (δεν μπορείς να κάνεις λίστα από κομμάτια σε διαφορετικά folders, δεν υπάρχει αναζήτηση κομματιών, μόνο φωνητική, αλλά δεν κατάφερα ποτέ να το κάνω να με καταλάβει). Το GPS, αν και κλειδώνει αμέσως και είναι εύχρηστο, δεν σου δίνει δυνατότητα άλλης γλώσσας και στις επαφές του κινητού δεν μπορείς να κάνεις αναζήτηση αλλά μόνο scrolling.
7)** Κόρνα... Ακούγεται σαν κόρνα από παπάκι..**. Θα την αναβαθμίσω λίαν συντόμως με κάτι με διπλό τόνο (τώρα είναι μονή). Προτάσεις;
ΔΕΝ μπορώ να εκφέρω ακόμα άποψη για
- Την κατανάλωση γιατί έχω κάνει λίγα χιλιόμετρα και το πάω συντηρητικά, αλλά μέχρι στιγμής σε μικτό κύκλο μου δίνει 6.7lt/100km ενώ πχ το Astra 1.6 μου έδινε 9.0lt/100km
Καλησπέρα alnotas.
Στα περισσότερα συμφωνώ με την περίληψή σου.
Τώρα,όσον αφορά 6) την οθόνη του infotainment,από πλευράς λειτουργικότητας κι ευχρηστίας είναι πολύ καλή,αλλά κι εγώ θα προτιμούσα λίγο καλύτερη ανάλυση και λίγο ψηλότερη θέση (2-3εκ.).Πάντως το GPS,εμένα μου δίνει δυνατότητα άλλης γλώσσας (λόγω σπουδών σε Ιταλία,το έχω βάλει στα ιταλικά ) κι έχω την καρτούλα αγορασμένη από το internet,όπως κι εσύ νομίζω.Ψάξε λίγο στο ξεχωριστό βιβλιαράκι οδηγιών του infotainment και πρέπει να το βρεις.
Για το 7) με την κόρνα συμφωνώ απολύτως... Συνηθισμένος κυρίως από ιταλικά που πατάς κόρνα και βγαίνει μια τσιρίδα που σε ακούν μισό χλμ. μακριά κι εμένα με ξένισε λίγο.
Για την κατανάλωση εγώ έχω δει και 6,3lt/100km στα πρώτα 900χλμ.,αλλά το ροντάρω κυρίως εκτός πόλης.Μόλις κινούμαι αστικά ανεβαίνει 6,9-7,0lt,όμως είναι αρχή ακόμη και λογικά θα βελτιωθεί αργότερα.Και πάλι, εύχομαι καλοτάξιδο!
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Τώρα,όσον αφορά 6) την οθόνη του infotainment,από πλευράς λειτουργικότητας κι ευχρηστίας είναι πολύ καλή,αλλά κι εγώ θα προτιμούσα λίγο καλύτερη ανάλυση και λίγο ψηλότερη θέση (2-3εκ.).
Όντως και εγώ θα το προτιμούσα ψηλότερα. Όταν το συζήτησα με ένα φίλο όμως μου 'πε 'Ίσως την βάζουν τόσο χαμηλά για να μην επηρρεάζεται από την εξωτερική αντιηλιά και δεν φαίνεται καλά'.... και λέω 'βρε λες'?
Πάντως το GPS,εμένα μου δίνει δυνατότητα άλλης γλώσσας (λόγω σπουδών σε Ιταλία,το έχω βάλει στα ιταλικά ) κι έχω την καρτούλα αγορασμένη από το internet,όπως κι εσύ νομίζω.Ψάξε λίγο στο ξεχωριστό βιβλιαράκι οδηγιών του infotainment και πρέπει να το βρεις.
Έπρεπε να ήμουν πιο συγκεκριμένος... Εννοούσα ότι δεν 'λαλεί Ελληνικά'
Για το 7) με την κόρνα συμφωνώ απολύτως... Συνηθισμένος κυρίως από ιταλικά που πατάς κόρνα και βγαίνει μια τσιρίδα που σε ακούν μισό χλμ. μακριά κι εμένα με ξένισε λίγο.
Σκεφτόμουν κάτι τέτοιο
https://www.afasia.gr/dipli-ilektriki-k ... 51115.html
(θα δείχνει και ωραία το κόκκινο πίσω από την γρίλια...καγκουριά τρελή )
...αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα πρέπει να βγάλω παράλληλα καλώδια τροφοδοσίας από το ένα και μόνο, υπάρχον βύσμα ή αν θα πρέπει να κάνω χρήση του ρελέ και σύνδεση κατευθείαν στην μπαταρία. Αν μπορεί κάποιος να διαφωτίσει, άν το ΕΝΑ τωρινό βύσμα σηκώνει ΔΥΟ κόρνες ?!?! -
Εγώ κατανάλωση έχω 6,8 μικτό κύκλο και με κλίμα λόγω παιδιού.Ανοιγμα μέχρι 3000 στροφές λόγω στρωσιματος.Απο τα πλαστικά και την συναρμογή κανένα απολύτως παράπονο,δεν ακούγεται κιχ.Συμφωνω με τον προλαλησαντα ότι και εμένα μου άρεσει πολύ το αμάξι εμφανισιακά,το ίδιο μου λένε βέβαια και το 99% που το βλέπουν.Απορώ με κάποιες κριτικές που το βρίσκουν κακάσχημο (αλλά δεν με πολύ απασχολεί κιόλας).Το κυριότερο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου για εμένα είναι το χαμόγελο που σου βάζει στα χείλη.Αυτο το' θα κάνω άλλο ένα τετράγωνο βόλτα και μετά θα πάω σπίτι'.Δεν έχω σκοπό να κρύψω κάτι ούτε να πω υπερβολές, εξάλλου οι απόψεις των περισσότερων ταιριάζουν κατά πολύ.Δηλωνω πάλι εντυπωσιασμένος, και επιμένω ,το ίδιο έχουν πει όσοι έχουν μπει μέσα.Μαλιστα κάποιοι έχουν πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα.Τελος να πω ότι οι αντιδράσεις του αυτοκινήτου είναι περισσότερο hatchback παρά SUV .Δεν το έχω άνοιξει πάνω από 140 για ακούσω τυχόν αεροδυναμικός θορύβους.Εαν και εκεί τα πάει καλά εγώ θα είμαι κομπλέ.Το βίντεο που περιγράφει με εικόνα ακριβώς το αυτοκίνητο είναι το παρακάτω ,και είναι και αυτό που με έβαλε στο τρυπακι για το αμάξι.
P.s Εαν δεν επιτρέπεται το βίντεο το αφαιρώ άμεσα.
-
Παιδιά ευχαριστούμε που μπήκατε στον κόπο να γράψετε τις εντυπώσεις σας και εύχομαι τα αυτοκίνητα σας να είναι καλορίζικα και καλοτάξιδα! Από ότι κατάλαβα όμως όλοι έχετε το 1.4 όπου μιλάμε για άλλο αυτοκίνητο ουσιαστικά και το θέμα είναι πως ανταπεξέρχεται ο 1.0 με 4 άτομα και ac? Έχει κροταλίσματα; Σε βάθος χρόνου τι παίζει?κλπ
-
Φίλε Γιώργο, έψαξα λίγο για το ν 1.000άρη στο ιντερνέτ. Οι πιο παλιές αναφορές περί αυτού είναι σε άρθρα του 2015, με την μορφή ανακοίνωσης, ότι δηλαδή η Suzuki προτίθετο να τον τοποθετήσει στο, τότε καινούργιο, Baleno.
Οπότε καταλαβαίνεις οτι μιλάμε για κινητήρα που υπάρχει τα τελευταία 2 χρόνια ΜΟΝΟ. Είναι λοιπόν λίγο αδύνατο να ζητάς να σου πει κανείς αν είναι ένας κινητήρας που θα 'αντέξει στον χρόνο'.
Προσωπικά δεν θα ενδιαφερόμουν για κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Suzuki, κυρίως ως Ιαπωνική εταιρεία, θα έβγαζε στην αγορά κάτι τέτοιο, χωρίς να είναι 1000% σίγουρη ότι...'δεν σπάει, δεν χαλάει'. Ο Ιάπωνας έχει διαφορετική νοοτροπία από το ν Γερμανό. Το θεωρεί 'ατίμωση' το να του πει κάποιος ότι 'αυτό που έκανες είναι σκάρτο'.
Τώρα, για το αν 'τραβάει' με 4 άτομα και ac, γιατί δεν κλείνεις ενα test drive, πάρε και δύο φίλους, συν τον πωλητή και τεσταρέ το μόνος σου. Σαν την προσωπική εμπειρία δεν έχει.Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όσο και αν σπάει ή δεν χαλάει ένας τρικύλινδρος κινητήρας ποτέ δεν θα ήταν στις πρώτες επιλογές μου.
-
'Νταξ, ούτε και 'γω. Ιδιαίτερα για ένα τόσο ογκώδες αμάξωμα. Ίσως ταιριάζει πολύ πχ στο Swift και γενικά σε ένα αμάξι που προορίζεται για κυρίως χρήση εντός πόλης. Νομίζω αυτή η 'οικολογική μόδα του downsizing' έχει φτάσει ολίγον στην υπερβολή.
Ο φίλος όμως λέει ότι μέχρι εκεί φτάνει το budget του. Αν και στην θέση του, θα προσπαθούσα να καλύψω την διαφορά των 4.000€ που έχει ο 1.4 από τον 1.0, με κάποιο τρόπο (μεγαλύτερο δάνειο πχ). Όταν σκέφτεσαι να αγοράσεις κάτι πού πιθανότατα να σε υπηρετήσει για πολλά χρόνια, πιστεύω προσωπικά, δεν πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. -
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις, με πολλούς παράγοντες (αντικειμενικούς και υποκειμενικούς).
Είμαι από κινητό γμτ. Σηκώνει σεντόνι.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
αρχικά φίλε alnotas, καλορίζικο και καλοτάξιδο, με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα.
Η αλήθεια είναι ότι και εμένα με προβληματίζει ο 1000 κινητήρας, τον θεωρώ πολύ φτωχό για να κουνήσει τέτοια μάζα (αν και απο τα πιο ελαφριά στην κλάσση του) και με το τούρμπο θεωρώ ότι τσιτάρεται πολύ και σιγά σιγά αρχίζω να εγκαταλείπω αυτή την επιλογή. Αρχίζω και κοιτάζω εναλλακτικές (πχ duster, ή pulsar άλλη κατηγορία αλλά από τα καλυτερα της κλάσσης του) ή εξετάζω αν μπορώ να αυξήσω το μπάτζετ. Σε αυτή την περίπτωση μπαίνουν και άλλα μοντέλα στην εξίσωση (πχ QQ, ASX) . Τα +4000 είναι ένα σημαντικό ποσό και σήμερα δεν είναι και έυκολο να κάνεις υπέρβαση και με δάνειο βγαίνει +70 το μήνα περίπου. θέλει προσεκτική μελέτη αν μπορεί κάποιος. Καλό είναι πάντως όποιος προγραμματίζει να πάρει αμάξι να αρχίζει να στοκάρει χρήμα (πχ μηνιαία δόση * χ μήνες) για προκαταβολή για να επωφεληθεί με χαμηλότερο δάνειο. Εγώ προσωπικά έτσι κινούμαι και θα πάω για νέο όχημα τον Φλεβάρη καλώς εχόντων των πραγμάτων. Υπάρχει φυσικά και η επιλογή δανείου από τράπεζα με εγγύηση ακινήτου με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Προσωπικά το αποφεύγω εκτός και αν υπάρχει κάνα χωράφι που δεν θα έχει χρήση για 20-30 χρόνια και μπορεί να πει σε εγγύηση. Αν και να δίνεις εγγύση ακίνητο για αυτοκίνητο πρέπει να είναι η έσχατη επιλογή και πάντα όχι οίκημα και μικρό χωράφι.
ο μόνος λόγος που ακόμα κοιτάζω τον 1000 είναι μόνο λόγω suzuki και japan. έχω απορρίψει τέτοιο κινητήρα από ευρωπαικό -
Όχι ότι κάτι τέτοια βίντεο έχουν καμιά σημασία, αλλά για το 'θεαθήναι'
S-Cross 1.0
0-100km/hΥ.Γ. Τώρα που το ξαναβέπω αρχίζω να το αμφιβάλλω. Έχει το 1.000άρη επιλογέα Sport?
-
Καλημέρα.
Παιδιά εδω ανοίγει μεγάλη κουβέντα, καθώς για την αγορά οποιουδήποτε προιόντος το ψάχνουμε τόσο (κρίση βλέπεις) που μερικές φορές οδεύει στην παράνοια (ποδήλατο πήρα στην κόρη μου και η γυναίκα μου με πήγε σε 4 ποδηλατάδικα), πόσο μάλλον όταν είναι να δώσεις ένα τέτοιο ποσό για την αγορά του αυτοκινήτου σου, όπου τους περισσότερους από εμάς θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια.- Το budget είναι το Α και Ω γιατί αν είχαμε τα 4 χιλιάρικα με τον Πέτρο, τώρα θα σας στέλναμε φωτογραφίες. Όταν είσαι οικογενειάρχης μέ όλα τα παρελκόμενα έξοδα (στεγαστικό, παιδικούς κλπ) τα 4.000 φαντάζουν υπέρογκο ποσό (αντιλαμβάνομαι ότι το λες με όλη την καλή πρόθεση για να πάρουμε κάτι το οποίο δεν θα σου προκαλεί χτυποκάρδια σε κάθε παράξενο ήχο).
- 'Δεν σπάει, δεν χαλάει'. Αυτό δεν πιστεύω ότι ισχύει ακόμα (θα το δούμε βεβαία) καθώς και αυτοί έχουν μπασταρδέψει τα αυτοκίνητα τους. Γιατί η suzuki να προμηθεύετε τους diesel κινητήρες από την fiat; Μπορεί να είναι ο καλύτερος. Αλλά γιατί; Γιατί η toyota να φοράει σε μερικά μοντέλα της γαλλικά κομπρεσερ ac; και ούτω καθεξής!
Ναι ήταν οι καλύτεροι σε αυτο πριν μερικά χρόνια και σίγουρα όταν η μαζική τους παραγωγή ήταν οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες. Έτσι δεν την πατήσανε και οι Γερμανοί; Ο πατέρας μου έχει ένα audi A4 του '96 με 300.000+χλμ και δεν καίει ούτε στάλα λάδι και από τότε που τα τουρμπίσανε περισσότερο λάδι καταναλώνει μηνιαία ένα αυτοκίνητο από το γνωστο group παρά έγω στη σαλάτα.
-
λογικά επειδή ο 1000 είναι καινούριος κινητήρας ισως είναι καλύτερα από τους εμπειρότερους να μας πουν τα θετικά και τα αρνητικά του 3κύλινδρου σε σσχέση με το 4κύλινδρο συνολικά - γενικές συγκρίσεις, προβλήματα, αξιοπιστία.
-
Ο τρικύλινδρος κινητήρας είναι οικονομικότερη λύση κόστους κατασκευής για μικρά μηχανικά σύνολα έως και 1.2 λίτρων σε σχέση με τον διαδεδομένο τετρακύλινδρο που συναντούμε κυρίως έως και τα 2 λίτρα. Λόγω μικρότερων διαστάσεων βολεύονται πιο εύκολα σε μικρά ελαφρά οχήματα με όλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να δίνει αυτό. Παλαιότερα οι τρικύλινδροι κινητήρες παρουσίαζαν έντονα σημάδια κραδασμών ενώ οι σημερινοί με διάφορες βελτιωτικές ενέργειες τα έχουν περιορίσει σημαντικά. Υπάρχουν πλέον αρκετά μηχανικά σύνολα όπως της ford και της renault που θεωρούνται πολύ αξιόπιστα και οικονομικά ενώ παράλληλα έχουν να παρουσιάσουν πολύ καλές ιπποδυνάμεις και ροπές. Εντούτοις η απλότητα της λειτουργίας ενός 4κύλινδρου δίχως πολλές τριβές και με σχετικά πιο εύκολη την απαγωγή θερμότητας λόγω μεγαλύτερης επιφάνειας δεν αντικαθίσταται εύκολα από ένα ίσης χωρητικότητας τρικύλινδρο. Στον τρικύλινδρο όταν το ένα έμβολο βρίσκεται στο νεκρό κάτω άκρο τα άλλα δύο βρίσκονται στο νεκρό άνω. Όσο να 'ναι ισορροπημένο δεν το λες... Από εκεί και μετά με διάφορες βελτιωτικές ενέργειες σε μικρούς κινητήρες οι κατασκευαστές διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ως προς την αξιοπιστία τους. Αν είναι τόσο καλή αυτή η λύση αϊντε και σε ανώτερα... μηχανικά σύνολα του 1,5 λίτρου! Εκεί ειδικά δεν θα επέλεγα ούτε με σφαίρες. Εκτός και αν το αυτοκίνητο το είχα για περιστασιακή, μικρή χρήση.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αν είναι τόσο καλή αυτή η λύση αϊντε και σε ανώτερα... μηχανικά σύνολα του 1,5 λίτρου! Εκεί ειδικά δεν θα επέλεγα ούτε με σφαίρες. Εκτός και αν το αυτοκίνητο το είχα για περιστασιακή, μικρή χρήση.Σπύρο, εννοείς 3κυλινδρο 1.5 λίτρου? Έχει η BMW εδώ και 2 χρόνια περίπου, χωρίς προβλήματα - μέχρι στιγμής.
-
Φάνη καλημέρα. Καθώς το max χωρητικότητας κυλίνδρου θεωρείται το μισό λίτρο, στα τρικύλινδρα με αναγωγή προκύπτει το 1.5. Για το λόγο αυτό το ανέφερα. Φυσικά με τον συλλογισμό αυτό δεν εξαιρώ την bmw και την πρότασή της. Τα δύο χρόνια όμως για έναν κινητήρα είναι λίγα ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Φυσικά στην περίπτωση της bmw μπορεί και να πετύχει αλλά είναι ήδη στο όριο και δεν θα ρίσκαρα να τον φορά δικό μου αυτοκίνητο.
SUZUKI SX4 SCROSS